Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Reijo Mäki porskuttaa Vares-kirjoillaan suosion harjalla – uusin dekkari Turun murteella

Kuuntele Yle Areenassa, mitä Mäki ajattelee kirjoittamisesta ja yksityisetsivä Vareksen tulevaisuuden seikkailuista.

Suuntaatko kesällä Tallinnaan, Lofooteille vai trendaavaan Albaniaan? Kokosimme kirjavinkkejä matkakohteen mukaan

Matkalle on mukava ottaa mukaan paikkaan liittyvää kirjallisuutta. Tässä muutamia ehdotuksia suomalaisten kesäkohteisiin.

Reijo Mäen syrjähyppy Tukholmassa

Kymmenien Jussi Vares -kirjojen jälkeen Reijo Mäki palaa tukholmalaiseen rikosylikonstaapeli Sakari Roivaksen hahmoon. Hänestä Mäki kirjoitti kaksi kirjaa parikymmentä vuotta sitten. Slussen-romaani päättää Roivas-trilogian.

Vares-näyttelijä hakee Joensuun kaupunginteatterin johtajaksi

Esimerkiksi Uudesta päivästä tuttu Kari Kinnaslampi, Vares-elokuvassa nähtävä Katja Kiuru ja Simpauttajan Pekka Räty haluavat Joensuun kaupunginteatterin johtoon.

Uusi Apteekki on Vuoden Olutravintola

Turkulaisessa seurusteluravintola Uudessa Apteekissa on laaja olutvalikoima ja oma panimo. Ravintola on tullut tunnetuksi Reijo Mäen Vares-kirjojen kantapaikkana.

Vares-ohjaaja: Suomalaiset näyttelijät eivät ole älyllisiä

Uusimman Vares-elokuvan ohjaajaksi pestattiin Saksassa 15 vuotta uraa luonut suomalaisohjaaja Hannu Salonen. Saksa on antanut hyvän mahdollisuuden harjaantua dekkarigenressä, mutta ohjaajalle ei heru Saksassa arvostusta taiteilijana.

Vares-elokuvan konna: Särmikästä hahmoa on nautinnollista näytellä

Kokkolan kaupunginteatterin syksyllä jättänyt Jarmo Perälä näyttelee yhtä Turun alamaailman hahmoista uudessa Vares-elokuvassa Sheriffi. 7. tammikuuta ensi-iltansa saava Sheriffi on jo yhdeksäs Vares-elokuva. Pääosassa jatkaa Antti Reini.

Yksityisetsivä Raimo Muurinen on arkielämän Jussi Vares – ilman paheita ja jännitystä

Raimo Muurinen aloitti yksityisetsivänä 1980-luvulla. Osin harrastuksena päivätyön ohella tapahtuneet etsivän työt hän lopetti kuluvan vuoden alussa. Yksityisetsivän työ on kaikkea muuta kuin jännittävää rikosten selvittelyä.

Vuoden johtolanka Reijo Mäelle

Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon on saanut kirjailija Reijo Mäki rikosromaanistaan Sheriffi. Dekkariseura palkitsee vuosittain edellisvuoden merkittävän kotimaisen dekkariteon Vuoden johtolangalla.

Vares-elokuville vientiä

Elokuvasarja myytiin Cannesissa Pohjois-Amerikkaan, Etelä-Amerikkaan ja Eurooppaan.

Tähtihetki arvioi elokuvat Sinivalkoinen valhe, Taken 2 ja Lemmenlomalla

Viikon esittelyelokuvissa on tarjolla urheilua, haihtuvaa rakkautta ja toimintaa, eli elokuvat Taken 2, Lemmenlomalla ja Sinivalkoinen valhe. Näiden lisäksi teattereihin saapuu Vares-sarjan kuudes osa Pimeyden tango, jonka ohjaaja Lauri Törhönen oli Tähtihetken vieraana.

Lontoon olympiakisat 1948 olivat pettymys suomalaisille

Suomalaiset lähtivät vuoden 1948 olympiakisoihin haasteellisista oloista pienin odotuksin, mutta toiveikkaina.

Tähtihetki arvioi elokuvat Vares - Uhkapelimerkki, Salakuljettaja ja Happy End

Tällä pohjoismaisella elokuvaviikolla on tarjolla elokuvia niin Suomesta, Ruotsista kuin Islannista, tässä tapauksessa tosin Hollywoodin kautta kierrätettynä. Viikon kotimainen ensi-ilta on Lauri Törhösen ohjaama uusi Vares-elokuva Uhkapelimerkki, islantilainen Baltasar Kormakur on ohjannut Hollywoodissa Salakuljettaja-nimisen jännärin ja Ruotsista luvassa on huonon olon draama Happy End, jonka ohjaaja Björn Runge on Tähtihetken vieraana.

Vares – Uhkapelimerkki hämmästyttää epäloogisuudellaan

Ohjaus: Lauri Törhönen Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Jasper Pääkkönen, Minna Haapkylä K-12

Kuopio uskoo: Kilpi-elokuva muuttaa kaupungin imagoa

Maaliskuussa Kuopiossa alkavat Elävien kirjoihin -elokuvan kuvaukset parantavat osaltaan kaupungin imagoa, uskoo kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen. Yhtenä edelläkävijänä alalla on kunnostautunut Turun seutu muun muassa Vares-elokuvineen. Turussa uskotaan, että Kuopion elokuvaprojektiin laittamat rahat eivät valu hukkaan.

Mitä ihmettä? Vares-leffa Raumalla K-13 mutta Porissa K-16

Satakunnassa elettiin omituisessa tilanteessa, kun raumalaiselokuvateatterissa ikärajat poikkesivat selvästi Porin vastaavista rajoista. Nyt ikärajat on korjattu oikeiksi.

Etelän Vares kitaroi Ylläksellä

Näyttelijä Antti Reini on tuttu kasvo valkokankaalla Vares-elokuvista, mutta miehellä on pitkä historia myös soittajana. Ylläs Jazz Bluesissa hän soittaa sähkökitaraa bändissä, jonka nimi on paljonpuhuvasti Rytque.

Potter löi Vareksen valkokankaalla

Tuorein Harry Potter oli Keski-Suomen elokuvateattereissa viime vuoden katsotuin elokuva. Potter oli suositumpi kuin kotimainen Vares.

Ulkomaiset elokuvat vetivät katsojia Lappeenrannassa

Kansainväliset hittielokuvat olivat suosituimpia elokuvia Lappeenrannan elokuvateattereissa viime vuonna. Katsojia saivat liikkeelle erityisesti elokuvien jatko-osat. Katsotuin kotimainen oli Vares - pahan suudelma.

Kotimaisia elokuvia ahkeroitu ennätystahtiin

Kotimaisella elokuvalla on ollut poikkeuksellisen vilkas vuosi. Yhteensä tänä vuonna ensi-iltansa saa kolmisenkymmentä pitkää elokuvaa, kun esimerkiksi viime vuonna niitä oli runsaat kaksikymmentä. Tuotannon laajuuden on mahdollistanut lisääntynyt rahoitus, ja myös erilaiset elokuvafestivaalit ovat nostaneet yleisön tietoon elokuvien kirjon.

Vares-konnaa esittävä Ari Wirta taitaa lyhyiden miesten roolit

Ari "Pätkä" Wirran puhelin soi, kun Suomessa tarvitaan lyhyttä miestä elokuvaan tai näyttämölle. Vares-filmissä Sukkanauhakäärme Wirta esittää lyhytkasvuista mutta häijyä arkkikonnaa. Siviilissä Wirta on mitä leppoisin teatterialan moniosaaja, eikä haikaile ensirakastajan rooleja.

Vares-kateus ei vaivaa Naantalissa

Vaihto näyttelijästä ohjaajaksi on ollut Naantalin Vareksena aiemmin esiintyneelle Kari-Pekka Toivoselle mieluisa muutos. Nyt kivikasvoiseen rooliin astunut Jukka Rasila on joutunut kovettamaan koomikon sydämensä, ja seuraa kollegoiden satubalettia sivusta.

Vares kierrättää turisteja ympäri Turkua

Turussa eletään Vares-buumia. Reijo Mäen kirjojen pohjalta on tehty jo kolme elokuvaa ja neljäs on tulossa ensi-iltaan. Näiden lisäksi ensi vuonna elokuvia tulee vielä kolme lisää. Dekkarit ovat tuoneet kaupunkiin myös uutta matkailutoimintaa Vares-kierrosten muodossa.

Vares-rikoselokuvat tähyävät maailmalle

Ruotsalaisen Stieg Larssonin dekkareihin perustuvat Millennium-elokuvat ovat raivanneet tietä myös suomalaisille rikoselokuville. Saksalainen mediayhtiö Bavaria alkaa myydä Vares-elokuvasarjaa maailmalle.

Vareksen vanavedessä opastetusti

Turku Touringin suosittu Vareksen jalanjäljillä -opastuskierros saa kilpailijan. Uusi yrittäjän vetämä kierros vie matkailijat yksityisetsivä Jussi Vareksen elämään liittyville tapahtumapaikoille, mutta eroaa Turku Touringin samantapaisesta kierroksesta.

Vares jatkaa voitokkaana elokuvissa

Anders Engströmin ohjaama Vares – Pahan suudelma keräsi viikonloppuna lähes 13.500 katsojaa. Sillä on nyt koossa yli 153.000 katsojaa. Hyvin pärjäsi myös Juha Wuolijoen Hella W, joka tuli ensi-iltaan perjantaina. Se keräsi myös yli 13.000 katsojaa.

Vares ja Veijarit elokuvaviikon katsotuimpien kärjessä

Perjantaihin päättyvän elokuvaviikon katsojatilaston kärjessä jatkavat Vares ja Veijarit. Kolmos- ja nelossijoille kiipesi kaksi viime perjantain ensi-iltaa, 3D-elokuva The Green Hornet ja Clint Eastwoodin Hereafter.

Vares viikonlopun katsotuin

Elokuva Vares – pahan suudelma keräsi viikonloppuna lähes 40 000 katsojaa ollen katsotuimpien tilaston ykkönen. Myös toisen sijan vei kotimainen elokuva, joita oli kymmenen katsotuimman joukossa kaikkiaan neljä.

Turkuhalli täyttyi Vares-faneista

Uuden Vares-elokuvan maailman ensi-ilta Turkuhallissa sujui tiistaina hyvin. Paikalla oli noin kuusi tuhatta henkeä. Liikenne soljui hyvin, sillä halliin kulkivat bussit konsertti-iltojen tapaan. Suurimman osan lipuista jakoi ilmaiseksi Turku 2011 -säätiö.

Kannattiko jonottaa ja palella yhden elokuvan takia?

Loppiaisena teattereihin tuleva Vares - pahan suudelma -elokuva kerää jo ennakkoon tuhansia katsojia Turku-hallin näytöksistä. Yksi ennakkokatsojista on YLE Turun päällikkö Antti Korhonen, jolle kokemus oli viluinen, mutta mieluinen.

Vares seikkailee Turkuhallissa

Turussa kuvatun Vares - pahan suudelma -elokuvan mittava ensi-iltanäytös vetää tiistaina Turkuhallin täyteen väkeä. Elokuvan toiseen ensi-iltaan on ollut tarjolla kaikkiaan 6 000 lippua. Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku jakoi lipuista 4 000 joululahjaksi kaupunkilaisille joulukuun puolivälissä.

Uudesta Vareksesta vauhtia uuteen elokuvavuoteen

Ennätyksellisiin katsojalukuihin yltänyt elokuvavuosi 2010 saa ennusteiden mukaan ainakin kotimaisen elokuvan osalta vauhdikkaan jatkon, kun uusin Vares-elokuva alkaa pyöriä elokuvateattereissa. Jo tämänpäiväiseen elokuvan maailman ensi-iltaan Turku-halliin odotetaan kuusituhatpäistä yleisöä.

Reini täyttää Vareksen saappaat

Näyttelijä Antti Reini jatkaa yksityisetsivä Jussi Vareksena kuuden elokuvan verran. Reinin elämästä kului puoli vuotta elokuvien tekemisessä. Ensimmäinen Reini-Vares saa ensi-iltansa tammikuun 6. päivänä 2011.

Vares-elokuva kiinnosti jonoksi asti

Vares-elokuvan lippujen jako aiheutti ryntäyksen keskiviikkoiltana Aurajokirannassa. Turun kulttuuripääkaupunkisäätiö aikoi jakaa illan aikana 4000 ilmaislippua. Säätiön tiedotuspisteen edessä oli innokkaita odottajia jo tuntia ennen jaon alkamista eli kello seitsemäntoista aikaan.

Kuuden Vareksen putki ei sekoittanut Antti Reiniä

Kulunut vuosi on ollut kotimaiselle elokuvalle menestyksekäs - katsojia on jo ennätykselliset lähes kaksi miljoonaa. Myös ensi vuodeksi on odotettavissa lentävä lähtö, sillä tammikuussa ensi-iltaan tulee uusin Vares-elokuva - Pahan suudelma.

Vares näyttämölle Naantalin kesässä

Linnateatteri tuo reijomäkimäisen näytelmän kesällä 2011 Naantaliin, kun Vares ja nuoruustango saa ensi-iltansa Teatteri Emmassa toukokuussa. Linnateatterin kuumassa kesädekkarissa Vareksena nähdään televisiosta tuttu Jukka Rasila.

Merikarvia ei lähde Jussi Vareksesta

Linnateatteri tuo ensi kesänä Naantalin teatteri Emman lavalle yksityisetsivä Jussi Vareksen, joka törmää nuoruuteensa. Pääosassa Vares ja Nuoruustango -näytelmässä nähdään Jukka Rasila.

Verkkainen elämäntyyli rauhoitti Vares-tähden

Vares-elokuvien päänäyttelijä Antti Reini tekee kuluvan vuoden aikana kuutta eri elokuvaa. Voimia arjen pyöritykseen näyttelijä on saanut elämänmuutoksestaan. Heinävedellä nykyisin asusteleva Reini ei voisi enää kuvitellakaan palaavansa pysyvästi Helsinkiin.

Antti Reinin Varesta vie rakkauden kaipuu

Uuden Vares-elokuvan kuvaukset ovat käynnistyneet Turussa. Käytöstä poistettuun kouluun Pansiossa on lavastettu Vareksen koti, poliisiasema ja ravintola Uusi Apteekki.

Vares-elokuvien kuvaukset käyntiin

Uusien Vares-elokuvien kuvaukset alkavat tiistaina Turussa. Tällä viikolla kuvataan pääasiassa sisäkuvauksia Pernon koululle rakennetulla studiolla. Lokakuun loppuun kestävissä kuvauksissa kuvataan yhteensä kuusi elokuvaa.

Sisäpiiriläinen paljastaa Solar Filmsin Myllysilta-suunnitelman

Vares-filmin lavastaja Betsy Ångerman-Engström on tutkinut vajaan viikon filmin kuvauspaikkoja. Hän tietään myös, mitä Myllysillan tietämillä piti oikeasti tehdä.

Antti Reini on uusi Vares

Näyttelijä Antti Reini nähdään pääosassa seuraavassa Jussi Vares -elokuvassa. Hänet valittiin rooliin Juha Veijosen jouduttua vetäytymään osasta kahden Vares-elokuvan jälkeen. Tuotantoyhtiö Solar Films ja Veijonen eivät ole kommentoineet syytä pääosan esittäjän vaihtumiseen.

Vares kurvailee kuudessa elokuvassa Turussa

Reijo Mäen luoman yksityisetsivän, Jussi Vareksen uudet seikkailut kuvataan Turussa seuraavan puolen vuoden aikana. Kuuden elokuvan sarja aiotaan saada levitykseen myös ulkomaille.

Reijo Mäki: Valkovenäläinen

Dekkarikirjailija on murhattu. Tapaukseen sotkeutuvat kansainväliset tekijät ja turkulaiset pikkurikolliset. Mausteina dekkarissa ovat myös kiihkouskovaiset ja vaihtoehtoliikkeisiin kytkeytyneet nuoret.

Reijo Mäen uutuus on kesän ostetuin

Turkulaisen Reijo Mäen uusin Jussi Vares -dekkari Valkovenäläinen oli Suomen ostetuin kotimainen kaunokirja kesä-heinäkuussa.

Aamun kirja 9.6. - Reijo Mäki: Valkovenäläinen

Dekkarikirjailija on murhattu. Tapaukseen sotkeutuvat kansainväliset tekijät ja turkulaiset pikkurikolliset. Mausteina dekkarissa ovat myös kiihkouskovaiset ja vaihtoehtoliikkeisiin kytkeytyneet nuoret.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle