Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Se on todellinen uhka" – Tokion olympialaisten järjestäminen näyttää vaikealta rokotteesta huolimatta, sanoo Suomen olympiakomitean jättävä Timo Ritakallio

Timo Ritakallion mukaan koronaviruspandemia on herättänyt Kansainvälisen olympiakomitean pohtimaan vanhanaikaisia käytäntöjään.

Pääministeri Sanna Marin pääkaupunkiseudun uusista koronarajoituksista: "Varaa olisi vielä kiristääkin"

Peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo Ylelle, että ravintoloiden toimintaan on tulossa lisärajoituksia Uudellamaalla.

HIFK:n kotiotteluita joudutaan siirtämään – "Tämä tuo luonnollisesti lisähaasteita"

HIFK–Tappara-ottelu pelataan tänään perjantaina vielä otteluohjelman mukaisesti.

Ampumahiihtäjä Ustjugov jatkaa valitusvirttä dopingrangaistuksestaan

CAS hylkäsi viime kuussa Ustjugovin tekemän valituksen dopingrangaistuksestaan.

Selvitys paljastaa: Suomen urheilijoiden apurahajärjestelmä on kilpailukykyinen länsinaapureihin verrattuna – KIHU ehdottaa, että mallia tulisi ottaa Hollannista

Suomessa parhaat urheilijat voivat saada 20 000 euron apurahan, kun Norjassa parhaat voivat saada maksimissaan 11 100 euroa.

Painin entinen päävalmentaja tarttuu liiton ohjaksiin – Pasi Sarkkinen luottaa lajin tulevaisuuteen ja olympiamitaliin

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kamppailu- ja voimailulajien lajiryhmävastaava Pasi Sarkkinen on Painiliiton uusi toiminnanjohtaja.

Suomen huippu-urheilun turvaavassa järjestelmässä on sudenkuoppa, johon putoavat olympiamitalistitkin – "Maksavat 1 500 euroa kaudessa"

Valmennus- ja urheilijarahastojärjestelmä mahdollistaa ammattimaisen urheilun Suomessa, mutta joustamaton malli ei hyödytä kaikkia.

Katso tallenne: Suomalaisen urheilun ykköspestin hakijat Ylen tentissä – esillä muun muassa urheilun rahoitus seuratoiminta ja huippu-urheilun tilanne

Yle Urheilu tenttaa Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaita tänään. Katso tallenne kuvaa klikkaamalla.

Mikä on Olympiakomitean tärkein tehtävä? Mihin huippu-urheilua tarvitaan? Kuinka liikunta turvataan koronakriisissä? Seuraa Yle Urheilun puheenjohtajatenttiä ja chattaa asiantuntijan kanssa

Yle Urheilu järjestää Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaille tentin, jota voi seurata TV1:ssa tai Areenassa kello 19-20. Chatissa keskustelijoiden kysymyksiin vastaa asiantuntija Jouko Kokkonen.

Suomalaisuimarit hurjassa ennätysvireessä: Jenna Laukkanen SE-vauhdissa

Jenna Laukkanen rikkoi 100 metrin sekauinnin Suomen ennätyksen.

Jopa Zinedine Zidane lähti mukaan Real Madridin somekampanjaan – Suomessa vaatimattomuus ja urheilukulttuuri ovat hidastaneet kehitystä

Henkilöbrändäys ja julkaisut sosiaaliseen mediaan ovat olleet yksilöurheilijoille tuttua puuhaa. Nyt myös joukkuelajeissa on valjastettu urheilijoita markkinoimaan edustamaansa joukkuetta.

Ida Hulkko paransi jälleen SE-aikaa – kaikkien aikojen maailmantilastossa kahdeksanneksi

Ida Hulkon edellinen ennätys oli reilun parin viikon takaa.

"Voin paljon paremmin nyt, kun olen päässyt siitä taakasta" – identiteettinsä pelkästään urheilun ympärille rakentanut Kaisa Mäkäräinen etsii elämälleen uutta suuntaa

Suorituspaineet ja itsensä arvottaminen tulosten perusteella seurasi Kaisa Mäkäräistä koko uran ajan. Sportliv-sarjassa Mäkäräinen myöntää olleensa itse itsensä pahin vastustaja.

Iivo Niskanen paistattelee yksilöurheilijoiden tulokärjessä, Lotta Harala pesee tuloillaan kilpasiskonsa selvästi – katso tästä yksilölajien tulokärki

Iivo Niskanen tienasi vuonna 2019 Suomeen veronsa maksavista yksilöurheilijoista eniten. Uransa viime keväällä lopettanut ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen oli naisurheilijoiden tulokuningatar.

Tässä on suomalaisen urheilun tulokärki vuonna 2019: Sami Lepistölle yli miljoona euroa – e-urheilijoiden kärkinimelle kovat veronpalatukset

Jokerien KHL-joukkue valloittaa Suomen urheilijoiden tulokärjen. E-urheilijoiden kärkinimi Lasse Urpalainen sai veronpalautuksia enemmän kuin hänellä oli verotettavia ansiotuloja.

Ihmetteletkö urheilijoiden verotietoja? Näin toimii ammattiurheilun mahdollistava järjestelmä, jossa on maailmanmestarin mukaan karkeita epäkohtia

Suomalaiset huippu-urheilijat ovat riippuvaisia verosuunnittelusta, jota toteutetaan valmennus- ja urheilijarahastojen avulla.

Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaat Yle Urheilun suorassa tentissä TV1:ssä – haluatko grillata urheilupomoksi tahtovia? Lähetä kysymyksesi lähetykseen

Puheenjohtajapeli tiivistyy, kun uuden pomon valintaan on noin kolme viikkoa aikaa. Ehdokkaat vastaavat suorassa tv-lähetyksessä kuumiin puheenaiheisiin urheilusta ja liikunnasta.

Kysely paljastaa: Korona-altistumisia 110 urheiluseurassa – 2 000 urheilijaa on ollut karanteenissa

Olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen ei halunnut avata, missä lajeissa koronavirus on aiheuttanut eniten päänvaivaa.

Nyt puhuu Matti Nykäsen kiistellyn muistomerkin suunnittelija – "Hän ei ollut maassa seisova pronssipatsas vaan kevyempi, tuulten riepoteltavissa"

Jyväskylään pystytettävän Matti Nykäsen kiistellyn Höyhen-muistomerkin suunnittelija toivoo, että ajan kanssa hankkeen vastustajatkin näkevät teoksessa hyviä puolia.

Hulkko jäi kuusi sadasosaa viikon takaisesta SE-ajasta, Sakci ui Euroopan ennätysvauhtia

Ida Hulkko ja Jenna Laukkanen olivat maanantaina vauhdissa kansainvälisen ISL-sarjan altaassa.

Asiantuntija huolestui ehdokkaiden puheista kasvattaa Olympiakomitean puheenjohtajan valtaa: "Jo tähän mennessä on esitetty kovaa kritiikkiä"

Olympiakomitean puheenjohtaja valitaan marraskuun lopulla. Neljä puheenjohtajaehdokasta esittäytyi keskiviikkona.

Leo-Pekka Tähti on huolissaan paralympiamitalien määrän hiipumisesta: "Jos menestys loppuu, aivan varmasti tulee käymään niin kuin mäkihypyssä"

Parayleisurheilija Leo-Pekka Tähdestä on julkaistu elämäkertakirja, jossa hän pohtii muun muassa lajinsa tulevaisuutta. Hän on huolissaan paraurheilun liiallisesta tasa-arvoistamisesta.

Lumilautailija Roope Tonteri lopettaa kansainvälisen kilpauransa – päätös syntyi metsätöitä tehdessä: "Miksi enää kiusaisin itseäni tekemällä jotain, joka tuntuu tosi pahalta?"

Roope Tonteri on yksi Suomen menestyneimmistä lumilautailijoista. Enää häntä ei nähdä kansainvälisissä kilpailuissa.

Miesten Superpesis-joukkue Vimpeli vaihtaa pelinjohtajaa

Tomi Niskanen korvaa Markku Hylkilän Vimpelin Vedon pelinjohtajana.

FIS-pomo Lewisin erottaminen tuli Sami Jauhojärvelle yllätyksenä: "On tapahtunut jotain sellaista, josta FIS ei ilmeisesti halua kertoa eteenpäin"

Sarah Lewisin erottamisella oli iso vaikutus myös Kansainvälisen hiihtoliiton FISin puheenjohtajakisaan.

Matias Laukkasesta tuli pesäpallon nuorin tuomarijohtaja

Matias Laukkanen, 25, on toiminut vuoden alusta alasarjojen tuomarivastaajana.

Urheilusta vastaava ministeri Saarikko ei lupaa lisää rahaa, vaan kehottaa kohdentamaan varoja urheilijoiden mielenterveyteen – "Se on raha, joka maksaa itsensä takaisin"

Urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kiittelee Yle Urheilun teettämää kyselyä urheilijoiden mielenterveysongelmista ja toivoo, että niihin kiinnitetään rahankäytössä enemmän huomiota.

Anni Vuohijoki kertoo suuresta tragediastaan, jonka jälkeen hän oppi avaamaan suunsa paremmin, kun mieltä painaa: "Olen ollut tarkempi sanomaan ääneen, etten jaksa"

Painonnostaja Anni Vuohijoki painottaa henkisen valmennuksen tärkeyttä urheilussa. Katso Vuohijoen haastattelu Ylen aamussa jutun pääkuvasta.

Näin suomalaiset tähtiurheilijat reagoivat Ylen mielenterveyskyselyn tuloksiin – NHL-konkari: "Ammattiavun saamisen ei pitäisi olla enää tabu"

Nooralotta Neziri, Tim Sparv, Jussi Jokinen, Petra Olli, Ristomatti Hakola ja Amanda Kotaja painottavat henkisen hyvinvoinnin tärkeyttä huippu-urheilijalle.

Ylen aamu tänään: Kuinka koronatartunta vaikuttaa Trumpin vaalikampanjaan? Katso lähetys tästä

Moni huippu-urheilija kärsii mielenterveysongelmista. Venäjä ja Yhdysvallat keskustelevat aseriisunnasta Helsingissä. Eränkävijät palaa ruutuun, 14-vuotias Paavo tähdittää uutta kautta.

Olympiakomitean pomo myöntää: huippu-urheilijoiden mielenterveyden häiriöihin reagoiminen on Suomessa alkumetreillä ja tukea saa liian pieni ryhmä

Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen mukaan huippu-urheilun resurssipula heijastuu urheilijoiden psyykkiseen hyvinvointiin.

Huippu-urheilijoiden surulliset kohtalot ovat herättäneet maailmalla – kansainväliset huippuasiantuntijat kertovat nyt, miksi Suomen pitäisi ryhtyä toimiin

Kansainvälisten huippututkijoiden mukaan urheilijoiden mielenterveyttä ja siihen liittyviä häiriöitä on ryhdytty hoitamaan ulkomailla viime vuosien aikana. Muutoksen taustalla on kuitenkin surullisia ihmiskohtaloita.

Huippu-urheilijoiden mielenterveyspalveluja on alettu rakentaa, mutta Olympiakomitean jättävä urheilupsykologi myöntää puutteet: "Myös huippu-urheilun on otettava mielenterveyttä enemmän huomioon"

Hannaleena Ronkaisen mukaan Olympiakomiteassa ei ole virallista hoitopolkua mielenterveyden häiriöistä kärsiville huippu-urheilijoille.

Urheilu-uran päättyminen aiheutti identiteettikriisin – Katja Volkova ja Jonathan Åstrand kertovat, miten löysivät tyhjyyden jälkeen uuden suunnan

Katja Volkova ja Jonathan Åstrand toivovat, että urheilijoiden henkisestä hyvinvoinnista pidettäisiin huolta uran päättymisen jälkeenkin.

"Koin ettei minua uskottu, vaan pidettiin heikkona" – huippu-urheilijat jäävät usein yksin mielenterveyden ongelmien kanssa, näin urheilijat haluaisivat parantaa tilannetta

Vain joka viides Yle Urheilun kyselyyn vastannut suomalainen huippu-urheilija on tyytyväinen heille tarjottuihin henkisen tuen palveluihin. Osa huippu-urheilijoista kokee jäävänsä yksin selviytymään ongelmistaan.

Awak Kuierin ammattilaisuran ensimmäinen sarjapeli alkoi makealla voitolla

Suomen naiskoripallon huippulupauksen edustama italialaisseura Ragusa kohtasi kauden avausottelussa Empolin kotikentällään lauantaina.

Suomalaisasiantuntija pitää mielenterveyskyselyn tuloksia hälyttävinä – psykiatri yllättyi huippu-urheilijoiden kokemuksista: “Lukema on korkeampi kuin väestössä keskimäärin”

Yle Urheilun kyselyyn vastanneiden suomalaisten huippu-urheilijoiden mielenterveyden häiriöiden yleisyys yllätti Suomen mielenterveysseuran asiantuntijan.

Työn ja huippu-urheilun yhdistäminen uuvutti parauimari Meri-Maari Mäkisen – kovat kokemukset ovat kasvattaneet, mutta nuorille lupauksille hän toivoo helpompaa tietä

Parauimari Meri-Maari Mäkinen on kokenut urheilu-urallaan uupumisen, joka pakotti pysähtymään. Hän oli lähellä jopa lopettamista.

Ylen kysely paralympiakävijöille: Yli puolet vastaajista on kärsinyt mielenterveyden häiriöstä – epäasiallinen kohtelu yksi yleisimmistä syistä ongelmien taustalla

Joka toinen kyselyyn vastannut paralympiakävijä on harkinnut uransa lopettamista kokemiensa mielenterveyden häiriöiden vuoksi.

Unettomia öitä, raastavia kipuja ja paniikkikohtaus lähtöviivalla – Robert Ven on piiskannut itseään armottomiin suorituksiin, mutta ei osaisi elää ilman soutua

Huippusoutaja Robert Ven on kamppaillut mielenterveytensä kanssa lähes koko huippu-urheilu-uransa ajan. Hän puhuu asiasta nyt ensimmäistä kertaa julkisuudessa.

Yli 70 suomalaista huippu-urheilijaa kertoo mielenterveyden häiriöistään – Ylen kysely: Huippu-urheilun raadollisuus aiheuttanut monelle vakavia ongelmia

Suomalaiset huippu-urheilijat puhuvat mielenterveyden järkkymisestä Yle Urheilun laajassa selvityksessä. 68 prosenttia kyselyyn vastaajista kertoi kokeneensa uransa aikana henkisiä vaikeuksia.

Suomen ykköspyöräilijä Lotta Henttala kertoo, kuinka vuosien kierre rikkoi ensin kehon ja sitten mielen: “Olisi helpompi vain kaatua ja murtaa käsi”

Tokion olympialaisiin valittu Lotta Henttala on joutunut olemaan kahden viime vuoden aikana osan ajasta kilpailutauolla masennukseen liittyvien oireiden vuoksi.

Mona-Liisa Nousiaisen syöpä järkytti lääkäritkin, mutta jossitteluun ei jäänyt varaa – "Se tauti oli vain koko ajan edellä"

Laura Arffmanin kirja Mona-Liisa – urheilija, muusikko, ihminen kertoo vuosi sitten kuolleen hiihtäjän tarinan. Nousiaisen sairaus oli kova paikka maajoukkueen lääkäreillekin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle