Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vartija saattaa kansiolla kasvonsa peittävää henkilöä sisään huoneeseen.

Varkaat veivät 4 300 jalokiveä viidessä minuutissa – Dresdenin vuoden 2019 museoryöstöstä jaettiin tänään tuomiot

Paljon huomiota herättäneessä ryöstössä varkaat varastivat yhteensä 113 miljoonan euron arvosta timantteja ja muuta arvotavaraa Dresdenissä sijaitsevasta Vihreä holvi -museosta marraskuussa 2019.

Tytön kieli ja kielikoru.

Lävistykset ovat taas suosittuja alaikäisten keskuudessa – laki ei velvoita tarkistamaan asiakkaan ikää

Lävistysten ikävalvonta perustuu lähinnä kuluttajaviranomaisten suosituksiin. Hyvät lävistäjät silti varmistavat alaikäisten henkilöllisyyden ja vaativat tarvittaessa huoltajan kirjallisen suostumuksen.

kruunua asetetaan pöydälle

Tällaisia ovat satoja vuosia vanhat kruununkalleudet, jotka otetaan käyttöön Charlesin kruunajaisissa

Tavallisesti Britannian kruununkalleuksia säilytetään Towerin linnassa Lontoossa, jossa yleisö pääsee niitä katsomaan. Nyt mittaamattoman arvokkaat esineet otetaan jälleen käyttöön – 70 vuoden jälkeen.

Tuhatvuotias lintukoru, joka löytyi Lappajärveltä.

Lappajärveltä löytyi tuhatvuotias lintukoru – harvinaisuus oli poimittu lehmilaitumelta talteen jo 1960-luvulla

Tieteellisestikin merkittävä koru päätyi Seinäjoen museoille alkuvuodesta. Nyt se on liitetty osaksi kansallista arkeologista esinekokoelmaa Museovirastossa.

Anne Jouhtinen esittelee kuvaa kullanväriseksi maalatusta kalan kallosta.

Anne Jouhtinen käyttää kalasta perkeet – kietaisuhameeseen meni 8 kiloa mateen nahkaa

Keravalainen kuvataiteilija Anne Jouhtinen parkitsee kalannahkoja perinteisin tavoin. Hänen käsissään nahasta syntyy muun muassa vaatteita, asusteita ja koruja.

Nainen pitelee käsissä torsoa, jonka kaulassa on hopeinen koru.

Kuopiolaismuotoilija Silja Kivioja, 28, voitti vuoden koru -kilpailun ja se on vasta alkua – tavoitteena on saada aikaan kokonainen elämäntyö

Voittaja valittiin yleisöäänin kymmenen finalistin joukosta. Kivioja on valmistunut koru- ja jalometallimuotoilijaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta.

kulta seppä  työ pajassaan

Marja Aho teetti perintökullastaan elämänsä korun, ja niin tekee moni muukin – kulta päätyy uusiokäyttöön kolmesta syystä

Rikkinäiset tai kaapin perällä lojuvat kultakorut kannattaa muokkauttaa uudeksi koruksi. Kultaa kierrätetään pääasiassa ekologisuuden, taloudellisen hyödyn ja tunnearvon takia.

Kuvassa Etelä-Karjalan käräjäoikeuden rakennus Lappeenrannassa.

Arvokkaita timanttikoruja Lappeenrannassa anastaneelle kaksikolle ehdolliset vankeusrangaistukset

Toinen tuomituista otti toukokuussa 2022 kultasepänliikkeen vitriinistä levyllisen timanttikoruja ja toinen toimi autonkuljettajana. Tuomitut olivat tehneet rötöksiä myös muualla Suomessa.

Kuvassa Etelä-Karjalan käräjäoikeuden rakennus Lappeenrannassa.

Syyttäjä vaatii koruja anastaneelle kaksikolle ehdollista vankeutta

Syytteet luettiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa maanantaina.

Kati Nevalainen hioo viilalla hopeista korua.

Koruseppä Kati Nevalainen haluaa kädenjäljestään ikuisen – museo taltioi myös poikkeuksellista aikaa, koska se ei ole kaikille tasapuolista

Suomen käsityön museo tallentaa käsityöammattien harjoittamista Kainuussa. 38-vuotias muotoilija-koruseppä Kati Nevalainen toivoo suomalaiselle käsityölle arvostusta.

Helsingin uudenmaankatu Sinebrychoffin puiston suunnasta kuvattuna.

Erikoinen ilmiö Helsingin yössä: Varas tehnyt tuttavuutta, halannut ja vienyt päältä koruja baarien jonoissa

Poliisi on ottanut kiinni tapaukseen liittyen yhden henkilön ja etsii vielä toista. Varkaudet ovat tapahtuneet Helsingin keskustassa 18.6.-30.7. välisenä aikana.

Kuvassa on Aleksanterinkatu Helsingissä syyskuussa 2020.

Taskuvaras anasti kaulaketjuja halaamalla Helsingin keskustassa

Poliisi etsii kiinni otetun miehen hallusta löytyneiden arvotavaroiden omistajia.

Keräilijä Juha Rönkkö ja osa kokoelmaa.

Juha Rönkkö ei malta lopettaa korujen keräilyä: "Vaimon mielestä niitä on niin paljon, että se lähentelee jo sairautta"

Lahtelainen Juha Rönkkö on keräillyt muun muassa postimerkkejä, rahoja, eläinten nahkoja, kelloja, antiikkia ja korkkiruuveja. Hän on erityisen ihastunut suomalaisten muotoilijoiden koruihin.

Vaaleanpunainen timantti.

Angolassa löydettiin jättimäinen vaaleanpunainen timantti – Lulon ruusuksi nimetty jalokivi painaa 170 karaattia

Kaivosyhtiön mukaan kyseessä on yksi suurimmista koskaan löydetyistä vaaleanpunaisista timanteista.

Poliisin logo poliisiauton kyljessä.

Poliisi pyytää vihjeitä toukokuisesta törkeästä koruvarkaudesta Lappeenrannan keskustassa – julkaisi verkkosivullaan kuvan epäillystä

Poliisi ei ole tunnistanut toukokuun 17. päivä Lappeenrannan keskustassa sattuneeseen koruvarkauteen liittyvää epäiltyä, joten se on julkaissut verkkosivullaan kuvat epäillystä miehestä, tapaukseen mahdollisesti liittyvästä autosta sekä miehestä, joka saattaa tietää rikoksesta.

Kultaseppämestari Juha Janger pitelee käsissään hopeasta ja kivestä tehtyä isoa riekkoriipusta.

Kultaseppämestari Juha Janger lopettaa uransa – Taigakoru etsii yhä jatkajaa

Taigakoru perustettiin Rovaniemellä vuonna 1981 eli reilut 40 vuotta sitten. Nyt Taigakorun yrittäjäkaksikko on tulossa eläkeikään, eikä jatkajaa ole löytynyt – ainakaan vielä.

Vuoden kultaseppä 2022 Chao-Hsien Kuo, päässään hopeinen tiara. Taustalla seinällä kehystetty Kultaseppämestari-todistus.

Vuoden kultaseppä Chao-Hsien Kuo vangitsee koruihinsa lumen kimalluksen ja kasvien muodot

Taiwanilaissyntyinen kultaseppämestari on tehnyt Suomessa uraa parikymmentä vuotta. Käsityönä perinteisin menetelmin valmistetuille koruille on kysyntää ympäri maailmaa Aasiaa ja Yhdysvaltoja myöten.

Haminalainen Eveliina Janssonin valmistama koru.

Kaksi tyttöä perusti korufirman – myyvät muovihelmistä tehtyjä koruja opettajille: "On mennyt ihan hyvin"

Moni nuori tutustuu yritystoimintaan koulun valinnaiskursseilla. Kymenlaaksosta alkoi tällä viikolla valtakunnallinen nuorten yrittäjyyskilpailu, jossa nuoret esittelevät omia tuotteitaan ja yrityksiään.

Henkilö esittelee korutaideteostaan

Kansainvälinen korutaidenäyttely käsittelee muoviroskia meressä ja ihmisenä olemista – korutaiteilija Jenni Sokuran teoksissa näkyy korujen perinne

Kansainvälistä korutaidetta voi ihailla parhaillaan Lappeenrannassa. Näyttelyn teoksia ei ole tarkoitettu puettavaksi ylle kuten perinteisiä koruja, vaan kyseessä on itsenäisiä taideteoksia.

jalometallialan näkymät, kuvassa Terveys vaikutteinen koru, joka tunnistaa, sydämen rytmi häiriöt ymsi, Kuvattu Vantaalla Hotelli Airportissa 05.11.2021

Jalometalliala odottaa toiveikkaana joulumyyntiä – "Erityisesti merkityksellisiin hetkiin ostetaan koruja"

Monen valmistajan myyntivalttina on nyt se, että lähes kaikki uusiin koruihin tarvitut jalometallit ovat kierrätettyjä.

Mestatun kuningattaren jalokiviä luksushuutokaupassa

Nyt huutamaan! Luksushuutokauppakamari tuo myyntiin mestatun kuningattaren jalokiviä – katso video Marie Antoinetten häikäisevästä aarteesta

Modernimpaan makuun Geneven huutokaupoissa vasaroidaan myös koripallotähti Kobe Bryantin käytetty tossupari.

Korutaideyhdistys on kerännyt korutaiteen kokoelman. Kuvassa yksi koruista eli muovipussista ja koruista tehty kokonaisuus.

Korutaiteen kansainvälinen KORU7-näyttely avautui Lappeenrannassa – esillä korutaiteen teknisiä ratkaisuja ja materiaaleja

Etelä-Karjalan museoon kootussa KORU7-näyttelyssä on esillä teoksia yhteensä 41 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä 17 eri maasta.

Ruskainen Kuusamon Riikosenvaara.

Kuusamossa etsitään nyt timanttiesiintymiä

Tutkimukset timanttien mahdollisesta esiintymisestä tehdään Rukan länsipuolella Hukkavaarassa ja itärajan läheisyydessä Kiviperässä. 

Opas ja matkailijoita Kemin Jalokivigalleriassa vitriinien äärellä. Etualalla allas, jossa vettä ja korukivilohkareita.

Sarjakuvakeskuksen ja jalokivigallerian siirto huolettaa Kemin kulttuuriväkeä – vuosikymmenten aikana kerättyjä arvokokoelmia ei haluta pilkkoa

Kemin sarjakuvakeskus ja Jalokivigalleria siirtyvät nykyisistä tiloistaan kulttuurikeskukseen tänä vuonna. Kulttuuriväki pelkää siirrosta siirron johtavan kokoelmien pilkkomiseen ja näyttelyiden supistumiseen, mikä olisi vaivalla koottujen kokoelmien kohdalla sääli.

Kemin kulttuurikeskus edestä päin

Kemin Sarjakuvakeskuksen ja Jalokivigallerian toiminta siirtyy tullikamarin tiloista kulttuurikeskukseen

Ratkaisulla halutaan turvata yhdistyspohjalla toimivan Sarjakuvakeskuksen toiminta ainutlaatuisine näyttelyineen paitsi taloudellisesti myös osana kaupungin kulttuuritarjontaa.

Eelis Aleksin suunnittelema Pihla-koru.

Kuopiolainen koruvalmistaja Saurum teki parhaan tuloksensa 20 vuoteen

Saurumin liikevoitto kasvoi 7 prosenttia ja liikevaihto 10 prosenttia koronavuoden aikana. Kuopiolainen koruvalmistaja tunnetaan Lumoava-korujen valmistajana. Yritys työllistää Kuopiossa noin 50 ihmistä.

Jättitimantti löytyi Botswanasta

Katso tästä, millainen on maailman kenties kolmanneksi suurin timantti – säihkettä maan uumenista miljardien vuosien takaa

Jättitimantti painaa yli 200 grammaa. Harvinaisesta löydöstä toivotaan vauhtia Botswanan kaivostoiminnalle, joka on kärsinyt koronapandemiasta. Maa on maailman johtava timantintuottaja.

Kartta timanttien etsintään varatusta alueesta

Timanttien etsintää varten tehty laaja aluevaraus Jännevirralta itään päin

Kuopion ja Siilinjärven raja-alueelle on tehty laaja varaus timanttien etsintähanketta varten. 17 neliökilometrin alalle tehty varaus antaa etuoikeuden malminetsintäluvan hakemiseen.

Kultasepänliikkeeseen murtauduttiin Lappeenrannan keskustassa 11.9.2019.

Fourth man sentenced for smash and grab robbery

A gang got away with 130,000 euros worth of jewellery and watches after a raid in Lappeenranta in 2019.

Kolme miestä rinnakkain seisomassa ja katsomassa kultaa kämmenellä.

Kesällä kaivetaan, talvella tehdään koruja omista aarteista – kansalaisopiston korukurssilaiset ovat hurahtaneet kultaan Toholammilla

Korukurssilla on mukana joukko miehiä, jotka viihtyvät kesäajan Lapissa kultaa kaivamassa.

Lasiartesaani Minna Enqvistin tekemiä lasikoruja sekä esineitä.

Hajonneista astioista nousi haloo: Fiskars kielsi taiteilijoita myymästä lautasistaan ja kupeistaan tehtyjä koruja – lain mukaan estettä ei ole

Fiskars perustelee kieltoa kuvioiden tekijänoikeuksilla ja sillä, ettei se pysty valvomaan muokattujen korujen laatua.

Poliisit tutkivat todisteita ulkona.

Jalokiviaarteiden varkaudesta epäiltyjä pidätetty Saksassa – museon aarrekammioon Dresdenissä iskeneiden saalista etsitään Berliinistä

Kateissa olevien museoesineiden on pelätty tuhoutuneen. Mediatiedon mukaan epäilyt kohdistuvat rikosklaaniin.

Suomi kiinnostaa aiempaa enemmän ulkomaisia yrityksiä

Ylen aamu tänään: Suomi kiinnostaa aiempaa enemmän ulkomaisia yrityksiä – mitkä ovat Suomen valttikortit? Katso lähetys tästä

Millaisilla toimilla voidaan ehkäistä nuorten ongelmia? Barack Obaman muistelmateos julkaistaan yhtä aikaa 25 kielellä.

Ylämaan spektroliittia

Suomesta löytyi 80 vuotta sitten hyvin poikkeuksellinen kivi – nyt siitä odotetaan safiirin kaltaista jättimenestystä

Pienessä Lappeenrannan kylässä on maailman ainoa spektroliitistä tehty kastemalja. Se saattoi pelastaa kylän autioitumiselta.

Korusuunnittelija Sanni Poutanen

Suomalaiset korut päätyivät kansainväliseen muotilehteen, sitten toiseen – nyt niiden suunnittelija hukkuu tilauksiin: "Olin varma, että se on huijaus"

Viime vuonna korusuunnittelijana aloittaneen Sanni Poutasen uralla on ollut huikea alku. Hän on saavuttanut unelmansa alle kahdessa vuodessa.

vuoden korufinalisti

Kajaanilainen Silja Riihola hakee inspiraation luonnosta ja raamatusta – se kantoi korukisan finalistiksi

Kuuntele jutusta kuinka Elämän tie – korusarja syntyi Kolin maisemissa.

Titaani on kova ja kevyt materiaali, jota käytetään muun muassa lentokoneiden rakentamisessa. Titaanisormuksen poistaminen oli palomiehille harvinainen tehtävä.

"Epäselvä onnettomuus" osoittautui sormeen juuttuneeksi titaanisormukseksi – pelastuslaitoksen sahausoperaatio kesti 45 minuuttia

Erilaiset sormusmetallit ovat yleistyneet kullan korkean hinnan vuoksi, arvioi kultaseppien liiton toimitusjohtaja.

Poliisin turvaliivi, jossa poliisin logo.

Poliisi varoittaa ulkomaalaisista koru- ja rahavarkaista Mikkelissä

Itä-Suomen poliisilaitokselle on tehty kolme erillistä rikosilmoitusta perjantain koru- ja rahavarkauksista.

Riku Pyrrö esittelee kaulakorujen eroja.

Riku Pyrrö ja Jani Kovasiipi lainaavat työkseen rahaa ihmisten aarteita vastaan – näiden tiskien takana nähdään, kuinka koronatilanne kurittaa kotitalouksia

Helsingin panttilainaamoista kerrotaan, että esimerkiksi soittimia ja työkaluja on tuotu lainavakuudeksi aiempaa enemmän.

Teemu Keisteri / taiteilija / instagram myyntialustana / Helsinki 04.07.2020

Rivo Ukkeli-hahmo syntyi Ruttopuistossa Lidlin kangaskassiin – nyt kun Teemu Keisteri lataa kuvan teoksestaan Instagramiin, ostaja löytyy heti

Windows-miehenäkin tunnettu taitelija myy nykyisin lähes kaikki teoksensa Instagramin kautta. Hän ei ole ainoa.

Kaksi poliisia.

Seinäjoen koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta

Kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo on yrittäjän mukaan yli 300 000 euroa.

Eepeen Prisma-tavaratalo Seinäjoella

Kultasepänliikkeestä lähti koruja 200 000 euron arvosta – poliisi etsii kolmea miestä

Poliisi etsii kolmea miestä ja kaipaa heistä edelleen havaintoja. Seinäjoen Prisman kultasepänliikkeeseen murtauduttiin torstaina.

Eepeen Prisma-tavaratalo Seinäjoella

Hyllykallion Prisman kultasepänliikkeeseen murtauduttiin

Varkaat saivat saaliikseen huomattavan määrän koruja. Poliisi kaipaa havaintoja kolmesta miehestä.

Arkeologinen jättilöytö Suomussalmella: hopeinen rautakauden rannerengas ja ohimokoru

Arkeologinen jättilöytö Suomussalmella: ensin löytyi rannerengas ja ohimokoru rautakaudelta ja sitten hauta – katso video tutkimuksista

Rautakaudella Kainuun on luultu olevan erämaa-aluetta. Vapun jälkeen Suomussalmelta tehdyt korulöydöt kenties kirjoittavat Kainuun historiaa uusiksi.

Toni Kaartinen pakkaamassa vihanneksia laatikoihin.

5 yrittäjää päätti lähteä kotioville, kun asiakkaat kaikkosivat – näin he pelastivat firmansa koronalta

Vaikka kotiinkuljetus ei korvaa kaikkia menetettyjä myyntituloja, yrittäjien mukaan kaikki myynti on tässä tilanteessa tervetullutta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle