Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laajeneva rikkidirektiivi toi Lounais-Suomeen vipinää – Piikkiössä rakennetaan pesureita ja turkulaiskeksintö nuuskii rikkiä aluksista

Rikkirajoitus laivojen polttoaineissa on avannut markkinoita uusille tuotteille. Ensi vuoden alusta rikkidirektiivi astuu voimaan kaikilla maailman merillä.

Viisi huippujuttua lauantai-iltaan: Sudanilaisnaisten vallankumous, piikkiöläisyritys takoo miljoonia ja karkki oli tappaa 6-vuotiaan pojan

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Piikkiöläinen perheyhtiö käänsi rikkidirektiivin voitokseen ja takoo nyt miljoonia

Langh Tech Oy:n rikkipesurilla on kysyntää ympäri maailmaa, kun rikkirajoitus laajenee kaikille merille.

Laivojen väylämaksujen puolitus jatkumassa

Ehdotus sisältyy liikenne- ja viestintäministeriön ensi vuoden budjettiesitykseen.

EU-raportti viivästyttää Kaidin Kemin hanketta – biodieseltehtaan uskotaan kuitenkin toteutuvan

Kemin kaupunginjohtaja korostaa, että edunvalvonnan Euroopan Unionin suuntaan on nyt oltava hereillä.

Maailma seuraa Itämeren maiden esimerkkiä – laivojen rikkipäästöille tiukka raja

Suuret rahtilaivat ja öljytankkerit aiheuttavat valtavia rikkipäästöjä. Ongelma helpottuu tuntuvasti vuonna 2020, kun laivojen polttoaineiden rikkipitoisuudelle asetetaan raja.

Typpidirektiivi tulee, Itämeri tervehtyy

Kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO on torstaina sopinut typpipäästöjen roimasta leikkuusta Itämerellä.

Kaskisten satama toipuu metsäteollisuuden rakennemuutoksesta

Kaskisten sataman merkitys metsäteollisuudelle on edelleen iso. Metsä Groupin Ruotsin kartonkikoneinvestointi on tuonut satamaan lisää säännöllistä liikennettä.

Laivojen päästöt romahtivat Itämerellä – hengitysilma puhdistui

Rikkipäästöt ja pienhiukkasten määrä vähenivät Itämerellä merkittävästi.

Helsinki air quality has improved

Stricter provisions on sulphur emissions from shipping in the Baltic Sea that came into force at the beginning of 2015 have already made an impact on Helsinki's air quality, which is better now than it has been for years.

Kiistelty rikkidirektiivi näkyy jo Helsingissä parempana ilmana

Laivaliikenteen polttoaineen rikkipitoisuuden tiukennus näkyy jo nyt Helsingin satamien ilmanlaadun parantumisena. Pääkaupunkiseudun ilmanlaatu oli viime vuonna parempi kuin vuosiin, vaikka keväällä oli katupölyä valtavasti ja vaikka typpidioksidia oli yhä liikaa Helsingin vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla.

Kiinassa kitkaa, Venäjä vetää – Kokkolan satama jää kauaksi ennätysvuodesta

Maan kolmanneksi suurimman yleissataman kautta kulkee tänä vuonna kolmanneksen vähemmän tavaraa kuin viime vuonna. Yksi syy on Kiinan taloustilanne. Notkahduksesta huolimatta liikenne on vielä tuplasti vilkkaampaa kuin kymmenen vuotta sitten.

Komission kiertotalouspaketti: Rikkidirektiivin kaltainen taakka vai uusi bisnesmahdollisuus?

Komission on tänään määrä julkistaa uusi kiertotalouspakettinsa. Se sisältää ehdotuksia EU:n jätelainsäädännön muuttamiseksi ja jätteiden hyödyntämiseksi.

Laivojen rikkidirektiiviä noudatettu kuuliaisesti

Tähän mennessä Suomen satamissa on tarkastettu 105 laivaa. Tarkastuksissa käydään läpi alusten polttoaineita koskevat asiakirjat. Jos papereissa havaitaan epäselvyyksiä, voidaan polttoaineesta ottaa näyte ja lähettää se laboratorioon tutkittavaksi.

Mussalon sataman polttoainelaitoksen startti viivästyy

Polttoainelaitoksen rahoituksen kasaaminen on ollut arvioitua hankalampaa. Vähärikkistä polttoainetta valmistavan laitoksen investoinnit maksavat yli parikymmentä miljoonaa euroa.

Vähärikkisen polttoaineen valmistus saa alkaa Kotkassa

Kotka Bunker saa luvan käsitellä ja varastoida öljytuotteita Kotkan Mussalossa. Yhtiön tarkoitus on valmistaa laivojen vähärikkistä polttoainetta.

Kansa kommentoi vihreitä: Tuulivoima korpeaa, vihreiden vihaajat valppaina

Vihreiden toiminnassa ympäristönsuojelu saa kiitosta. Tuulivoima ja toiminta rikkidirektiivin puolesta saa arvostelijoilta sapiskaa.

Kotkassa käyneissä laivoissa käytetään sallittuja polttoaineita

Kotkan satamassa tarkastetuista laivoista ei löytynyt rikkipitoisuuden ylityksiä.

Rikkidirektiiviä noudatetaan Itämerellä

Trafin tehotarkastus paljasti, että vuoden alussa voimaan tullut rikkidirektiivi on otettu Itämerellä tosissaan. Valvonta jatkuu myös loppuvuonna.

Töitä Turun telakan työntekijöille – Tallink tilasi matkustajalautan

Tilaus työllistää 2 000 ihmistä vuodeksi. Alus käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua, joka täyttää EU:n rikkidirektiivin rajat.

Kilpailu risteilymatkustajista kiristyy Itämerellä

Risteilyvarustamoiden välinen kilpa asiakkaista kovenee. Vuoden alusta voimaan astunut rikkidirektiivi ja kansainvälisten matkustajien kaikkoaminen aihauttavat huolta varustamoille.

Viranomaisen haavi tyhjänä rikkirikkureista Turun satamassa

Laivat ovat toistaiseksi täyttäneet uudet rikkipäästöarvot Turun satamassa. Liikenneturvallisuusvirasto Trafi on tarkastanut tehostetusti laivojen menovesiä vuodenvaihteessa voimaan tulleen rikkidirektiivin vuoksi.

Rikkidirektiivin valvonta käynnistyy – Suomi sitoutunut tarkastamaan 10 prosenttia aluksista

Rikkidirektiivin mukainen laivojen polttoaineiden rikkipitoisuuden valvonta on alkanut vuodenvaihteessa. Trafilla on Kotkassa kaksi tarkastajaa. Tarvittaessa Kotkan ja Haminan satamiin saadaan lisää valvojia Lappeenrannasta.

Merenkurkun laivaliikenne poikki pari viikkoa

Laivavarustamo Wasaline ei liikennöi Vaasan ja Uumajan välillä pariin viikkoon, koska laiva on huollossa Tallinnassa. Telakoinnin aikana Wasa Express -alukseen tehdään vuoden vaihteessa voimaan astuvan rikkidirektiivin edellyttämät muutokset laivan polttoainejärjestelmään.

Rikkidirektiivi tulee voimaan – telakoilla ja rikkipesureiden valmistajilla kiireinen loppuvuosi

Rikkidirektiivin mukainen alusten valvonta alkaa vuoden ensimmäisenä päivänä. Vientiteollisuuden pelkäämät lisäkustannukset näyttävät olevan kutistumassa raakaöljyn hinnan romahtamisen myötä.

Laivojen rikkipäästöjä valvotaan lentävällä kalustolla

Liikenteen turvallisuusvirasto aloittaa laivojen rikkipäästöjen tehovalvonnan heti vuodenvaihteen jälkeen. Ensi vuonna voimaan tuleva rikkidirektiivi rajoittaa polttoaineen rikkipäästöjä muun muassa Itämerellä.

Halpa meridiesel tasapainottaa rikkirajoitusten lisäkuluja

Rikkirajoitukset tiukentuvat vuodenvaihteessa. Niin sanottujen rikkipesurilaivojen käyttö voi jäädä ainakin alkuvaiheessa vähäiseksi Perämeren vientiteollisuuden kuljetuksissa. Merkittävästi halpunut meridiesel sen sijaan pelastaa rikkidirektiivin aiheuttamilta lisäkustannuksilta.

Ennätyksen rikkonut Kokkolan satama nojaa edelleen Venäjän liikenteeseen

Suomen kolmanneksi suurimman sataman kautta kulkee tänä vuonna noin 8,5 miljooonaa tonnia tavaraa, vaikka maailmantalous yskii ja suurin kauppakumppani Venäjä on vaikeuksissa.

Tornio iloitsee LNG-päätöksestä

Kaupunginjohtaja Raimo Ronkaisen mukaan investointipäätös turvaa Tornion ja lähialueen teollisuuden näkymiä.

Rikkidirektiivi voimaan tammikuussa – laivojen valvonta alkaa

Kiistelty laivojen rikkkipitoisuutta säätelevä direktiivi tulee voimaan vuoden alussa. Laivojen valvonta alkaa heti tammikuussa tehotarkastuksilla.

Itä-Suomen maakuntaliitot: Rahtiliikennettä Saimaalla lisättävä reippaasti

Maakuntaliitot haluavat EU-rahoitusta Saimaan rahtiliikennettä edistäviin hankkeisiin.

Finnlines irtisanoo tai lomauttaa 41 työntekijää

Finnlinesin mukaan henkilöstön vähennykset johtuvat EU:n rikkidirektiivistä. Finnsailor-aluksen käyttö ei ole enää kannattavaa direktiivin astuessa voimaan vuoden alussa.

EU sulphur directive means hard times ahead for Viking Line

Cruise operator Viking Line is preparing for tens of millions of euros of added operating costs as stricter EU provisions on sulphur emissions come into force in 2015. Adding to the shipping company’s woes, competition has intensified while consumer purchasing power has weakened.

Viking Linelle tulossa vaikea vuosi rikkidirektiivikulujen vuoksi

Viking Linelta arvioidaan, että rikkidirektiivistä tulee laivayhtiölle kuluja noin kymmenen miljoonan euron arvosta. Samaan aikaan kilpailutilanne on kiristynyt, ja kuluttajien ostovoima on heikentynyt.

Finnlines vähentää väkeä

Ensi vuonna voimaan tulevan rikkidirektiivin vuoksi Finnsailor-alus muuttuu Finnlinesin mukaan kannattamattomaksi. Noin 50 työntekijää lomautetaan tai irtisanotaan.

Vaasan kaupungilta roimasti lisälainaa Merenkurkun liikenteeseen?

Vaasan ja Uumajan yhteisen varustamon osakassopimus vaatii, että osapuolet osallistuvat rahoitukseen yhtä suurin panoksin. Lisäksi uusi rikkidirektiivi vaatii korjaustöitä Wasa Express -alukseen. Tämä tarkoittaa Vaasalle suoraa lainanantoa takausten sijaan ja lisälainan ottoa.

Hautala: Väylämaksujen puolitus on laiha lohtu

Hallitus esittää väylämaksujen alentamista ja rataveron poistamista väliaikaisesti. Väylämaksut on tarkoitus puolittaa kahdeksi vuodeksi ensi vuodesta alkaen. Outokummun Tornion tehtaiden johtajan Hannu Hautalan mielestä maksujen puolittaminen on laiha lohtu.

Monday’s papers: Selective crimebusters, hazy sulphur directive, ambulance driving tests and the Finland-Israel weapons link

With most Finns returning to the trenches following the summer holiday, Monday’s papers look at the dismal property crime-busting record of the Finnish police, concerns over enforcement of the EU’s new sulphur emissions directive, ambulance drivers’ calls for their own driving test and the Finnish-Israeli weapons connection.

Wasaline sai tukea rikkidirektiivin vaatimiin muutostöihin

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt kolmelle laivavarustamolle ympäristötukea. Tällä kierroksella myös Vaasan ja Uumajan varustamoyhtiö pääsi rahanjakoon mukaan. Wasalinen saama summa on noin 250 000 euroa.

Perämeren jäitä murretaan nestemäisellä maakaasulla

Suomessa rakennetaan maailman ensimmäinen nestemäisellä maakaasulla kulkeva jäänmurtaja. Murtaja valmistuu ensi vuoden lopulla ja pääasiassa se murtaa Perämeren jäätä. Kesäisin alus sijoitetaan todennäköisesti enemmän etelään kuin pohjoiseen, koska se soveltuu esimerkiksi öljyntorjuntaan. Murtajahankinta edistää Tornion LNG-terminaali -hanketta.

Tallink Siljan toimitusjohtaja: Silja Europan määränpää kaasuhanke Pohjois-Australiassa

Silja Europan vuokraaminen Australiaan johtaa henkilöstövähennyksiin yhtiössä. Aluksilla, joita vähennykset eniten koskettavat, ei ole monia suomalaisia töissä, Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults kertoo.

Rikkipesuri ei pelasta laivakuljetuksia kustannuksilta

Laivoihin asennettavat polttoainepesurit eivät pelasta rikkidirektiivin aiheuttamilta kustannuksilta. Outokummun pitkiä merikuljetuksia Torniosta ajetaan valtaosaksi kalliimalla meridieselillä, kun direktiivi vuodenvaihteessa astuu voimaan.

Väylämaksuihin on tulossa väliaikaisia alennuksia

Väylämaksun yksikköhintoja alennettaisiin lastialusten parhaita jääluokkia painottaen, kertoo Liikenne- ja viestintäministeriö.

Polttoainepäästöt vähenevät merellä

Ensi vuoden alusta voimaan tuleva rikkidirektiivi vähentää laivojen rikkipäästöjä. Varustamoille vähärikkinen polttoaine tuo lisäkustannuksia.

"EU:n ei pidä puuttua lillukanvarsiin"

Muutos 2011-puolueen ainoa pohjalaisehdokas on 70-vuotias Matti Järviharju Ilmajoelta. Järviharjun mielestä EU on tällä hetkellä kolhoosijärjestelmä, joka tulisi purkaa ja muuttaa kansallisvaltioiden liitoksi.

Tukipäätöksen viipyminen vaarantaa LNG-terminaalin aikataulun

Poriin LNG-terminaalia rakentava maakaasuyhtiö Gasum jätti tukihakemuksensa maaliskuussa. Gasumin mukaan tukipäätös on tärkeätä saada kesäkuun aikana, jotta Tahkoluodon terminaalin rakennustyöt pysyvät suunnitellussa aikatulussa.

Vihreillä tiukka paikka EU-vaaleissa

Vihreillä on tällä hetkellä kaksi parlamentaarikkoa EU:n parlamentissa. Gallupien valossa kevään vaaleissa määrä vähenee. Lapissa vihreät hakevat parin prosenttiyksikön kasvua edellisten EU-vaalien kannatukseen. Vihreät luottavat omien äänestäjiensä aktiivisuuteen.

Polttoainejalostaja kaavailee suurinvestointia Mussalon satamaan

Kotka Bunker Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laaksonen kertoo, että yritys valmistaisi polttoainetta sekoittamalla eri polttoainelaatuja Mussalon Voima Oy:ltä tyhjiksi jääneissä suurissa polttoainesäiliöissä. Laitos tuottaisi polttoainetta alkuvaiheessa noin miljoona tonnia vuodessa.

Kokoomus Lapissa: EU:n painotettava työllisyyttä ja yrittäjyyttä

Lapissa kokoomus vetoaa äänestäjiin EU-jäsenyyden tuomilla hyödyillä. Kehitettävää on ympäristön, työllisyyden ja yrittäjyyden tasapainoisessa huomioimisessa lakeja säädettäessä.

Perussuomalaiset hakevat viidennestä Lapin äänistä

Perussuomalaiset tavoittelevat kolmen ehdokkaan läpimenoa EU-vaaleissa. Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan puolueen on saatava Lapista noin 18 prosentin kannatus, jotta tavoite onnistuu. Puolueella ei ole kuitenkaan yhtään Lapissa asuvaa ehdokasta, eikä edellisissä vaaleissa ison äänimäärän myös Lapista kerännyt Soini ole itse ehdolla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle