Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sovellusten ehtoja hyväksytään, sillä niitä on vaikea löytää ja ymmärtää – näin Whatsappin käyttäjät kommentoivat käyttöehtokohua katugallupissa

Viestintäpalvelu Whatsappin päivitys on herättänyt närää maailmalla, mutta katugallupissa asiaan suhtaudutaan rauhallisesti.

Selvitimme suosituimpien viestisovellusten erot – Onko Whatsappille, Telegramille ja Signalille vaihtoehtoja?

Signal on saanut kehuja tietoturvastaan, Telegram aiheuttaa päänvaivaa sovellukseen pesiytyneiden ääriryhmien propagandan takia.

Viestipalvelu Whatsapp lykkää uusia käyttöehtoja yksityisyyshuolten takia

Käyttöehtojen muutos herätti pelkoa viestien salauksen heikkenemisestä ja aiheutti joukkopakoa muihin palveluihin.

Myös suomalaisten käyttäjien on hyväksyttävä Whatsapp-viestipalvelun uudet käyttöehdot – jos ehtoja ei hyväksy, sovelluksen käyttö loppuu

Euroopan alueella käyttöehtojen muutokset koskevat pelkästään Whatsapp Business -palvelua.

Salesforce ostaa Slackin 27,7 miljardilla dollarilla

Kauppa on Salesforcen historian suurin.

Varo WhatsApp-tilisi vahvistuskoodin kalasteluyrityksiä – älä koskaan kerro koodiasi kenellekään

Vahvistuskoodin kalastelija yrittää kaapata tilisi ja onnistuu samalla usein myös estämään pääsyn omalle tilillesi.

Kestääkö Wilma, kun koko Suomi siirtyy etäopetukseen?

Koulujen ja kotien viestintäohjelma Wilman sisäänkirjautumisessa oli ongelmia jo maanantaiaamuna.

"Poistin ryhmät, turha loukkaantua" – lukijat listasivat 10 vinkkiä, joilla pikaviestien sarjatulitus loppuu

Yllättävän moni saa päivittäin satoja, jopa tuhansia pikaviestejä. Tutkija pitää määrää hurjana.

Police warn parents about WhatsApp group targeting kids with graphic content

A WhatsApp group called 3tuntimerkinnät that's popular with kids has been sharing violent and pornographic images, according to Finnish police.

Uudistus Facebookiin: Messenger sallii pian viestien poistamisen, mutta antaa siihen vain 10 minuuttia aikaa

Uusi ominaisuus luvattiin käyttäjille sen jälkeen, kun Mark Zuckerbergin vanhoja yksityisviestejä poistettiin kaikessa hiljaisuudessa.

Yhdysvalloissa viranomaiset painostavat Facebookia valjastamaan Messenger-sovelluksen vakoiluvälineeksi

Rikostutkintaan liittyvällä vaatimuksella voi olla laajempia vaikutuksia viestipalveluiden viranomaisvalvontaan ja käyttäjien tietosuojaan.

Whatsapp-käyttö saa K16-leiman Euroopassa – vanhemmiltakin teineiltä vaaditaan pian huoltajan lupa

Ikärajan nosto liittyy toukokuun lopussa voimaan tulevaan uuteen EU:n tietosuoja-asetukseen.

Moni nuori puhuu puhelimessa lähinnä äitinsä kanssa – Ilmiöön on monta syytä

Alle 25-vuotiaista suomalaisista vain puolet soittaa päivittäin puhelimella. Näytimme lapsille lankapuhelimen, katso videolta reaktiot.

WhatsApp-järjestelmä kaatui kymmeniksi minuuteiksi

Järjestelmän kaatumisen syytä ei vielä tiedetä.

Viesti ilman hymiöitä on luonnollista tulkita loukkaukseksi – mutta tutkijoilla on kehitteillä ratkaisu tähänkin

Sanattoman viestinnän puute tekee pikaviestien tulkitsemisesta usein vaikeaa. Tutkijat kehittävät nyt muun muassa hihaa, joilla tunteet saataisiin chattaillessa aikaisempaa paremmin esiin.

EU mätkäytti Facebookille isot sakot – sosiaalisen median jätti antoi väärää tietoa

EU:n komission mukaan Facebook antoi harhaanjohtavaa tietoa ostaessaan viestipalvelu WhatsAppin.

Kyberasiantuntija: Rikollisten viestittelyä WhatsAppissa ei voi estää

Kyberturvallisuuden professorin mukaan maineriski voi kääntää some-palveluiden tarjoajat muuttamaan käytäntöjään.

Suomalaisten tekstarihurahdus hyytyi – huima pudotus: -40,3 prosenttia 5 vuodessa

Tekstiviestejä lähetettiin Suomessa alkuvuoden aikana 1,3 miljardia kappaletta. Suomalaisten tekstarihurahduksen kuumimpina vuosina määrä oli lähes kaksinkertainen.

WhatsApp muutti käyttäjäehtojaan – hyväksymällä ne annat numerosi Facebookille

Pikaviestipalvelu WhatsApp kertoo blogissaan muuttaneensa torstaina käyttäjäehtojaan. WhatsApp alkaa jakaa dataa ja numerotietoja Facebookille. Vanhat käyttäjät voivat kuitenkin valita, ettei WhatsApp-tietoja jaeta Facebookin kanssa.

FT: Mainosviestit tulossa WhatsAppiin

Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin alkuvuodesta 2014. Yhtiö lupaa pitää kiinni sovelluksen käyttäjien yksityisyydestä.

Finnish court fines woman for nude photo on Instagram

A Finnish court has declared that posting a compromising photo on social media without the subject's consent – even briefly – is a more serious crime than simple assault. The court fined a woman who published a nude picture of another woman on Instagram, but did not punish a man who reposted the image to a small group on WhatsApp.

WhatsApp joutui pannaan Brasiliassa

Brasilialainen tuomari päätti sulkea palvelun kolmeksi päiväksi, kun WhatsApp ei suostunut luovuttamaan viranomaisten toivomia käyttäjätietoja.

Pian omat nettiostokset ja tiedonhaut voi tehdä pikaviestimessä – ohjelmistobotit saattavat mullistaa netin käyttömme

Bottien eli itsenäisesti toimivien älykkäiden tietokoneohjelmien ennustetaan haastavan jopa älypuhelimien sovellukset. Facebookin odotetaan julkistavan tänään tiistai-iltana oman ohjelmistobotteihin keskittyneen kauppapaikan Messenger-pikaviestimeensä.

Facebook-johtaja pidätettiin Brasiliassa WhatsApp-kiistan vuoksi – pääsi myöhemmin vapaaksi

Viranomaiset vaativat pikaviestipalvelu WhatsAppilta tietoja huumerikostutkintaan liittyen. Facebook omistaa WhatsAppin, mutta sanoo palveluiden toimivan täysin erillään toisistaan.

Venäjällä pelätään pikaviestipalvelujen rajoituksia – Kreml kiistää

Venäläisten lehtitietojen mukaan Venäjällä suunnitellaan tuntuvia rajoituksia pikaviestiohjelmien kuten Whatsappin ja Skypen toimintaan. Presidentin lehdistösihteeri sanoo, että työryhmä käsittelee asiaa. Tiedot rajoituksista Kreml kuitenkin kiistää.

Ovatko lasten suosimat ketjuviestit liian pelottavia? Keskustele!

Lähetä tämä eteenpäin tai sinun käy huonosti. Näin uhkaillaan alakoululaisten jakamissa ketjuviestissä. Ovatko sosiaalisen median pelisäännöt selvät teidän perheessänne? Millaisia kokemuksia sinulla on ketjuviesteistä?

Lasten ketjuviestit entistä julmempia – kehotetaan jopa itsemurhaan

Koulut ja vanhemmat ovat taas uuden haasteen edessä, kun ketjukirjeet ovat luoneet nahkansa esimerkiksi pikaviestinpalvelu WhatsAppissa. Vaatii hyvää itsetuntoa olla piittaamatta sosiaalisen viestinnän paineista.

Pikaviestisovellus WhatsAppissa aukko – jopa 200 miljoonan riesa

WhatsAppilla on 900 miljoonaa käyttäjää. Heistä vähintään 200 miljoonaa käyttää tietokoneella selainversiota, josta haavoittuvuus löytyi.

Kännyköiden käyttötavat muuttuvat – lyhyet puhelut vähenevät

Asiantuntijan mukaan älypuhelimiin ladattavat pikaviestinsovellukset kuten Whatsapp ja Facebookin Messenger vähentävät perinteisten puheluiden ja tekstiviestien suosiota.

Järjestö julkaisi käyttäjädatan suojelemista koskevan raportin: WhatsApp hännillä

Electronic Frontier Foundation (EFF) on julkaissut vuosiraporttinsa, jossa arvioidaan yhtiöiden käytäntöjä hallituksen tietopyyntöjen näkökulmasta. Järjestö kuvailee tehtävänsä olevan puolustaa kansalaisoikeuksia digitaalisessa maailmassa.

Golfkentän nimissä lähetettiin huijausviestejä: "Kiusallistahan tämä on"

Paltamo Golfissa ihmetellään yrityksen nimissä lähetettyjä WhatsApp-viestejä, joissa on kerrottu vastaanottajan voittaneen tablettitietokoneen. Huijausviestejä ovat saaneet sadat ihmiset ympäri Suomea. Asia on siirtynyt poliisille.

Sketsihahmot huutelevat kohta taskussasi – uusi suomalainen sovellus pyrkii maailmanmarkkinoille

Kajaanilainen yritys pyrkii miljoonamarkkinoille pikaviestisovelluksella. Uudenlainen, valmiita ääniä hyödyntävä sovellus on tarkoitus julkaista lähiviikkoina. Yrityksen mukaan samanlaista sovellusta ei ole kenelläkään muulla.

Tällaisia ovat perheiden pikaviestit – joskus puhutaan piirakan paikasta

Älypuhelimet ovat entistä kiinteämpi osa suomalaisten arkea. Monet perheetkin ovat luoneet pikaviestisovelluksiin ryhmiä, joissa vaihdetaan kuulumisia, kuvia, videoita ja hoidetaan käytännön asioita jopa monen sukupolven kesken.

Miten me jaamme uutissisältöä?

Linkin kopioimisen, tykkäämisen ja twiittaamisen rinnalle on tullut myös yksityinen jakaminen pikaviestimellä. Miten sinä jaat uutissisältöä ja kenelle?

Nuoret lähtevät Facebookista

Houkuttelevampia sosiaalisen median palveluja nuorille ovat Instagram, WhatsApp sekä Snapchat.

Miten väkivaltaan pitäisi puuttua?

Poliisi kertoi eilen, että pääkaupunkiseudulla on tehty jo 70 väkivallantekoa ja ryöstöä, jossa uhreina ovat olleet toiset nuoret. Tekijöinä on yli 50 nuoren joukkio, joka on organisoinut toimintaansa muun muassa Whatsapp-pikaviestifoorumin kautta. Oletko sinä joutunut sattumanvaraisen väkivallan uhriksi? Miten toimit, jos näet ihmisten tappelevan kadulla? Miten väkivaltaa voidaan ehkäistä ennalta?

Perjantai 3.10.2014

Puolustusvoimat haluaa valvoa internettiä. Facebook saa ostaa pikaviestipalvelu WhatsAppin. Kännykällä soittaminen vähenee. Numero 7 kirjoitetaan jatkossa viivan kanssa.

EU hyväksyy WhatsAppin myymisen Facebookille

EU:n kilpailuviranomaisten mukaan kuluttajilla on kaupasta huolimatta jatkossakin valittavanaan laaja valikoima viestintäsovelluksia.

Nuoret käyttävät Whatsappia eri tavalla kuin aikuiset

Pikaviestipalvelu Whatsapp on kasvanut nuorten suosituimmaksi sosiaalisen median kanavaksi. Samalla kiusaaminen on yleistynyt. Esimerkiksi ryhmäkeskusteluihin saatetaan liittää osallistujia vasten heidän tahtoaan.

Näkökulma: Yökyttäys onnistuu kännykällä

Loma muuttaa perheenjäsenten elämän eritahtiseksi. Onneksi uudet viestipalvelut helpottavat äidin stalkkaushommia, vinkkaa Yle Satakunnan uutispäällikkö Soila Ojanen.

Sosiaalisen median käyttö on vähentänyt tekstiviestien lähettämistä

Kajaanin keskuskoululaiset lähettävät entistä vähemmän tekstiviestejä sosiaalisen median käytön lisääntymisen takia. Yle Uutisluokan Kajaanin Keskuskoulun seitsemäsluokkalaiset kirjoittavat, että useat oppilaat lähettävät tekstiviestejä enää vain vanhemmilleen.

Analyytikko yllättyi WhatsApp-kaupasta – Mainostulva alkaa?

Mobiilianalyytikko epäilee, että hurja hinta käänsi WhatsAppin omistajien päät.

Facebook ostaa WhatsAppin

Mobiiliapplikaatio WhatsApp toimii tavallaan kuin "ilmaiset tekstiviestit" ja lukeutuu maailman suosituimpiin pikaviestipalveluihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle