Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eric Britton

Helsingin liikenne saa amerikkalaistutkijalta välttävän arvosanan

Helsinki on unohtanut kävelevän ja pyöräilevän asukkaansa, sanoo yhdysvaltalainen kaupunkisuunnittelija Eric Britton. Hän alentaisi keskustan nopeusrajoitukset 15 kilometriin tunnissa ja lisäisi yhteiskäyttöautojen määrää.

Ihmiset jonottavat vastaanotolle terveyskeskuksessa.

Helsinki poistanee terveyskeskusmaksut

Helsinkiläisten terveyskeskusmaksu saattaa poistua ensi vuoden alussa. Kaupungin poliittisten ryhmien budjettiraamineuvottelussa syntyi asiasta sunnuntaina kova vääntö, mutta lopulta kokoomus taipui muiden poliittisten ryhmien kantaan maksun poistamisesta.

HUSin piiriin kuuluu 1,5 miljoonaa asukasta.

HUS vastustaa erikoissairaanhoidon hajauttamista

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri vastustaa erikoissairaanhoidon järjestämisvastuun hajauttamista. HUS haluaa, että erikoissairaanhoito keskitetään jatkossakin suureen yksikköön, sillä se on halvin tapa hoitaa palvelut.

Siemens kiistää metroneuvottelujen kariutumisen

Siemens kummeksuu HKL:n näkemystä, jonka mukaan neuvottelut puoliautomaattimetron toimittamisesta olisivat kariutuneet. Siemensin toimitusjohtajan Martti Kohtasen mukaan HKL ei ole tiedottanut asiasta heille virallisesti.

Pommiuhkaus sulki pankin Järvenpäässä

Järvenpäässä on ollut laajahko poliisioperaatio pommiuhkauksen takia. Poliisit ovat sulkeneet Sampopankin ja eristivät pariksi tunniksi myös läheisen katualueen. Eristys on nyt purettu, mutta pankki pysyy suljettuna.

Lääkäri tutkii lapsen korvaa.

Espoo etsii apua lääkäripulaan kumppaneilta

Espoo etsii kumppania tuottamaan terveysasemapalveluita. Kaupunki aikoo pilotoida niin sanottua raha seuraa potilasta -mallia. Kaksivuotisen kokeilun tavoitteena on saada apua lääkäripulaan ja etsiä mahdollisimman tehokkaita tapoja palveluiden tarjoamiseen.

IC2-juna lähdössä Pasilasta kohti Turkua

Raideliikenteen pullonkauloihin tulossa helpotusta

Hallitus on sopinut raideliikenteen ongelmakohtien parantamisesta. Takkuista Helsinki-Riihimäki-rataosuutta parannetaan 150 miljoonalla eurolla. Lisäksi hallitus päätti satsata sata miljoonaa euroa Helsingin ratapihan parantamiseen.

Kahvia.

Kolme kahvilavaunua Helsingin katukuvaan

Helsingin kaupunki tarjoaa kolmelle ulkokahvilavaunulle myyntipaikan. Vaunut sijoittuvat Lasipalatsin ja Kampin metroaseman lähettyville. Paikat vuokrataan vuoden 2013 loppuun asti.

Asiakas maksamassa kaupan kassalla.

HOK-Elannon vaalit puolueiden juhlaa

Miltei kaikki osuuskauppa HOK-Elannon vaaliehdokkaat ovat puolueiden jäseniä. Liki tuhannesta ehdokkaasta vain 14 edustaa muuta kuin poliittisia puolueita. Ensimmäistä kertaa ehdolla olevat tohtoriveljekset hamuavat niiden ääniä, jotka haluavat palauttaa osuuskaupan ideologian juurilleen.

Maahanmuuttovirasto haluaa oppia seksuaalivähemmistöjen ongelmista

Seksuaalinen tasavertaisuus Seta on alkanut kouluttaa Maahanmuuttoviraston työntekijöitä. Virastoa on arvosteltu siitä, että se on käännyttänyt turvapaikkaa hakevia homoja maihin, joissa heitä vainotaan tai joissa homoseksuaalisuudesta voi edelleen saada kuolemantuomion.

Metro asemalla.

HKL ja Siemens napit vastakkain automaattimetron turvallisuudesta

HKL ja Siemens ovat täysin eri linjoilla metron automatisointiin liittyvistä turvallisuuskysymyksistä. HKL vaatii, että mikäli Siemens toteuttaa Helsingin metron automatisoinnin, yhtiöllä on oltava laaja vastuu sen turvallisuudesta. Siemensin mukaan kokonaisvastuu junaturvallisuudesta ei kuulu heille.

Juna asemalla.

Lähijunat myöhästelevät - vika korjattu

Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä on ollut aamulla ongelmia Huopalahdessa ilmenneen turvalaitehäiriön vuoksi. Osa A- ja M-junista on jouduttu perumaan ja junat kulkevat myöhässä.

Työntekijöitä lennonjohtotornissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lennonjohtajilla valmistumissuma tänä vuonna

Lennonjohtajia valmistuu tänä vuonna Suomessa poikkeuksellisen paljon. Koulutuksen sisällön uusimisen vuoksi tänä vuonna lennonjohtajia valmistuu yli 20.

Onnettomuus sulki Porvoonväylän

Porvoonväylä on ollut aamuyöllä poikki Helsingin ja Sipoon rajalla sattuneen onnettomuuden vuoksi. Henkilöauto ajoi tielle pysähtyneen auton perään. Törmänneen auton kuljettaja loukkaantui ja hänet on kuljetettu sairaalaan.

Pietari Jääskeläinen

Perussuomalaisten Pietari Jääskeläinen vaatii Wallinin eroa

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pietari Jääskeläinen vaatii puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) eroa. Jääskeläisen mukaan Wallinin pitäisi tehdä itse johtopäätökset valehtelun vuoksi.

VR:n makuuvaunu

Makuuvaunujen hulinaan haetaan apua hälytysnumerosta

Makuuvaunuissa meno äityy välillä vallattomaksi. Nyt VR aikoo parantaa makuuvaunujunien matkarauhaa. Yhtiö kehittelee yleistä hälytysnumeroa, jonka välityksellä saisi yhteyden junien konduktööreihin häiriötilanteissa.

Ihmisiä vihreiden vaalikojulla.

HS: Vihreät vankistaa asemaansa Helsingissä

Vihreät näyttää vahvistaneen asemaansa Helsingissä. Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan vihreät saisi nyt selvästi SDP:tä suuremman kannatuksen.

Opiskelija hitsaa palkkia sinisten sermien sisällä.

Helsingin ammattikoulut saman katon alle

Helsingin ammatilliset oppilaitokset kootaan saman katon alle ensi vuoden alusta alkaen. Opetusviraston suunnitelmissa on lakkauttaa Helsingin palvelualojen oppilaitos, Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitos sekä Helsingin tekniikan alan oppilaitos.

Adultan toimipiste Pasilassa Helsingissä

Adultan rikostutkinta loppusuoralla

Keskusrikospoliisi on saanut entisen aikuiskoulutuskeskus Adultan johtohenkilöiden rikostutkinnan lähes valmiiksi. Viittä johtohenkilöä on kuultu epäiltynä törkeästä avustuspetoksesta. Lisäksi kymmentä Adultan alihankintayritysten edustajaa epäillään osallisuudesta törkeään avustuspetokseen.

Autoja suojatien edessä

HS: Liikennevalvonta osin kuntien vastuulle

Kunnat voivat ottaa liikenteenvalvonnan halutessaan omiin nimiinsä, sanoo Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.). Helsingin Sanomien mukaan liikennevalvonta ei ole tulossa kunnille pakolliseksi, mutta se on mahdollista. Helsinki on ministerin linjaukseen tyytyväinen.

Greenpeacen aktivisteja monitoimimurtajalla.

Greenpeacen aktivistit nousivat jäänmurtajille Helsingissä

Greenpeacen aktivistit nousivat perjantaiaamuna Fennica- ja Nordica-jäänmurtajille Hietalahden telakalla Helsingissä. Murtajille kerääntyi 40 aktivistia viidestä eri maasta. Aktivistit vastustavat Shellin öljynporausta Arktiksella, minne jäänmurtajat ovat lähdössä tukitehtäviin.

Pihlajamäen huumekauppaorganisaatioon liittyvää takavarikoitua hasista.

Pihlajamäen huumeringistä syytteet kymmenille

Helsingin syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet niin sanotussa Pihlajamäen huumausainejutussa. Syytteen saa yhteensä 23 henkilöä.

Ministeriö esittää: Kehäradan glykolikustannukset puoliksi

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää, että Liikennevirasto ja Finavia jakaisivat Kehäradalla glykolista aiheutuneet lisäkustannukset. Ministeriö on laskenut, että Helsinki–Vantaan lentoaseman terminaalialueen lisäkustannukset ovat 45 miljoonaa euroa.

Tuija Brax

Tuija Braxista Helsingin vihreiden apulaiskaupunginjohtajaehdokas

Helsingin vihreiden saltuustoryhmä ehdottaa odotetusti Tuija Braxia Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajaksi. Ryhmän mukaan apulaiskaupunginjohtajan paikka kuuluu ilman muuta viime kunnallisvaaleissa kakkoseksi nouseille vihreille.

Helsinkiin muuttavat kiilaavat vuokrajonossa ohi.

Hitas-asukkaat syyttävät kaupunkia vääristelystä

Osa Hitas-asukkaista vaatii Hitas-järjestelmän hintasääntelyn lyhentämistä 30 vuodesta 10 vuoteen. Hitas-asukkaiden yhdistyksen puheenjohtaja, varavaltuutettu Pauli Leppä-aho (kok.) sanoo, että Hitas-sääntely perustuu vääristeltyyn tietoon Hitas-asuntojen alhaisemmista hinnoista.

Sairauspoissaolot tekevät kaupunkien kassaan miljoonien loven

Sairauspoissaoloista aiheutuu kaupungeille vuosittain kymmenien miljoonien eurojen kustannukset. Työterveyslaitoksen mukaan suurten kaupunkien työntekijät viettävät sairauslomalla keskimäärin 18 päivää vuodessa. Vantaalla terveempiä aikoja ja suuria säästöjä on jahdattu laittamalla työntekijät kuntoremonttiin.

Veolian portugalilainen sähköbussi eBUS Caetano 2500EL.

Veolia tilasi Suomen ensimmäiset sähköbussit

Pääkaupunkiseudun ja koko Suomen ensimmäisten sähköbussien tilaukset on allekirjoitettu. Veolia Transport on tehnyt sopimukset portugalilaisen Caetano Busin ja kiinalaisen BYD:n kanssa.

Järven jäätä

Jäät heikkenevät vauhdilla

Jää heikkenee tällä hetkellä nopeasti Uudenmaan edustan merialueilla. Kokenut liikkuja voi vielä jäille uskaltautua, mutta ilmatieteenlaitos suosittelee kokemattomampia jäämään mantereen puolelle.

Ravintoloiden hygienia jää Helsingissä usein valvomatta

Elintarviketarkastukset jäivät Helsingissä viime vuonna pahasti jälkeen tavoitteista. Suunnitelluista 4 200 tarkastuksesta kyettiin toteuttamaan vain kaksi kolmannesta. Esimerkiksi pubit ja kioskit välttävät hygieniasyynin kokonaan elintarkievalvonnan henkilökuntapulan vuoksi.

Hätäraketti aiheutti etsinnät Vuosaaressa

Hätäraketti sai aikaan etsintäoperaation Vuosaaressa Helsingissä maanantai-iltana. Rajavartiolaitoksen ja poliisin yksiköt etsivät mahdollisesti merihätään joutuneita Skatanniemen länsipuolella.

Helsingin Kyläsaaren vastaanottokeskus lakkautetaan

Sisäministeriö on päättänyt lakkauttaa Helsingin Kyläsaaren vastaanottokeskuksen. Alunperin lakkautusuhan alla oli vain muutama vuosi sitten avattu vastaanottokeskus Helsingin kantakaupungissa, mutta ministeriö pyörsi aiemman päätöksensä.

Kultasepänliikkestä ryöstettyjä koruja

Poliisi sai kultasepänliikkeen ryöstösaaliin takaisin

Poliisi on saanut Helsingin Pohjoisesplanadilla viime viikolla ryöstetyn kultasepänliikkeen ryöstösaaliin takaisin. Saaliin arvo on yli 400 000 euroa. Myös yksi tekijöistä on pidätetty.

Mustamamba ja munat Tropicariossa

Myrkyllinen mustamamba muni jälleen Helsingissä

Helsingin Vallilassa sijaitsevassa Tropicariossa todistettiin sunnuntaina matelijoiden perheonnea, kun maailman myrkyllisimpiin käärmeisiin lukeutuva mustamamba muni 13 munaa. Mustamamban lisääntyminen eläintarhaoloissa on äärimmäisen harvinaista.

Sähkötupakointia.

Sähkötupakat pannaan joukkoliikenteessä

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä ei saa jatkossa käyttää sähkötupakkaa. HSL on päättänyt kieltää sähkötupakat sekä liikennevälineissä että kuljettajien taukotiloissa.

Käräjäoikeus pui Kampin murhapolttoa

Kampin polttomurhan pääkäsittely jatkuu tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Syytettyjen epäillään kaataneen viime kesänä lasinpesunestettä raitiovaunupysäkillä nukkuneen miehen päälle ja sytyttäneen hänet tuleen. Uhri kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Kartta pääkaupunkiseudun kaupungeista.

HS: Asukkaat eivät lämpene Suur-Helsingille

Alle kolmasosa pääkaupunkiseudun asukkaista yhdistäisi Helsingin seudun kunnat, kertoo Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämä kysely. Kuntaliitoksen kannalla on 29 prosenttia pääkaupunkiseudun asukkaista. Helsinkiläiset suhtautuvat liitokseen muita innokkaammin.

Herkimmät koivuallergikot oireilevat jo

Metsäntutkimuslaitoksen norkkolaskelmien mukaan keväästä on tulossa koivuallergikoille vaikea, koska siitepölyä on paljon ilmassa. Pahiten allergiset joutuvat jo nyt turvautumaan lääkkeisiin, koska tuuli kuljettaa siitepölyä muualta Euroopasta.

Biojätekasoja Espoon Ämmässuon kaatopaikalla.

Biojätteen tehokkaammalla käytöllä Helsingin liikennepäästöt pienemmiksi

Helsingin seudulla parempi biojätteen kerääminen voisi edistää merkittävästi biokaasun tuotantoa tavalla, joka mahdollistaisi kaasun käyttämisen seudun liikenteessä.

Kilon terveyskeskus suljettu tulipalon vuoksi

Espoon Kilon sosiaali- ja terveyskeskuksessa syttyi tulipalo myöhään torstai-iltana. Osa viisikerroksisen rakennuksen tiloista vaurioitui palossa käyttökelvottomaan kuntoon. Terveyskeskus pysyy suljettuna ainakin perjantain ajan.

Heikot jäät, varis heikoilla jäillä, jäätilanne, ohut jää

Tuhannet haittalinnut haulisateella nurin

Lintujen pesimärauhoitus alkaa lauantaina koko Etelä-Suomen alueella. Uudellamaalla on kuitenkin myönnetty poikkeusluvat yli 2 000 haittalinnun metsästämiseksi. Luvat koskevat lähinnä varisten, harakoiden ja harmaalokkien pyyntiä.

Irtisanomisten riivaama Karkkila nimettiin rakennemuutosalueeksi

Valtioneuvosto on nimennyt Karkkilan äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Noin 220 henkeä uhkaa jäädä työttömäksi joko suoraan tai välillisesti, koska Moventas Santasalo Oy:n teollisuusvaihteita valmistava yhtiö aikoo lopettaa toimintansa.

Poliisiauto kultasepänliikkeen edustalla.

Kultasepänliike ryöstettiin aseellisesti Pohjoisesplanadilla

Kolme miestä ryösti Pohjoisesplanadi 35:ssa sijaitsevan kultasepänliikkeen aseella uhaten hieman kello kymmenen jälkeen. Poliisi tarkasti ryöstön takia autoja Helsingin keskustasta pois päin kulkevilla teillä.

Lumeen peittynyt auto.

Helsinki kaavailee lumiluolaa Töölöön

Helsingin kaupunki ja Helsingin Energia suunnittelevat lumensulatusluolaa Töölöön. Kaupungin tavoitteena on vähentää lumen kippaamista mereen. Energiayhtiö puolestaan etsii käyttöä kaukojäähdytyksen sivutuotteena syntyvälle lämmölle.

Mies nukkuu vasten pöytää

Valtuutetut haluavat teineille pidemmät aamu-unet

Joukko helsinkiläisvaltuutettuja vaatii kouluaamujen myöhäistämistä. Valtuutetut ovat huolissaan etenkin murrosikäisten jaksamisesta, kun nukkumaanmeno venyy ja koulu alkaa usein jo kello kahdeksalta.

Asiakas ottaa laitteesta vuoronumeroa terveyskeskuksen aulassa.

Helsinkiläiset saattavat saada ilmaiset terveyskeskuskäynnit

Maksuttomat terveyskeskuskäynnit saattavat sittenkin toteutua Helsingissä. Terveyslautakunta päätti eilen vastoin esittelijän ehdotusta, että se kannattaa maksusta luopumista. Terveyskeskusmaksun perintä lopetettaisiin ensi vuoden alussa ja maksuttomuus koskisi vain helsinkiläisiä.

Kävelijöitä hiekkaisella kadulla

Katupölykausi käynnistyi Uudellamaalla

Pölyäminen alkoi Helsingin ydinkeskustassa maanantaina, tiistaina tilanne muuttui vaikeaksi myös Leppävaarassa. Ilmanlaatu on ollut laajoilla alueilla välttävä ja pahimmissa paikoissa ajoittain heikko. Etenkin aamulla ilmanlaatu voi olla huono.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle