Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Autosesta Saarijärven kirkkoherra

Saarijärven seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Pylkönmäen kappalainen Jarmo Autonen. Toisella vaalisijalla ollut Autonen sai vaalissa 1110 ääntä. Saarijärven kirkkoherra vaihtuu lokakuussa.

Äänekosken talous kuralla - neljän terveysaseman malli kestämätön

Äänekosken taloudella menee reilusti odotettua huonommin. Kaupunginhallitus käsittelee tänään viime vuoden tilinpäätöstä, josta selviää, että Äänekosken viime vuoden tulos painui 4,4 miljoonaa euroa pakkasen puolelle. Talousarviossa alijäämäksi oli arvioitu vain reilut 220 000 euroa.

Pislaploki pelaa pronssista

Pihtiputaan Pislaploki hävisi naisten lentopallon mestaruusliigan viimeisen välieräottelunsa eilen Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Ploki pelaa näin pronssimitalista LP Kangasalaa vastaan. Ensimmäinen pronssiottelu pelataan Pihtiputaalla keskiviikkona.

Saarijärvi ja Äänekoski niputtaisivat terveyspalveluita

Hallituksen ehdotuksen mukainen kuntarakenneuudistus ei kelpaa Äänekoskelle ja Saarijärvelle. Terveys- ja sosiaalipalvelut kaupungit olisivat valmiit järjestämään kokonaan uudella tavalla, esimerkiksi maakunnallisesti.

Yhä useampi haluaa ammattiin työelämässä

Jyväskylässä oppisopimuskoulutuksen suosio kasvoi viime vuonna yli 20 prosenttia. Mahdollisuus hankkia ammatti oppisopimuksella kiinnostaa etenkin jo työelämässä olevia.

Kasvatustieteilijät tenttivät leffateatterissa

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden yleinen tentti järjestetään tänään Jyväskeskuksessa elokuvateatteri Finnkinon salissa. Tavallinen tenttitila sijaitsee yliopiston päärakennuksessa, eli C-rakennuksessa mutta sen käyttöä vältetään sisäilmaongelmien vuoksi.

Haiseeko savu vai kaatopaikka? Jätehuollon tulevaisuus puhuttaa Wiitaseudulla

Viitasaaren ja Pihtiputaan alueella toimivat jäteyhtiöt arvostelevat voimakkain sanoin kuntien omistamaa Sammakkokangas oy:tä jätehuollon keskittämisaikeista. Jäteyhtymään liittymisen tulee ratkaisemaan se, näkevätkö kunnat tulevaisuutta jätteiden massapoltossa.

Yöpakkanen palvelee sivuteiden kulkijaa

Viime syksyn ja kevättalven pakkaset ovat suojanneet Keski-Suomen teitä pahalta kelirikolta. Tänä keväänä routavaurioiden ennakoidaan jäävän tavallista vähäisemmiksi.

Jämsäläisyritys ehdolla Taito-palkinnon saajaksi

Jämsäläinen Huopaliike Lahtinen on yksi kahdeksasta yrityksestä, joka on ehdolla valtakunnallisen Taito-yrityspalkinnon saajaksi.

Viitasaaren kanta kuntaliitokseen horjuu

Viitasaarella valtuusto päättää kaupungin kuntauudistuskannanotosta ensi viikolla. Ministeriön aluekierroksella Viitasaaren kaupunginhallituksen puheenjohtaja esitti, että pohjoisessa Keski-Suomessa teetettäisiin kuuden kunnan kuntajakoselvitys. Keski-Suomen ulkopuolelta mukaan haluttaisiin Keitele, joka on kuitenkin näyttänyt hankkeelle punaista valoa.

Huumekuntoutujille tukikeskus Jyväskylään

Jyväskylään perustetaan tukikeskus huumekuntoutujille. Sovatek-säätiö on saanut hankkeeseen Raha-automaattiyhdistykseltä avustusta 160 000 euroa. Toive keskuksesta on lähtenyt korvaushoidossa olleilta asiakkailta, jotka toivovat voivansa itse luoda mielekästä toimintaa oman toipumisensa tueksi.

Jyväskylään terässairaala kahdeksassa päivässä

Uuden moduulisairaalan rakentaminen on alkanut Jyväskylässä. Rakennuksen seinät pystytetään reilussa viikossa ja toukokuussa uusissa tiloissa on määrä jo synnyttää. Moduuleista koottava sairaalarakennus korvaa Keski-Suomen keskussairaalan sisäilmaongelmaisia tiloja ja on ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa.

Tänään rakennetaan uutta sairaalaa

Uuden moduulisairaalan rakentaminen alkaa tänään Keski-Suomen keskussairaalassa.

Jämsä hakee äkillisen rakennemuutoksen tukea

Jämsä hakeutuu äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Jämsän työpaikat ovat 1990-luvun alusta lähtien vähentyneet ja työttömyysprosentti ollut maan keskiarvoa korkeampi.

Keski-Suomen työttömyys kasvussa

Työttömyys kasvaa edelleen Keski-Suomessa. Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreiden tilastojen mukaan maakunnassa oli helmikuussa 1,6% enemmän työttömiä työnhakijoita, kuin edellisvuoden vastaavaan aikaan.

Kosteusvaurioita vastaan erikoiskoulutuksella

Rakennusalalla on liian vähän home- ja kosteusvaurioiden korjaamiseen vaadittavaa osaamista. Jyväskylässä alan tuntijoiden puutetta paikataan erikoiskoulutuksella.

Keskisuomalaiskansanedustajat tahtovat Wallinilta selityksen

Kokoomuksen ja sdp:n keskisuomalaiset kansanedustajat vaativat selitystä puolustusministeri Stefan Wallinin toimista varuskuntauudistuksessa.

Wallinheimo erosi lukioliikelaitoksen puheenjohtajan paikalta

Jyväskylän kaupunginhallitus on myöntänyt kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolle eron Jyväskylän lukiokoulutuksen liikelaitoksen puheenjohtajan tehtävästä.

Kaupunki vie Valtiontalo-riidan KHO:een

Jyväskylän kaupunki valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä kumota Valtiontalosta tehty kauppa.

Psyykkinen kuormitus kaataa miehen naista helpommin

Toimihenkilömiesten psyykettä kuormittavat vaatimukset ja vaikutusmahdollisuudet. Työntekijämiehiä taas stressaavat vähäinen vaatimustaso ja vaikutusvallan puute.

Väitös: empaattinen kokee surun musiikissa

Empaattiset ihmiset liikuttuvat muita herkemmin musiikin kuuntelusta, osoittaa tänään tarkistettava väitöstutkimus Jyväskylän yliopistosta. Tutkimuksen mukaan persoonallisuus vaikuttaa musiikkimakuun.

Jyväskylä toppuuttelee Toivakan kaavoitusta

Jyväskylä haluaa toppuutella Toivakan kunnan Jyväskylän rajalle ulottuvaa kaavaehdotusta. Toivakan kunta on laatinut osayleiskaavaehdotuksen, joka ulottuu Viisarinmäestä Jyväskylän kaupungin rajalle.

Ammattiopiston siipi tyhjennettiin - sisätiloissa ehkä pippurisumutetta

Jyväskylän ammattiopiston Harjun kampuksella tyhjennettiin perjantaina päivällä osa rakennuksesta hengitystä ärsyttävän aineen takia.

Korpilahdella kokataan Suomen parasta kouluruokaa

Korpilahden koulun kolmihenkinen koulukeittiötiimi on voittanut valtakunnallisen kouluruokakilpailun. Korpilahti selvisi loppukilpailuun 30 kilpailijan alkukarsinnoista, joissa tuomaristo arvioi tiimien suunnittelemia reseptikokonaisuuksia.

Pekkarinen pyrkii keskustan johtoon

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen pyrkii keskustan puheenjohtajaksi. Hän ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa puoliltapäivin. Keskustan puheenjohtaja valitaan kesäkuussa puoluekokouksessa Rovaniemellä.

Toivakan kunnanjohtajan aseman selvittely jatkuu

Toivakan kunnanjohtajan Erkki Pyökkimiehen mahdollisen eron setviminen jatkuu. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Sakari Ainali kertoo, että tilanteesta tullaan käymään keskusteluja. Keskisuomalainen kertoi pari päivää sitten, että Pyökkimiehen erosta neuvotellaan.

Valtiontalon kauppa kaatui oikeudessa

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut Jyväskylän Tilapalvelun päätökset Valtiontalon myymisestä kiinteistöyhtiö SRV:lle. Kaupunki olisi myynyt Valtiontalon ja tontin 207 091 eurolla, ja samalla olisi siirtynyt suojellun Valtiontalon kunnossapitovelvoite.

Yli kolmasosa aikuisista ui huonosti - rentoutus voittaa vesipelot

Uiminen opitaan yleensä lapsuudessa, mutta kaikki eivät siihen junaan ehdi. Aikuiset eivät mielellään puhu huonosta uimataidostaan, apu on kuitenkin olemassa.

Korpilahden tiimi taistelee kouluruokafinaalissa

Valtakunnallisessa kouluruokakilpailussa etsitään uusia herkkureseptejä koulukeittiöihin. Korpilahden koulun keittiöllä asiakkaille maittavat perinteiset lihapullat ja makaronilaatikko.

JE myi ydinvoimaosakkeet - remontoi omat voimalat

Jyväskylän Energia on myynyt osakkuutensa Fennovoiman ydinvoimalaitoshankkeessa. JE oli osallisena hankkeeseen Voimaosakeyhtiö SF:n kautta, jonka osakkeet se nyt möi Majakka Voima Oy:lle. Sen taustalla puolestaan on muun muassa suomalaisia elintarvikeyhtiöitä

OAJ selvittää JAMK-potkujen laillisuuden

Opettajien Ammattijärjestö OAJ selvittää Jyväskylän ammattikorkeakoulun JAMKin opettajien irtisanomisten laillisuuden. Ammattikorkeakoulu irtisanoi kolme vakituista musiikin opettajaansa helmikuussa. Opettajat joutuivat jättämään työpaikkansa välittömästi.

Väyrysen kampanjamukeista rikosilmoitus

Paavo Väyrysen presidentinvaalikampanjatuotteesta on tehty rikosilmoitus Keski-Suomen poliisilaitokselle. Keuruulla jätetyssä tutkintapyynnössä epäillään, että Keskusta ei ole maksanut Paavo ja Vuokko -mukin tuotoista tarvittavia veroja. Väyrynen itse sanoo, ettei asia kuulu hänelle.

HB-Betoni aloittaa tuotannon Palokassa

HB-Betoniteollisuus aloittaa betonin valmistamisen Palokan Nuutin teollisuusalueella. Jyväskylän ympäristölautakunta on myöntänyt valmisbetoniasemalle ympäristöluvan. Laitos tuottaa betonia vuosittain noin 18 000 kuutiota, enimmillään 30 000 kuutiota.

Turvetuotannon vesistövaikutukset syyniin Keuruulla

Geologian tutkimuskeskus käynnistää tänään Keuruulla selvityksen turvetuotannon vesistövaikutuksista. Parivuotinen tutkimus mittaa kahden järven eli Martinjärven ja Iso-Kivijärven pohjasedimenttien tilaa. Järvisedimenteistä nähdään turvetuotannon ja metsätalouden aiheuttamat muutokset. Martinjärvi on turvetuotannon laskualuetta, Iso-Kivijärvi puolestaan ei kuulu laskualueeseen.

Karstulalta lämpimin kädenojennus perheille

Keski-Suomen kunnat maksavat vaihtelevasti kotihoidon tuen kuntalisää. Kotona hoidettavista lapsista kuntalisää maksavat Jyväskylä, Karstula ja Petäjävesi. Karstula tarjoaa laajimman tuen, joka koskee tämän vuoden loppuun asti kunnassa syntyviä lapsia. Kunta tarjoaa vuoden mittaisen maksuttoman päivähoidon tai vaihtoehtoisesti sadan euron kuntalisän alle 3-vuotiaan lapsen kotihoidontukeen.

Rahan hinnassa nousupainetta

Talouden epävarmuus pakottaa pankit pohtimaan vakuusehtojensa kiristämistä. Luottoriskien hallinnan asiantuntija arvioi, että myös lainamarginaaleja joudutaan korottamaan. Korot pysyvät kuitenkin näillä näkymin alhaalla.

IS: Pihlman Ässiin

Ilta-Sanomien mukaan JYP-hyökkääjä Tuomas Pihlman siirtyy ensi kaudeksi Porin Ässiin. Lehti kertoo, että Pihlman hakee Ässistä uutta potkua polvivamman jälkeiseen nousuun.

THL: Keski-Suomen päivystys toimii

Terveydenhuollon päivystys on Keski-Suomessa kohtuullisen hyvällä tolalla. Tuoreen raportin mukaan Keski-Suomessa on kuitenkin yöpäivystyksen pisimmät matkat, esimerkiksi Kinnulasta yli 150 kilometriä.

Varuskuntien lakkautukset heijastuvat pelastuslaitoksiin

Varuskuntien lakkauttaminen heijastuu myös pelastuslaitosten toimintaan. Varuskuntien apua on tarvittu muun muassa etsintöihin ja metsäpalojen torjuntaan.

Kuntauudistus ei vakuuttanut kuntia

Jyväskylän selvitysalueen kuntien edustajat pohtivat eilen illalla tuoreeltaan kuntauudistuksen eilisen aluekierroksen antia.Usealla kunnalla on edelleen halu säilyä itsenäisenä,mutta yhteistyötä naapureiden kanssa halutaan kuitenkin tehdä. Tässä vaiheessa ei haluta nimetä mahdollisia kumppanuuskuntia.

Varttuneiden turvekapina

Keski-Suomessa on kevään aikana luvassa vilkasta keskustelua turvetuotannon vaikutuksista vesistöihin. Yksin Puulan puolesta on kerätty 1800 nimen kansalaisadressi, jossa vastustetaan turvetuotannon laskuvesien päästöä puhdistamattominan vesistöihin. Myös Saarijärvenreitin tila huolestuttaa.

Andersson: Muurame yhdistettävä Jyväskylään

Jyväskylän ja Laukaa esittävät Jyväskylän kuntaselvitysalueelle kahta vahvaa kuntaa. Ne olisivat Jyväskylä ja Laukaa. Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Anderssonin mukaan erityisen tärkeä olisi Jyväskylän ja Muuramen liitos, mutta Muurame ei ole liitokseen halukas.

Jyväskylässä käsitellään kuntauudistusta

Kuntauudistuksen Keski-Suomen alueen tilaisuus pidetään tänään Jyväskylässä. Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sekä työministeri Lauri Ihalainen kuulevat kuntapäättäjiä Jyväskylän Paviljongissa puolenpäivän aikaan.

Puolustusministeri Wallin vierailee Hallissa

Puolustusministeri Stefan Wallin vierailee tänään Jämsän Hallissa. Wallin tapaa lakkautettavan Ilmavoimien Teknillisen koulun henkilökuntaa ja johtoa sekä paikallisia kuntapäättäjiä.

Turvekaava hämmästyttää – "Keski-Suomen soista katoaa 280 eduskuntatalon verran vettä"

Keski-Suomen vesireittejä ja soita puolustava adressi on luovutettu tänään maakuntapäättäjille. Vetoomus kritisoi valmisteilla olevassa kolmannessa vaihemaakuntakaavassa Keski-Suomeen esitettyä 6000 hehtaarin uutta turpeennostoaluetta.

Kotihoitotuen rajaus voi tuoda viiden miljoonan laskun

Jos kotihoidon tuki rajataan alle kaksivuotiaisiin, Jyväskylään tarvitaan parhaassakin tapauksessa satoja uusia hoitopaikkoja. Valtavia menoja siis olisi luvassa.

Jämsä palkittiin vuoden Tsemppikuntana

Jämsä on saanut tunnustusta nuorten asioihin panostamisesta. Nuorten Keski-Suomi ry palkitsi kaupungin Vuoden 2011 Tsemppikunta -tittelillä. Palkinto jaettiin Muuramessa torstai-iltana.

Äänekoskelle 3 miljoonaa rakennemuutosrahaa

Valtioneuvosto on jakanut äkillisten rakennemuutosalueiden rahat. Äänekosken seutukunta nappasi reilun 20 miljoonan euron potista lähes 3,2 miljoonaa euroa. Suurin osa tästä on yritystukia.

Lääkäreillä mitta täynnä - perusterveydenhuolto romahtamassa

Lääkärit ovat kyllästyneet julkisten terveyspalvelujen huonoon tasoon. Keski-Suomessa jo lähes 200 perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon lääkäriä on allekirjoittanut adressin, jossa vaaditaan maakunnan perusterveydenhuoltoon täysremonttia.

Koululaisten huumekokeilut kasvussa

Jyväskylässä nuorten huumekokeilut ovat lisääntyneet. Viime vuoden keväällä tehdyn kouluterveyskyselyn mukaan joka kymmenes kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalainen on kokeillut laittomia huumeita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle