Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luonto-Suomen kalailta

Luonto-Suomen kalaruokailta: herkkuja kalasta – sopasta citykukkoon

Luonto-Suomen teemailta kotimaisista kaloista.

Toimittaja Tiina Lundell

Tiedettä vai taitavaa markkinointia - kuluttaja ”vitamiiniviidakossa”

Terveysväitteiden valvonta mahdoton tehtävä

Lappilaisia tuoreita ruoka-aineita aseteltuna puun päälle.

Peltsin Lappi: TOP 3 Lapin parhaat ruuat

Lapin kolme varmaa ruokatärppiä.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

Ruokakriitikko Giles Goren tutustuu kolmeen radikaaliin ruokavalioon.

Prisma: Ruokavaliolla pitkää ikää?

Voiko radikaaleilla ruokavalioilla pidentää elinikäänsä?

Puoli seitsemän Ruokamuisto, otsikkokuva, Aira Samulin

Aira Samulinin lohikeitto

Kalakeitto on Aira Samulinille nostalginen herkku.

Vasikka lumihangessa.

Pitääkö liha poistaa lautaselta?

Ilmastonmuutosnäkökulmasta lihansyöntiä on syytä vähentää.

Vihannestiski Helsingin Kauppatorilla oranssin katoksen alla.

Supisuomea, osa 7: Suomalaista ruokaa ja partitiivi

Tutustutaan ruokasanastoon ja opetellaan partitiivi.

Kuvassa tillimaki.

Näin valmistat sushia

Sushin valmistuksessa harjoitus tekee mestarin.

Perheradion kotikokit Seija Pukonen ja Hannu Taanila

Perheradion kotikokit valmistavat kalaruokia

Perheradion kotikokit valmistavat kalaruokia

Kolme testaajaa ja savustimet nurmikolla.

Sähkösavustimet testissä: Maukasta kalaa sekä halvalla että kalliilla laitteella

Sähkösavustimella keltanokkakin valmistaa maukasta kalaa.

Puoli seitsemän, Ruokamuisto- otsikkokuva, Ragni Rissanen

Ragni Rissasen lohilaatikko

Pietarsaaressa 1931 syntynyt ravintoloitsija Ragni Rissanen rakastaa merta. Ei siis ihme, että hänen lapsuuden ruokamuistoissaankin päällimmäisenä on kala. Isoisän kesäpaikassa Fäbodassa savustettiin ahvenia ja ne syötiin omatekoisen viilin kanssa.

Rainbow kalapuikot

Miksi Rainbow kalapuikkojen varoitukset vaihtelevat pakkauskoosta riippuen?

Allergiaperheessä on totuttu syömään 450 gramman pakkauksissa myytäviä Rainbow kalapuikkoja. Perheen isä osti samanlaisia Rainbow kalapuikkoja, mutta pienemmässä paketissa. Kun ruokaa alettiin valmistaa, isä huomasi, että paketissa lukee varoitus: saattaa sisältää pieniä määriä nilviäisiä ja munaa. Miksi Rainbow kalapuikot -niminen tuote ei ole sama riippumatta pakkauskoosta?

asetelma jossa rukoilevat kädet makaronia tähtianista

10 käskyä ruokahihhuleille

Pyhitä lepopäivä keittiössä nysväämiseen, voisi kuulua ruokauskonnon kolmas käsky. Ruokavaliota voi harjoittaa yhtä tosissaan kuin uskontoa. Tulisieluiset profeetat julistavat blogeissaan: minun oppini on tie pelastukseen. Tässä 10 käskyä keittiöön!

Resepti: Siikatartar

Voita & Sokeria -sarjassa Santeri valmistaa kevyen ja tyylikkään mutta älyttömän herkullisen alkupalan. Siian perkeistä voi lisäksi keittää kalaliemen. Annos kootaan lautaselle rengasmuotin avulla ja koristellaan kapriksilla ja tillillä.

Strömsö: Pohjoismainen sashimi

Yksinkertaista, esteettistä ja pikkutarkkaa. Näillä sanoilla Strömsön Paul kuvailee japanilaista keittiötä, ja samat sanat pätevät myös sashimiin. Sashimi on japanilainen ruokalaji, johon tavallisesti kuuluu raakaa kalaa.

Paistettua siikaa ja Beurre Blanc -kastiketta

Pilkkimiesten innoittamana Olli valmistaa Voita & Sokeria –sarjassa paistettua siikaa. Lisukkeeksi valmistetaan Beurre Blancia eli voi-valkoviinikastiketta. Kauden kasviksista valmistuu kevyt lisuke. Sitä voi kasata lautaselle reilummankin annoksen.

Saamelainen rannekoru syntyy juurista ja kalahelmistä

Kalahelmi syntyy kalan selkänikamista.

Ahvenia pilkkimään

Ahven on Suomen kansalliskala. Se esiintyy melkein jokaisessa vesistössä ja on ehdottomasti yleisin suomalaisista kaloista. WWF suosittelee ahventa ruokakalaksi – se on todellista lähiruokaa, jonka pyydystäminen on helppoa.

Ruista ranteisiin

Raudan lähteet ravinnossa