Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Carmen Paz osti SPR:n kirpputorilta sängyn, ja pian se lensi kerrostalon ikkunasta ulos – kuka on vastuussa, kun käytetty patja kuhisee luteita?

Kokkolassa SPR:n kirppis veti runkopatjat ja patjat pois myynnistä terveystarkastajan suosituksesta. Sitä edelsi kuitenkin pitkä ja kiivas keskustelu somessa. Yle kysyi Kuluttajavirastolta, kuka vastaa käytetyn tavaran terveysturvallisuudesta.

Vähävaraisissa perheissä on nyt pulaa lämpimistä talvijalkineista – Hope Kokkolan lahjoitushylly on tyhjä

Hope Kokkola on tänä vuonna tukenut vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista sekä kerännyt lapsille koulureppuja ennen syyslukukauden alkua. Nyt lahjoituksia toivottaisiin lasten ja nuorten talvivaatteista ja varsinkin kengistä.

Kierrätystorilla lahjoitustavarat jaettiin ilmaiseksi nuorille – opiskelija: "Älyttömän ihanaa, että ihmiset on lahjoittaneet tavaraa, jotka meilläkin kestää vuosia"

Ohjaamo Olkkarin organisoimalla Kierrätystorilla on käynyt kymmeniä nuoria hakemassa esimerkiksi lakanoita ja astioita uusiin koteihinsa. Kaikki kierrätystorin tavarat on saatu lahjoituksena mikkeliläisiltä.

Helsingin Kaisaniemen legendaarinen musiikkiliike muuttui nuorille suunnatuksi kierrätyskeskukseksi – jopa kolmasosa tavarasta lahjoitetaan asiakkaille ilmaiseksi

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kymmenes myymälä sijaitsee Helsingin keskusta-alueella, ja tarkoitus on palvella erityisesti ilman autoa saapuvia asiakkaita.

Tammelan perinteinen kirppisviikonloppu levittäytyy eri puolille pitäjää

Viikonvaihteen kirppistapahtumassa on myyjiä ja kirpputoreja on nyt enemmän kuin koskaan. Kirpputoritavaraa myydään kylillä, ihmisten pihoilla ja esimerkiksi autojen takakonteista tievarsilta.

Korona sai ihmiset kaivelemaan kaappejaan ja tuomaan kirpputoreille hyvää myytävää – yrittäjä: "Tavara liikkuu nyt hyvin"

Monilla kaakkoissuomalaisilla kirpputoreilla on takana vilkas kesä. Huonontunut koronatilanne kuitenkin huolettaa yrittäjiä.

"Ihmisiä kiinnostaa, miten meillä asutaan" – historiallinen Puu-Nurmes avaa ovensa yleisölle koronasta huolimatta

Vanhan Kauppalan avoimet ovet järjestetään toista kertaa Puu-Nurmeksessa. Tapahtumassa Suomen mittakaavassa harvinaisen asuinalueen asukkaat avaavat päiväksi kotinsa ja puutarhansa yleisölle. Kilometrejä Puu-Nurmeksen kierroksella voi kertyä useita, joten turvaväleistä on helppo pitää huolta.

Juthbackamarkkinat perutaan tältäkin vuodelta Uudessakaarlepyyssä

Vuosittaiset Juthbackamarkkinat jäävät tänä vuonna järjestämättä Uudessakaarlepyyssä.

Taiteilija haluaa luoda vanhasta kyläkoulusta Parikkalan patsaspuiston haastajan – töissä on anarkiaa ja vähäpukeisia tyttöjä

Pohjois-Savossa etsitään parhaillaan alueen vielä piilossa olevia ITE-taiteilijoita. Samalla tavoitteena on löytää ja kehittää uusia matkailukohteita. Yksi löydöistä on kaavilainen Joona Hamm.

Perinteiset herätyskellot tekevät yhä kauppansa etenkin koulujen alkaessa – 130 väkkärikellon kokoelma muistuttaa ajasta ennen kännykkäherätystä

Jalasjärveläisen Pentti Rajamäen väkkärikellokokoelmassa on kelloja 1800-luvulta 1980-luvulle. Noin puolet 130 kellosta toimii, lupaa keräilijä. Vedettäessä mekaanisten kellojen raksutus ja pärinä on melkoinen – uusista kelloista se puuttuu.

Neljän lapsen äiti Riikka Natunen ostaa ja myy nettikirppiksillä – markkinajohtajan mukaan vertaisverkkokaupan kasvua vauhdittaa sen ekologisuus

Ihmisten välinen kauppa kukoistaa verkossa: markkinajohtaja Tori.fi on ennätyskasvun vauhdissa, ja hyvin menee monella muullakin myyntialustalla. Säästö ja ekologiset syyt siivittävät sitä, että käytetty kiertää.

Kittilän Nesteellä, Levin kylpylässä ja terveyskeskuksen myyjäisissä on voinut altistua koronalle

Kittilässä koronavirukselle on voinut altistua palvelutalo Koivukodin lisäksi terveyskeskuksen myyjäisissä, kirkonkylän Nesteellä ja Levin kylpylässä. Kaikkia altistumisaikana näissä paikoissa olleita pyydetään hakeutumaan koronatestiin.

Keräilijä Iivari Viilomaa, 29, löysi kirpparilta kummallisen lasiesineen, joka sai "kädet tärrämään" innosta – Instagramissa hänen löytöjään ihailevat tuhannet

Helsinkiläinen puuseppä Iivari Viilomaa toteuttaa keräilyharrastustaan pienellä budjetilla, mutta on onnistunut jo keräämään kirpputoreilta usean kymmenen tuhannen euron arvoisen kokoelman.

Ostoskeskusten vetovoima hiipuu ja keskustojen liiketilat autioituvat ympäri maan – nuoret yrittäjät uhmaavat muutosta Salossa

Keskustan liiketilat tyhjenevät vauhdilla monissa kaupungeissa. Salon katukuvassa näkyy suljettujen liiketilojen lisäksi kuitenkin myös uusia yrittäjiä. Nuoret kirpparinpitäjät haluavat yrittää, vaikka moni muu on laittanut lapun luukulle.

Ruotsi höllentää koronarajoituksiaan: baarit ja ravintolat auki pidempään, huvipuistot avautuvat, tapahtumarajoituksia nostetaan

Ensimmäiset valtakunnalliset koronahöllennykset astuvat voimaan Ruotsissa tänään tiistaina. Ruotsin ilmaantuvuusluku on kuitenkin yhä EU-maiden toiseksi korkein.

Korvaavatko second hand -putiikit keskustoista lähtevät vaateketjut? Ekonomisti ja kirpputorinpitäjä uskovat, että elämme murrosvaihetta

Kirpputoreja ja erikoistuneita käytetyn tavaran kauppoja perustetaan kaupunkeihin tiuhaan tahtiin. Second handissa on kyse monesta asiasta: kestävästä kehityksestä, vaatekaupan muutoksesta ja taloudellisten riskien minimoinnista.

Vanhat käyttökelvottomat vaatteet halutaan nyt kierrättää – Turun seudulla aloittaa uusi vaatejätekeräys kaupoissa

Lounais-Suomen Jätehuolto lanseeraa uuden poistotekstiilin keräyspalvelun kauppohin ja kirpputoreihin Turun seudulla. Tavoitteena on kokeilujakson aikana saada kuluttajia kierrättämään vanhoja vaatteita ja muita tekstiilejä.

Englannin kielen valta-asema suututtaa, kysyimme mielipidettä neljältä asiantuntijalta – Akateemikko: "Turku Center kuulostaa kirpputorilta"

Akateemikko Kaisa Häkkisen mielestä englanti ei ole väkisin vyörymässä Suomeen, vaan suomalaiset englannistavat nimiään ihan itse.

Ennen keräsimme selviytyäksemme, nykyisin se on leikkiä ja seikkailua – lähetä kuva aarteistasi

Lelututkijan mukaan netin myyntipalstojen ja kirpputorien tutkiminen on hyvä esimerkki modernista aarteenmetsästyksestä.

Näin kirppikset elpyvät pöydät tyhjentäneestä koronasokista: "Saatetaan soittaa, että pöytä halutaan huomiseksi"

Korona ja nettiin siirtynyt käytettyjen tavaroiden kauppa on hiljentänyt itsepalvelukirpputoreja.

Juuso Marttilan mielessä kuumottaa aina uusi peli – taktiikkaa ja älyä vaativat lautapelit nousivat huimaan suosioon

Yliopiston informaatikko on luonteeltaan kilpailija, on kyse sitten urheilusta, videopeleistä tai lautapeleistä.

Rita Sirviö, 17, välttelee pikamuotia, vaikka ei tarvitsisi – vastuullisuutta ei kannata murehtia, jos raha on tiukassa, sanoo tunnettu vaikuttaja

Vastuullisuusvaikuttajan mukaan vastuullinen kuluttaminen on Suomessa ensisijaisesti keskituloisten ja rikkaiden velvollisuus.

Myitkö tavaraa nettikirpputorilla eikä ostaja pitänyt lupaustaan? Sinulla on oikeus korvaukseen

Kuluttajansuojalaki ei päde verkon vertaiskaupassa, ja oikeustoimilain pykälät kaupankäyntiin ovat heikosti hallussa.

"Kun korona iski, kassa tyhjeni viikossa" – kuopiolainen kirpputoriyrittäjä Jani Sinervirta keksi uuden tavan saada myyjät liikkeelle

Niin sanottu drop in -myynti on myyjälle lähes "koronavapaata", ja tavaraa tulee kivijalkaliikkeeseen aiempaa tasaisemmin.

Kävitkö näissä paikoissa? Koronavirusaltistumisia viime viikolla useissa paikoissa Hämeenlinnassa

Viime viikolla yhdeksässä eri paikassa on voinut altistua koronavirukselle

Korona-ajan joulumyyjäiset vaativat soveltamista: Myyntipaikat puoleen, turvallisuus kunniaan

Saarenkylän nuorisoseura päätti järjestää joulumyyjäiset jakamalla tapahtuman kahteen osaan.

Helsingin mainosmaailma jäi, kun Hanna Viitala teki täydellisen elämänmuutoksen ja ryhtyi taiteilijaksi: "Minuun suhtauduttiin kuin kaheliin"

Loppuun palaminen oli sytyke. Hanna Viitalasta tuli ITE-taiteilija. Hän sai itse tehdyn elämän.

Mies, joka hankkii kaiken käytettynä, arvostaa suoraviivaisia kirppiskauppoja: "Epämääräisyys on hirveintä"

Näyttelijä Elias Westerberg on aktiivinen nettikirppisten kuluttaja. Melkein kaiken löytää hänen mukaansa kierrätettynä, kun malttaa odottaa ja etsiä.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee joulumyyjäisten perumista

Länsi-Pohjan koronatilanne on kuitenkin edelleen rauhallinen.

Ayan Nieminen, 23, tekee ekologista ja yksilöllistä kierrätysmuotia, jolle on kysyntää – ”Haluan tukea kestäviä valintoja”

Niemisen Make Turku Capital Again -tekstillä tuunatut kirpputorituotteet menevät hetkessä kaupaksi.

Kevätsiivouksen ylijäämää viedään urakalla kiertoon: kirpparipöytää saa jonottaa, kierrätyskeskusten varastot täynnä

Itä-Suomen kierrätyskeskuksissa toivotaan, että tavaran laatuun kiinnitettäisiin enemmän huomiota.

Loimaan Rompetorin korvaajaksi pienempiä tapahtumia

Loimaan Rompetorilla on vieraillut jopa 10 000 kävijää ja 400 myyjää.

Hielahden kirppiskesä on pelastettu: 40 vuotta täyttävä myyntipaikka aukeaa sittenkin elokuussa

Hietalahden kirpputori on koronatilanteen takia ollut toistaiseksi suljettu.

Hietalahden torin kirpputori ei aukene kesäkuussa

Perinteikäs kirpputori täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Aurinkoinen sää sai ihmiset liikkeelle – juttuseuraa haettiin piknikiltä ja kirpputoreilta

Kansallinen Siivouspäivä on siirretty elokuulle, mutta teemaa kunnioitettiin pienimuotoisilla tapahtumilla.

Moni kirpputori on kiinni koronan takia, mutta kaikkia kevätsiivoajia se ei hidasta – myös silkkaa jätettä tuodaan oven taakse tavallista enemmän

Kirpputorit suunnittelevat avaamista viimeistään kesäkuussa. Kierrättäjille muistutetaan jälleen, että kirpparitavaran pitää olla ehjää ja puhdasta.

Kansallisteatteri avasi ainutlaatuisen pukuaittansa yleisölle, ovella nähtiin valtava jono – puvuston päällikkö: Tarpeetonta pitää välillä karsia

Kansallisteatteri lahjoittaa osan käytöstä poistetuista puvuista Teatterimuseolle. Osa myytiin tänään kirpputorilla.

Käytettyjen vaatteiden kauppa siirtyi verkkoon – tamperelaisessa varastossa odottaa 32 000 tuotetta klikkausta ostoskoriin

Esimerkiksi Tampereella toimiva verkkokauppa Rekki on kasvattanut toimintansa moninkertaiseksi muutamassa vuodessa.

Kuvataiteilija pelasti leikkiauton juhannuskokosta: "Minulla on koossa materiaalia loppuelämäkseni"

Anu Tuominen on keräilijä. Hän tietää, miten hienoja löytöjä voi tehdä roskalavoilta ja kirpputoreilta.

Some-ryöpytykseen joutunut kirpputori on selvitellyt lahjoitussotkua: "Anteeksi on pyydetty puolin ja toisin"

Kirpputori Kirkkis joutui huonoon valoon, kun Facebookissa kerrottiin Liipolan tulipalon uhreille lahjoitetun pöydän päätyneen myyntiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle