Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Ilkka Herola yhdistetyn ylivoimaiseen voittoon Ounasvaaran kesäkilpailussa - Herola kiinni myös mäkihypyn kokonaiskilpailun voitossa

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola on vahvassa vireessä, kun kansainvälinen kesä-gp lähestyy.

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola Ounasvaaralla kesäleirillä.

Useita Suomen mäkikeskuksia uhkasi täydellinen rapistuminen – Ounasvaaran talviurheilukeskus halutaan nostaa entiseen loistoonsa

Eri puolilla Suomea on kunnostettu ja rakennettu viime vuosina nopeassa tahdissa junioreille pieniä hyppyrimäkiä, mutta useat suuremmat mäet uhkaavat rapistua ja vaativat uudistuksia.

Perhe Malacinski Ounasvaaralla.

Yhdistetyn huipuille Annika ja Niklas Malacinskille Suomi on toinen kotimaa: “Mummolan hyvä ruoka ei oikein sovi yhteen mäkihypyn kanssa”

Yhdysvaltalaiset sisarukset Annika ja Niklas Malacinski ovat vierailleet pienestä asti Lapissa ja Rovaniemellä. Mummolan patojen ääreen pääsy on unelmien täyttymys. Molemmat tähtäävät urheilu-urallaan korkealle.

Yleisöä moottoriradalla.

Lapin tapahtumaviikonloppu sai tuhannet liikkeelle – ennustettu sade vaihtui paisteeksi

Lapissa järjestettiin viikonloppuna monenlaisia kesätapahtumia, joiden teemat vaihtelivat autoilusta avovesiuintiin ja musiikista muikkuihin.

Joogaajat joogaavat Ounasvaaran Juhannuslavalla kesäkuussa 2021.

Kansainvälisenä joogapäivänä joogataan kaikkialla maailmassa, myös Ounasvaaran yöttömässä yössä

Jooga on Intian menestyksekäs vientituote, jonka edistämiseen on oma ministeriönsä.

Lappi Areena, Rovaniemen kiekko, Roki

Yhtäaikaiset urheilutapahtumat ruuhkauttavat Ounasvaaraa lauantaina

Santasportilla järjestetään cheerleadingin kansalliset mestaruuskilpailut ja Lappi Areenalla jääkiekon Mestiksen välieräottelu.

Iivo Niskanen kolmen olympiamitalinsa kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Ounasvaaran talvikisoissa nähdään SM-ladulla kaikki talven suomalaiset hiihdon olympiamitalistit – maasto on rankempi kuin Holmenkollenilla

Ounasvaaran talvikisoja herätellään henkiin vuosien tauon jälkeen. Rovaniemelle saapuu koko Suomen pohjoismaisten hiihtolajien parhaimmisto.

Ounasvaaran hiihtokeskus ylhäältä

Rovaniemellä kisataan hiihdossa seuraavat neljä viikonloppua

Tapahtumaputken aloittaa perinteikäs Napapiirin Hiihto ja lopettaa kovatasoinen Ounasvaaran Talvikisat.

Ounasvaaran talvikisat 1964

Ounasvaaran talvikisat herätetään henkiin pitkän hiljaiselon jälkeen – Järjestäjät: Pekingin olympiamenestys toisi vaaralle tuhansia katsojia

Ensimmäisen kerran talvikisat järjestettiin lähes 100 vuotta sitten. Kisojen kultakausi oli 50- ja 60-luvuilla, jolloin tapahtuman vetovoima oli huippuluokkaa.

Ounasvaaran hiihtokeskus auringonnousussa.

Ounasvaaran kehittämissuunnitelma voisi toteutuessaan olla vaaraksi ekosysteemille - Tutkija: “Alueella pesii lukuisia uhanalaisia lintulajeja”

Monet ovat huolissaan Ounasvaaran kehittämissuunnitelmista. Huoli ei ole turha, sillä asiantuntijoidenkin mielestä Ounasvaaran ainutlaatuista luontoa tulisi suojella ja kestävä kehitys saada osaksi matkailua.

Yleisö Tunturirallissa Ounasvaaralla.

Arctic Lapland Rallyn järjestäjät ovat tyytyväisiä: ennätysyleisö seurasi rallia Rovaniemellä

Arctic Lapland Rallyyn osallistui viikonloppuna yli 130 autokuntaa Suomesta ja ulkomailta. Lopullinen yleisömäärä tarkentuu loppuviikosta.

Yleisö Tunturirallissa Ounasvaaralla.

Ounasvaaran EK palasi Tunturiralliin 56 vuoden jälkeen – “tuossa on sellaista alamäkiajon meninkiä”

Ounasvaaran erikoiskoetta lähellä Rovaniemen keskustaa on odotettu ja suunniteltu pitkään Tunturirallin ohjelmaan. Tänä vuonna suunnitelma toteutui, vuosikymmenien jälkeen.

Rallifanien odotus palkittiin – yleisö pääsee taas seuraamaan Tunturirallia

Tunturirallissa on isoja reittimuutoksia ja uusi Ounasvaaran erikoiskoe – rallifani: "Autot ovat parasta, mitä voi kuunnella"

Arctic Lapland Rallyyn osallistuu tänä viikonloppuna yli 130 autokuntaa Suomesta ja ulkomailta. Yleisökin on jälleen tervetullut seuraamaan kisaa.

Naismäkihyppääjä Jenny Rautionaho

Kolmannen polvivamman jälkeen vanhemmat olivat jo panemassa suksia naulaan, mutta Jenny Rautionaho palasi torniin: "Mäen hyppääminen on varmaan sukuvika"

Lähes koko elämänsä mäkihypyn parissa viettänyt Jenny Rautionaho on rovaniemeläisen mäkihyppykulttuurin jatkaja, joka haluaa omalla menestyksellään tuoda lajin pariin lisää junioreita.

Kaksi vihreää kylttiä, joissa lukee Koronatestaus Drive-in, taustalla autoja jonossa.

Rovaniemen Ounasvaaran lukiossa 130 henkilöä altistunut koronavirukselle

Altistumiset ovat tapahtuneet noin viikko sitten. Altistuneiden joukossa on sekä koulun opiskelijoita että henkilökuntaa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ounasvaaran peruskoulussa kaksi koronatartuntaa – 57 karanteeniin

Muut kuin karanteeniin määrätyt ja sairastuneet voivat jatkaa koulunkäyntiä.

Kulunutta ulkoilupolkua Rovaniemen Ounasvaaralla.

Uusia maastopyöräilyreittejä tulossa Rovaniemen Ounasvaaralle – reittejä tarjolla sekä aloittelijoille että konkareille

Uusien reittien laatimisesta vastaa paikallinen yritys Roll Outdoors, jolta kaupunki on tilannut työn alihankintana.

Taideteos, jossa poron siluetti. Taustalla Rovaniemen kaupungintalo, maassa ohuelti lunta.

Rovaniemellä lykätään Ruokasenkadun siltaa ja uutta uimahallia – budjettivaltuusto keskusteli vilkkaasti ja teki päätökset ripeästi

Rovaniemen budjettivaltuusto siirsi eteenpäin kahta kiistanalaista rakennushanketta. Kaupunginhallituksen esitykset voittivat äänestyksessä. Kaupungin veroprosentti säilyy ennallaan.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lappi edustettuna Sitran Tulevaisuustaajuus-kumppanuusohjelmassa

Mukana Lapista ovat Leader Pohjoisin Lappi sekä Rovaniemeläiset Lyseonpuiston ja Ounasvaaran lukiot.

Rovaniemen kaupungintalo, maassa lunta

Rovaniemen kaupunginhallitus näytti vihreää valoa muun muassa Ounasvaara-suunnitelmille, uusille asuinalueille ja poliisin uusille tiloille

Ojanperälle ja Pöyliörantaan kaavailtujen asuinalueiden asemakaavamuutokset etenevät. Poliisille suunnitellaan uusia tiloja Verstaantien ja Varastotien väliin, sopimusluonnos aluevarauksesta ja asemakaavamuutoksesta sai nyt hyväksynnän.

Lapin yrittäjät palkitsi Rinteen kauppiassuvun vuoden yrittäjä -palkinnolla

Vuoden yksinyrittäjäksi valittiin keminmaalainen Annukka Tammelin ja vuoden nuoren yrittäjän palkinnon sai rovaniemeläisen Beyond Arcticin yrittäjä Juho Uutela.

Ilmakuva Ounasvaaralta, alla näkyy metsää ja tie, jolla ajaa auto.

Ounasvaaran laen lisärakentaminen sai murskatuomion Ylen kyselyssä – Rovaniemen kaupunginjohtaja pohtii tarkentavan selvityksen tekemistä

Yle Lappi kysyi tällä viikolla mielipiteitä Rovaniemen Ounasvaaran kehittämisestä. Kyselyyn vastasi vajaat 500 henkilöä. Vastauksissa näkyi yleinen tyytymättömyys Ounasvaaran nykyiseen kehittämissuuntaan.

Rovaniemeläisen Mikko Laitilan mukaan Ounasvaaran kehittämisessä paikallisten ihmisten mielipidettä ei ole otettu huomioon, vaan päätöksiä tehdään raha ja matkailu edellä

Lähiluonto ja rakentaminen ovat törmäyskurssilla Lapissakin – Mikko Laitilan ja monen muun mielestä Ounasvaaran suunnitelmissa ei kuulla paikallisia

Lähiluonnon jääminen rakentamisen alle on tuttu kiistanaihe suurkaupungeissa, mutta siltä ei vältytä Lapissakaan. Matkailututkijan mielestä Rovaniemen Ounasvaaran mökkihankkeet ovat esimerkki siitä, miten matkailusuunnittelua ei pitäisi tehdä.

Paljaaksi kulunutta metsämaata, kuvan vasemmassa laidassa näkyy osa frisbeegolfkorista.

Kehitetäänkö Ounasvaaraa matkailun vai kaupunkilaisten näkökulmasta? Vastaa kyselyyn

Rovaniemen Ounasvaaralle on suunnitteilla matkailurakentamista vaaran molemmin puolin. Samaan aikaan kaupunkilaisten virkistyskäyttö on lisääntynyt merkittävästi. Kerro, mitä mieltä sinä olet Ounasvaaran kehittämisestä.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Napapiiri-Jukolan aikataulu siirtyi kahdella kuukaudella, seurauksena nollatulos – järjestäjä: "Muutama sata tonnia jäi saamatta"

Ounasvaaran hiihtoseura ei saanut suunnistuskisasta toivomaansa tulosta. Napapiiri-Jukola -suunnistuskisa järjestettiin Rovaniemellä elokuun lopulla.

Ilmakuva Ounasvaaralta, alla näkyy metsää ja taloja

Kaupungilta vihreää valoa Ounasvaaran laelle suunnitellulle mökkikylälle – mökkien rakentaja vielä arvoitus

Yli vuosikymmenen vatvottu Ounasvaaran laen kaavoitus eteni, kun Rovaniemen elinvoimalautakunta hyväksyi kaksi aluetta koskevaa kaavoitussopimusta.

Aino Luostarinen nostaa painoja nuorten EM-kisoissa Rovaniemellä.

Aino Luostariselle kaksi pronssimitalia nuorten EM-kisoissa

Ounasvaaran Atleetti Klubia edustava Luostarinen sijoittui kolmanneksi tempauksessa ja yhteistuloksessa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Ounasvaaran matkailutontille etsitään majoitusalan toimijaa tai sijoittajaa

Tulevan toimijan arvioitu kokonaisinvestointi kohteeseen 30-40 miljoonaa euroa.

Antti Itkonen käy yleensä lenkillä aamuvarhaisella

Antti Itkosen perhe vaihtoi Lahdenväylän ruuhkat kodin vierestä aukeavaan luontoon – tutkimuksen mukaan joka viides työikäinen on kiinnostunut muuttamaan Lappiin

Lappiin muuttavien määrän ennustetaan kasvavan tulevina vuosina. Tärkeimpiä syitä Lappiin muutolle ovat luonto, parempi tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä, asumisen edullisuus sekä turvallisuus.

Tablettien ja älypuhelinten säitelystä ja niiden terveysvaikutuksista ei ole vielä tutkimustietoa.

Ounasrinteen peruskoululla todettiin maanantaina toinenkin koronavirustartunta

Ounasrinteen peruskoululla ilmeni maanantaina illalla toinenkin koronavirustartunta. Sen vuoksi karanteeniin asetettiin yhteensä 35 henkilöä.

Bussipysäkin kyltti, joka on tarkoitettu Jukolaan menijöille

Liikennejärjestelyt muuttuvat Rovaniemellä Napapiiri-Jukolan ajaksi – jatkuva bussikuljetus on paras konsti päästä tapahtumapaikalle

Tapahtumapaikan lähelle ei voi pysäköidä. Autolla tapahtumaan tulijat ohjataan maksullisille pysäköintialueille.

Vaalea poro kävelee pitkospuilla kohti kameraa

Ounasvaaralle rakentuu Suomen pisin luonnossa oleva taidenäyttely

Rovaniemen kuvataiteilijat rakentavat Ounasvaaralle Suomen pisimmän luonnossa olevan taidenäyttelyn. Pituutta luontopolkuja mukailevalla näyttelyllä tulee olemaan noin kilometrin verran. Kaupunkilaiset voivat tuoda näyttelyyn myös omia teoksiaan.

Aavasaksan laskettelukeskuksen rinteet.

Lappiin yli puoli miljoonaa euroa valtion tukea liikuntapaikkojen rakentamiseen: 12 kohdetta yhdeksän kunnan alueella

Rovaniemellä tukea saavat Ounasvaaran mäkikeskuksen ja Toramon 50 metrin radan peruskorjaus. Torniossa tuetaan kolmea kohdetta. Myös esimerkiksi Kemin skeittiparkki saa avustusta.

Raskas ajoneuvo on juttunut rautatiesiltaan Rovaniemellä.

Raskas ajoneuvo juuttunut siltaan Rovaniemellä

Ounasvaaran suuntaan menevä ajokaista on toistaiseksi suljettu.

Elmo Kaikkonen skeittaa Rovaniemellä Antinpuistossa

Rovaniemen skeittareilta vietiin harjoittelupaikka – kaupunki on luvannut uuden paikan Antinpuiston tilalle

Rovaniemeläiset skeittarit ovat vedonneet kaupunkiin, että he saisivat pitää 'epävirallisen' skeittipaikkansa Antinpuistossa, sillä Rovaniemen 'virallinen' skeittipuisto Ounasvaaralla on ruuhkainen.

Kivikoksi kulunut polku Rovaniemen Ounasvaaralla

Ounasvaaralle rakennetaan kuntoportaat – työ alkaa elokuussa, valmistumisesta ei vielä tietoa

Vajaat sata metriä pitkät portaat rakennetaan talvikävelyreitin kaupunginpuoleisen alkuosan jyrkimmän nousun viereen.

Lapland Hotels Pallaksen hotelli- ja ravintolapäällikkö Janne Oja laskettelukypärä päässä ja suojalasit otsalla. Taustalla luminen Pallaksen maisema.

Pallaksen rinnepäällikkö Janne Oja: "Tämä on niitä hetkiä, kun ei harmita" – hiihtokeskuksissa on päättymässä kaikkien aikojen kausi

Pääosalla Suomen hiihtokeskuksista koronatalvi oli menestys, sillä hissilippuja myytiin useissa keskuksissa enemmän kuin koskaan aiemmin. Voitollisella tuloksella pystytään paikkaamaan viime vuoden menetyksiä.

Hankikeli Ounasvaaralla

Rovaniemi käyttää etuosto-oikeutta metsään Ounasvaaralla

Kohteena on kolmen hehtaarin metsätila, jonka kuolinpesä myi yksityiselle taholle maaliskuun lopussa.

Lunta riittää

Rovaniemen kaupunginjohtaja: Kaupunki käyttää etuosto-oikeutta metsätilaan Ounasvaaralla

Etuosto-oikeutta käyttäessään kaupunki ostaisi tilan samaan hintaan kuin uusi omistaja eli 15 000:lla eurolla.

Kyltti

“Olisimme siirtyneet etäopetukseen joka tapauksessa”, sanoo Rovaniemen Ounasvaaran lukion rehtori

Ounasvaaran lukiossa on tuoretta kokemusta etäopetuksesta, sillä sekä opettajia että oppilaita on ollut karanteenissa korona-aikana.

Koronatestiä ottava sairaanhoitaja

Pellossa löytyi viisi uutta koronatartuntaa, Rovaniemellä kolme

Pellon tartunnan alkuperä on vielä mysteeri, Rovaniemellä tartunta johti sadan ihmisen karanteeniin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rovaniemeläislukiossa koronatartunta – noin 50 karanteeniin

Koska altistuminen on kyetty selkeästi rajaamaan, asia ei aiheuta tässä vaiheessa muita toimenpiteitä.

Tunturikeskus Levin kylä tunturista katsottuna

Epidemiatilanne pahenemassa Länsi-Pohjassa – Lapissa viime viikolla yli 40 tartuntaa

Esimerkiksi Kittilän Levillä tartunnat todettiin kolmella ulkopaikkakuntalaisella.

Tyhjillään oleva koulurakennus

Oppipoika myytiin – ostajana rovaniemeläinen rakennusliike

Rakennusliike Jouko Pesonen Oy maksoi kiinteistöstä 4,4 miljoonaa euroa ja aikoo purkaa vanhan rakennuksen.

Anne Kyllönen (vas.), Iivo Niskanen ja Kerttu Niskanen hiihtokuvauksessa Suomen maastohiihtomaajoukkueen mediatapaamisessa Sotkamon Vuokatissa 20. lokakuuta

Korona kurittaa talviurheilua Lapissa – Rovaniemen maastohiihdon FIS-kilpailu on peruttu

Ensin peruttiin maastohiihdon Skandinavia Cup 12.-13.12. ja nyt samalle viikonlopulle suunniteltu FIS-kilpailu.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rovaniemen talviuintipaikka sai 30 vuoden vuokrasopimuksen

Tontin rakentamisvelvollisuus on 30 prosenttia kaavan rakennusoikeudesta ja tontin vuokrahinta on 2100 euroa vuodessa.

Koeputkia  Messukeskuksen drive-in-koronavirustestausasemalla.

Koulutuskeskus Redun Sodankylän yksikkö etäopetukseen

Redun Sodankylän toimintayksikössä etäopetus jatkuu 13. marraskuuta saakka.

coronatest, coronavirus

Rovaniemellä seitsemän uutta koronatartuntaa – usean tartunnan alkuperä on hämärän peitossa

Infektioylilääkäri on huolissaan siitä, että osassa tapauksista ihmiset ovat olleet töissä, koulussa tai muuten tavanneet muita ihmisiä, vaikka heillä on ollut lieviä, koronainfektioon viittaavia oireita.

Kyltti

Ounasvaaran lukion rehtori: Koronaan sairastunut opiskelija liikkui joka puolella koulurakennusta

Ounasvaaran lukiossa ollaan henkisesti valmistauduttu etätyöhön ja -opiskeluun jo kevään aikana ja opettajilla on hyvä valmius.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle