Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa näkyy leivonnainen, joka on päältä punainen ja pohjasta rukiinen.

Puu-Nurmeksen nimikkoleivos maistuu mansikalle

Kilpailun voittanut ruispohjainen leivos muistuttaa vanhan talon harjakattoa. Leipuri on syntyisin Nurmeksesta.

Kahvila Konditoria Aleksandra yrittäjä Sinikka Torkkeli-Lahti keittiössä valmistamassa voileipäkakkuja.

Valumakakku on juhlien hitti – tunnelma syntyy rentoudesta: "Jos jokin pääsee loppumaan, voi ajatella, että on onnistunut tarjoamaan hyvää"

Kondiittorit valmistavat kevään juhlapöytiin valumakakkuja ja perinteisiä kermakakkuja. Omatekoisille tarjottaville löytyy juhlapöydästä aina tilaa.

Maija Toivola kertoo miten uudet makuideat jäätelöihin syntyvät

Suolainen ja makea toimivat aina, mutta söisitkö pehmistä sipseillä? Jäätelömaailman pellepeloton on kokeillut tätäkin, sillä pelkkä vanilja ei riitä

Pohjanmaan maakunnissa jäätelöauto löytyy monelta levähdyspaikalta. Klassikomaut pitävät matkalaisten valinnoissa pintansa, mutta moni haluaa kokeilla joka kesä jotain uutta - ja siitähän kauhavalainen jätskiyrittäjä innostuu.

Markus Kajo estradilla edessään mikrofoni.

Markus Kajo: Ennen kuin oli "mitään", oli jo sentään jotain.

Mikä toimi nettitrivian esiasteena, miettii M. Kajo.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Valmiiden joululeivonnaisten kysyntä kasvaa – seurasimme työtä maailman suurimmalla karjalanpiirakkalinjastolla

Jouluna leivotaan edelleen itse, mutta myös valmiiden herkkujen suosio kasvaa. Perinteiset tortut ja piparit ovat edelleen joulun ajan suosikkeja. Valmistaikinoiden menekki on ollut tasaista.

Isänpäivän arkistomakupalat

80-luvulla yli kilometrin pituisella isänpäiväleivoksella lyötiin ruotsalaiset Guinnessin ennätysten kirjasta – näin isänpäivää on vietetty eri vuosikymmeninä

Arkistojen makupaloista koottu video kertoo, miten isänpäivää on juhlittu televisiossa 1970–1990-luvuilla.

Sotilaskodin munkkeja tarjoiluastiassa

Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa laskee – energiajuomasta tulossa rauhan ajan pervitiini

Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa on uhattuna, sillä varusmiehet juovat entistä enemmän energiajuomia. Niillä torjutaan väsymystä metsäleireillä ja oppitunneilla.

Päiväkotilapsen taikinaiset kädet.

Vesanto järjestää leivoskilpailun kunnan juhlavuoden kunniaksi

150-vuotiaalle kunnalle halutaan löytää nimikkoleivos.

kaarle Kokko pakkaa runebergintorttuja.

Vanhahtava runebergintorttu sopii etenkin hämäläisille – sitä kun voi syödä hitaasti

Torttu on parhaimmillaan reilun viikon kuluttua valmistumisestaan, sanoo kondiittoriyrittäjä.

piparitalo

Riihimäkeläiset innostuivat piparikilpailusta – katso palkitut teokset, aiheina esimerkiksi Lasimuseo, Hatlamminsuo ja Monari

Kilpailun tuomariston mielestä teoksissa näkyvät riihimäkeläisyys eri tavoin, leipomisen riemu ja yhdessäolo.

joulutortut

Tänä vuonna tuunataan myös joulutorttujen taikinaa – katso reseptit salmiakki- ja suklaajoulutortuille!

Puoli seitsemän päätti yhdistää joulutorttuihin suomalaisten suosikkimaut.

Kamera kuvaa kahta naista, jotka ohjaavat pikkujoulutapahtumaa verkossa.

Glögiä, pullaa ja piparia etäyhteydellä – Katso, millaista meno on leivontapikkujouluissa

Tamperelaisfirma kokeili leivontapikkujouluja. Kävimme katsomassa, saatiinko pullat kohoamaan osallistujan keittiössä.

Tyrnileivos

Tornion 400-vuotisjuhlavuoden leivos maistuu tyrnille

Tornion kaupunki täyttää ensi vuonna 400 vuotta.

Piparinleivonnan SM-kisojen voittaja Maija Vuonokari hymyilee ja pitää sylissään voittajateostaan.

Rovaniemeläiselle Maija Vuonokarille voitto Piparinleivonnan SM-kisoissa – katso kuva voittajateoksesta

Tuomaristo ihasteli erityisesti Maijan työn moniulotteisuutta, koristeellisuutta ja upeita yksityiskohtia.

Kuvassa on pitsikoristeisia mokkapaloja.

Hanna Hämynen, 18, leipoo Suomen parhaat mokkapalat – nyt hän paljastaa kauniiden pitsileivosten reseptin

Hämyselle leipominen ei ole vain harrastus, vaan hän on myös kesäkahvilayrittäjä.

vappumunkkeja ja serpentiiniä.

Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut

Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.

kädet vaivaavat taikinaa

S-ryhmä: Jauhojen menekki on joulunalusviikkoja vilkkaampaa, koronaepidemian nostattama leivontainto näkyy myös muissa kauppaketjuissa – Katso kuvia kotileivonnaisista

Leivontatuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime viikkoina. Kauppaketjujen mukaan on selkeästi nähtävissä, että kodeissa leivotaan nyt selvästi normaalia enemmän. 

Sinisellä lautasella pyöreitä piparkakkuja, jotka leivottu Hildegard Bingeniläisen reseptillä.

Rassaako joulun valmistelu? – Kokeile abbedissa Hildegardin hermo- ja älypipareita suoraan keskiajalta

Yksi ensimmäisistä piparkakkujen leipojista Euroopassa oli saksalainen nunna Hildegard Bingeniläinen.

Piparikuomukset, SM-kilpailu

Piparinleivonnan Suomen mestaruudet Lappiin

Aikuisten sarjan voitto tuli Kemiin ja nuorten sarjan voitto Rovaniemelle.

Mokkapalapäivää vietetään 8.12

Tänään vietetään mokkapalapäivää – tiesitkö nämä 5+1 faktaa kahvipöydän kunkusta?

Rakkaalla leivonnaisella on vahva asema kahvipöydässä, mutta sen lisäksi sillä on monta nimeä, juuret ulkomailla ja pimeä puoli. Juttu on alun perin julkaistu 2019.

Emma Ivane

Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa

Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.

Pullia kaupan irtomyyntipisteessä.

Fancy a coffee with Yle News? Then read on…

Gather your crew, ready your brew and we'll bring the cinnamon buns. Here's how you can invite us.

Kultakoristeet ovat kevään kakkutrendi

Kulta viimeistelee nyt trendikkäimmän kakun – katso videolta, miltä loiste ja kimallus juhlapöydän makeassa kruunussa näyttää

Muinoin ruokapöytään tuotiin vaikkapa kokonainen kullalla päällystetty vasikka, mutta nyt kultaa käytetään hillitymmin.

Piparitalo sivusta.

Finland's most spectacular gingerbread house is from Kuopio

A confectionary version of the Kuopio city hall was the winner of Yle's gingerbread house competition.

Saara Valtonen.

Suomen makeimman piparitalokisan voitto Kuopioon – katso kuvat pikkutarkasta kaupungintalosta, jonka tekoon meni 30 tuntia

Ylen piparkakkukisan voitti kuopiolainen Saara Valtonen, joka leipoi piparista Kuopion kaupungintalon.

Muffinsirasian päälle on liimattu vihreä tarra, joka kertoo tuotteen olevan vegaaninen.

Viisi vuotta sitten ammattileipuri ei tiennyt vegaanisista leivonnaisista mitään – nyt kaupoissa on yhä useampia herkkuja ilman voita, munia ja kermaa

Leipomoiden innostusta kehittää vegaanisia tuotteita on jarruttanut perinteisten leivontaraaka-aineiden korvaamisen hankaluus.

Kuvassa Taru Vihavaisen tekemä piparkakkutalo

Etsimme Suomen makeinta pipareista tehtyä taloa – laita meille kuva luomuksestasi

Keräämme yleisöltä kuvia makeista ja cooleista piparkakkuluomuksista, joista valitaan finalistit. Suomen makein piparkakkutalo -kisan voittaja kerrotaan jouluaattona.

Näin taistelet syömisellä kaamosväsymystä vastaan

Lähtikö herkkumopo taas käsistä syksyn pimeydessä? Ravitsemusterapeutti lohduttaa: Pulla päivässä on ok

Ravitsemusterapeutin mukaan makeasta ja suolaisesta haetaan piristystä pimeän vuodenajan väsymykseen.

Miss Suomi 2018, Alina Voronkova, Puoli seiskan studiossa

Miss Suomi Alina Voronkova vierailee Pertunmaalla – Kakkukahvit kello 12.30

Pertunmaalla kasvanut tuore Miss Suomi vierailee aamupäivän aikana päiväkodissa ja yhtenäiskoululla.

Kuuluisa omenahyve uhkaa kadota valikoimista syksyllä.

Omenahyveen leipominen jatkuu Kuopiossa

Yli satavuotias Antell lopettaa leipomotoimintansa tämän kuun loppuun menneessä.

Työntekijöitä

Vaasan Oy suunnittelee irtisanomisia Kuusankoskella ja Kiimingissä

Yhtiö aikoo lopettaa kahvileipien irtotuotteiden valmistuksen.

taikinapussi

Myllyn Paras vetää takaisin lettu- ja vohvelijauhopakkauksia – pakkaukseen on saattanut joutua metallinpalasia

Takaisinveto koskee 250 gramman lettu- ja vohvelijauhopakkauksia, joiden parasta ennen -päiväykset sijoittuvat ensi vuoden touko-kesäkuulle.

Kuuluisa omenahyve uhkaa kadota valikoimista syksyllä.

Miten käy omenahyveen? Antellin leipomon sulkeminen herätti kotikaupungissa huolen perinneleivonnaisten kohtalosta

Antellin leivokset ja leivät ovat ehtineet nousta miltei ikoneiksi Pohjois-Suomen pääkaupungissa. Vuonna 1880 alkanut Antellin leipomotoiminta loppuu alkusyksystä.

Minna Canthin patsas kukitettuna Kuopiossa.

Minna Canthin nimellä myydään jo vaikka mitä: "Tuotteistaminen ei ole hirveän nopeaa"

Ensi syksynä kirjailijasta julkaistaan uusi lastenkirja.

En tårta spacklad med ljus frosting och barnerad med björnbär, hallon, blåbär, fikon, kokosflarn och guldströssel.

Suuri kakkutyömaa – leivo korkea kakku

Näin vältät vinon lopputuloksen.

Laskiais-Charlotte valmis tarjoiltavaksi

Leivo Strömsön mehukas versio laskiaispullasta

Itse valmistettu mantelimassa on helppo herkku.

Rekka ja poliisiautoja Moskovassa

Leivonnaistehtaan entinen omistaja ammuskeli Moskovassa – Ainakin yksi kuollut

Uutistoimisto Reutersin mukaan tilanteessa olisi otettu panttivankeja.

Joulupullan valmistusta.

Voita, rommirusinoita ja leipurin salaisuus – näin syntyy tuhti saksalainen joulupulla, jonka leivontaa katsellessa on vaara saada ähky

Joulun aikaan on normaalia syödä vähän tavallista raskaammin, sanoo saksalainen leipuri.

Vegaaniset marengit metallirasiassa.

Vegaaninen marenki

Herkku, joka sopii myös muna-allergiselle ja vegaanille.

Donitsien kuorrutus

Finland's "food police" crack down on doughnut-chomping cops

Ditch the donuts and go for healthy treats or homemade snacks. Two police recruits claim to have rewritten the recipe for officers to get through demanding night shifts – and stay healthy in the bargain.

Suomelle leivottiin vuonna 2017 aika monta valkosuklaa-mustikkakakkua.

Suomi 100 laittoi vipinää kakku- ja kukkakauppaan – Valkoinen oli pop

Suomen juhlavuosi aiheutti vipinää kukka- ja kakkukaupoissa. Kukkien myynti oli itsenäisyyspäiväviikolla jopa 30 prosenttia vilkkaampaa kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta.

Toni Rantalan tekemät mandariinin muotoiset leivokset.

Unohda mansikkakakkuviipale – kolmiulotteinen leivos on nykyherkku

Leivosmaailmassa haetaan nykyään näyttävyyttä esittävillä tai geometrisillä muodoilla. Muottiin tehty leivos vaatii 30 asteen pakastamisen.

Emeliina Papinniemi maailmanmestari ammattitaitokilpailu WorldSkills

Emeliina Papinniemi voitti maailmanmestaruuden – kondiittorikilpailussa maku ei ole pääasia

Emeliina Papinniemi voitti kondiittorisarjassa ammattitaitokilpailuissa kultaa Abu Dhabissa. Naisen valtteja kisassa olivat muun muassa puhtaus ja keskittymiskyky.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle