Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

MaRa kantelee EM-kisaturistien koronatestit Vaalimaalla keskeyttäneen Kymsoten toiminnasta – toimitusjohtaja Timo Lappi: ''Viranomaiset eivät voi toimia tällä tavalla''

Kymenlaakson sote-kuntayhtymä Kymsote keskeytti jalkapallon EM-kisoista Venäjältä palanneiden turistien koronatestit Vaalimaan rajanylityspaikalla kesäkuussa rajan ruuhkautumisen vuoksi.

Pirkanmaalla löytynyt 44 jalkapalloturistien Venäjältä tuomaa koronatartuntaa

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 149 tartuntaa. Koronatilanne on heikentynyt. Tartunnan saaneista vain kolme prosenttia oli saanut täyden rokotesarjan. Tapaukset saadaan yhä hyvin jäljitettyä.

Britannian viranomaiset heltyivät, tuhat italialaista futisfania pääsee pikavisiitille EM-finaaliin

Koronavirustilanteen takia muista maista on ollut hyvin vaikeaa päästä Lontooseen.

HUSin ylilääkäri Asko Järvinen: EM-kisaturismin piiloon jäävät tartuntaketjut huolettavat, joitakin tartuntoja voi vielä tulla esiin

HUSin alueella on tähän mennessä tullut esiin vajaat 400 EM-kisaturistien Pietarista saamaa tartuntaa tai niiden jatkotartuntaa. HUSin ylilääkärin Asko Järvisen mukaan testeihin hakeutuneet ihmiset näyttävät välttäneen kontakteja hyvin.

Koronatartunnat kasvussa, mutta silti Lontoossa pelataan EM-kisoja 60 000 katsojan edessä – Englannin kotietu kasvoi myös viranomaispäätöksellä

Jalkapallon EM-kisat huipentuvat Lontoossa, mutta ei ilman kritiikkiä. Soraääniä ovat aiheuttaneet Lontoon koronatilanne sekä Englannin viranomaispäätökset, joilla jalkapallomaajoukkue saa isomman kotiedun.

Portugali palauttaa ulkonaliikkumiskiellon ja Skotlannissa syntyi ennätys päivittäistartunnoissa – näin muunnos ja kisakatsomot kiihdyttävät pandemiaa Euroopassa

Euroopassa helteinen heinäkuu aloitti vilkkaan kesälomakauden, mutta samalla myös hyvin herkästi tarttuva koronaviruksen deltamuunnos näyttää herättelevän koronapandemiaa uuteen nousuun. Kisatartuntoja on havaittu Suomen ohella myös esimerkiksi Skotlannissa.

Maskisuositus saattaa jatkua loppukesään – kevennystä lykättiin Pietarista tuodun tartuntaryppään vuoksi

Tartunnat ovat lähteneet kasvuun tällä viikolla. Pääosa tartunnoista näyttäisi olevan deltamuunnosta ja yli 40 prosenttia tartunnoista lähtöisin kisaturisteilta. Pietarista palanneiden turistien koronatartuntojen myötä maskisuosituksen kevennys viivästyy.

Yksi uusi koronatartunta Lapin sairaanhoitopiirissä – tartunta on peräisin EM-kisamatkalta Pietarista

Tartunta todettiin Inarissa ja on Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolelta tulleella henkilöllä. Hänet sekä samassa bussiryhmässä matkustaneet on asetettu karanteeniin.

Kannattajat lauloivat tiiviinä ryhmänä ilman maskia katsomossa – HIFK:n toimitusjohtaja arvioi järjestelyiden onnistuneen: "Huojentunut fiilis"

HIFK:n toimitusjohtaja Cristoffer Perret arvioi koronajärjestelyiden olleen onnistuneita. Hänen mukaansa viime aikoina on yritetty luoda kuvaa, että jalkapallon seuraaminen olisi "erityisen vaarallista".

STM ja THL: Koronatapausten määrä on kasvussa – EM-kisaturistien tartunnat levinneet lähinnä perhepiirissä

Positiivisten testitulosten osuus testatuista on kasvanut. Yli kolmannes tartunnoista on nuorilla aikuisilla. Yli 40 prosenttia viime viikolla todetuista tartunnoista liittyy suoraan Venäjän kisaturismiin.

Infektiolääkärit havainneet selvän muutoksen: Maskien käyttö on vähentynyt, vaikka deltavariantti jyllää – "Huoli oli jo ennen kisoja"

Pohjalaismaakuntien sairaanhoitopiireissä on huomattu, että monet ovat jättäneet kasvosuojaimet kotiin kauppareissuillaan. Maskin käyttöä suositellaan edelleen esimerkiksi tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Stadin Derbyyn saattaa tänään tulla jopa 5 300 katsojaa – Katso, miten kannattajakulkueet marssivat stadionille

Stadin Derby järjestetään 79. kerran. Poliisi vetoaa vahvasti Pietarista palaaviin jalkapallofaneihin, että he jäisivät kotiin. Poliisin arvion mukaan ensimmäisenä marssineessa Helsingin IFK:n kulkueessa oli noin sata osallistujaa.

Rajalla ilman koronatestiä jääneiden EM-kisaturistien asuinkunnissa ilmeni epäselvyyksiä – lähes 90 löytyikin Espoosta

Ylelle toimitetussa listassa virheitä oli etenkin pääkaupunkiseudun luvuissa. Kymsote selvittää asiaa parhaillaan.

Pietarin kisamatkalta jo kuusi koronatartuntaa Vaasaan, kaikki rajalla testaamattomat karanteenissa myös Seinäjoella – "Otimme tämän mutkan sisäkaarteen kautta"

Vaasassa ja Seinäjoella pelataan karanteenin suhteen varman päälle, sillä altistumisia on vaikea rajata. Kokkolassa karanteeni tulee altistumisesta, esimerkiksi linja-autossa.

Koronaepidemia lähentelee kiihtymisvaiheen rajaa Etelä-Karjalassa – tartuntalukuja nostavat rajan yli tulevat tartunnat

Maakunnan tilannekuvaryhmä arvioi viimeistään viikon kuluttua, joudutaanko rajoituksia kiristämään ja siirtymään epidemian vakavampaan eli kiihtymisvaiheen tilanteeseen.

Ilman koronatestiä jääneet EM-kisaturistit asuvat yli 60 kunnassa ympäri Suomea – katso täältä koko lista

Kaikki kisaturistit eivät ole vielä käyneet koronavirustesteissä. Viime viikon tiistaina Suomeen palanneista ja testaamatta jääneistä kisaturisteista noin joka kolmas asuu pääkaupunkiseudulla.

Korona pysynyt vielä kisaturistien lähipiirissä Helsingissä – ylilääkäri: "Selkeä riski jatkotartunnoille yhä on"

Helsingissä on todettu useita jatkotartuntoja liittyen Pietarin EM-kisamatkailijoiden Suomeen tuomiin tartuntoihin. Epidemiologisen toiminnan ylilääkärin mukaan jäljityspuheluihin vastaamisessa on julkisen keskustelun myötä tapahtunut ryhtiliike.

EM-kisaturistit eivät vielä näy Kainuun koronaluvuissa

Kainuussa ei ole vielä todettu yhtään koronavirustartuntaa, joka suoraan voidaan linkittää jalkapallon kisaturisteihin ja Pietariin. Tiedossa kuitenkin on, että myös Kainuusta on lähtenyt Pietariin porukkaa.

Kiuru A-studiossa Pietarin-kävijöistä: "Meillä on vaikeuksia tavoittaa ihmisiä, asiaan suhtaudutaan vähätellen"

Ministeri Krista Kiuru (sd.) ei ennakoi, johtavatko sadat kisatartunnat rajoitusten kiristämiseen, mutta kuvaa tilannetta vakavaksi. Hän painottaa kisaturistien vastuuta uuden aallon estämiseksi.

Huuhkajafanien "virallisten" kisabussien kuljettajat ovat välttyneet koronatartunnoilta

Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajayhdistyksen kanssa sopimuksen tehneen kuljetusfirman mukaan turvallisuudesta huolehdittiin busseissa niin hyvin kuin mahdollista.

Koronaan sairastunut helsinkiläinen kisaturisti on ollut jumissa yli viikon Pietarissa: "Täällä ei hirveästi välitetä koronasta"

Ylen haastattelema mies ei tiedä, milloin hän pääsee takaisin Suomeen. Myös reissussa mukana olleet kaverit ovat sairastuneet koronaan.

EM-kisojen koronatartunnoista alkaneessa kuramyllyssä lentää nyt lokaa joka suuntaan – johtajaylilääkäri: "Tässä on hieman murjottu olo"

Osansa EM-kisaturismia ja koronakontrollia koskevasta palautteesta ovat saaneet niin viranomaiset, bussifirmat kuin Huuhkaja-fanitkin. Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin Venäjän rajalla ja noin 800 kisaturistia jäi testaamatta viime viikon tiistaina.

EM-kisoista jo lähes 300 koronatartuntaa – leviävät nyt perheissä "ja vähän muuallakin", THL:n uusi ohje jalkapalloturisteja tavanneille: Menkää testiin

THL suosittaa kisaturistien kanssa lähikontaktissa olleita hakeutumaan testiin heti. Suositus ei koske kahden rokoteannoksen saaneita tai taudin alle 6 kuukautta sitten sairastaneita, ellei heille tule koronaan sopivia oireita.

Neljäs korona-aalto uhkaa nyt – HUSin Mäkijärven mukaan jopa tuhannet ovat voineet altistua Pietarista saaduille kisatartunnoille

Viimeisimmän tiedon mukaan HUSin alueella on tiedossa 202 kisaturistien mukana Pietarista tullutta tartuntaa, ja määrän pelätään kasvavan. Kaksi koronapotilasta on sairaalahoidossa. Toistaiseksi 496 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Useita jalkapallon EM-turistien koronatartuntoja todettu myös Pohjois-Pohjanmaalla – lääkäri: "Ikävä käänne"

Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jarkko Huusko kertoo, että yhdestätoista koronapositiivisesta jalkapallon kisaturistista kuusi on Oulusta ja loput muualta maakunnasta.

Länsi-Pohjassa ei ole todettu jalkapallon EM-kisoista peräisin olevia koronatartuntoja: juhannuksena ei yhtään tartuntaa

Sairaanhoitopiiri kuitenkin muistuttaa koronaturvatoimien ja rokotusten tärkeydestä.

Yksi kisamatkalta tullut koronatartunta Rovaniemellä

Uusintatestiin kannattaa hakeutua 3-5 päivän päästä maahantulosta, vaikka olisikin saanut negatiivisen testituloksen Suomeen tultuaan.

Pääministeri Marin on huolissaan Venäjältä tulleiden kisaturistien tautitapausmääristä: "Joka ikisen sieltä tulleen mentävä testiin"

Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla otetuissa näytteissä on todettu lähes sata koronatartuntaa. THL korostaa, että erityisesti Neva Toursin busseilla Pietarista palanneiden on vältettävä kontakteja kunnes testitulos valmistuu. Altistusuhka koskee 15 linja-auton matkustajia.

Venäjältä saapuneiden EM-kisaturistien karanteeni petti heti – yksi meni baariin ja yleisötapahtumaan, sitten selvisi koronatartunta

Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla otetuissa koronavirustesteissä on todettu viime päivinä noin 80 tartuntaa. Kaikkien testien tulokset eivät ole vielä valmistuneet. Kymsote muistuttaa, että jokaisen Pietarista saapuneen tulee pysyä karanteenissa.

EM-kisoista palaavat aiheuttavat huolta myös Lapissa, vaikka koronatilanne onkin juuri nyt rauhallinen

Jotta koronatilanne pysyisi rauhallisena, koronaturvatoimia ei kannata vielä unohtaa, sanoo vastaava hygieniahoitaja Matias Ahlsved.

Venäjän rajan ylittäneillä on todettu yli 80 koronatartuntaa – nyt yritetään tavoittaa ne 800 kisaturistia, jotka jäivät testaamatta

Valtaosa positiivisen koronatestinäytteen antaneista on tullut Suomeen Vaalimaan kautta, joka ruuhkautui tiistai-iltana pahoin EM-kisaturisteista.

800 kisaturistin testaamatta jättäminen oli ainoa mahdollinen ratkaisu – THL:n johtava asiantuntija: "Ovat todennäköisesti saaneet tartuntoja"

Tiistaina kumottiin pykälä, jonka mukaan kaikille rajan ylittäjille olisi tehtävä koronatesti. Kymsote päätti eilen jättää rajan ylittäneitä kisaturisteja testaamatta, jotta Vaalimaan rajanylityspaikan ruuhka saataisiin purettua kohtuullisessa ajassa.

Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin jalkapallofaneista: Sairaanhoitopiiri päätti päästää maahan ilman koronatestausta

Venäjältä palaavat jalkapalloturistit jäivät jumiin Vaalimaalla ruuhkautuneiden koronatestausten vuoksi, kunnes koronatestaus Kymsoten päätökselle lopettettiin ja rajan yli päästettiin ilman testausta. Koronatilanne on pahentunut Venäjällä viime aikoina.

Herkästi leviävää deltavarianttia valuu nyt Venäjältä Suomeen – THL:n mukaan suureen huoleen ei ole syytä

Varmistuneet deltavariantit on sekvensoitu kesäkuun alussa Nuijamaan raja-asemalla otetuista näytteistä. EM-kisaturisteilla todettujen tartuntojen osalta ei vielä tiedetä, onko niissä kyse virusmuunnoksesta. Deltavarianttia on nyt Venäjällä paljon.

Tokion avajaiset kuukauden päästä, kaikkien aikojen kalleimmat kesäkisat odottavat

Koronatoimet ja kisojen viivästyminen vuodella nostivat budjettia yli kahdella miljardilla.

Nuijamaan rajanylityspaikalla liikenne on edennyt sujuvasti Suomi-Belgia -jalkapallo-ottelun jälkeen – ei ruuhkia

Suomi-Belgia -jalkapallo-ottelusta Pietarista saapuville kisaturisteille on tehty koronavirustestejä Nuijamaan rajanylityspaikalla.

Tokion olympialaisiin otetaan enintään 10 000 katsojaa kilpailua kohden, eikä kannustaessa saa huutaa

Ulkomailta Tokioon halajavien kisaturistien aikeet torpattiin jo aiemmin.

Venäjältä tulee nyt koronatartuntoja Suomeen – EM-kisojen aikana rajalla on todettu yli 20 tartuntaa

Rajanylittäjiltä on parin viime viikon aikana löytynyt Vaalimaalla selvästi enemmän tartuntoja kuin Kymenlaakson muussa testauksessa. Sairastuneiden rajanylittäjien kotikunnat ovat pääosin maakunnan ulkopuolella.

Alle 30-vuotiaiden koronarokotukset ovat alkaneet laimeahkosti Etelä-Karjalassa – Eksote toivoo jalkapallofanien seuraavan EM-kisoja kotikatsomoissa

Eksoten tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula toivoo nuorten varaavan koronarokotusaikoja, jotta heidän rokotussuojansa saadaan kattavaksi.

Tuhannet jalkapallofanit vyöryvät lähes kuolleeksi hiljentyneille raja-asemille – luukut avataan jo neljältä yöllä

Suomalaisten jalkapallofanien odotetaan matkustavan Venäjälle pääosin tänään ja huomenna seuraamaan Suomi–Venäjä-karsintaottelua. Ottelu pelataan huomenna Pietarissa, jonne Lappeenrannasta on matkaa vain reilut 200 kilometriä.

Rajalla varaudutaan jalkapallon EM-kisaturistien aiheuttamiin ruuhkiin – Vaalimaalla annetaan kisojen aikana koronaneuvontaa myös öisin

Terveysviranomaisten mukaan Vaalimaan raja-asemalle on odotettavissa ruuhkia ja pitkiä odotusaikoja Pietarissa pelattavien EM-kisojen aikana.

Jussi Eskola hankki liput kaikkiin Suomen peleihin jalkapallon EM-kisoissa – nyt hän pohtii, käyttääkö ainuttakaan

Jussi Eskolan liput Suomen EM-jalkapallo-otteluun Tanskassa on peruttu koronan takia. Hänellä on yhä kaksi lippua Venäjällä pelattaviin otteluihin, mutta hän ei tiedä, miten Venäjälle pääsisi ja olisiko sinne meneminen edes turvallista.

THL suosittelee, että Huuhkajien kannattajat eivät matkusta jalkapallon EM-kisoihin – kannattajayhdistys kaipaa vuoropuhelua terveysviranomaisten kanssa

Suomen jalkapallon miesten maajoukkue pääsi pitkän odotuksen jälkeen EM-kisoihin, mutta koronapandemian takia kannattajien matkustaminen kisapaikalle ei ole suositeltavaa. Suomen maajoukkueen kannattajayhdistyksen toiminnanjohtaja harmittelee, ettei THL ole käynyt ennakkoon suosituksesta dialogia kannattajien kanssa.

Jalkapallon EM-kisaliikenteessä on koronan mentävä aukko, jos kisamatka kestää alle 3 päivää – nyt pohditaan, millä se voidaan tukkia

EM-kisoihin lähtevien turistien toivotaan jäävän omaehtoiseen karanteeniin ottelumatkan jälkeen ja menevän kolmen vuorokauden kuluttua koronatestiin. Lakia pakkotestistä tehdään nyt nopealla aikataululla.

Jalkapallofani osti liput ja varasi 3 viikon "all-in-kiertueen" EM-lohkopeleihin – nyt jalat pysyvät maassa: "Ihan turha lyödä satasia majoituksiin"

Jalkapallon EM-kisaturistit ovat pääsemässä Venäjälle ilman viisumia, mutta korona varjostaa fanien matkasuunnitelmia.

Japanilaiset kannattavat ulkomaalaisten olympiaturistien sulkua – edelleen alle kolmannes kannattaa olympialaisten järjestämistä

Kyselyn perusteella japanilaiset suhtautuvat kisojen järjestämiseen hieman aiempaa suopeammin.

Sulkapallon mies- ja naisjoukkueet mittelöivät Euroopan mestaruuksista Lahdessa

Kisoihin arvioidaan osallistuvan 60 joukkuetta ja 700-800 pelaajaa.

40 vuotta sitten kisattiin Moskovan olympialaisissa – suomalaiset muistavat Miska-maskotin ja vilppikohun

Tutkija keräsi kisaturistien kokemuksia neuvostoajan kisoista. Kuuntele myös suomalaisurheilijoiden kultatunnelmat.

Salpausselän kisoissa turvaudutaan tautien torjumisessa normaaliin käsihygieniaan ja kättelyjen välttämiseen

Kisajärjestäjät noudattavat viranomaisten ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä.

Salon Scandic sulkee ovensa – ei vaikuta kesäkuun lentopallotapahtuman pelaajien majoitukseen

Salon ydinkeskustassa sijaitsevan hotellin vuokrasopimus päättyy.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle