Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suosi biojäteroskiksessa paperisia biojätepusseja tai sanomalehdestä taiteltuja pusseja – Etelä-Karjalan jätehuolto luopui biojäteastioiden isoista suojasäkeistä

Pihalla sijaitsevien biojäteastioiden suuret suojasäkit aiheuttivat ongelmia Kukkuroinmäen biokaasulaitoksen toiminnassa, joten Etelä-Karjalan jätehuolto on lopettanut niiden käytön. Vaikka pienet biojätepussit ovat keittiöroskiksissa yhä sallittuja, niiden tilalle suositellaan paperisia biojätepusseja.

Asta Lepän kolumni: Ratkaistaanko ilmastonmuutos pyykkietikalla?

Kuten monet muutkin yhteiskunnalliset ongelmat, myös ympäristötuho palautetaan nykyisin aivan liiaksi yksilöön, pohtii tietokirjailija Asta Leppä.

Ekoroskin kahden pöntön malli kannatti: jätteestä tuli aiempaa puhtaampaa

Varsinkin biojäte puhdistui, kun roskapussit eivät enää sekoittuneet kuljetuksen aikana.

Ekorosk tutki jätepussit: Keskipohjalaiset lajittelevat biojätteen aiempaa paremmin

Paperia ja kartonkia menee vielä liikaa väärään paikkaan.

Biojätteet tavalliseen muovipussiin? Ruoantähteiden kierrätysohjeissa on yllättäviä eroja

Joillain alueilla läpinäkyvä vihannespussi sopii biojätteen pakkaamiseen, mutta toisaalla sen käyttö on kielletty.

Biojätepussi ei ole Kainuussa paras vaihtoehto biojätteen kierrätykseen

Gasum suosittelee biojätteiden laittamista paperipussiin.

Ilmaiset biojätepussit vietiin Kaukajärvellä käsistä

Jätehuollon kokeilu osoittautui suosituksi.

Kaukajärveläiset saavat kokeilussa biöjätepussit ilmaiseksi

Pirkanmaan Jätehuollon kokeilussa selvitetään esimerkiksi kuinka erilaiset biojätepussit toimivat kotioloissa.

Jätekukko lahjoittaa biojätepusseja noin vuoden tarpeisiin

Ilmaisia biopusseja voivat tilata kotitaloudet, jotka ovat liittyneet biojätteiden erilliskeräykseen. Jakelu toteutetaan kahdessa erässä keväällä ja syksyllä.

Biojäteastiat umpijäässä – tyhjentäminen takkuaa

Paukkupakkaset ovat jäädyttäneet biojätteen keräilyastiat. Niiden tyhjentäminen on ollut hankalaa useamman viikon ajan. Vaasassa jäteyritysten miehet ovat tonkineet astioita rautakankien ja lapioiden avulla, mutta turhaan. Astioita sulatellaan nyt jätefirmojen tiloissa.

Moni menee biohajoavaan ja kompostoituvaan lankaan

Nykypäivän myyntivalttina toimii kaikenlaiset kompostoituvat ja maatuvat päivittäistarvikkeet. Moni saattaa erehtyä heittämään vaikkapa kompostoituvat kertakäyttöastiat kompostoriin, vaikkei kannattaisi.

Pohjalaispihoille ei tule ainakaan vielä kiisteltyjä jätepönttöjä

Pohjanmaan jätelautakunta on ottanut aikalisän keskustelua herättäneessä jäteastiauudistuksessa. Jäteyhtiö Ekorosk suunittelee siirtyvänsä kahden astian malliin, jolloin toiseen laitettaisiin energiajäte ja toiseen biojäte.

Kukkakauppiaille päänvaivaa tabloidilehdestä

Moni kukkakauppias miettii jo tulevaa kukkienkäärimistekniikkaansa Helsingin Sanomien ilmoitettua siirtyvänsä tabloidikokoon. Kukkakauppiaat käyttävät Hesaria niin pakkausmateriaalina kuin alustoina.

Vaaralliset jätteet - mitä ne ovat?

Vaaralliset jätteet aiheuttavat edelleen päänvaivaa. Eniten ihmisiä askarruttaa hehku- ja energialamppujen tai tyhjien maalipurkkien hävittäminen, kertoo viestintäsuunnittelija Katariina Humalamäki jätehuoltoyhtiö Rouskiksesta .

Sanomalehti peittoaa biojätepussin

Yhä useampaa tuotetta markkinoidaan nykyään biohajoavana. Tuotteiden valmistuksessa yritetään säästää ympäristöä, mutta kompostointiin niistä ei ole. Ympäristöystävällinen kuluttaja jättää biojätepussit kauppaan ja taittelee pussin vanhasta sanomalehdestä. Katso video, miten biojätepussi syntyy.

Biohajoavien tuotteiden valikoima lisääntyy

Biohajoavasta muovista valmistettujen tuotteiden valikoima lisääntyy. Alan pirkanmaalaiset yritykset lisäävät tuotantoaan ja etsivät uusia markkinoita. Ongelmana on saada biohajoavasta muovista kilpailukykyinen perinteiseen muoviin verrattuna.

Biojäteroskikset jäätyvät jumiin

Pitkä pakkasjakso hankaloittaa biojätteen keräämistä. Biojäte jäätyy usein kiinni keräysastioihin, jolloin tyhjentäminen on vaikeaa.

Biojätepussi ei hajoa kaatopaikalla

Muoviset biojätepussit eivät hajoa kaatopaikan kompostissa. Esimerkiksi Espoon Ämmässuon kaatopaikalla biopussit joudutaan noukkimaan pois jätteen seasta. Suomen ympäristökeskus ei kuitenkaan näe mitään syytä luopua roskien lajittelusta.