Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tullin logo auton kyljessä

Sisärajavalvonta jatkuu tammikuun loppuun – Tulli hoitaa väliaikaisesti rajavalvontaa Suomen ja Norjan välisellä maarajalla

Rajavartiolaitos on pyytänyt Tullilta virka-apua. Valtioneuvoston päätöksellä maahantulon rajoitukset jatkuvat nyt tammikuun loppuun saakka.

Suomen ja venäjän rajavyöhyke Kuhmon Vartiuksessa.

Rajaliikenne hiljeni edelleen Kainuussa ja Koillismaalla

Korona on hiljentänyt myös rajanylityspaikkoja. Kainuun rajavartiosto kertoo, että kahden vuoden takaisista luvuista ollaan tultu vuonna 2021 alaspäin todella mittavasti.

Kaksi rajavartijaa pysäyttää autoa.

Näin sisärajavalvonta on purrut Lapissa: Torniossa käännytykset ovat tippuneet 20–50:een päivässä, lentoasemilta käännytetty vain tusina viikossa

Suomi ja Ruotsi tiukensivat koronamääräyksiä viime viikon tiistaina. Suomi on palauttanut sisärajavalvonnan ja Ruotsi on lisännyt rajatarkastusten tekemistä.

Vartiuksen raja-asema Kainuussa.

Rajavalvonnan koronarajoitukset näkyvät myös Kainuussa

Raja-asemien koronavalvontaa tiukennetaan perjantaista alkaen. Vartiuksen raja-asemalla Kuhmossa tehtiin maahantulijoille viime viikolla 470 koronatestiä, joista yksi oli positiivinen.

Ruskea koira istuu pölkyn päällä ison katoksen alla.

Belgianpaimenkoira Alma on Vuoden rajakoira – Alma työskentelee Nuijamaan raja-asemalla

Alman ammattitaitoon kuuluu muun muassa ihmisten, esineiden ja asiakirjojen etsiminen.

Imatran tulli ja rajanylityspaikka.

Kaakkois-Suomen rajalla on hyvä valmius käyttää sydämenlyöntejä ajoneuvoista tunnistavia HBD-laitteita – muitakin tarkastuslaitteita on uusittu koronaepidemian aikana

Kaakkois-Suomen rajavartiosto uusii tulevan talven aikana vanhoja HBD-laitteistojaan, joilla tunnistetaan sydämenlyöntejä ajoneuvoista.

Rajavartiolaitoksen stop-kyltti itärajalla

Kaakon kansanedustajat yksimielisiä: itärajan aitaaminen olisi kallista ja lähinnä symbolinen ele

Laitonta maahantuloa on parasta torjua kansainvälisellä yhteistyöllä ja lisäämällä Rajavartiolaitoksen resursseja, ajattelevat Kaakkois-Suomen kansanedustajat.

Anonym sjöbevakare i svart jacka. Gränsbevakningens emblem syns på axeln. En patrullbåt finns i bakgrunden.

Marttinen pettyi ministerin vastaukseen – Rauman merivartioaseman kohtalo huolettaa

Kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) jätti varsinaissuomalaisen kansanedustajan Sandra Bergqvistin (r.) kanssa äskettäin kirjallisen kysymyksen rajavartiolaitoksen merivartioasemien kohtalosta.

Pakolaisia ja siirtolaisia veneessä Välimerellä lokakuussa 2015.

Ylen selvitys: EU:n rajoilla on tehty laittomia käännytyksiä, ja rajavirasto katsoo niitä sormien läpi – mukana myös suomalaisia rajavartijoita

Euroopan rajoilla syyllistytään toistuvasti laittomiin käännytyksiin, joissa estetään ihmisiä hakemasta turvapaikkaa. Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontex ei ole puuttunut ihmisoikeusrikkomuksiin EU:n jäsenmaiden rajoilla, ilmenee Ylen selvityksestä.

rajalinjaa itärajalla

Suomen mahdollisen raja-aidan tiellä monta estettä – muutaman vuoden vanha selvitys itärajan panssariverkkoaidasta ei suositellut rakentamista

Itärajan villisika-aidasta tehty selvitys piti ongelmana sitä, että aitaan jäisi runsaasti aukkoja esimerkiksi vesialueiden kohdalle. Maailmalla raja-aitojen kustannukset ovat vaihdelleet runsaasti.

Piikkilanka-aitaa Suomen ja Venäjän rajalta Nuijamaalla.

Suomen itärajalla kulkee hontelo piikkilanka, ja Valko-Venäjän kriisi aloitti pohdinnan kunnon aidasta – rajan lähellä ajatukset ristiriitaisia

Suomen ja Venäjän välinen raja on rauhallinen. Sille on syynä erityisesti Venäjän tehokas partiointi. Suurin osa yrittäjistä jää kiinni jo Venäjällä.

Raja-Joosepin rajanylityspaikka Inarissa.

Raja-Joosepin rajanylityspaikan uudistus valmis

Raja-Joosepin liikennemäärien odotetaan tulevaisuudessa kasvavan koronaa edeltäneestä ajasta.

Tilanne kiristyi Valko-Venäjän ja Puolan rajalla

Ylen kirjeenvaihtaja Valko-Venäjän rajalla: Siirtolaiset kertovat turhautumisestaan ja Puolan kovista toimista

Ylen Venäjän kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen kävi tänään Bruzgin rajanylityspaikalla, jossa siirtolaiset alkoivat heitellä Puolan puolelle kiviä ja keppejä. Puolan rajaa vartioivat sotilaat vastasivat vesitykillä. Mikkosen haastattelemat siirtolaiset kertovat turhautumisestaan.

Toimittaja Antti Kuronen A-studiossa.

Ylen Irakissa tapaaman salakuljettajan mukaan siirtolaiset pääsevät Valko-Venäjältä EU:n puolelle syrjäisistä paikoista

Puolan ja Valko-Venäjän rajalle jumiin jääneet siirtolaiset aikovat edelleen Euroopan unioniin. Paluu kotimaahan ei heitä houkuttele.

Kuvassa on Rajavartiolaitoksen tunnus lokakuussa 2020.

Rajavartiolaitos seuraa Valko-Venäjän tilannetta ja hakee siitä oppia: "Kaikille lienee selvää, että itärajaa ei voida aidata"

Everstiluutnantin mukaan Rajavartiolaitoksella on pääosa tarvittavista toimivaltuuksista jo olemassa, jos Puolan, Latvian ja Liettuan tilanne toistuisi Suomessa.

Kainuun rajavartioston toimistopäällikkö Topi Räsänen rajajääkärimuistomerkin ääressä.

Kainuun rajavartiosto varautuu arjessa myös hybridivaikuttamiseen – tilannekuva koko Euroopasta on tarkka

Rajavartiolaitos on päivittänyt toimintojaan suurimittaiseen maahantuloon liittyviin tilanteisiin. Taustalla on vuoden 2015 tapahtumat, joita on pidetty osana Venäjän hybridivaikuttamisen keinoja.

Ihmisiä menossa rajatarkastukseen Niiralan rajanylityspaikalla.

Niiralassa liikenne vilkastunut viime vuodesta

Niiralassa tehtiin lokakuussa yli 19 000 rajatarkastusta. Rajanylitysten määrä lisääntyi vuodentakaisesta noin 70 prosenttia.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkojen aukioloajat muuttuivat

Ylityspaikat ovat jatkossa auki maanantaista perjantaihin kello 8-18 ja viikonloppuisin 9-17.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Mies jäi kiinni luvattomasta rajanylityksestä Lappeenrannan Ylämaalla

Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti luvattoman rajanylittäjän kiinni perjantaina.

Sotilaskoneita Kremlin yllä Voitonpäivän paraatin harjoituksissa.

Finns increasingly critical of Russia, survey finds

A new survey found that nearly 60 percent of respondents considered Russia a military threat.

Allegro-juna Lappeenrannan asemalla

Vainikkalan rajanylityspaikka avautuu: VR haluaa Allegrot liikkelle joulusesonkiin mennessä

VR neuvottelee parhaillaan Venäjän rautateiden ja viranomaisten kanssa, jotta Allegro-junien liikennöinti Vainikkalan kautta alkaisi joulusesonkiin mennessä.

Viisi karhua marssii peräkkäin kohti kameraa ruskaisessa maastossa.

Surveillance camera captures bears marching off to winter slumber

A border guard surveillance camera in Kainuu recorded a female bear and four cubs heading for hibernation.

Viisi karhua marssii peräkkäin kohti kameraa ruskaisessa maastossa.

Viisi peräkkäin marssivaa karhua tallentui rajavalvontakameraan Kainuussa – rajavartioaseman päällikkö: "Onhan näissä tuuriakin"

Emokarhu ja neljä karhunpentua ovat todennäköisesti matkalla talviunille. Karhujen lisäksi valvontakameroissa näkyy joskus myös susia, ahmoja, kettuja, ilveksiä, hirviä, poroja ja metsäpeuroja.

Saapuvien aula Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Helsinki-Vantaan lentokenttää uhkaa täydellinen kaaos, sanoo kaupunginjohtaja – "Kaikkia ei voida tarkastaa, rajoille saatava eurooppalainen malli"

"Me jäimme lähtötelineisiin seisomaan. Kesän kansainvälinen matkailu jo menetettiin. Vaarana on, että tätä menoa menetetään myös joulunajan tärkeää liikennettä", sanoo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Läheltä

Parikkalan rajanylityspaikan avaamisella Etelä-Savoon työvoimaa, elinvoimaa ja miljoonia? – paikalliset toimijat uskovat raja-aseman avautuvan vielä tällä hallituskaudella

Parikkalan raja-aseman avaaminen kansainväliselle liikenteelle on ollut valmisteilla jo vuosia ja se kuuluu myös nykyiseen hallitusohjelmaan. Etelä-Savossa odotetaan rajanylityspaikan avaamista monista syistä.

Poliisiauto vahtii liikennettä kun rakennusmiehet asentavat betoniporsaita Valtatie 3. tiesululle  27.3.2020.

Koronan opit parantavat Suomen kriisivalmiutta – sotilasprofessori: "Vaikka selvisimme hyvin, rakenteiden päivittämistarpeita on"

Suomen kriisivalmiuden harjoitteleminen on jäänyt koronapandemian vuoksi tavallista vähemmäksi. Kriisin helpottaessa viranomaisille jää enemmän aikaa uusille suunnitelmille, joissa voidaan hyödyntää koronasta saatuja oppeja ja kokemuksia.

Antti Kaikkonen.

Puolustusministeri Kaikkonen EU:n puolustusyhteistyöstä: "Ehkäpä reipas askel on näköpiirissä ensi keväänä"

Eduskunnassa keskusteltiin uudesta puolustusselonteosta. Kansanedustajia kiinnosti erityisesti EU:n puolustusyhteistyön mahdollinen tiivistyminen, jonka EU-komission puheenjohtaja nosti esiin eilisessä puheessaan.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vesitaso teki hätälaskun mereen Jollaksen eteläpuolella

Merivartiosto pelasti koneesta kaksi ihmistä. Heillä ei ole hätää.

Marjastaja kaataa mustikoita sankoon.

Marjastajat työllistivät rajavartiostoa itärajalla elokuussa

Lapin rajavartiosto havaitsi elokuussa luvattomasti rajavyöhykkeellä liikkuvia Sallassa. Kyseessä olivat seurueina liikkuvat ulkomaiset marjanpoimijat.

Rajavartija opastaa Suomeen Ruotsista tulevaa asiakasta testipisteelle Tornion rajanylityspaikalla.

Tieto Ruotsin rajakuntien vapaasta matkustuksesta yllätti Suomen terveysviranomaiset ja rajavartijat – ministeriöstä ei herunut mitään ennakkotietoa

Tornion johtavan lääkärin Jukka Ronkaisen mukaan ministeriö ei kertonut etukäteen suunnitelmistaan vapauttaa Ruotsin rajakunnista tulevia koronatodistus- ja testivaatimuksista. Myös tarkennuksia asetuksen sisältöön on ollut vaikea ministeriöstä saada.

Savonlinnan kaupungintalo

Savonlinnan kaupunki penää valtiolta rahoitusta Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan kansainvälistämiseksi

Hallituksella käynnistyy ensi viikolla budjettiriihi. Suomen hallitus linjasi syyskuussa 2019, että rajanylityspaikka kansainvälistettäisiin vuonna 2024

Raja-Joosepin kansainvälisen rajanylityspaikan tarkastustoiminta aloitti uusissa tiloissa.

Raja-Joosepin rajanylityspaikan toiminta muutti uusiin tiloihin

Uudet tilat sijaitsevat noin 800 metriä länteen entiseltä rajanylityspaikalta.

Ylitornion rajanylityspaikka, jossa on sininen kontti, Rajavartiolaitoksen pakettiauto ja telttakatos. Rajanylityspaikalle on pysähtynyt auto, jonka vierellä on kaksi rajatarkastajaa.

Rajavartijat poistuvat Ylitornion ja Pellon maahantulopisteiltä

Koska maahantulijoita ei näillä raja-asemilla enää tarkasteta eikä ohjata testiin, ei rajavartijoiden apuakaan tarvita.

Ryhmä laittomia siirtolaisia pidätettynä Vorzovassa, Latviassa, 11. elokuuta.

Latvia varautuu irakilaisiin rajanylittäjiin – satakunta siirtolaista on käännytetty takaisin rajalta

Latvia on määrännyt maahan hätätilan, jolla rajavalvontaa saadaan tehostettua Valko-Venäjän vastaisella rajalla. Latvian noin kahden sadan kilometrin Valko-Venäjän rajalla partioi hätätilan nojalla rajavartioiden lisäksi armeija ja poliisi. Tilanne on ollut ensimmäisen hätätilaviikon aikana rauhallinen.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Koronatapausten määrä ei juuri nyt kasva Kymenlaaksossa – tilanne silti vakava

Kymenlaakso jatkaa edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntamäärät eivät ole nousseet, ja viimeisen viikon aikana määrissä on ollut jopa hienoista laskua. Tilanne on silti vakava.

Tulli pilotoi automatisitua rajanylitystä Kivilompolossa osana CaaS-pilottia.

Tulli pilotoi automatisoitua rajanylitystä Kivilompolossa

Käytännössä automatisointi tarkoittaa, että tieto Norjan satamasta lähtevän rekan sisällöstä siirtyy sähköisesti tullipaikalle ja rekka voi jatkaa matkaansa pysähtymättä.

Tornio-Haaparannan rajanylityspaikka.

Torniossa Näränperän kautta pääsee jälleen rajan ylitse keskiviikosta alkaen

Krannikadun kohdalla nykykäytäntö jatkuu eli Ruotsin puolelle ei pääse, mutta Suomeen voi saapua kello 8–18. Rajavartiosto tarkastaa Krannikadulla terveystodistuksia virka-apuna.

Läheltä

Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii epäiltyä luvatonta rajanylitystä Ilomantsissa

Rajavartioston mukaan rajapartio otti eilen kiinni kolme Ilomantsin Rajakoskella liikkunutta ulkomaalaista ihmistä. Heidän epäillään ylittäneen Suomen ja Venäjän välisen rajan jalan.

norjalaispoliisi tarkastaa autoilijoiden henkilöpapereita heinäkuussa 2020 Suomen ja Norjan rajalla

Rajanylitysliikenne kasvoi Lapin rajavartioston alueella

Liikenne kasvoi edelliseen viikkoon verrattuna niin pohjois- kuin länsirajallakin.

Autot jonottavat Nuorgamin raja-asemalla Norjaan päin Utsjoella iltapäivällä 5. heinäkuuta 2021

Rajanylitysten määrä kasvussa Norjan vastaisella rajalla

Maahan saapuvien määrä kasvoi viime viikolla lomamatkailun myötä peräti 28 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna.

Mälkiän sulku tyhjänä odottamassa laivaa Saimaalta.

Venäjän rajan pitäisi olla kiinni suomalaisilta – Saimaan kanavaa pitkin kuitenkin pääsee: "Koska rajoituksia ei ollut, jatkoimme matkaa"

Saimaan kanavan liikenteen rajoitukset eivät käytännössä ole koskettaneet suomalaisia huviveneilijöitä. Suomen rajaviranomainen ei ota kantaa siihen, miten asiat etenevät Venäjän puolella.

Kuopion lentoaseman matkalaukkuhihna ja tuloaula tyhjillään

Siilinjärvelle valtionavustusta terveysturvallisuuteen liittyvien rajatoimien huolehtimisesta

Siilinjärven kunta sai 295 324 euroa rajanylityspaikan terveysturvallisuudesta huolehtimisesta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Ilmakuva Tornion rajasta.

Liikennemäärä on hieman kasvanut Tornion rajanylityspaikalla: ulkomaalaisia matkailijoitakin näkyy liikenteessä

Länsi-Suomen merivartioston mukaan matkailun kasvu on näkynyt Tornion rajanylityspaikalla juhannuksesta lähtien.

Tornion kaupungin osastonhoitaja Marianne Junes-Leinonen Tornion koronatestauskonteilla.

Sisärajavalvonta päättyy kahden viikon päästä, mutta rajavartijat eivät häivy länsirajalta mihinkään – virka-apua tarvitaan testeihin ja tarkastuksiin

Sisärajatarkastukset jatkuvat vielä reilut kaksi viikkoa. Rajavartiosto ei kuitenkaan poistu kokonaan sisärajoilta. Osa henkilökunnasta jää auttamaan terveysviranomaisia, jotta koronaa sairastavia ei pääse Suomeen.

Rajavartiolaitos suorittaa rajatarkastuksia Torniossa Ruotsin rajalla

Government extends internal border controls until end of July

Internal border traffic refers to travel between Finland and other Schengen area countries.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle