Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

NRK: Inarijokeen pudonnut mies löydettiin kuolleena

Mies löydettiin Inarijoesta maanantaina aamupäivällä lähellä paikkaa, jossa hän joutui veden varaan edellisenä yönä.

Sähköperämoottorit kiinnostavat mökkiveneilijöitä – valtteina hiljaisuus sekä käytön ja käynnistyksen keveys

Sähköperämoottori käy kevyeen veneilyyn, mutta tehoja tarvitseva valitsee vielä polttomoottorin. Kuuntele videolta, millaista ääntä moottori pitää.

Venekauppa rajussa kasvussa Keski-Suomessa

Uusien veneiden kauppa kasvoi alkuvuonna melkein 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Kun Tiina Hangas ja Jonne Leivo ostivat veneen, he ajoivat aluksi ihan väärään suuntaan – nuoret perheet innostuvat nyt veneilystä

Uusi veneilijäpolvi viipyy vesillä viikon tai kaksi ja arvostaa hyviä satamapalveluita. Suomen suurimmalla järvellä Saimaalla palvelut paranevat askel askeleelta.

Lauantai 20.7.2019 (radio)

Iran pysäytti brittitankkerin. Ison huumejutun oikeudenkäynti alkoi. Terapia-takuu kansalaisaloite etenee eduskuntaan. Hunajasato voi jäädä pieneksi. Veneiden rekisteröinnit lisääntyivät.

Poliisi varoittaa: nettipetoksia venekaupoissa!

Netistä veneitä ostelevien ihmisten kannattaa nyt olla varuillaan.

Ulappa kutsuu veneilijää - vanhan puuveneen omistajaa vesillelasku jännittää

Venealan keskusliitto uskoo venekaupan hienoiseen kasvuun kotimaassa. Kauppasota haittaa venealan vientiä.

Venäjä rajoittaa matkustajien ruuan ja tavaroiden vientiä Suomesta Venäjälle – vaikutukset voivat näkyä kaupoissa

Vuodenvaihteesta lähtien tavaraa saa viedä Venäjälle ilman tullimaksua nykyistä vähemmän. Suomessa pelätään venäläisturistien ostosmatkailun vähenemistä.

Helteet piristivät hiljaista venekauppaa – vesijettien myynti jatkaa kasvuaan

Suomalaista venerakentamista arvostetaan ulkomailla ja vienti vetää.

Kesä toi venerannoille perämoottorivarkaat

Poliisi tutkii useampaa, alle viikon sisällä Kotkassa ja Haminassa sattunutta varkautta.

Niemen sataman palveluiden vetovastuu veneyrittäjälle

Niemen vierasvenesatama saa myös uuden ravintolan.

Kolea alkukesä on vähentänyt meri- ja järvipelastajien kiireitä: "Veneillä ei lähdetä turhaan ajelemaan huonolla kelillä"

Suomen Meripelastusseura on haasteiden edessä, koska se joutuu kattamaan aikaisempaa suuremman osan venehankinnoista itse. Meripelastusseurasta vakuutetaan, että varsinainen pelastustoiminta säilyy nykyisellä tasolla tukitason laskusta huolimatta.

Ota veneestäsi valokuvat ja vie irtain talteen – kesä on venevarkauksien sesonkia

Veneilijän kannattaa ottaa ylös tarkat tiedot omaisuudestaan, neuvoo poliisi. Rosvoja kiinnostavat paitsi perämoottorit ja veneet myös niiden elektroniikka.

Verkoilla ollut mies löytyi menehtyneenä Mynälahdella

Meripelastuskeskus Turku sai ilmoituksen tehtävästä maanantai-iltana.

Puuveneille kelluva näyttely Kotkan Sapokkaan

Kaikkein kauneimmat puuveneet pääsevät ainoastaan puuveneille omistettuun laituriin kaiken kansan ihailtavaksi.

Veneala kerää nimiä veneveroa vastustavaan adressiin – Yrityksillä kaikesta huolimatta valoisat näkymät

Veneala pelkää suunnitellun veneveron hidastavan kauppaa ja vievän työpaikkoja.

Government buys naturally diverse historical island from forestry giant

Forestry company UPM has sold the island of Ärjänsaari in Kainuu to the Finnish government. The island has abundant nature and an exciting history. The island can still be used by the public, and will later be turned into an official nature reserve.

Poliisi nappasi perämoottorivarkaat yhteistyöllä

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi eilen maanantaina kolme virolaista miestä todennäköisin syin epäiltynä kahdesta törkeästä varkaudesta ja yhdestä varkaudesta.

Murtovarkaat anastivat perämoottoreita Rovaniemellä ja pakenivat Ruotsiin

Murron kohteeksi joutuneen liikkeen pihaan ajoi perjantai-aamuna Ford Galaxy tila-auto, jonka perässä oli toisesta liikkeestä varastettu peräkärry. Lapin poliisi pyytää vihjeitä autosta ja sillä liikkuneesta viidestä murtovarkaasta, jotka pakenivat Ruotsiin.

Kaunissaaren laajennukselle etsitään rahoitusta

Pyhtään edustalla sijaitsevan saaren satama on ahdas. Kunta haluaisi aloittaa sataman uudistamisen siirtämällä aallonmurtajaa.

Perämoottori säilyy tallessa talven yli, jos pidät mielessä nämä vinkit

Veneiden siirto talviteloille on alkanut Helsingin kaupungin satamissa. Riistakamera ja muutama muu niksi hidastavat perämoottorivarkaiden "työskentelyä".

Kyrkösjärvelle suunnitteilla melontakeskus ja vesitse kuljettava luontopolku

Kyrkösjärven virkistyskäyttö halutaan nostaa uudelle tasolle suunnitteilla olevan Kyrkösjärven melontakeskuksen, siihen liittyvien palvelujen ja järviluontopolun avulla. Alueen ilme tavoittelee vanhanaikaisten venevajojen tunnelmaa.

Tilanpuute on jo vienyt asiakkaita Rauman satamalta – laajennus nyt hyvässä vauhdissa

Rauman sataman kapasiteetti kasvaa pian noin puolella. Yli 60 miljoonaa euroa maksavan investoinnin odotetaan tuovan helpotusta tilanpuutteeseen viimeistään puolentoista vuoden kuluttua.

Satamamaksun laiminlyövät veneilijät kismittävät yrittäjiä – "Ilmeisesti 11 euroa oli liikaa"

Kustavilaiselta Vuosnaisten Meriasemalta ja Kasnäsin vierassatamasta kerrotaan, että satamamaksuista laistavia veneilijöitä käy silloin tällöin. Vierasvenesatamat veloittavat muun muassa vuorokauden laituripaikasta ja sähköstä noin 10–20 euroa.

Haveri paljasti Hailuodon lautan laiturien huonon kunnon – edessä mittava remontti

Hailuodon lauttalaiturin hätäkorjaustyöt saatiin päätökseen keskiviikkona, mutta ensi kesänä edessä on huomattavasti suurempi urakka. Lautan kolhima laituri paljastui arveltua huonokuntoisemmaksi.

Suomen venevienti kovassa kasvussa alkuvuonna: +68 %

Suomen viennin piristymistä on toivottu jo pitkään, mutta ainakin veneteollisuudessa vienti näyttäisi lähteneen vetämään.

Jääkäriprikaati teki Kemin satamassa räjähdetarkastuksen: Alueella tuskin lisää räjähteitä

Kemin satamasta löytyi heinäkuussa sodanaikainen räjähtämätön pommi. Jääkäriprikaati tutki alueen poliisin pyynnöstä uusien räjähdelöytöjen varalta.

Vene törmäsi tolppaan Joensuussa – kaksi loukkaantui vakavasti

Toinen loukkaantuneista on viety Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Suomalaisen mökkilaituri on liian pieni ja väärässä paikassa – "Muitakin ratkaisuja kuin se perinteinen T-malli"

Kesämökin uusi laituri laitetaan usein tismalleen samaan paikkaan mihin isoisäkin sen vuosikymmeniä sitten rakensi, vaikkei se paras paikka olisikaan. Mökkitontti, rannan muoto sekä käyttötarkoitus kannattaa miettiä ennen uuden laiturin hankkimista. Laiturin koossakin usein kitsastellaan.

Puuliitto: Kemera-rahoja tulee myöntää katkotta

Kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisten tukien maksaminen keskeytettiin keväällä. Se aiheutti metsäalalle lomautus- ja irtisanomisuhan.

Mökki on monelle yksityinen paikka – "Pysykööt pois kaikki sukulaiset ja tuttavat mökiltäni"

Ylen verkkosivuilla lukijat vastasivat, kuinka monta yötä sopii vierailla kesämökillä yhtä kahvipakettia vastaan. Usean mielestä kahvipaketti ei riitä yhteenkään yökyläilyyn. Mökkeily koetaan yksityisasiaksi, johon vieraat eivät välttämättä kuulu ollenkaan.

Mies hukkui verkonlaskussa Kemijärvellä

Verkko sotkeutui perämoottoriin ja noin 60-vuotias paikkakuntalainen mies tippui veneestä irroittaessaan verkkoa.

U-käännös ja vene upoksiin Porissa – kukaan ei kastunut

Moottorivene hörppäsi vettä Kokemänjoella Pihlavanlahdella maanantai-iltana. Kolmen miehen seurue pelastautui uppoamassa olevasta veneestä kastumatta toiseen veneeseen.

Härniemen laiturin kunnostustyö Kotkassa paljasti yllättäviä rakenteita

Härniemen laiturin kunnostustyöt Kotkan Kantasatamassa ovat alkaneet kesäkuun lopulla. Tällä hetkellä laiturilla poistetaan asvalttipintaa ja kaivetaan laiturirakenteita esiin. Laituri on syöpynyt ja painunut, minkä vuoksi se on ollut käyttökiellossa. Nyt tehtävä kunnostus maksaa noin 1,5 miljoonaa euroa.

Vene löytyi ajelehtimasta Kemijoelta

Poliisi etsii omistajaa Rovaniemellä Kemijoelta löytyneelle veneelle. Perämoottorillinen vene löytyi ajelehtimasta Kemijoelta.

Sisäsatamaan rakentuu vaasalaisten ja vieraitten kohtaamispaikka

Vaasan sisäsatamaan peruskorjataan ihmisten kohtauspaikkaa kaupunkilaisille ja vierailijoille. Vanhan laiturin osuus on vahvistettu ja uutta rakennetaan 50 metriä lisää. Satamaan tulee kalatori, esiintymispaikka sekä vierasvenesatama.

Veneteollisuus kasvaa nyt viennistä – kotimarkkinat polkevat lähestulkoon paikoillaan

Useimmilla venetehtailla kootaan parhaillaan viimeisiä veneitä ennen kesälomia. Vuoden alkupuolisko on näyttänyt viime vuosia paremmalta: vienti on kasvanut 14 prosenttia, mutta samaan aikaan kotimaan markkinat ovat edelleen lamaannuksissa. Osa venetehtaista on pärjännyt toisia paremmin. Kokkolalainen Sarins Båtar odottaa tästä vuodesta peräti ennätysvuotta.

Vaarallisia keppejä pystyssä uimarannalla Liperissä – ilkivaltaa?

Uimarannalta löytyi kaksi hiekassa pystyssä ollutta paksua keppiä Liperissä. Teräväkärkiset kepit olivat aivan rannantuntumassa kohdassa, josta kuljetaan uimaan. Asiasta on ilmoitettu poliisille.

Kuopioon suunnitellaan samanlaista saunamaailmaa kuin Helsinkiin ja Tampereelle

Sauna olisi tulossa Kuopion Maljalahteen, missä aiotaan leventää aallonmurtajaa ja rakentaa alueelle muun muassa puisto sekä laitureita aluksille. Jos suunnitelmien tielle ei tule esteitä, saunamaailman rakentaminen voisi alkaa kesällä 2018.

Pelastajat kiitävät Saimaalla uudella veneellä

Etelä-Karjalan pelastuslaitos on saanut kolmisen viikkoa sitten uuden pelastusveneen. Edellinen pelastusvene upposi myrskyssä viime syksynä.

Matkaveneily on ukkoutumassa – Nuoret ostavat nopeampia päiväretkiveneitä

Pidemmille reissuille tarkoitetut moottoriveneet eivät enää kiinnosta entiseen malliin nuorempia ostajia. Ne ovat suhteellisen kalliita eikä pelkkään veneilyyn haluta käyttää kaikkea vapaa-aikaa.

Porin satama valmistautuu laivojen kasvuun: rakentaa Mäntyluotoon 500 metrin laiturin

Porin satamayhtiö investoi uuteen laituriin. Tavoitteena on mahdollistaa yhä pidempien laivojen pääsy Mäntyluodon satamaan.

Italiassa voi nyt kävellä vetten päällä – sadat odottivat läpi yön Christon uusimman teoksen avautumista (video)

Bulgarialaisen taiteilijan teoksessa on useita kilometrejä kelluvia kulkuteitä, jotka yhdistävät saaria mantereeseen. Paikalle odotetaan kahden viikon aikana jopa puolta miljoonaa turistia.

Kolme pelastettiin veden varasta Paraisilla

Meripelastuskeskus sai aikaisin keskiviikkoaamuna tiedon kolmesta henkilöstä veden varassa Paraisilla. Miehet löytyivät märkinä ja kylmissään, mutta olosuhteisiin nähden hyväkuntoisina.

Myrskyn runtelema lautta saatiin liikenteeseen – lauttaliikenne kulkee jälleen Hailuotoon

Hailuodon lauttaliikenne on saatu jälleen kulkemaan. Liikennettä on ajettu jälleen aikataulun mukaisesti kello 14.30 lähtien.

Hailuodon lauttaliikenne saattaa olla poikki koko päivän – isommalla lautalla päästään ehkä liikennöimään illalla

Myrskyssä torstaiaamuna rikkoutunutta Hailuodon pään lauttalaituria korjataan parhaillaan. Laiturin lisäksi myös liikenteessä olleen lautan kylki repeytyi.

Kova keli aiheutti Hailuodon lauttalaiturin rikkoutumisen

Hailuotolaiset ovat joutuneet mottiin, kun lauttaliikenne on jouduttu keskeyttämään varhain torstaiaamuna. Hailuodon puoleinen lauttalaituri ja Meriluoto-lautta ovat rikkoutuneet kovan tuulen, matalan vedenkorkeuden ja merenkäynnin yhteisvaikutuksesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle