Uusimmat artikkelit
Me Strömsössä kannustamme suosimaan kotimaista lähikalaa – ja aloitamme grillikauden välimerellisellä lahnalla
Lahna on tiedostavan kalankuluttajan valinta.
Luonto-Suomen kalaruokailta: herkkuja kalasta – sopasta citykukkoon
Luonto-Suomen teemailta kotimaisista kaloista.
Tiedettä vai taitavaa markkinointia - kuluttaja ”vitamiiniviidakossa”
Terveysväitteiden valvonta mahdoton tehtävä
Peltsin Lappi: TOP 3 Lapin parhaat ruuat
Lapin kolme varmaa ruokatärppiä.
Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta
Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..
Prisma: Ruokavaliolla pitkää ikää?
Voiko radikaaleilla ruokavalioilla pidentää elinikäänsä?
Aira Samulinin lohikeitto
Kalakeitto on Aira Samulinille nostalginen herkku.
Pitääkö liha poistaa lautaselta?
Ilmastonmuutosnäkökulmasta lihansyöntiä on syytä vähentää.
Supisuomea, osa 7: Suomalaista ruokaa ja partitiivi
Tutustutaan ruokasanastoon ja opetellaan partitiivi.
Näin valmistat sushia
Sushin valmistuksessa harjoitus tekee mestarin.
Perheradion kotikokit valmistavat kalaruokia
Perheradion kotikokit valmistavat kalaruokia
Sähkösavustimet testissä: Maukasta kalaa sekä halvalla että kalliilla laitteella
Sähkösavustimella keltanokkakin valmistaa maukasta kalaa.
Ragni Rissasen lohilaatikko
Pietarsaaressa 1931 syntynyt ravintoloitsija Ragni Rissanen rakastaa merta. Ei siis ihme, että hänen lapsuuden ruokamuistoissaankin päällimmäisenä on kala. Isoisän kesäpaikassa Fäbodassa savustettiin ahvenia ja ne syötiin omatekoisen viilin kanssa.
Miksi Rainbow kalapuikkojen varoitukset vaihtelevat pakkauskoosta riippuen?
Allergiaperheessä on totuttu syömään 450 gramman pakkauksissa myytäviä Rainbow kalapuikkoja. Perheen isä osti samanlaisia Rainbow kalapuikkoja, mutta pienemmässä paketissa. Kun ruokaa alettiin valmistaa, isä huomasi, että paketissa lukee varoitus: saattaa sisältää pieniä määriä nilviäisiä ja munaa. Miksi Rainbow kalapuikot -niminen tuote ei ole sama riippumatta pakkauskoosta?
10 käskyä ruokahihhuleille
Pyhitä lepopäivä keittiössä nysväämiseen, voisi kuulua ruokauskonnon kolmas käsky. Ruokavaliota voi harjoittaa yhtä tosissaan kuin uskontoa. Tulisieluiset profeetat julistavat blogeissaan: minun oppini on tie pelastukseen. Tässä 10 käskyä keittiöön!
Resepti: Siikatartar
Voita & Sokeria -sarjassa Santeri valmistaa kevyen ja tyylikkään mutta älyttömän herkullisen alkupalan. Siian perkeistä voi lisäksi keittää kalaliemen. Annos kootaan lautaselle rengasmuotin avulla ja koristellaan kapriksilla ja tillillä.
Strömsö: Pohjoismainen sashimi
Yksinkertaista, esteettistä ja pikkutarkkaa. Näillä sanoilla Strömsön Paul kuvailee japanilaista keittiötä, ja samat sanat pätevät myös sashimiin. Sashimi on japanilainen ruokalaji, johon tavallisesti kuuluu raakaa kalaa.
Paistettua siikaa ja Beurre Blanc -kastiketta
Pilkkimiesten innoittamana Olli valmistaa Voita & Sokeria –sarjassa paistettua siikaa. Lisukkeeksi valmistetaan Beurre Blancia eli voi-valkoviinikastiketta. Kauden kasviksista valmistuu kevyt lisuke. Sitä voi kasata lautaselle reilummankin annoksen.
Saamelainen rannekoru syntyy juurista ja kalahelmistä
Kalahelmi syntyy kalan selkänikamista.
Ahvenia pilkkimään
Ahven on Suomen kansalliskala. Se esiintyy melkein jokaisessa vesistössä ja on ehdottomasti yleisin suomalaisista kaloista. WWF suosittelee ahventa ruokakalaksi – se on todellista lähiruokaa, jonka pyydystäminen on helppoa.
Ruista ranteisiin
Raudan lähteet ravinnossa