Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Esitutkinnan aikana takavarikoitu kassi, joka sisälsi huumausaineita.

Kansainväliseen Greenlight-operaatioon liittyvän huumerikosjutun käsittely alkaa tänään Jyväskylässä– syytettyinä seitsemän miestä

Operaatiossa Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI pääsi käsiksi eri maissa toimivien rikollisten salattuun viestinvaihtoon ja luovutti tiedot maiden viranomaisille.

Tällainen on Mantaqa-jengi

Mantaqa-jengi taas käräjillä – vyyhdissä mukana lakimies, jonka syytetään vuotaneen tietoja ja vieneen Ruotsiin 80 000 euroa huumerahaa

Syytteiden mukaan rikollisorganisaatio toi Ruotsista Suomeen suuria määriä huumeita ja sai apua tietoja vuotaneelta lakimieheltä. Pääkaupunkiseudulla toimiva uusi rikollisjengi Mantaqa oli mukana levittämässä huumeita.

KRP:n epäilemän myyntikuva huumeista verkossa

Tor-verkossa tehdystä huumekaupasta kovat tuomiot nuorelle lahtelaismiehelle: 11 vuotta vankeutta ja miljoona euroa valtiolle

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomiot laajassa jutussa, jossa oli syytettynä kaikkiaan viisi ihmistä. Pisimmän tuomion sai lahtelaismies, joka hankki Suomeen suuria määriä huumeita ja myi niitä eteenpäin.

Huumeet huumeruiskut päihteet

Kotiovelle voi tilata vaikka kerta-annoksen kokaiinia – huumekauppa on levinnyt jokaiseen kadunkulmaan Tampereella

Tällä hetkellä katukaupassa liikkuu eniten muuntohuumeita, kokaiinia ja erilaisia huumaavia lääkkeitä. Tosin pussissa voi olla mitä vaan.

Kultaisen kolmion alue tunnetaan huumeiden tuotannosta ja salakuljetuksesta. Kuvassa Thaimaan poliisi tuhoaa oopiumunikkopeltoa vuonna 2017.

Laosissa Aasian kaikkien aikojen suurin huumetakavarikko – olutrekan kontti täynnä metamfetamiinia

Myanmarista on viime kuukausina salakuljetettu entistä enemmän metamfetamiina naapurimaihin.

Nuuskapurkkeja

Tulli paljasti laajoja nuuskan salakuljetusrinkejä pääkaupunkiseudulla – nuuskaa takavarikoitu tuhansia kiloja ja rikoshyöty miljoonia euroja

Nuuskaa on tuotu kuormalavoittain Virosta Helsinkiin, ja Tulli epäilee, että tuotteita on varastoitu vuokrattuihin tiloihin ja kontteihin pääkaupunkiseudulla. Rikollisten epäillään välttäneen rikostensa ansiosta noin viiden miljoonan euron verot.

Maineikas huumeruhtinas jäi kiinni Kolumbiassa

Kolumbiassa kiinniotetulla huumekartellin pomolla oli laajat verkostot, presidentti vertasi huumeparoni Pablo Escobariin

50-vuotias Dairo Antonio Usuga "Otoniel" otettiin kiinni Uraban alueella. Usuga on yksi Kolumbian pelätyimmistä rikollisista ja Yhdysvaltain etsintäkuuluttama huumepomo.

Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Joonas Häkkinen katsoo entisen toiminnanjohtajan kannettavalta tietokoneelta karttaa.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: salasanaa kannattaa myös jakaa yllätysten varalle, Viking Sallyn poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviä ratkaisuja

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Kolme miestä sai käräjäoikeudessa tuomion FBI-jättioperaatioon kytkeytyvässä huumejutussa

Suomeen oli määrä levittää suuri määrä marihuanaa, mutta huume-eriä levittämään lähtenyt kaksikko jäi pian kiinni.

Egentliga Finlands tingsrätt

Miehen epäillään kuljettaneen kokaiinia Hollannista Suomeen ja myyneen huumeita Turun alueella – syyttäjä vaatii vankeutta

Syytetty oli mukana laajemmassa huumausaineiden salakuljetusoperaatiossa. Epäillyt teot tapahtuivat vuoden vuosien 2019 ja 2020 aikana.

Egentliga Finlands tingsrätt

FP politician's son gets four-year prison sentence over drug offences

The man imported narcotics from the Netherlands and sold them on.

Kouvolan oikeustalo

Huumekauppaa käytiin hevosen nimellä – neljä miestä sai syytteet törkeistä huumerikoksista Kouvolassa

Kymenlaakson käräjäoikeudessa alkoi tiistaina huumerikosoikeudenkäynti, jolle on varattu kolme istuntopäivää.

Olohuone.

Veljekset pyörittivät huumekauppaa, kovistelivat poliisia ja perivät velkoja väkivalloin, sanoo syyttäjä – Mantaqa-jengille vaaditaan kovia tuomioita

Mantaqaksi itseään kutsuva pääosin parikymppisten miesten joukko teki yhteistyötä latvialaisen rikollisryhmän kanssa massiivisessa huumekauppakokonaisuudessa, arvioi syyttäjä.

En stor byggnad med stora glasfönster.

Lapsi näki ammutun isänsä kerrostalon ikkunasta – kahta syytetään 27-vuotiaan miehen murhasta Järvenpäässä

Kahdelle kolmekymppiselle miehelle vaaditaan elinkautisia vankeusrangaistuksia 27-vuotiaan perheellisen miehen murhasta Järvenpäässä. Syytetyt kiistävät murhan. Teon taustalla oli 150 euron suuruinen pieleen mennyt huumekauppa.

En skylt som det står "Esbo rättshus" på. I bakgrunden syns en modern byggnad.

Vuosaaren sataman kautta salakuljetettiin 46 kiloa marihuanaa Suomeen – tekijät tuomittiin törkeistä huumausainerikoksista

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan marihuanaa on ollut tarkoitus välittää tai myydä eteenpäin.

Kuvassa on näppäimistö ja kädet.

NBI: Fighting online crime in Finland at forefront of dark web drug trade

Police found there is a broad age range of buyers and sellers of illegal substances on the dark web, spanning different social groups.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Police wrap up preliminary probe of major cannabis smuggling ring

The case was uncovered with help from an international organised crime fighting effort led by the FBI and Australian authorities.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Marihuanan salakuljetusta organisoitiin salatuilla puhelimilla – yksi kansainvälisen suuroperaation esitutkinnoista on valmistunut

Suuroperaatiossa oli mukana myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisi eli FBI, joka luovutti tietoja Suomen viranomaisille.

kuvankaappaus videosta jossa audiota

Näin toimii sivusto, jossa huumekauppiaat, huijarit ja jopa palkkamurhaaja tarjoavat palveluksiaan – "Ei kiinnosta mitä laki sanoo"

Tor-verkon suojissa toimii työnhakupalsta, jolla ei rekrytoida puhelinmyyjiä. Siellä palkataan huumekauppiaita, huijareita ja velanperijöitä. Toimittaja seurasi elämää pimeän verkon työmarkkinoilla kolmen kuukauden ajan.

Syytetty Niko Ranta-aho Katiska 2- huumejutun pääkäsittelyssä Helsingin käräjäoikeudessa 1. kesäkuuta.

Court convicts ringleader in 'Katiska 2' drug trial

Niko Ranta-aho was previously sentenced to 11 years in prison in April in the so-called 'Katiska' case.

Porto Banusin satama-alue Marbellassa Espanjassa

Espanjan huumerannikolla aurinko paistaa myös suomalaisrikollisille – "Rosvot ajavat luksusautolla ja poliisit tulevat potkulaudalla perässä"

Espanjan Marbellasta on tullut yhä tärkeämpi kansainvälisen rikollisuuden pesäke, josta pyöritetään Euroopan huumevirtoja. Rikolliset selvittelevät välejään entistä näkyvämmin suomalaisturistien suosimassa kaupungissa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus Aviapolis Vantaa

2 men remanded for Järvenpää murder, police suspect links to drug trade

The suspects have lengthy criminal records, including ties to the Cannonball biker gang.

Niko Ranta-aho Turussa 6. heinäkuuta 2019.

Syyttäjä vaatii Niko Ranta-aholle 13 vuoden vankeutta uusista huumerikossyytteistä – Ranta-aho kiistää kaikki syytteet

Katiska 2:ksi kutsutussa jutussa on yhteensä 15 syytettyä. Ranta-aho tuomittiin viime kuussa 11 vuoden vankeuteen ensimmäisestä Katiska-vyyhdistä.

Luodinreikä ikkunassa.

Tutkimus: Aseellisten henkirikosten määrä on kasvanut rajusti Ruotsissa – 80 prosenttia tapahtuu köyhissä lähiöissä, yleensä uhri on nuori mies

Nopeat ja hetkittäiset piikit henkirikostilastoissa ovat yleisesti yhteyksissä huumekauppaan, rikollisjengeihin ja luottamuspulaan oikeusjärjestelmää kohtaan. Uhreiksi joutuu harvoin naisia tai alle 20-vuotiaita.

Poliisia 7 vuotta pakoillut Arman Alinko kiistää olleensa huumeliigan pomo

Poliisia 7 vuotta pakoillut Arman Alinko kiistää olleensa huumeliigan pomo – takavarikoitu amfetamiinierä olisi riittänyt 170 000 annokseen

Poliisia seitsemän vuotta vältelleelle Arman Alinkolle vaaditaan vähintään 12 vuoden vankeustuomiota törkeistä huumausainerikoksista, törkeistä petoksista ja törkeistä kavalluksista. Syytteet liittyvät vuonna 2014 paljastuneeseen huumeiden salakuljetusliigaan. Mies myönsi syytteet pääosin oikeudessa.

Lähikuva: mies kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Saksan poliisi paljasti pimeässä verkossa toimineen lasten hyväksikäyttöön liittyvän ryhmän – KRP:n mukaan tapaukseen ei tällä hetkellä liity suomalaisia uhreja tai tekijöitä

Poliisi on pidättänyt neljä miestä tutkinnan yhteydessä. Jäseniä ryhmässä oli yli 400 000 ja kyseessä on tiettävästi yksi suurimmista lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvistä ryhmistä.

Niko Ranta-aho Turussa 6. heinäkuuta 2019.

Poliisi paljasti laajan huumeiden salakuljetusringin ennen kuin aineet ehtivät markkinoille – pääepäiltynä Niko Ranta-aho

Poliisi torjui mittavan huumausaineiden salakuljetuksen liittyen laajaan huumausainerikosvyyhtiin. Ranta-ahon lisäksi muutama muukin epäilty on tuttu Katiska-oikeudenkäynnistä.

purjehdus nacra 17

Lajiliitto seisoo Olympiakomitean valinnan takana ja selvittää, voiko kisoihin valittu kaksikko kilpailla Tokiossa Janne Järvisen veneellä

Purjehdus ja Veneily ry:n toiminnanjohtaja kertoo, että liitto oli mukana valinnan valmistelussa. Vielä ei ole tiedossa, mitä venettä purjehtijat käyttävät Tokion olympialaisissa.

Janne Järvinen Sinem Kurtbay

Olympiakomitea päätti: Vankeustuomion saanut kilpapurjehtija Janne Järvinen ei edusta Suomea Tokion olympialaisissa

Vankeustuomion saaneen Janne Järvisen olympiavalinnan kohtalo ratkesi tänään, kun Olympiakomitea kertoi tuoreista valinnoista Tokioon.

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat varmistaneet Suomelle neljännen purjehduksen maapaikan Tokion kesäolympialaisiin. Kurtbay ja Järvinen toivat Suomelle maapaikan nacra 17 -luokassa, jonka olympiakarsinta järjestettiin Lanzarotella. Päiväämätön arkistokuva.

Vankeustuomion saaneen Järvisen olympiavalintaan selvyyttä ensi viikolla – "Tätä on turha venyttää"

Olympiakomiteaa ei voi syyttää vitkastelusta, kun se pyrkii tekemään ratkaisun Tokion kesäkisoihin Suomelle purjehduksessa maapaikan hankkineen Janne Järvisen kisavalinnasta.

purjehdus nacra 17

Katiska-huumevyyhdissä vankeustuomion saanut purjehtija Janne Järvinen on rahoittanut olympiaprojektin – huippu-urheilupomo ei tyrmää Järvisen osallistumista Tokioon

Suomelle olympiapaikan Nacra 17 -luokassa hankkinut Janne Järvinen sai torstaina Helsingin käräjäoikeudelta kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomion.

Milloin ja miten Suomen koronarajoituksia puretaan?

Ylen aamu tänään: Hallitus suunnittelee Suomen exit-strategiaa – miten ja milloin rajoituksia puretaan? Katso lähetys tästä

Katiska-huumevyyhdissä jaetaan tuomioita. Tamperelainen Luka Nurmi istuu lauantaina Italian Monzassa Ferrarin rattiin.

Niko Ranta-aho

Oikeus antaa tänään tuomion Katiska-jutussa – näin rikossarja purkautui arkisesta kotihälytyksestä Suomen tunnetuimmaksi rikosjutuksi

Syyttäjä vaatii yli kymmenelle syytetylle enimmäisrangaistusta törkeistä huumausainerikoksista.

purjehdus nacra 17

Olympiapaikan tänään hankkineelle Janne Järviselle vaaditaan vankeutta laajassa Katiska-huumevyyhdissä – kilpapurjehtijaa syytetään vakavista rikoksista

Purjehtijat Janne Järvinen ja Sinem Kurtbay saavuttivat perjantaina Suomelle Tokion olympialaisten maapaikan Nacra 17 -luokassa. Järvinen on yksi Katiska-huumejutun syytetyistä.

Millaisia koronarajoituksia asiantuntijat kaipaavat?

Ylen aamu tänään: Liikkumisrajoitukset ovat puhuttaneet jo pitkään – auttaisivatko ne taltuttamaan koronan? Katso lähetys tästä

Verkkovakoilu on lisääntynyt koronan aikana. Miksi huumerikosvyyhti Katiska kiinnostaa ihmisiä?

Poliisin handout-kuvassa kukka-auto: huumausaineet oli pakattu kuorma-autoon kukkien ja kasvien kuljetusruukkuihin

International crime gang stands trial over €20m drug shipments hidden in houseplants

There are nearly 30 defendants standing trial, with proceedings expected to continue until the end of June.

Poliisin handout-kuvassa kukka-auto: huumausaineet oli pakattu kuorma-autoon kukkien ja kasvien kuljetusruukkuihin

Suuren huumevyyhdin käsittely alkoi – toinen syytetty luuli yleensä kuljettavansa kannabista

Jutussa on lähes 30 syytettyä. Huumeiden arvo oli yli 20 miljoonaa euroa.

Turun oikeustalon julkisivu.

Prosecutor seeks 7.5-year prison term for smuggling cocaine into Finland inside body

Prosecutors says that more than two kilos of cocaine were smuggled internally into Finland from the Netherlands in just over a year.

Turun oikeustalon julkisivu.

Kokaiinia kuljetettiin Suomeen kehonsisäisesti – syyttäjä vaatii pääsyytetylle 7,5 vuoden vankeusrangaistusta

Hollannista tuotiin Suomeen runsaan vuoden aikana kehonsisäisesti 2 100 grammaa kokaiinia.

Työpiste näyttönäkymä

Syyttäjä hakee kovempaa tuomiota huumesivusto Sipulikanavan ylläpitäjälle – korkein oikeus myönsi valitusluvan

Oikeuskäsittelyssä on kysymys siitä, oliko huumeiden kauppapaikan ylläpitäminen huumeiden välittämistä vai ei.

KRP:n epäilemän myyntikuva huumeista verkossa

Lahtelaismiehelle syyte huumekaupasta Tor-verkossa – myös epäillyt rikoskumppanit tuomioistuimen eteen

Laajan jutun pääepäilty myi syyttäjän mukaan pimeässä verkossa huumeita ja lääkkeitä.

Poliisi autossa.

Mies myi huumeita työkoneita vastaan – osa takavarikoidusta amfetamiinista oli jopa 96-prosenttista

Pääepäilty saatiin kiinni syyskuussa 2020, ja hän oli aloittanut huumekaupan saman vuoden helmikuussa.

La Famiglia ravintolan ravintolasali Flamingossa.

Torstai 4.2.2021 (radio)

Ravintoloiden koronarajoituksia aiotaan jatkaa. Kela-kyydillä voi käydä myös koronatestissä. Poliisi on kertonut isosta salakuljetuksesta. SDP on suurin puolue Ylen kyselyssä. Sää on tuulista ja kylmää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle