Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhä useampi onnettomuuteen joutunut auto käy sähköllä, ja se haastaa pelastajat – akkupaloja opetellaan sammuttamaan muun muassa jättipeitoilla

Täyssähköauton sähkövaraukset ovat suuria ja niiden akustopalot hankalia sammuttaa. Koska sähköautojen määrä maanteillä kasvaa koko ajan, pelastajat ovat joutuneet miettimään parhaita lähestymistapoja näihin onnettomuuksiin.

Lahti tähtää sähköisen liikenteen markkinoille ryminällä – Suomen ensimmäinen alan professuuri syntyy kaupungin ja yritysten yhteistyönä

Professuurin ja tutkimusryhmän rahoitus on turvattu nyt viideksi vuodeksi. Tavoitteena on, että yliopisto ja yritykset yhdessä tuottavat huippuosaajia sekä uutta liiketoimintaa globaaleille markkinoille.

Sunnuntai 3.10.2021 (radio)

Maahanmuutto. Kanalat. Sähköautot. Kuorolaulu. Sääennuste.

Kaikkien aikojen nopeimpien MM-ralliautojen aikakausi Keski-Suomen sorateillä päättyy tänään – Kalle Rovanperää mietityttää yksi asia kohutussa muutoksessa

Jyväskylän MM-rallissa kaasutellaan tänään viimeistä kertaa nykyisillä WRC-autoilla. Ensi vuonna odottavat Rally 1 -hybridiautot. Niiden tulo on kuohuttanut, mutta tuleeko muutos liian myöhään ja liian hitaasti?

Lahteen on perusteilla Suomen ensimmäinen sähköisen liikenteen professuuri

Liikenteen sähköistyminen luo tarvetta tutkimustiedolle, jota alalla toimivat yritykset voivat hyödyntää. Rahoittajat professuurille ovat jo tiedossa.

Danske Bankin kysely: Lähes puolet auton hankintaa suunnittelevista harkitsee sähkö-, hybridi- tai kaasuauton ostamista

Autobarometri 2021 -kyselystä ilmenee, että vaihtoehtoisella käyttövoimalla kulkeva auto kiinnostaa selvästi enemmän kuin vuosi sitten. Kyselyn perusteella tärkein syy löytyy nyt pienistä polttoainekustannuksista eikä vähäisistä päästöistä.

Kempower sai merkittävän tilauksen Isosta-Britanniasta – lahtelaista teknologiaa 150:lle sähköautojen latausasemalle

Iso-Britannia on tällä hetkellä yksi Euroopan nopeimmin kehittyvistä sähköautomarkkinoista. Kempower uskoo, että sillä on mahdollisuuksia laajentaa muuallekin Eurooppaan.

Millainen auto nyt kannattaisi hankkia? Keskustele tässä aiheesta

Auton ostaja on monien vaihtoehtojen edessä.

Näin autoveron historiallinen poisto näkyy uuden sähköauton hinnassa – Riittääkö alennus nopeuttamaan liikenteen sähköistymistä?

Uuden sähköauton voi saada hieman halvemmalla, mutta hinnat pysyvät silti korkealla. Liikenneministeri katsoo päästövähennysten olevan hyvässä vauhdissa. Sähköautoilijoiden järjestö taas otti budjetin päätökset vastaan pettyneenä.

Kaupunkien on hankittava nollapäästöisiä autoja jo muutaman vuoden kuluttua – Vaasassa jännitetään, jäävätkö biokaasubussit sähköautojen jalkoihin

Kunnat ja kaupungit velvoitetaan hankkimaan lisää sähköllä ja biopolttoaineilla liikkuvia ajoneuvoja. Vaatimukset ovat tiukimmat 17 suurimmalle kaupungille. Esimerkiksi Vaasassa huolta herättää EU-direktiivin sähköajoneuvojen painotus.

Pohjois-Suomessa kaivataan lisää sähkö- ja hybridiautojen latauspisteitä matkailua varten – nyt niitä on tiheästi vain Nelostien ympäristössä

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liittojen asiantuntijat näkevät, että Pohjois-Suomen latausverkosto ei ole riittävällä tasolla matkailijoita tai kuluttajien ostopäätöksiä varten. Vielä 80–90 prosenttia sähkö- tai hybridiautoista ladataan kotona tai töissä.

Yhä useampaan uuteen sähköautoon voi asentaa peräkoukun – käyttösäde lyhenee mutta vetokyky riittää jo monille

Osalla automerkkejä vetokoukun tarpeesta on hyvä tietää autoa tilattaessa, jotta koukku voidaan laittaa paikoilleen jo tehtaalla. Raskaille perävaunuille ja pitkille matkoille sähköauto ei silti vieläkään ole paras mahdollinen veturi.

Lähes 40 Teslaa kokoontui pikkukaupungin bensa-aseman pihalle – tavoitteena levittää sähköautoilun ilosanomaa

Suonenjoella kokoontuneet Tesla-kuskit ovat aktiviinen porukka. Jäseniä on lähes yhtä monta kuin Suomessa on Tesloja.

Käytettyjen dieselien suosio taittuu ja hinta laskee, uusissa sähkö meni jo ohi – Timo Hintsala ihastui sähköauton ajomukavuuteen

Suomalaiset etsivät täyssähköautoa myös käytettyjen autojen nettimarkkinoilta aiempaa useammin. Diesel- ja bensa-autojen haut ovat laskeneet selvästi. Kauppiaan mukaan dieselien hinnat laskevat ja ostajat pohtivat, miten jälleenmyynti onnistuu.

Valmet Automotive aloittaa sähköautojen valmistuksen Uudessakaupungissa

Lightyear-yhtiö on perustettu vuonna 2016. Sen taustalla on useiden suurten automerkkien entisiä työntekijöitä.

EU ohjaa laskua hiilipäästöistä kansalaisille, onko se poliittinen itsemurha? Näin kotitalouksia tuettaisiin uudella 144 miljardin euron jättirahastolla

Jos EU siirtää laskua ilmastonmuutoksesta tavalliselle kansalle, bensan ja lämmityksen hinta nousee lähivuosina. Uudesta rahastosta tuettaisiin siirtymäkaudella vähävaraisia, mutta myös keskiluokkaa. Katso paljonko suomalaiset saisivat ja maksaisivat uudesta rahastosta.

Hybridit hönkivät jo bensa-auton niskaan – Ruotsi menetti asemiaan käytettyjen henkilöautojen tuontisuuntana

Käytettynä maahantuotujen henkilöautojen määrä kääntyi jälleen nousuun. Parjattuja dieseleitä tuotiin edelleen eniten, mutta hybridien tuonti kasvaa nyt vauhdilla. Käytettyjen sähköautojen tuonti kolminkertaistui tammi–kesäkuussa viime vuodesta.

Täyssähköautojen kaupassa käyrä kaartaa ylöspäin – latauspaikkoja nousee kauppojen yhteyteen

Keski-Suomessa täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä on reilut seitsemän prosenttia.

Kolme sähköpyörien latausasemaa avautui Lappeenrannan keskustassa

Lappeenrannan kaupunki on asennuttanut sähköpyörien latausasemat Satamatorille, Kauppatorille ja Marianaukiolle. Vihreä sähköistyminen on Lappeenrannassa yksi tämän vuoden pääteemoista.

Uusia sähköautojen latauspisteitä Rovaniemelle

Neve avaa neljä suurteholatausasemaa ja kaksi pikalatauspistettä sähköautoilijoille perjantaina.

Sähköautolla onnistuu jo pidempikin kesälomareissu, mutta reitin suunnittelu vaatii omistajalta ponnistelua

Täyssähköautojen toimintamatkat ovat jo satoja kilometrejä ja tarjolla on useita malleja eri valmistajilta. Edullisimmillaan sähkölla ajaa 100 kilometriä reilusti alle 2 euron. Katso videolta, kuinka sähköautoilijat testasivat ajopelejään radalla.

Sähköautojen latauspisteitä lisää Pohjanmaalla

Esimerkiksi Vaasan Sähkön ja sen yhteistyökumppaneiden pisteteitä on parikymmentä Vaasasta Kalajoelle.

Autojen latausbisnes laajenee nopeasti – Kempower viisinkertaistaa jälleen tuotantonsa Lahdessa

Kempower viisinkertaistaa kapasiteettinsa jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Yhtiö tarjoaa kolmen seuraavan vuoden aikana arviolta 150 uutta työpaikkaa.

Poliisi ajaa täyssähköautolla Lahdessa: pilotissa testataan, pärjääkö kulkupeli valvonta- ja hälytystehtävissä

Poliisin tarkoituksena on pienentää hiilijalanjälkeään sähköautojen avulla. Jos kokemukset pilotista ovat hyvät, poliisi haluaa lisätä sähköllä kulkevien autojen määrää. Ongelmana on, ettei latausasemien rakentamiseen ole ollut riittävästi rahaa.

Lahti aikoo vaihtaa kaupunginjohtajan polkupyöräedun autoeduksi

Kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa esitetään, että sähköpolkupyöräetu poistetaan elokuun alusta alkaen.

Espoo lisää yleisille paikoille sähköautojen latauspisteitä

Sähköautoilun yleistyessä latauspisteitä kaivataan taloyhtiöiden ja yritysten lisäksi entistä enemmän julkisilla paikoilla.

Kysyntä kasvaa käytettyjen sähköautojen markkinoilla, mutta tarjonnassa on aukkoja – autoalan mukaan lähivuosina autoista voi tulla jopa pulaa

Käytettyjen autojen kauppiaan mukaan täyssähköistä kysytään paljon, mutta useamman sähköön siirtyvän kuluttajan valinta on silti ladattava hybridi. Autoalan mukaan käytettyjen autojen myynnillä on iso rooli liikenteen sähköistymisessä, mutta markkinat syntyvät hitaasti.

Kodit ovat täynnä arvokkaita akkumateriaaleja – kierrätyksen ulkopuolelle jäävä koboltti riittäisi satoihin tuhansiin sähköautoihin

Eurooppalaisille kaatopaikoille ja polttouuneihin päätyy vuosittain miljoonia kiloja kierrätyskelpoisia akkumetalleja. Myös kotien nurkissa lojuvien vanhojen laitteiden metallivarannot ovat merkittävät.

Tiistai 4.5.2021 (tv)

Kaksoiskuntalaisuus. Sähköautot. Rasismi. Sää.

Sähköautoista haasteita pysäköintiluolien suunnitteluun – virityksiä kannattaa välttää kotioloissa ladatessa

Uusissa pysäköintilaitoksissa sähköauton lataamisen riskejä on vähennetty monin tavoin. Pikapaloposteja ja sammuttimia löytyy ympäri Turun Toriparkkia, ja automaattiset järjestelmät hälyttävät pelastajat paikalle.

Uusia sähköautojen pikalatureita nousee pian huomattavasti, kaupoilta isot investoinnit – "Yksinään ei ole niin mahtavaa liiketoimintaa"

S-ryhmä ja K-ryhmä aikovat lisätä pikalatauspaikkoja merkittävästi, samoin alan isot toimijat Virta ja Recharge.

Maailman halvin sähköauto nousi yhdeksi Shanghain automessujen vetonauloista – Kiina vauhdittaa sähköautojen kauppaa kepillä ja porkkanoilla

Noin 4000 euron hintainen yksinkertainen pikkuauto on noussut lyhyessä ajassa Kiinan myydyimmäksi sähköautoksi. Kiinan hallituksen tavoitteena on, että vuonna 2030 jo 40 prosenttia uusista autoista on sähköautoja.

Isälle tuli kuuma, kun hän veti poikaa 30 kilometriä pyörän peräkärryssä — nyt hän tuunaa pajallaan sähköllä kulkevia härveleitä, jotka eivät sovi ujoille

Monenmoiset menopelit saavat uuden elämän, kun niitä kunnostetaan ja sähköistetään pajalla Lappeenrannassa.

Sähkömoottoripyöräilijä on kuullut olevansa jopa kukkahattutäti – kaksi motoristia kertoo, mikä jyhkeässä pärinässä tai täydessä hiljaisuudessa lumoaa

Sähkömoottoripyörä on Suomessa vielä marginaalinen menopeli, mutta kauppiaiden mukaan se on nyt löytämässä asiakaskuntansa.

Sähköautojen ja hybridien rekisteröinnissä huima nousu

Suomalaisten suosiossa ovat ladattavat hybridit sekä merkeistä Toyota, Skoda ja Volkswagen.

Tiistai 9.3.2021 (tv)

Sähköautot. Koronatarkastajat. Rankka vuosi. Säätiedot.

Taloyhtiöt rakentavat nyt kiihtyvään tahtiin latauspisteitä sähköautoille – siihen jaettavat avustusrahat saattavat taas loppua kesken

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA kehottaa toimimaan avustushakemusten kanssa ripeästi.

Ovatko sähköautot liian hiljaisia? Kuuntele itse – äänet tulevat pakollisiksi uusiin malleihin: "Ritariässämäinen soundi"

Kaikissa ensirekisteröitävissä sähkö- ja hybridiautoissa tulee olla merkkiääni, joka kuuluu ympärillä liikkuville.

Perjantai 26.2.2021 (radio)

Koronatartunnat. Helsigin seudun koronarajoitukset. Yläkoululaiset. Sähköautot. Herola. Sääennuste.

"Paras auto, mitä minulla on ollut", kehuu ivalolainen sähköautoilija – latausverkon puutteet estävät kasvua, vaikka sähköllä pärjää Lapissakin

Kalleus ja rajallinen toimintasäde hidastavat sähköautojen yleistymistä. Autoala uskoo, että suunta kääntyy jo muutaman vuoden päästä.

Rallin MM-sarjan valmistajilla olisi mahdollisuus kehittää sähköautoja myös kuluttajien tarpeisiin – tutkija tutustui rallin hybridisuunnitelmiin ja pettyi

Rovaniemen MM-ralli ajetaan tulevana viikonloppuna. Minkälainen on rallin merkitys ympäristölle ja mitä autourheilu voisi tehdä omilla sähköautosuunnitelmillaan?

Autoala: Autojen sähköistyminen etenee lähivuosina nopeasti

Ladattavien autojen osuuden uusista autoista odotetaan kohoavan yli 40 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Imatralla kuljetaan jatkossa sähköbusseilla – kymmenen uutta sähkölinja-autoa kulkee tuttuja joukkoliikenteen reittejä

Imatran kaupungin joukkoliikenteestä vastaava linja-autoyhtiö vaihtuu kesäkuussa.

Sähköautojen ja hybridien osuus Etelä-Savon autokaupassa ampaisi ylös

Korona iski vuonna 2020 lujaa autokauppaan, mutta sähkö- ja hybridiautojen kauppa vilkastui.

Sunnuntai 20.12.2020 (radio)

Al-Hol. Koronavirusmutaatio. Postipaketit. Sähköbussit. Sääennuste.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle