Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Puun päivää juhlistetaan Savonlinnassa jakamalla puun taimia

Taimien jakaminen on osa Miljoonan puun talkoot-projektia.

Pitkästä aikaa gaala ja pukuloistoa – näin näyttävästi Suomen elokuvakerma saapui Jussi-gaalaan

Koronan takia Jussi-gaalaa vietettiin pienimuotoisemmin kuin tavallisesti. Punaisella matolla nähtiin silti suomalaisen elokuva-alan kärkeä ykköset yllä.

Sateenkaarilippuja varastettiin Lahdessa

Pride-viikkoa juhlistavat liput vietiin Mytäjäisten risteyksestä tiistaina illalla tai alkuyöstä.

Koiteli elää -festivaali täyttää kymmenen vuotta ja soi juhlan kunniaksi kaksipäiväisenä

Koitelinkosken maisemissa järjestettävä festivaali on jo useana vuonna ollut loppuunmyyty, niin nytkin. Järjestäjät tekevät kaikkensa terveysturvallisen tapahtuman toteutumiseksi.

Miriam Attiaksen kolumni: Lyhyempi työaika voisi tuottaa yhtä paljon tulosta ja mukavampia ihmisiä 

Kriisi on aina myös mahdollisuus tarkastella, kuinka toimivia vanhassa ajassa hyvät käytännöt todella ovat. Miten työn priorisointi yli kaiken muun vaikuttaa meihin ja läheisiimme? Pitäisikö meidän priorisoida työn sijaan elämästä nauttimista, kysyy Attias.

Venäjä järjesti vuotuisen laivastoparaatin koronan varjossa

Koronan vuoksi laivaston paraati oli yleisölle suppeampi kuin muina vuosina, koska osa puistoalueista on suljettu. Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistui kuitenkin laivaston paraatiin, kuten joka vuosi.

Mikko ja Johanna Holckin hääonnen ikuistaakseen kuvaajat matkustivat 900 kilometriä – hääkuviin käytetään nyt aikaa, ajatusta ja rahaa

Hääkuvauksesta on tullut entistä isompi osa häiden suunnittelua ja budjetointia. Usein se on juhlapaikan ohella ensimmäisiä asioita, mistä morsian ja sulhanen haluavat päättää. Jopa juhlapäivä voidaan valita halutun kuvaajan aikataulun perusteella.

Äidinmaidosta on pulaa Kainuun keskussairaalassa: loma-aikana luovuttajia on vähemmän ja vauvoja syn­tyy en­nä­tys­tah­tiin

Maitoa tarvitaan syn­ny­tys- ja las­te­no­sas­tol­la, esi­mer­kik­si kes­kos­ten sekä sai­rai­den ja eri­tyis­tark­kai­lua tar­vit­se­vien vas­ta­syn­ty­nei­den hoi­dos­sa lap­sen kas­vun ja ke­hi­tyk­sen tur­vaa­mi­sek­si.

Harva tietää, että myös lomalla tunarointi voi olla potkujen peruste – kesälomalaisen kannattaa pitää mielessä nämä kymmenen ohjetta

Työsuhteessa olevan on käyttäydyttävä siivosti myös kesälomansa aikana. Puolueettomat työoikeuden asiantuntijat kertovat, kuinka vältät pahimmat sudenkuopat lomallasi.

Kuvat Yhdysvaltain itsenäisyysjuhlista ovat kuin ajalta ennen pandemiaa – tunnelmaa nosti vapaus maskeista ja turvaväleistä

Myös Bidenit juhlivat Valkoisessa talossa ilman maskia. Presidentti Joe Biden sanoi puheessaan, että itsenäisyys tappavasta viruksesta on lähempänä kuin koskaan.

Ruotsi höllentää koronarajoituksia, mutta kalja ja katkarapuleipä tulee nauttia edelleen istualtaan

Ravitsemusliikkeiden aukiolorajoitukset poistuvat, yksityisjuhlien vietto vapautuu ja ulkoilmatapahtumien sallittu yleisömäärä kasvaa. Sosiaaliministerin mukaan kyseessä on iso askel paluussa normaaliin elämään.

Oulujärven kesän höyrylaivaristeilyjen ennakkomyynti tuplaantui

Satavuotias höyrylaiva Kouta viettää juhlavuotta. Heinäkuu on risteilykuukausi Oulujärvellä, ja kotimaan matkailuinnon lisääntyminen näkyy. Ennakkoon lippuja höyrylaivatunnelmaan on myyty ennätysmäärä.

Juhannuksen autioittama Helsinki on urbaanilegenda – “Itse asiassa me tulimme mökiltä kaupunkiin juhannuksen ajaksi”

Helsingin kadut ja rannat olivat juhannusaattoiltana täynnä ihmisiä, joille kaupunkijuhannus ei ollut b-vaihtoehto.

Perjantai 25.6.2021

Juhannus. Juhannustapahtumat. Juhannuskokot. Juhannustaika. Juhannussää.

Juhannuksena nautitaan auringon lämmöstä ja grilliherkuista

Juhannuksen viettoon lähdetään perinteisesti kaupan kautta. Pirkanmaalaisten kauppakasseista löytyi torstaina ainakin olutta ja jotain grillatavaa. Juhannusta vietetään tänä vuonna lämpimässä ja kosteassa säässä.

Eteläinen Lappi on juhannuksena lämmin, pohjoisempana on viileämpää ja sateista – ja juhannuskokkoja on nyt lupa polttaa

Viime päivien sateista johtuen juhannuskokkojen sytyttämiseen on nyt koko Lapissa lupa. Metsäpalovaroituksia ei ole tulossa.

Koronatilanne on rauhoittunut Oulussa, mutta juhannuksen juhlinnassa kannattaa muistaa tutut ohjeet, eikä terveysjohtaja lähtisi ulkomaillekaan vielä

Viime viikolla Oulussa todettiin uusia tartuntoja vain parina päivänä, ja myös nuoremmat ikäluokat ovat nyt hakeutuneet rokotuksiin aiempaa aktiivisemmin. Kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan koronaohjeita ei kuitenkaan kannata unohtaa.

Anna-Sofia Niemisen kolumni: Tiesitkö, että enemmistö yrittäjistä pystyy pitämään yhtäjaksoisia lomia?

Toisin kuin usein kuulee sanottavan, yrittäjä ei ole aina töissä. Ylipäätään on vähän outoa puhua yrittäjistä yhtenä ryhmänä – K-kauppiaan, karjatilallisen ja freelance-toimittajan työt kun ovat hyvin erilaisia, kirjoittaa Nieminen.

Heikki Valkama: Moka on lahja ja muut työelämän viisaudet ovat usein onttoa höpöpuhetta

Moka on lahja -sanonnasta, kuten monista muistakin työelämän viisauksista, tulee toistettaessa ja hoettaessa helposti tyhjiä sanankuoria. Ei epäonnistuminen ole lahja, inhimillisyys on.

Rovaniemen Ounaskosken uimarannan juhannusjuhla jää väliin - kulttuurituottaja Roosa Nevala: "Tehdään ensi vuonna, kun toivottavasti eletään erilaista aikaa"

Kaupungin järjestämiin Ounaskosken uimarannan juhannusjuhliin on perinteisesti kokoontunut tuhansia ihmisiä.

Oulun poliisilaitoksen alueella vilkas sunnuntain vastainen yö – päättäjäisten juhlinta lähes kaksinkertaisti tehtävät normaalista

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaksi maakuntaa kattavalla Oulun poliisilaitoksen alueella kirjattiin 366 tehtävää, edellisenä viikonloppuna samaan aikaan 202 tehtävää. Tähän vaikuttivat lämmin sää ja koronarajoitusten poistaminen juuri ennen koulujen päättäjäisiä.

Tältä näyttää maailman onnellisin koronavuosi – katso upea kuvasarja

Tokaluokkalaisen Nannan seikkailuista lähiluonnossa syntyi inspiroiva kuvasarja – ei ihme, että Suomi pärjää onnellisuusvertailuissa.

Emilia Kujalan kolumni: Kysymys “mitä aiot tehdä lomalla?” paljastaa jotain olennaista arvoistamme

Moni noudattaa toiminnassaan uuvuttavaa ansaintalogiikkaa, jonka mukaan levätä saa sitten kun kaikki on valmista, kirjoittaa Kujala.

Kesän alkamista juhlittiin perjantaina rauhallisesti Hämeessä – poliisi on varautunut kiireiseen lauantai-iltaan

Hämeen poliisilla oli tehtäviä vuorokauden aikana 321. Poliisi ei hajota juhlintaa koronaturvallisuuden vuoksi, vaan jos kokoontuminen aiheuttaa häiriötä. Juhlijoilta toivotaan kuitenkin vastuullisuutta, jotta tautitilanne ei pahene.

Poliisi varautuu vilkkaaseen päättäjäisviikonloppuun Pirkanmaalla – komisario: "Pidetään kaverista huolta ja juhlitaan maltilla"

Poliisi muistuttaa juhlijoita ottamaan huomioon koronarajoitukset ja turvavälit ihmisjoukoissa. Myös Leijonien mahdollisiin kultajuhliin on varauduttu.

Anni Saastamoinen: Lakkiaispäivänä paistoin pizzaa 11 tuntia, koska en halunnut osallistua luokkatovereideni juhliin 

Kun mediassa nousevat keväisin esiin menestystarinat ja tukun laudatureita kirjoittaneiden tulevaisuusnäkymät, painuvat tuhannet hartiat lysyyn epäonnistumisen pelon ja paineiden alla, kirjoittaa Saastamoinen.

Perjantai 4.6.2021 (tv)

Selkotentti. Armeijan juhlapäivä. Sääennuste.

Miljoonat päiväunet ja ajanviettoa korpikuusen kannon alla – koululaisten kesäloma alkaa tekemistä miettiessä

Kajaanin yläkoululaiset suunnittelevat kesälaitumia oudon koronalukuvuoden jälkeen. Loma on tervetullut vaihtelua, mutta korona vetää edelleen mielen mietteliääksi muun muassa siksi, että tuleeko etäkoulu myöhemmin vielä eteen.

Koulunsa päättäviä juhlitaan Pohjois-Karjalassa poikkeusjärjestelyin – tuore leipuri-kondiittori Isabella Ala säästää omat juhlat syksyyn

Koronatilanteen takia oppilaitokset ovat joutuneet rukkaamaan toistamiseen kevään juhlia. Pohjois-Karjalan ammattiopisto Riveria järjestää valmistujaisjuhlan tänä vuonna etänä. Joensuun yhteiskoulun lukion ylioppilaat taas saavat lakkinsa pesäpallostadionilla.

Koronarajoitusten purku räjäytti pitopalveluiden tilauskirjat: "Tuli ryysis ja ollaan siihen erittäin tyytyväisiä"

Helpottuva koronatilanne mahdollisti kokoontumisrajoitusten löysäämisen, joka taas mahdollisti hieman isommatkin ylppärit ja valmistujaiset. Pitopalveluille on nyt paljon työtä tarjolla, ja ensi kesän isoja hääkeikkoja myydään jo nyt.

Pohjois-Pohjanmaalla lukiot järjestävät ylioppilasjuhlansa pääosin pienillä vierasmäärillä

Vaikka kokoontumisrajoitukset on nyt maakunnassa poistettu, on yleistä, että ylioppilas voi kutsua yhdestä kolmeen vierasta läsnäolevaksi koulun järjestämään ylioppilasjuhlaan. Juhlia voi seurata monissa lukioissa myös striimin välityksellä.

Päättäjäisviikonloppu alkaa: Osa saa livevieraita juhliinsa, osa vain todistuksen postilaatikkoon – riskialueilla viranomaiset pyytävät jättämään kesän aloitusbileet väliin

Kokoontumisrajoitukset ovat monin paikoin lieventyneet, silti korona himmentää edelleen juhlintaa. Moni saa todistuksensa postissa, ja juhlia striimataan. Terveysviranomaiset vetoavat nuoriin: ei valtavia kokoontumisia eikä halailua.

Kainuussa lakkiaisiin pääsevät myös läheiset paikan päälle: osa juhlista striimataan

Vieraiden määrä per oppilas vaihtelee Kainuun lukioissa kahdesta kahdeksaan. Useissa kouluissa on myös vieraille varattu numeroitu paikka.

Lapin poliisi valvoo nuorten kokoontumispaikkoja päättäjäisviikonloppuna

Poliisi tekee valvonnassa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Puolustusvoimien lippujuhlapäivä: Hornetit jyrisivät aamutaivaalla, tasavallan presidentti nosti Suomen lipun salkoon Mäntyniemessä

Koronavirustilanne pakottaa Puolustusvoimat viettämään lippujuhlan päiväänsä toistamiseen ilman perinteistä paraatia. Ohjelmaan kuuluu muun muassa lipun nostaminen salkoon Mäntyniemessä ja Ilmavoimien ylilentoja.

Poliisi valvoo juhlintaa koulujen päättäjäisviikonloppuna – toive kotiväelle: pitäkää yhteyttä nuoriin illan aikana

Sisä-Suomen poliisi valvoo järjestystä ja turvallisuutta erityisesti kaupunkien ja kylien keskustoissa ja nuorten suosimilla paikoilla. Varsinkin alaikäisten alkoholinkäyttöön puututaan. Siitä lähtee myös tieto vanhemmille ja sosiaaliviranomaisille.

Keski-Pohjanmaa jatkaa epidemian leviämisvaiheessa – koronatartunnoissa toinen nollapäivä peräkkäin

Keski-Pohjanmaalla alueelliset suositukset ja määräykset pysyvät ennallaan, sillä sairaanhoitopiiri jatkaa koronan leviämisvaiheessa toistaiseksi. Koronaryhmä puntaroi tilannetta uudelleen maanantaina.

Porrasta vieraiden tulo, muistuta maskeista ja tarjoile valmiita annospaloja – näin THL:n Hanna Nohynek ohjeistaa valmistujaisjuhlien järjestäjiä

Viikonloppuna juhlitaan valmistuneita ja koulunsa päättäviä, mutta vielä ei voi unohtaa koronaohjeita. Juhlat kannattaa suunnitella koronaturvallisiksi, sillä tauti voi yhä lähteä nopeasti leviämään, muistuttaa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek.

Yli 200 vuotta sitten Haminaan rakennettiin torni lippua varten – nyt sen salossa liehuvat vaikkapa sateenkaari ja olympiarenkaat 25 päivänä vuodessa

Hamina on tunnettu lippukaupunki, jonka suurin lipputanko on 100 metriä korkea ja lippu koripallokentän kokoinen. Haminassa on liputettu jo 1790-luvulla, ja lipuilla viestimistä varten rakennettiin Lipputorni. Nyt torni viestii jälleen.

Yleisötilaisuuksille vihreää valoa – kevään juhliin toivotaan porrastamista sekä turvavälejä riemun keskelle

Tilaisuuksia saa järjestää jatkossa vapaasti perus- ja kiihtymisvaiheiden alueilla. Esimerkiksi Sotkamon Jymy purkaa katsomolohkot ja ottaa otteluihin 1300 henkeä katsomoon.

Parinkymmenen juhlijan suositus pysyy Etelä-Pohjanmaalla

Koronatyöryhmä Nyrkki ei muuttanut maanantain kokouksessaan jo aiemmin antamiaan suosituksia. Kodeissa järjestettävissä kevään juhlissa voi Nyrkin mukaan olla samanaikaisesti enintään 20 henkilöä.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä näyttää kevätjuhlille vihreää valoa – etäjuhliin on kuitenkin myös hyvä varautua

Pohjanmaan koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen ja tiistaina koolla olleen Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän mukaan koulun sisäisiä kevätjuhlia voi järjestää. Juhlat voi järjestää ilman yleisöä.

Torstai 13.5.2021 (radio)

Eduskunta. Koronaluvut. Helatorstai. Id al-fitr. Kukanpäivä. Sää.

Arkipyhä tuo hengähdystauon arkeen, mutta sotkeeko se samalla koko työviikon? Tänä vuonna arkipyhän merkitys voi olla normaalia suurempi

Jo tieto arkipyhästä voi auttaa jaksamaan arjen keskellä. Varsinaisesti palautua niiden aikana ei ehdi, mutta arkipyhän yhteisöllinen merkitys saattaa korostua erityisesti tänä vuonna. Työnantajien näkökulmasta keskellä viikkoa olevat arkivapaat sekoittavat työviikon.

Onko nälkäkiukku jatkuvaa ja kaikki kiva kielletty? Kolme paastonsa päättävää nuorta mursi yksitoista myyttiä ramadanista

Esitimme kolmelle paaston juuri päättävälle nuorelle aikuiselle yksitoista väittämää ramadanista. Saara Taha, Rifaa Taha-Viksten, ja Fuaad Mungani ovat Nuoret Muslimit -yhdistyksen aktiiveja. Osa myyteistä murtui, ja osa sai raadilta vahvistuksen. 

Tornio juhlii tänään 400-vuotissyntymäpäiväänsä

Juhlapäivän kunniaksi kaupungissa järjestetään monenlaista ohjelmaa.

Muslimit ympäri maailmaa valmistautuvat suureen juhlaan – Id al-Fitr päättää paastokuukausi ramadanin

Paastokuukausi ramadan päättyy tänään. Ramadan päättyy, kun seuraava uusi kuu havaitaan, joten paaston jälkeinen suuri juhla alkaa eri maissa hieman eri aikaan.

Kokoontumisrajoitukset lievenevät Kymenlaaksossa – keskiviikosta lähtien sallitaan enintään 20 hengen yleisötilaisuudet

Kokoontumisrajoitus lievenee nykyisestä kuudesta henkilöstä 20:een. Aluehallintoviraston päätös tulee voimaan keskiviikkona ja jatkuu toukokuun loppuun asti.

Juhliva Tornio jakaa 400 linnunpönttöpakettia nopeimmille

Linnunpönttöpaketteja jaetaan osana Tornion juhlaviikkoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle