Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi voimaton ylinopeutta kulkeneen kauko-ohjattavan auton kanssa – ylikomisario: "Ainutlaatuinen tapaus"

Kauko-ohjattava RC-auto tallentui peltipoliisin kuviin kaksi viikkoa sitten Haminassa.

Kommentti: Tervetuloa 2020-luvulle, urheilutoimittajat – kiista e-urheilijoista Vuoden Urheilija -äänestyksessä osoittaa luutuneet käsitykset "oikeasta urheilusta"

E-urheilun maailmantähdet on syytä saada mukaan Vuoden Urheilija -äänestykseen, kirjoittaa Yle E-urheilun Jaakko Palvaila.

Pihtipudas luopuu rc- ja karting-ratasuunnitelmista

Radan suunnittelu alkoi viime kesänä. Hanke on herättänyt paikkakunnalla myös arvostelua.

Droonien kieltoaluetta laajennetaan lentokenttien läheisyydessä Britanniassa

Uudella lainsäädännöllä pyritään estämään kaaosmainen tilanne, johon Gatwickin lentokenttä joutui joulun alla droonihavaintojen vuoksi.

Harvinainen video: Saimme poikkeusluvan lentää dronella yleensä kielletyllä alueella

Tampere–Pirkkalan lentoasema on suljettu kuukauden remontin takia. Yleensä lentoaseman läheisyydessä ei saa kuvata.

Droneista aiheutuvat ilmatilaloukkaukset ja läheltä piti -tilanteet roimassa nousussa Suomessa: "Aina on niitä, joita ei tunnu kiinnostavan"

Kauko-ohjattavasta kopterista on tullut yleinen kuvausväline Suomessa. Kaikki eivät tiedä tai välitä säännöistä.

Kuopioon avataan kilpailurata droneharrastajille

Radalla voi lentää videolasien avulla ohjattavia droneja.

Video: "Maailman ensimmäinen drone-pelastus" – Lennokki auttoi kaksi aallokossa kamppaillutta teiniä rantaan Australiassa

Paikallisviranomaisten mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun drone pelasti vedenvaraan joutuneen ihmisen.

Kopteri toi vankilaan sukan täydeltä subutexia – dronella voi salakuljettaa vaikka käsiaseita

Tekniikka salakuljetusten estämiseen olisi jo olemassa. Suomen lainsäädäntö ei kuitenkaan anna mahdollisuutta sen käyttöön.

Kauko-ohjattu lennokki pysäytti Tukholman lentokentän toiminnan

Lennokkien lennättäminen lentokenttien lähistöllä on laitonta.

Lennokki aiheutti läheltä piti -tilanteen Pirkkalassa – melkein törmäsi lääkärihelikopteriin

Lääkärihelikopteri havaitsi kauko-ohjattavan kamerakopterin sunnuntai-iltana 400 metrin korkeudessa Pirkkalan keskustan yläpuolella.

Taistelulennokit yhdistävät isää ja poikaa: "Monta kertaa saunassa käyty melko kiivaita keskusteluja"

Isä ja poika harrastavat yhdessä taistelulennokkeja. Vauhdikas harrastus lähentää, vaikka välillä on istuttu myös tuppisuuna.

Läheltä piti -tilanteita ja kotirauhan häirintää – Trafi huolissaan lennokkien kasvavasta määrästä

Kauko-ohjattavan lennokin käyttäjän pitää tietää, missä saa lentää ja mitä lennokilla saa kuvata. Suomessa lennokki-lainsäädäntö on liberaali, mutta osata sekin pitää, muistuttaa Trafi.

Pian pääsee ilmaan ilman lentäjää – Automaattiohjatut lennokit kuskaavat ihmisiä Dubaissa ehkä jo kesällä

Ohjaajattomalla lennokilla voi matkustaa kerrallaan yksi ihminen, ja matka voi kestää enimmillään puoli tuntia.

Puolustusvoimat: Suomessakin havaintoja tuntemattomista lennokeista sotilasalueilla ja sotaharjoituksissa

Puolustusvoimat kertoo Ylelle, että sotilasalueilla ja jopa sotaharjoituksissa on tehty havaintoja tuntemattomista miehittämättömistä lentoaluksista.

Sisäradasta tuli yhteinen kohtaamispaikka: RC-autot koukuttavat isot ja pienet

Kimeää pörinää, vauhtia ja hyppyreitä. Ainakin näistä elementeistä koostuu Äänekosken RC-autoille tarkoitettu sisäajorata. Äänekoskella pienoisautoilun on huomattu vetävän puoleensa etenkin perheitä.

Kaleva: Poliisi alkaa etsiä kadonneita lennokeilla

Miehittämättömiä, kookkaita lennokkeja on tarkoitus varustaa muun muassa lämpökameralla.

”Suomen taivaalla ennätyksellisen paljon lennokkeja” – Katso lennätysohjeet tästä

Viime joulun lahjamyynti ennakoi kiivasta lennokkikesää Suomeen. Erilaiset radio-ohjattavat lennokit ja kopterit kiinnostavat niin lapsia kuin aikuisiakin, ja multikoptereita käytetään yhä enemmän myös ammattikäytössä. Kokosimme perusohjeet lennokkien turvalliseen lennättämiseen.

Ruotsalaislehti: Baltops-sotaharjoitusten päällä lensi tuntemattomia lennokkeja

Tunnistamattomat ilma-alukset lensivät Dagens Nyheterin lähteiden mukaan yöllä tuhannen metrin korkeudessa. Siksi epäilykset suuntautuvat jonkin ulkovallan tiedustelutoimintaan, DN kirjoittaa.

Liettuassa etsitään laittomia viinapolttimoita armeijan lennokeilla – video

Liettuassa laittoman viinan tiputtaminen on erittäin yleistä, mikä näkyy myös katukuvassa. Poliisi on ottanut käyttöön nykyaikaiset laitteet viinanpolttajien löytämiseksi.

Vakuutusala varpaillaan uuden tekniikan kanssa – laitteilla voidaan tehdä hyvää ja pahaa

Vakuutusalalla seurataan tarkasti teknologian kehityksen tuomia uusia riskejä. Esimerkiksi lennätettävät kuvaushelikopterit tuovat mukanaan tietoturvariskin.

Hermo lepää lennokkien parissa – nuoruuden harrastus palasi eläkevuosina

Kun lennokin siipien kärkiväli on kuusi metriä, niin ei se ihan lasten lelu ole. Savonlinnalaisella Asko Partasella isoja lennokkeja on toista kymmentä ja niiden tekniikka on suorastaan mykistävää.

Kun pienoiskopteri lähtee käsistä ja törmää autoon, lennättäjä korvaa vahingot

Lennättäjälle voi tulla kalliiksi, jos radio-ohjattava kopteri vahingoittaa esineitä tai ihmisiä. Vakuutusyhtiöt voivat rajata lennokit korvausten ulkopuolelle. Suomen Ilmailuliiton jäsenillä tilanne on hyvä, sillä heillä on vakuutus tapaturmien varalta.

Kamerakopterit pörränneet luvatta tapahtumien yhteydessä – "Ei laajamittaista ongelmaa"

Kamerahelikopterien lennättäminen yleisötapahtumien yllä kiellettiin harrastajilta viime syksynä. Ammattilaisille se on edelleen sallittua, kunhan turvallisuustekijät ja varusteet ovat kunnossa.

Viestintävirasto: Osa radio-ohjattavista lennokeista ja koptereista puutteellisia

Viestintävirasto on kieltänyt neljän radio-ohjattavan laitemallin myynnin ja maahantuonnin. Laitteissa saattaa olla esimerkiksi liian suuri lähetysteho.

Pikkupoikien unelmasta pellepelottomien miljoonabisnekseksi – lennokkeja buustataan tukirahalla vientihirmuiksi

Kauko-ohjattuja lennokkeja on nähty tähän mennessä tositöissä lähinnä ilmakuvauksessa ja elokuvateollisuudessa. Mahdollisuudet ovat kuitenkin rajattomat, eivätkä ideat jää rahoituksesta kiinni. Valtio on lähtenyt rajusti kasvaneeseen bisnekseen kumppaniksi ja tukijaksi.

Lennokit ja minikopterit on pian rekisteröitävä Yhdysvalloissa

Suunnitelman mukaan säädösten olisi tarkoitus olla voimassa jo ennen joulua. Rekisteröintivelvollisuus koskisi uusien lennokkien lisäksi myös vanhoja lennokkeja.

Lentohärveleiden vaarallisimmat temput suitsitaan – lennokkiharrastaja kiittelee uusia määräyksiä

Pienoishelikopterien ja lennokkien lennättämisestä annetut uudet ohjeet voivat lennokkiharrastaja Kimmo Lehtosen mielestä estää vaarallisimmat temput. Nykyään netissä on nähtävissä myös selvästi onnettomuuden uhalla tehtyjä videopätkiä.

Onko tässä vuoden nerokkain urheilukeksintö?

Insinööriopiskelijat kehittelivät oikean pelaajan tapaan liikkuvan robottinuken, jonka käyttö ehkäisee niska- ja päävammoja.

Lufthansan kone oli törmätä lennokkiin lähellä Varsovaa

Varsovaan matkalla ollut Lufthansan matkustajakone joutui vakavaan vaaratilanteeseen maanantaina iltapäivällä. Kone oli lähellä törmäystä kauko-ohjattavaan lennokkiin, kertovat Puolan viranomaiset.

Ukrainan alasampuma tiedustelulennokki Venäjän aseteknologian huippua – Vahva näyttö Venäjän erikoisjoukkojen läsnolosta Ukrainassa

Ukrainan armeijan alasampuma tiedustelulennokki edustaa Venäjän aseteknologian absoluuttista huippua, ja niitä on vain Venäjän armeijan käytössä. Ainoastaan erikoisjoukot pystyvät operoimaan ilma-alusta. Tutkijaryhmä Bellingcat tutustui noin 6 miljoonan dollarin arvoiseen ilma-alukseen Kiovassa.

Kopterikamera innostaa nuoria oppimaan – video

Kemin Takajärven toimintakeskus Takitsulla on päätetty kehittää työpajatoimintaa tekniikan avulla. Kevään aikana Takitsun nuoret ovat tutustuneet kauko-ohjattaviin helikoptereihin ja niihin kiinnitettäviin kuvauskalustoihin. Tulevaisuudessa kamerakoptereita voidaan käyttää esimerkiksi kiinnostavien kaupunkikohteiden kuvaamiseen.

Pienoiskopteria saa jatkossakin lennättää ilman lupakirjaa – "Käsittämätöntä, että harrastajia ei valvota"

Uudet määräykset tulevat voimaan tämän vuoden aikana, mutta ne koskevat vain ammatti- tai työkäytössä olevia koptereita. Ammattilaiset ihmettelevät, miksi harrastajia ei aiota valvoa samalla tavalla.

Pariisin mysteerilennokit: Kolme al-Jazeeran toimittajaa pidätetty

Ranskaa ovat kummastuttaneet yölliset lennokkihavainnot. Keskiviikkona poliisi pidätti kolme toimittajaa luvattomasta lennättämisestä. Tapauksella ei toistaiseksi sanota olevan yhteyttä aiempiin havaintoihin muun muassa Eiffel-tornin yltä.

Lisää tuntemattomia lennokkeja Pariisin yllä – hölmöä leikkiä vai Ranskan puolustusvalmiuden testausta

Miehittämättömiä lennokkeja lentelee Pariisin taivaalla. Lennokeiden tarkoitusperä on tuntematon, mutta lakia ne rikkovat joka tapauksessa.

Pienoisautoilun 11-vuotias Euroopan mestari on jo nuorena ylivoimainen

Jyväskyläläinen Joona Haatanen on kaksinkertainen Euroopan mestari alle 18-vuotiaiden sarjassa radio-ohjattavissa autoissa. Kaikkien kuljettajien kisassa 11-vuotias Joona ylsi Euroopassa neljänneksi. Hänen seuraava haasteensa on kutsukilpailu Yhdysvalloissa.

Kauko-ohjattavat multikopterit eivät ole pelkkiä leikkikaluja – niistä on paljon hyötyä

Kevyet kamerakopterit ovat nousseet melkeinpä ilmiöksi monipuolisilla käyttömahdollisuuksillaan. Esimerkiksi pelastusviranomaisille tilanteen näkeminen ylhäältä käsin voi nopeuttaa päätöksentekoa ratkaisevasti. Kopteriammattilaiset kaipaavat nyt viranomaisilta pelisääntöjä kasvavalle alalle.

Radio-ohjattavan auton hallinta vaatii mielenhallintaa – video

Kävimme testaamassa, kuinka vaikeaa RC-auton hallinta oikeastaan on.

Lentoliikenteellä uusi turvallisuusuhka – kymmeniä läheltä piti -tilanteita puolessa vuodessa

Kauko-ohjattavien lentolaitteiden käyttö on kasvanut Yhdysvalloissa valtavasti. Piittaamattomat lennättäjät ovat jo aiheuttaneet lukuisia vaaratilanteita, joissa kauko-ohjattu lennokki on ollut vähällä törmätä matkustajakoneisiin, yksityiskoneisiin tai helikoptereihin.

Lennokkihavainnoista kiinniotettu kolmikko harmittomia pienoismallien harrastajia

Ranskassa on tehty ainakin 15 havaintoa ydinvoimaloiden yllä lentäneistä lennokeista lokakuusta lähtien.

Kolme otettu kiinni Ranskan ydinvoimaloiden lennokkihavaintoihin liittyen

Kolme parikymppistä miestä otettiin kiinni Pariisin eteläpuolella. Ranskassa on tähän mennessä tehty ainakin 15 havaintoa ydinvoimaloiden yllä lentäneistä lennokeista.

Albanian liitto syyttää Serbiaa EM-karsintapelin kaaoksesta - "Haavoja, ruhjeita ja verisiä vammoja"

Serbian ja Albanian välinen EM-karsintapeli jouduttiin keskeyttämään väkivaltaisuuksien vuoksi. Albanian liitto syyttää vastustajiaan.

Pienoishelikoptereille tulossa tiukat rajat – yleisön yllä lentäminen kielletään

Parhaillaan sorvattavat ilmailunormien muutokset suitsivat pienoishelikopterien lennättämistä. Tulevaisuudessa kauko-ohjaajalta voidaan vaatia mm. lupakirja ja käytettävissä olevia lentopaikkoja rajataan. Muutokset koskevat vain lentotyössä olevia laitteita.

Mysteerikopteri löytyi tehtaan katolta

Videokameralla varustettu kauko-ohjattava helikopteri löytyi perjantaina Kotkassa sijaitsevan tehtaan katolta. Kopteri saattoi ajautua reitiltään tuulen vuoksi uutenavuotena. Omistaja saattaa olla ranskalainen.

Syyrian kapinalliset ampuivat alas iranilaisen lennokin?

Syyrian sisällissodassa otetaan käyttöön uusia aseita. Hallituksen joukot ovat saaneet haltuunsa kauko-ohjattavia lennokkeja, kertovat kapinalliset. Samaan aikaan kapinallisten keskinäiset yhteenotot kiihtyvät.

Jyrki Kasvi: Robotti sängyn alla

Robotit purkavat muurin digitaalisen ja fyysisen maailman väliltä, kirjoittaa Jyrki Kasvi blogissaan.

Radio-ohjattaville autoille tulossa rata Lappeenrantaan

Pienoisautoilijoiden yhdistys suunnittelee rakentavansa radan harrastusta varten. Yhdistyksessä on noin 30 jäsentä.

Koirarobotit valtasivat museon Madridissa

Madridin robottimuseossa on esillä myös ihmisen liikkeitä jäljittelevä ASIMO-robotti.

Lennokki tuo tietoa taivaalta

Kauko-ohjattavien lennokkien ja pienten kameroiden hinnan lasku on lisännyt ilmasta käsin kuvaamista. Valtaosa Keski-Suomen ilmakuvaajista on harrastajia, mutta alalla on mahdollisuuksia myös yritystoimintaan. AeroTekniikka UAV Oy on kehittänyt etäohjattavista lentokoneista monipuolista liiketoimintaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle