Uusimmat artikkelit
Syötävä piispanmunkkiveistos nousee Turun Hansakortteliin
Teos on ihailtavana vain vähän aikaa, sillä teos jaetaan kahvin kera paikalle saapuville.
Euroviisu-huuma näkyy leipomoissakin, Kajaanissa ideoitiin Cha cha cha -leivos
Vihreitä leipomuksia näkyy nyt sosiaalisessa mediassa niin kotileipureiden kuin ammattilaistenkin tekeminä.
Oulunkylän viidesluokkalaisten vaalikahvilan mokkapalat houkuttivat asiakkaita – lapset muistuttivat äänestämisen tärkeydestä
Vierailimme vaalipäivänä Oulunkylän ala-asteella Helsingissä. Äänestyspaikan ohessa toimii myös vaalikahvila, jonka kahvilan tuotolla kerätään rahaa leirikoulua varten.
Mehevät kotitekoiset kanelipullat – näin teet kahvilatasoisia pullia ilman maitoa ja munaa
Omenaraaste antaa pullille nekkumaisen maun.
Joulu moninkertaistaa rasvaisten maitojen ja juustojen kulutuksen – tammikuussa suomalaiset elävät taas terveellisesti
Perinteikkyys joulupöydässä näkyy myös maitotuottajien tehtailla. Esimerkiksi satakuntalaisen Satamaidon kerman tuotanto kasvaa 50 prosenttia joulun alla.
Talven jähmettämä sielu lämpiää auringonkeltaisella cornbreadilla – jalapeno antaa poltetta tässä kakun ja leivän välimuodossa
Neljä jalapenoa ja loraus marsalaviiniä maun takeena.
Omenahyveen resepti on vihdoin julkinen
Alun perin kyseessä on oululaislähtöisen lounas- ja henkilöstöravintolayritys Antellin tuote, jota ei ole Oulussa valmistettu vuosiin Antellin lopetettua leipomotoimintansa.
Mustamakkarakorvapuusti kruunasi syntymäpäivän – Tampereen päivä on koko kansan juhla, jossa pääsee kokemaan ihmeellisiä asioita
Tampereen päivää vietetään tänä viikonloppuna. Lauantaina ihmisiä vetivät Keskustorille isot koneet, joita kaupungissa edelleen rakennetaan. Juhlaleivonnaisesta löytyy perinneherkkua.
Alkoholittomuus näkyy nyt opiskelijabileissä – Tampereen Nami-appro kerää valtavasti osallistujia
Tampereella nyt 11. kertaa järjestettävät Nami-approt keräävät arvion mukaan yli tuhat opiskelijaa kiertämään kaupungin kahviloita. Opiskelijoiden alkoholin käyttö on laskussa, joten tilausta erilaisille tapahtumille on.
Leivo toscakuorrutteinen valebanaanikakku – mehevä kakku saa makunsa palsternakasta
Raaka palsternakka saa kakun maistumaan aivan banaanilta.
Puu-Nurmeksen nimikkoleivos maistuu mansikalle
Kilpailun voittanut ruispohjainen leivos muistuttaa vanhan talon harjakattoa. Leipuri on syntyisin Nurmeksesta.
Valumakakku on juhlien hitti – tunnelma syntyy rentoudesta: "Jos jokin pääsee loppumaan, voi ajatella, että on onnistunut tarjoamaan hyvää"
Kondiittorit valmistavat kevään juhlapöytiin valumakakkuja ja perinteisiä kermakakkuja. Omatekoisille tarjottaville löytyy juhlapöydästä aina tilaa.

Suolainen ja makea toimivat aina, mutta söisitkö pehmistä sipseillä? Jäätelömaailman pellepeloton on kokeillut tätäkin, sillä pelkkä vanilja ei riitä
Pohjanmaan maakunnissa jäätelöauto löytyy monelta levähdyspaikalta. Klassikomaut pitävät matkalaisten valinnoissa pintansa, mutta moni haluaa kokeilla joka kesä jotain uutta - ja siitähän kauhavalainen jätskiyrittäjä innostuu.
Markus Kajo: Ennen kuin oli "mitään", oli jo sentään jotain.
Mikä toimi nettitrivian esiasteena, miettii M. Kajo.
Leivo pääsiäisen helpoin herkku – perinteiset kääretorttuleivokset appelsiinilohkoilla koristeltuina
Kardemumma antaa leivoksille näköä ja makua.
Leivo perinteisiä italialaisia amaretti-mantelikeksejä ja tarjoa ne itse paahdetun kahvin kanssa
Amarettit ovat päältä rapeita ja sisältä sitkeitä.
Valmiiden joululeivonnaisten kysyntä kasvaa – seurasimme työtä maailman suurimmalla karjalanpiirakkalinjastolla
Jouluna leivotaan edelleen itse, mutta myös valmiiden herkkujen suosio kasvaa. Perinteiset tortut ja piparit ovat edelleen joulun ajan suosikkeja. Valmistaikinoiden menekki on ollut tasaista.

80-luvulla yli kilometrin pituisella isänpäiväleivoksella lyötiin ruotsalaiset Guinnessin ennätysten kirjasta – näin isänpäivää on vietetty eri vuosikymmeninä
Arkistojen makupaloista koottu video kertoo, miten isänpäivää on juhlittu televisiossa 1970–1990-luvuilla.
Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa laskee – energiajuomasta tulossa rauhan ajan pervitiini
Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa on uhattuna, sillä varusmiehet juovat entistä enemmän energiajuomia. Niillä torjutaan väsymystä metsäleireillä ja oppitunneilla.
Leivo gluteenitonta, totta kai – tässä Strömsön parhaat gluteenittomat leivonnaiset
Kaikkea helppoista leivistä taidokkaisiin kakkuihin.
Vesanto järjestää leivoskilpailun kunnan juhlavuoden kunniaksi
150-vuotiaalle kunnalle halutaan löytää nimikkoleivos.
Laskiaispulla on nyt minikakku tai jopa hampurilainen – luksusleivonnaiset kutsuvat leikittelemään, kun vanhasta tehdään uutta
Laskiaispullia löytyy nykyään mitä mielikuvituksellisimmin täytettyinä.
Vanhahtava runebergintorttu sopii etenkin hämäläisille – sitä kun voi syödä hitaasti
Torttu on parhaimmillaan reilun viikon kuluttua valmistumisestaan, sanoo kondiittoriyrittäjä.
Riihimäkeläiset innostuivat piparikilpailusta – katso palkitut teokset, aiheina esimerkiksi Lasimuseo, Hatlamminsuo ja Monari
Kilpailun tuomariston mielestä teoksissa näkyvät riihimäkeläisyys eri tavoin, leipomisen riemu ja yhdessäolo.
Tänä vuonna tuunataan myös joulutorttujen taikinaa – katso reseptit salmiakki- ja suklaajoulutortuille!
Puoli seitsemän päätti yhdistää joulutorttuihin suomalaisten suosikkimaut.
Glögiä, pullaa ja piparia etäyhteydellä – Katso, millaista meno on leivontapikkujouluissa
Tamperelaisfirma kokeili leivontapikkujouluja. Kävimme katsomassa, saatiinko pullat kohoamaan osallistujan keittiössä.

Tornion 400-vuotisjuhlavuoden leivos maistuu tyrnille
Tornion kaupunki täyttää ensi vuonna 400 vuotta.
Rovaniemeläiselle Maija Vuonokarille voitto Piparinleivonnan SM-kisoissa – katso kuva voittajateoksesta
Tuomaristo ihasteli erityisesti Maijan työn moniulotteisuutta, koristeellisuutta ja upeita yksityiskohtia.

Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin
Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.
Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut
Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.

S-ryhmä: Jauhojen menekki on joulunalusviikkoja vilkkaampaa, koronaepidemian nostattama leivontainto näkyy myös muissa kauppaketjuissa – Katso kuvia kotileivonnaisista
Leivontatuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime viikkoina. Kauppaketjujen mukaan on selkeästi nähtävissä, että kodeissa leivotaan nyt selvästi normaalia enemmän.

Tiistai 25.2.2020 (tv)
Siivoojista on pulaa. Laivoista halutaan rakentaa kevyempiä kuin ennen. Laskiaistiistaina lasketaan mäkeä ja syödään laskiaispullia. Säätiedot.

Rassaako joulun valmistelu? – Kokeile abbedissa Hildegardin hermo- ja älypipareita suoraan keskiajalta
Yksi ensimmäisistä piparkakkujen leipojista Euroopassa oli saksalainen nunna Hildegard Bingeniläinen.

Piparinleivonnan Suomen mestaruudet Lappiin
Aikuisten sarjan voitto tuli Kemiin ja nuorten sarjan voitto Rovaniemelle.

Tänään vietetään mokkapalapäivää – tiesitkö nämä 5+1 faktaa kahvipöydän kunkusta?
Rakkaalla leivonnaisella on vahva asema kahvipöydässä, mutta sen lisäksi sillä on monta nimeä, juuret ulkomailla ja pimeä puoli. Juttu on alun perin julkaistu 2019.
Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa
Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.

Fancy a coffee with Yle News? Then read on…
Gather your crew, ready your brew and we'll bring the cinnamon buns. Here's how you can invite us.

Kulta viimeistelee nyt trendikkäimmän kakun – katso videolta, miltä loiste ja kimallus juhlapöydän makeassa kruunussa näyttää
Muinoin ruokapöytään tuotiin vaikkapa kokonainen kullalla päällystetty vasikka, mutta nyt kultaa käytetään hillitymmin.

Finland's most spectacular gingerbread house is from Kuopio
A confectionary version of the Kuopio city hall was the winner of Yle's gingerbread house competition.

Suomen makeimman piparitalokisan voitto Kuopioon – katso kuvat pikkutarkasta kaupungintalosta, jonka tekoon meni 30 tuntia
Ylen piparkakkukisan voitti kuopiolainen Saara Valtonen, joka leipoi piparista Kuopion kaupungintalon.

Viisi vuotta sitten ammattileipuri ei tiennyt vegaanisista leivonnaisista mitään – nyt kaupoissa on yhä useampia herkkuja ilman voita, munia ja kermaa
Leipomoiden innostusta kehittää vegaanisia tuotteita on jarruttanut perinteisten leivontaraaka-aineiden korvaamisen hankaluus.
Etsimme Suomen makeinta pipareista tehtyä taloa – laita meille kuva luomuksestasi
Keräämme yleisöltä kuvia makeista ja cooleista piparkakkuluomuksista, joista valitaan finalistit. Suomen makein piparkakkutalo -kisan voittaja kerrotaan jouluaattona.

Lähtikö herkkumopo taas käsistä syksyn pimeydessä? Ravitsemusterapeutti lohduttaa: Pulla päivässä on ok
Ravitsemusterapeutin mukaan makeasta ja suolaisesta haetaan piristystä pimeän vuodenajan väsymykseen.

Miss Suomi Alina Voronkova vierailee Pertunmaalla – Kakkukahvit kello 12.30
Pertunmaalla kasvanut tuore Miss Suomi vierailee aamupäivän aikana päiväkodissa ja yhtenäiskoululla.

Omenahyveen leipominen jatkuu Kuopiossa
Yli satavuotias Antell lopettaa leipomotoimintansa tämän kuun loppuun menneessä.

Vaasan Oy suunnittelee irtisanomisia Kuusankoskella ja Kiimingissä
Yhtiö aikoo lopettaa kahvileipien irtotuotteiden valmistuksen.

Myllyn Paras vetää takaisin lettu- ja vohvelijauhopakkauksia – pakkaukseen on saattanut joutua metallinpalasia
Takaisinveto koskee 250 gramman lettu- ja vohvelijauhopakkauksia, joiden parasta ennen -päiväykset sijoittuvat ensi vuoden touko-kesäkuulle.

Miten käy omenahyveen? Antellin leipomon sulkeminen herätti kotikaupungissa huolen perinneleivonnaisten kohtalosta
Antellin leivokset ja leivät ovat ehtineet nousta miltei ikoneiksi Pohjois-Suomen pääkaupungissa. Vuonna 1880 alkanut Antellin leipomotoiminta loppuu alkusyksystä.