Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3.

Analyysi: Arevan osaajat tarvitaan puikkoihin Olkiluoto 3:n loppusuoralla

Olkiluoto 3 -ydinreaktori on edennyt käyttöönottoa edeltäviin, vaativiin järjestelmätestauksiin. Siksi TVO:lla ei ole varaa menettää nyt Arevan parhaita asiantuntijoita, kirjoittaa taloustoimittaja Antti Koistinen.

Olkiluoto 3 -reaktorin asennustöitä heinäkuussa 2014.

Professori: Olkiluodon rakennustyömaalla kummittelee uusi Talvivaara

Olkiluodon ydinvoimalan rakentajayhtiön omistajavaihdokset ovat siirtämässä jo pitkään rakenteilla olevan kolmosreaktorin käyttöönottoa.

Olkluoto 3

EU-komissio tutkii Arevan pelastuspaketin

Komissio haluaa varmistaa, että Ranskan apupaketti vaikeuksiin ajautuneelle ydinvoimalayhtiölle ei sisällä kiellettyä valtiontukea.

Olkiluoto 3 -reaktorin asennustöitä heinäkuussa 2014.

TVO Arevan pilkkomisesta: Olkiluoto 3:n valmistumisen aikataulu ei saa vaarantua

Ranskassa tehdään yhtiöjärjestelyjä, joilla pääosin valtion omistama ydinvoimakonserni Areva pilkotaan osiin. Areva rakentaa Eurajoella Teollisuuden Voimalle Olkiluodon kolmosreaktoria. TVO korostaa, että muutoksista huolimatta aikataulun on nyt pidettävä.

Francois Hollande ja Juha Sipilä.

Olkiluodon tilanne puhutti Sipilän Pariisin-vierailulla – Hollande patisti osapuolia sopuun

Olkiluodon kolmosreaktorin kohtalo nousi keskusteluihin pääministeri Juha Sipilän Pariisin-vierailulla. Ranskalainen ydinvoimayhtiö Areva ja voimalan tilannut Teollisuuden Voima (TVO) ovat kiistelleet voimalan viivästymisen kustannuksista. Ranskan presidentti François Hollande patisti yhtiöitä ratkaisemaan kiistansa.

Arevan logo.

Areva siirtää ydinpolttoainebisneksen upouuden tytäryhtiön huomaan

Tytäryhtiö News Co aloittaa loppuvuonna, ja Ranskan valtio omistaa yhtiöstä ainakin kaksi kolmasosaa, mutta sijoittajiltakin kerätään miljardeja, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Arevan logo.

TVO: Areva keskeytti neuvottelut Olkiluodon korvauksista

Areva on keskeyttänyt neuvottelut viivästyneen Olkiluoto 3 -ydinreaktorin korvauksista TVO:n kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters. Osapuolet vaativat toisiltaan miljardien eurojen korvauksia.

Olkiluodon ydinvoimala.

Le Monde: Arevan ja TVO:n neuvottelut Olkiluoto kolmosesta umpikujassa

Ranskalaisen ydinvoimayhtiö Arevan ja Teollisuuden Voiman TVO:n neuvottelut Olkiluodon kolmosreaktorista ovat ajautuneet umpikujaan, kirjoittaa sanomalehti Le Monde. Osapuolet ovat yrittäneet päästä sopuun Olkiluoto kolmosen viivästymisen aiheuttamista miljardikuluista.

Olkiluoto 3.

TVO applies for Olkiluoto 3 nuclear plant operation

Teollisuuden Voima (TVO) Thursday filed for an operating license for the Olkiluoto 3 nuclear power plant unit, hoping to start electricity production in 2018, nearly a decade behind the original schedule. Meanwhile, protesters Thursday briefly stopped work at the Fennovoima nuclear plant construction site at Pyhäjoki.

Olkiluoto 3.

Olkiluodon rakentaminen edistyy vihdoin – kohta päästään puimaan miljardikorvauksia

Rakennustyöt Olkiluoto 3:n työmaalla ovat edenneet viime aikoina aikataulussa. Sekä Areva että TVO arvioivat, että ydinvoimala alkaa tuottaa sähköä verkkoon vuoden 2018 lopussa. Käyttölupahakemuksen käsittely kestää valtioneuvostossa hieman yli vuoden.

Olkiluodon ydinvoimala.

Miten ydinreaktorissa voi olla viallisia polttoainesauvoja?

Olkiluodon ydinvoimalan ykköslaitosyksiköstä on löydetty viallisia polttoainesauvoja. Miten on mahdollista, että ydinreaktorissa on viallisia polttoainesauvoja?

Olkiluotoon valmistuva ydinvoimala ,jonka Areva-yhtiö rakentaa.

Arevan viides heikko vuosi – Ranskalainen ydinvoimayhtiö teki tappiota kaksi miljardia euroa

Yhtiö kertoi jo eilen torstaina solmineensa sopimuksen runsaan miljardin euron lainasta, jonka se tarvitsee turvatakseen kuluvan vuoden maksukykynsä.

Olkiluoto 3 -ydinvoimalan reaktoripaineastia.

TVO ja Olkiluoto kiinnostavat kansainvälistä mediaa selvästi aiempaa enemmän

Teollisuuden Voima kertoo, että ulkomaisen median kiinnostus yhtiötä kohtaan on kasvanut huimasti. Taustalla on Olkiluodon kolmatta reaktoria rakentavan Arevan mahdollinen omistusjärjestely.

Arevan logo.

Ranskalaisella Arevalla on viiden miljardin rahavaje

Areva on tehnyt neljä vuotta tappiota, ja sen arvioidaan pian kertovan, että myös vuosi 2015 oli pakkasella. Reaktoriliiketoiminta on menossa toiselle valtaosin valtio-omisteiselle energiayhtiölle, mutta melkoinen juridinen probleema koituu siitä, kenelle kuuluvat vastuut Olkiluodon ongelmista.

Arevan logo.

TVO vaatii Arevalta vastuuta Olkiluodosta: "100-vuotinen avioliitto, josta ei saa eroa"

Teollisuuden Voima kertoo vastustavansa voimalarakentaja Arevan yritysjärjestelyä, jos sillä yritetään kiertää Arevan vastuita Olkiluodon kolmosreaktorin viivästymisestä. TVO ja Areva vaativat toisiltaan miljardikorvauksia voimalan myöhästymisestä.

Arevan logo.

Ranskan talousministeri lupailee Olkiluodon miljardiriitojen sopimista – TVO ei kommentoi

Olkiluodon kolmosreaktoria rakentava Areva ja voimalan tilaaja Teollisuuden Voima vaativat toisiltaan miljardien eurojen korvauksia voimalan viivästymisestä. Ranskan talousministeri Emmanuel Macron sanoo, että sovun kiistassa on synnyttävä kuukauden kuluessa.

TVO:n OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen.

Projektijohtaja: OL3 aikataulu TVO:n hanskassa

Teollisuuden Voiman OL3-projektijohtaja Jouni Silvennoinen luottaa vihdoin laitosta rakentavan ranskalaisen Arevan arvioon voimalaitoksen valmistumisaikataulusta. Areva kertoo laitoksen olevan valmis joulukuussa 2018.

Olkiluoto 3 joulukuussa 2014.

Olkiluodon työmaalla jälleen vipinää

Olkiluodossa kolmosvoimalan työt on saatu etenemään hiljaisen vaiheen jälkeen. Viimeisimmän arvion mukaan voimala on käytössä noin kolmen vuoden kuluttua.

Olkiluoto 3 joulukuussa 2014.

Aivot saapuivat Saksasta: OL3:n automaation asennus pääsi vihdoin vauhtiin

Teollisuuden Voiman mukaan käyttöautomaation siirtäminen Olkiluotoon on tärkeä vaihe, koska nyt ydinvoimalaitoksen asennustyöt voidaan viedä loppuun. Automaatio-ongelmat ovat olleet merkittävä osasyy voimalan rakentamisaikataulun venymiseen.

Olkiluoto 3 joulukuussa 2014.

TVO vaatii lisää korvauksia Olkiluodon myöhästymisestä

Teollisuuden Voima Oyj vaatii Arevalta välimiesmenettelyssä nyt aiempaa suurempia korvauksia. TVO uskoo Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan viivästymisen aiheuttavan yhtiölle 2,6 miljardin euron tappiot.

Olkiluoto 3 -reaktorin asennustöitä heinäkuussa 2014.

Olkiluodon ydinvoimalan käyttöautomaatio läpäisi testit Saksassa

Käyttöautomaatiojärjestelmä toimitetaan seuraavaksi Suomeen ja kytketään paikoilleen Olkiluodossa. Olkiluodon kolmannen reaktorin pitäisi käynnistyä vuoden 2018 loppuun mennessä.

Areva ja EDF yhdistävät reaktorituotannot

Ranskan hallituksen kätilöimässä fuusiossa yhdistetään EDF:n ja Arevan ydinreaktoritoiminnot. Yhteisyrityksestä tulee EDF-vetoinen. Arevan uuden sukupolven ydinreaktoria on rakennettu Olkiluotoon ja hanke on myöhästynyt vuosilla.

Olkiluodon ydinvoimala

TVO power consortium proposes shelving fourth Olkiluoto reactor

The board of the Finnish consortium of power companies Teollisuuden Voima (TVO) has proposed abandoning plans for construction of a fourth reactor at the Olkiluoto nuclear power plant in southwest Finland. TVO said it may consider applying for a new decision-in-principle for the reactor in the future.

Olkiluoto 3 -ydinvoimalan reaktoripaineastia.

Nuclear watchdog seeks re-check of Olkiluoto 3 reactor

STUK does not expect the extra checks to slow down construction of the long-delayed Olkiluoto 3 unit.

Olkiluoto 3 -ydinvoimalan reaktoripaineastia.

Olkiluodon sisarlaitoksessa ongelmia – STUK vaatii selvitystä

Energiayhtiö Areva rakentaa Ranskaan samanlaista reaktoria kuin Eurajoen Olkiluotoon. Ranskassa reaktoriin käytetystä materiaalista on löydetty laatuongelmia, ja siksi Säteilyturvakeskus STUK vaatii Suomen päässä asiassa selvitystä voimalayhtiö Teollisuuden Voimalta.

Eduskuntatalo.

Kansanedustajilta vaaditaan mahdottomia – kaikki valta ei ole eduskunnalla

Kansanedustajan tehtävään valitut saavat valituksia yritysmaailman ratkaisuista ja heidän toivotaan vaikuttavan yksittäisten ihmisten eläkepäätöksiin. Entinen raumalaiskansanedustaja Reijo Kallio (sd.) sanoo, että kansalla ei ole kovin hyvää käsitystä eduskunnan vallan rajoista.

Arevan logo.

Reuters: Arevan ja TVO:n miljardikiistaan tulossa väliratkaisu?

Arevaa lähellä olevien lähteiden mukaan välimiestuomioistuin voi antaa lähikuukausina osittaisen ratkaisun miljardien kiistassa Olkiluodon ydinvoimalasta. TVO:n mukaan mitään merkittävää ei ole luvassa.

EU-komission puheenjohtaja Jean Claude Juncker (vas.),Rranskan presidentti Francois Hollande, Espanjan pääministeri Mariano Rajoy sekä Portugalin pääministeri Pedro Passos Coelho tapasivat Madridissa 4. maaliskuuta 2015.

Sähköä ja kaasua Pyreneiden takaa - Espanja ajaa isoja energiahankkeita

Espanja, Portugali ja Ranska ovat saaneet EU:n komission tuen isoille energiansiirtohankkeille, joiden tarkoitus on tuoda sähköä ja kaasua Pyreneiden takaa muualle Eurooppaan

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen rakenteilla oleva OL3-yksikkö Eurajoella 16. joulukuuta 2014.

Areva vakuuttaa: Olkiluoto tuotantoon vuonna 2018

Valtavista tappioista viisastuneen Arevan johto aikoo tulevaisuudessa välttää Olkiluodon kaltaisia projekteja ja keskittyä muun muassa Kiinan markkinoihin. Maajohtajan mukaan tappiot Olkiluodosta ovat projektin valmistuessa noin 4,5 miljardia euroa.

Arevan logo tehdasseinän alaosassa.

Areva vahvisti jättitappiot

Ranskalainen ydinvoimayhtiö Areva on vahvistanut tulosvaroituksensa mukaiset jättitappiot. Luvuissa näkyy erityisesti Olkiluodon ydinvoimalan viivästyminen.

Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaa Eurajoella.

Olkiluoto painaa – Arevan tappiot jo lähes 5 miljardia

Ranskalainen ydinvoimajätti kärsii Olkiluodon 3-reaktorin viivästelyistä. Arevalta odotetaan pikaisia vastauksia surkeaan projektijohtamiseen.

Olkiluoto 3 joulukuussa 2014.

Olkiluodon majoituskylä lähes tyhjentynyt

Osa voimalaitosalueen vanhoista parakeista on annettu Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueen käyttöön.

Areva kiistää väitteet Olkiluodon voimalatyypin hylkäämisestä

Ydinvoimayhtiö Areva kiistää ranskalaislehdistön väitteet, joiden mukaan se olisi hylkäämässä rakenteilla olevan Olkiluoto 3:sen tyyppiset ydinvoimalat. Yhtiöllä on ollut EPR-tyyppisten ydinvoimaloiden toimituksissa vaikeuksia muuallakin kuin Suomessa.

Lehti: Areva ehkä luopumassa uusista Olkiluodon kaltaisista voimalahankkeista

Ranskalainen ydinvoimayhtiö Areva pohtii luopuvansa Olkiluoto 3:n tyyppisistä ydinvoimaloista, kirjoittaa ranskalainen talouslehti Challenges. Ranskan hallituksen huhutaan valmistelevan yhtiölle pelastuspakettia.

Arevan osakekurssi syöksyy - lähivuodet näyttävät ankeilta

Valtion valtaosin omistamalla yhtiöllä ongelmia riittää; pienin niistä ei ole Olkiluoto 3 -ydinvoimalan vuosien viivästyminen.

Arevan logo.

Arevalla sadan miljoonan laskuvirhe – vaatii silti miljardeja Suomesta

Areva vaatii TVO:lta nyt 3,4 miljardia euroa. Lokakuussa välimiesoikeudelle ilmoitettu vaatimus Olkiluoto 3:n viivästymisestä oli sata miljoonaa euroa isompi.

Arevan logo.

Olkiluoto 3 compensation war rages on; Areva now wants 3.5b in damages

Inflamed relations between the supplier and operator of the long-delayed Olkiluoto 3 nuclear power plant worsened this week as both sides upped the ante in their ongoing compensation battle. Earlier this week TVO ratcheted up estimated costs and losses due to project delays to 2.3 billion euros, while Areva’s new claim reached 3.5 billion euros Friday.

Olkuluodon ydinvoimala.

Miljardit viuhuvat TVO:n ja Arevan kiistassa – Arevan korvausvaade 3,5 miljardia

Areva ilmoittaa, että se vaatii TVO:lta korvauksia Olkiluoto 3 -kiistassa 3,5 miljardia euroa. TVO puolestaan sanoo, että voimalan valmistumisen lykkääntyminen on maksanut 2,3 miljardia.

Olkiluoto 3 -reaktorin asennustöitä heinäkuussa 2014.

TVO: Olkiluodon ydinvoimaprojektin viivästymisen kustannukset 2,3 miljardia euroa

Teollisuuden Voima päivitti arvionsa sille aiheutuneista kustannuksista ja menetyksistä Olkiluoto 3-projektin viiveeseen liittyvässä kansainvälisessä välimiesmenettelyssä.

Arevan toimitusjohtaja jättää tehtävänsä

Luc Oursel perustelee päätöstään sairaudella. Talouslehti Financial Times muistuttaa, että Ourselin tulevaisuus yhtiön johdossa on ollut vaakalaudalla Arevan vaikeuksien vuoksi.

Olkiluoto 3:n rakennustyömaa Eurajoella.

Power consortium: Olkiluoto 3 to produce electricity in 2018

Teollisuuden Voima, the power consortium behind the Olkiluoto 3 reactor being built by the French nuclear contractor Areva, says the facility is expected to begin producing electricity during 2018. The plant was originally due for completion in 2009.

Olkiluoto 3:n rakennustyömaa Eurajoella.

TVO: Olkiluoto 3 tuottaa sähköä verkkoon loppuvuonna 2018

Teollisuuden Voima kertoo osavuosikatsauksessaan, että Olkiluoto 3 saadaan tuottamaan sähköä valtakunnanverkkoon loppuvuonna 2018.

Olkiluoto 3 ydinvoimalaitosyksikkö Eurajoen Olkiluodossa 1. heinäkuuta 2014.

TVO lyhensi hakemaansa jatkoaikaa: 3 vuotta, 9 kuukautta

Tähän saakka TVO on pyytänyt 5 vuoden lisäaikaa Olkiluodon nelosreaktorille. Pitkä lisäaika on ollut poliittinen kiistakapula.

Olkiluoto 3:n rakennustyömaa Eurajoella.

Näkökulma: Teollisuuden Voima sai tärkeän lisänumeron ydinvoimabingossa

Arevan uusin arvio Olkiluoto 3:n valmistumisesta toi TVO:lle sen kipeästi kaipaamaa konkretiaa, kirjoittaa Tero Valtanen.

Olkiluoto 3 -reaktorin asennustöitä heinäkuussa 2014.

Nuclear contractor Areva and operator TVO disagree on new Olkiluoto 3 timetable

The French nuclear plant contractor Areva says the long-delayed Olkiluoto nuclear power reactor could be ready in mid-2016, allowing the operator to fire up the facility for commercial use at the beginning of 2018. But Finnish operator Teollisuuden Voima (TVO) said a 2018 start simply isn’t good enough.

Olkiluoto 3 ydinvoimalaitosyksikkö Eurajoen Olkiluodossa 1. heinäkuuta 2014.

TVO: Arevan aikataulua vaikea hyväksyä

Laitostoimittaja Areva kertoi maanantaina tiedotteessa, että Eurajoelle rakennettavan Olkiluoto 3:n rakennustyöt saatetaan loppuun vuoden 2016 puolivälissä. Projektijohtaja Jouni Silvennoinen TVO:lta sanoo, että yhtiössä katsotaan työvaiheita, jotka voitaisiin viedä läpi aiempaa nopeammalla aikataululla.

Olkiluodon 3. reaktori, Olkiluoto 3, ydinvoimala

Areva: "Olkiluoto 3:n rakentaminen päättyy vuoden 2016 puolivälissä"

Reaktorin automaatiojärjestelmän hyväksynnän saaminen on ollut tärkein syy laitoksen viimeaikaisille viivästyksille, kertoo Areva tiedotteessa.

Arevan logo.

Areva rakentaa ydinjätteen loppusijoituslaitoksen Yhdysvaltoihin

Matala-aktiivista ydinjätettä on tarkoitus loppusijoittaa betonibunkkereihin 25 metrin syvyyteen. Laitoksessa jätettä käsitellään kauko-ohjatusti.

Olkiluoto 3 -reaktorin asennustöitä heinäkuussa 2014.

Ranskan valtion energiayhtiö valmis auttamaan Olkiluodossa – ehtona TVO:n ja Arevan sopu

"Olemme insinöörejä, emme sinikypäräisiä rauhanturvaajia", kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Henri Proglio.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle