Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Roope Lipastin kolumni: Miten selvitä karanteenista 70-vuotiaan kanssa?

Millä keinoin vireän 70-vuotiaan elämää voi hallita tai hillitä korona-aikana? Kyseessä on haastava ikäkausi, kun melkein kaikesta tulee sanomista, kirjoittaa kirjailija Roope Lipasti.

Ikkunanpesijä putosi - työnjohtajat ja yhtiö tuomittiin sakkoihin

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi yhtiön yhdessä omistaneet ja siinä töitä johtaneet henkilöt kummankin 15 päiväsakon sakkorangaistukseen ja yhtiön 1 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Siivoatko kiukun vallassa? Siitä voi olla hyötyä – tämän naisen siivousraivo nielee kaiken

Raivokkaasti siivoava voi saada siivotessaan enemmän aikaan kuin tavallisen viikkosiivouksen aikana. Raivo on kääntynyt voimavaraksi.

Tamperelaisyrittäjien ratikkaraivoa rauhoitellaan ikkunanpesulla – kaupunki puhdistaa työmaan suttaamia laseja

Raitiotien rakentaminen on myllännyt Tampereen keskustan pahanpäiväisesti. Kädenojennuksena urakasta kärsiville liikkeille kaupunki pesee niiden pölyiset näyteikkunat.

Näin peset ikkunat oikein ja ilman rantuja – ikkunanpesun maailmanmestarin simppeli ohje

Syksyn ikkunanpesukauden lähestyessä kysyimme kaksinkertaiselta maailmanmestarilta ohjeet helppoon ikkunanpesuun ilman ärsyttäviä pesujälkiä.

Auton lasit sisältä jäässä? – Pidä auto kuivana ja huolehdi lasin puhtaudesta

Auton sisäilman kosteus on vaivannut tänä talvena monia autoilijoita - etenkin kun lämpötila sahaa plussalta miinukselle. Ongelmaan löytyy useitakin ratkaisuja.

Inhoatko samoja kotitöitä kuin muutkin suomalaiset? Ikkunanpesu risoo kaikkein eniten

Ylen kysely selvitti, mitä kotitöitä suomalaiset pitävät kurjimpina. Siivouksen ammattilainen neuvoo jakamaan kotityöt tasaisesti eri päiville.

Yölliset ikkunanpesijät pelastettiin korkeuksista Turussa

Palokunta pelasti kolme ikkunanpesijää hädästä Turun Nunnankadulla aamuyöllä.

Perheetkin voivat palkata kesätyöntekijän – Jaakko saa palkkaa kolmen pojan liikunnanohjaajana

15-vuotias Jaakko Juntunen on kesäduunissa ohjaamassa alaluokkalaisia poikia urheilullisten harrastusten parissa. Palkan maksaa kaupunki ja kolme perhettä.

Ahdistaako keväinen ikkunanpesu? Ammattilaiset jynssäävät tuhansia neliöitä käsipelillä – video

Tiskiaine ja lasta riittävät ikkunanpesuun, vaikka puhdistettavia neliöitä olisi tuhansittain. Ammattilainen suoriutuu vaativastakin pesu-urakasta nopeasti rennon ranneliikkeen ansiosta.

Ikkunat puhtaaksi yhdellä pesulla ja perinteisillä työvälineillä

Kevätaurinko paljastaa armotta, millaisessa kunnossa ikkunat ovat. Ikkunoiden pesuun on tarjolla tekniikkaa ja laitteita, mutta kokeneet alan ammattilaiset tarttuvat mieluummin perinteisiin pesuvälineisiin. Laiskaa ikkunanpesijää lohduttaa se tieto, ettei ikkunoita tarvitse erikseen pestä ja huuhdella, vaan yksi pesukerta riittää.

Puhdistuspalvelun opettaja kannustaa siivousiloon – "Siivoaminen ei saa olla rangaistus"

Välillä siivoaminen tuskastuttaa, mutta siivousilon voi löytää, kun välineet ovat hyvät, puhtaat ja helposti saatavilla. Muutama kunnollinen ja omaan kotiin sopiva siivousväline riittää. Suomalainen arvostaa laadukkaita välineitä.

Hedelmistään puu tunnetaan – Viitasaaren Hyvän Tahdon Puu kantaa apua

Lenkkiseuraa, apua puiden hakkaamiseen tai lastenhoitoon, perehdytystä tietokoneen käyttöön tai ikkunanpesua. Viitasaarella kehitetty Hyvän Tahdon Puu kasvattaa hedelmiä, jotka tuovat sekä antajalle että saajalle hyvän mielen.

95-vuotias Lyyli asuu yksin isossa talossa maalla – tekee itse talon työt

Lyyli Järvinen rakensi miehensä kanssa talon maalle sotien jälkeen. Hän on asunut samassa talossa 70 vuotta. Nainen käy jumpassa ja hoitaa kotinsa pääosin itse.

Marttojen siivousniksit: "Ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kalliille erikoispuhdistusaineille"

Ruoka-aineista on myös muuhun käyttöön kuin syömiseen. Esimerkiksi sokerinpalalla voi puhdistaa valurautaisen liesilevyn tai voilla poistaa vaatteeseen tulleen pihkatahran.

Where should the jungle of bureaucracy be thinned?

The new government says it plans to dismantle unnecessary bureaucracy – a goal that’s been met with praise by the opposition. If you’re an entrepreneur, what bureaucratic jungles have you met with? What kind of improvements would you like to see? Join the conversation and share your experiences.

Mistä pitäisi byrokratiaviidakkoa harventaa, auta hallitusta – osallistu keskusteluun!

Uuden hallituksen suunnitelmat purkaa turhaa byrokratiaa saa kehuja myös oppositiolta. Pienyrittäjä, millaiseen byrokratiaviidakkoon olet törmännyt? Millaisia parannusehdotuksia sinulla olisi? Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi!

”Byroslavia here we come” – parinkympin parkkimaksut herättävät närää somessa

Hämeenlinnan kaupunki lätkäisi keskustan yrittäjän ikkunanpesu-urakalle 160 euron hintalapun, ja kiistaa kirvoittivat myös liikennejärjestelyt.

Tämä mies haluaa töihin tosissaan – ihan mikä vain kelpaa

Rashed Maky Mahmoda tietää, millaista on haluta tosissaan työtä. Mahmoda kertoo, millaista Suomessa on hakea työtä maahanmuuttajana. Kotimaassaan Eritreassa Mahmoda, 23, aloitti työt viisivuotiaana kalastustusaluksella.

Parvekelasit pesemättä? Näillä ohjeilla onnistut

Jääkö ikkunaan pesun jälkeen aina ikäviä raitoja? Katso, miten ammatikseen ikkunoita pesevä Anu Sarapuu välttää raidat.

Kevään juhlien ennakkosuunnittelulla säästää aikaa, rahaa ja itseään

Kevään juhlista saa suurimman ilon irti, kun pitää jalat maassa ja arvioi, mihin oma aika, voimavarat ja osaaminen riittävät. Hyvällä suunnittelulla säästyy rahaa ja turhaa työtä.

Ammattilaisvinkit ikkunanpesuun – älä hätäile, anna pölyn laskeutua

Kevään valo, ja etenkin auringonpaiste, paljastaa armotta ikkunoiden likaisuuden. Peseminen ei ehkä kuitenkaan kannata ennen kuin kevään pölyt ovat asettuneet. Sitten puhdasta jälkeä saa parilla yksinkertaisella keinolla.

Nuorten kesätyökampanja käynnistyi Rovaniemellä

Nuorten kesätyökampanja alkoi tänään Rovaniemellä. Kesätyökampanjan avulla pyritään löytämään mahdollisimman monelle 16-17 vuotiaalle nuorelle kesätöitä vähintään kahdeksi viikoksi.

Ikkunoita ei pestä enää kahden ämpärin taktiikalla

Ikkunat voi mieluummin pestä vaikkapa mikrokuituliinoja tai ikkunanpesintä käyttäen, sanoo kotityö- ja puhdistuspalvelujen opettaja opettaja. Pesutapa riippuu ikkunan likaisuudesta.

Mies selvisi hengissä pudottuaan 11-kerroksisen talon katolta – video

Ikkunanpesijä putosi kadulla ajaneen auton päälle. Hän loukkaantui vakavasti.

Ikkunanpesijät roikkuivat pilvenpiirtäjän seinällä – New York seurasi henkeä pidätellen

Ikkunanpesijöiden suorakaiteen muotoinen työkelkka roikkui melkein pystysuorassa kulmassa pilvenpiirtäjän seinällä. Palomiehet saivat pelastettua miehet lasiseinään leikatun aukon kautta.

Martta nyrpistää nenää ladattavalle ikkunanpesimelle: "Mitään ei ehdi tehdä"

Robotti-imureita ja sähköisiä ikkunanpesimiä mainostetaan ahkerasti, mutta onko niistä oikeasti mihinkään? Marttaneuvoja Virpi Ikonen kokeili ikkunanpesua ladattavalla pesulaitteella.

Kotitalous on kohonnut koulujen suosikkiaineeksi

Kotitaloudesta on kasvanut kymmenessä vuodessa koulujen suosikkiaine. Erityisesti pojat ovat innostuneet kokkailusta. Suuri suosio selittynee television kokkiohjelmilla.

Kesätyö yrittäjänä on ahkeran nuoren vaihtoehto

Monen nuoren loma kuluu kesätöissä. Jos vapailta työmarkkinoilta ei töitä löydy, on yhtenä vaihtoehtona yrittäjyys. Itsensä työllistäminen kartuttaa rahan lisäksi myös roppakaupalla kokemusta.

Lieksalaisnuoret pesevät ikkunoita – tuotoista nippu rahaa kehitysvammaisille

Lieksan Keskuskoulun yrittäjyysluokkalaiset puhkuvat ja pursuavat ideoita ja tekemisen meininkiä. 8 F luokan perustama yritys takoo rahaa muun muassa ikkunoiden pesulla. Näillä nuorilla business ja hyväntekeväisyys kulkevat käsi kädessä. Osa tuotoista annetaan paikalliselle kehitysvammaisten yhdistykselle.

Kevätsiivoussesonki kuumimmillaan – keskustoissa ikkunanpesijöiden ei silti kannata vielä kiirehtiä

Siivouspalveluyrityksissä eletään vuoden kiireisintä aikaa, kun auringonvalo ja kevään juhlat saavat kansan kaipaamaan raikasta tuoksua ja puhtaita pintoja. Useamman tunnin kevätsiivouksen hintahaitari venyy kymmeniin euroihin.

Keväällä siivooja pesee ikkunoita aamusta iltaan

Kun aurinko paljastaa pölyiset pinnat ja likaiset ikkunat, siivousfirmojen sesonki pyörähtää käyntiin. Keväällä työllistävät kevätsiivousten lisäksi ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset.

Ensimmäinen kesätyö vaikka oman lehti-ilmoituksen avulla

Kilpailu kesätöistä sai kainuulaisen nuoren miehen ideoimaan itselleen lehti-ilmoituksen, jonka avulla hän toivoisi työllistyvänsä ikkunanpesu- tai ruohonleikkuutöihin ensi kesänä.

Kevätväsymys on sukua kaamosmasennukselle

Liian suuret toiveet ja haaveet suhteessa käytössä oleviin voimiin voivat johtaa kevätväsymykseen. Lähtökohta kevääseen on heikko, jos talvella on ollut huolia ja stressiä.

Verottaja: Aikapankkitoiminnasta maksettava veroja

Talkootyö ja naapuriapu puolestaan ovat pääsääntöisesti verotonta – silloin, kun tekijä ei saa työstä vastiketta.

Kansallismaisemankin ikkunat pitää pestä

Ikkunanpesu ei ole kotiaskareista houkuttelevimpia. Vaihtelua työhön saisi tekemällä sen samaan tapaan kuin Tampereen Finlaysonin alueella.

Uhkaako verottaja pian kaikkea kansalaistoimintaa?

Mikkelin Aikapankin yhteyshenkilön Hanna Moilasen mukaan verottajan kiinnostuksessa aikapankkeja kohtaan kysymys on isossa kuvassa siitä, kuinka viranomaiset suhtautuvat kansalaistoimintaan.

Palveluksen palkka on hyvä mieli

Talkoisiin tai vapaaehtoistyöhön osallistuminen, tai naapurin auttaminen ihan muuten vaan luo yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä. Tuntemattomien auttaminen herättää kuitenkin myös epäilyksiä. Vaihtotyöhön perustuvat aikapankit ovat herättäneet myös verottajan kiinnostuksen.

Helsinki aikeissa ostaa ikkunanpesu-urakan yritykseltä, jolla laitonta työvoimaa

Työsuojelutarkastuksen yhteydessä on paljastunut, että ulkomaalaista työvoimaa käyttävä siivousalan yritys ei ole pitänyt lainmukaista työaikakirjanpitoa, eikä kaikilla työntekijöillä ole ollut edes työnteko-oikeutta Suomessa.

Kaatuneiden Muistosäätiön veteraanipalkinto Jämsään

Kaatuneiden Muistosäätiön veteraanipalkinto on myönnetty Jämsän Koskenpäällä asuvalle Mirjam Töyrylle. Töyry itse on veteraani vapaaehtoistyössä.

Tökkiikö ikkunoiden pesu ja komeroiden tyhjennys - tee niistä projekti

Kotitöiden ahdistaessa ja saamattomuuden iskiessä voi töiden luistamiseen olla apua siitä, että tekee kotitöistä projekteja. Isoja projekteja ovat puolestaan esimerkiksi puutarhan kunnostus tai auton tuunaus. Forssassa annetaan jopa koulutusta kotiprojektien toteutukseen.

Saako joululahjaksi annetusta ikkunanpesusta kotitalousvähennyksen?

Jospa antaisi joululahjaksi ikkunanpesun ja tienaisi siitä vielä itselleen ensi jouluksi veronpalautuksen "omana lahjana"? Tämä onnistuu kunhan lahjoitus tapahtuu aivan ydinperheessä.

Kotipalvelussa tärkeintä on läsnäolo

Etelä-Savon ammattiopiston kotityöpalvelualan opiskelijat tempaisivat perjantaina Mikkelissä. Tempauksen seuraksena 93-vuotias senioiriasukas sai täyden kotipalvelun pihatöistä siivoukseen ja ikkunan pesusta ruoanlaittoon. Tärkeintä oli kuitenkin kuulumisten jakaminen ja yhdessä oleminen.

Supervesi ja teleskooppivarsi nostavat ikkunanpesun uusiin ulottuvuuksiin

Tarkemmin sanottuna uudet sfäärit ovat 25 metrin korkeudessa. Vesi tulee pesuautosta, jossa se myös suodatetaan.

Ikäihmisten palvelut kallistuvat Tampereella

Tampere nostaa ikäihmisten palveluiden asiakasmaksuja saavuttaakseen säästötavoitteet. Lokakuun alusta lähtien ruokakuriiripalvelu ei ole enää maksutonta, ja päiväkeskuspalvelun ja joidenkin tukipalveluiden maksut nousevat.

Isot puristavat pientä yrittäjää

Kolmisenkymmentä vuotta vaateliikettä pitänyt Hannele Ilomäki on sitä mieltä, että pienen liikkeen omistajalla ei ole nyky-Suomessa helppoa. Erikoista tai laadukasta tuotetta saa etsiä vaatetangoille kiven alta. Jos mieleistä myytävää löytyy, tuotetta pitäisi ottaa myyntiin rekkikaupalla ja trendiväreissä.

Tuntitaksa tipauttaisi Pruntsilta

Kemin eläkeläiset ry on saanut pitää kahviotaan kaupungin omistamassa Pruntsin rakennuksessa korvauksetta. Vaikka rahat eivät ole vaihtaneet omistajaa, niin vuokraa on tavallaan maksettu työllä.

Sotaveteraanien ikkunoita pestään

Sotainvalidien Veljesliitto huolehtii jäsentensä asuntojen ikkunanpesusta tänä keväänä Kuopion seudulla. Näin halutaan ennaltaehkäistä ikkunanpesussa usein sattuvia vakaviakin tapaturmia.

Ikkunanpesijät lähtivät liikkeelle

Kevätauringon paljastamia ikkunoita pestään jo useissa kodeissa. Esimerkiksi joensuulainen kotipalveluyritys Kodin Helga on tehnyt ensimmäisiä ikkunanpesuja kodeissa jo viime viikolla. Moni haluaa ikkunansa puhtaaksi jo pääsiäiseksi.

Luontoilta: Ikkunalintu kenties sarvipöllö

Yle Keski-Suomen ikkunaan jysähti eilen lintu, josta jäi selvästi erottuva jälki. Lajinmääritys ei toimituksessa onnistunut, mutta yhteistuumin saatiin todettua, että kyseessä on "joku pöllö". Myöhemmin illalla Radio Suomen Luontoillan asiantuntijat arvelivat, että kyseessä olisi sarvipöllö.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle