Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto Janne Rintalalle

Iskelmä Gaalassa jaettava Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinto jaettiin neljättä kertaa.

Live-keikkojen poissaolo näkyy soittolistoilla: Suomen musiikkitaivaalle on noussut entistä vähemmän uusia tähtiä

Teosto arvioi, että vuosien 2019 ja 2020 välinen tappio musiikintekijöille maksettavissa korvauksissa on noin 10 miljoonaa euroa.

Kun Tuure Boelius, 19, aloitti musiikintekijänä, hän sai alalta neuvon, jota ei noudattanut - nyt neuvojat rynnivät hänen perässään hittejä synnyttävään Tiktokiin

Vasta harva suomalaisartisti markkinoi omaa musiikkiaan suositussa videopalvelussa – Tuure Boelius on ensimmäisiä

Twitchillä ei sopimusta musiikin tekijänoikeuksista, striimaajat ahtaalla – Teosto: "Tuntuu erikoiselta, että aletaan ennemmin poistamaan sisältöä"

Striimaajat soittavat lähetysten taustalla tekijänoikeusvapaata musiikkia, jotta heitä ei suljettaisi ulos palvelusta.

Suomalaiset haluttomia maksamaan musiikista, mutta videopalveluita kyllä tilataan – asiantuntija: "Ihmiset tottuivat, että musiikki on saatava ilmaiseksi"

Tiedot selviävät pohjoismaisten tekijänoikeusjärjestöjen tilaamasta tutkimuksesta. Tässä jutussa aihetta kommentoivat Teoston ja Muusikkojen liiton asiantuntijat.

Hehkutettu Jesse Markin sai Teosto-palkinnon – laulaja koki lapsena rasismia ja sai jopa tappouhkauksia

Lapsena Afrikasta Suomeen muuttanut Markin käsittelee musiikissaan ulkopuolisuuden tunnetta.

Äänitetyllä musiikilla menee lujaa, vaikka levyjä myydään yhä vähemmän – syynä musiikin suoratoistopalveluiden maksullisten versioiden suosio

Äänitemusiikin kulutus kasvoi Suomessa viime vuonna liki kymmenen prosenttia, selviää Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n selvityksessä.

Yli miljoonan suomalaisen ilmaiset kanavat eivät pimene – markkinaoikeus tyrmäsi Kopioston kanteen

Kaapelioperaattorit ovat ohjelmien alkuperäisiä lähettäjiä, jolloin ylimääräisiä korvauksia ei tarvitse maksaa.

Tuhansia kotimaisia videoita poistettiin viime vuonna Youtubesta – Uusi laki vaikeuttaa tekijänoikeuksien valvontaa

Valtaosa poistetusta sisällöstä on kotimaisia televisiosarjoja ja elokuvia, mutta seassa on myös musiikkia ja äänikirjoja.

Yleisö ilmoittaa plagiointiepäilyistä Teostolle aiempaa hanakammin – harva johtaa jatkotoimiin

Suomessa esiin tulevien harvojen plagiointitapausten korvauksista sovitaan kulisseissa.

Kampaajat ja kahvilat joutuvat maksamaan lupamaksuja, jos asiakastiloissa raikaa musiikki – tuhannet jättävät maksamatta

Noin 30 000 suomalaista yritystä tai yrittäjää maksaa lupamaksuja taustamusiikin käytöstä. Noin 10 prosenttia velvoitetuista jättää maksut maksamatta. Usein laiminlyöntien syynä on tietämättömyys.

Joona Toivanen Trio nappasi toisen Vuoden 2018 Teosto-palkinnoista

Jyväskylästä ponnistaneet Joona Toivanen, Tapani Toivanen ja Olavi Louhivuori ovat saanet Vuoden 2018 Teosto-palkinnon.

"En tiennyt, että saisin jotain maksua sävellyksistäni" – Teosto on huolehtinut musiikintekijöistä 90 vuoden ajan

Musiikin jakelu ja käyttö ovat muuttuneet rajusti 90 vuoden aikana. Teoston alkuaikoina elävän musiikin esittämistä seurattiin lukemalla lehti-ilmoituksia.

Astrid Swan ja Lotta Wennäkoski kisaavat Teosto-palkinnosta

Viisi sävelteosta kilpailee yhdestä Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista. Voittaja ratkeaa huhtikuun lopussa.

YouTube ja Teosto pääsivät sopuun muusikoille maksettavista korvauksista

Teoston alaiset musiikintekijät saavat korvauksen, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTubesta Suomessa. Google pimensi suuren osan suomalaisista musiikkivideoista marraskuussa.

Teosto nosti kädet pystyyn Googlen mahdin edessä – "Toivomme, ettei suomalaista musiikkia vedetä kokonaan pois Youtubesta"

Google poisti Youtubesta suomalaisen musiikin suomalaisten saatavilta hetkeksi kokonaan. Teosto kuitenkin jatkaa neuvotteluja artistien korvauksista Youtube-toistojen yhteydessä.

YouTube takes down Finnish music videos as licenses run out

Finnish music videos were removed from YouTube on Thursday morning as licenses administered by the Finnish copyright organisation Teosto ran out.

Mikko Joensuu sai Teosto-palkinnon henkilökohtaisesta musiikistaan, jossa luovutaan Jumalasta

Laulaja-lauluntekijä Mikko Joensuu palkittiin levyistään Amen I ja II.

Kymenlaaksossa runsaasti musiikkitapahtumia ja keikkoja

Maakunnassa järjestettiin viime vuonna yli 1800 tapahtumaa, jotka sisälsivät elävää musiikkia. Määrä on väkilukuun suhteutettuna koko maan kuudenneksi suurin, 10 tapahtumaa tuhatta asukasta kohti.

Suomessa yli 60 000 musiikkikeikkaa vuodessa, Lapin tilastot yllättävät

Teoston mukaan elävää musiikkia esitettiin viime vuonna edellisvuotta enemmän, sen sijaan tapahtumia oli hieman aiempaa vähemmän.

Paperi T:n Malarian pelko ja Antti Auvisen Autuus saivat Teosto-palkinnon

Musiikkikentän ääripäitä edustavissa teoksissa on tuomariston mukaan samanhenkinen pohjavire. Paperi T:n mielestä merkittävä taidepalkinto kannustaa rap-musiikissa myös muita nuoria tekijöitä.

Teosto-palkintoehdokkaina viisi teosta – mukana Paperi T ja Verneri Pohjola

Esiraati on valinnut Teosto-palkintoehdokkaiksi viisi teosta tai teoskokonaisuutta. – Ehdolla oli monipuolisia teoksia, joita lähestyimme musiikkina, ilman genreajattelua, toteaa esiraadin puheenjohtaja Pekka Kuusisto.

Oscar-voitto häämöttää? Härön Miekkailija jatkoon ehdokkaiden lyhytlistalle

Yhdysvaltain elokuva-akatemian shortlistalle nosto parantaa Miekkailijan mahdollisuuksia Oscar-voittoon.

Selvityskirjeitä musiikin laittomasta jakamisesta lähettänyt: "Kukaan ei joudu syyttömänä korvausvelvolliseksi"

Syyttömät eivät joudu maksumiehiksi musiikin tai elokuvien laittomasta jakamisesta netissä. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus on lähettänyt laittomasta toiminnasta epäillyille kirjeitä, jotka ovat selvityspyyntöjä eivätkä laskuja.

"Ootsä kuullut tän?" – Nuorten musiikkimaku muodostuu sosiaalisessa mediassa

Nuoret löytävät uuden musiikin enimmäkseen sosiaalisen median kautta. Siitä huolimatta radiolla on yhä tärkeä asema musiikin kuuntelussa ja löytämisessä.

Tekijänoikeusjärjestöt tutkivat: Nuoret löytävät uuden musiikin sosiaalisesta mediasta

Tampereella Musiikki & Media-tapahtumassa julkistetun tutkimuksen mukaan suomalaiset suosivat ilmaispalveluja, kun taas muissa Pohjoismaissa korostuu sisältö ja käytettävyys.

TV-ohjelman verkkotallentamisesta joutuu jatkossa maksamaan

Kesällä voimaan astunut tekijänoikeuslakiin tehty muutos on herättänyt hämmästystä kuluttajissa. Ennen television viihdepalveluihin ilmaiseksi kuulunut tallennuspalvelu voi muuttua jatkossa maksulliseksi.

Tämä mies taituroi elektronisen kulttibiisin Enon Disco – "Jäätävää jyystöä"

Joensuulainen Alpo Myller ei tiennyt kappaletta tehdessään, minkälaiseen nousukiitoon se radioissa pääsee. Yhä vieläkin tilille ropsahtaa teostokorvauksia, vaikka levyn ilmestymisestä on neljännesvuosisata.

Teosto: Emme tule katusoittajilta lupia kyselemään

Teoston asiakaspalvelupäällikkö Antti Rask toteaa blogissaan, että Teosto ei tule jatkossakaan tarkistamaan katusoittajien lupia. Siitä huolimatta, että katusoittoonkin lupa tarvittaisiin.

Teosto vahvistaa: Katusoittoon tarvitaan maksullinen lupa

Teostosta vahvistetaan, että katusoitto on tekijänoikeuksien alaista esittämistä, josta peritään maksu. Yhden soittokerran maksu on vajaat 40 euroa.

Artisti maksaa katusoitossakin - Teosto kiinnostunut soittoluvista

Harvempi katusoittaja pääsee kunnon palkoille Suomen suvessa. Katusoittoon ei yleensä vaadita erikseen lupaa kaupungilta eikä poliisilta. Sen sijaan Teosto on kiinnostunut myös katusoittajien roposista.

Suurin osa kisastudioista laittomia – jääkiekon liigapelejä näytetty ilman lupaa

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus teki valvontakäyntejä noin sataan ravintolaan tai vastaavaan paikkaan, jossa näytetään jääkiekon SM-liigan pelejä. Kolme viidestä paikasta oli sellaisia, joissa peliä näytettiin, mutta luvat eivät olleet kunnossa.

Kulttuuriministeri liipasimella

Juha Sipilän tavoittelema 12 ministerin malli tarkoittaisi todennäköisesti sitä, ettei uudessa hallituksessa olisi erillistä kulttuuriministeriä. Kulttuurialan vaikuttajille oman ministerin puuttuminen olisi pettymys, jonka kanssa voitaisiin kuitenkin elää.

Jazzmies Mikko Hassiselle Teosto-palkinto

Säveltäjä, jazzmuusikko Mikko Hassinen saa tämän vuoden Teosto-palkinnon. 25 000 euron palkinto myönnettiin Hassisen Elektro GT -levylle tekemistä sävellyksistä. Palkinto jaettiin illalla Helsingin Musiikkitalossa.

KKO vahvisti Verkkokauppa.comin miljoonien hyvistysmaksurästit

Verkkokauppa.com ja sen virolainen tytäryhtiö joutuvat maksamaan Teostolle 3,5 miljoonan euron hyvitysmaksut viivästyskorkoineen.

Korkein oikeus piti Verkkokauppa.comin tuomion ennallaan

Korkein oikeus piti ennallaan Helsingin hovioikeuden vuonna 2013 vahvistaman käräjäoikeuden aiemman päätöksen, jonka mukaan nettikaupan on maksettava Teostolle hyvitysmaksua Suomeen toimittamistaan tuotteista. Hovioikeus tuomitsi tuolloin Verkkokauppa.comin 3,5 Me:n maksuihin. Tuomiolle oli annettu valituslupa korkeimpaan oikeuteen.

Hovioikeus hylkäsi Turun avantgarde-näyttelyn väärennössyytteet

Kaikkia tauluja ei pystytty riidattomasti osoittamaan väärennöksiksi. Teokset jäävät 71-vuotiaan keräilijän haltuun.

Suomalaiset taideaarteet ihailtavaksi verkkoon

Suomalaiset taideteokset tulevat kaikkien katsottaviksi verkkoon.

Kauppakeskus hiljensi joululaulut: "Asiakkailta tullut kiitosta"

Kauppakeskuksissa soi yleensä taustamusiikki. Teoston mukaan liiketilojen musiikki brändää ja luo tunnelmaa. Tästä huolimatta Porin uusi Puuvillan kauppakeskus teki harvinaisen päätöksen ja ryhtyi hiljaiseksi kauppakeskukseksi.

Tampereella eniten musiikkitarjontaa asukasta kohti

Teoston tilastojen mukaan musiikkielämä on Tampereella asukasta kohti hitusen vilkkaampaa kuin Helsingissä. Kun Tampereella oli viime vuonna 18,6 livemusiikkikeikkaa tuhatta asukasta kohti, niin Helsingissä niitä oli 17,7. Keikkoja oli kymmenen prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Kesäteatterit saattavat kärsiä uudesta lupajärjestelmästä

Teatterin tekijöitä on mietityttänyt uusi musiikin käyttöä näyttämöillä koskeva tekijänoikeusjärjestelmä, joka astui voimaan vuoden alusta. Se tuottanee lisää vaivaa ja enemmän kustannuksia. Esimerkiksi kesäteattereiden musiikkiesitykset saattavat vähentyä tulevaisuudessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle