Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kannabiskasvin kukintoa mustalla taustalla.

Savo-Karjalan vihreät ja vasemmistolaiset ehdokkaat laillistaisivat kannabiksen

Kannabiksen laillistaminen jakaa eduskuntavaalien ehdokkaita Savo-Karjalan vaalipiirissä. Kaikissa suurissa puolueissa on enemmän laillistamisen vastustajia kuin puolustajia.

Henkilö pitää kädessään kännykkää, jonka näytöllä näkyy kuva Ylen eduskuntavaalien 2023 vaalikoneesta.

Ylen vaalikone: kannabiksen käytön laillistamista vastaan lähes puolet Oulun vaalipiirin ehdokkaista

Oulun vaalipiiristä koneen kysymyksiin on vastannut 142 ehdokasta eli yli 80 prosenttia kaikista vaalipiirin ehdokkaista.

Kampuksella pussin sisässä kasvatettavia kannabiskasveja, joiden ominaisuuksia halutaan yhdistää.

Näin kannabikseen suhtaudutaan eri puolilla Eurooppaa – muutos on tulossa meillekin, arvioi oikeusoppinut

Saksan suunnitelmat kannabiksen vapauttamisesta voivat antaa vauhtia sallivammalle linjalle muidenkin Euroopan maiden huumepolitiikassa.

Henkilö seisoo matkamuistoja ja mietoja kannabistuotteita myyvän kaupan edustalla.

Mediat: Tšekki aikoo laillistaa kannabiksen – toiveissa yhteistyö saman huumeen laillistamista pohtivan Saksan kanssa

Tšekin hallitukseen kuuluva Piraattipuolue arvioi, että lailliset kannabistuotteet voisivat tuoda vuosittain noin 800 miljoonaa euroa verotuloja.

Kannabis houkuttelee matkaajia Thaimaahan

Thaimaan terveysministeri: Pilvituristit eivät ole tervetulleita – silti kannabispuodin poltteluhuoneessa tarjoilija tuo sätkän pöytään

Terveysministerin mukaan kannabiksen viihdekäytön virallista sallimista Thaimaassa voidaan pohtia mahdollisesti lähitulevaisuudessa. Uuden kannabislain odotetaan valmistuvan syyskuussa.

Thaimaa laillisti kannabiksen kasvatuksen ja hallussapidon. Maassa alettiin heti jakaa ilmaisia kannabiskasvin taimia.

Thaimaa laillisti kannabiksen sekavasti: terveysministeri jakoi kasveja kansalle, mutta julkisesta polttelusta voi yhä joutua vankilaan

Thaimaan terveysministeri Anutin Charnvirakul sanoi, että kannabista pitää käyttää terveyden edistämiseen. Yli 300 000 kotitaloutta on jo rekisteröitynyt kannabiksen kasvattajiksi.

Ulkoministeri Pekka Haavisto, Sisäministeri Maria Ohisalo ja ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen Vihreiden hallitusryhmän kokouksessa Lappeenrannassa. Puolueen paikallisväestön tapaaminen Lappeenrannan satamassa.

Kesän ensimmäiset puoluekokoukset alkavat – vihreät koolla Joensuussa ja RKP Turussa

Puoluekokouksissa valmistaudutaan jo ensi kevään eduskuntavaaleihin. Johtajavaihdoksia ei ole tulossa kumpaankaan puolueeseen.

Kirjeenvaihtaja Maija Salmi.

Seitsemänkymppinen anoppini rentoutuu polttamalla pilveä – uruguaylaisille kannabissätkä on kuin saunakalja suomalaisille

Arkea maailmalta: Uruguay laillisti kannabiksen ensimmäisenä maana maailmassa lähes kymmenen vuotta sitten. Laillistaminen tuo verotuloja, mutta laitonta huumekauppaa se ei ole kitkenyt, kirjoittaa Ylen toimittaja Maija Salmi.

Uberin ruokalähetti Pariisissa huhtikuussa 2020.

Uberin kautta voi nyt tilata kannabista Kanadassa – jatkossa myös kotiinkuljetukset mahdollisia

Kanada laillisti kannabiksen 2018. Laillisten kannabistuotteiden helpommalla saatavuudella toivotaan olevan vaikutusta laittomien markkinoiden tyrehdyttämiseen.

Demonstranter bär flaggor med cannabis-symboler.

Saksan tuleva hallitus tukee kannabiksen myynnin ja hallussapidon laillistamista viihdekäyttöön – luvassa miljardien lisätulot valtiolle

Saksassa kannabista saa nykyisellään myydä ja pitää hallussa vain lääkekäyttöä varten. Kannabiksen viihdekäyttö ei ole rangaistava rikos, mutta sen hallussapito ja myynti ovat.

Jos kannabis laillistettaisiin Suomessa, myyntiin olisi tarjolla valtava määrä tuotteita.

Karkkeja, suklaata, teetä, limsaa – myytävien kannabistuotteiden lista maailmalla on pitkä, ja bisnes voisi kiinnostaa myös suomalaisyrityksiä

Maailmalla on satoja erilaisia kannabista sisältäviä tuotteita leivonnaisista deodoranttiin. Asiantuntijoiden mielestä Alko ei sopisi kannabiksen myyntipaikaksi, koska se voisi kannustaa sekakäyttöön.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Kannabis – aika valita pienemmän pahan tie 

Päätöksiä tehdään tutkitun tiedon pohjalta, paitsi silloin kun pinttyneet asenteet ja ennakkoluulot ajavat ohi. Tämä koskee myös kannabista, kirjoittaa Mörttinen.

Huumaako kannabis edelleen median?

Kannabis nousi otsikoihin, eikä uutisointi ollut taaskaan ihan neutraalia – jokin silti muuttui, sanoo nuorisotutkija Mikko Salasuo

Ennen ei ollut paremmin. Ainakaan kannabisuutisoinnin osalta. Näin arvioivat Viimeinen sana -ohjelman vieraat nuorisotutkija Mikko Salasuo ja toimittaja Anton Vanha-Majamaa.

Vihreiden kuntavaalitapahtuma kävelykadulla.

Yle Porin kysely: Vihreiden kaupunginvaltuutettujen kannabiskannoissa selkeitä eroja Satakunnassa

Vihreiden satakuntalaisvaltuutettujen kannabiskannoissa on hajontaa. Kannabisasia nousi valtakunnalliseen keskusteluun viime viikonlopun vihreiden puoluekokouksen jälkeen. Puoluekokouksessaan vihreät päätti tiukan äänestyksen jälkeen kannattaa kannabiksen laillistamista. 

Otto Salminen ja Kalle Mäkelä nojaavat pingispöytään.

Huumekokeilut ovat teineillä lähes yhtä yleisiä kuin säännöllinen juopottelu

Nuorten alkoholin käyttö on vähentynyt, mutta huumekokeilujen määrä on pysynyt pitkällä aikavälillä ennallaan. Ylen tapaamat nuoret pitävät varsinkin kannabiksen hankkimista vaivattomana. Enemmistölle nuorista päihteiden käyttö ei kuitenkaan ole hyvä idea.

 Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen.

Analyysi: Vihreät perustelee kannabiksen laillistamista haittojen ehkäisyllä – aloite haiskahtaa eliitin ohituskaistalta suosikkipäihteelle

Vihreiden tavoiteohjelmassa on jo vuodesta 2018 ollut huumelinjaus, joka todennäköisesti johtaisi parempaan lopputulokseen päihdehaittojen ehkäisyssä.

Coel Thomas, Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu.

Tämä mies teki töitä vuosia, että sai vihreät kannattamaan kannabiksen laillistamista – nyt 27-vuotias Coel Thomas kertoo miksi

Vihreiden tuoreen kannabiskannan takana on helsinkiläisen Coel Thomasin vuosia kestänyt lobbaus. Hän kertoo Ylen haastattelussa, miksi ajaa kannabiksen laillistamista voimakkaasti.

Kannabis-kasveja

Uutissuomalainen: Vihreät menettänyt kymmeniä jäseniä puolueen kannabispäätöksen jälkeen

Puoluekokous asettui sunnuntaina kannattamaan kannabiksen laillistamista tiukan äänestyksen päätteeksi. Aloite hyväksyttiin äänin 183-181.

yleiskuva

Vähenisivätkö kannabiksen haitat, ja vapautuisiko poliisin resursseja? Näin asiantuntijat vastaavat kahdeksaan väitteeseen laillistamisen hyödyistä

Keskustelu kannabiksen laillistamisen hyödyistä ja haitoista nousi pintaan, kun vihreät ilmoitti sunnuntaina ajavansa aloitetta.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Silja Keränen toivoo kannabispäätöksen synnyttävän keskustelua.

Vihreiden kannabiskannasta nousi kohu – puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja, kajaanilainen Silja Keränen toivoo rakentavaa keskustelua päihdepolitiikasta

Keränen valittiin viikonvaihteen puoluekokouksessa vihreiden puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa puolueen kannabiskanta syntyi äärimmäisen tiukan äänestystuloksen seurauksena.

Hamppuparaati Berliinissä elokuussa 2021.

Kannabiksen viihdekäytön kielto säröilee Euroopassa – tällaisia uudistuksia eri maissa suunnitellaan

Saksassa kannabiksen asema on nousemassa politiikan asialistalle vaalien jälkeen. Alankomaat ja Sveitsi aikovat kokeilla laillista tuotantoa. Barcelonan kannabisklubien tulevaisuudesta väännetään kättä Espanjassa.

Kannabis sativa -kasvin lehtiä.

Eduskunnan neljä suurinta puoluetta eivät jaa vihreiden kantaa kannabiksen laillistamiseksi: "En pidä todennäköisenä, elleivät perusfaktat muutu"

Eduskunnan neljä suurinta puoluetta tyrmäävät vihreiden ehdotuksen kannabiksen laillistamiseksi. Tähän mennessä vain kokoomuksen ja vasemmistoliiton nuorisojärjestöt ovat asettuneet laillistamisen kannalle.

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Pasi Alonen

Vihreiden raumalainen valtuutettu eroaa vastalauseena puolueen kannabislinjaukselle

Kaupunginvaltuutettu Pasi Alonen sanoo, ettei hän hyväksy viihdekäytön laillistamisen edistämistä. Hänen mielestään yhteiskunnassa ei ole myöskään tarvetta uudelle lailliselle päihteelle.

hamppukasvin lehti

Vihreiden kannabisaloite jakaa puolueen jäsenistöä: "Missään nimessä emme ole huumemyönteinen puolue", alleviivaavat vihreät Etelä-Pohjanmaalla

Vihreät vaatii kannabiksen käyttöä, hallussapitoa ja myyntiä lailliseksi, mutta pohjalaismaakunnissa aloite jakaa puolueen jäsenten mielipiteitä.

Kannabiskukkia Aurora Nordicilla Tanskassa

Debate on legal cannabis welcome, but cautious

Surveys indicate a minority of Finns are ready to see cannabis become legal, though many welcome the debate.

Kannabisviljelmiä Kanadan Markhamissa.

Vihreät ajaa ensimmäisenä eduskuntapuolueena kannabiksen laillistamista – tutkimusprofessori: "Suomen väestö ei ole siihen vielä valmis"

THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen suhtautuu kannabiksen laillistamiseen varauksella. Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio pitää vihreiden hyväksymää kannabisaloitetta tervetulleena keskustelunavauksena.

 Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen.

Kaikki kolme vihreiden varapuheenjohtajaa haluavat myös sisäministeriksi – Suomela ja Harjanne kannattavat kannabiksen laillistamista

Vihreät valitsivat lauantaina puolueelle kolme varapuheenjohtajaa. He kaikki haluavat sisäministeriksi. Hanna Holopainen on ainoa varapuheenjohtajista, joka vastustaa puolueen hyväksymää aloitetta kannabiksen laillistamisesta.

Vihreiden puoluekokous.

Vihreät kumoaisi kannabiksen "kieltolain" – Puoluekokous vaatii käyttöä, hallussapitoa ja myyntiä lailliseksi

Puoluekokous kannattaa myös kannabiksen käyttöön liittyvän vanhan rikosrekisterin poistoa ihmisen tiedoista.

Mies käärii marihuanasätkää.

Meksiko dekriminalisoi marihuanan viihdekäytön

Laillisuuden puolesta kampanjoivat järjestöt ovat sitä mieltä, ettei päätös ole riittävä. Lakien koetaan asettavan edelleen esteitä muun muassa hallussapidolle.

myymälä, jonka tiskillä on kannabiskasveja ja taustalla asiakkaita

New Yorkin osavaltio laillistaa kannabiksen viihdekäytön

Kannabiksen laillinen myynti alkaisi osavaltiossa aikaisintaan puolentoista vuoden kuluttua.

Kuvassa Olivia Mannix kannabiskasvinsa kanssa.

Kannabisteollisuuden lobbari Olivia Mannix varmistaa, että pilveä näkyy tv-sarjoissa – näin hän pyrkii muuttamaan sinunkin mielipidettäsi

Suomessa lobbaus kannabiksen puolesta on alkamassa. Mielipiteisiin vaikuttaminen on alkanut jo ajat sitten.

Laillista kannabista tuottaa Kanadassa jo yli 100 tehdasta

Suklaatehdas löi lapun luukulle, mutta nyt samoissa tiloissa kasvaa kannabis – pilven laillistaminen Kanadassa pelasti kituvan pikkukaupungin

Kasvattajat työskentelevät kolmessa vuorossa, laboratoriota muistuttavissa oloissa. Näpistämisestä seuraa potkut.

Cannabis odling

Vihreä aalto etenee maailmalla, mutta milloin kannabis laillistetaan Suomessa? Näin vastaavat puolueet

Nykyisistä eduskuntapuolueista vain vihreät kannattaa kannabiksen depenalisointia.

Oscar -patsas.

Mitä löytyy Oscar-ehdokkaiden lahjakassista? Kannabiskeksejä, kannabisvoidetta, ja fobia-terapiaa

Lahjakassi jaetaan perinteisesti kaikille Oscar-ehdokkaille. Kassit jakaa markkinointiyritys, eivätkä ne kuulu viralliseen Oscar-ohjelmaan.

Lääkekannabiksen kasvatusta Kanadassa.

Luxemburg aikoo laillistaa kannabiksen ensimmäisenä EU-maana

Lääkekannabis on jo ennestään sallittu Luxemburgissa.

JHL:n logo talon seinässä

Keskiviikko 17.10.2018 (radio)

Lakko taas tulossa. Hallitukselle luottamus. Kellojen siirtäminen. Kannabis Kanadassa.

Työntekijä siirtelee istutettuja kannabiskasveja kannabistehtaassa Ontariossa.

Kanada laillisti kannabiksen – seuraavatko muut maat? Professori: Nykyinen kieltopolitiikka ei ole ollut kovin onnistunutta

Euroopassa ei ole käyty vakavaa keskustelua kannabiksen laillistamisesta, sanoo tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.

Kanadassa esimerkiksi Markhamissa lähellä Torontoa kasvatetaan kannabista lääketarkoituksiin.

Toisena maana maailmassa: Kanada laillisti kannabiksen kaiken käytön

Kannabiksen käyttömäärät ovat olleet Kanadassa maailman suurimpia.

Mies polttaa marihuanasätkää

Kanadassa pähkäillään: Saavatko poliisit pössytellä vapaa-ajallaan kannabista?

Osa Kanadan kaupungin poliisivoimista suhtautuu kannabiksen vapaa-ajan käyttöön alkoholin nauttimisen tavoin, mutta Calgaryssa poliisien kannabiskäytölle on nollatoleranssi.

Marihuanasavuke

Kannabiksen laillistaminen ei lisänne kanadalaisten kannabiskokeiluja, kysely kertoo

Alkuvuoden tilastojen mukaan kannabista käytti vuoden alkupuoliskolla 16 prosenttia Kanadan väestöstä.

Hannu Hyvönen sekä Swiss Dream -lajikkeen emikukintoja Finolan hedekasvien pölytettävänä Kiuruvedellä.

Suomen ensimmäinen kannabisyhtiö haluaa siivun maailman hamppubuumista: "Suomen pitää brändätä yöttömässä yössä kasvanut luomulääkekannabis"

Laillisesta kannabisalasta on kasvanut maailmalla miljardibisnes. Suomessa siihen on vielä pitkä matka.

Huumesodan hinta. Kadonneiden opiskelijoiden omaiset osoittivat mieltään joulukuussa 2014 Guerreron osavaltiossa Meksikossa. Alkuvuodesta 2015 selvisi, että kaikki 43 opiskelijaa oli surmattu.

Meksikon tuleva hallitus punnitsee huumeiden osittaista laillistamista

Sisäministerin mukaan Meksikon pitäisi ottaa mallia Yhdysvalloista ja laillistaa marihuanan käyttö.

Kannabista kädessä

Kanada laillistaa viihdekannabiksen

Kanadasta on tulossa ensimmäinen G7-maa, joka laillistaa kannabiksen käytön ja kasvattamisen. Parlamentti hyväksyi lain äänin 52–29.

Lääkekannabis

Portugalin parlamentti laillisti lääkekannabiksen

Maahan perustettiin viime vuonna ensimmäiset lailliset marihuanaviljelykset vientiä varten.

Nuori nainen polttaa kannabissätkää.

Kanadan senaatti hyväksyi marihuanan viihdekäytön, laki astuu voimaan aikaisintaan elokuussa

Laki sallii yli 18-vuotiaiden kanadalaisten pitää hallussaan 30 grammaa marihuanaa omaan käyttöön.

Kannabispäivää juhlitaan Kanadan Ottawassa

Kannabispäivä sai alkunsa viiden "Waldon" tapaamisesta jalkapalloharjoitusten jälkeen – viisi seikkaa USA:ssa suositun päivän vietosta

Amerikkalaisilla kannabiksen suosijoilla on perjantaina aihetta juhlia, sillä kannabis tai kannabiksen lääkekäyttö on laillista jo 30 osavaltiossa.

Laillista kannabista myyvä kauppa Oaklandissa, Kaliforniassa.

Ensimmäinen kannabis-yritys listautui pörssiin Yhdysvalloissa

Laillisen kannabis-kaupan arvoksi Yhdysvalloissa arvioidaan jopa 6 miljardia dollaria.

Huumeiden viihdekäyttäjien erilaisia perustyyppejä

Kolmikymppinen Jonna on huumeiden viihdekäyttäjä, joka toivoo huumeiden laillistamista – Asiantuntijan mielestä "viihdekäyttö" on liian myönteinen käsite

Viihdekäyttäjä Jonna haluaisi, että huumeet laillistettaisiin. Päihdehoidon asiantuntija muistuttaa, että osa huumeiden satunnaiskäyttäjistä aina siirtyy ongelmakäyttäjiksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle