Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvituskuva lentopallosta

Sarjataulukon hännille voitoitta juuttuneen Nurmon JymyVolleyn päävalmentaja vaihtuu

Tehtävää alkukauden hoitanut Patrik Ojaniemi jättää tehtävän omasta pyynnöstään. Valmennusvastuu siirtyy Jukka Tuoviselle ja Aleksi Mutkalle.

Liigaplokin päävalmentaja Kim Buchwald tuulettaa.

”Ilman näitä ihmisiä ei myöskään olisi meitä” – huippu-urheilunkin taustalla on tuhansia tunteja talkoita

Kyyjärvi ja Pihtipudas ovat lentopallon Mestaruusliigojen pienimmät paikkakunnat. Molemmilla yksi toiminnan kivijaloista on kannattajien tekemä talkootyö.

Lentopalloilija Michaela Madsen kuvattuna Hämeenlinnan Linnanpuistossa.

Koulukiusattu ja hiljainen tyttö päätti yhtenä päivänä muuttua – Michaela Madsenin, 29, oivallus yllätti kaikki

Räväkkyys on ollut ammattilaislentopalloilija Michaela Madsenin uralla iso voimavara. Koulukiusattu Madsen pääsi kuorestaan ulos ensi kertaa lukiossa. Siihen saakka hänet oli tunnettu ujona ja hiljaisena.

Mies lentopallo kädessä, nainen vieressä.

”Olen nähnyt, mitä on voittamisen kulttuuri” – Eveliina Smolander aikoo kipparoida Arctic Volleyn pettymysten yli menestyjäksi

Kahdella edellisellä kaudella sarjapaikka on säilynyt karsintojen kautta. Kauden tavoite ovat pudotuspelit. Päävalmentajan paikan ottaa kokenut Jukka Lehtonen.

Naisten lentopallojoukkue harjoittelee pelikentällä pelaamalla lentopalloa.

Hämeenlinnan Lentopallokerholla selkeä tavoite – ykköseksi tähdätään

Hämeenlinnassa on totuttu menestymään naisten lentopallossa. 2000-luvulla Hämeenlinna on voittanut 10 kultaa, 6 hopeaa ja 5 pronssia. Kulta on selkeä tavoite myös alkaneella kaudella.

Kaksi oranssipaitaista naislentopalloilijaa torjuu palloa verkolla.

Hämeenlinnan Lentopallokerho muuttuu osakeyhtiöksi – joukkueen tavoitteena on tällä kaudella mitalisija

Pelaajat siirtyvät lähiaikoina osakeyhtiön palvelukseen ja myös liigalisenssi siirretään osakeyhtiölle.

Kaisa Alanko

Pusu haastattelupisteellä sai kipparin herkistymään – Suomen lentisnaiset kaipaavat ”totaalista hakkuria” saavuttaakseen arvokisamenestystä

Suomi joutuu odottamaan seuraavia EM-kisoja kolme vuotta arvokisojen rytminmuutoksen vuoksi. Riikka Lehtosen mielestä Suomen lupaavan joukkueen potentiaali mahdollistaa nousun seuraavalle tasolle.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue ja keskellä päävalmentaja Nikolas Buser.

Suomen ohut oljenkorsi EM-jatkopeleihin vaatii ”hurlumhei-meinikiä” – sauma voi avautua, jos Hollannilla ei ole panosta päätösottelussa

Espanja nujersi maanantai-illan trillerissä Suomen lentopallonaiset 3–1-voitolla. Historiallinen paikka EM-jatkopeleihin vaatii nyt superyllätyksen, joka voi kuitenkin aueta yllättävää kautta.

Suomen lentopalloilijat taputtavat.

Suomen lentisnaisilla kovat panokset illalla – Espanja on käytännössä pakko voittaa

Suomi on ennen kahta viimeistä ottelua kiinni jatkopaikassa lentopallon EM-kisojen D-lohkossa. Joukkue taipui Ranskalle sunnuntaina 0–3, mutta Espanja on asiantuntijan mukaan voitettavissa.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue juhlii kentällä.

Trillerivoitto Virosta piti Suomen historialliset jatkohaaveet elossa – asiantuntija näkee joukkueen pelissä selkeän ongelmakohdan

Suomi kukisti Viron lähes kolmetuntisessa jännitysnäytelmässä lentopallon EM-kisoissa. 3–2-voiton myötä Suomella on edelleen mahdollisuudet edetä jatkoon D-lohkosta, mutta haaste on kova.

Roosa Koskelo puolustaa.

Suomen tähtipelaaja jätti lentopallon EM-turnauksen väliin: ”Olisihan se ollut hienoa päättää maajoukkueura näihin kisoihin”

Saksassa pelaava huippulibero Roosa Koskelo olisi ollut valmis hyppäämään maajoukkueen kelkkaan lähellä EM-kisoja, mutta tämä ei sopinut joukkueen päävalmentajalle Nikolas Buserille.

Piia korhonen

Lentisnaisten debytantit kokivat hurjan riitin kastemekossa – näin Suomi aikoo napata historiallisen jatkopaikan EM-kisoissa

Valmentajavelho Tapio Kangasniemi väistyi maajoukkueen peräsimestä viime vuonna ja nyt Suomi suuntaa EM-kisoihin Nikolas Buserin alaisuudessa. Uuden käskijän tavoitteena on tehdä joukkueesta aiempaa fyysisempi.

 Eline Timmerman (vasemmalla), Krystal Rivers ja Roosa Koskelo mestaruusjuhlissa.

Roosa Koskelon uskomaton menestysputki sai jatkoa – mestaruusjuhlia varjostaa valmentajan syöpä

Lentopalloilija Roosa Koskelo jatkaa voittojen tiellä, sillä hän juhlii jälleen kerran Saksan mestaruutta. Koskelo on juhlinut urallaan peräti seitsemää pääsarjamestaruutta.

Kuusamo juhli lentopallomestaruutta keväällä 2023.

Kuusamolla yhdeksän pelaajasopimusta naisten mestaruusliigassa

Kaksi perättäistä naisten lentopallomestaruutta voittanut Kuusamo tavoittelee mestaruutta myös ensi kaudella.

Pölkky Kuusamon lentopalloilijoiden mitalijuhla Kuusamon liikuntakeskuksessa.

Kuusamolaiset juhlivat lentopallomestareitaan kakkukahvein

Mestaruutta juhlivat sekä nuoret että seuran perustajajäsenet – mitalijuhla keräsi liikuntakeskukseen satoja lentopallon ystäviä

Kuusamon liikuntakeskuksen lentopalloyleisöä keväällä 2023.

Lentopallon naisten mestaruuden voittanut Kuusamon joukkue houkuttelee useita mestaripelaajia jatkamaan Kuusamossa

Mestarijoukkueeseen jäämässä useita pelaajia toisin, kuin vuosi sitten.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuusamon Pallo-Karhut 3–0 -johtoon naisten lentopallon finaaleissa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon vastarinnasta huolimatta Kuusamo vei eilen kolmannen voiton finaalisarjassa. Suomen mestaruus on katkolla sunnuntaina Kuusamossa.

Silmälasipäiänen mies seisoo syysauringossa ja tähyilee kadulle.

Hämeenlinna jatkaa yhteistyötä Lentopallokerhon kanssa – seura on poistanut raskauskiellon pelaajasopimuksista

Kaupungin ja Lentopallokerhon markkinointiyhteistyö on ollut vaakalaudalla seuran toimintaan liittyvien epäkohtien takia. Nyt seura vakuuttaa kaupungille muuttuneensa.

Lentopalloilija Ronja Heikkiniemi kerrostalon sisäpihalla.

Suomalaisen lentopallon huippuseura kieltää pelaajiaan tulemasta raskaaksi

Pelaajien häirinnän takia kriisiin ajautunut Lentopallokerho vakuuttaa, että ehtoa ei ole tulevissa sopimuksissa. Juristin mukaan kiellon soveltaminen olisi karuin esimerkki laittomasta syrjinnästä.

Etualalla kolme oranssipaitaista naislentopalloilijaa puolustusasemissa, verkon toisella puolella valkopaitaiset pelaajat pelaavat ilmassa olevaa palloa.

STT: Häirintäkohussa vellonut Hämeenlinnan Lentopallokerho kertoo toimista, joilla se aikoo jatkossa ehkäistä epäasiallista käytöstä

STT:n mukaan seuran hallitus pyrkii siihen, että nyt ilmitulleet epäasiallisuudet eivät ole jatkossa enää mahdollisia.

Oranssiasuinen lentopalloilijanainen hyppää ja lyö palloa verkolla.

Pelaajien häirinnästä syytetty Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri lopettaa seurassa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon hallitus kertoo, että manageri Ville Kalliomäki on lopettanut työt seurassa keskiviikkona.

Ville Kalliomäki Missä menee suomalainen naisurheilu? -keskustelutilaisuudessa Helsingissä 8. marraskuuta 2018.

Pelaajien häirinnästä syytetty manageri väitti vielä tammikuussa, että tapauksia on vain yksi – nyt Hämeenlinna vaatii uutta selitystä

Hämeenlinnan kaupunki pitää managerilta aiemmin saamiaan tietoja harhaanjohtavina. Nyt kaupunki harkitsee uudelleen, voiko yhteistyö seuran kanssa jatkua vai onko mainehaitta jo liian suuri.

HPK:n Jenny Mosser (9) iskee pallon ohi Kangasalan torjujien Laura Laukkasen (12) ja Neea-Maria Joen (14) lentopallon Suomen Cupin 2022 naisten loppuottelussa LP Kangasala – Hämeenlinnan Lentopallokerho Tampereella 4. helmikuuta 2023.

Ville Kalliomäki jatkaa Lentopallokerhon managerina ainakin kevääseen asti – seuran puheenjohtaja näkee ajojahdin piirteitä

Seuran hallitus päättää keväällä, onko Kalliomän mahdollista jatkaa joukkueessa tämän kauden jälkeen. Seura kertoi tiistaina ottavansa käyttöön vastuullisuusohjelman.

Kädet kurottavat kohti lentopalloa verkolla.

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti käyttöön vastuullisuusohjelman – liigajoukkueen toimijoille pakollista koulutusta häirintään puuttumisesta

STT uutisoi viime viikolla, että seuran manageri Ville Kalliomäki oli käyttäytynyt asiattomasti vuosien ajan. Lentopalloliitto tuomitsi hänet ja seuran vuoden 2021 asiattomuuksista ja puuttumattomuudesta.

Ville Kalliomäki Missä menee suomalainen naisurheilu? -keskustelutilaisuudessa Helsingissä 8. marraskuuta 2018.

Managerin häiritsevä käytös sai jatkua vuosia, näin Lentopallokerhon hallitus kommentoi: ”Emme palaa menneisiin virheisiin”

STT uutisoi perjantaina, että naislentopallojoukkueen managerin sopimaton käytös pelaajia kohtaan jatkui vuosia. Seuran hallituksen jäsen kommentoi Ylelle, ettei asiaa ole syytä puida enempää.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen

Kaupunginjohtaja Hämeenlinnan lentopallokerhon tuesta: ”Haluamme mainehyötyjä, emme häirintäkohuja”

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen pyytää Hämeenlinnan Lentopallokerholta uutta selvitystä managerin käytöksestä.

Oranssi- ja valkopaitainen naislentopalloilija tavoittelevat palloa verkolla. Taustalla tuomari tarkkailee peliä.

Tavastia muuttaa sopimustaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon kanssa managerin käytöksen takia

Koulutuskuntayhtymä Tavastia lisää yhteistyösopimukseensa eettisen pykälän. Tavastia on toiminut pitkään Hämeenlinnan Lentopallokerhon yhteistyökumppanina.

Hämeenlinna juhlii lentopallon Suomen Cupin mestaruutta.

Hämeenlinna nousi ahdingosta Suomen Cupin voittoon – yllätysmestarin valmentaja pysyi tiukkana mestaruusjuhlille: ”He pyysivät kolmea päivää”

Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi viiden vuoden jälkeen Suomen Cupin mestariksi. Voitto maistuu hämeenlinnalaisille, joille kausi on ollut vaikea.

Kaksi oranssipaitaista naislentopalloilijaa hyppää verkolle torjumaan palloa.

Hämeenlinna jatkaa yhteistyötä Lentopallokerhon kanssa häirintäkohusta huolimatta – ehtona nollatoleranssi epäasialliseen käytökseen

Kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen teki yhteistyön jatkosta vuosille 2023–2025 viranhaltijapäätöksen. Sopimuksen kustannusarvio on 18 000 euroa.

Sinikeltaisia lentopalloja kangaskorissa.

Managerin sopimaton käytös tuli yllätyksenä Hämeenlinnan Lentopallokerhon hallitukselle: ”Tällä perusteella ei ole mahdollista irtisanoa”

Hämeenlinnan Lentopallokerhon hallitus antoi manageri Ville Kalliomäelle varoituksen epäasiallisesta kielenkäytöstä. Managerin asema joukkueessa ei muutu.

Punaisen tähden Jelena Stojic ohittaa Kuusamon Pallo-Karhujen torjunnan Mestarien liigan karsintaottelussa.

Pallo-Karhut saa pelata kotiottelunsa CEV-cupissa sittenkin Kuusamossa

Seura joutui hakemaan poikkeuslupaa, koska palloiluhalli on metrin liian kapea kansainvälisiin otteluihin. Lupa heltisi Euroopan Lentopalloliitolta.

Oulun jääkiekkohallissa Oulun kärppien parhaat paikat

Oulun Kärpät voitti Tampereen Ilveksen kotipelissään tiistaina – Kuusamon naislentopalloilijat taas putosivat Mestarien liigasta

Kuusamon naislentopalloilijat hävisivät Belgradin Punaiselle Tähdelle erin 0–3 Rovaniemellä. Kärpät taas jätti Ilveksen nollille ja tahkoi kolme maalia.

Katja Kylmäaho passaa palloa lentopallon Mestarien liigan karsintaottelussa.

Kuusamolle paha takaisku – joutuu lähtemään Mestarien liigan karsintaan ilman ykköspassariaan

Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis tietää, että Belgradin Punaisella tähdellä on etu puolellaan, kun joukkueet kohtaavat lentopallon Mestarien liigan karsinnan toisessa osaottelussa.

Libero Sanna  Häkkinen, Kuusamo.

Kuusamo haastaa Belgradin ilman ykköspassariaan

Kuusamo pelaa naisten Euroopan mestarien liigan kotiottelun saliongelmien vuoksi Rovaniemellä.

Pallo ja pelaajia taustalla.

Yhteisöllisyys ja auttamisen halu kantavat pienen paikkakunnan lentopalloylpeyttä – varakapteeni: "Kaikki ovat kuin yhtä perhettä"

Pihtiputaan Liigaplokille lokakuun alussa alkanut kausi on jo 20. naisten lentopallon korkeimmalla sarjatasolla.

Punaisen tähden Jelena Stojic ohittaa Kuusamon Pallo-Karhujen torjunnan Mestarien liigan karsintaottelussa.

Kuusamo pysyi erän verran Punaisen tähden vauhdissa, mutta kotijoukkue pehmensi hallitsevan Suomen mestarin – ”Taistelimme sen, minkä pystyimme”

Serbian hallitseva mestari Crvena Zvezda jätti Kuusamon Pallo-Karhut aseettomaksi lentopallon naisten Mestarien liigan karsinnassa. Kuusamon libero Sanna Häkkinen tiedosti joukkueiden välisen eron.

Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen kuvassa

Suomalaista beach volley -historiaa – Lahti-Liukkonen ja Ahtiainen voittivat maailmankiertueen kilpailun: "Ei tätä vieläkään oikein usko"

Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen voittivat maailmankiertueen Challenger-tason kilpailun Malediiveilla. Sara Sinisalo ja Anniina Parkkinen täydensivät suomalaismenestystä kolmossijalla.

Sinikeltaisia lentopalloja kangaskorissa.

JymyVolleyn uusi päävalmentaja löytyi seuran sisältä

27-vuotias Aleksi Mutka vaihtaa juoniorivalmennuspäällikön työt liigajoukkueen päävalmentajuuteen.

Punaisiin pelipaitohin pukeutuneet kaksi nuorta naista ja mies keskustelevat lentopallokentällä. Miehellä kädessä lentopallo.

Arctic Volley nappasi historian ensimmäisen voittonsa – LP-Vampulan kaatui erin 3-0

Arctic Volleyn pelit jatkuvat tänään Lapin Urheiluopistolla kun verkon toiselle puolelle asettuu LP Viesti Salosta.

Punaiseen paitaan pukeutunut nuori, vaaleahiuksinen nainen hymyilee.

Arctic Volleyn kapteeni Roosa Rautio haluaa kaudesta mitalin – uusi rovaniemeläisseura jahtaa avausvoittoa kahdella kotipelillä

Rovaniemellä pelataan tällä viikolla kaksi lentopallon naisten pääsarjan ottelua. Lapin Urheiluopistolle saapuvat vieraaksi keskiviikkona Vampula ja torstaina LP Viesti.

Lentopallojoukkue KyKy-Betsetin pelaajat harjoituksissa.

Kyyjärvi ja Pihtipudas avasivat pistetilinsä lentopallon Mestaruusliigassa

Kyyjärven KyKy-Betset otti lauantaina ensimmäisen liigaotteluvoittonsa vierasottelussa Kokkolassa ja LiigaPloki avasi kautensa Pihtiputaalla kotivoitolla Hämeenlinnasta.

Passari Katja Kylmäaho, Kuusamo.

Kuusamo lähtee lentopallon mestaruusliigaan täysin uusiutuneella joukkueella

Hallitsevan mestarin riveissä vain yksi pelaaja viime vuoden joukkueesta. Pelaajat ja valmentaja eivät vielä uskalla ennakoida menestysmahdollisuuksia.

Lentopallo, yleiskuva

Hämeenlinnan lentopallonaisissa tutkinta vakavasta eettisestä rikkomuksesta – manageri: "En tiedä, mitä tutkinta koskee"

Tutkinta liittyy henkilöön tai henkilöihin joukkueen sisällä. Suomen urheilun eettinen keskus on saanut asiaan liittyen vähintään kaksi ilmoitusta. Tutkintapäällikkö on yksityiskohdista vaitonainen.

Tapio Kangasniemi toivoo seuraajansa johdattavan Suomen Euroopan huippumaiden joukkoon

Suomalainen valmentajavelho taikoi ällistyttävän tuhkimotarinan kahdeksassa vuodessa – tässä on Tapio Kangasniemen menestyksen salaisuus

Tapio Kangasniemi nosti Suomen naisten lentopallomaajoukkueen pohjalta arvokisojen vakiokävijäksi. Kangasniemen aika päävalmentajana päättyi viikonloppuna. Jatkossa Kangasniemi toimii valmennuspäällikkönä.

Pelaajat kiittivät päävalmentaja Kangasniemeä

Suomen EM-kisajuhlien keskellä koskettava hetki – kapteeni Kaisa Alanko pyyhki kyyneleitä, kun merkittävä aikakausi päättyi

Suomen lentopallonaiset nappasivat jälleen paikan EM-kisoihin. Juhlahumussa pelaajilla oli myös haikea olo, sillä pitkäaikainen päävalmentaja Tapio Kangasniemi siirtyy toisiin tehtäviin.

Kaisa Alanko pallon kanssa.

Suomen lentopallonaiset taipuivat Tshekille toistamiseen – EM-kisapaikka ratkeaa lauantaina Joensuussa

EM-karsintalohkon voiton ja kisalipun varmistanut Tshekki kaatoi Suomen EM-karsintaottelussa Taborissa 3–0.

Kaisa Alanko ja Piia Korhonen Islanti-Suomi-ottelussa.

Susijengin fanit saapuvat lentopallonaisten tueksi – kaksi erää Tshekissä riittää Suomelle EM-kisapaikkaan

Suomen lentopallonaisten EM-karsintaurakka huipentuu keskiviikon Tshekki-vierasotteluun ja lauantain Montenegro-kotipeliin. Kolmas peräkkäinen kisapaikka on Suomen hyppysissä.

Suvi Kokkonen (vas.) hääri lentopallonaisten kapellimestarina Islantia vastaan.

Lentopallonaiset päihittivät Islannin EM-karsinnoissa – Suvi Kokkonen loisti, passari Emmi Jalonen onnistui

Suomen naisten lentopallomaajoukkue hoiti pakkovoiton EM-karsintalohkon heittopussi Islannista erin 3–0 (25–19, 25–16, 25–13) Salohallissa. Suomi nousi lohkossa toiseksi, koska Montenegro hävisi Tshekille.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue.

Ennakkosuosikki Tshekki kukisti Suomen lentopallonaiset – viimeisen erän huima loppukiri antoi toivoa

Suomen lentopallonaiset taipuivat lohkon ennakkosuosikki Tshekille EM-karsintaottelussa Seinäjoella. EM-kisapaikan tavoittelemiseen tappio ei kuitenkaan vaikuttanut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle