Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lauhanvuoren kansallispuistossa vilkas vuosi

Kävijöitä oli tammi-heinäkuussa yli 50 prosenttia enemmän viime vuoteen verrattuna.

Kolmen kuntajohtajan hullusta ideasta kehkeytyi uuvuttava marssi kraatterijärven ympäri: "Tässä on kysymys pienten kuntien periksiantamattomuudesta"

Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven nokkamiehet hioivat 76 kilometrin patikkaretkellään kuntien yhteistyökuvioita kuntoon.

Kesämökeillä torjutaan tylsyyttä – matkailuyritykset kehittävät nyt tuotteita väljään matkailuun mökkiläisille

Matkailuyritysten haasteena on tavoittaa kesämökkiläiset, joille kotimaan matkailu on täysin uusi tapa viettää lomaa.

Matkamessuilta haetaan näkyvyyttä ja ammattilaiskontakteja - Lauhanvuoren-Hämeenkankaan Geopark mukana omalla osastollaan

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueelta Helsingissä järjestettäville Matkamessuille osallistuu vain kourallinen kuntia ja kohteita.

Vimpeli ja Lappajärvi hakevat matkailualan kumppaneita kesän reissulle olympialaisiin

Pohjalaiset esittäytyvät kesäkisoissa Metsä Groupin rakentamassa noin sataneliöisessä paviljongissa.

Kraatterijärvi Geopark -esiselvitys valmistui

Hankkeen kustannusarvio on liki 300 000 euroa ja se on tarkoitus jakaa kuuden kunnan kesken.

Lauhanvuori-Hämeenkangas on pääsemässä Geopark-verkostoon – "Vuosien työ saa palkintonsa"

Lauhanvuoren ja Hämeenkankaan alueiden yhteinen Geopark-hanke etenee.

Unescon edustajat tutustuvat tällä viikolla Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkiin – arvioinnin tuloksia joudutaan odottamaan ensi kevääseen

Kansainväliset arvioijat eivät saa kommentoida näkemäänsä ennen kuin virallisessa raportissaan.

Luonto- ja tiedekeskus Saimaarium aloittaa toimintansa loppuvuodesta – Linnoitukseen perustetaan myös Saimaa Geoparkin opastuskeskus

Lappeenrannan kaupunki on myöntänyt luonto- ja tiedekeskus Saimaariumille 200 000 euron rahoituksen. Saimaariumin tiloihin Satamatielle tulee myös Saimaa Geoparkin opastuskeskus.

Päiväkoti kotaan – Lappeenranta suunnittelee päiväkotiryhmiä luontoon

Lappeenranta suunnittelee rakentavansa kolme kotaa, joissa päiväkotiryhmät toimisivat ympäri vuoden.

Saimaan geopuistoasema kreikkalais–vietnamilaisessa valinkauhassa

Kansainväliset asiantuntijat saapuvat arvioimaan, onko Saimaan luonto riittävän ainutlaatuista ansaitakseen geopuiston statuksen.

Vuoden retkikohde on elävä geologian oppikirja: Suomen korkein dyyni ja kirkkaat vedet tekevät Rokuasta ainutlaatuisen

Vuoden 2018 retkikohteeksi valitulla Rokuanvaaralla voi nähdä edellisen jääkauden vetäytymisvaiheen merkit.

Saako kivistäkin kiinnostavia? Jalokivillä ja jättiläisillä voi houkutella turistivirtoja

Kallioperä on usein hyödyntämätön matkailuvaltti. Paltamossa uskotaan korukivien sekä kivimatkailun voimaan ja toivotaan, että mahdollisuudet hoksattaisiin muuallakin Kainuussa.

Saimaa haluaa geoparkiksi – kreikkalaiskollega haalisi paikallisesta elämästä kiinnostuneita, ei piipahtajia

Saimaan matkailun kehittämisessä pitää panostaa paikallisuutta kunnioittavaan ekoturismiin ja välttää Lapin kaltaisen massaturismin syntymistä.

Puumalan talous on kunnossa, mutta väki vähenee huimaa vauhtia

Vuoteen 2030 mennessä Puumalan asukasluvun arvioidaan laskevan lähes 20 prosenttia. Kunta etsii uusia asukkaita lapsiperheistä ja vapaa-ajan asunnoilleen pysyvästi muuttavista eläkeläisistä.

Eteläisen Saimaan Geopark-verkosto valmistuu – hakemus lähdössä Unescolle

Eteläisen Saimaan kunnat ja kaupungit ovat perustaneet Saimaan Geopark -yhdistyksen, joka jättää hakemuksen Unescolle alueen liittämisestä maailmanlaajuiseen Geopark -verkostoon.

Luonnon rakentama jääkauden oppikirja houkuttelee kansainvälisiä matkailijoita

Jääkauden ja sen jälkeisen sulamisvesien muovaama Rokuan kansallispuisto Pohjois-Pohjanmaalla houkuttelee vuosi vuodelta enemmän kansainvälisiä kävijöitä. Viime vuosina geologisesti ainutlaatuisen geopark-alueen ovat löytäneet erityisesti saksalaisturistit. Paikasta löytyy muun muassa Suomen syvin suppa.

Saimaa lake region navigates towards UNESCO status

Authorities in Finland’s largest inland lake network believe that obtaining Geopark status, in recognition of the area's international geographical significance, would put the Saimaa region on the map as a significant natural must-see.

Yksi Taiwanin kuuluisimmista nähtävyyksistä uhkaa sortua aaltoihin

Kuningattaren päätä muistuttavan kivimuodostelman suojelemiseksi kokeiltiin jopa nanoteknologiaa.

Eteläinen Saimaa yrittää tosissaan osaksi Unescon Geopark-verkostoa

Eteläiselle Saimaalle suunnitellun Saimaa Geoparkin toivotaan saavan lisää tuulta siipiensä alle, kun YK:n kasvatus-, opetus- ja tiedejärjestö Unesco on ottanut Geoparkit suojelukseensa. Saimaa Geopark esittelee erikoisia jääkauden jättämiä jälkiä ja jääkauden vaikutuksia Saimaan äärellä.

"Miksi te ette tuotteista tätä puhdasta ilmaa, kysyivät kiinalaiset vieraamme"

Kansainväliset matkailijat tulevat huomaamaan, että Oulun alue on monipuolinen ja kiinnostava matkailukohde, jossa kannattaa viipyä pitempäänkin. Tavoite on kova, mutta alueen matkailutoimijat uskovat pääsevän siihen tiiviillä yhteistyöllä.

Yli sata vuotta muhineelle kanavalle etsitään taas rahoitusta

Taipalsaarelle suunniteltu kanava lyhentäisi matkaa Lappeenrannasta Suur-Saimaalle jopa 40 prosentilla. Kutilan kanavan taloudelliset vaikutukset näkyisivät niin asukkaille kuin luonnollekin.

Rokua nostaa tasoaan – geopark hyväksyttiin Unescon viralliseksi ohjelmakohteeksi

Maailmanlaajuisesti Geopark –verkostoon kuuluu 120 kohdetta, joista Rokua UNESCO Global Geopark on maailman pohjoisin ja toistaiseksi myös Suomen ainoa.

Kansallispuistot halajavat lisää näkyvyyttä kansainvälisen Geopark-verkoston avulla

Suomessa on tällä hetkellä vain yksi Geopark. Se on Rokua Pohjois-Pohjanmaalla. Nyt tämän statuksen tavoitteluun ovat innostuneet muutkin suomalaiset kansallispuistot. Lauhanvuori ja Kauhaneva-Pohjankangas muodostavat mielenkiintoisen geologisen kokonaisuuden, joka ansaitsisi päästä verkostoon.

Lapin kultamaille geopark?

Lappi saattaa saada oman geoparkin eli geologisen matkakohteen. Lapin kultaista geoparkia suunnitellaan erämaahan Inarin ja Sodankylän alueille. Alueella on muun muassa kultamaita ja geologisia nähtävyyksiä.

Harjumaisemista ja hiidenkirnuista Suomen uusi matkailuvaltti? – Geopark-villitys iski maakuntiin

Suomen maakunnat hakevat nyt kilvan kansainvälisen Geopark-verkoston jäseniksi. Geoparkeissa esitellään alueen maisemaa ja sen geologista historiaa, mutta varsinaisena päämääränä on matkailun kehittäminen. Hakemuksia viilataan parhaillaan muun muassa Saimaan alueella, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Pohjanmaalla.

Saimaan alueen arvokas geologinen perintö halutaan kansainväliseksi luontomatkailukohteeksi

Saimaalle suunniteltava Geopark-alue on saamassa mahdollisesti uutta puhtia, kun Unesco päättää syksyllä, liitetäänkö geoparkit Unescon listaukseen. Alueen kartoitusta jatketaan nyt tiiviisti. Tavoitteena on jättää hakemus Geopark-verkostolle ensi vuoden syksynä.

Suomeen valittiin ensimmäiset Geopark-oppilaitokset

Vaalan, Muhoksen ja Utajärven lukiot nimettiin Suomen ensimmäiseksi Geopark-lukioiksi, joiden lisäksi Geopark-opistoiksi julkistettiin Oulujokiopisto ja Oulujärven kansalaisopisto. Geopark-status kertoo oppilaitoksen arvomaailmasta ja pedagogisista tavoitteista.

Saimaan Geopark-hanke etenee

Eteläisen Saimaan alueelle kaavaillulle Geoparkille on päätetty hakea Unescon myöntämää kansainvälistä Geopark-jäsenyyttä. Jäsenyys on mahdollinen aikaisintaan vuonna 2016. Geologisia kohteita inventoidaan Saimaalla kesällä 2014.

Geopuistolle haetaan rahaa maakuntaliitoilta

Puiston toivotaan lisäävän matkailua ja tuovan alueelle vetovoimaa. Euroopassa Geopuistoja on jo viitisenkymmentä.

Saimaan Geopark-hanke etenee todennäköisesti hakemusvaiheeseen

Eteläisen Saimaan alueelle kaavailtu Geopark-hanke odottaa Taipalsaaren päätöstä mukaanlähdöstä.

Saimaan geopark ehkä parin kolmen vuoden päässä

Suur-Saimaan aluetta sivuava geopark -hanke toteutuu ehkä parin, kolmen vuoden kuluttua. Tavoitteena on kansainvälinen arvonimi, joka houkuttelisi matkailijoita Saimaan luontoon.

Oulun yritykset kiinnostavat nuoria venäläisiä

Oululaista yritysosaamista esitellään tämän viikon alussa venäläisille Oulussa. Venäläisiä kiinnostaa Oulussa erityisesti informaatioteknologia ja matkailualan yhteistyö.

Geopark esittelee jääkauden perinnön

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun rajalla oleva Rokuan Geopark on paikka, jossa edellisen jääkauden jäljet näkyvät parhaiten maailmassa.

Etelä-Karjala yritetään saada Unescon Geopark-alueeksi

Etelä-Karjalalla olisi edellytyksiä Geoparkiksi, koska alueella on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen geologinen historia ja kymmeniä sopivia geologisia kohteita. Hanke ei edellyttäisi alueiden lisäsuojelua. Alueen nimeksi tulisi Saimaa Geopark.

Inarin kunta havittelee kaivoksia

Inari haluaa oman osansa Lapin kaivosbuumista. Haasteena on erämaisen luonnon sovittaminen taloudelliseen toimintaan. Myös saamelaisten edut on huomioitava.

Pohjois-Pohjanmaa leveästi matkamessuilla

Pohjois-Pohjanmaa on suurin maakunnallinen messuesiintyjä tänään torstaina alkavilla Helsingin Matkamessuilla. Maakunta esittäytyy messuilla kahdeksalla eri osastolla. Näytteilleasettajia on Rukalta Kalajoelle.

Rokuan Geopark innostaa matkailuväkeä

Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson valinta maailman pohjoisimmaksi Geoparkiksi on otettu innostuneesti vastaan matkailupiireissä. Rokuan Geopark sijoittuu erinomaisesti Oulun lentoaseman läheisyyteen.

Vaala, Muhos ja Utajärvi saivat Geoparkin

Rokuan alue on hyväksytty kansainväliseen Geopark -verkostoon. Maailman pohjoisin Geopark hyväksyttiin verkostoon sen kymmenvuotisjuhlassa lokakuun alussa.

Maailman pohjoisin Geopark löytyy Rokualta

Rokua Geopark saavutti ensimmäisenä suomalaisena alueena UNESCOn suojeleman Geopark-verkoston jäsenyyden. Alue on samalla maailman pohjoisin Geopark.

Ivalojokea yritetään saada Geopark-kohteeksi

Tankavaaran Kultamuseon tavoitteena on lähiaikoina tehdä hakemus Ivalojoen alueen liittämisestä Geopark-verkostoon. Suomessa ei ole vielä yhtään Geoparkia.

Rokuaa arvioidaan Geopark-kohteeksi

Rokuan soveltuvuutta luontomatkailua edistävään Geopark-verkostoon arvioidaan viikonloppuna. Unescon suojeluksessa olevan verkoston ulkomaiset asiantuntijat kiertävät muun muassa Rokuan kansallispuistossa ja Utajärven kivipuistossa.

Rokua pyrkii Geopark-kohteeksi

Rokua, Oulujärvi ja Oulujokilaakso pyrkivät osaksi UNESCOn Geopark-verkostoa. Jäsenyydellä olisi suuri merkitys alueen elinkeinotoiminnalle. Jäsenyys on mahdollinen aikaisintaan lokakuussa 2010.

Rokua Geoparkin hakemus lähti matkaan

Geopark-kohteet ovat Unescon suojeluksessa olevia ainutlaatuisia geologisia kohteita. Rokuan hakemus on Suomen ensimmäinen. Nimestään huolimatta Rokua Geopark esittelisi Rokuan lisäksi myös Oulujärven ja Oulujokilaakson matkailualueita.

Rokua jätti Geopark-hakemuksen

Geopark-kohteet ovat Unescon suojeluksessa olevia ainutlaatuisia geologisia kohteita. Rokuan hakemus on Suomen ensimmäinen.

Statukset ja logot houkuttelemaan matkailijoita

Esimerkiksi Vaalassa geopark- ja tervan tie -statuksilla aiotaan lisätä matkailijoiden määrää ja matkailutuloja.

Rokuasta on tulossa Unescon Geopark

Rokua Geoparkin perustaminen etenee. Rokua Geopark eli geopuisto esittelee matkailukohteita, kulttuuria ja luontoa Rokualla ja Oulujärvellä ja Oulujokilaaksossa.