Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Toripaviljonki ja aurinkoinen Turun kauppatori, taustalla Ortodoksinen kirkko.

Turun kauppatorilla järjestetään kesällä jokasunnuntainen kirpputoritapahtuma

Myyntipaikkojen varaus avataan toukokuun alkupuolella. Secondhand Sunday järjestetään ensimmäisen kerran sunnuntaina 11. kesäkuuta.

Minea Kangaslampi pitää kiinni takin liepeistä ja katsoo kohti kameraa.

Teatterin kirppiksen suosio yllätti kaikki – entiset roolivaatteet saavat uuden elämän harrastajateattereissa ja jazz-bändin yllä

Teatteri myi kirpputorilla varastosta poistettavia eri näytelmissä olleita roolivaatteita.

Turun uudistettu kauppatori avajaispäivänä 17.9.2022.

Kirpputori tulee Turun uudistetulle kauppatorille kesäsunnuntaisin

Torille haetaan sunnuntaikirpputoria järjestävää yrittäjää tai yhdistystä, joka pyörittäisi toimintaa kesäkuun alusta syyskuun loppupuolelle.

Kaksi miestä tutkii autonosturilla ylös nostetun auton alustaa.

Kuntouttava työtoiminta ja tukityöllistäminen ovat monissa käsissä Kokkolan seudulla

Yksi toimintaan mukaan lähteneistä on kokkolalainen Hyvä teko -yhdistys.

psykoterapeutti Emilia Kujala

Emilia Kujalan kolumni: Käytetyn ostaminen voi yltyä riippuvuudeksi, jota peitellään läheisiltäkin

Second handin kuluttamisen koukuttavuus on keskustelu, jota ei vielä ole kunnolla käyty, kirjoittaa Kujala.

Suomen ja pohjoismaiden suurimman kirpparin Combon käytävillä ja hyllyillä näkyy paljon sisustustarvikkeita ja joulukoristeita

Piraattituotteita myydään kirpparilla vähemmän kuin ennen, sanoo konkarikauppias – silti myyntipisteet tarkastetaan joka päivä

Asiakkaiden tietoisuus piraattituotteista on kasvanut, sanoo vaasalaisen Combo-kirpparin yrittäjä. Jos piraattituotteita löytyy, myyjä kutsutaan hakemaan tuotteet pois myynnistä.

Tuula Rimminaho Äänekoskelta kertoo olevansa säännöllinen kirpparillakävijä.

Kurkkaa kirpparikoriin – edullisten talvivaatteiden etsintä ja sentinvenytys vilkastuttavat kirpputoreja

Syksy on kirpputoreilla vilkasta aikaa, kun esimerkiksi lapsiperheet hakevat talvivaatteita. Yhä useammin kirppareille etsiytyvät myös nuoret aikuiset merkkituotteiden perässä.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ja suomen pääministeri Sanna Marin.

Perjantai 28.10.2022 (tv)

Kuluttajien luottamus. Kirpputorit. Kirjamessut. Sää.

Itsepalvelukirpputorin pöydällä on kaksi keltaista lasia, joissa on hintalappu.

Kajaanihallin suurkirppiksellä on ilmiö, jossa kauppaa käydään jo ennen tapahtuman alkua, mutta sille halutaan nyt loppu

Kajaanihallin suurkirppis järjestetään jälleen huomenna lauantaina. Myyntipaikkoja tapahtussa on 150 ja niistä lähes puolet varattiin heti. Muutamat ovat saaneet paikan jonosta vielä tälläkin viikolla peruuntumisten vuoksi.

Yrittäjä Katja Laukkanen perusti Rovaniemelle uuden kirpputorin Kansaskirppiksen maanantaina 26.9. Asiakkaita on piisannut ja Laukkanen uskoo että asiakkaita piisaa jatkossakin, se vetää kasvot hymyyn.

Kirpputoritarjonta kasvaa Rovaniemellä – yrittäjät ja asiakkaat uskovat että kävijöitä riittää

Yrittäjä Katja Laukkanen uskoo, että kallistuneet elinkustannukset tuovat jatkossa lisää asiakkaita kirpputoreille. Asiakkaat kokevat kirppiksellä onnistumisen riemua halvoista löydöistä.

Olavi Huvi järjestelee lahjoituksena saatuja astioita Ohjamon pöydälle.

Lahjoitustavaraa uuteen kotiin – Savonlinnan Ohjaamon tempauksessa lahjoitettiin nuorille astioita, paistinpannuja, imuri ja mikro

Ohjaamon tempauksessa kerättiin lahjoitustavaraa, joka jaettiin eteenpäin ensimmäiseen omaan kotiin muuttaville nuorille opiskleijoille.

Kaksi miestä seisoo vanhan tavaran kaupassa hyllyjen edessä ja katselee vanhoja retropelejä.

Vanhan tavaran keräilystä syntyi ammatti – Oskari Rautiainen pyörittää Tohmajärvellä vintagemyymälää

Nostalgian kaipuu on saanut ihmiset kiinnostumaan retropeleistä. Tohmajärveläisessä vintagemyymälässä erityisesti pelit tekevät kauppansa. Suosikkien joukkoon kuuluvat myös kotimainen desinglasi sekä sotilasantiikki.

84-vuotias Erkki Kauppinen esittelee vanhoja puisia työkaluja, joita on ripustettu vanhan harmaan aitan seinälle.

Huutokauppaohjelman "Etupenkin Erkki" muistaa vain onnistuneet ostoksensa – "Ei niihin rakastua saa, mutta tykkään hyvin tehdyistä esineistä"

Saarijärveläinen Erkki Kauppinen on saalistanut huutokaupoista ja kirpputoreilta jo seitsemän aittaa täyteen vanhoja esineitä. TV:stä tuttu Etupenkin Erkki sanoo oppineensa tunnistamaan arvotavaran kantapään kautta.

Jani Sinervista seisoo kirpparin käytällä.

Kuopiolaisella kirpputorilla ennätyskesä – yrittäjä Jani Sinervirta: "Merkkituotteet kiinnostavat ostajia"

Kirpputoreilta haetaan laadukkaita kotimaisia tekstiilejä ja kodin tarvikkeita sekä persoonallisia tuotteita. Kauppa on käynyt tänä kesänä hyvin.

Mies katsoo kameraan takanaan maalaus, jossa nainen seisoo pellolla silmät kiinni.

Ani harva saa hyppysiinsä Casablanca-elokuvan pianon tai James Bondin auton – silti keräily on monelle intohimo ja avain menneisyyteen

Toimittaja Pentti Avomaa on kokenut keräilijä, joka on kirjoittanut aiheesta kirjan. Harva harrastajista rikastuu, mutta esineiden myötä voi perehtyä eri aikakausiin, niiden kulttuuriin ja tekijöihin.

Ihmisiä Tammelantorilla kesäkuussa 2020.

Tammelantorin kirpputoripöydät ilmaisia alle 25-vuotiaille – varauksen voi tehdä netissä

Sähköisessä järjestelmässä tarjolla on seitsemän pöytää, loput noin 40 paikkaa täytetään aamuisin myyjien saapumisjärjestyksessä.

Jasmin Kytöpuro vaaterekin ääressä kierrätysvaatekaupassa.

Käytettyjen vaatteiden arvostus kasvaa, Jyväskylän ydinkeskustaan kaksi uutta myymälää: "Myynti on ylittänyt kaikki odotukset", sanoo yrittäjä

Second hand -vaatteet ja myymälät ovat osa kestävän kuluttamisen trendiä. Jyväskylässä uusien liikkeiden toivotaan lisäävän koko keskustan vetovoimaa.

Hopen myymälänhoitaja Anna-Maija Ylitalo asettaa Marimekon vaatteita riippumaan.

Kirpputorit tukehtuvat tavaran määrään – korona-aikana nurkista siivottuja ylijäämiä kuskataan Viroon

Ihmiset kuljettavat ahkerasti tavaraa kirpputoreille, mutta sitä ei mene kaupaksi samaa tahtia. Forssalainen Hope-kirpputori toimittaa myymättä jäänyttä tavaraa Viroon suunnilleen kerran kuukaudessa.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Ostan vähintään viiden vuoden tarpeisiin

Kaikesta ekopuheesta huolimatta suomalaisten kulutuspäästöt ovat viime vuosina kasvaneet. Minulla meni pitkään tajuta, että esine ei katoa maailmasta, vaikka se katoaisi vinttikomerostani, kirjoittaa Thurén. 

Pasi Pentilä tutkii pystyyn nostettua sängynrunkoa ja hänellä on kädessään taskulamppu

Luteet ovat yhä useamman riesa, ja siksi tuholaistorjujalla riittää keikkaa – tästä syystä verta imevät syöpäläiset viihtyvät juuri sängyssä

Ylen toimitus vieraili tuholaistorjujan kanssa kerrostaloasunnossa, jota riivaa ludeongelma. Pasi Pentilä kertoo, mistä tietää, piileksiikö kodissa kutsumattomia vieraita.

Kaksi lutikkaa runkopatjalla

Carmen Paz osti SPR:n kirpputorilta sängyn, ja pian se lensi kerrostalon ikkunasta ulos – kuka on vastuussa, kun käytetty patja kuhisee luteita?

Kokkolassa SPR:n kirppis veti runkopatjat ja patjat pois myynnistä terveystarkastajan suosituksesta. Sitä edelsi kuitenkin pitkä ja kiivas keskustelu somessa. Yle kysyi Kuluttajavirastolta, kuka vastaa käytetyn tavaran terveysturvallisuudesta.

Barns stövlar på rad

Vähävaraisissa perheissä on nyt pulaa lämpimistä talvijalkineista – Hope Kokkolan lahjoitushylly on tyhjä

Hope Kokkola on tänä vuonna tukenut vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista sekä kerännyt lapsille koulureppuja ennen syyslukukauden alkua. Nyt lahjoituksia toivottaisiin lasten ja nuorten talvivaatteista ja varsinkin kengistä.

Marianne Mattila ja Sari-Anne Ratia

Kierrätystorilla lahjoitustavarat jaettiin ilmaiseksi nuorille – opiskelija: "Älyttömän ihanaa, että ihmiset on lahjoittaneet tavaraa, jotka meilläkin kestää vuosia"

Ohjaamo Olkkarin organisoimalla Kierrätystorilla on käynyt kymmeniä nuoria hakemassa esimerkiksi lakanoita ja astioita uusiin koteihinsa. Kaikki kierrätystorin tavarat on saatu lahjoituksena mikkeliläisiltä.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n Kaisaniemen myymälän kenkähylly.

Helsingin Kaisaniemen legendaarinen musiikkiliike muuttui nuorille suunnatuksi kierrätyskeskukseksi – jopa kolmasosa tavarasta lahjoitetaan asiakkaille ilmaiseksi

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kymmenes myymälä sijaitsee Helsingin keskusta-alueella, ja tarkoitus on palvella erityisesti ilman autoa saapuvia asiakkaita.

Teuron kylätalo

Tammelan perinteinen kirppisviikonloppu levittäytyy eri puolille pitäjää

Viikonvaihteen kirppistapahtumassa on myyjiä ja kirpputoreja on nyt enemmän kuin koskaan. Kirpputoritavaraa myydään kylillä, ihmisten pihoilla ja esimerkiksi autojen takakonteista tievarsilta.

Kirpuutoripöytiä rivissä

Korona sai ihmiset kaivelemaan kaappejaan ja tuomaan kirpputoreille hyvää myytävää – yrittäjä: "Tavara liikkuu nyt hyvin"

Monilla kaakkoissuomalaisilla kirpputoreilla on takana vilkas kesä. Huonontunut koronatilanne kuitenkin huolettaa yrittäjiä.

Nurmes.

"Ihmisiä kiinnostaa, miten meillä asutaan" – historiallinen Puu-Nurmes avaa ovensa yleisölle koronasta huolimatta

Vanhan Kauppalan avoimet ovet järjestetään toista kertaa Puu-Nurmeksessa. Tapahtumassa Suomen mittakaavassa harvinaisen asuinalueen asukkaat avaavat päiväksi kotinsa ja puutarhansa yleisölle. Kilometrejä Puu-Nurmeksen kierroksella voi kertyä useita, joten turvaväleistä on helppo pitää huolta.

folk på juthbacka

Juthbackamarkkinat perutaan tältäkin vuodelta Uudessakaarlepyyssä

Vuosittaiset Juthbackamarkkinat jäävät tänä vuonna järjestämättä Uudessakaarlepyyssä.

Joona Hamm seisoo kaksikerroksisen hirsisen kansakoulun seinän vieressä.

Taiteilija haluaa luoda vanhasta kyläkoulusta Parikkalan patsaspuiston haastajan – töissä on anarkiaa ja vähäpukeisia tyttöjä

Pohjois-Savossa etsitään parhaillaan alueen vielä piilossa olevia ITE-taiteilijoita. Samalla tavoitteena on löytää ja kehittää uusia matkailukohteita. Yksi löydöistä on kaavilainen Joona Hamm.

Pentti Rajamäki keräilee muun muassa herätyskelloja.

Perinteiset herätyskellot tekevät yhä kauppansa etenkin koulujen alkaessa – 130 väkkärikellon kokoelma muistuttaa ajasta ennen kännykkäherätystä

Jalasjärveläisen Pentti Rajamäen väkkärikellokokoelmassa on kelloja 1800-luvulta 1980-luvulle. Noin puolet 130 kellosta toimii, lupaa keräilijä. Vedettäessä mekaanisten kellojen raksutus ja pärinä on melkoinen – uusista kelloista se puuttuu.

Äiti katsoo, kun lapsi piirtää.

Neljän lapsen äiti Riikka Natunen ostaa ja myy nettikirppiksillä – markkinajohtajan mukaan vertaisverkkokaupan kasvua vauhdittaa sen ekologisuus

Ihmisten välinen kauppa kukoistaa verkossa: markkinajohtaja Tori.fi on ennätyskasvun vauhdissa, ja hyvin menee monella muullakin myyntialustalla. Säästö ja ekologiset syyt siivittävät sitä, että käytetty kiertää.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kittilän Nesteellä, Levin kylpylässä ja terveyskeskuksen myyjäisissä on voinut altistua koronalle

Kittilässä koronavirukselle on voinut altistua palvelutalo Koivukodin lisäksi terveyskeskuksen myyjäisissä, kirkonkylän Nesteellä ja Levin kylpylässä. Kaikkia altistumisaikana näissä paikoissa olleita pyydetään hakeutumaan koronatestiin.

Iivari Viilosmaa kotonaan huoneessa, joka on täynnä design-keräilytyotteita.

Keräilijä Iivari Viilomaa, 29, löysi kirpparilta kummallisen lasiesineen, joka sai "kädet tärrämään" innosta – Instagramissa hänen löytöjään ihailevat tuhannet

Helsinkiläinen puuseppä Iivari Viilomaa toteuttaa keräilyharrastustaan pienellä budjetilla, mutta on onnistunut jo keräämään kirpputoreilta usean kymmenen tuhannen euron arvoisen kokoelman.

Mies seisoo sillalla kauppakeskus Plazan ja Linjurin välillä.

Ostoskeskusten vetovoima hiipuu ja keskustojen liiketilat autioituvat ympäri maan – nuoret yrittäjät uhmaavat muutosta Salossa

Keskustan liiketilat tyhjenevät vauhdilla monissa kaupungeissa. Salon katukuvassa näkyy suljettujen liiketilojen lisäksi kuitenkin myös uusia yrittäjiä. Nuoret kirpparinpitäjät haluavat yrittää, vaikka moni muu on laittanut lapun luukulle.

Seurua ravintolan terrassilla, tarjoilija ottamassa tilauksia.

Ruotsi höllentää koronarajoituksiaan: baarit ja ravintolat auki pidempään, huvipuistot avautuvat, tapahtumarajoituksia nostetaan

Ensimmäiset valtakunnalliset koronahöllennykset astuvat voimaan Ruotsissa tänään tiistaina. Ruotsin ilmaantuvuusluku on kuitenkin yhä EU-maiden toiseksi korkein.

Muotinäytös Hesperian puistossa.

Korvaavatko second hand -putiikit keskustoista lähtevät vaateketjut? Ekonomisti ja kirpputorinpitäjä uskovat, että elämme murrosvaihetta

Kirpputoreja ja erikoistuneita käytetyn tavaran kauppoja perustetaan kaupunkeihin tiuhaan tahtiin. Second handissa on kyse monesta asiasta: kestävästä kehityksestä, vaatekaupan muutoksesta ja taloudellisten riskien minimoinnista.

Vaatteita paaleissa Fidan lajittelukeskuksessa.

Vanhat käyttökelvottomat vaatteet halutaan nyt kierrättää – Turun seudulla aloittaa uusi vaatejätekeräys kaupoissa

Lounais-Suomen Jätehuolto lanseeraa uuden poistotekstiilin keräyspalvelun kauppohin ja kirpputoreihin Turun seudulla. Tavoitteena on kokeilujakson aikana saada kuluttajia kierrättämään vanhoja vaatteita ja muita tekstiilejä.

Vårdbergsparken, Observatoriet

Englannin kielen valta-asema suututtaa, kysyimme mielipidettä neljältä asiantuntijalta – Akateemikko: "Turku Center kuulostaa kirpputorilta"

Akateemikko Kaisa Häkkisen mielestä englanti ei ole väkisin vyörymässä Suomeen, vaan suomalaiset englannistavat nimiään ihan itse.

Pieni mökki täynnä erikokoisia ja -värisiä pehmonorsuja.

Ennen keräsimme selviytyäksemme, nykyisin se on leikkiä ja seikkailua – lähetä kuva aarteistasi

Lelututkijan mukaan netin myyntipalstojen ja kirpputorien tutkiminen on hyvä esimerkki modernista aarteenmetsästyksestä.

Kirpputoriyrittäjä Janita Ruosteenluoma myyntitiskin takana

Näin kirppikset elpyvät pöydät tyhjentäneestä koronasokista: "Saatetaan soittaa, että pöytä halutaan huomiseksi"

Korona ja nettiin siirtynyt käytettyjen tavaroiden kauppa on hiljentänyt itsepalvelukirpputoreja.

Juuso Marttila Eclipse-lautapeli laatikko kädessään.

Juuso Marttilan mielessä kuumottaa aina uusi peli – taktiikkaa ja älyä vaativat lautapelit nousivat huimaan suosioon

Yliopiston informaatikko on luonteeltaan kilpailija, on kyse sitten urheilusta, videopeleistä tai lautapeleistä.

Rita Sirivö kirpputorilla Sotkamossa.

Rita Sirviö, 17, välttelee pikamuotia, vaikka ei tarvitsisi – vastuullisuutta ei kannata murehtia, jos raha on tiukassa, sanoo tunnettu vaikuttaja

Vastuullisuusvaikuttajan mukaan vastuullinen kuluttaminen on Suomessa ensisijaisesti keskituloisten ja rikkaiden velvollisuus.

Kankaanpääläinen kirpputoriharrastaja Kristiina Capparelli Myyntitalo Jerassa astioita katselemassa.

Myitkö tavaraa nettikirpputorilla eikä ostaja pitänyt lupaustaan? Sinulla on oikeus korvaukseen

Kuluttajansuojalaki ei päde verkon vertaiskaupassa, ja oikeustoimilain pykälät kaupankäyntiin ovat heikosti hallussa.

Kirpputorin yrittäjä.

"Kun korona iski, kassa tyhjeni viikossa" – kuopiolainen kirpputoriyrittäjä Jani Sinervirta keksi uuden tavan saada myyjät liikkeelle

Niin sanottu drop in -myynti on myyjälle lähes "koronavapaata", ja tavaraa tulee kivijalkaliikkeeseen aiempaa tasaisemmin.

Dockor som föreställer mumintroll

Kävitkö näissä paikoissa? Koronavirusaltistumisia viime viikolla useissa paikoissa Hämeenlinnassa

Viime viikolla yhdeksässä eri paikassa on voinut altistua koronavirukselle

Saarenkylän nuorisoseuran myyjäisissä on kerrallaan käytössä vain puolet myyntipaikoista.m

Korona-ajan joulumyyjäiset vaativat soveltamista: Myyntipaikat puoleen, turvallisuus kunniaan

Saarenkylän nuorisoseura päätti järjestää joulumyyjäiset jakamalla tapahtuman kahteen osaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle