Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rautatiekiskot ja vetureita Jyväskylän ratapihalla.

Jyväskylän ja Pieksämäen välistä junarataa korjataan jopa 140 miljoonalla eurolla – ensimmäinen vaihe pääsee käyntiin aikaisintaan 2023

Peruskorjauksen yhdeydessä myös Jyväskylän ratapihaa korjataan ja Jyväskylä–Äänekoski -rataosuuden turvalaitteita uusitaan.

Kemikaalikuljetus Uudenkaupungin keskustassa.

Ratapihojen asukkaille ohjeet onnettomuuksien varalle

Raiteiden päällä kulkee paljon vaarallisia aineita, minkä vuoksi Joensuussa ja Tohmajärvellä jaetaan koteihin ja yrityksiin toimintaohjeet onnettomuustilanteissa.

Puiset junaraiteiden ratapölkyt.

OTKES: Jyväskylä–Petäjävesi-rataosuudella onnettomuusriski – kiireellinen korjaus tarpeen

Kesällä sattuneen tavarajunan vaunujen suistumisen syiden selvittelyn yhteydessä on käynyt ilmi, että rataosuudella kiskot voivat päästä siirtymään. Seurauksena voi olla junan suistuminen.

Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen ja kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen keskustelevat Hämeenlinnan juna-aseman ratapihalla, punatiilinen asemarakennus taustanaan.

Hämeen maakuntajohtaja: Myös pääradan kehittämiseen pitää anoa EU-rahoitusta

Mahdollisen Suomiradan linjauksen suunnittelu on käynnissä. Kanta-Hämeessä ja esimerkiksi Hämeenlinnassa liputetaan luonnollisesti pääradan kehittämisen puolesta.

juna asemalaiturin vieressä, ihmisiä nousemassa junaan

Hallitus hyväksyi Itäradan linjauksen lahtelaisten vastustuksesta huolimatta

Valittu Itärata-linjaus Porvoon ja Kouvolan kautta vähentää Lahden junavuoroja merkittävästi.

Ylhäältä ylikulkusillalta kuvattu junarata, jossa lähijuna tulee kohti kameraa.

Itärata-hankeyhtiön perustaminen etenee – valtio lupaa rahoittaa yhtiötä noin 40 miljoonalla eurolla

Suomen valtio on päättänyt valtuuttaa liikenne- ja viestintäministeriön perustamaan Itärata-osakeyhtiön. Yhtiö suunnittelisi rataa, joka lyhentäisi yhteyksiä itään.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Ratatyöt Kauniaisissa aiheuttavat häiriötä koko aamupäivän rautatieliikenteessä – matkustajien varauduttava junien myöhästymisiin Helsingin ja Kirkkonummen välillä

Helsingin ja Espoon Kauklahden välillä liikennöivät E-junat on peruttu ja joitakin Y- ja X-junavuoroja perutaan. Lisäksi muille rantaradan junille saattaa aiheutua myöhästymisiä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Junaliikenne on palautunut normaaliksi Kajaanin ja Iisalmen välillä

Henkilöjunat korvattiin eilen keskiviikkona busseilla Kajaanin ja Iisalmen välillä, sillä ratatöissä putosi yksi vaunu pois kiskoilta ja vaihde vaurioitui.

Juha Aikio pitää suksien huoltopalvelua Luostolla

Lapissa ei tavoitella enää Jäämeren rataa – nyt suunnitellaan Lapin pisararataa

Lapin pisararata kulkisi Kemi-Kolari-Kittilä-Sodankylä-Kemijärvi-Rovaniemi-Kemi -reittiä.

Hietalankadun rautatiesillan korjaus meneillään

Lappeenrannassa Hietalankadun ratasillan rakennustyöt vaikuttavat liikennejärjestelyihin ja ympäristöön

Hietalankadun yli kulkevan rautatiesillan rakentaminen vaatii muun muassa puiden kaatamista molemmin puolin rataa.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto. Etualalalla stop-merkki

Kaskisten tasoristeysturman tutkinta etenee: Linja-auto liikkui 18 kilometriä tunnissa – "Sehän ei riitä, kun on stop-merkki ja väistämisvelvollisuus"

Poliisi on selvittänyt koululaisia kuljettaneen linja-auton ja ratatyökoneen nopeudet ennen viime viikon tiistaina tapahtunutta onnettomuutta. Seitsemän nuorta ja linja-auton kuljettaja loukkaantui ajoneuvojen törmättyä toisiinsa tasoristeyksessä.

Pohjanmaalla Kaskisissa tapahtui ratatyökoneen ja koulubussin välinen törmäys tasoristeyksessä aamulla 5. lokakuuta 2021

Kaskisten tasoristeysonnettomuus tutkitaan tarkkaan

Mediassa ja somessa liikkuu tapahtumasta monenlaisia huhuja. Poliisi tähdentää tekevänsä tutkimukset faktoihin perustuen.

1980-luvulla valmistettu Eil-mallin lähijunavaunu Turussa

Lähijunaliikenteessä myöhästymisiä ja peruutuksia etenkin Rantaradalla – heijastuu myös muihin vuoroihin

Eilen raideliikennettä vaivannut turvalaitevika saatiin korjattua illalla, mutta tänään aliikennettä vaivaa uusi häiriö. Osa vuoroista on pystytty ajamaan kello kymmenestä lähtien.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto. Etualalalla stop-merkki

Tasoristeysonnettomuuksissa menossa synkkä vuosi – Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan pahimpia paikkoja on yhä liikaa: "Yli ei voi ehtiä kuin tuurilla"

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan mielestä parannustöitä ei tehdä oikeassa järjestyksessä. Väylävirasto sanoo, että riskiluokitus on ykkösprioriteetti.

Ambulanssi tasoristeysonnettomuuspaikalla

Otkes: Tasoristeyksiä pitäisi poistaa tai parantaa vaarallisimmasta päästä

Kaskisissa sattui eilen tiistaina vakava tasoristeysonnettomuus. Aiemmin syksyllä kaksi ihmistä kuoli Paltamon onnettomuudessa. Suomessa on noin 60 tasoristeystä, joiden onnettomuusriski on suuri.

En konduktör syns vid dörren till ett tåg vid Helsingfors centralstation.

Turun ja Helsingin välisen nopean junayhteyden suunnittelu alkaa – hanke siirtyy Väylävirastolta Turun Tunnin Juna Oy:lle

Helsingin ja Turun välisen nopean junayhteyden suunnittelu siirtyy nyt Väylävirastolta yhtiölle, jossa ovat mukana valtion lisäksi Helsinki, Turku, Espoo, Kirkkonummi, Vihti, Lohja ja Salo. Hankeyhtiö teettää ratasuunnitelmat Turun ja Helsingin välille.

Krock mellan ett tåg och en buss i Kaskö den 5 oktober 2021.

Tiistai 5.10.2021 (radio)

Tasoristeysonnettomuus. Pienet palkat. Huumeiden käyttö ja rangaistukset. Kansainväliset lennot.

Krock mellan ett tåg och en buss i Kaskö den 5 oktober 2021.

School bus collides with track maintenance vehicle, 8 hospitalised

The crash took place during morning rush hour at an unguarded level crossing that locals say was known to be dangerous.

Ett grönvitt tåg är klart att starta från Åbo järnvägsstation. I bakgrunden finns Logomo och gångbron som byggs över järnvägen.

Kupittaan aseman ja Turun ratapihan kaksoisraidehankkeesta ei tehty valituksia – Ensimmäiset valmistelutyöt voivat alkaa marraskuussa

Tampereelta tulevat junat kulkevat kaksoisraiteen rakentamisen aikana Turun keskustaan asti, mutta Logomon puolelle ratapihaa. Sen sijaan rakennushankkeen aikana Kupittaalta Turun päärautatieasemalle kuljetaan muilla kuin junilla.

Lättähattu Vaalan asemalla

Savon radan päivä tuo Lättähatun Etelä-Savoon – Kalvitsan asemapäällikkö: "Odotukset ovat suuria"

Savon radan syntymäpäivää vietetään lokakuun ensimmäisenä lauantaina, vaikka virallinen juhlapäivä on 1.10.

Kouvolan RRT-terminaalin työmaata.

Ennätyspitkän lastauslaiturin rakentaminen alkoi – näin yli kilometrin pituisia junia jatkossa lastataan ja puretaan: "Ei tällaisia ole Euroopassa"

Kullasvaaran alueelle Kouvolaan valetaan parhaillaan pitkää lastauslaituria, jolla voidaan tulevaisuudessa käsitellä yli kilometrin mittaisia tavarajunia. Uuden rautatie- ja maantieterminaalin on tarkoitus nopeuttaa pitkien junien käsittelyä.

Punaiset valot rautatiellä.

Savonlinnan päättäjät kaipaavat rahoitusta Porista Parikkalaan ulottuvalle poikittaisradalle

Väylävirastolle toimitetussa lausunnossa todetaan, että ratakokonaisuuden kunnostaminen ja sähköistäminen muun muassa poistaisi raideliikenteen pahimmat pullonkaulat nopeasti.

Rautatien ylittävä kulkutien puut ovat rikki, kuvan takana on rautatie.

Hyrynsalmella mitataan rautatien melua – keskustan läheltä kulkevan radan kunnostaminen käynnistynee ensi vuonna

Melumittauksia tehdään ensi viikosta lähtien, jolloin radan läheisyyteen tuodaan mittauksiin liittyvää laitteistoa. Rataa perusparannetaan Paltamon Kontiomäestä Suomussalmen Pesiökylälle saakka.

juna

Ikä ei pelasta, jos lapsi tai nuori tekee ilkivaltaa rautateillä – alaikäinen on korvausvelvollinen vastaamaan tekemistään vahingoista

Ilkivalta ja aiheeton oleskelu lisääntyivät ratapihoilla ja raiteilla vuonna 2020. Tältä vuodelta ei vielä tilastoa ole, mutta ilmiö ei ota laantuakseen: rata ja junat houkuttelevat lapsia ja nuoria ilkivaltaan ja vaarallisiin somehaasteisiin.

Pohjanmaan radan ratatyöt.

Ylivieska–Oulu-rataosuudella suunnitellaan isoja raidetöitä tuleville vuosille

Rataverkon liikennemäärien ennakoidaan nousevan kymmenillä prosenteilla tulevina vuosikymmeninä. Väyläviraston mukaan esimerkiksi Kokkola ̶ Oulu-rataosalla radan kapasiteetti on loppuun käytetty.

Logomon silta Ratapihankadun puolelta.

Yli 21 miljoonaa maksanut Logomon silta hämmentää Turussa: Miten sinne pääsee, miksi silta loppuu kesken? Saimme vastauksia kysymyksiin

Turussa kaupunkilaiset saavat yhä odottaa Logomon sillan valmistumista, vaikka se piti avata jo vuoden 2018 lopussa. Rakentaminen venyi, kustannukset kasvoivat. Nyt kaupungissa kohistaan, miten silta edes palvelee.

IC-juna

Suomiradan suunnittelu on lähtenyt käyntiin – vaihtoehdot ovat täysin auki

Suomi-rata Oy:n toimitusjohtaja Timo Kohtamäki kertoo, että syksyn ja alkutalven aikana tehdään selvityksiä, joissa mukana on päärataa mukaileva vaihtoehto ja lisäksi useita uusia, vaihtoehtoisia maastokäytäviä.

Rautatien kiskot

Odotettu kaksoisraide Limingan ja Oulun välille etenee – Väylävirasto aloittaa ratasuunnitelman laatimisen

Kaksoisraiteen puolesta on puhuttu pitkään. Pohjois-Pohjanmaan liitto ja alueen kansanedustajat ovat korostaneet kaksoisraiteen tärkeyttä pääradan tavara- ja henkilöliikenteelle sekä vientiteollisuudelle

Juna kuljettaa puulastia Suupohjan radalla Seinäjoella.

Tavaramäärät Suupohjan radalla ovat lisääntyneet

Pitkän aikavälin haaveena on radan sähköistys. Ensin Suupohjan rata pitää kuitenkin saada kunnostettua.

Den grönvita rälsbussen från Hangö har stoppat vid Skogby station.

Pohjanmaan rataosuuksille kuuluu hyvää: Suupohjan rata pääsemässä pois vähäliikenteisten luokasta, Haapamäen radalle valmisteilla pitkä ostoliikennesopimus

Suupohjan radan liikenne on kasvanut Teuvalle rakennetun puutavaran lastauslaiturin ansiosta. Haapamäen radalle toivotaan parempaa ostoliikennesopimusta.

Isä, äiti ja kaksi pientä lasta omakotitalon terassilla. Tuolissa istuva isä halaa tytärtä.

Sorkkarauta unohtui seinää vasten, kun koti jää junaradan alle – pääradan varrella asuvan lapsiperheen elämä pysähtyi tietoon purkutuomiosta

Väylävirastolta kesällä tulleen kirjeen mukaan perheen omistama kiinteistö lunastetaan rautatiealueeksi ja rakennukset puretaan pääradan levennyksen alta. Ratasuunnitelma viimeistellään syksyllä. Tietoa purkamisen aikataulusta ei ole.

Puomein varustettu rautatien tasoristeys.

Vartioimattomia tasoristeyksiä vielä Itä-Suomessa yli 40, lähivuosina moni niistä korvataan muulla tieyhteydellä

Vartioimattomissa tasoristeyksissä tapahtuu joka vuosi kuolonkolareita, kun auto törmää junan kanssa. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon tasoristeykset ovat mukana Väyläviraston hankkeessa, jossa vähennetään lähivuosina satoja tasoristeyksiä.

Haukivuori-kyltti kyseisen taajaman kupeessa.

Haukivuoren juna-asema halutaan avata uudelleen – VR lopetti liikennöinnin vuonna 2014

Mikkelin kaupunginhallitus antoi valtion liikennesuunnitelmista lausunnon, jossa vaaditaan Haukivuoren aseman uudelleen avaamisen mahdollistamista.

IC711 juna kulkee tasoristeyksen ohi

Level crossing removal postponed for years before fatal crash

The Lepikko level crossing is scheduled to be completely decommissioned next year through the use of road traffic detours.

IC711 juna kulkee tasoristeyksen ohi

Paltamon kaksi ihmishenkeä vaatinut tasoristeys on kylmännyt kunnassa vuosia – poisto on viivästynyt jo parilla vuodella

Paltamossa Lepikon vartioimattomassa tasoristeyksessä sattui perjantaina kaksi ihmishenkeä vienyt onnettomuus. Tasoristeyksen poistoon ja kiertotien tekoon on jo vuosia ollut suunnitelma, mutta radan ylittävän yksityisen tiekunnan toiveetkaan eivät ole saaneet remonttia toteutumaan.

Hangon ja Hyvinkään välisen junaradan sähköistäminen alkaa

Lukuisia vaarallisia tasoristeyksiä poistuu Hangon ja Hyvinkään väliltä, kun rata sähköistyy – Näin muutos vaikuttaa asukkaiden arkeen

Vuosia rataosuudelle toivottu sähköistys pienentää junaliikenteen ympäristöpäästöjä ja laskee kustannuksia. Kunnissa odotetaan sähköistyksen tuovan radalle jopa uutta henkilöliikennettä.

Karttalla onnettomuuspaikka Vaalan ja Paltamon välillä

Two dead in level crossing accident in central Finland

An express train collided with a car at a level crossing near the town of Paltamo on Friday morning.

Ratakiskot

Maakuntahallitus vaatii lisää rahaa Karjalan radan kunnostamiseen – "Niin vähän euroja, että radan pitäminen edes nykykunnossa vaikeaa"

Imatra–Joensuu-osuuden matka-aikojen lyhentämiseen esitetään 30 miljoonan euron rahoitusta. Karjalan radalle olisi osoitettava rahoitusta vähintään 90 miljoonaa euroa. Joensuu–Imatra-osuuden korjaamisen hinnaksi arvioidaan lähes 250 miljoonaa euroa.

Juna saapuu Rovaniemen rautatieasemalle.

Junavuorot myöhässä useita tunteja, osa vuoroista peruttu – syynä pääradan sähköratavaurio

Vika vaikuttaa maanantaina 23.8. erityisesti kaukoliikenteeseen. Osa pohjoisen kaukojunista on useita tunteja myöhässä.

Pendolino kulkee peltojen välissä

Maanantaiaamun junavuoroja Oulusta peruttiin sähköratavian vuoksi – liikenne palautui ennalleen kahdeksan aikaan aamulla

Tampereen ja Parkanon välillä oleva ratajärjestelmävika saatiin kuntoon kahdeksaan mennessä. Sitä ennen maanantain aamujunavuoroja peruttiin Oulusta etelään ja myös Tampereelta pohjoisen suuntaan. Pitkään jatkunut vika aiheuttaa häiriötä liikenteeseen vielä loppupäivän ajan.

Betonipölkkyjä hiilivanujen vieressä

Porissa uudenlaiset betonipölkyt Mäntyluodon radalle – elastisuus vaimentaa junien aiheuttamaa tärinää

Peruskorjauksessa uusitaan 16 kilometrin mittainen Porin ratapihan ja Mäntyluodon välinen rautatie. Ratapölkyissä on elastinen pohja, jolla vähennetään junien aiheuttamaa tärinää ja melua. Vastaavaa keinoa aiotaa käyttää tulevaisuudessa myös muualla Suomessa.

tasoristeys

Ykspihlajan tasoristeyksen puomi jumittui alas ja synnytti autojonoja tänään iltapäivällä Kokkolassa

Väylävirasto sai ilmoituksen puomiviasta kello 13 jälkeen. Puomi oli alhaalla noin 20 minuuttia.

Roveksen kyltti teollisuusalueella Seinäjoella.

Elintarvikeosaamisen kehittäminen jatkuu Seinäjoella: uusi Ruokatalo on 20 miljoonan euron hanke ja yrityksille "täysin uudenlainen" tapa toimia

Seinäjolle suunnitellaan uutta elintarvikekeskittymää. Into Seinäjoki julkisti suunnitelmat tänään maanantaina. Ruokatalon pitäisi valmistua Rovekseen 2023 ja luoda 200 työpaikkaa. Elintarvikekehittäminen edellyttää myös massiivista raidelogistiikan kehittämistä.

Kuninkojantien kaksikaistainen liikenneympyrä on aivan Raision Ikean edessä.

Väylärahat jaetaan entistä suunnitelmallisemmin: isoimmat summat päätynevät pääradan raiteille ja Turun kehätielle Raisiossa

Väylähankkeiden laittaminen kiireellisyysjärjestykseen on aiempaa vahvemmin virkamiesvetoista. Väylävirasto on koonnut poliitikkojen asettamien raamien pohjalta ehdotuksen tulevien vuosien tie- ja ratahankkeista.

Läheltä

Yksi kuoli ja toinen loukkaantui junan ja auton törmäyksessä Siikajoella

Onnettomuus tapahtui vartioimattomassa tasoristeyksessä sunnuntaina puoli kuuden aikaan.

Bro över Kronbergsfjärden (modell)

Selvitys Suomen pisimmän sillan huimasti paisuneesta budjetista valmistui: Helsingillä on petrattavaa päätöksenteossa ja tiedonkulussa

Kruunusillat-hankkeen kustannusarvio nousi viidessä vuodessa valtuustolle esitetystä 430:stä miljoonasta eurosta lähes 800:aan miljoonaan euroon. Vastaavilta tilanteilta halutaan välttyä Helsingissä tulevaisuudessa.

Raiteet.

Rautatien parannustyö sulkee tasoristeyksiä yöllä Juupajoella

Oriveden - Haapamäen välillä tuetaan raidetta nykyistä vakaammaksi. Yksittäisen radanylityspaikan sulku kestää arviolta 1-2 tuntia.

Iso tavarajuna lähdössä matkaan ratapihalla.

Tampereen - Oulun ratavälin perusparannuksesta alkaa ainakin suunnittelu: toiselle raiteelle olisi kysyntää Seinäjoen eteläpuolella

Aluksi suunnitellaan lisäraiteita pätkittäin, sillä nyt tiedossa olevalla summalla päästään vasta alkuun. Varsinaisen rakentamisen rahoitus on tulevien vuosien asia.

Ratikka Hämeenkadulla.

Kaikki Tampereen ratikan koeajot on nyt tehty – Koeliikenne jatkuu sekä matkustajien kanssa että ilman

Linja 1 jatkaa koeliikennettä ilman matkustajia, mutta linjan 3 kyytiin pääsee totuttuun tapaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle