Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen aamu tänään: Budjettiriihessä päätettiin miljoonista ja miljardeista – miten kompromissit myydään omille kannattajille? Katso lähetys tästä

Aamun kirjan vieraana on Max Seeck. Viimeinen sana kysyy tarvitaanko mediakohu, jotta vähemmistöjen oikeudet toteutuvat?

Ylen aamu tänään: Onko poliitikoilla samanlainen oikeus ja vapaus ilmaista mielipiteitään kuin muilla kansalaisilla? Katso lähetys tästä

Matkailuajoneuvojen myynti kasvaa. Aamun kirjan vieraana Johanna Venho. Viimeinen sana kysyy, miten Soinin mediaoperaatio onnistui?

Maanviljelijä Susanna Valtonen, 23, löysi avopuolison koulusta: "Toisella on tila ja toisella ei"

Hämeenlinnalainen maanviljelijä hoitaa pariakymmentä emolehmää ja helpottaa päivätyössään nuorten maanviljelijöiden elämää pykäläviidakossa.

Tehy riitauttaa Attendon hoivakodin johtajan työsopimuksen purun – potkut "Attendon maineen mustamaalaamisesta"

Tehyn mukaan Attendo yrittää hallita nyt mediamylläkkää sillä, että hoivakodin johtajien päät lyödään pölkylle asioista, joihin he eivät ole yrityksistään huolimatta saaneet vaikuttaa.

Tutkimus: Poliittiset skandaalit lisääntyvät vauhdilla, mutta johtavat entistä harvemmin lähtöpasseihin

Elokuussa julkaistu viestinnän alan tutkimus analysoi poliittisia mediakohuja neljässä Pohjoismaassa.

Rauma valitsi kaupunkikehitysjohtajaksi Aki Ruotsalan – pikapotkut Pori Jazzista nostivat miehen valtakunnan julkisuuteen

Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi torjuu valinnan imagoriskit ja korostaa Ruotsalan pätevyyttä.

Professori jatkuvista mediakohuista: Poliittisen korrektiuden vaatimus on kovempi kuin aiemmin

Ihmisten herkistymiskynnys on matalalla ja sitä ruokkii erityisesti sosiaalinen media, sanoo viestinnän professori Erkki Karvonen Oulun yliopistosta.

Journalismin asiantuntijat arvioivat Elina Grundströmin ympärillä vellonutta kohua: JSN toimintakykyinen, mainehaitat pieniä

Suomen Kuvalehti julkaisi elokuun lopulla jutun, jossa kerrottiin Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundströmin epäasiallisista johtamistavoista. Sen jälkeen päätoimittaja Ville Pernaa ja Grundström ovat kiistelleet jutun sisällöstä ja vastineoikeudesta.

Näillä sanankäänteillä käyttäjä voi tahtomattaan hyväksyä Gmailin sähköpostit ulkopuolisten luettavaksi – pieni valveutuneisuus voi auttaa merkittävästi

Sähköpostin käyttäjältä kysytään lupa lukemiseen, mutta harva ymmärtää, mitä vaikeat selosteet käytännössä tarkoittavat.

Yrittäjä-äiti suivaantui lastentarhanopettajien matalasta palkkauksesta ja perusti Facebook-ryhmän – "Ongelma on yhteinen"

Lastentarhanopettajien matalasta palkkauksesta nousi laaja julkinen keskustelu Ylen uutisoinnin myötä. Myös tavalliset ihmiset haluavat vaikuttaa asiaan sosiaalisen median kautta.

Trump kohuvideosta: "CNN:llä on ollut ongelmia pitkään"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on pitänyt tiedotustilaisuuden yhdessä Puolan presidentti Andrzej Dudan kanssa Varsovassa. Presidentti kommentoi Varsovassa myös kohuvideota.

Ronaldo puski Portugalin voittoon mediamylläkän keskellä

Cristiano Ronaldo puski Portugalin voittomaalin 1-0 päättyneessä ottelussa Venäjää vastaan Confederations Cupissa. Katso maali kuvaa klikkaamalla!

Kuuma suomalaispuolustaja kuntotestien pyörityksessä - 28 NHL-seuraa kiinnostunut

Helsingin IFK:n liigajoukkueen johtavaksi puolustajaksi yhden talven aikana kasvanut Miro Heiskanen näytää parhaillaan osaamistaan NHL-lupausten kuntotestissä Buffalossa.

Salaako kotiyleisön suosikki jotain medialta MM-kisojen alla?

Lara Gut hakee St.Moritzissa uransa ensimmäistä arvokisakultaa, mutta pyrkii välttämään menestysodotuksia kisojen alla jopa liioitellusti.

Axl Smith saapui oikeuteen ja vaikeni – oikeudenkäynti pidetään suljetuin ovin

Juontaja ei kommentoinut salakatselusyytteitään sanallakaan valtavan mediamylläkän keskellä.

Karpit saavat sittenkin hapetuslaitteensa Kokkolassa – lasten turvallisuus varmistetaan aidalla

Kokkola pyörtää päätöksensä karppilammen kalojen hoidosta palauteryöpyn vuoksi. Hapetuslaite laitetaan sittenkin päälle tänä talvena. Kuukausi sitten kaupunki oli asiasta täysin toista mieltä.

Palautevyöry pakottaa Kokkolan harkitsemaan uudelleen karppilammen hoitoa

Kymmenet yhteydenotot kalojen puolesta, Animalian tutkintapyyntö, valvontaeläinlääkärin paheksunta ja mediamyllytys saavat Kokkolan miettimään uusiksi, miten tekolammessa asuvia karppeja hoidetaan.

15 vuotta ilman ystävää elänyt Heidi puhuu avoimesti yksinäisyydestään – Julkisuus toi kavereita

Heidi Hyytiäinen tietää nykyään kenelle soittaa, kun haluaa kahviseuraa.

He kääntävät katseet Riossa: Viron identtiset kolmoset toivovat tulevansa maratonin maaliin yhdessä

Riossa paljon mediahuomiota herättäneet Viron Leila, Liina ja Lily Luik ovat ensimmäiset identtiset kolmoset, jotka osallistuvat olympialaisiin. Kolmikon laji on maraton ja he toivovat tulevansa yhtä aikaa maaliin. Millainen mediamylläkkä kolmikon ympärillä pyörii, sen näet kuvaa klikkaamalla!

Olympialavalle valmistautuva kohunostaja Anni Vuohijoki: "Siltoja ei ole poltettu"

Suomella on ensimmäistä kertaa edustajat sekä miesten että naisten painonnostossa olympialaisissa. Miesten edustajan valinta sujui kivuttomasti, mutta naisedustajan valintaprosessista kehkeytyi mediakohu.

Toni Niemisestä tehdään musikaali

Toni –musikaali saa ensi-iltansa 2017 syksyllä. Musikaali kertoo mäkihyppääjä Toni Niemisen tarinan lapsitähdestä aikuisuuteen.

Suomalainen olympiavoittaja suomii kovin sanoin nykyurheilijoita: "Sen se tekee kun raha tulee mukaan kuvioihin"

Yhdistetyssä kaksi olympiakultaa voittanut 90-vuotias Heikki Hasu seuraa ihmeissään urheilijoiden ympärillä pyörivää mediamylläkkää. Dopingin käytön lisääntymistä hän pitää käsittämättömänä.

Eroa harkinnut Jukurien Tammiruusu: Omistajien tuki sai jatkamaan toimitusjohtajana

Harri Tammiruusun asema Mikkelin Jukurien johdossa on kyseenalaistettu hänen yrityksensä taloussotkujen tultua julkisuuteen. Yle tavoitti mediakohun keskelle joutuneen toimitusjohtajan.

Itä-Suomen koulu ei hätkähtänyt mediakohua – tukia voidaan jatkossakin hakea venäläissäätiöltä

Russkij Mir -säätiön yhdistäminen venäläispropagandaan ei estä Itä-Suomen koulua hakemasta tukia säätiöltä. Johtavan rehtorin mukaan koulun ja säätiön vuosia kestäneestä tukiyhteistyöstä on kohistu turhaan.

Hurja mediamylläkkä yllätti: "Luulimme olevamme vain normaali nuorten joukkue"

Nuoret Leijonat joutui MM-turnauksen aikana sellaiseen mediapyöritykseen, että heikompaa olisi hirvittänyt. Hyvin hoidetut haastattelut ja positiivinen ilme vei joukkueen kuitenkin kertaheitolla suoraan suomalaisten sydämiin.

Villieläinhoitolassa kiinnytään puolin ja toisin – Mervi-hirvi oli syömättä hoitajansa reissun ajan

Mustasaaressa sijaitsevalle Villieläinhoitolalle viime vuosi oli kiireinen. Luonnonvaraisia eläimiä riitti hoitoon läpi vuoden. Hoitolan ehdoton ilopilleri on sinne alkukesästä muuttanut Mervi-hirvi, joka on niin kiintynyt hoitajaansa, ettei esimerkiksi suostunut syömään juuri mitään sillä aikaa, kun Harjun pariskunta oli itsenäisyyspäivänä kättelemässä presidenttiä.

Valtuustoryhmä antoi huomautuksen lahtelaisvaltuutetun Facebook-kirjoittelusta

Facebooksissa julkaistu haistatteluviesti Suomen Punaiselle Ristille on tuonut huomautuksen lahtelaiselle kaupunginvaltuutetulle. Muita rangaistuksia perussuomalaisten paikallisyhdistys ei aio asettaa Kalle Aaltoselle.

Tekeekö Helenius historiaa - kaksi suomalaista Euroopan mestaria samaan aikaan?

Robert Heleniuksella on lauantaina mahdollisuus voittaa uransa toinen EM-titteli. Voittamalla Helenius tekisi seuraa hallitsevien mestarien joukossa myös kevyen sarjan Euroopan mestari Edis Tatlille.

Mediamylläkkä auttaa möläyttelevää Trumpia löytämään uusia vihaisia äänestäjiä

Yli puolet yhdysvaltalaisista pitää islamia amerikkalaisen elämäntavan vastaisena. Tutkijan mukaan Donald Trump vetoaa möläytyksillään nuoriin vihaisiin miehiin.

Blues-kapteeni Hirschovits: "Huoli on läsnä koko ajan"

Espoo Bluesin Kim Hirschovits on iloinen siitä, että palkkarästien maksaminen antaa pelaajistolle hetken rauhan.

Legoja Ai Weiweille – kohuttu Lego-keräys alkoi Helsingissä

Kiinalaistaiteilija Ai Weiweille lahjoitettuja Legoja kerätään nyt myös Helsingissä pysäköityyn autoon.

Palomiehet saivat kasan lämpimiä sukkia – salaperäinen lahjoittaja hämmentyi suosiosta

Pienetkin teot voivat kasvaa suuriin mittoihin, kun hyvä mieli leviää eteenpäin. Porilaisnainen arveli villasukille olevan käyttöä pelastuslaitoksella ja lahjoitti palomiehille kasan saapassukkia. Satakunnan pelastuslaitos etsi hyväntekijää Facebookissa ja valtavan huomion saanut päivitys auttoi hämmentyneen neulojan jäljille.

Espanjalaismedia: Avustavaa tuomaria painostettu suosimaan Real Madridia

Nimettömänä pysyttelevä erotuomari on kertonut, että hänen toimintaansa on yritetty vaikuttaa.

Näkökulma: Niskanen ja Hiihtoliitto matkalla kohti umpikujaa

Tässä on soppa, joka on jo aikoja sitten palanut pohjaan ja jonka jompikumpi osapuoli joutuu väistämättä lusikoimaan, kirjoittaa Yle Urheilun Tuulia Kössö.

Perussuomalaisten kansanedustajat opettelevat malttia median kanssa: "Vähemmän nokittelua"

Perussuomalaiset haluaa ottaa opiksi mediakohuista. Kesäkokouksessa Kotkassa korostettiin myös, että puolueen on opittava toimimaan maltillisesti unohtamatta silti aatettaan.

KuPS-valmentaja Freddy Adusta: "Odotukset olivat varmaan kaikilla vähän kovemmat"

KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäen mukaan Freddy Adun uusi tuleminen ei jäänyt Kuopiossa kiinni hänen nöyryydestään tai ahkeruudestaan.

Vuosisadan huumeoikeudenkäynti alkoi mediamylläkällä – Aarnio poseerasi tyynenä toimittajille

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio hymyili tyynenä, kun kuvaajalauma ympäröi hänet muutamaksi minuutiksi ennen oikeudenkäynnin alkua.

KuPSin kohuhankinta pääsee tuskin irti vielä SJK:ta vastaan – "Periaatteessa hän oli pelikunnossa, mutta..."

KuPSin toimitusjohtajan mukaan suuren mediamylläkän saattelemana Kuopioon saapuvan Freddy Adun pelaaminen jo lauantaina on epätodennäköistä.

Nuorukaisen pelastanut tyttö sai mitalinsa: "On vaikeaa ymmärtää tekoni merkitystä"

Tiistaina esiapumitalin pokannut 16-vuotias oululainen Olga Mertaniemi toivoo, että hänen tekonsa kannustaa ihmisiä tarttumaan toimeen hädän hetkellä.

Näillä isänsä ohjeilla Eetu Selänne saapui Pikkuleijoniin

Mitä neuvoja Teemu Selänne antoi pojalleen ennen Leijona-debyyttiä?

Kyläkauppias ruoka-alen saamasta mediamyllytyksestä: "On ollut pikkuisen ylilyöntiäkin"

Ruoan hintakisa pistää kyläkauppiaat pohtimaan omia kilpailuvalttejaan. Pienten kauppojen osuus erikoishinnoittelussa on jäänyt yrittäjän mielestä taka-alalle.

Ilonen ei ole saanut liikaa kuraa niskaansa – "Kritiikki on aina paikallaan"

Mediamyllytys Mikko Ilosen ympärillä on kasvanut menestyksen myötä. Ilosen mukaan ihmiset ovat oppineet tuntemaan häntä ja seuraamaan myös golfia.

Sumunäytön keksijä: Nyt tekisin kaikki aivan toisin

Matka kahvitaukokeksinnöstä mediamylläkän, maailmanvalloituksen ja lopulta konkurssin kautta uuteen nousuun on opettanut tutkija Ismo Rakkolaiselle paljon. Hän kyseenalaistaa julkisen tuen hyödyn vientiyrityksille.

Hip hop on jokaiseen suuhun sopiva äänitorvi

Nelisenkymmentä vuotta syntymänsä jälkeen hip hop taipuu biletyksen ohella kaikkien ideologioiden levittämiseen.

"Terroristeiksi leimatut" tekivät kampanjan Facebookiin

Monet muslimit ovat pöyristyneet siitä, kuinka terrorismiteoista epäillyt miehet on leimattu julkisuudessa jo ennen oikeusprosessin alkua. Siksi osa heistä loi Facebookiin Terroristiksi leimattu -kampanjan.

Yliopisto: Talvivaaran ongelmat kärjistyivät, koska paukkuja ei pantu ympäristö- ja vesiosaamiseen

Itä-Suomen yliopiston valmistumassa olevan analyysin mukaan Talvivaaran ongelmat kärjistyivät, koska yhtiö ei alkuvaiheessa ottanut ympäristö- ja vesiosaamista tarpeeksi vakavasti.

"Pitäisi olla arkipäivää että jos näet kiusaamista, puutut siihen"

Tamperelainen lukiolainen Juho Räty on äimistynyt arkisen teon saamasta suosiosta. Kiusaamiseen puuttuneen Rädyn Facebook-päivitys on jaettu jo yli 5000 kertaa.

Stubb peruu viikonlopun osallistumisensa triathloniin – kiireet painavat

Pääministerin edellisestä triathlon-twiiteistä nousi mediakohu heinäkuun lopussa.

Median virheet eivät jää uutiskyyliltä huomaamatta

Sosiaalinen media on tehnyt tiedotusvälineiden virheiden bongaamisesta koko kansan hupia. Tutkijan mielestä toimittajien pitäisi olla ilmiöstä hyvillään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle