Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Riita katkaisi elokuvantekijöiden välit kahdeksi vuodeksi – taustalla oli uupumus, rahapula ja vitsillä heitetty lause potkuista

Elokuvatuotannot ovat pitkiä, raskaita ja kalliita. Siitä huolimatta elokuvia tehdään koko ajan ympäri Suomea, vaikka suurin osa niistä saa näkyvyyttä vain paikallisesti.

Nykytaiteen festivaali Anti sai huomattavan apurahan: "Tämä tuki merkitsee poikkeuksellisen paljon viimeaikaisten kulttuurialaa järkyttäneiden uutisten valossa"

Kuopiolainen Anti-yhdistys sai Suomen kulttuurirahastolta 300 000 euron suuruisen apurahan esitystaiteen festivaalien yhteistuotanto- ja kiertuetoimintamallin kehittämiseen.

Alvar Aalto -säätiö uskoo Seinäjoen kykyyn pitää huolta Aallon kohteista – "Sama linja saisi jatkua"

Seinäjoen Aalto-keskuksen naapuritontin rakentamisesta noussut kohu on saanut myös Alvar Aalto -säätiön osallistumaan keskusteluun. Säätiö pelkää rakentamisen häiritsevän Aallon kohteiden hakeutumista maailmanperintöluetteloon.

Turun yliopistolle maankäyttö- ja kiinteistöoikeuden professuuri

Professuurin lahjoittajia on pitkään huolestuttanut maankäyttö- ja kiinteistöoikeuden pienentynyt rooli ympäristooikeudellisessa tutkimuksessa.

Kuninkaan kasvoja ei enää saa mustata – Tiernasäätiö linjasi muutoksen perinteiseen Tiernapoika-joulunäytelmään

Tiernasäätiön mukaan naaman mustaaminen on herättänyt reaktioita, joissa se on yhdistetty rasistiseen blackface-toimintaan. Säätiö haluaa viestittää kuuntelevansa yhteiskunnan reaktioita rasismiin ja ottaa ne todesta.

Opiskelijajärjestöltä ja hallituspuolueista melko tiukka vastustus opintolainan hyvitykselle maallemuutossa: Aluepolitiikka haiskahtaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk.) esitys niin kutsutun Norjan mallin käytöstä syrjäseudulle muuttavan osaajan opintolaina hyvittämisestä saa ristiriitaisen vastaanoton muilta hallituspuolueilta. Kurvinen on kertonut tavoittelevansa lainsäädäntöä valmiiksi tällä vaalikaudella.

Hoitajien jaksamista parannetaan nyt keskusteluavulla – suomalainen sairaanhoitaja sai työstään kansainvälisen stipendin

Inka Häkkinen on ollut kehittämässä hoitohenkilökunnalle maksutonta keskusteluapua tarjoavaa Finnhelp-palvelua. Häkkinen sai työstään Queen Silvia Nursing Award -stipendin.

Turun yliopiston PET-keskukselle miljoona-avustus uuden kuvantamislaitteen hankintaan

Jane ja Aatos Erkon säätiö myöntää viisi miljoonaa euroa Turun yliopiston valtakunnalliselle PET-keskukselle uuden PET-kuvantamislaitteen hankintaan. Kaikkiaan avustuksia myönnettiin 19 tutkimusryhmälle tai hankkeelle.

Pienet säätiöt kaipaavat lisää avustushakemuksia – hämäläisillä säästöpankkisäätiöillä on vuosittain jaettavaa lähes 300 000 euroa

Säätiöt jakavat vuosittain kymmeniä miljoonia euroja tutkimukseen ja yleishyödylliseen toimintaan. Suuret säätiöt tunnetaan, mutta pienten säätiöiden apurahoille kaivattaisiin enemmän hakijoita.

Bensowin säätiön päiväkotiremontin lahjussyytteet kaatuivat käräjillä – oikeuden mukaan säätiön hallituksen olisi pitänyt hoitaa tehtävänsä myös kesälomalla

Oikeus katsoi, ettei näyttöä lahjomisesta saatu. Oikeuden mukaan hallituksen ei olisi pitänyt jättää epäpätevää työntekijää huolehtimaan urakasta, kun muut lomailivat.

Apuraha mahdollisti irtisanoutumisen töistä – koomikko: "Tämä on ensimmäinen kerta, kun minut tunnustetaan taiteilijana"

Taiteen edistämiskeskuksen apurahalla on ollut myös iso merkitys identiteetille. Taike on myöntänyt tänä syksynä korona-apurahoja laajemmin kulttuurin ja taiteen edustajille.

Eteläsavolaiselle kulttuurille melkein miljoonan korona-avustukset – Savonlinnaan koko Suomen suurin potti

Koko maassa taide- ja kulttuurifestivaaleille sekä kesäteattereille jaettiin 5,4 miljoonaa, josta melkein miljoona tuli Etelä-Savoon.

Opiskelijat toivovat, että opintotuen tulorajojen korotus jäisi pysyväksi – nyt työtunnit pitää laskea tarkkaan, jos haluaa pitää tuet

Hallitus on alustavasti kaavaillut, että opiskelija saisi ansaita ensi vuonna noin 20–25 prosenttia enemmän kuin tänä vuonna. SYL toivoisi tulorajoihin noin 50 prosentin korotusta.

Oulu hyväksyi 20 miljoonan euron sijoittamisen kulttuuripääkaupunkihankkeeseen

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi rahoituksen kokouksessaan maanantaina vuosille 2021–2027. Kaikkiaan Ouluun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen arvioidaan kuluvan 50 miljoonaa euroa rahaa. Valtion arvioidaan sijoittavan juhlavuoteen ja sen valmisteluihin myös 20 miljoonaa euroa.

Turun yliopistosäätiö sai ison testamenttilahjoituksen Suomen historian tutkimustyöhön

Työuransa Puolalan lukion opettajana ja rehtorina tehnyt kouluneuvos Eeva Matinolli testamenttasi säätiölle 1,5 miljoonaa euroa. Säätiö on perustanut Eeva Matinollin nimikkorahaston, joka jakaa tukea Turun yliopistossa tehtävään Suomen historian tutkimukseen.

Googlelta iso avustus Kotkan kulttuuribussille – lastenkulttuuria halutaan viedä kirjastoauton kyydissä kaupungin eri osiin

Kotkan kaupunki kehittää uudenlaista kulttuuritoimintaa. Kulttuuribussi veisi lastenkulttuuria kaupungin eri alueille, joissa kulttuuritarjontaa on vain vähän.

Kulttuuripääkaupunkivuoden toteutukseen esitetään 20 miljoonaa euroa Oulun kaupungin rahoista

Kokonaiskustannukset ovat 50 miljoona euroa. Valtiolta odotetaan avustusta toiset 20 miljoona euroa ja kymmenen miljoonaa euroa olisi tulossa muun muassa EU-hankerahoituksesta ja yritysyhteistyön kautta.

NY Times: Fifa saa jopa 200 miljoonaa omassa korruptioskandaalissaan pidätettyjä varoja Yhdysvalloilta

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino lupaa, että varat käytetään oikein. Ensimmäinen maksuerä on 32,3 miljoonaa dollaria

Nuorisosäätiön ex-pomo tuomittiin maksamaan miljoonien eurojen vahingonkorvaukset

Oikeus katsoi Perttu Nousiaisen aiheuttaneen Nuorisosäätiölle mittavia tappioita. Nousiainen ei osallistunut lainkaan asian käsittelyyn oikeudessa.

KHO hylkäsi Ampumahiihtoliiton valituksen apurahapäätöksestä – 240 000 euron avustus jäi saamatta

Ampumahiihtoliiton mukaan hakemuksen tiedot olivat tallentuneet ministeriön järjestelmiin jo ennen hakemuksen lähettämistä.

Autoilun energiateknisiin ratkaisuihin tarjolla 100 000 euron apuraha

Kyseessä on Ulla Tuomisen Säätiön 30-vuotisjuhla-apuraha.

Naivistien Yksissä tuumin -kesänäyttely on sekoitus arkea ja fantasiaa

Iittalan vanha puukoulu on tullut vuosien saatossa tutuksi monelle kesänäyttelyitä kiertävälle. Toukokuun lopulla avautuneen näyttelyn on tähän mennessä nähnyt jo yli 10 000 vierasta.

Ristiinan urheilutalo Kisakaari halutaan säilyttää säätiön avulla – pääomasta puuttuu vielä puolet

Kisakaari-säätiö ottaisi Urheilutalon hoitaakseen ja näin säilyttäisi ja lisäisi Ristiinassa harrastumahdollisuuksia. 50 000 euron pääomatavoite on tarkoitus saavuttaa alkusyksyn aikana.

Emilia Piipponen, 25, on ahertanut yli vuoden pölyttäjien vuoksi – katso videolta, miltä hänen perhospelloillaan näyttää nyt

Perhosten ja pölyttäjien auttaminen pörriäispeltojen avulla vaatii raakaa työtä, mutta perinnemaisemassa varttunut Emilia Piipponen on valmis siihen. Kahta erilaista perhospeltoa hoidetaan eri tavoin.

Kaupunki palkitsee ihmisiä Savonlinnan kerros­talo­palosta pelastaneet nuoret

Aiemmin vakuutusala ilmoitti palkitsevansa samat kolme nuorta esimerkillisestä toiminnasta.

Petteri Saarion dokumenttielokuva Utsjoen räppäri sai Suomen elokuvasäätiön tuen – se kertoo saamelaisräppäri Mihkku Laitin tarinan

Kaikkiaan 31 hanketta sai säätiöltä käsikirjoitusapurahan. Joukossa on pitkiä elokuvia, lyhytelokuvia sekä draamasarjoja.

Inarin kunta varautuu ostamaan Kalottikeskuksen kiinteistön

Jo kertaalleen sovittu kauppa uhkaa peruuntua, joten Inarin kunta varautuu ostamaan Kalottikeskuksen kiinteistön ja pistämään sen myyntiin uudestaan.

Kun Onni Vilkkaan ränsistynyt leikkibussi oli matkalla kaatopaikalle, monet halusivat pelastaa sen – "Nyt on ollut hiljaisempaa"

Huonokuntoisen ja ilkivallasta kärsineen leikkibussin korjaukset ovat alkaneet Kotkassa. 1930-luvun mallinen leikkibussi oli tunnettu maamerkki kaupungin keskustassa sijaitsevassa leikkipuistossa. Uusi sijaintipaikka ei ole vielä selvillä.

Itä-Suomen yliopiston ja THL:n yhteinen tutkimushanke Parkinsonin tautiin liittyen on saanut merkittävän kansainvälisen rahoituksen

Michael J. Fox -säätiö on myöntänyt vajaan 330 000 euron rahoituksen ilmansaasteiden ja Parkinsonin taudin yhteyttä selvittävälle tutkimukselle. Tutkimuksen toteuttavat Itä-Suomen yliopiston farmasian laitos sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Emmi Peltonen jäi ilman urheilija-apurahaa – ei lähettänyt hakemustaan ajoissa

Pikajuoksija Lotta Kemppinen sai urheilija-apurahaa talvilajien tukipäätöksien yhteydessä. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi 20 000 euron potin 12 urheilijalle. Katso kaikki apurahoja saaneet tästä.

Vaasan yliopistolle merkittävä lahjoitus

Evald ja Hilda Nissin Säätiö lahjoittaa Vaasan yliopistolle puoli miljoonaa euroa.

Vuokatin vesiurheilukeskus pysyy kiinni tulevan kauden: valituksen hallinto-oikeuteen jättänyt säätiö haluaa Ahvenuslammen käyttöön kaavoituksen kautta

Vuokatin säätiö jätti valituksen hallinto-oikeuteen. Nyt vesiurheilukeskus pysyy kiinni käsittelyn ajan. Valittaja haluaa, että alue kaavoitetaan tasapuolisesti kaikki toimijat huomioiden.

Venäläisen demokratiasäätiön ex-johtaja poistettiin lennolta ja pidätettiin – Venäjän tempaus muistuttaa Valko-Venäjän toimia

Andrei Pivovarov johti Avoin Venäjä -säätiötä, joka ilmoitti muutama päivä sitten lopettavansa toimintansa suojellakseen työntekijöitään. Säätiön on perustanut öljy-yhtiö Jukosin entinen johtaja, oppositiohahmo Mihail Hodorkovski.

Opettaja keksi, miten myös muut kuin kympin oppilaat voivat saada stipendin – syntyi lahjoitusaalto: kouluille satelee koskettavia yhteydenottoja

Monessa koulussa on tällä viikolla otettu vastaan hieman yllättäen tulleita stipendilahjoituksia esimerkiksi entisiltä oppilailta. Idean keksi helsinkiläinen musiikinopettaja, ja tieto tempauksesta lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunnalta reilut 150 000 euroa maakunnan taiteilijoille

Työskentelyapurahaa toimikunta jakoi yhteensä yli 100 000 euroa. Työskentelyapurahan sai 12 taiteilijaa. Kohdeapurahoja puolestaan jaettiin yli 50 000 euroa. Kohdeapurahan sai 13 taiteilijaa tai työryhmää.

Lapin kulttuurirahasto myönsi eri alojen apurahoja 560 000 euroa

Suurin, 40 000 euron apuraha, myönnettiin Talous ja Nuoret TAT ry:lle, joka avaa lappilaisille yhdeksäsluokkalaisille uuden yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristön. 10 000 euron taiteen palkinnon sai utsjokelainen kirjailija Niillas Holmberg.

Pohjois-Karjalan rahasto jakoi yli 960 000 euroa apurahoja

10 000 euron tunnustustuspalkinnon sai näytelmäkirjailija ja ohjaaja Pirkko Kurikka.

Bensowin lastenkotisäätiön epäonnisten remonttien taustalla lahjusrikos? Syyttäjän mukaan rakennusyhtiö lahjoi työntekijän 54 000 eurolla

Syyttäjän mukaan Kauniaisissa toimivan Bensowin lastenkotisäätiön entinen työntekijä otti vastaan 54 000 euron lahjuksen päiväkotiremonttien pääurakoitsijaksi valitulta rakennusyhtiöltä. Syyttäjän mukaan rakennusyhtiö valittiin pääurakoitsijaksi ilman kilpailutusta työntekijän suosituksesta. Syytetyt kiistävät syytteet törkeistä lahjusrikoksista.

Eteläsavolaiselle kulttuurille 700 000 euron avustukset

Etelä-Savon rahasto jakoi apurahoja ja palkintorahaa 57 taholle. Rahalla tuettiin esittäviä taiteita, kuvataiteita ja kirjallisuutta.

Sotainvalidien sairaskotirakennus on tulossa myyntiin Jyväskylässä

Sotainvalidien sairaskodille aiotaan etsiä uusi omistaja Jyväskylässä. Keski-Suomen Sairaskotisäätiö haluaisi kaupasta saamillaan myyntituloilla turvata pieneksi käyneen sotainvalidijoukon palvelut loppuvuosien ajaksi.

Tieteen ja taiteen apurahoja 25 hakijalle Kainuuseen, muun muassa metsäpeurien tutkimus sai suuren apurahan

Kaikkiaan hakemuksia oli lähes 200, rahaa heltyi 25 projektiin. Suurimmat avustukset menivät metsäpeurojen elinympäristön tutkimiseen, lastenkirjan kirjoittamiseen ja kuvittamiseen sekä unitutkimukseen. Samalla jaettiin Elias Lönnrot -palkinto Kirsi Heikkiselle.

Matti Heikkinen ei näe urheilun kutistuvassa rahapotissa mitään uutta: "Haluammeko tosissamme arvokisamitaleja?"

Urheiluväki ei halua asettaa liikuntaa ja huippu-urheilua vastakkain, kun rahapotti hupenee miljoonilla euroilla. Hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen ja SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ovat yhtä mieltä siitä, että julkisia varoja tulisi antaa urheilulle merkittävästi enemmän.

Liikennepuisto avataan tänään lapsille Kouvolassa – polkuautoilla pääsee ajamaan koulujen alkuun saakka

Liikennepuiston tarkoituksena on opettaa lapsille liikennesääntöjä.

Sananvapauspalkittu Laura Arikka: On erityisen tärkeää saada mukaan ihmiset, jotka eivät yleensä osallistu yhteiskunnalliseen keskusteluun

Tänään vietetään kansainvälistä sananvapauden päivää. Suomessa ensimmäistä kertaa jaettavan sananvapauspalkinnon saa Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka. Palkinto on tunnustus paremman keskustelukulttuurin eteen tehdystä työstä.

Mitä tapahtuu lavarunoilijalle, kun lava katoaa? Jonna Nummela eli Nihkee Akka pitää pandemiaa kulttuurin henkisenä lamana

Savonlinnalainen lavarunoilija Jonna Nummela sai apurahan, mutta haluaa puhua niistä, jotka eivät ole saaneet mitään tukea.

Tekstiilitaiteilija Tarja Wallius on saanut Kuopion kaupungin kuvataideapurahan

Juho Rissasen stipendi myönnettiin tänä vuonna nuorelle kuopiolaistaiteilija Mirva Liimatalle.

Nuorisosäätiön konkurssin uhka väistyi – velkojat suostuivat isoihin velkojen leikkauksiin

Nuorisosäätiö on päässyt eroon satojen miljoonien eurojen veloistaan.

Uuden erä- ja luontokulttuurimuseon rahoitusta pohditaan Pyhtäällä – museorakennus maksaisi noin 24 miljoonaa euroa

Uuden, valtakunnallisen museon tulevaa sijaintipaikkakuntaa ei ole vielä päätetty.

Oikeuskansleri: Antero Vartian Compensate-säätiön rahankeräysluvan käsittely on kestänyt kohtuuttoman kauan Poliisihallituksessa

Poliisi on epäillyt säätiön rikkoneen rahankeräyslakia, ja asia on syyteharkinnassa. Rikosprosessin takia säätiön rahankeräyslupahakemusta ei ole ratkaistu melkein puoleentoista vuoteen.

Lounais-Suomen avin pomo siirtyy Turun Yliopistosäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi

Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Mikael Luukanen siirtyy Turun Yliopistosäätiön toimitusjohtajaksi elokuussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle