Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Arvostettu saksalaislehti tylytti poliitikkoja Juha Miedon esimerkin avulla – hiihtäjälegenda jäi lähes sanattomaksi, kun kuuli kirjoituksesta

Juha Mieto hävisi olympiakullan sadasosalla ja hänen rauhallinen suhtautumisensa kirvelevään tappioon herättää edelleen hämmennystä ja ylistystä. "Robert Habeckista ei taida tulla saksalaisen politiikan Juha Mietoa", kirjoittaa Der Spiegel.

Haluatko oppia hiihtämään kunnolla? Näillä olympiavoittaja Sami Jauhojärven vinkeillä pääset ladulla pitkälle

Hiihtotyylejä on monenlaisia, mutta tekniikoita vain kaksi: perinteinen ja vapaa. Olympiavoittaja Sami Jauhojärven opeilla sinäkin voit oppia hiihdon eri tekniikat.

Saimaan maakuntaviesti hiihdetään ilman yleisöä – kilpailunjohtaja: "Aika karsittu versio tapahtumasta"

Maakuntaviestiin on ilmoittautunut 10 joukkuetta, kun 15:tä joukkuetta odotettiin.

Joni Mäki oli vaarassa loukkaantua hiihdon ykköstähden sekoilun takia – Suomen päävalmentaja otti tiukasti kantaa Venäjän vaatimuksiin: “Epäurheilijamaista käytöstä”

Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen ehti jo säikähtää Joni Mäen puolesta, kun hän näki Aleksandr Bolshunovin törkytemput.

Kommentti: Jari Isometsä nosti kissan pöydälle jo vuonna 2017, mutta sama meno jatkuu edelleen – eikö Lahdessa ymmärretä, mitä kotikenttäetu tarkoittaa?

Lauantaina hiihdetyn miesten yhdistelmäkisan järjestelyt herättivät syystäkin parranpärinää, kirjoittaa Atte Husu.

Lunta tulee taivaan täydeltä ja suksikauppa käy kuin häkä – näistä syistä hiihtovälineet uhkaavat loppua kaupoista ennen maaliskuuta

Koko maahan tullut postikorttitalvi auttaa suksiteollisuuden elpymistä surkean talven jäljiltä.

Siiri "Äitee" Rantasen jalka on jouduttu amputoimaan – "Olin yötä päivää tuskissani"

Siiri "Äitee" Rantanen on parhaillaan toipumassa vasemman jalan amputoinnista sairaalassa.

Suomalaiset vastustivat jääräpäisesti lähes kaikkea muutosta hiihtolajeissa – "Se oli sisäänajettu meihin suomalaisiin urheilijoihin"

Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi, Kalle Palander ja Janne Ahonen muistelivat viikonlopun Urheilustudiossa, miten he ovat vastustaneet hiihtolajien muutoksia.

Reijo Jylhä: Huippuvalmentajia tarvitaan jo nuorten Hopeasompa-vaiheessa

Jylhä kaipaa yksilölajien valmennukseen ja yksin puurtamiseen myös enemmän joukkuelajien meininkiä.

Hiihtokausi alkoi Kannonkosken Piispalassa

Lauantain avajaisissa kotaisäntänä paikalla on Juha Mieto.

Lauantai 26.9.2020 (radio)

Hybridiuhat ovat osa kansainvälisen politiikan arkipäivää. Suomalaisten kotitalouksien nettovarallisuus kasvoi. WHO varoittaa koronakuolemista. Juha Miedon patsas on paljastettu.

Hiihtäjälegenda Juha Miedon patsas paljastettiin Kurikassa – nelimetrisen teoksen katseenvangitsija on Mietaa oikeassa koossa

Veistosta kuvailtiin kiitokseksi urheilijalle, jonka kanssa Suomi on saanut elää kisan toisensa jälkeen.

Hiihtäjämestari Juha Miedon veistos paljastetaan Kurikassa syyskuussa

Juha Miedosta tehty Legenda-veistos paljastetaan Kurikassa syyskuussa. Taideteos sijoitetaan torin läheisyyteen.

Jari Isometsältä uusi aluevaltaus – hyppää salibandyliigassa pelaavan SB-Pron valmennustiimiin, tytär debytoi liigajoukkueessa viime kaudella 16-vuotiaana

Jari Isometsä hyppää kaksi edellistä Suomen mestaruutta vieneen nurmijärveläisen SB-Pron valmennustiimiin.

Kiveen hakatut: 13. tuotantokausi

Vuoden 2019 jaksoissa muisteltiin muun muassa Mika Myllylää, Pertti Alajaa ja Matti Nykästä.

Mika Myllylän elämä muuttui tämän hurjan rutistuksen jälkeen – lähti ennätykselliseen mestaruushiihtoon, koska "kansa sitä vaati"

Mika Myllylän 50 kilometrin maailmanmestaruus Ramsussa 1999 on yksi ikimuistoisimpia hetkiä suomalaisessa talviurheiluhistoriassa.

Ylen Urheilustudio huipentuu nostalgiaviikonloppuun – tunnelmoi muun muassa Kaisa Mäkäräisen, Mika Myllylän ja Iivo Niskasen ikimuistoisia kisahetkiä

Urheilustudion katsojat pääsevät viikonloppuna muistelemaan suomalaisille rakkaita urheiluhetkiä.

Sade perui Holmenkollenin miesten mäkikisan – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Talvilajien kisapäivässä riittää jälleen jännitystä. Katso suoria lähetyksiä kuvaa klikkaamalla.

Harri Kirvesniemi palasi 20 vuoden takaisiin Holmenkollenin voittohetkiin – hiihtolegenda vaatii pikaisia toimia Suomen hiihdon tulevaisuuden turvaamiseksi

Harri Kirvesniemi onnistui voittamaan Holmenkollenin 50 kilometrin kahdeksannella yrittämällä. Kirvesniemi kantaa huolta matkan sekä Suomen hiihdon tulevaisuudesta.

Suomalaisässällä on mahdollisuus nousta Jari Isometsän rinnalle, mutta Holmenkollenin helpotettu rata ei sada Iivo Niskasen laariin – "Sopeudutaan siihen mitä on"

Rankoilla laduilla kuin kotonaan oleva Iivo Niskanen odottaa, että Holmenkollenin 50 kilometrin kisasta tulee massahiihtokilpailu.

Viimeksi Salpausselän "perinteisenä päivänä" juhli Krista Pärmäkoski – yltääkö Iivo Niskanen viimein samaan kuin Harri Kirvesniemi?

Suomalaisurheilijat odottavat tuloksia lauantain mielimatkoiltaan. Menestyksestä on nautittu myös menneisyydessä.

HIFK:n nuoret debytantit pääsivät maistamaan liigatunnelmaa: "Tämä on ollut unelma pikkupojasta lähtien"

HIFK:n 15-vuotias Brad Lambert ja 18-vuotias Wiljami Myllylä pelasivat ensimmäiset liigaottelunsa.

Selostustoivekonsertti muisteli, kun Suomi saavutti kaksi kesäolympiakultaa tasan 63 vuotta sitten – kuuntele tallenne Yle Areenasta

Yllätyksellinen 13. Sen selostuksen haluaisin kuulla -lähetys nosti esiin olympiavoittajat Kyösti Lehtosen ja Rauno Mäkisen.

Torstai 21.11.2019 (radio)

Työryhmä alkaa etsiä ratkaisua Postin työriitaan. Maailmantalouden kasvu hidastuu. Hiihtäjä Juha Mieto on täyttänyt 70 vuotta. Varis voi huonosti, jos se syö roskaruokaa.

Torstai 21.11.2019 (tv)

Postilakko jatkuu edelleen. Kalasataman ensimmäinen pilvenpiirtäjä Helsingissä on valmis. Hiihtäjä Juha Mieto on täyttänyt 70 vuotta. Säätiedot.

Hiihtolegenda, yksinhuoltaja, kansanedustaja – Juha Mieto täyttää 70 vuotta ja julkisuus saa pikkuhiljaa jäädä

Seitsenkymppinen tietää, että elämään kuuluvat myötä- ja vastamäet. Lake Placidin sadasosasekunnin tappion hän voisi antaa jo unohtua historiaan.

Eläkkeellä olevat hiihtotykit kaivoivat mailansa golfin uutuuslajin SM-kisoihin – Isometsä tunnusti: "Vanhan miehen kunto loppui"

Speedgolfin SM-sprinttikilpailu houkutteli mukaan vanhoja maajoukkuehiihtäjiäkin.

Hiihtolegenda Mika Myllylän kuolemasta tänään kahdeksan vuotta – kuuntele ohjelma rakastetun ja herkän karpaasin rankasta elämästä nousuineen ja laskuineen

Arto Teronen ja Jouko Vuolle muistelevat uudella Kiveen hakatut -ohjelman tuotantokaudella vuonna 2011 menehtynyttä olympiavoittajaa.

"Olisiko Eero Mäntyrannan osanotto aikanaan pitänyt kieltää?" – Urheiluoikeuden asiantuntija avaa Semenya-päätöksen taustat

Urheiluoikeuden asiantuntija Olli Rausteen mukaan asia on niin vaikea, että siinä on pyritty tekemään kompromisseja, jotka vaikuttavat erikoisilta.

Iivo Niskanen teki radikaalin ratkaisun, jotta yltäisi samaan kuin Harri Kirvesniemi legendaarisessa kilpailussa: "Yksittäisistä maailmancupeista kovin"

Holmenkollenin miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailu on ohjelmassa lauantaina aamulla.

Mustin matkassa: Eero Mäntyranta palasi Seefeldiin

Mustin matkassa -sarjan uusimmassa jaksossa luovutetaan Eero Mäntyranta -patsas Seefeldin pormestarille.

Vuoden 1964 Olympialaisten kuningas Eero Mäntyranta palasi Seefeldiin

Eero Mäntyrannan hiihtäjäpatsas koristaa nyt Seefeldin kunnantaloa.

Suuret hiihtolegendat kohtaavat – ”Äitee” Rantanen ja Marja-Liisa Kirvesniemi ripustavat rintanumeron menehtyneen olympiavoittajan patsaalle

Suomalaisen hiihtourheilun suuret nimet ja kansan suosikit Siiri ”Äitee” Rantanen ja Marja-Liisa Kirvesniemi innostavat lapsia liikkumaan ja tapaavat ikäihmisiä hoivakodeissa edesmenneen olympiavoittaja Kalevi Hämäläisen kotikunnassa Juvalla..

Salamavalojen räiskettä, menestystä, menetyksiä ja dopingskandaali – Mr. Seefeld – Jäljet lumessa -dokumentti tarjoaa Eero Mäntyrannan elämänmakuisen tarinan

Eero Mäntyranta muistetaan olympiavoitoistaan ja maailmanmestaruuksistaan, mutta hänen elämäänsä mahtui paljon muutakin. Hiihtolegendasta on tehty Mr. Seefeld – Jäljet Lumessa -dokumenttielokuva, joka sai Mäntyrannan läheiset liikuttumaan.

Hiihtolegenda Eero Mäntyrannan elämään mahtui suurvoittoja, mutta maine sai suuren tahran 1972 – "Kyllä sen kanssa itkettiin varmasti ihan kylliksi"

Eero Mäntyrannan urheilu-uran kovin hetki oli, kun hänen dopingnäytteestään löytyi amfetamiinia. Mr. Seefeld - Jäljet Lumessa -dokumentti kertoo myös Mäntyrannan elämän vaikeista hetkistä.

Hymy huulillaan sivakoinut Eero Mäntyranta tiesi, miten voitetaan ja Sami Jauhojärvi kuuluu niihin harvoihin, jotka ovat saaneet osan hänen valmennusmetodeistaan – "Se on vähän kuoleva tieto"

Eero Mäntyrannalle urheilu oli mahdollisuus päästä eteenpäin elämässä, mutta omia harjoittelumetodejaan hän ei paljastanut kuin harvoille ja valituille. Mäntyrannan urasta ja elämästä on tehty Mr. Seefeld - Jäljet Lumessa -dokumentti.

Juha Mieto: Matti Nykänen ei taiteilijanimiä tarvitse

"Tuli nuori mies sumusta ja hyppäsi voittoon".

Juha Mieto: Matti Nykänen ei taiteilijanimiä tarvitse – "Tuli nuori mies sumusta ja hyppäsi voittoon"

Nykänen ja Mieto olivat urheilu-uriensa jälkeen paljonkin tekemisissä keskenään.

Urheilijoita pitäisi tukea enemmän uran päättymisen jälkeen – Mika Myllylän karmea kohtalo järkyttää yhä huippututkijaa: ”En olisi ikinä suonut sitä, mitä hänelle tapahtui”

Huippu-urheilija on usein uran päättymisen jälkeen vaikeiden kysymysten ja päätösten edessä, eikä tukea löydy riittävästi. Kati Lehtonen ja Minna Kauppi keskustelivat urheilu-uran päättymisestä ja sen seurauksista Urheiluhullut-ohjelmassa.

Selostustoivekonsertti torstaina: "Tämä on se Myllylä jonka minä muistan"

Sen selostuksen haluaisin kuulla -lähetys juhlistaa jälleen itsenäisyyspäivää Yle Puheessa. Tänäkin vuonna 6.12. esiin nousevat suomalaisurheilijat.

Juha Mieto -veistoskilpailu ratkesi: Nelimetrisessä voittajatyössä on metsää, latua ja Mietaan kokoinen hiihtäjä

Voittajaveistoksen on suunnitellut kuvanveistäjä Pekka Jylhä. Hiihtäjälegendaa kunnioittava veistos valmistuu Kurikan keskustaan keväällä 2020.

Väärin harjoiteltu! Mikä treenaamisessa on niin vaikeaa?

Urheiluhulluissa puhutaan maanantaina harjoittelemisen vaikeudesta. Tietotaitoa on enemmän kun koskaan, mutta silti väärin harjoitteleminen on Suomessa arkipäivää. Miksi?

Suksitehtaalla toivotaan lumista joulukuuta

Uudet, helppokäyttöiset karvapohjasukset ovat viime vuosina piristäneet perinteisten suksien kysyntää.

Suomen päävalmentaja ja Iivo Niskasen oma luotsi ottavat vastaan hiihtokonkarien harjoittelukritiikin: "Kehittyminen edellyttää, että osataan katsoa ympärille"

Iivo Niskasta valmentavan Olli Ohtosen mielestä silloin kannattaa kuunnella, kun Harri Kirvesniemen ja Jorma Mannisen kaltaisilla asiantuntijoilla on asiaa.

Tunnettu saksalaiskoomikko Faisal Kawusi haastaa hiihtolegenda Juha Miedon mämminsyöntikilpailuun saunassa

Saksalaiskoomikon ja suomalaisen hiihtolegendan mämminsyöntitaisto tapahtuu erikoisessa ympäristössä, Helsinki SkyWheelin saunassa Katajanokalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle