Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nainen potkaisee jalkapalloa

Kaksi jalkapalloilijaa tuomittiin alaikäisten tyttöjen raiskauksista Helsingissä – tytöt olivat hatkassa lastensuojelun laitoksesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi entistä FC Atlantiksen jalkapalloilijaa raiskauksista. Suuri osa syytteistä hylättiin, koska oikeuden mukaan miehet eivät voineet tietää uhrien todellista ikää.

Kynttilöitä ja pehmonalleja Särkijärven uimarannalla Lukonlahdella

Äitiä epäillään lapsen murhasta Tampereella, lapsi löytyi rantavedestä kuolleena, esitutkinta valmistui

Pieni lapsi löytyi kuolleena rantavedestä Tampereen Särkijärveltä toukokuun 22. päivänä. Asia on lähtenyt syyteharkintaan tänään. 

Karhulassa sattui kuolemaan johtanut onnettomuus lauantaina. Kuva onnettomuuspaikalta.

Karhulan risteyskolari jää käsittelemättä oikeudessa – epäilty on kuollut

Epäillyn kuoleman takia syyttäjä ei käsittele asiaa, eikä tee päätöstä syytteen nostamisesta. Tapaus sai syyskuussa paljon huomiota, koska poliisi epäili kuskia rattijuopumuksesta.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Poliisi epäilee kahta miestä murhasta Helsingin Laajasalossa – asunnosta kuului tappelua ja avunhuutoja, paikalta löytyi kuollut mies

Poliisi selvittää edelleen kahden murhasta epäillyn miehen osallisuutta tapahtumiin. Aiemmin murhasta epäiltiin myös naista, mutta hänet on sittemmin vapautettu tutkintavankeudesta.

Karhulassa sattui kuolemaan johtanut onnettomuus lauantaina. Kuva onnettomuuspaikalta.

Karhulan risteyskolarin tapaus on edennyt syyttäjälle – iäkäs henkilö kuoli auton ja pyörän yhteentörmäyksessä syyskuussa

Iäkäs henkilö kuoli pyörän ja auton yhteentörmäyksessä syyskuussa Kotkassa. Keski-ikäinen autoilija oli tapahtumahetkellä alkoholin vaikutuksen alaisena.

joensuun poliisiasema

Prismassa tapahtunut puukotus syyteharkintaan: joensuulaismiestä epäillään tapon yrityksestä

Miehen naisystävää poliisi epäilee avunannosta tapon yritykseen. Myös puukotuksen uhria epäillään samojen tapahtumien yhteydessä tehdystä pahoinpitelystä.

Anni Sinnemäki.

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen virkarikosepäily siirtyy poliisilta syyttäjälle – Sinnemäki: "Odottelen syyttäjän ratkaisua rauhallisin mielin"

Rikosepäilyssä on ollut selvitettävänä Sinnemäen esteellisyys, joka liittyy Meilahden uuden paritalon rakentamisluvan poikkeamispäätöksen tekemiseen vuonna 2016. Korkein hallinto-oikeus totesi lokakuussa, että Sinnemäki ei ollut tapauksessa esteellinen.

kannabiskasvi turun viljelmillä 2019

Espoolaismies kasvatti kannabista ammattimaisesti ja elätti itsensä 300 000 euron myyntituotoilla, epäilee poliisi

Poliisi epäilee kolmekymppisen miehen kasvattaneen ja myyneen vuosien ajan kannabista ammattimaisesti omakotitalossaan. Miehen jäätyä kiinni poliisi takavarikoi suuren osan rikoksella saadusta omaisuudesta.

Kaksi poliisia työvaatteissa.

Noin 20-vuotiasta miestä ammuttiin Helsingissä keskellä päivää – poliisi epäilee kahta murhan yrityksestä

Poliisi löysi ampumisesta ja puukon iskuista haavoittuneen uhrin leikkipuistosta Helsingin Kurkimäessä. Hän oli ollut kävelyllä, kun kaksi miestä oli käynyt hänen kimppuunsa.

Miten julkaisematon juttu voi päätyä syytteen alaiseksi?

Viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari: Jäitä hattuun sensuuripuheille Viestikoekeskus-tapauksessa

Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-tapauksesta tarvitaan lisää tietoa, jotta johtopäätöksiä voi tehdä, sanovat STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen ja professori Päivi Korpisaari.

Itä-uudenmaan käräjäoikeus.

57-vuotiasta naista epäillään useista lapseen kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista Loviisassa

Vuonna 1963 syntynyt nainen vangittiin syyskuussa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista muista seksuaalirikoksista. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2018–2019 Loviisassa.

Poliisin tunnuksia

Poliisin osuus onnettomuudessa etenee syyteharkintaan: moottoripyöräilijä menehtyi törmättyään poliisiautoon Torniossa

Torniossa tapahtui kesäkuun alussa liikenneonnettomuus, jossa moottoripyörää kuljettanut henkilö menehtyi törmättyään Kromitiellä kääntymässä olleeseen poliisiautoon.

Etelä-Karjalan keskussairaala

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin palkkakiista etenee syyteharkintaan

Poliisi on kuullut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten palkkakiistan rikostutkinnassa kahdeksaa ihmistä, joista kolmen osalta siirrytään syyteharkintaan.

Niina Malm

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm ja imatralainen kunnallispoliitikko oikeuteen ensi viikolla – syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta

Niina Malm ja Erkki Saarimäki vastaavat virkavelvollisuuden rikkomista koskeviin syytteisiin. Asia koskee viime keväänä sattunutta viisumijupakkaa.

Mies tekee huoltohommia tuulivoimalan siivessä roikkuen köysien avulla

Porilaispoliitikon toimet syyteharkintaan: Osallistui esteellisenä tuulivoimakaavan käsittelyyn, ja jo hyväksytty kaava kaatui

Martti Lundén (sd.) osallistui kaupunginhallituksessa Ahlaisten Lammin tuulivoimakaavan käsittelyyn, vaikka oli esteellinen. Jo hyväksytty kaava kaatui oikeudessa esteellisyyden takia.

Palanutta metsää.

Kalajoen valtavan metsäpalon syynä huolimattomuus? – Epäilty on kiistänyt osallisuutensa

Tuli tuhosi lähes 230 hehtaaria metsää heinä–elokuussa.

Kemijärvi toimistotalo

Poliisi: ei rikosta Boreal Bioref Oy:n ja Vataset Teollisuus Oy:n välisessä liiketoimintakaupassa

Esitutkinnassa poliisi selvitti tapahtumia nimikkeillä yrityssalaisuuden rikkominen, julkisrauhan rikkominen ja yritysvakoilu. Asia ei etene syyteharkintaan.

Mies lukee Helsingin Sanomia

Syyttäjä: Viestikoekeskus-tapauksessa oli konkreettinen uusien salassa pidettävien tietojen julkistamisen vaara – HS:n Niemen mukaan syyte "ei kestä mitään tarkastelua"

Vastaavan päätoimittajan mukaan puolustus ei ole käyttänyt argumenttia, jonka mukaan hän ei olisi tiennyt kiistellyn jutun julkaisemisesta.

Ilpo Härmäläisen katoamista käsiteltiin Ylen Poliisi-TV:ssä 15. marraskuuta 1994. Jutussa on lavastettua tilannekuvaa, joka perustuu viimeisiin Härmäläisestä tehtyihin havaintoihin.

Liikekumppania epäillään jo yli 27 vuotta kateissa olleen Ilpo Härmäläisen murhasta – harvinainen tutkinta on valmis, vainajaa etsitään Turun Airistolta

Vuonna 1953 syntynyt mies on ollut kaksi kuukautta vangittuna vuonna 1994 Turussa kadonneen lakimiehen Ilpo Härmäläisen murhasta epäiltynä. Esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan. Vainajan etsintöjä jatketaan Turun Airistolla.

Poliisin hälytysvalo

Poliisi jatkaa Nokialla tapahtuneen liikenneonnettomuuden tutkintaa kolmena murhan yrityksenä ja kiittää yleisöä vihjeistä

Poliisi arvioi, että esitutkinta valmistuu muutaman viikon päästä ja siirtyy syyteharkintaan.

Pallo maalin katolla.

FC Lahden fanin väkivaltaisen riehunnan esitutkinta saatu päätökseen – juttu siirtyy nyt syyttäjän harkittavaksi

Syyskuisesta tapauksesta on tehty rikosilmoitus yhdestä henkilöstä. Myös FC Lahti reagoi voimakkaasti tapahtumiin jo muutaman päivän kuluttua epäillystä pahoinpitelystä.

Keski-Suomen Valokuituverkot.

Syyttäjä: Keskisuomalaisen kunnan johtotehtävissä toiminut henkilö ei saa syytettä laajakaistahankkeesta

Keskisuomalaisen kunnan johtotehtävissä toiminutta henkilöä on epäilty virkavelvollisuuden rikkomisesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä laajakaistahankkeeseen liittyen. Syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta.

Nainen ottaa harmaasta matkalaukusta apppelsiinin.

Varkaat iskivät uudella tyylillä Helsinki-Vantaan lentokentälle, kaupoista viedään tavaraa ja lennetään pois – "Ei ole tarkoituskaan käydä maissa"

Syyttäjät ovat kirjoittaneet pikasyytteitä lentokentän myymälöissä kiinni jääneille. He ovat lentäneet Suomeen eri puolilta Eurooppaa.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Alaikäisiin kohdistuneet epäillyt törkeät seksuaalirikokset syyteharkintaan – epäiltyinä kaksi FC Atlantiksen entistä pelaajaa

Helsingin poliisi on tutkinut kesällä tapahtuneita epäiltyjä törkeitä seksuaalirikoksia, joihin liittyen Helsingin käräjäoikeus vangitsi kolme henkilöä 21. heinäkuuta.

Poliisin välineistöä kuvituskuvassa.

Joensuun Hammaslahden julma henkirikos siirtyy syyttäjälle

Huhtikuussa Hammaslahdessa surmattiin raakaa väkivaltaa käyttäen 80-vuotias mies. Murhana tutkitun tapauksen esitutkinta on valmis ja siirtyy syyteharkintaan.

Poliisiauto Itä-Suomen poliisilaitoksen pihalla

Iisalmelaisessa kauppakeskuksessa tapahtuneen puukotuksen esitutkinta valmistui

Iisalmessa puukotettiin elokuussa kahta vartijaa, joista toinen oli työvuorossa ja toinen vapaalla. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä, joille ei aiheutunut tilanteessa vaaraa. 

Två linor amfetamin dragna på ett bord. Bredvid ligger en spruta, en vit tändare och en ihoprullad sedel.

Lappeenrantalaismiestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta – takavarikoidun aineen arvo katukaupassa 90 000 euroa

Miehen epäillään välittäneen amfetamiinia osana rikollisryhmä Hells Angels MC:n toimintaa. Jutun valmistelu siirtyy syyttäjälle.

Kuvassa poliisi kaasuttaa mielenosoittajia Helsingissä.

Poliisi ruiskutti kaasusumutetta viime syksynä Elokapinan mielenosoittajiin – kuutta poliisia epäillään rikoksista

Esitutkinnassa on rikoksesta epäiltyinä kuultu kuutta poliisia, jotka ovat kiistäneet syyllisyytensä rikoksiin.

Restaurang Uljas

Turkulaisen koronakapinaravintolan tapaus siirtyy syyteharkintaan – uhmasi ravintolarajoituksia syyskuun alussa

Turkulaisravintolaa epäillään terveydensuojelurikkomuksesta tapauksessa, jossa ravintola jätti noudattamatta syyskuun alussa valtioneuvoston asetuksella määritettyjä korona-ajan ravintolarajoituksia.

Jalkapallojuniori pelaamassa jalkapalloa.

Jalkapallokatsomossa rasistisia solvauksia huudellut henkilö saa syytteen – Syyttäjä: "Meillä on siinä hyvä todistaja, jota tullaan kuulemaan myös oikeudessa"

Kyseinen ottelu pelattiin Kouvolassa heinäkuussa 2020. Syyttäjän mukaan tilanne on poikkeuksellinen, koska kyse on julkisen kirjoittelun tai sosiaalisen median sijaan huutelusta.

Säkerhetskontroll med spärrar som öppnas när man visar upp sin biljett.

Miestä epäillään kymmenien koronatestitodistusten väärennyksestä – todistuksilla pyrittiin välttämään terveystarkastus Suomeen saapuessa

Ainakin yhdessä tapauksessa väärennetyn testituloksen esittäneellä ihmisellä oli todettu koronatartunta.

Maskor i ett fotbollsmål

Jalkapallopelissä tapahtunut rasistinen huutelu syyteharkintaan Kouvolassa – vastustaja luopui sarjapaikasta heti

Katsomosta huudeltiin kentälle rasistisia ilmauksia toissa kesänä pelatussa puulaakijoukkueiden jalkapallo-ottelussa Kouvolassa. Poliisi on päättänyt, että asia etenee syyttäjälle.

autossa tullin logo

Tulli: Mies valmisti dopingaineita keittiössään ja keksi niille tuotemerkin – kahta epäillään laajasta dopingkaupasta Tor-verkossa

Tullin mukaan aineita on myyty ainakin 94 000 euron edestä Tor-verkossa vuosina 2019–2021. Raaka-aineet tilattiin Kiinasta. Kaksi miestä on ollut vangittuna esitutkinnan aikana epäiltynä törkeästä dopingainerikoksesta.

Sotkamon virastotalo ja kirjastotalo kesällä.

Sotkamon kunnan sisäisessä valvonnassa löytynyt väärinkäytös syyttäjän harkinnassa – nimikkeenä törkeä petos

Lisäksi syytettyä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asiassa on yksi epäilty. Epäilty on kiistänyt teot esitutkinnassa.

Kuvassa on rakennustyömaa Helsingissä elokuussa 2020.

Kierrätysyritys valehteli viranomaisille ja kääri epärehellisella toiminnalla 1,2 miljoonan euron rikoshyödyn, epäilee poliisi

Poliisi epäilee, että kierrätysalan yritys on ylittänyt jätteen sallitun määrän jopa kymmenillä tuhansilla tonneilla vuosittain. Lisäksi yhtiön epäillään merkinneen sen vastaanottamat jätemäärät alakanttiin.

Kuvakaappaus Postin nimissä lähetetystä huijaustekstiviestistä.

Huijarit lähettivät tekstiviestejä saapuneesta paketista: onnistuivat huijaamaan ihmisiltä alle vuodessa 375 000 euroa

Poliisin mukaan epäillyt valmistelivat rikokset huolellisesti ja tekotapa oli poikkeuksellisen suunnitelmallinen ja monimutkainen. Kokonaisuudessa on yli 40 epäiltyä.

Mäkelänrinteen raitiovaunupysäkki.

12-vuotias poika kuoli raitiovaunun törmättyä häneen Vallilassa viime syksynä – kuljettajaa epäillään törkeistä rikoksista

Poika oli ylittämässä suojatietä Helsingissä Mäkeläkadulla, kun raitiovaunu ajoi hänen päälleen viime marraskuussa. Uhri kuoli onnettomuuspaikalla.

Euro-seteleitä pöydällä

Länsi-Suomi: Rauman Lukon entistä ravintolapäällikköä epäillään törkeästä kavalluksesta

Epäillyt kavallukset ajoittuvat vuosille 2019 -2020 ja kohdistuvat useampaan ravintolaan. Länsi-Suomen tietojen mukaan rikoksesta epäilty mies ei enää ole Rauman Lukko Oy:n palveluksessa.

Poliisiauto

Tohmajärvellä tapahtuneen henkirikoksen tutkinta valmistui

Tohmajärveläinen mies menehtyi teräaseesta saamiinsa vammoihin. Nyt tammikuisena aamuna tapahtunut rikos siirtyy syyteharkintaan. Epäilty tekijä on myös paikkakuntalainen mies.

Koskelan surmapaikka 3. kesäkuuta 2021.

Poliisi selvitti: Koulu ja lastensuojelu toimivat lain mukaan ennen 16-vuotiaan surmaa Koskelassa, lastensuojelulaitoksen olosuhteet jännitteiset

Helsingin poliisi ei aloita esitutkintaa viranomaisten toiminnasta ennen 16-vuotiaan pojan surmaa Helsingin Koskelassa viime joulukuussa.

Tytti Yli-Viikari suureen valiokuntaan kuultavaksi.

Tytti Yli-Viikarin rikosepäily siirtyy syyteharkintaan – epäiltynä myös toinen VTV:n johtaja

Rikostutkinta koskee kahta epäiltyä rikosta. Toinen liittyy sopimukseen, jossa viraston virkamies sai kaksi vuotta vastikkeetonta palkkaa. Toinen liittyy lentopisteiden mahdollisesti lainvastaiseen käyttöön.

Poliisin hälytysvalo

Jalasjärven jäärataonnettomuudesta syytteet kuolemantuottamuksesta ja maastoliikennerikkomuksesta

Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla maaliskuussa 2020 tapahtuneen jäärataonnettomuuden syyteharkinta on valmistunut.

Poliisiautoja kerrostalon pihalla

Kotkalaismiehen epäillään surmanneen toisen useilla veitseniskuilla – syyttäjä vaatii vähintään 11 vuoden vankeusrangaistusta taposta

Kotkan Karhulassa sijaitsevasta yksityisasunnosta löydettiin huhtikuussa kuollut mies. Teosta epäilty nelikymppinen kotkalaismies on ollut keväästä asti kiinniotettuna.

en maskin som lagar munskydd.

Suojamaskikauppojen kiristystapauksen esitutkinta valmistui, poliisi epäilee kolmea rikoksista

Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskikauppoihin liittyvän kiristystapauksen esitutkinta on valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan, kertoo Helsingin poliisi.

en maskin som lagar munskydd.

Huoltovarmuuskeskuksen suojavälinehankintoja koskeva esitutkinta syyteharkintaan – kahta henkilöä epäillään törkeästä petoksesta

Valmistunut esitutkinta liittyy kauppoihin, joissa HVK tilasi hengityssuojaimia tavarantoimittajalta koronavirukselta suojautumista varten. Liikemies Onni Sarmaste sanoi aiemmin Ylelle, että "viitteitä on, että minua epäillään" KRP:n tutkinnassa.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Kauneusalan yrittäjälle vaadittiin vankeusrangaistusta, mutta nainen ei joutunut koskaan edes käräjille – Yle selvitti, mikä meni mönkään

Syyttäjä vaati kauneusalan yrittäjälle ehdollista vankeutta tai tuntuvia sakkoja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja lääkerikoksesta. Käräjiä ei koskaan kuitenkaan tullut.

Läheltä

Poliisi epäilee pizzakioskin tulipaloa tahalleen sytytetyksi – ulkopaikkakuntalainen mies tunnustanut teon

Haminassa viime torstaina tapahtunutta kebab-pizzerian tulipaloa tutkitaan rikosnimikkeellä tuhotyö.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle