Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nurmeslainen mies otettu kiinni kaupungintalolle tehdystä pommiuhkauksesta epäiltynä

Mies otettiin kiinni tiistaina iltapäivällä. Häntä epäillään perättömästä vaarailmoituksesta.

Tuhoisa moskeijaisku Afganistanissa – jopa yli sata kuolonuhria ja loukkaantunutta

Afganistanissa pohjoisessa Kunduzissa moskeijaan kesken perjantairukouksen tehty pommi-isku voi olla pahin sitten Talibanin viimeisimmän valtaannousun.

Miinat ovat yhä keskeinen osa Suomen puolustusta – näyttely esittelee vedenalaista sodankäyntiä yli sadan vuoden ajalta

Suomi on miinateknologian kärkimaita. Miinoilla on edelleen suuri merkitys Suomen puolustuksessa. Forssaan on koottu kattava näyttely miinoista ja vedenalaisesta sodankäynnistä.

Göteborgin pommi-iskusta epäilty mies löydetty kuolleena vedestä

Viikko sitten tapahtuneessa kerrostaloräjähdyksessä loukkaantui 16 ihmistä.

Poliisi aloittanut Göteborgin räjähdyspaikan tutkinnan, yksi loukkaantunut yhä tehohoidossa

Poliisi epäilee räjähdystä tahalliseksi. Räjähdyspaikalla ei voitu aiemmin aloittaa teknistä tutkintaa, koska räjähdyksen sytyttämät palot riehuivat kerrostalossa pitkään.

Tiistai 28.9.2021 (radio)

Tuulivoima. Sähköautot. Ruuan hinta. Rahapeliongelmat. Räjähdys Göteborgissa. Sää.

Parikymmentä viety sairaalaan ja satoja evakuoitu Göteborgin kerrostaloräjähdyksessä – ei voinut tapahtua "luonnollisista syistä"

Räjähdyksen sytyttämä tulipalo levisi kolmeen rappukäytävään. Palo saatiin hallintaan vasta iltapäivällä. Tutkijat ovat sulkeneet pois kaasuräjähdyksen mahdollisuuden ja poliisi on aloittanut tapauksesta tutkinnan.

Kaupat voivat nyt kieltäytyä myymästä leivinjauhetta nuorille – pullopommien räjäyttely lähti käsistä: "Päädyimme yksissä tuumin myyntikieltoon"

Lapset ja nuoret rakentavat kotitekoisia räjähteitä ympäri Suomea, ja se huolestuttaa poliiseja. Osa kaupoista kieltäytyy jo myymästä pommin tarvikkeita alaikäisille.

Itä-Suomen poliisi varoittaa vaarallisesta sometrendistä – räjähdys voi aiheuttaa vammoja silmiin, iholle ja korviin

Somevideoita matkimalla on rakennettu yksinkertaisia, mutta vaarallisia pullopommeja. Pommin valmistamisessa käytetään muun muassa tavallista viemärinavausainetta.

Kristiinankaupunki varoittaa vanhempia vaarallisesta leikistä: Lapset rakentaneet kotitekoisia pommeja

Kristiinankaupungissa on tullut ilmi viitteitä siitä, että vapaa-ajalla lapset ja nuoret ovat tehneet viemärinpuhdistusaineesta kotitekoisia pommeja. Kaupungin koulutoimi haluaa nyt varoittaa kokeilujen vaaroista, ja pyytää vanhempia juttelemaan asiasta lasten kanssa.

Yhdysvallat myönsi Kabulin viimekuisen lennokki-iskunsa virheeksi – surmasi 10 siviiliä, joista useimmat olivat lapsia

Yhdysvallat väitti alun perin, että isku kohdistui äärijärjestö Isisin taistelijoihin. Nyt Pentagon myöntää, että kukaan surmansa saaneista ei todennäköisesti ollut Isisin riveissä.

Helsingissä viikonloppuna raikuneen valtavan pamahduksen mysteeri alkaa selvitä – Ursa: ääni paikallistettu Pasilaan noin 300 metrin korkeuteen

Ursan mukaan räjähdys on selkeästi tapahtunut maanpinnan yläpuolella, matalalla ilmakehässä. Todennäköisin syy on jonkinlainen raketti tai ilotulite.

Irakin Erbilissä lennokki-isku lentokentälle, jolla sijaitsee kansainvälisten joukkojen tukikohta

Erbilissä ovat toimineet myös koulutustehtävissä olevat suomalaisjoukot.

Perjantai 27.8.2021 (radio)

Kymmeniä ihmisiä kuoli Kabulin terrori-iskussa. Suomen evakuoinnit loppuivat. Tanska lopettaa kaikki koronarajoitukset.

Ainakin 13 amerikkalaissotilasta ja yli 100 afganistanilaista kuoli itsemurhaiskussa Kabulissa, USA:n mukaan räjähdyksiä oli vain yksi – tämä tapahtumista tiedetään nyt

Suomen puolustusvoimien suojausjoukko ei ollut osallisena Kabulin lentokentän lähialueella sattuneessa räjähdyksessä. Isisin paikallinen haara otti iskun nimiinsä.

Pommi räjähti šiiojen kulkueessa Pakistanissa, ainakin kolme kuollut ja haavoittuneita kymmenittäin

Ašurajuhlaa viettävät šiiat ovat osallistuneet uskonnollisiin kulkueisiin eri puolilla Pakistania. Enemmistö pakistanilaisista on sunnimuslimeja.

Poliisi hävitti räjähteitä avolouhoksella – Ilmajoella ihmeteltiin torstai-illan ääniä

Joskus poliisi joutuu hävittämään haltuunsa saamat räjähteet välittömästi, vaikka iltamyöhään.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen räjähdyksestä Kouvolassa – voimakkaan äänen ja savupilven syy hämärän peitossa

Ampumaradantiellä kuvatuissa turvakameratallenteissa näkyy sadevesikaivon kohdalta nouseva savupilvi, jota seuraa voimakas räjähdyksen ääni. Vesiyhtiö jatkaa tapahtuneen selvittämistä keskiviikon aikana.

Beirut vuonna nolla – tuhosiko vuosi sitten tapahtunut sataman räjähdys myös Libanonin tulevaisuuden?

Beirutin räjähdyksen uhrien omaiset vaativat yhä syyllisiä oikeuteen. Sataman tuhon itsekin kokenut Kirkon ulkomaanavun koordinaattori Emma Pajunen muistuttaa kadotetusta sukupolvesta: lapset ja nuoret olisi saatava nopeasti kouluun.

Hongkongin aluejohtaja kehotti perheitä tarkkailemaan teini-ikäisiä – uudet linjaukset menevät yhä syvemmälle yksityiselämään

Hongkongin aluejohtaja Carrie Lam kehotti vanhempia, opettajia ja uskonnollisia johtajia seuraamaan teini-ikäisten käyttäytymistä ja raportoimaan laittomuuksista viranomaisille. Kohta sen jälkeen viranomaiset pidättävät yhdeksän ihmistä terroritekojen valmistelusta.

Oikeus hylkäsi 21-vuotiaan miehen syytteen Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjäytyksestä Torniossa

Oikeuden mukaan räjähde oli koko ajan toisen syytetyn hallussa. Toinen räjäytyksestä syytetty mies kuitenkin kuoli ennen oikeudenkäyntiä, joten oikeus ei antanut asiassa tuomiota hänen osaltaan.

Torniossa Rajavartiolaitoksen vuokra-auton alle laitetusta räjähteestä vaaditaan kahdelle miehelle ehdotonta vankeutta

Syytettyjen tarkoituksena oli kohdistaa teko lainvalvontaviranomaiseen, syyttäjä katsoo. Haastehakemuksen mukaan he ovat valinneet teon kohteeksi ajoneuvon, jonka he ovat tienneet olevan Rajavartiolaitoksen käytössä.

Jääkäriprikaati raivaa sodanaikaisia räjähteitä Rovaniemellä

Ylilammen alueella paikannetaan ja raivataan räjähdyksissä sinkoutuneita ja mahdollisesti haudattuja sekä vesistöön upotettuja sodanaikaisia ampumatarvikkeita. Alueella on ollut saksalaisten varastoalue.

Italialainen mafiapomo vapautui vankilasta, tunnusti aikanaan osallisuutensa ainakin sataan murhaan – "Kaikista mafiapomoista julmin"

Giovanni Bruscan uhrien omaiset ovat järkyttyneet mafiapomon vapautumisesta. Brusca oli Sisilian mafian avainhahmoja 1980– ja 1990–luvuilla. Pidättämisensä jälkeen hän teki yhteistyötä viranomaisten kanssa.

"Pikkusisko pelkää ja piirtää verta ja ruumiita", sanoo nuori nainen Gazasta – "Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin neutraloida Gaza", sanoo mies Ashdodista

Ilmaiskut Gazaan ja rakettitulitus Gazasta ovat muuttaneet alueen elämän. Gazan arki on pelkkää pelkoa. Israelin puolella osa ottaa muutoksen totutun rennosti ja lähtee rannalle.

Hamas ilmoitti ampuneensa 130 rakettia Israeliin – YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu kärjistyneen tilanteen vuoksi

Israelin asevoimien ja palestiinalaisten välisissä yhteenotoissa on kuollut muutaman päivän aikana jo yli 56 ihmistä. Israelissa kuoli kuusivuotias lapsi raketti-iskussa, Gazassa pommi osui 14-kerroksiseen toimistorakennukseen.

Poliisi: Jyväskylän Tikkakoskella tapahtuneessa autoräjähdyksessä kuoli keskisuomalainen mies – voimakkaan räjähdyksen aiheutti ehkä dynamiitti

Poliisi on edelleen vaitonainen viime viikolla Jyväskylässä paljastuneesta autoräjähdyksestä. Tapauksessa ei epäillä edelleenkään henkirikosta.

Poliisi: Alaikäiset ovat räjäytelleet pullopommeja Kemissä – pommin virittäjä syyllistyy räjähderikokseen

Poliisi vetoaa lasten vanhempiin, että asiaan suhtauduttaisiin vakavasti sen vaarallisuuden vuoksi.

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa tuhoisa pommi-isku tyttöjen kouluun: ainakin 50 kuollut

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan valtaosa iskun uhreista on Kabulissa sijaitsevan koulun naispuolisia opiskelijoita. Mikään taho ei vielä ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Lapuan Patruunatehtaan räjähdyksestä kertovan elokuvan kuvaukset alkamassa ensi keväänä – "Elokuvassa on asioita, joita ei ole ennen ollut julkisuudessa"

Vuosia vireillä ollut hanke tehdä elokuva Patruunatehtaan räjähdyksestä pääsee alkuun kulttuurirahaston avustuksen turvin. Luvassa on tositapahtumiin pohjautuva fiktiivinen rakkauskertomus aiheesta, joka on myös tekijöilleen varsin henkilökohtainen.

Bulgarialaiset syyttäjät epäilevät venäläisiä neljän asevaraston räjäyttämisestä – epäilty yhteys myös asekauppiaan murhayritykseen ja Tšekin räjähdykseen

Bulgarian räjähdykset tapahtuivat paikoissa, joissa varastoitiin Ukrainaan tai Georgiaan vietäviä ammuksia. Syyttäjät epäilevät, että venäläisten epäiltyjen tarkoituksena oli estää sotatarvikkeiden vienti näihin maihin.

Kaarinassa omatekoisia pommeja räjäyttäneitä nuoria epäillään muun muassa vaaran aiheuttamisesta

Poliisi on tavoittanut omatekoisia pommeja rakentaneet nuoret. Kaarinassa paukkui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä useampikin pommi.

Mies vei pommin poliisiauton viereen Nurmijärvellä – syyttäjän mukaan tarkoitus oli tappaa kaksi poliisia

Syyttäjän mukaan mies sytytti tuleen siunauskappelin ja yritti sytyttää Nurmijärven puukirkon.

Tornion räjähdyksestä on nostettu syytteet kahta henkilöä vastaan: motiivit eivät ole vieläkään selvinneet

Viime elokuussa Torniossa tapahtunut räjähdys kohdistui Rajavartiolaitoksen käytössä olleeseen ajoneuvoon.

Päiväntasaajan Guinean räjähdysonnettomuuden uhrimäärä kasvoi

Räjähdyksessä kuolleita on yli 100 ja loukkaantuneita pitkälti yli 600. 

Päiväntasaajan Guineassa räjähdysten sarja ravisutti sotilastukikohtaa – ainakin 20 kuollut ja satoja loukkaantunut

Presidentti Teodoro Obiang Ngueman mukaan onnettomuus johtui sotilaiden huolimattomuudesta.

Orimattilaan ei rakenneta sittenkään pommipuistoa

Hanketta hankaloitti ympäristölupaprosessi, jonka taustalla olivat naapurien meluvalitukset.

Yhdysvallat iski Syyriassa Iranin tukemien joukkojen kohteeseen

Isku oli presidentti Joe Bidenin hallinnon ensimmäinen sotatoimi.

USA hyväksyi raketinheitinten ammusten myynnin "luotettavalle kumppanille" Suomelle

Puolustusministeriön mukaan valmistelussa oleva hankinta parantaa merkittävästi raskaiden raketinheitinten suorituskykyä.

Useita loukkaantunut kaasuräjähdyksessä Saksan Baijerissa, mediatietojen mukaan syynä viallinen kaasuputki

Mediatietojen mukaan räjähdys sattui Punaisen ristin rakennuksessa.

Iranilaisdiplomaatille tuomio pommihankkeesta – Iranin mukaan sen kansalaiselle viritettiin ansa

Oikeudenistunto järjestettiin Antwerpenissa suljetuin ovin. Oikeustalon yllä partioi helikoptereita ja ympäristöä partioivat raskaasti aseistetut poliisit.

USA:n kongressin pommitutkimus jatkuu – vinkkipalkkiota nostettiin 100 000 dollariin

Pommien räjäyttämisellä haluttiin mahdollisesti vaikeuttaa poliisivoimien saapumista paikalle kongressihyökkäyksen aikana.

Kiinalaisten kaivosmiesten hyvä kunto auttoi kestämään kahden viikon piinan syvyydessä – pelastus oli täpärällä

Pelastusoperaatiossa oli mukana yli 600 ihmistä. Heistä suuri osa oli loukkuun jääneiden kullankaivajien työtovereita.

Bagdadissa tuhoisa itsemurhaisku torille – yli 30 ihmistä kuollut

Isku tulee pitkän rauhallisen jakson jälkeen.

Syyttäjä: Mies valmisti poliisin asun ja keräsi vuosien ajan räjähteitä tuhotyötä varten – mies väittää toimineensa keräilyvimmassa

Keski-ikäisen suomalaismiehen hallusta löytyi suuri määrä hänen itse valmistamiaan aseita ja räjähteitä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle