Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähimaksukokeilu alkoi Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteessä

Maanantaina alkaneessa kokeilussa on tarkoitus testata lähimaksun teknistä toimivuutta ja maksamisen helppoutta. Lähimaksu on tarkoitus ottaa käyttöön vielä tämän syksyn aikana kaikissa Hämeenlinnan seudun linja-autoissa.

Kajaanissa koululaiset matkustavat joukkoliikenteessä ilman lippua – ketään ei ole vielä jätetty bussipysäkille

Yleisin selitys Waltti-kortittomuudelle on ollut, että se on jäänyt kotiin. Kajaanin kaupungin henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen kertoo, että periaatteessa kuljettajan ei tarvitse hyväksyä liputtomia kyytiin.

Maksuttomien bussikorttien saaminen toisen asteen opiskelijoille takkuaa: Joukkoliikenneyhtiö ei ehtinyt varautua ajoissa uudistukseen

Kela-tuettujen koulumatkojen ongelmat koskevat suurissa kaupungeissa käytössä olevaa Waltti-järjestelmää. Järjestelmän keskeneräisyys on aiheuttanut päänvaivaa lukiolaisille ja ammattiopiskelijoille.

Junissa ja HSL:n lähiliikenteessä yhä matkustajakato – VR kauppaa äkkilähtöjunia, jotka tulevat myyntiin viikkoa ennen lähtöä

Etätyön jatkuminen koronapandemian jälkeen voi vähentää pysyvästi joukkoliikenteen reittitarjontaa. VR ja HSL päättelevät älyteknologian avulla, milloin asiakkaat haluaisivat matkustaa. Osa junavuoroista tulee myyntiin vasta viikkoa ennen lähtöpäivää.

Oulun seudulla bussimatkan voi maksaa nyt myös lähimaksulla

Oman bussimatkan voi keskiviikosta lähtien maksaa vilauttamalla pankkikorttia tai mobiililaitetta etälukijassa. Lähimaksu on tarkoitettu omien matkojen maksamiseen.

HSL:n kausilippukampanjassa ongelmia – sovelluksen vanha versio voi veloittaa ostoksesta täyden hinnan

HSL sai tiistaina kymmeniä palautteita asiakkailta, joilta oli veloitettu täysi hinta, vaikka kausilippuja saa nyt puoleen hintaan. Valtaosa ostoksista on kuitenkin sujunut ongelmitta.

Sadat opiskelijat matkustavat nyt ilmaiseksi Kouvolassa – joukkoliikenne muuttui maksuttomaksi lukiolaisille ja ammattikoululaisille

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti pari vuotta sitten, että joukkoliikenne muuttuu toisen asteen opiskelijoille maksuttomaksi. Nyt uudistus on astunut voimaan.

Mikkelin kaupungin peruskoululaisten maksuttomat joukkoliikennematkat jatkuvat tämänkin lukuvuoden

Kaupunki jatkaa maksuttomien joukkoliikennematkojen tarjoamista, koska haluaa auttaa lapsia ja nuoria omaksumaan jo varhaisessa vaiheessa joukkoliikenteen käytön.

Lukiolaiset ja ammattikoululaiset voivat nyt hakea ilmaista kuukausikorttia joukkoliikenteeseen Kouvolassa – toisen asteen opiskelijat matkustavat jatkossa aina ilmaiseksi

Kouvolan joukkoliikenne muuttuu maksuttomaksi toisen asteen opiskelijoille. Ilmaista kuukausikorttia on haettava vuosittain, ja sen saadakseen opiskelijan tulee asua Kouvolassa vakituisesti.

Nyssen busseissa ja ratikoissa alkaa lipuntarkastus heinäkuun alussa – liputta matkustavalle lätkäistään 80 euron tarkastusmaksu

Keväällä valitut lipuntarkastajat on nyt koulutettu tehtäväänsä. Tarkastajat opiskelivat muun muassa tarkastus- ja viranomaistoimintaan liittyviä lakeja ja ensiaputaitoja. Tarkastajilta voi myös kysyä neuvoja esimerkiksi reiteistä ja aikatauluista.

Joensuun seudun joukkoliikenteessä aloitti uusi liikennöitsijä – ely-keskuksen Waltti-lippujen käyttö loppuu

Joensuun paikallisliikenteen uutena liikennöitsijänä aloitti tamperelainen Länsilinja. Yhtiö ajaa aluksi dieselkalustolla, johon kuuluu yhteensä 20 bussia. Ensi vuonna liikenteeseen on tulossa myös sähköbusseja. Myös lippu- ja maksujärjestelmä uudistuu ja siirtyy vaiheittain tunnistepohjaiseen järjestelmään kesän aikana. Uudistus ei aiheuta toimenpiteitä matkustajille. Ely-keskuksen Waltti-lipuista luovutaan kokonaan.

Kainuun kuntien välinen bussiliikenne siirtyy kesäaikaan – samalla lippujen hinnat laskevat nykyisestä

Taajamissa liikenteen saavutettavuutta parannetaan reittimuutoksin Kajaanissa, Paltamossa, Sotkamossa ja Suomussalmella. Esimerkiksi Kajaanin ja Kuusamon väliset vuorot ajetaan syyskuun loppuun Hossan kansallispuiston kautta.

Ratikassa ja busseissa voi maksaa pian lähimaksulla

Lähimaksulla voi maksaa yksittäisen kertamaksun, joka on samanhintainen kuin aikuisten mobiilikertalippu. Nyssen kyydissä voi edelleen maksaa matkansa myös matkakortilla tai mobiililipulla. Bussiliikenne palaa Hämeenkadulle.

Lautakunta: Mikkeliläisille toisen asteen opiskelijoille ilmaiset bussikortit

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi ilmaisia bussikortteja ehdottaneen valtuustoaloitteen, mutta asia tarvitsee vielä kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston hyväksynnän.

Mikkelissä tuhannet lapset saavat matkustaa bussilla ilmaiseksi – nyt tutkitaan passivoiko rajattomat bussimatkat lapsia

Mikkelissä koululaisilla on ollut ilmainen bussikortti neljä vuotta. Bussikyytejä ei ole rajoitettu vain koulumatkoihin, vaan lapset saavat kulkea ilmaiseksi myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tutkijat ovat kiinnostuneet ilmaisten bussimatkojen vaikutuksista lasten liikkumiseen.

Sotkamon ja Vuokatin välille paikallisliikennettä: osa lipuista maksuttomia

Liikenteen mahdollistaa kunta, ajatuksena on myydä edullisesti kausilippuja. Kunnanjohtaja kertoo, että osa lipuista voi olla jopa maksuttomia.

Bussilinjoille muutoksia kesän alussa Porissa ja Ulvilassa – linjojen numerointi ja torin lähtöpaikat vaihtuvat

Joukkoliikenteeseen tulee uudistuksia Porissa ja Ulvilassa koulujen kesälomien alkaessa. Uudistus halventaa lippujen hintoja muun muassa pitkillä matkoilla sekä Ulvilan ja Porin välillä.

Lukiolaiset ja ammattikoululaiset matkustavat jatkossa ilmaiseksi joukkoliikenteessä Kouvolassa – maksua ei peritä myöskään illalla, viikonloppuna tai kesällä

Kaikki kouvolalaiset toisen asteen opiskelijat saavat seuraavan lukukauden alkaessa käyttöönsä maksuttoman joukkoliikenteen kuukausikortin.

Jatkossa kohtaat konduktöörin lähijunassa entistä useammin – "Jo meidän näkyminen junassa tuo matkustajille turvallisuuden tunnetta"

Jatkossa lähijunaliikenteen palvelukonduktöörit opastavat matkustajia laiturilla ja lippukonduktöörit tarkistavat matkaliput. Molemmissa rooleissa huolehditaan matkustajien turvallisuudesta, ja valvotaan järjestystä.

VR alentaa Jyväskylä–Helsinki-välin hintoja, halvimmat liput ruuhka-aikojen ulkopuolella

Alhaisin lipun hinta alenee 13,30 eurosta 9,90 euroon. Hintamuutokset ovat voimassa toistaiseksi. Kotimaan kaukoliikenteen päiväjuniin ja VR:n lähiliikenteeseen voi tällä hetkellä ostaa lippuja 20. kesäkuuta saakka.

Oulu uudistaa joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmäänsä – Waltti-kortti toimii jatkossakin

Nyt siirrytään tunnistepohjoiseen järjestelmään, jossa jatkossa esimerkiksi pankkikortti voi toimia nykyisen matkakortin tavoin.

Lauttaliikenne Saimaan saaristoreitillä alkaa toukokuussa – Rasti-lautan kyytiin mahtuu kolmisenkymmentä matkustajaa pyörineen

Kesäsesonkina pyöräilijät pääsevät lautan kyydissä muun muassa Suur-Saimaan Ruuhonsaariin.

Waltti-kortin käyttö loppuu suurimmassa osassa Kainuuta

Kajaanin sisäisessä liikenteessä linjoilla 1–15 ja Pikku-Petessä Waltti-lipputuotteiden käyttö jatkuu. 

Savonlinnan joukkoliikenteen lippuihin tulee muutoksia

Myös matkakortit vaihdetaan uusiin.

Waltti-matkakortti jää pois käytöstä Ylä-Savossa kesällä

Waltti-matkakortin tilalle tulevat Matkahuollon liput.

Ouluun suunnitteilla oma joukkoliikenteen lippu alle 7-vuotiaille – muut suuret kaupungit ottaneet jo juniorilipun käyttöön

Nyt pohditaan, olisiko lippu maksuton vai maksullinen. Aikuisen kanssa neljä matkustavaa junioria pääsee jatkossakin ilmaiseksi.

Kouvola ei ala järjestää koulukyytejä musiikki- ja liikuntaluokkalaisille – esteeksi nousivat kustannukset

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli koulukyytien järjestämisen periaatteita keskiviikkona.

Liikunta- ja musiikkiluokkien koulukyydeistä virisi keskustelu Kouvolassa – Henna Hovi: "Tilanne on epätasa-arvoinen"

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee koulukyytien kehittämistä tänään keskiviikkona.

Fölissä otetaan käyttöön lähimaksaminen

Matkan voi maksaa bussissa pankki- tai luottokortilla, jossa on lähimaksuominaisuus.

Lufthansa tekee miljoona euroa tappiota joka toinen tunti – yhtiö karsii rajusti tappiollisia reittejä

Lufthansa korvaa monia lyhyitä lentoreittejä junilla, kun yhtiö yrittää palauttaa toimintaansa kannattavaksi.

Eri kulkuvälineiden käytön piti helpottua, kun liikennepalvelulaki muuttui – Whim-sovelluksen omistaja kuitenkin syyttää HSL:ää myyntityön vaikeuttamisesta

Whim-mobiilisovellusta tarjoava yhtiö väittää HSL:n vaikeuttavan sen pyrkimyksiä kasvattaa osuuttaan lipunmyynnistä. HSL kiistää väitteet.

Juna- ja bussiliput sekä taksimatkat voi ehkä pian ostaa samasta sovelluksesta – VR neuvottelee kaupunkien kanssa lippuyhteistyöstä

Suuremmilla paikkakunnilla lähiliikenteen bussien ja junien aikataulut sovitetaan yhteen ja yhdellä lipulla voi varata kaikki matkaan liittyvät palvelut.

Maaningan Käärmelahteen, Tuovilanlahteen ja Pulkonkoskelle uudet asiointikyydit tammikuusta alkaen

Kyliltä pääsee asiointikyydillä Maaningan keskustaan kerran viikossa.

Matkakortin lataaminen bussissa tulee maksulliseksi Jyväskylän kaupunkiliikenteessä

Kaupunki laskee, että latausmaksu tuottaa vuodessa 170 000 euron lisätulot, ja lisäksi se nopeuttaa liikennettä.

Milloin kannattaa tilata joulun ruuat ja matkaliput, entä ehtivätkö joululahjat perille vielä joulukuussa? Etsimme vastaukset

Sekä ruuan että joululahjojen verkkokauppaan odotetaan tänä vuonna ennätyksellisiä lukemia.

Automobiilista junamobiiliin Tampereen seudun liikenteessä

Vuodenvaihteen jälkeen bussien ja junien matkaliput sopivat taas pari pykälää paremmin yhteen. Myös mobiililiput ovat yhteistyössä mukana.

Joukkis-matkalipun käyttö laajentunut Kuopion ja Varkauden välille

Sarjalipun käyttöaikaa on myös pidennetty.

HSL ei rajoita matkustajamääriä yksittäisillä vuoroilla, vaan vetoaa ihmisiin: "Jos jokin bussi on täynnä, jää suosiolla odottamaan seuraavaa"

HSL ei aio rajoittaa matkustajamääriä busseissa tai vaunuissa, koska ihmisiä liikkuu lähes puolet vähemmän kuin aikana ennen pandemiaa.

HSL:n lipputulot jatkoivat rajua laskuaan myös lokakuussa

Tammi-syyskuussa lipputulojen alenema on ollut 35 prosenttia.

Helsinki, Tallinna ja Tartto – näiden kolmen kaupungin joukkoliikenteen kertalippuja voi ostaa yhdestä sovelluksesta

Virolainen Pilet 2020 -sovellus on jo käytössä Tallinnan ja Tarton joukkoliikenteessä.

Lukittavien pyöräkaappien kokeilu päättyy Vuosaaren metroasemalla

Pyöräkaappeista on saatu positiivista palautetta, mutta tarkkoja käyttäjämääriä ei ole vielä laskettu.

Tällaisia muutoksia suunnitellaan pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen: kausilippu kallistuu, mutta vuosilippu halpenee ja kertalippu säästymässä korotukselta

Helsingin kaupunginvaltuusto kannattaa edullisemman yhden vyöhykkeen kertalipun käyttöönottoa, mutta HSL tyrmää uudistuksen kalliina.

Porin Linjojen Kyyti Likel -sovellus uudistui

Päivitettyyn sovellukseen on lisätty muun muassa reittihaku ja kertalippu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle