Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa on Helsingin eteläinen kärki eli Jätkäsaari ja Hernesaari toukokuussa 2020.

Tuhansien asuntojen rakentaminen Helsingin Hernesaareen viivästyy vuosilla – oikeus ei uskonut kaupungin vakuuttelua liikenteen sujuvuudesta

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Helsingin valituksen Hernesaaren asemakaavan kumoamisesta. Oikeus vaatii lisäselvityksiä asemakaavan liikennejärjestelyistä.

Bajamajor på rad i Brunnsparken

Helsinki varautuu vappuun: roskiksia, yli 200 vessaa ja 1 500 leffalippua

Helsingin kaupungin mukaan pullonkerääjät ovat tervetullut apu vapun sotkujen hoitamiseen. Kaupunki järjestää myös lisäkäymälöitä, joten omien vessojen tuominen alueelle on kielletty.

Läheltä

Helsinki haluaa myydä Stansvikin kartanon vuokraamisen sijaan

Aiemmin kaupunki etsi Laajasalossa sijaitsevalle kartanolle pitkäaikaista vuokralaista.

Finlandia-talon marmorilaattoja joita Pia Pyykkö myy Facebookin myyntipalstalla

Finlandia-talon vanhat marmorit myydään kaikelle kansalle – netissä kaupataan parhaillaan alkuperäistä, vuoden 1971 marmorilaattaa

Finlandia-talon remontissa vaihdetaan taas kerran julkisivumateriaali eli marmorilevyt. Remontin pitäisi valmistua syksyllä 2024.

Läheltä

Vuosaaren Uutelaan tulossa kerralla kolme uutta luonnonsuojelualuetta

Helsinki päätti eilen Uutelan metsän, Skatanniemen ja Rudträskin luonnonsuojelualueista.

Lumisessa maisemassa päiväkoti Helsingin Töyrynummessa. Rakennuksessa valkoinen pystylaudoitus.

Haaveiletko huvilasta Helsingin keskustan kupeessa? Kaupunki myy nyt useita arvorakennuksia

Helsinki aikoo myydä Pakin talon, Villa Bråvallan, Pauligin huvilan ja useita muita historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Pakila-seura on pahoillaan kaupungin myyntiaikeista.

Kansainväliset lumilautailijat löysivät Mäntymäen kuntoportaat

Helsingin kaduilla on lunta niin paljon, että viralliset vastaanottopaikat eivät riitä – lunta kasataan nyt eritasoliittymään ja kipataan mereen

Lumilautailijat ottavat kaiken irti pääkaupungin lumitilanteesta. Helsingin kaduilta on poistettu nyt 34 000 kuormaa lunta.

Kasvomaskiin pukeutunut henkilö metroasemalla.

Helsingin koronatilanne on huonontunut nopeasti – kaupunki siirtyy tehostettuun valmiuteen ja varautuu varasairaalan käynnistämiseen

Edellisten seitsemän päivän aikana Helsingissä on raportoitu yli 10 000 uutta tartuntaa. Kaupungin mukaan koronatartunnan voi saada tällä hetkellä mistä tahansa.

Läheltä

YIT pyrkii irti tornitalohankkeesta Helsingin Pasilassa

Trigoni-hankkeen toteuttaminen ei ole yhtiön mukaan taloudellisesti kannattavaa.

Nummelan parantola, myöhemmin Röykän sairaala kuvattuna vuonna 2007.

Röykän sairaala on myynnissä Nurmijärvellä – 17 rakennusta ja 45 hehtaaria maata

Helsingin kaupunki myy entisen sairaalan rakennukset kokonaisuutena. Ainoastaan metsät on tarkoitus luovuttaa Ely-keskukselle luonnonsuojelutarkoitukseen ennen alueen myyntiä.

Oiva Sten, Joel Ilvonen, Onni Heikkilä päiväkoti Touhulan pihalla

Jopa 600 euron kuukausimaksu vie yksityisen päivähoidon mahdollisuuden monelta helsinkiläiseltä – Touhula-johtaja: "Helsinki eriarvoistaa perheitä"

Helsingissä on puolentoista vuoden aikana lopettanut pian 16 yksityistä päiväkotia. Helsingissä ei ole käytössä perheille palveluseteliä, jolla yksityisen varhaiskasvatuksen hintaa kompensoidaan. Tämä voi olla osasyy siihen, ettei toiminta kannata pääkaupungissa.

Perttu Kauppinen ja Jouko Jokinen.

Lihakohu, Marinin some ja Afrikantähti -keskustelu? Ylen päätoimittaja Jokinen: "Ne ovat hattarauutisia – hampaita viiltelee ja harmittaa"

Ylen mediaohjelma Viimeisessä sanassa keskusteltiin siitä, onko kansaa puhuttava aihe automaattisesti uutinen ja jääkö tällöin jotain yhteiskunnallisesti merkittävää kertomatta?

Eteläranta Helsinki ilmakuva

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön perustamisen – ehdollisena

Helsinki odottaa, että valtio on tehnyt vastaavan päätöksen. Tavoitteena on perustaa uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo Helsingin Eteläsatamaan.

Sörnäistentunnelia vastustava mielenilmaus Senaatintorilla Helsingissä.

Rakennetaanko Helsinkiin liki 200 miljoonan autotunneli? Vastustajat osoittavat mieltään, kaupunginhallituksen päätös siirtyy viikolla

Helsingin kaupunginhallitus jätti Sörnäistentunnelin rakentamisasian pöydälle kokouksessaan maanantai-iltana. Tunnelia ovat kannattaneet kokoomus, SDP, perussuomalaiset ja RKP. Vihreät ja vasemmistoliitto ovat vastustaneet suunnitelmia.

Pelastaja -opiskelijoita ja kouluttajia Kuopion Pelastusopistolla harjoittelemassa laskeutumisköyden käyttöä tornista.

Helsinki toivoo, että valtio rahoittaisi pelastuskoulun toiminnan – Pelastusopistolla seurataan huolestuneena, valuvatko rahat Etelä-Suomeen

Pelastusopiston rehtori on huolissaan siitä, kilpailevatko Kuopiossa sijaitseva Pelastusopisto ja Helsingin pelastuskoulu jatkossa samoista rahoista.

Kasvisruokaskandaalit viimeiseltä 10 vuodelta

Kalapuikkogate, intin kasvisruoka ja kauramaitosuru – lihasta luopuminen Helsingissä on vain yksi monista ruokakohuista vuosien varrella

Montako kalapuikkoa saa ottaa, miksei lapset saa eettisistä syistä kauramaitoa ja riittääkö varusmiehelle lounaaksi pussikeitto ja proteiinipatukka? Myös näistä ruoka-aiheista on kohuttu.

Natalia Salmela ja Fatim Diarra lapsen kanssa.

Bloggari Natalia Salmela toi lapsensa Helsingin valtuuston kokoukseen – Puheenjohtaja: Äitien huoli on nyt kuultu, mutta tarvitsemme myös valtion apua

Helsinkiläisäidin järjestämät leikkitreffit kaupunginvaltuustossa kritisoi varhaiskasvatuksen henkilökuntapulaa. Valtuuston puheenjohtaja lupaa, että huoli on nyt kuultu ja ongelmaan puututaan.

lihapullat

Helsinki luopuu lihan tarjoamisesta tilaisuuksissaan, mutta on päätöksineen yksin: Espoossa asiasta ei ole keskusteltu vuosiin, Vantaalla aloite vireillä

Kaupungeissa tehdään useita erilaisia toimia ruoan ilmastovaikutusten vähentämiseksi. Lihasta luopuminen koskee kuitenkin vain pientä siivua Helsingin ruokapalvelukokonaisuudesta.

Kuvassa on riisiä, tofua, kasviksia ja cashew-pähkinöitä sisältävä lounasannos Korat Thai -ravintolassa Helsingissä lokakuussa 2020.

Lihan tarjoileminen Helsingin tilaisuuksissa lopetetaan – ilmastotiimin päällikkö: Linjaus ei ota kantaa esimerkiksi koulujen ruokailuihin

Lisäksi kertakäyttöastioista luovutaan ja kahvimaitona tarjoillaan kauramaitoa. Linjaus tulee voimaan ensi vuonna.

Sairaanhoitaja Aishwarya Gauli (vas.) antoi ensimmäisen koronavirusrokotteen Vasili Panchuev, 29, Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteellä 15. lokakuuta 2021.

THL: Koronavirustaudin sairastaneiden mahdollista saada toinen rokoteannos – sen myötä voi saada myös koronapassin

Helsingin kaupunki aikoo ryhtyä toimimaan päivitettyjen ohjeiden mukaisesti.

Purjelaivoja Turussa.

Helsinki on yksi kohdesatamista Tall Ships Races 2024 –purjehduskilpailussa

Joka neljäs vuosi järjestettävät kilpailut peruttiin tältä vuodelta. Helsinki on toiminut tuhansien nuorten kansainvälinen purjehdustapahtuman kohdesatamana vuosina 1972, 1988, 2000 ja 2013.

Juulia Jantunen, varhaiskasvatuksen opettaja, päiväkoti Kanavan pihalla syömässä lasten kanssa lounasta

Varhaiskasvatuksen työvoimapula syvenee – opettaja: "Kuka tätä työtä tekisi, jos minä kävelen ulos päiväkodista?"

Päiväkodit ovat kärsineet työntekijäpulasta jo vuosia. Tänä syksynä Helsingissä sijaisia on ollut usein mahdoton saada. Työstä on tullut selviytymistä.

Villa Wahlberg Helsingin Vuosaaren Kallvikissa.

Eija Hyvärinen kyllästyi autioituneiden huviloiden rapistumiseen Vuosaaressa – nyt hän koettaa pelastaa ne: "Eikö näille ole muka käyttöä?"

Helsingin toinen osallistuvan budjetoinnin äänestys alkaa huomenna keskiviikkona. Vuosaaren autioiden huviloiden lisäksi 8,8 miljoonan euron potista kisaa tänä vuonna 395 muuta ehdotusta.

Classical trancelations musiikkitalo

Full capacity at sports halls, theatres again as capital area dismantles crowd restrictions

As of Friday, there were no restrictions or caps on crowd sizes recommended by authorities in any part of Finland.

"Kyllä minä vähän räjäyttäisin tätä nykysysteemiä", sanoo työvoimayksikön päällikkö

Pitkäaikaistyöttömiä on yhä enemmän, vaikka talous kasvaa – "Räjäyttäisin tätä nykysysteemiä", sanoo työvoimayksikön päällikkö

Yli 50 000 suomalaista on pudonnut vaikeasti työllistyvien joukkoon verrattuna koronaa edeltäneeseen aikaan.

Stansvikin metsä on jäämässä uuden kaavarakentamisen alle.

Helsinki käänsi kelkkansa lähimetsien rakentamisessa: Vartiosaari säilyy virkistysalueena ja Stansvikin asuntoja harkitaan uudelleen

Tänään julkistettu Helsingin strategia ohjaa kaupungin toimintaa seuraavan neljän vuoden ajan. Helsingin kuntaveroa ei koroteta ensi vuonna

Länsiterminaali sumuisena aamuna.

Helsinki ports switch to spot-checking arrivals' Covid status

The new arrangement is reliant on the personal responsibility of passengers, according to a city official.

Stansvikin metsä on jäämässä uuden kaavarakentamisen alle.

Arvometsän päälle ollaan rakentamassa kerrostaloja Helsingissä – nyt joukko poliitikkoja vaatii poikkeuksellisesti muuttamaan päätöstä

Kamppailu Helsingin Stansvikin metsäalueen säilyttämiseksi on saanut uuden käänteen. Kolmen eri puolueen valtuutetut vaativat rakennussuunnitelman muuttamista.

Carita Vuorenpää ja Lotta Lantto leikkausalihoitajat Jorvin sairaalan Anestesia- ja leikkausosasto K:lla.

Rikkoiko Helsinki perustuslakia sopimalla hoitajien rekryehdoista? Ammattijärjestö Tehy harkitsee oikeustoimia

Helsingin mukaan nykyisessä koronatilanteessa käytäntö puoltaa paikkaansa ja on lakien mukainen. Tehy katsoo, että kaupunki rikkoo perustuslain mukaista syrjinnän kieltoa ja työntekijän oikeutta hankkia elantonsa valitsemallaan työllä.

Raitiovaunu Pasilan asemalla.

Metro- ja ratikkakuskit osoittivat Senaatintorilla mieltään – Helsingin kaupunginvaltuusto sinetöinee tänään kiistoja aiheuttaneen HKL:n yhtiöittämisen

Mielenilmauksen tavoitteena saada Helsingin valtuutetut pyytämään aikalisää yhtiöittämisasiassa. Työntekijät pelkäävät työehtojensa huononevan kaupungin suunnitteleman yhtiöittämisen seurauksena.

Herttoniemen metroasema.

Metro- ja raitioliikenne pysähtyy Helsingissä ja Espoossa torstaina kokonaan – kuljettajien vastustama HKL:n yhtiöittäminen etenee

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi tänään maanantaina Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen yhtiöittämisen. Kuljettajien epäluottamus suunnitelmia kohtaan on suuri, ja he vaativat asiasta puolueetonta selvitystä mielenilmauksen uhalla.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Kela-korvauksista ei haluta luopua, koska se voisi sekoittaa koko terveydenhoitojärjestelmän – rahoituksen purkaminen osuisi pienituloisiin

Terveydenhoidon monikanavarahoituksen yksinkertaistamista valmistelleet virkamiesselvitykset saivat kriittisen vastaanoton. Yksityisten palveluiden Kela-korvausten lopettamisen pelätään lisäävän epätasa-arvoa ja ruuhkauttavan julkisen terveydenhoidon.

Noora Frantzin kädessä puhelin.

Sadat naiset eivät pääse läpi ruuhkautuneeseen apupuhelimeen – jos rahaa olisi, Naisten Linja avaisi toisen puhelinlinjan väkivallan uhreille

Väkivaltaa kokeville naisille tarkoitetulla Naisten Linjalla ei voida vastata kaikkiin saapuviin puheluihin. Toisen puhelinlinjan avaaminen ja ylläpito maksaisi tuhansia.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Helsingiltä uusi miljoonapotti kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille – Arhinmäki: Vauhditetaan toiminnan uudelleenkäynnistämistä koronan jälkeen

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) lupasi, että koronakolhujen paikkaaminen huomioidaan myös ensi vuoden talousarvioesityksessä.

Henkilökuntaa.

Nurses' union: Helsinki and private employers operating hiring 'cartel'

The deal would help each employer retain staff without increasing wages.

Läheltä

Kaukolämpötyömaa Käpylässä jumittaa liikennettä lokakuun alkuun asti

Helen tekee Koskelantien ja Mäkelänkadun risteyksessä kaukolämmön perusparannusta.

Omakanta-palvelusta tulostettu koronatodistus rokotustietoineen.

Helsinki trials use of Covid pass

The certificate would show that the holder has been fully vaccinated, recently tested negative or recovered from the virus.

Näin koronapassi toimii

Helsingin kaupunki kokeili koronapassin käyttöä – katso videolta, mistä passi löytyy ja miten se toimii

Tilaisuudessa noudatettiin kaikkia voimassa olevia koronarajoituksia ja varotoimia.

Pirkkalan terveyskeskuksen julkisivu ja kyltti

Pirkkalan ylilääkäri pisti nimensä rokotevastaiseen vetoomukseen ja tyrmistytti kunnanjohdon – allekirjoittajissa myös Helsingin kaupungin lääkäreitä

Pirkkalan kunnan ylilääkärin Tuomas Jukkolan nimi löytyy Pelastetaan lapset -nimisen ryhmän verkkosivuilta, joilla vastustetaan lasten ja nuorten koronarokotuksia. Sivusto kerää allekirjoituksia terveydenhuollon työntekijöiltä.

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen.

Helsinki voisi pilotoida koronapassin käyttöä – pormestari Vartiainen kertoi ensimmäisessä koronainfossaan valtiolle tarjotusta yhteistyöstä

Helsingin kaupungin koronainfossa uusi pormestari Juhana Vartiainen kertoi, että Helsinki on tarjonnut kumppanuutta koronapassin kehittämiseksi. Hän sanoi ymmärtävänsä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimen huolen uusista kokoontumisrajoituksista.

Kuvassa on älypuhelin, jonka ruudulla on auki Koronavilkku-sovellus.

Half a million users drop Finland's Covid tracing app

Health agency THL reports 1.8 million people are now using the Koronavilkku app, down from 2.4 million at the beginning of this year.

Pia Pakarinen , apulaispormestari Helsinki plk

Helsingin apulaispormestari vauhdittaisi lasten ja nuorten koronarokotuksia – luonteva rokottaja olisi kouluterveydenhuolto

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen ehdottaa lasten ja nuorten koronarokotusten kiirehtimistä. Muiden rokotusten tapaan myös koronarokotuksia voitaisiin antaa kouluterveydenhuollossa.

Ihmisiä hengityssuojaimet kasvoilla Helsingin keskustassa 24. toukokuuta 2021.

Helsinki julkaisi listan paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle – paikkoja noin 50, joukossa baareja, kuntosaleja ja ravintoloita

Kaupunki listaa sivulleen ainoastaan paikat, joissa kaikkia mahdollisesti altistuneita ei ole tavoitettu.

Pfizerin ja Astra Zenecan rokoteruiskuja rokotuspisteessä.

Helsinki jatkaa ensimmäisten koronarokotteiden antamista ilman ajanvarausta

Helsingin kaupunki jatkaa viime lauantaina kokeiltua rokottamista ilman ajanvarausta. Tämä koskee ensimmäistä rokotetta. Porvoon kaupunki tarjoaa myös tehosterokotteen ilman ajanvarausta.

Ihmisiä vedessä Hietaniemen uimarannalla.

Coronavirus and blue-green algae—is swimming safe in the capital?

Helsinki is telling swimmers to avoid four beaches over poor water quality.

Anni Sinnemäki

Greens elect Sinnemäki to continue as Helsinki Deputy Mayor

Meanwhile, police are investigating Sinnemäki over suspected dereliction of duty regarding zoning permits in Helsinki's Meilahti neighbourhood.

Anni Sinnemäki

Anni Sinnemäki jatkaa Helsingin apulaispormestarina

Vihreät valitsi apulaispormestarin keskiviikkona valtuustoryhmänsä kokouksessa.

Vasemmistoliittoa edustava Suldaan Said Ahmed on Suomen ensimmäinen somalitaustainen kansanedustaja.

Musta Leijona oli pilkkanimi, jonka Suldaan Said Ahmed käänsi voitokseen – nyt hänestä tulee kansanedustaja, mikä on uutinen myös maailmalla

Suldaan Said Ahmed on ensimmäinen somalitaustainen kansanedustaja Suomessa. Hänen nousunsa eduskuntaan on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle