Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elokuvatuotanto tarjoaa kaupungille nopeasti näkyvyyttä ja imagoa

Tarjoamalla puitteet elokuvatuotannolle kaupunki saa vastineeksi näkyvyyttä, jota sen muuten olisi vaikea saada. Sen varaan on mahdollista rakentaa myös imagoa ja kokonaisia matkailukohteita. Nyt elokuvatuotantoa houkutellaan Suomeen myös ulkomailta.

"Näyttelijän työ on etuoikeutettu ammatti" – Jarmo Perälä leikkii lavalla roistoa

Kuopion kaupunginteatterin uusi kiinnitys Jarmo Perälä pukeutuu näytellessään usein roiston nahkoihin. Hän pitää näyttelijän työtä etuoikeutettuna ammattina, sillä hänelle maksetaan tosissaan leikkimisestä. Perälän palo teatterin lavalla näyttelemiseen ei ole sammunut elokuva- tai televisioroolien jälkeen.

Vares-näyttelijä hakee Joensuun kaupunginteatterin johtajaksi

Esimerkiksi Uudesta päivästä tuttu Kari Kinnaslampi, Vares-elokuvassa nähtävä Katja Kiuru ja Simpauttajan Pekka Räty haluavat Joensuun kaupunginteatterin johtoon.

Hiljaisuus! Kamera käy – Eurot kilisevät kassoihin Turun seudulla

Elokuvatuotannot jättivät viime vuonna Turun seudulle lähes kolme miljoonaa euroa. Uusia tuotantojakin on jo piirtymässä valkokankaille.

Uusi Apteekki on Vuoden Olutravintola

Turkulaisessa seurusteluravintola Uudessa Apteekissa on laaja olutvalikoima ja oma panimo. Ravintola on tullut tunnetuksi Reijo Mäen Vares-kirjojen kantapaikkana.

Yritys tahtoo tuotteen leffaan – matkailuala hyötyy kuvauspaikoista

Naantali aloittaa kesällä Risto Räppääjä -kierrokset. Turun linnassa puolestaan aukeaa helmikuussa näyttely The Girl King -elokuvan päähenkilöstä kuningatar Kristiinasta ja valkokankaalla nähtävistä puvuista. Vareksen kuvauspaikoista on tehty älypuhelinsovellus. Viikossa aikuiseksi -elokuvalla taas oli lukuisia tuotesijoittelukumppaneita.

Vares-ohjaaja: Suomalaiset näyttelijät eivät ole älyllisiä

Uusimman Vares-elokuvan ohjaajaksi pestattiin Saksassa 15 vuotta uraa luonut suomalaisohjaaja Hannu Salonen. Saksa on antanut hyvän mahdollisuuden harjaantua dekkarigenressä, mutta ohjaajalle ei heru Saksassa arvostusta taiteilijana.

Vares-elokuvan konna: Särmikästä hahmoa on nautinnollista näytellä

Kokkolan kaupunginteatterin syksyllä jättänyt Jarmo Perälä näyttelee yhtä Turun alamaailman hahmoista uudessa Vares-elokuvassa Sheriffi. 7. tammikuuta ensi-iltansa saava Sheriffi on jo yhdeksäs Vares-elokuva. Pääosassa jatkaa Antti Reini.

Vuoden tiepalvelumies on Matti Niemi

Matti Niemen valinta julkistettiin lauantaina Autoliiton valtakunnallisilla tiepalvelupäivillä Kemissä.

Suomalainen kauhu voisi ammentaa Lapista

Suomalainen elokuva on pärjännyt ihmeen pitkään ilman kauhua, käsikirjoittaja-ohjaaja Pekka Lehtosaari sanoo. Lehtosaaren mielestä suomalaisia taruja, kuten noituutta ei ole nostettu tarpeeksi esille. Lapista riittäisi ammennettavaa kauhuelokuvaan esimerkiksi shamanismista ja luontosuhteesta.

Vares-elokuville vientiä

Elokuvasarja myytiin Cannesissa Pohjois-Amerikkaan, Etelä-Amerikkaan ja Eurooppaan.

Tähtihetki arvioi elokuvat Sinivalkoinen valhe, Taken 2 ja Lemmenlomalla

Viikon esittelyelokuvissa on tarjolla urheilua, haihtuvaa rakkautta ja toimintaa, eli elokuvat Taken 2, Lemmenlomalla ja Sinivalkoinen valhe. Näiden lisäksi teattereihin saapuu Vares-sarjan kuudes osa Pimeyden tango, jonka ohjaaja Lauri Törhönen oli Tähtihetken vieraana.

Lontoon olympiakisat 1948 olivat pettymys suomalaisille

Suomalaiset lähtivät vuoden 1948 olympiakisoihin haasteellisista oloista pienin odotuksin, mutta toiveikkaina.

Leffatuotannot liukuvat maakuntiin

Elokuvatuotannot ovat levittäytyneet hiljalleen ympäri Suomen. Siirtymistä on edesauttanut alueellisten elokuvakomissioiden voimakas markkinointityö. Elokuvasäätiö soisi, että elokuvia kuvattaisiin yhä enemmän pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Tähtihetki arvioi elokuvat Vares - Uhkapelimerkki, Salakuljettaja ja Happy End

Tällä pohjoismaisella elokuvaviikolla on tarjolla elokuvia niin Suomesta, Ruotsista kuin Islannista, tässä tapauksessa tosin Hollywoodin kautta kierrätettynä. Viikon kotimainen ensi-ilta on Lauri Törhösen ohjaama uusi Vares-elokuva Uhkapelimerkki, islantilainen Baltasar Kormakur on ohjannut Hollywoodissa Salakuljettaja-nimisen jännärin ja Ruotsista luvassa on huonon olon draama Happy End, jonka ohjaaja Björn Runge on Tähtihetken vieraana.

Vares – Uhkapelimerkki hämmästyttää epäloogisuudellaan

Ohjaus: Lauri Törhönen Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Jasper Pääkkönen, Minna Haapkylä K-12

Elokuvan jälkituotantojätti Suomeen

Maailman suurin elokuvan jälkituotantoyhtiö, amerikkalainen Company 3 sekä helsinkiläinen visuaaliefekteihin erikoistunut 3-D Trix Finland avaavat Helsinkiin virtuaalisen värimäärittelystudion.

Kuopio uskoo: Kilpi-elokuva muuttaa kaupungin imagoa

Maaliskuussa Kuopiossa alkavat Elävien kirjoihin -elokuvan kuvaukset parantavat osaltaan kaupungin imagoa, uskoo kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen. Yhtenä edelläkävijänä alalla on kunnostautunut Turun seutu muun muassa Vares-elokuvineen. Turussa uskotaan, että Kuopion elokuvaprojektiin laittamat rahat eivät valu hukkaan.

Mitä ihmettä? Vares-leffa Raumalla K-13 mutta Porissa K-16

Satakunnassa elettiin omituisessa tilanteessa, kun raumalaiselokuvateatterissa ikärajat poikkesivat selvästi Porin vastaavista rajoista. Nyt ikärajat on korjattu oikeiksi.

Etelän Vares kitaroi Ylläksellä

Näyttelijä Antti Reini on tuttu kasvo valkokankaalla Vares-elokuvista, mutta miehellä on pitkä historia myös soittajana. Ylläs Jazz Bluesissa hän soittaa sähkökitaraa bändissä, jonka nimi on paljonpuhuvasti Rytque.

Kuopio odottaa elokuvan kuvauksista myönteistä julkisuutta

Kuopion kaupunki suhtautuu erittäin myönteisesti ajatukseen, että kuopiolaiskirjailija Marko Kilven kirjasta tehtävä elokuva kuvattaisiin Kuopiossa. Elokuvan tuotantoyhtiö toivoo Kuopiolta kymmenien tuhansien eurojen rahoituspäätöstä.

Kotimaisen elokuvan vuosi 2011 jäi keskinkertaiseksi

Kotimaisen elokuvan kävijämäärät romahtivat viime vuonna edelliseen huippuvuoteen verrattuna. Elokuva-alan mukaan tämänsuuntainen vaihtelu on normaalia, mutta esimerkiksi dokumenttituotannon vähyyttä selitetään rahoituksen epävarmuudella.

Potter löi Vareksen valkokankaalla

Tuorein Harry Potter oli Keski-Suomen elokuvateattereissa viime vuoden katsotuin elokuva. Potter oli suositumpi kuin kotimainen Vares.

Ulkomaiset elokuvat vetivät katsojia Lappeenrannassa

Kansainväliset hittielokuvat olivat suosituimpia elokuvia Lappeenrannan elokuvateattereissa viime vuonna. Katsojia saivat liikkeelle erityisesti elokuvien jatko-osat. Katsotuin kotimainen oli Vares - pahan suudelma.

Potter ja Autot elokuvien kärjessä

Muun muassa Harry Potter kuoleman varjelukset osa 2 sekä Autot 2 toivat katsojia elokuvateattereihin. Potter oli kärjessä Kino Kuusamotalossa ja Oulun Plazassa. Autot kiilaisivat kärkeen Oulun Starissa ja Pyhäsalmen VPK:lla.

Kotimaiset pettivät elokuvateatterit Kymenlaaksossa

Päättyvä elokuvavuosi ei ole ollut Kymenlaakson elokuvateattereille yhtä hyvä kuin viime vuosi. Elokuvayrittäjät sanovat, että varsinkaan kotimaiset ensi-illat eivät ole vetäneet katsojia odotetusti.

Kotimaisia elokuvia ahkeroitu ennätystahtiin

Kotimaisella elokuvalla on ollut poikkeuksellisen vilkas vuosi. Yhteensä tänä vuonna ensi-iltansa saa kolmisenkymmentä pitkää elokuvaa, kun esimerkiksi viime vuonna niitä oli runsaat kaksikymmentä. Tuotannon laajuuden on mahdollistanut lisääntynyt rahoitus, ja myös erilaiset elokuvafestivaalit ovat nostaneet yleisön tietoon elokuvien kirjon.

Kotimaiset elokuvat kiinnostavat yleisöä

Kotimaiset elokuvat ovat vetäneet teattereihin tänä vuonna jo lähes 800 000 katsojaa. Vuoden katsotuin kotimainen elokuva on Anders Engströmin ohjaama Vares - Pahan suudelma, jonka on nähnyt noin 200 000 elokuvaharrastajaa.

Pussikaljoittelu houkuttelee porukkaa lehtereille

Viime perjantaina ensi-iltansa saanut Pussikaljaelokuva on houkutellut runsaasti katsojia teattereihin. Kirjailija Mikko Rimmisen Pussikaljaromaaniin perustuva leffa on kerännyt maanantaihin mennessä lähes 15 500 katsojaa sekä 150 000 euron lippupotin.

Vares-konnaa esittävä Ari Wirta taitaa lyhyiden miesten roolit

Ari "Pätkä" Wirran puhelin soi, kun Suomessa tarvitaan lyhyttä miestä elokuvaan tai näyttämölle. Vares-filmissä Sukkanauhakäärme Wirta esittää lyhytkasvuista mutta häijyä arkkikonnaa. Siviilissä Wirta on mitä leppoisin teatterialan moniosaaja, eikä haikaile ensirakastajan rooleja.

Irina Björklund poliisina Turussa

Näyttelijä ja muusikko Irina Björklund tähdittää Turussa parhaillaan kuvattavaa kaksiosaista rikoselokuvaa Inget ljus i tunneln. Björklund esittää elokuvassa poliisia - ensimmäistä kertaa elämässään.

Vares-kateus ei vaivaa Naantalissa

Vaihto näyttelijästä ohjaajaksi on ollut Naantalin Vareksena aiemmin esiintyneelle Kari-Pekka Toivoselle mieluisa muutos. Nyt kivikasvoiseen rooliin astunut Jukka Rasila on joutunut kovettamaan koomikon sydämensä, ja seuraa kollegoiden satubalettia sivusta.

Se oli komea voitto!

Eteläsavolaisten yläkoulujen kouluvisa on pyörinyt jo kymmenen vuotta. Tämänvuotinen mestaruustaisto käytiin mikkeliläisen Urheilupuiston koulun ja savonlinnalaisen Talvisalon koulun kesken.

Vares kierrättää turisteja ympäri Turkua

Turussa eletään Vares-buumia. Reijo Mäen kirjojen pohjalta on tehty jo kolme elokuvaa ja neljäs on tulossa ensi-iltaan. Näiden lisäksi ensi vuonna elokuvia tulee vielä kolme lisää. Dekkarit ovat tuoneet kaupunkiin myös uutta matkailutoimintaa Vares-kierrosten muodossa.

Vares-rikoselokuvat tähyävät maailmalle

Ruotsalaisen Stieg Larssonin dekkareihin perustuvat Millennium-elokuvat ovat raivanneet tietä myös suomalaisille rikoselokuville. Saksalainen mediayhtiö Bavaria alkaa myydä Vares-elokuvasarjaa maailmalle.

Vareksen vanavedessä opastetusti

Turku Touringin suosittu Vareksen jalanjäljillä -opastuskierros saa kilpailijan. Uusi yrittäjän vetämä kierros vie matkailijat yksityisetsivä Jussi Vareksen elämään liittyville tapahtumapaikoille, mutta eroaa Turku Touringin samantapaisesta kierroksesta.

Vares jatkaa voitokkaana elokuvissa

Anders Engströmin ohjaama Vares – Pahan suudelma keräsi viikonloppuna lähes 13.500 katsojaa. Sillä on nyt koossa yli 153.000 katsojaa. Hyvin pärjäsi myös Juha Wuolijoen Hella W, joka tuli ensi-iltaan perjantaina. Se keräsi myös yli 13.000 katsojaa.

Vares ja Veijarit elokuvaviikon katsotuimpien kärjessä

Perjantaihin päättyvän elokuvaviikon katsojatilaston kärjessä jatkavat Vares ja Veijarit. Kolmos- ja nelossijoille kiipesi kaksi viime perjantain ensi-iltaa, 3D-elokuva The Green Hornet ja Clint Eastwoodin Hereafter.

Vares viikonlopun katsotuin

Elokuva Vares – pahan suudelma keräsi viikonloppuna lähes 40 000 katsojaa ollen katsotuimpien tilaston ykkönen. Myös toisen sijan vei kotimainen elokuva, joita oli kymmenen katsotuimman joukossa kaikkiaan neljä.

Turkuhalli täyttyi Vares-faneista

Uuden Vares-elokuvan maailman ensi-ilta Turkuhallissa sujui tiistaina hyvin. Paikalla oli noin kuusi tuhatta henkeä. Liikenne soljui hyvin, sillä halliin kulkivat bussit konsertti-iltojen tapaan. Suurimman osan lipuista jakoi ilmaiseksi Turku 2011 -säätiö.

Kannattiko jonottaa ja palella yhden elokuvan takia?

Loppiaisena teattereihin tuleva Vares - pahan suudelma -elokuva kerää jo ennakkoon tuhansia katsojia Turku-hallin näytöksistä. Yksi ennakkokatsojista on YLE Turun päällikkö Antti Korhonen, jolle kokemus oli viluinen, mutta mieluinen.

Vares seikkailee Turkuhallissa

Turussa kuvatun Vares - pahan suudelma -elokuvan mittava ensi-iltanäytös vetää tiistaina Turkuhallin täyteen väkeä. Elokuvan toiseen ensi-iltaan on ollut tarjolla kaikkiaan 6 000 lippua. Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku jakoi lipuista 4 000 joululahjaksi kaupunkilaisille joulukuun puolivälissä.

Uudesta Vareksesta vauhtia uuteen elokuvavuoteen

Ennätyksellisiin katsojalukuihin yltänyt elokuvavuosi 2010 saa ennusteiden mukaan ainakin kotimaisen elokuvan osalta vauhdikkaan jatkon, kun uusin Vares-elokuva alkaa pyöriä elokuvateattereissa. Jo tämänpäiväiseen elokuvan maailman ensi-iltaan Turku-halliin odotetaan kuusituhatpäistä yleisöä.

Reini täyttää Vareksen saappaat

Näyttelijä Antti Reini jatkaa yksityisetsivä Jussi Vareksena kuuden elokuvan verran. Reinin elämästä kului puoli vuotta elokuvien tekemisessä. Ensimmäinen Reini-Vares saa ensi-iltansa tammikuun 6. päivänä 2011.

Vares-elokuva kiinnosti jonoksi asti

Vares-elokuvan lippujen jako aiheutti ryntäyksen keskiviikkoiltana Aurajokirannassa. Turun kulttuuripääkaupunkisäätiö aikoi jakaa illan aikana 4000 ilmaislippua. Säätiön tiedotuspisteen edessä oli innokkaita odottajia jo tuntia ennen jaon alkamista eli kello seitsemäntoista aikaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle