Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keltaliivisiä mielenosoittajia ja kyltti, jossa lukee "15%, OLEMME SEN ARVOISIA" saksaksi.

Euroopan keskuspankki jatkaa rahapolitiikan tuntuvaa kiristämistä – Se pitää inflaatiota suurempana uhkana kuin orastavaa pankkikriisiä

Vuoden loppuun mennessä inflaatio hidastuu runsaaseen viiteen prosenttiin, EKP arvioi. Palkkojen ja yritysten voittojen kasvu voi vauhdittaa hintojen nousua.

Ihmisiä ostoksilla Olarin Prismassa.

Suomen talous painui miinukselle viime vuoden loppua kohti – tekninen taantuma on alkanut

Koko vuoden aikana kasvua kertyi kaksi prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Riitta Väisänen istuu Perjantain studiossa ja hymyilee. Taustalla näkyy yleisöä ja Perjantain lippuja.

Riitta Väisänen kokee, että hänet ja muut ulosottoon joutuneet arvotetaan vain velkojen kautta: “Nuoret, koittakaa maksaa laskut ajoissa”

Professori Juho Saari pelkää nykyisessä taloustilanteessa duunareiden puolesta. Saari ja tv-juontaja Riitta Väisänen nähdään Yle Perjantain vieraana jaksossa Rahaa palaa.

Sahra Wagenknecht.

Vasemmistolainen Sahra Wagenknecht vastustaa niin Venäjä-pakotteita kuin ”woke-ajattelua” – ja on Saksan toiseksi suosituin poliitikko

30 prosenttia saksalaisista voisi kuvitella äänestävänsä Sahra Wagenknechtin omaa puoluetta, jos hän sellaisen perustaisi, kertoo tuore mielipidemittaus.

Taloustieteen Nobelpalkinnon saajat 2022.

Miten voidaan välttää pankkikriisejä? Taloustieteen Nobel-palkinto talouskriisien tutkimuksessa ansioituneelle kolmikolle

Palkinto annettiin pankkien ja talouskriisien tutkimuksesta kolmelle yhdysvaltalaiselle tutkijalle. Heidän tutkimuksensa on avannut muun muassa sitä, miksi pankkiromahduksia kannattaa välttää.

Poliisit ottivat kiinni 24. syyskuuta Sri Lankan hallitusta vastustavan protestoijan Colombossa.

Amnesty: Sri Lankassa hengenvaarallinen pula ruuasta ja lääkkeistä

"Viime kuussa emme syöneet kahteen päivään, sillä meillä ei ollut mitään, mistä tehdä ruokaa."

Tavaraproomu lipuu Rein-jokea pitkin Düsseldorfissa, Saksassa. Etualalla kivikkoa.

Nord Streamin sabotaasi oli Saksan taloudelle viimeinen pisara – nyt Euroopan talousveturi pelkää, että teollisuus pakenee maasta

Jos energiakriisi pitkittyy, Saksassa voi alkaa "deindustrialisaatio" eli teollistumisen peruutusvaihe. Katso videolta, miksi maan talous hyytyy nyt pelottavan jyrkästi.

Sri Lankassa rajuja mielenosoituksia

Mielenosoittajat tunkeutuivat Sri Lankan presidentin taloon ja polttivat pääministerin asunnon – presidentti eroaa

Sri Lankan talouskriisiin vaikuttavat Ukrainan sota, koronapandemia ja kuivuus. Ihmiset ovat jo kuukausia vaatineet presidentin ja hallituksen eroa.

Mies Roskalaatikolla.

Yle Beirutissa: Talouskriisi vei Libanonin keskiluokalta lihan lautaselta – nyt köyhimmät penkovat ruokaa roskiksista

Libanonin talous on ollut usean vuoden ajan romahtamispisteessä. Ruuan hinta on kohonnut taivaisiin. Libanonia rassaa myös Venäjän aloittama sota, sillä valtaosa vehnästä tulee Ukrainasta.

Mielenosoittajia kahakoimassa kadulla.

Sri Lankan pääministeri erosi, levottomuuksissa kuoli kolme ja loukkaantui toistasataa

Saarivaltio on ajautunut koko itsenäisyytensä ajan pahimpaan talouskriisiin. Maanantaina kolme ihmistä kuoli ja yli 150 loukkaantui hallituksen kannattajien ja vastustajien yhteenotossa Colombossa.

Ulkolinjan logolla varustettu kuvituskuva. Kuvakollaasissa on kolme ihmistä ja laatikollinen ruokalahjoituksia. Taustalla on kuva venesatamasta.

Brittien elintasoerot kärjistyvät -"Ruokapankkeja on enemmän kuin McDonaldseja"

Elinkustannuskriisi koettelee etenkin taantuvia alueita.

Sodan aiheuttama hintojen nousu on ajanut Sri Lankan ahdinkoon

Köyhä Sri Lanka luisuu ahdinkoon – teenpoimijalla on varaa vain yhteen ateriaan

Ruoka kallistuu ja dieselin hinta on enemmän kuin kaksinkertaistunut. Sri Lankassa maksetaan Venäjän Ukrainassa käymän sodan laskua.

Tilanteemme on sietämätön, tuskailee ateenalainen lounasravintolan omistaja.

Ravintoloitsija nosti souvlakin hintaa 50 sentillä ja asiakaskato alkoi – ateenalaiset eivät selviydy nelinkertaisista laskuista ja ruokamenoista

Kreikkalaiset eivät ole tyytyväisiä valtion noin neljän miljardin euron hätäapuun. Inflaatio kiihtyi Kreikassa maaliskuussa 8 prosenttiin.

Mies kantamassa Punaisen Puolikuun ruokaavustuksia.

Kansainväliset lahjoittajat ovat luvanneet 280 miljoonaa dollaria humanitaariseen apuun Afganistaniin

Noin 180 miljoonaa dollaria ohjataan Maailman ruokaohjelmalle WFP:lle ja ja noin 100 miljoonaa dollaria ohjataan YK:n lastenjärjestö Unicefille.

Pankin asiakas ja sotilas ottivat yhteen pankin edessä järjestetyssä mielenosoituksessa Beirutissa perjantaina. Asiakkaat vaativat päästä nostamaan tileiltään talouskriisin vuoksi jäädytettyjä varojaan.

"Nyky-Libanonin poliitikot ovat kuin gangstereita" – Libanonissa voi olla edessä kaaos ja nuorten joukkopako maasta

Myös kansainvälisen yhteisön tulisi painostaa Libanonia muutokseen, sanoo Suomessa vieraillut Libanonin politiikan ykkösasiantuntijoihin kuuluva Lina Khatib.

Työttömien mielenosoitus Helsingissä, marssijoita iskulauseineen ja banderolleineen eduskuntatalon edessä, henkilö pitelee kylttiä, jossa lukee "Perkele", 2. syyskuuta 1993.

Suomi rojahti lamaan tasan 30 vuotta sitten – Osaavatko poliitikot ja pankkiirit hoitaa uusinta talouskriisiä yhtään paremmin?

Koronan aiheuttamaa talouskriisiä on pehmennetty valtion velkaantumisella. Se on ollut viisasta, mutta velkalääkkeen käytöllä on rajansa, sanovat laman nähneet talousasiantuntijat.

Joukko Kreikkaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita seisoo piikkilanka-aidan takana. Kuvan keskellä on parrakas mies, joka pitelee sylissään pikkulasta ja osoittaa sormellaan kuvaajan suuntaan.*

Pakolaisvastaisuus kasvaa Turkissa: Talouskriisi tiukentanut suhtautumista, samaan aikaan Afganistanista tulijoiden määrä kasvaa

Kreikka on viime aikoina vahvistanut muuriaan Turkin rajalla. Kun afganistanilaisia alkoi tänä syksynä saapua Turkkiin, se herätti maan sosiaalisessa mediassa voimakkaita reaktioita.

Alex Saabin piirretty kuva seinässä Caracasissa.

Venezuelan hallituksen epäilty rahanpesijä karkotettiin Yhdysvaltoihin – Neuvottelut opposition kanssa jäihin

Kolumbialainen liikemies Alex Saab on ollut pidätettynä Kap Verdessä viime vuoden kesäkuusta asti.

USA:s senat

Yhdysvaltain senaatti on päättänyt nostaa maan velkakattoa joulukuuhun asti

Kiista ratkesi vain väliaikaisesti. Muutamien viikkojen kuluttua demokraateilla ja republikaaneilla voi olla jälleen edessään riita velkakatosta

Elokuussa 2020 räjähdys tuhosi Beirutin sataman

Beirut vuonna nolla – tuhosiko vuosi sitten tapahtunut sataman räjähdys myös Libanonin tulevaisuuden?

Beirutin räjähdyksen uhrien omaiset vaativat yhä syyllisiä oikeuteen. Sataman tuhon itsekin kokenut Kirkon ulkomaanavun koordinaattori Emma Pajunen muistuttaa kadotetusta sukupolvesta: lapset ja nuoret olisi saatava nopeasti kouluun.

Castillo puhuu lavalla mikrofoniin. Hänellä on ruskea nahkatakki, vaalet housut ja vaalea leveälierinen hattu. Etualalla lavalla näkyy valkoisia ja punaisia ilmapalloja ja lavan edessä yleisöä. Taustalla seisoo mustapukuinen mies maski naamallaan.

Latinalaisen Amerikan politiikka on murroksessa pandemian ja talouskriisin keskellä

Laajat protestiliikkeet ovat ravistelleet useita alueen maita. Epävakaissa oloissa on vaarana, että poliitikot kääntyvät yhä enemmän asevoimien puoleen kriisien ratkomisessa. Maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelman kesäsarjassa heinäkuussa tarkastellaan Latinalaisen Amerikan kehityskulkuja.

Sininen Volga-auto on suuren sinikupolisen palatsin edustalla.

Selvitys: Turkmenistanin Ašgabat ohitti Hongkongin kalleimpana kaupunkina ulkomaisille työntekijöille

Itsevaltaisesti johdetun Turmenistanin pääkaupungin Ašgabatin sijoitusta nosti laukkaava inflaatio. Konsulttiyhtiö Mercer listaa vuosittain 209 kaupunkia elinkustannusten mukaan. Helsinki on tänä vuonna sijalla 56.

Asunnonkatsoja tutustuu asuntoon Helsingissä 2. kesäkuuta 2015.

Suomen Pankki haluaa velkakaton: Tätä se tarkoittaisi erilaisille asuntovelallisille – monelta voisi jäädä laina saamatta

Pankkien mukaan velkakatto kiristäisi lainamarkkinaa etenkin kasvukeskuksissa. Jos velkakatto olisi ollut käytössä jo nyt, tuhannet olisivat jääneet ilman haluamansa suuruista lainaa, arvioi Finanssiala.

Useita ihmisiä kuollut mielenosoituksissa Kolumbiassa

Kolumbian talousministeri eroaa, maan hallitus veti viikonloppuna pois kiistellyn verouudistuksen – uudistusta vastustavissa protesteissa on kuollut ainakin 19

Kolumbiassa on osoitettu viime keskiviikosta lähtien mieltä presidentti Iván Duquen hallituksen kaavailemaa verouudistusta vastaan. Reformin on kritisoitu rankaisevan keskiluokkaa kohtuuttomasti koronapandemian aiheuttaman talouskriisin keskellä.

Kim Jong-un puhujakorokkeella.

Kim Jong-un varoitti Pohjois-Koreaa vakavasta kriisistä: "Puolueen palveltava aidosti kansaa"

Kimin katsotaan viitanneen jopa 1990-luvun pahaan nälänhätään, kun hän kehotti puoluettaan "vaivalloiseen marssiin".

Työntekijä Volvon Torslandan tehtaan liukuhihnalla.

Danske Bank: Ruotsin talouskasvu kiitää Suomen edellä

Pohjoismaiden taloudet kutistuivat viime vuonna kolmisen prosenttia, euroalueen pudotus oli vajaat seitsemän prosenttia.

Sairaanhoitaja Saara Korhonen auttaa toista hoitajaa laittamaan suojamaskin päälle.

Analyysi: Miksi naisten kokemus työelämästä huononee koko ajan? Tuore työolobarometri kertoo kuormituksen kasvusta

Naisten työelämän huonontumisen lyhyttä historiaa kirjoitetaan nyt. Ehkä siihen pitäisi kiinnittää huomiota, kirjoittaa taloustoimittaja Heikki Valkama.

Elon toimitusjohtaja  Satu Huber KTM.

Fiva: Työeläkeyhtiö Elon toimitusjohtajan irtisanoutuminen ei uhkaa eläkkeensaajia – väliaikaisen toimitusjohtajan pätevyys arvioitavaksi

Väistyvä toimitusjohtaja Satu Huber perustelee irtisanoutumistaan perhesyillä ja vaikealla vuodella.

Libanonilaiset kaduilla yhä pahenevan talouskriisin vuoksi

Beirutin tiesuluilla roihuaa tyytymättömyyden liekki – libanonilaiset kaduilla yhä pahenevan talouskriisin vuoksi

Presidentti on määrännyt armeijan ja poliisin purkamaan mielenosoittajien rakentamat esteet.

Tuulivoimaloita, meren aaltoja

EU vyöryy joukkovelkakirjojen markkinoille tänä vuonna – Nyt ovat ratkaisevat viikot elpymisrahojen kohdentamisessa

Komissio ottaa 750 miljardia velkaa EU:n nimiin. Mutta mihin yhdessä lainattu raha käytetään?

Henkilö valmistaa ruokaa.

Argentiinassa hinnat nousevat kroonisesti, ja pimeä rahanvaihto kukoistaa – "Inflaatio on kansallislajimme, vähän kuin jalkapallo"

Argentiinalaiset luovivat jatkuvan inflaation keskellä. Dollareiden kysyntä on luonut pimeät valuuttamarkkinat.

Päijät-Hämeen Keskussairaalan päivystyksen sisäänkäynti.

Sopeuttamistoimet purevat – Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on hilannut tuloksensa reilusti plussan puolelle

Joillekin hyvinvointiyhtymän jäsenkunnille tulee palautusta kuntalaskutuksesta.

Suojeluskuntalaisia Hämeenkadun raunioilla vuonna 2018 ja koronanäytteenottoa vuonna 2020.

Korona on vielä pientä, kun vertaa siihen mitä Suomi on aiemmin kokenut – Ylen erikoisjuttu vie sinut kuuden ison kriisin tapahtumiin, kuviin ja opetuksiin

Itsenäinen Suomi on kokenut nipun kriisejä. Kaikilla on ollut pysyviä taloudellisia ja inhimillisiä seurauksia, mutta yksi on muita pahempi.

Suomen pankki- teksti seinässä.

Bank of Finland improves GDP forecast, still expects downturn

Finland's economy is forecast to shrink by 3.8 percent in 2021.

Kaarresalon metsää 26.9.2017.

Hiilipäästöt vähenivät ennätykselliset 7 prosenttia koronavuonna 2020

Laskua todettiin arviolta noin 2,4 miljardia tonnia.

Nainen maksaa sirukortilla kahvilassa.

Etelä-Karjalan kauppakamarin koronakysely: Yritykset luottavat jo syksyä enemmän tulevaisuuteen, mutta vielä ei olla kuivilla

Eteläkarjalaisten yritysten tulevaisuudenusko on nyt korkeammalla kuin syksyllä tehdyssä koronakyselyssä. Etelä-Karjalan kauppakamarin kyselyssä yritykset antavat hallitukselle kritiikkiä talouskriisin hoidosta.

Euron kolikko ja seteli

Hämeen kauppakamari: Hämäläisyritysten tulevaisuudennäkymät ovat edelleen huolestuneita

Vain noin kolmannes yrityksistä arvioi liikevaihdon pysyvän ennallaan tai kasvavan seuraavan kahden kuukauden aikana.

Tarjoilija täyttää kylmäkaappia juomilla ravintolassa.

Turun kauppakamarin jäsenyrityksistä noin 40 prosenttia odottaa lomauttavansa kahden kuukauden sisällä

Kyselyyn vastanneet yritykset arvioivat omaan toimintaansa tulevien vaikutusten lisäksi maan hallituksen koronapandemian hoitoa.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen haastateltavana.

Little dissent over EU recovery plan in Finnish parliament debate

The joint plan is to pay for recovery from the economic crisis caused by the coronavirus.

myymälä suljettu lappu ovessa

Keskisuomalaiset yritykset moittivat hallitusta koronakriisin hoidosta – kaksi kolmesta tyytymättömiä

Melkein puolet yrityksistä piti haitallisimpana mahdollisena rajoituksena ravintoloiden sulkemista tai aukiolojen tiukentamista.

50 euron seteleitä

Kauppakamarin koronakysely: Yritysten näkymät Hämeessä ovat edelleen synkät

Yritysten kritiikki hallituksen toimia kohtaan on lisääntynyt.

Laskujen maksua.

Pelko konkursseista lieventynyt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yrityksillä

Oulun kauppakamarin jäsenistä yhä useampi kritisoi hallituksen toimia talouskriisissä Keskuskauppakamarin kyselyssä.

Ihmisjoukko kadulla oikeustalon edessä ilmasta kuvattuna

Kreikan äärioikeistopuolueelle tuomio – oikeuden mukaan Kultainen aamunkoitto toimi rikollisjärjestönä

Kultainen aamunkoitto oli suosituimmillaan Kreikan talouskriisin aikana parlamentin kolmanneksi suurin puolue.

Schwenninger Wild Wingsin kanadalaiskapteeni Mark Fraseria ei naurata.

Saksan jääkiekkosarja DEL:n näkymät ovat synkät – sarjalta "puuttuu" 60 miljoonaa euroa

Saksan jääkiekkosarja DEL taistelee olemassaolostaan, eikä sarjan alkamispäivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon.

EU-komission puheenjohtaja linjaa puheessaan unionin tulevaisuutta

EU-komission puheenjohtaja: Ilmastotavoitteita pitää kiristää ja Dublin-järjestelmä pitää korvata uudella – Yle seurasi von der Leyenin linjapuheen

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esittää EU:n kasvihuonekaasupäästöjen tavoitteen kiristämistä ja EU:n turvapaikkapolitiikan uudistamista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle