Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nainen viilsi veitsellä nukkuvaa miestä kaulaan Forssassa

Nainen kävi nukkuvan miehen kimppuun veitsellä Forssassa lauantaina. Mies päätyi ensiapuun muutaman sentin viiltohaava kurkussaan. Hämeenlinnassa puolestaan kahden miehen riita päätyi puukotukseen.

Laura Ahervo kruunasi SM – kilpailunsa pronssiin

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervon loistohiihdot Imatran SM – kilpailuissa saivat jatkoa sunnuntaina, kun hän nappasi pronssia perinteisen 30 km:n matkalla.

Pöllöt elävät kriittisiä viikkoja – onnistuuko naaraan lihotus

Nyt eletään pöllöjen elämässä kriittisiä viikkoja. Ne linnut jotka talvesta ovat selvinneet, yrittävät seuraavaksi pesiä. Koiraan pitää saada naaras lihomaan, jotta se voisi munia onnistuneesti.

Poikaporukka rikkoi ja riehui Riihimäen matkakeskuksessa

Poikaporukka intoutui rikkomaan paikkoja Riihimäen matkakeskuksessa. He repivät lattiasta kaiteen irti ja pirstoivat ulko-oven.

Tonneittain makkaraa kärysi yöllä kolmostiellä Hattulassa

Makkararekka roihahti liekkeihin lauantaina aamuyöllä kolmosmoottoritiellä Etelä-Hämeessä Hattulassa. Tulipalossa tuhoutui rekan koko lasti, noin 20 000 kiloa Atrian tehtailta tullutta makkaraa. Palosta aiheutui pelastuslaitoksen mukaan 200 000 euron vahingot

Virolaiselle kultavarasliigalle kovia vankeustuomioita

Virolainen kultavarasliiga sai kovia vankeusrangaistuksia törkeistä varkauksista Hämeenlinnan käräjäoikeudessa perjantaina. Seitsemän miestä oli tehtaillut rikoksia Hämeenlinnan lisäksi muun muassa Lahdessa ja Porissa.

Hämeen Liitto tervehtii raidehankkeita ilolla

Hämeen liitossa ollaan tyytyväisiä hallituksen torstaiseen päätökseen aloittaa Pasila-Riihimäki lisäradan rakentaminen. Pasila-Riihimäki yhteyden ahtaus on jo pitkään haitannut liikennettä pääradalla.

Budjettiriihi: Pasila - Riihimäki lisäraiteelle yllättäen rahaa

Hallituksen budjettiriihessä on päätetty aloittaa Pasila-Riihimäki lisäradan rakentaminen. Myös kauan odotetun Riihimäen kolmioraiteen rakentaminen alkaa pikaisesti. Samalla Riihimäen asemalaitureita korotetaan.

Riihimäen linja-autoasemaa ei saakkaan purkaa

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi Riihimäen linja-autoaseman purkukaavan. Hallinto-oikeus katsoo, että Riihimäen valtuuston hyväksymässä vanhan linja-autoaseman alueen asemakaavassa ei ole selvitetty linja-autoaseman kulttuurihistoriallista arvoa ja merkitystä.

Virkavelvollisuuden rikkominen toi ulosottomiehelle sakkoja

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut kihlakunnan ulosottomiehen sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta häätöasiassa. Ulosottomiehen syyttäminen perustui apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin antamaan syytemääräykseen.

Kevät on vihdoin täällä!

Kevät on alkanut Hämeessä pari viikkoa etuajassa. Ilmatieteen laitoksen alustavan tilaston mukaan terminen kevät alkoi 10. tätä kuuta.

Neljän kimpassa etujakin terveyskeskukselle

Riihimäen seudun neljän kunnan kuntaliitos voisi tuoda tiettyjä etuja terveydenhuoltopalveluihin. Riihimäen seutu yhdessä Hyvinkään kanssa antaisi vakaamman taloudellisen pohjan perusterveydenhuollolle, katsoo yhtymäjohtaja Tero Pitkämäki.

Niinistö lunasti vaalilupauksiaan ja tapasi nuoria Forssassa

Presidentti Sauli Niinistö nosti kevään presidenttikampanjassaan esille syrjätyneiden nuorten ongelmat. Virkauransa ensimmäisellä maakuntamatkalla Forssassa hän tutustui tiistaina Kanta-Hämeessä tuloksia tuottaneeseen Ankkuri-projektiin ja tapasi paikallisia nuoria yhdessä puolisonsa rouva Jenni Haukion kanssa.

Avaimet käteen -talojen kauppa kangertelee Forssassa

Forssan avaimet käteen -periaatteella rakennetut omakotitalot eivät käy kaupauksi. Avaimet käteen-periaatteella rakentaminen ei näytäkään sopivan kaikkialle.

Monikulttuurisuus kasvattaa hämäläisiä pikkuhiljaa suvaitsevaisemmiksi

Kanta-Hämeessä asuu vähän ulkomaalaisia. Tilastokeskuksen mukaan maakunnassa on alle kolme ja puoli tuhatta ulkomaan kansalaista. Eniten ulkomaalaisia on Virosta, lähes tuhat. Venäläisiä Kanta-Hämeessä on alle viisi sataa. Kolmanneksi suurin ulkomaalaisten ryhmä on thaimaalaiset, joita on maakunnassa puolitoista sataa.

Mies ja nainen päätyivät jatkoilta sairaalaan Hämeenlinnassa

Hämeenlinnalainen mies ja nainen joutuivat kahden parikymppisen miehen pahoinpitelemäksi sunnuntaiaamuyöllä. Seurueen piti mennä ravintolaillan päätteeksi jatkoille yksityisasuntoon kun heille tuli riittaa keskenään.

Yhä harvempi elättää yhä useampaa Hämeessä

Kanta-Hämeen väestöllinen huoltosuhde on heikko. Väestöllinen huoltosuhde kertoo sen paljonko väestöstä on alle viisitoistavuotiaita ja yli 65 vuotiaita työikäisiä kohden.

Kaavavalitukset ruuhkauttaneet hallinto-oikeuden Hämeenlinnassa

Viime vuonna työläiden kaava-asioiden käsittely lisääntyi selvästi. Vastaavasti lastensuojelu- ja autoveroasioiden käsittely vähentyi.

Sorahiekkaseulaimen tuhosta iso lasku Lopella

Sorahiekkaseulain paloi Lopella torstaina aamupäivällä. Väärästä lämmitystavasta tuli iso lasku.

VVM ennustaa: Humppila, Janakkala nostavat rajusti verojaan

Osa Kanta-Hämeen kunnista joutuu nostamaan kunnallisia verojaan useita prosenttiyksiköitä muutamassa vuodessa selvitäkseen tulevista menoistaan. Näin väittää valtiovarainministeriö kohuttuun kuntaliitosselvitykseen perustuvissa laskelmissaan. Humppilassa tulee tuloja kerätä yli seitsemän prosenttiyksikön verran enemmän vuonna 2020 kuin vuonna 2010. Sen sijaan Riihimäellä ja Lopella saattaa mennä hyvinkin.

Jungnerin kritisoima Minna Lintonen jättää kaikki luottamustehtävänsä

Forssalainen ex-kansanedustaja Minna Lintonen on päättänyt jättää kaikki luottamustehtävänsä pohdittuaan muutaman päivän SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungnerin häneen kohdistamaa kritiikkiä. Puolueesta hän ei aio erota.

Vertaisryhmistä apua ongelmapelaajille

Forssaan pyritään saamaan aikaan vertaisryhmiä ongelmapelaajille. Tällä hetkellä vertaistuki puuttuu.

Lundille ero tarkastuslautakunnasta

Riihimäen kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Mikko Lundille myönnetään ero tehtävästään. Lund pyysi eroa tehtävästään, koska hänen mielestään tarkastuslautakunta ei täytä laillisia vaatimuksia riippumattomana toimielimenä.

Demarivaikuttaja Minna Lintonen pohtii edelleen asemaansa SDP:ssa

Minna Lintonen sanoo tänä aamuna Yle Uutiset Hämeelle ratkaisevansa itse muutaman päivän sisällä tarvitaanko "minna lintosia" SDP:ssä.

Öljykasvi rypsin viljelyala supistuu uhkaavasti

Vilja-alan yhteistyöryhmän kysely ennakoi, että rypsiä viljellään Suomessa 65 000 hehtaarilla tänä vuonna. Viime vuodesta viljely vähentyy lähes 16 prosenttia.

Kalatiskeillä on pulaa muikuista ja mateesta

Normaalia heikommat jäät ovat hankaloittaneet talvikalastusta. Varsinkin paikallisesta muikusta on pulaa.

21-vuotias hämeenlinnalaismies pidätetty alaikäisten tyttöjen hyväksikäytöstä

Keskusrikospoliisi on pidättänyt 21-vuotiaan Hämeenlinnan seudulla asuvan nuoren miehen epäiltynä alaikäisten tyttöjen hyväksikäytöstä, kertoo Hämeen Sanomat nettisivullaan. Pidätty oli epäillyn miesjoukon nuorin.

Häme hakee maakuntajohtajaa

Hämeen liitto hakee uutta maakuntajohtajaa. Nykyinen maakuntajohtaja Juhani Honka jää eläkkeelle helmikuun alussa ensi vuonna.

Sillat romahtavat Hämeenlinnassa

Moottoriten katetyömaa aiheuttaa mittavia muutoksia sekä kaupungin sisäiselle että moottoritien liikenteelle kevään aikana Hämeenlinnassa. Toukokuussa sekä Paasikiventien että Turuntien sillat puretaan.

Peura- ja kaurissaaliit ovat romahtaneet Etelä-Hämeessä

Edellisellä metsästyskaudella Suomen Riistakeskus Etelä-Hämeen alueella kaadettiin 4 700 peuraa. Nyt saalis oli 3 300. Samanlainen suuntaus on tapahtunut metsäkauriin kohdalla. Edellisinä kausina metsäkaurissaalis on ollut 150 - 200 yksilöä, ja nyt kaatui alta sata kaurista.

Lapsiperheen tukihenkilö on rinnalla kulkija

Mannerheimin Lastensuojeluliitto tarjoaa pian Kanta-Hämeessä uudenlaista tukea lapsiperheille. MLL:n Hämeen piiri aikoo rantauttaa tukihenkilötoiminnan Hämeeseen, ja ensimmäisenä on vuorossa nimenomaan Kanta-Häme.

Iltataivaan majakat loistavat nyt kirkkaina

Venus ja Jupiter loistavat maaliskuun iltoina silmiinpistävän kirkkaina lounaisella iltataivaalla. Planeetat ovat jo nyt lähellä toisiaan ja lähenevät edelleen. Lähimmillään ne ovat maaliskuun 12.-14. päivä. Lisäksi revontulia voi odottaa näkevänsä varsinkin torstain ja perjantain välisenä yönä.

Wanajafestivaalin ulkomaalaistähteä haetaan vielä

Hämeenlinnan heinäkuinen Wanajafestivaali rokkaa ensi kesänä suomalaisartistien varassa, kärkinimenä Leningrad Cowboys. Ensimmäistä kesää järjestelyissä mukana oleva promoottori Kalle Keskinen kertoo että ulkomaalainen tähti on vielä hakusessa, sillä neuvotteluja käydään yhä.

Salolaiselle "Auervaaralle" vankeutta naisien pettämisestä useissa kaupungeissa

Keski-ikäinen salolaismies on tuomittu vankeuteen petoksista, joiden kohteena oli naisia Forssassa, Somerolla ja Salossa. Mies oli vakuutellut naisille ikuista rakkautta ja miehille hyviä sijoituskohteita.

Ympäristöviranomaisten tiukkuus lyö jarruja maalämmön suosiolle

Sähkön ja öljyn hinnan nousu saa kiinteistönomistajat hakemaan vaihtoehtoisia energiamuotoja. Vaikka maalämpö on monella tapaa ympäristön kannalta hyvä energialähde, viranomaiset näkevät lämpökaivojen poraamisen aiheuttavan riskejä pohjavesille.

Itsenäiset kirjakauppiaat perustivat kirjakauppaketjun tanskalaismallin pohjalta

Suomeen on perustettu uusi kirjakauppaketju. Kirja & Idea -ketjun taustalta löytyy kolme Info-ketjusta eronnutta itsenäistä kirjakauppiasta, joilla on tässä vaiheessa kaikkiaan kahdeksan kirjakauppaa. Uusi ketju tavoittelee yhteistyötä vastaavan tanskalaisen Bog & idé -ketjun kanssa.

Vastavalmistuneet rakennusmestarit viedään käsistä

Rakennusmestareita tarvitaan ripeästi töihin, sillä eläköityminen alalla on nopeaa. Myös huonoksi moitittu rakentamisen laatu ja ulkomainen työvoima lisäävät tarvetta osaavalle työnjohdolle.

Kaksi kuoli kolarissa Rengossa

Kaksi ihmistä on kuollut nokkakolarissa saamiinsa vammoihin. Onnettomuus sattui lauantaina 10-tiellä Rengossa, kertoo Kanta-Hämeen poliisi. Onnettomuudessa kuolleet mies ja nainen olivat syntyneet 30-luvulla.

Showesiintyjä potkaisi mieskatsojaa päähän Hämeenlinnassa

Esiintymiskeikalla olleet sisarukset joutuivat poliisi poisviemiksi Hämeenlinnan keskustassa sijaisevassa viihderavintolassa keskiyön jälkeen lauantaiaamuyöllä. Toinen sisaruksista oli potkaissut mieskatsojaa kasvoihin ja toinen oli käynyt tapahtumia valokuvanneen nuoren naisen kimppuun.

Turhista automaattihälyistä aletaan periä maksuja

Kanta-Hämeen pelastuslaitos alkaa periä maksuja virheellisistä palohälytyksistä. Maksun tarkoituksena on patistaa ihmisiä sijoittamaan hälytyslaitteet oikein ja huoltamaan niitä asianmukaisesti.

Energiakonsultti tietää: Yksiö lämpiää taulutelkkarilla

Ikkunat ja eristeet ovat tärkeitä kerrostalon energiaremontissa, mutta tärkeintä on aloittaa koko kiinteistön energiankäytön selvittämisellä. Asukkailla on paljon lämpöä tuottavia laitteita, joiden lämpöhyöty tuuletetaan talosta ulos. - Suuri taulutelkkari tuottaa niin paljon lämpöä, että se riittäisi pitämään yksiön lämpimänä, sanoo johtaja Juhani Vättö Skapat Energia oy:stä.

Poliisi jäi työtehtävissä auton alle Forssassa

Liikenteenvalvontaa suorittanut poliisimies jäi takaa tulleen auton töytäisemäksi Forssan keskustassa Rautatienkadulla torstai-iltapäivänä. Turmassa loukkaantunut on kuljetettu sairaalahoitoon.

Evo ja Liesjärven kansallipuisto eivät enää kiinnosta - Torronsuo vetää

Valtion luontokohteiden vierailijamäärät laskivat reippaasti viime vuonna Kanta-Hämeessä. Liesjärven kävijämäärä putosi lähes kolmanneksella ja Evonkin noin viidenneksen.

Yli 4 600 ihmistä vetosi Riihimäen sairaalan puolesta

Riihimäen seudun asukkaat kantavat huolta Riihimäen sairaalapalvelujen puolesta. Asukkaat keräsivät muutamassa viikossa mittavan määrän nimiä keskussairaalan Riihimäen yksikköä puolustavaan kansalaisadressiin. Riihimäen kaupunginhallitus vastaanotti adressin maanantaina.

Huostaanotettuja lapsia aiempaa enemmän

Huostaanottojen määrä kasvaa edelleen niin Kanta-Hämeessä kuin koko maassa. Etenkin väkisin huostaanotettujen lasten määrä on kasvanut huomattavasti viime vuosien aikana.

Loppuvuoden myrskyt toivat vipinää pelastustoimeen

Tapaninpäivän myrsky toi Kanta-Hämeen pelastuslaitokselle kertaheitolla todellisen tehtävärysäyksen. Koko vuoden tehtävämäärästä melkein joka kymmenes osui Tapaninpäivälle.

Metsälaki suojelee myös purot ja norot

Koko maassa metsälailla on suojeltu jo 100 000 hehtaaria yksityismetsiä. Kanta-Hämeessä suojelualueiden pinta-ala on alle tuhat hehtaaria. Kanta-Hämeessä on lähes kaksi tuhatta metsälain suojaamaa erityisen arvokasta elinympäristöä. Metsälaki on viisitoista vuotta vanha, mutta sen tarkoittamia suojeltuja elinympäristöjä löytyy yksityismetsistä edelleen.

Poliisi pidätti miehen epäiltynä vaimonsa taponyrityksestä Riihimäellä

Mies pahoinpiteli vaimoaan ensin nyrkein ja löi riidan päätteeksi vielä veitsellä lauantai-iltana Riihimäellä. Miestä epäillään taponyrityksestä.

Riihimäki miettii aikalisää kuntayhtymäerossa

Riihimäki harkitsee aikalisää suunnitelmaan erota terveyskeskuskuntayhtymästä. Valtuustossa hyväksyttyyn eropäätökseen mietitään nyt kahden vuoden lykkäystä vuoden 2014 loppuun.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin talous vaatii lujat oikaisuliikkeet

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin taloutta ryhdytään oikaisemaan lujin ottein tänä keväänä. Sairaanhoitopiirin suurin jäsenkunta Hämeenlinna sanoo, että se ei suostu enää maksamaan keskussairaalan nousevia menoja. Keskussairaala itsekin haluaa katkaista huolestuttavan velkakierteensä, mutta siihen kuluu vielä pari vuotta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle