Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Voltaren forte ja Diclofenac ratiopharm lääkepakkauksia apteekissa.

Suosittujen kipugeelien sisältämä lääkeaine aiheuttaa haittoja vesieliöille – Ruotsissa tuotteita siirrettiin apteekin tiskin taakse

Suomen Apteekkariliiton mukaan Suomessa ei ainakaan toistaiseksi muuteta diklofenaakkia sisältävien kipugeelien myyntitapaa. Kiinnostus lääkkeiden ympäristöhaittoihin on Suomessakin kasvamassa.

Nukahtamisen lääke

Otkes tutkii, miksi lääkkeiden koneellinen annostelu petti Satakunnassa – näin turvallisena pidetty systeemi tavallisesti toimii

Iäkkään henkilön epäillään kuolleen Satakunnassa apteekin lääkejakelupalvelun virheen takia. Onnettomuustutkintakeskus tutkii asiaa ja selvittää, onko tapauksesta mahdollisesti opittavaa myös muualla.

Apteekin lääkehyllyssä on tyhjä kohta, kun lääke on myyty loppuun. Edessä on lappu, jossa kerrotaan, että tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla.

Lapin kuntajohtajat: Apteekeille pitää saada palvelupisteitä joustavammin

Lapin liiton kannanoton mukaan Fimea ei esimerkiksi myöntänyt Tervolan apteekille lupaa palvelupisteelle, koska kirkonkylän apteekki sijaitsi Fimean mukaan liian lähellä palvelupistettä.

Apteekkari Tuija Hämäläinen järjestelee lääkepakkauksia apteekin hyllylle.

Apteekit lyhentävät aukioloaikojaan, kun farmaseutteja ei saada töihin – avoinna olisi satoja paikkoja

Apteekkariliiton mukaan jopa 70 prosenttia apteekeista kamppailee työvoimapulan kanssa.

Vanhus kävelee S-apteekin ohi Helsingissä Kolmensepän aukiolla.

S-ryhmän ”malliapteekki” mainosti D-vitamiinia haitallisina annoksina, jotka ovat tuhat kertaa suositusta suurempia – näin kauppa vastaa

Apteekissa esillä olleet tuotteet olivat tyhjiä mallipakkauksia. Virheelliset pakkaukset on nyt poistettu, sanoo SOK:n yhteiskuntasuhdepäällikkö.

Apteekin lääkehyllyssä on tyhjä kohta, kun lääke on myyty loppuun. Edessä on lappu, jossa kerrotaan, että tuotetta ei ole tällä hetkellä saatavilla.

Lääkepulan toinen puoli: apteekit hukkuvat puhelintiedusteluihin, lääkäreitä pyydetään vaihtamaan jatkuvasti reseptejä, tukku myy ”eioota”

Tällä hetkellä esimerkiksi lasten kipu- ja kuumelääkkeiden sekä diabeteslääkkeiden saatavuudessa on ongelmia. Asiakkaalle löytyy apteekeista usein korvaava lääke, mutta se vaatii ponnisteluja.

 Lasten kipu- ja kuumeenhoitolääkkeissä on apteekeissa ollut saatavuuspulaa, tyhjä hylly Hämeenkadun Yliopiston Apteekissa.

Monista apteekeista loppui nestemäinen lasten kuume- ja kipulääke, ja lisää tulee aikaisintaan ensi kuussa

Monet käyttävät lapsen kuumeen hoitoon ibuprofeenia sisältävää nestemäistä Buranaa joko parasetamolin rinnalla tai sen sijaan.

Apteekin lääkehylly yläviistosta katsottuna. Paljon erilaisia ja erivärisiä lääkerasioita.

Lieksassa halutaan lakkauttaa yksi apteekki kolmesta, koska asiakkaita ei riitä kaikille

Väkimäärän väheneminen on vaikuttanut apteekkipalvelujen kysyntään. Lisäksi Lieksassa on pulaa farmasian ammattilaisista.

MIgreenilääkkeitä apteekin vetolaatikossa.

Rovaniemen apteekit luopuvat yhteispäivystyksestä – voi vaikuttaa lääkkeiden saatavuuteen iltaisin ja viikonloppuisin

Yhteispäivystystä ei voida enää ensi vuonna järjestää, sillä jatketut aukioloajat vaatisivat lisähenkilöstöä.

Joditablettipakkauksia apteekin palvelutiskillä.

”Tilanne on normalisoitunut”, sanoo Apteekkariliiton asiantuntija – joditabletteja saa taas kaikista maan apteekeista

Apteekkariliiton mukaan Suomessa on yksittäisiä apteekkeja, joista jodi on tilapäisesti loppu. Lääketukussa tabletteja kuitenkin on, joten apteekit saavat vuorokaudessa sitä lisää.

Sinisävyisiä joditablettipakkauksia apteekin hyllyllä.

Joditabletteja on kaikissa Kainuun apteekeissa

Pari viikkoa sitten äkillinen ostoryntäys tyhjensi apteekkien joditablettivarastot, vaikka kiirettä joditablettien hankkimiseen ei ollut, eikä ole tälläkään hetkellä.

Joditablettipakkauksia apteekin palvelutiskillä.

Joditablettien loppumisen taustalla yllättäviäkin syitä – tabletteja on puristettuna, mutta pakkauksista on nyt pula

Hamstrauksen takia apteekeista loppuneita joditabletteja saadaan myyntiin muutaman viikon kuluessa. Uuden suosituksen mukaan joditableteista hyötyvät säteilyvaaran sattuessa vain alle 40-vuotiaat.

Joditablettipakkauksia apteekin palvelutiskillä.

Apteekkien hyllyt tyhjenivät joditableteista myös eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata

Ministeriön uusi suositus lääkejodin käytöstä sai ihmiset liikkeelle. Apteekkarit muistuttavat, ettei joditabletteja kannata hamstrata.

Yliopiston apteekki logo

Yliopiston Apteekki Jyväskylän keskustassa ei pystynyt keskiviikkoaamuna myymään reseptilääkkeitä, tekninen ongelma saatiin korjattua

Tietoteknisen ongelman takia reseptilääkkeiden myyminen ei keskiviikkoaamuna onnistunut Jyväskylän Kauppakadun toimipisteessä. Ongelma kesti parin tunnin ajan.

Suuri määrä pillereitä annosjakelupusseissa.

Apteekit taistelevat lääkekuljetuksia tilaavista kunnista – kun moni tarjoaa palvelun ilmaiseksi, arpa ratkaisee

Ikäihmisten lääkkeiden annosjakelu toteutetaan yhä useammin koneellisesti. Lääkkeiden käyttäjien turvallisuus paranee, mutta lähiapteekin sijasta lääkkeet saattavat tulla toiselta puolelta Suomea.

apteekkari palvelee asiakasta

Yhä useampi kysyy terveysvaivoihin apua apteekista, koska haluaa säästää kuormittunutta terveydenhuoltoa – "Apteekki on matalan kynnyksen paikka"

Terveysvaivoihin haetaan yhä useammin apua ensisijaisesti apteekista. Yhteyden tai ajan saamisen terveydenhuollosta koetaan vaikeutuneen ja moni kokeilee ensin itsehoitoa.

Apteekkari Kati Rantoja Seinäjoen Ykkösapteekista ottaa lääkepakkauksen vetolaatikosta.

Lääkkeiden saatavuushäiriöt ovat yleistyneet merkittävästi – osaa migreenilääkkeistä ei ole saanut apteekeista kuukausiin

Yleisimpiä syitä saatavuushäiriöihin ovat ongelmat tuotannossa ja kysynnän kasvu. Apteekissa voidaan tarjota rinnakkaisvalmistetta, mutta kaikille ne eivät sovi.

Kuvituskuva apteekista Yliopistonkadulla Turussa.

Reseptilääkkeiden urkkimista ja takaa-ajoa – Tampereen Yliopiston Apteekki selvittää Facebookissa leviäviä väitteitä ja tehostaa valvontaa

Yliopiston Apteekki on saanut palautteita siitä, että asiakkaita on asioinnin jälkeen lähestytty liiketilan ulkopuolella. Apteekki aikoo seurata tilannetta tarkasti.

Itä-Suomen apteekin proviisori proviisori Antti Airaksinen palvelemassa asiakasta.

Lääkäreiden puutteelliset reseptit aiheuttavat ongelmia apteekeissa – apteekkari: ”Asiakas ei itsekään aina tiedä, mitä lääkettä meiltä hakee”

Terveydenhuoltoon on tulossa kansallinen lääkityslista, johon kootaan kaikkien reseptilääkkeiden tiedot. Listan uskotaan lisäävän potilasturvallisuutta, sillä siitä näkyisi potilaan ajantasainen lääkitys.

Korkeimman hallinto-oikeuden kyltti Fabianinkadulla Helsingissä 15. lokakuuta 2019.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen virolaisen sarjavalittajan apteekkiluvasta

KHO:n mukaan Fimea oli arvioinut virheellisesti Suomesta apteekkilupia hakeneen virolaisproviisorin työuraa. Toisessa EU-jäsenvaltiossa hankittu työkokemus oli huomioitava yhdenmukaisesti.

Joditablettipakkauksia apteekin palvelutiskillä.

Huoli sodasta sai suomalaiset varautumaan pahimpaan: joditabletit ovat monin paikoin loppu, Martoille sataa kyselyitä

Ydinlaskeuman ehkäisyssä käytettävät joditabletit on monin paikoin myyty loppuun apteekeista. Asiantuntija ennakoi omavaraisuuden vahvaa nousua Ukrainan kriisin myötä.

Kela-kortti.

Kela suunnittelee historiallista uudistusta – aikoo lopettaa Kela-kortit

Lähes jokaisen suomalaisen hallussa oleva Kela-kortti on tulossa tiensä päähän. Lääkkeet saa apteekista jo ilman Kela-korttia.

Koronan pikatestit suosittuja

Pula koronan kotitesteistä paikoin helpottunut – muun muassa Hämeenlinnassa apteekit saaneet varastontäydennyksiä

Useimmissa Hämeenlinnan apteekeissa oli tiistaina iltapäivällä myynnissä koronan kotitestejä. Apteekkariliiton tuore selvitys kertoo, että koko maassa pikatestejä oli apteekeissa myynnissä mukavasti. Toisaalta kysyntä on kova: kaikki menee, mitä myyntiin tulee.

Kollaasi lääkkeistä, ihmishahmon siluetista ja apteekin tunnus.

Virolainen sarjavalittaja haitannut apteekkien perustamista Suomeen – hyödyntää järjestelmän valuvikaa

Suomen apteekkimarkkinoille pari vuotta sitten ilmestynyt toimija pisti lupajärjestelmän lujille. Valituskierre jatkuu siitä huolimatta, että valittaja ei sääntöjen mukaan voi enää voittaa mitään.

Tyhjä koronaviruksen kotitestihylly kaupassa.

Koronan kotitestit on myyty loppuun, vaikka Suomeen lennätetään miljoona testiä viikossa – Yle selvitti, missä "kadonneet" tuotteet ovat

Kotitestien saatavuusongelmat näyttävät johtuvan siitä, että päivittäistavarakaupat ja apteekit aliarvioivat kysynnän kasvun.

Reseptilääkkeitä lääkelaatikostossa apteekissa. Käsi tarttumassa yhteen lääkerasiaan.

Tikkien poistoa, muistitestejä ja verinäytteiden ottoa - forssalaisapteekissa pääsee myös sairaanhoitajan vastaanotolle

Sairaanhoitaja tekee työtään yhdessä Forssan apteekeista yhden päivän viikossa. Tämän on tehnyt mahdolliseksi apteekin ja kotisairaanhoitoa antavan yrityksen välinen sopimus. Hittijuttu apteekissa sairaanhoitajan vastaanotolla on korvahuuhtelu.

Humaliston apteekin apteekkari Pia Moksi näyttää koronan pikatestiä ja pitää sitä kädessään.

Kotona tehtävää koronan pikatestiä kysytään nyt kovasti

Turussa sijaitsevassa Humaliston apteekissa kysyntää kuvataan räjähdysmäiseksi.

Uuraisten apteekki ulkoa. Kaksi miestä seisoskelee sen edustalla harmaana syyspäivänä.

Pienissä apteekeissa pelätään kilpailun vievän asiakkaat – “Apteekki on monilla paikkakunnilla ainoa terveyspalvelu”, sanoo apteekkari

Mikäli itsehoitolääkkeiden hintakilpailu avataan, apteekit saavat itse päättää myymiensä lääkkeiden hinnan. Tähän saakka myös itsehoitolääkkeiden hinnan on määrännyt valtio.

Ivermektiini-pilleri Sami Antinniemen kädessä

Finnish vaccine opponents stocking up on ivermectin

Demand for ivermectin, a deworming medicine, is growing in Finland.

Mikko Hyvönen ja Lauri Sallinen Kuhmon kirjaston kirjastoauton edessä.

Kuhmossa kirjastoauto kuljettaa pian lääkkeitä taajaman ulkopuolelle – ensi vuonna mahdollisesti myös kauppakasseja

Kirjaston ja apteekin yhteistyöllä vastataan Kuhmon kylien toiveisiin. Kirjastoauton kauimmaiselta pysäkiltä on Kuhmon keskustaan matkaa lähes 70 kilometriä.

Nainen lajittelee lääkkeitä lääketukussa.

Lääketukkuri Oriola aloittaa yt-neuvottelut Suomessa ja Ruotsissa

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 600 työntekijää. Yhtiön alustavan arvion mukaan vähennystarve on enintään 130 työpaikkaa. Oriolan tulos ei ole ollut toimitusjohtajan mukaan tyydyttävää.

Forssan prisma ja parkkipaikka joukkotappelu paikka maahanmuuttajat

Erikoisliikkeet katoavat toinen toisensa jälkeen Forssasta

Forssan keskustasta on lopettanut varsin moni vaatemyymälä. Jokunen on muuttanut kauppakeskusten suojiin. Kutomon seudun kauppakeskuksiin ovat muuttaneet myös kaikki paikkakunnan apteekit.

apteekin hyllyt

Apteekki ryöstettiin Rovaniemellä

Korkalovaaran apteekki ryöstettiin viime perjantaina. Tekijä sai työntekijöitä uhkaamalla saaliikseen erilaisia lääkkeitä. Poliisi on ottanut rikoksesta epäillyn kiinni ja tutkii asiaa ryöstönä.

Seinäjoen keskusapteekin apteekkari Raija Mattinen seisoo itsehoitolääkehyllyn edessä.

Kipulääkkeitä ja nuhasuihkeita käytetään yhä virheellisesti – tutkija hämmästyi itsehoitolääkkeisiin liittyvistä väärinkäsityksistä: "Oli silmiä avaavaa"

Itsehoitolääkkeiden väärinkäytössä on usein kyse tietämättömyydestä. Neuvonnalla tilanne korjautuu, vaikka joskus apteekin on kieltäydyttävä myymästä lääke. Tutkimuksessa apteekit kirjasivat viikon aikana yli 300 ongelmatilannetta.

Postin pakettiautomaatti

Yöpakkaset vaikeuttavat Postin lääkelähetyksiä Pohjois-Suomessa – verkkoapteekin ilmoitus voi yllättää asiakkaan

Lääketoimitusten pakkasvaikeudet koskevat Pohjois-Pohjanmaata ja Lappia. Esimerkiksi Yliopiston Apteekki ilmoittaa verkkokaupassaan toimitusrajoituksista. Postin mukaan sen pakettijakeluverkosto ei sovellu lääketoimituksiin talvisin.

Kuparia sisältävä vaaleanpunertava paperimaski.

Kuparia sisältävien kasvomaskien myynti räjähti Suomessa alkuvuodesta – apteekit myyvät ei-oota, maahantuoja selittää buumia Saksasta saapuneilla uutisilla

TTL:n asiantuntija uskoo, että erikoissuojaimet ovat tulevaisuuden epidemioiden torjuntakeinoja, mutta tutkimusta tarvitaan.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Jämsänkosken apteekki muuttaa uusiin tiloihin

Muutto saman katon alle S-marketin kanssa tapahtuu maaliskuun lopulla.

Tyhjä toimitila kauppakeskuksessa

Seinäjoen keskustaan ei saada apteekkia ennen kesää

Apteekkiluvan tultua lainvoimaiseksi yrittäjällä on aikaa yksi vuosi toiminnan käynnistämiseen.

Tyhjä toimitila kauppakeskuksessa

Seinäjoen keskustaan voidaan sittenkin perustaa apteekki – valituksen tehnyt apteekkari veti valituksen pois hallinto-oikeudesta

Apteekkilupa tulee hakuun heti kun virallinen tieto valituksen poisvedosta on tullut Vaasan hallinto-oikeudelta.

Apteekin kyltti talon seinässä.

Koronapandemian vaikutukset yksittäisille apteekeille vaihtelevat, jopa sana konkurssi nyt mainittu

Vajaat kolme prosenttia apteekkareista arveli, että edessä voi olla jopa konkurssi.

Reseptiasiakkaita Yliopiston Apteekissa

"Kannattaa varoa, ettei käy kuin taksiuudistuksessa" – Apteekkarit tyrmäävät kilpailu- ja kuluttajaviraston ideat apteekkialan avaamisesta

Kilpailuvirasto KKV esitti selvityksessään useita toimenpiteitä asiakkaiden ja yhteiskunnan lääkekustannusten alentamiseksi. Suomen Apteekkariliitto korostaa, että lääkebisneksessä kilpailua voidaan käyttää renkinä, mutta lääkeala tarvitsee aina sääntelyä.

Apteekin kassa.

Keskiviikko 11.11.2020 (radio)

Suomi suunnittelee koronarokotuksia. Koronarokotteen kuljetus ja säilytys. Suomen koronatartunnat. Uniapnea ja korona. Apteekkien toiminta Suomessa. Lauha sää.

Apteekin kassa.

Consumer authority proposes reforms to reduce drug costs, improve availability

Pharmacy regulations should be developed in a more consumer- and market-friendly direction, authorities said.

Apteekin kassa.

Viranomainen haluaa vapauttaa itsehoitolääkkeiden myyntiä Suomessa – Tutkimusjohtaja: “Kilpailun pitää tulla myös apteekkien ulkopuolisesta myynnistä”

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkimusjohtajan mukaan osa uudistuksista on välttämätön toteuttaa, mikäli lääkemyynistä halutaan halvempaa.

Käsi pitelee influenssarokotteita.

Influenssarokotteet loppuivat jo osasta apteekkeja – julkisella puolella uskotaan rokotteiden kuitenkin riittävän

Moni ottanee tänä vuonna elämänsä ensimmäisen influenssarokotteen. Toisaalta kaikki riskiryhmäläiset eivät jaksa odottaa rokotuskampanjan alkamista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle