Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Muistojen bulevardi

Muistojen bulevardin Sävel on vapaa Yle Radio 1:ssä la 11.3. Toivo suosikkikappalettasi jo nyt!

Ikivihreitä iskelmiä, viihdemusiikin valioita, unohtumattomia elokuvasävelmiä, jazzklassikoita, musikaalihelmiä ja paljon muuta! Mikä kappale soi sinun muistojen bulevardillasi?

Yleisradion televisio-ohjelma "Kohti Luxemburgia" (Eurovision laulukilpailu 1966, Suomen karsinta, Euroviisut 1966). Laulaja Laila Kinnunen esittää kilpailukappaleen "Muistojen Bulevardi".

Muistojen bulevardi soittaa musiikkia, joka tuntuu tutulta mutta kuuluu radiossa harvoin – yleisön suosikki täyttää 10 vuotta

Ylen radio-ohjelma syntyi tarpeesta saada aamun tiukan puheen ja klassisen musiikin kylkeen kevyttä sisältöä. Yksi ohjelman innokkaista faneista on Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Jouko Vuolle ja Arto Teronen

Kiveen hakatut: Kymmenes tuotantokausi

Vuoden 2016 jaksoissa muisteltiin muun muassa Pertti Purhosta, Peter Tallbergia ja Ansa Ikosta.

Kari Piironen

Tangokuningas Kari Piironen on kuollut

Kari Piironen oli kuollessaan 72-vuotias.

Nainen esittelee tekemäänsä pukua viihdeohjelma Velipuolikuuhun.

Satu-Marja Nygren on ollut suunnittelemassa Ylen puvuston helmiä Hukkaputkesta Velipuolikuuhun ja Tahdon asiasta Kotikatuun

Ylen pitkäaikainen pukusuunnittelija ihmettelee itsekin, kuinka laadukkaita vaatteita puvustamossa on vuosien varrella tehty. "Huonolta näyttävä vaatekin on tehtävä hyvin", hän paljastaa.

Reijo Taipale

Iskelmälaulaja Reijo Taipale on kuollut

Taipale kuoli perjantaina pitkäaikaiseen sairauteen.

Eino Grön, Espoo, 23.01.2019

Jos pullon korkki ei olisi mennyt kiinni, Eino Grönin 80-vuotisjuhlakiertue ei olisi koskaan toteutunut

Laulajalegenda myöntää että niin siinä olisi käynyt. Jos hän ei olisi aikoinaan lopettanut alkoholin kanssa läträämistä, ura olisi loppunut lyhyeen. Nyt se jatkuu ilman takarajaa.

Kohtaus elokuvasta

Olavi Virta lähti keikoilta vieras nainen ja viinapullo kainalossa – Timo Koivusalon elokuvassa hurmurirenttu saa kaiken anteeksi

Timo Koivusalon elokuva Olavi Virrasta telmii naisseikkailussa ja viinakemuissa, mutta laulajan lava-aika jää vähiin. Virtaa näyttee Lauri Tilkanen, joka uskoo menestyksen nousseen laulajan päähän.

Ilse Hammar kirjoitti kirjan isästään Olavi Virrasta.

Olavi Virran Ruotsiin päätynyt tytär: “Kaipasin isää todella paljon – minulla oli koko ajan ikävä Suomeen”

Laulaja Olavi Virran tytär Ilse Hammar repäistiin juuriltaan, kun Virran puoliso pakeni lasten kanssa Ruotsiin pakoon suosikkilaulajan skandaaleja ja tämän ilkeää äitiä.

Marianne Pennenen ja Jari Isotalus

Lavatanssit keskellä kaupunkia – merikylpylässä pistetään jalalla koreasti

Olavi Virran pehmeä ääni. Helma heilahtaa ja tennarit tömähtävät, kun parkettien partaveitset vievät naisiaan pitkin tanssilattiaa tapaninpäivän tansseissa Helsingissä.

Jari Korkki

Guarda che luna – kun Henry Theel näytti Juicelle ja Topille taivaan merkit

Karisma. Kun siihen kerran törmää, sen muistaa lopun ikäänsä, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Heikki Kahila

Television elävä legenda Heikki Kahila keskittyy nyt suomalaiseen musiikkiin

1970-luvulla television pääuutislähetyksellä oli yli kaksi miljoonaa katsojaa. Silloin ei ollut konsultteja, jotka olisivat neuvoneet, miten valtavan julkisuuden kanssa voisi elää.

näyttelijät Lauri Tilkanen ja Malla Malmivaara

Lauri Tilkanen hyppää Olavi Virrasta kertovan elokuvan päärooliin: "On yllättävää, että elokuva tehdään vasta nyt"

Elokuvaa kuvataan ulkomaiden lisäksi eri puolilla Suomea. Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa syksyllä 2018.

Sami Kojonen Tapio Rautavaarana Kuopion Uuden Kesäteatterin lavalla kesällä 2016

Tapio Rautavaaran elämästä musiikkinäytelmä Rauhalahden kesäteatterilavalle

Kuopion Uusi Kesäteatteri esittää ensi kesänä Tapio Rautavaaran elämään liittyvän musiikkinäytelmän. Rauhalahden kesäteatterilavalla nähdään nostalginen musiikkimatka elokuvatähdestä, laulajasta, olympiavoittajasta ja maailmanmestarista.

mies esittää Olavi Virtaa teatterin lavalla.

Porin teatteri tulkitsee suomalaisen musiikin suurmiestä oudoissa tiloissa

Porin teatterin tuleva suurtuotanto, Olavi Virta -musikaali, esitetään teatterin remontin takia väistötiloissa Porin Promenadisalissa. Musikaali saa ensi-iltansa syyskuussa 2016.

Matti Hölttä soutaa Mankalan koskilla

85-vuotias Matti suree tyhjää maisemaa kotinsa vieressä – legendaarinen koski katosi yhdessä yössä

Mankalan kosket ovat aina olleet 85-vuotiaalle Matti Höltälle rakkaat. Niillä koskilla on myös kuvattu monia koskenlaskukohtauksia suomalaisiin elokuviin 1900-luvun alkupuolella. Hölttä jopa tuurasi yhdessä elokuvassa Tauno Paloa - mutta sitä ei kukaan tiedä.

Kunto Ojansivulle Olavi Virran rooli ei ole uutta.

Olavi Virran ehtymätön tarina – teatteri tuo esiin uusia puolia pimennosta

Olavi Virta on suurmies, jonka tarinaa on kerrottu monin keinoin. Uusi, pienen teatterin suurproduktio on tarttunut pimentoon jääneeseen osaan: tähden hyväksikäyttäjiin sekä niihin, ketkä miestä rakastivat ja ketkä eivät.

Jokke Knuutinen fiilistelee haitarilla

75 vuotta ensiesiintymisestä – Jouko "Jokke" Knuutinen ei aio enää lopettaa

Jokke Knuutisen ura musiikin saralla alkoi jo viidenikäisenä, kun hän soitti isänsä kanssa haitaria Kemin työväentalolla. Vuosikymmenten aikana Knuutinen on säestänyt maineikkaita sinivalkoisia ääniä kuten Olavi Virtaa.

Panu Valo laulaa nuoren Olavi Virran roolissa

Intohimoinen Olavi Virta valtaa Kokkolan teatterin

Komea mies, komea ääni. Taito vaikuttua itse ja vaikuuttaa muutkin musiikillaan. Olavi Virran saappaisiin ei ole helppo astua, mutta Kokkolassa halutaan yrittää.

Tapio Rautavaara laulaa ja soittaa kitaraa TV2:n ohjelmassa Kurvi.

Tapio Rautavaara -festarit olivat vaarassa peruuntua – Esiintymislavan katoksesta vuosien kiista

Muusikko Tapio Rautavaaran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävät festarit meinasivat peruuntua viime metreillä. Osa esiintyjistä ei olisi suostunut esiintymään ilman katosta.

Uudeksi tangokuninkaaksi kruunattu Aki Hakonen ja torstaina uudeksi tangokuningattareksi kruunattu Susanna Heikki Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangokuningasfinaalissa Seinäjoella 11. heinäkuuta.

Aki Samuli on uusi tangokuningas

Tämän vuoden tangokuninkaaksi kruunattiin myöhään lauantaina Aki Samuli.

Olavi Virta

Äänestä: Mikä on suosikkisi Olavi Virran tangoista?

Olavi Virtaa pidetään yhtenä suomalaisen tangon kirkkaimmista tähdistä. Virta teki Suomessa tunnetuksi monia argentiinalaisen ja eurooppalaisen tangon klassikoita. Mikä on suosikkisi Olavi Virran tangoista?

Olavi Virta ja Kyllikki Forsell elokuvassa Nuoria ihmisiä vuonna 1943.

Ainutlaatuinen Olavi Virta -näyttely on valmis – miljöönä Suojeluskuntamuseo Seinäjoella

Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallussa vuosia ollut Olavi Virta -aineisto on saatu ammattimaisesti järjestettyä ja esille. Ainutlaatuinen näyttely on esillä Seinäjoen Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa, jonka henkeen se saatiin sopimaan helposti pienen tuumailun jälkeen.

Olavi Virta, Tapio Rautavaara ja Toivo Kärki

Ola vei tyttöni ja Rautavaara ilmestyi saunaan – suomalaiset muistelevat iskelmän legendoja

Olavi Virran, Tapio Rautavaaran ja Toivo Kärjen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi pyysimme suomalaisia kertomaan henkilökohtaisista muistoistaan, jotka liittyvät tavalla tai toisella heihin, ja raottamaan myös vanhoja valokuva-albumeja. Tässä valittuja paloja niistä. Legendojen muisto elää yhä vahvana – ja musiikki soi!

Pekka Tiilikainen

Country-kappaleen takana on aina väkevä tarina

Rautalankamiehenä tunnettu Pekka Tiilikainen on viime vuosina tunnustanut kiintymyksensä country-musiikkiin. Vasta ilmestynyt uusi single on tehty yhdessä tuttujen äänien, Matti Eskon, Olli ja Marko Haaviston sekä Poutahaukkojen kanssa. Tunnelma kappaleessa "Miehet ovat menneet luotejakin päin" on kuin suoraan lännenelokuvasta, jossa karjapaimenet ratsastavat rauhallisesti preerialla, stetsonit otsalla.

Olavi Virta, Tapio Rautavaara ja Toivo Kärki

Rautavaara, Virta ja Kärki 100 vuotta – vielä ehdit jakaa muistosi

Olavi Virran, Tapio Rautavaaran ja Toivo Kärjen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lähetä meille valokuva, joka tuo mieleesi muistoja näistä Suomi-iskelmän ikoneista, ja kerro kuvan tarina. Tarinakin riittää.

Olavi Virta, Tapio Rautavaara ja Toivo Kärki

Rautavaara, Virta ja Kärki 100 vuotta – vielä ehdit jakaa muistosi

Olavi Virran, Tapio Rautavaaran ja Toivo Kärjen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lähetä meille valokuva, joka tuo mieleesi muistoja näistä Suomi-iskelmän ikoneista, ja kerro kuvan tarina. Tarinakin riittää.

Tourist photographing Sibelius monument.

Miksi muistomerkit ja patsaat raivostuttavat?

Mannerheim-patsaat, Sibelius-monumentti ja presidenttien muistomerkit ovat kaikki aikanaan herättäneet tunteita. Viime viikonloppuna alkoi kohina Olavi Virran muistomerkistä. Mikä muistomerkki on erityisen onnistunut? Entä täydellinen floppi?

Olavi Virta -muistomerkki Sysmässä

Olavi Virran muistomerkki kuumentaa tunteita – "ei ole teosta, joka tyydyttäisi kaikkia"

Kauhea sohellus, kamala, upea! Mitä tunnetumpi henkilö, sitä enemmän patsas herättää tunteita. Muistomerkin todellisen arvon näkee vasta tulevaisuudessa, sanoo taidehistorioitsija.

Dom Perignon 2004 sampanjaa.

Lauantai 16.5.2015

Pohjois-Suomen jokialueilla on tulva. Egyptin entinen presidentti Mohamed Mursi on tuomittu kuolemaan. Rikkaat juovat alkoholia enemmän kuin muut. Laulaja Olavi Virran syntymästä on kulunut 100 vuotta.

Olavi Virta -muistomerkki julkistettiin Sysmässä

Olavi Virran muistomerkissä näkyy mestarin elämänkaari ja suomalainen melankolia

Sysmän Olavi Virta -puistoon kerääntyi tuhatpäinen yleisö seuraamaan iskelmätaivaan mestarin, Olavi Virran elämäntyölle omistetun muistomerkin paljastusta. Sysmästä kotoisin olevan Olavi Virran syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi 100-vuotta.

Niko Mäenalanen ja Arja Sipola.

Olavi Virran syntymästä 100 vuotta – legendan laulut näyttämölle Torniossa

Olavi Virtaa muistetaan tulevana kesänä Torniossa, jossa parhaillaan harjoitellaan legendaarisen laulajan lauluihin perustuvaa musiikkinäytelmää.

Kuvassa punainen "amerikanrauta", jossa istuu kuljettaja.

Olavi Virta soi Kokkolan kaupungin teatterissa syksyllä

Olavi Virran suosikkikappaleet soivat syksyllä Kokkolan kaupunginteatterin lavalla. Teatteri hupailee talouskasvun hullunmyllyssä ja pohtii, mitä pitkä avioliitto vaatii. Kiertuekelpoinen lastennäytelmä ilahduttaa päiväkoti-ikäisiä. Uutena johtajana aloittaa Juha Vuorinen.

Jokainen laulusuoritus taltioidaan tuomariston tarkasteltavaksi ja mahdollisesti yleisön nettiäänestystä varten.

Olavi Virran tangot soivat tangolaulukilpailun karsinnassa Seinäjoella

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun ensimmäisessä esikarsinnassa Seinäjoella laulettiin nelisenkymmentä tangoa. Olavi Virran juhlavuonna naisten sarjan suosikiksi nousi Siks oon mä suruinen -tango. Miesten suosituimmat kilpailutangot olivat Hurmio ja Punatukkaiselle tytölleni.

Rautavaara ja Helismaa

Tapio Rautavaara: "Jo on aikoihin eletty, kun TUL:n mies kelpaa SVUL:n juhliin"

Tapio Rautavaara oli hyvä kertomaan tarinoita. Urheilutoimittaja Leo Silolahti pääsi esiintymään Rautavaaran kanssa samalle keikalle.

Tapio Rautavaara laulaa ja soittaa kitaraa TV2:n ohjelmassa Kurvi.

Rautavaara centenary celebrated

Sunday marks 100 years since the birth of Finnish cultural icon Tapio Rautavaara.

Tapio Rautavaara laulaa ja soittaa kitaraa TV2:n ohjelmassa Kurvi.

Reissumies Rautavaara ei juuri lapsilleen laulanut – koti oli "pyhä paikka"

Tapio Rautavaaran syntymästä on kulunut sata vuotta. Reissumies, viihdetaiteilija ja urheilija asui lähes koko elämänsä Helsingin Oulunkylässä. Hän lauloi ja kiersi jatkuvasti, mutta lapsilleen hän ei liiemmin laulanut. Kotona hän nautti halkojen hakkaamisesta, tytär Leena Rautavaara muistelee.

olavi virran kokoelmassa on valokuvia, nuotteja ja leikekirjoja.

Olavi Virta vaati soittajilta paljon – "sijaisbändi" testattiin tempoa vaihtelemalla

Olavi Virta oli aikalaisten kertomusten mukaan tarkka bändistään ja sen soittotaidoista. Kokkolalaismuusikon orkesteri päätyi kerran pikahälytyksellä säestämään maestroa, joka testasi porukan taidot heti ensimmäisessä valssissa.

Kotiseutuyhdistys on pystyttänyt kylän persoonalle eli  Valtion hiihtäjä Kalle Paakkarille muistomerkin

Valtion hiihtäjä voitti omilla säännöillä

Kyläpersoonallisuudet olivat ennen kaikkien tuntemia. Iissä Valtion hiihtäjänä tunnetulle Kalle Paakkarille on jopa pystytetty pieni muistomerkki hautausmaalle.

Anssi Känsälä käsissään kokoelmaboksi Tapio Rautavaaran äänityksiä

Tapio Rautavaaran klassikot rouskuvat kuin kypsä vilja Tallarin tribuuttilevyllä

Muusikko Anssi Känsälä kuuli Tapio Rautavaaraa ensimmäisen kerran radiosta 1970-luvun puolivälissä. Yölinjalla jätti muistijäljen. Nyt vuosia coverkeikkoja elämässään tehnyt Känsälä julkaisi levyllisen Rautavaraa kansanmusiikkiyhtye Tallarin kanssa.

Tapani Kansa

Tapani Kansa Rautavaaran tunnelmissa Urheilugaalassa

Tapio Rautavaara oli aikoinaan ”koko kansan Tapsa”. Sitä on myös Tapani Kansa, joka esitti Urheilugaalassa Rautavaaran tunnetuksi tekemän ”Kulkuri ja joutsen” -kappaleen.

Tangokruunu Seinäjoen rautatieaseman pihalla.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden ensi kesän teemana Olavi Virta

Yksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden kesän 2015 teemoista on Olavi Virta, jonka syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta. Joka vuosi tangokilpailussa menestyjiä verrataan Olavi Virtaan ja osa kilpailijoista yrittää laulaa kuin hän, sanoo tapahtuman taiteellinen johtaja Martti Haapamäki. Myös Tangomarkkinoiden Olavi Virta -kokoelma laitetaan esille.

Olavi Virta yhtyeineen esiintyy.

”Helvetin rapajuoppo” – Alkoholi on suuressa roolissa Olavi Virtaan liittyvissä muistoissa

Alkoholismia pelänneen laulaja Olavi Virran ura päättyi keppikiertueeseen, jossa alkoholisoitunut tähti talutettiin lavalle. Viina virtasi ja kunto heikkeni viimeisten vuosien aikana.

Leena Suninen katselee tanssiaan Suuri sävelparaati -elokuvassa.

Tangolegendan kanssa samassa elokuvassa esiintynyt muistelee: "Olavi Virta ei hermostunut edes pudonneesta hulavanteesta"

Lappeenrantalainen Leena Suninen sai kunnian esiintyä nuorena opiskelijana samassa elokuvassa itse Olavi Virran kanssa. Tangomestarilla oli pitkämielisyyttä, vaikka hulavanteet välillä putoilivatkin.

vanha majatalo

Vanhan majatalon vaietut tarinat: "Päätä pidemmät vaaleaveriköt taluttivat Olavi Virtaa"

80-vuotiaan majatalo Rauhalan seinät kätkevät sisälleen palan suomalaista viihdehistoriaa. Kouvolassa sijaitsevassa majatalossa on asunut muun muassa kuuluisia muusikoita.

Miss Universum Armi Kuusela vilkuttaa suomalaisille palattuaan kilpailumatkalta Yhdysvalloista.

Junalla Armi Kuuselaa katsomaan – "Sykähdyttää niin kuin Tauno Palo"

Vuoden 1952 Miss Universumin vierailu kotikunnassaan Muhoksella saa lauantaina ihmisiä liikkeelle lähikunnista. Kajaanilaisnainen matkustaa ystäviensä kanssa junalla Armi Kuuselaa katsomaan.

Rautavaara ja Helismaa

Oulunkylä juhlii jälleen Rautavaaran keihäskultaa

Lontoon olympialaisten miesten keihääheiton voitti Tapio Rautavaara. 66 vuoden takaisten kisojen voittotulos oli 69,77. Helsingin Oulunkylässä juhlitaan olympiavoittajaa ja mietitään, miten Rautavaaran saavutukset olisi jatkossa huomioitava.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle