Uusimmat artikkelit
Michelin-ravintola houkuttelee itsenäisyyspäivän juhlintaan take away -ruoalla – mutta onko pihvi yhtä murea kotona kuin ravintolassa nautittuna?
Ylen tavoittamat ravintoloitsijat kertovat juhlaruokien kotimyynnin kasvavan, mutta se ei korvaa koronavuoden menetyksiä.
Kuusi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Näin Helsingistä tuli hallituksen silmätikku, keuhkosyövän hoitotulokset ovat Suomessa muita Pohjoismaita heikommat
Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.
Michelin-tähtien vaatimukset puuduttivat huippukokki Hans Välimäen: "Kuin aikuisten McDonald's"
Ravintoloitsija-kokki muisteli Puoli seitsemän -ohjelmassa uransa kiireisimpiä vuosia
Ravintola Inari sai Michelin-tähden
Helsingissä on nyt kuusi Michelin-ravintolaa. Kaupunkiin tuli yksi uusi Bib Gourmand -merkintä.
Maailman Michelin-keittiöitä kolunneen kokin vitsi omasta pizzeriasta muuttui todeksi: "Meillä on Suomessa raaka-aineita, joista täytyy olla ylpeitä"
Nick Victorzon teki kovassa paineessa gourmetruokaa Michelin-tähtiä saaneiden ravintoloiden keittiöissä, mutta halusi lopulta jotain aivan muuta.
Juuri Michelin-tähdellä palkittu Palace ja legendaarinen Savoy siirtyvät uudelle yhtiölle
Yli 20 vuotta huippuravintoloita maailmalla johtanut Helena Puolakka palaa Lontoosta, missä hän on johtanut kolmen Michelin-tähden ravintolaa.
Syntymäpäivien surullinen loppu: Nainen kuoli syötyään Michelin-tähden ravintolassa Espanjassa
Ainakin 29 ihmistä sai ruokamyrkytyksen syötyään RiFF-ravintolassa Valenciassa.
Helsinki's Palace restaurant regains coveted Michelin star
A revamped Palace restaurant received a Michelin star while five other Helsinki eateries retained their one-star status at an awards ceremony in Denmark.
Toimittajalta: Suomalaisen snägärin Michelin-tähti on vielä kaukana, mutta Helsingistä on vaivihkaa tullut ruokakulttuurikaupunki
Michelin-tähdet ovat leikkiä, mutta kertovat kaupungin ja maan suhteesta ruokaan, kirjoittaa Heikki Valkama.
Suomi sai uuden tähtiravintolan – Palace palasi Michelin-paikaksi
Viisi viime vuonna palkittua suomalaisravintolaa pitivät tähtensä.
"Kokit ottavat palautetta vastaan huonommin kuin mikään muu ihmisryhmä" – huippukokki Tommi Tuominen valmentaa Suomen Bocuse d'Or -joukkuetta
Omassa ravintolassaan Tuominen pyrkii yhdistämään nautinnon ja ilmastotalkoot.
Täydellisestä perunamuusistaan tunnettu 31 Michelin-tähden huippukokki kuoli
Ranskalaiskokki Joël Robuchonilla oli enemmän Michelin-tähtiä kuin kellään muulla.
Analyysi: Suomessa on tähtitason gourmet-osaamista, mutta puuttuvatko maksavat asiakkaat?
Nyt sekä Kööpenhaminassa, Oslossa että Tukholmassa on kolmen tähden Michelin-ravintolat. Miksi Suomeen ei saatu edes kahden tähden ravintolaa?
Uusi tähtiravintola Suomeen – arvostettu Michelin-opas paljasti Pohjolan parhaat ruokapaikat
Kaikki Suomen Michelin-ravintolat sijaitsevat Helsingissä. Uutena ravintolana tähden sai Grön.
Kodittomasta libanonilaisesta tiskaajasta tuli Michelin-palkittu ravintoloitsija Pariisissa
Ravintoloitsija Alan Geaamin tarina kadulta huippukokiksi puhuttaa Pariisissa.
Suomen 50 parasta ravintolaa valittu – Helsinkiläinen Grön ykkösenä, mutta 24 ravintolaa listalla maakunnista
Ravintola-alan ammattilaiset ovat äänestäneet 50 parasta ravintolaa. Helsingin ulkopuolelta löytyi liki puolet.
Huippukokki Massimo Bottura avaamassa kodittomien ravintolaa Pariisiin
"Ruokaa sielulle" -liikkeen perustaja, useita kertoja palkittu huippukokki Massimo Bottura, suunnittelee sosiaalisen keittiön avaamista Pariisiin.
Suomi jäi nuolemaan näppejään Michelin-kisassa – Tanska pärjäsi hienosti
Suomeen ei tullut uusia tähtiä, mutta vanhojakaan ei poistettu.
Herätys: Michelin-tähdet jaossa, Sipilä käsittelee työmarkkinakuohuntaa ja eduskunta arvioi Finavia-jupakkaa
Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.
Ulkomaiset mediat hehkuttavat nyt Helsinkiä – klubien, saunojen ja ruisreikäleivän kaupunkia
Helsinki matkailukohteena kerää ylistäviä arvioita ulkomaisissa medioissa. Ihan täytenä yllätyksenä huomio ei tule: Helsinki järjestää vuosittain liudan vierailuja kansainvälisille medioille ja matkanjärjestäjille.
Pitkään Nizzassa asunut huippukokki: "Aikamoiseen paikkaan iskivät"
Vuosia Ranskassa asunut Michelin-kokki Jouni Törmänen kertoo terrori-iskun paikan olevan kaikille nizzalaisille hyvin merkittävä. Rantakadulle mennään uimaan, viettämään iltaa ja lenkille. Vaikka Ranskassa on ollut terrori-tekoja, Nizza on hänen mukaansa tuntunut tähän asti turvalliselta paikalta asua.
Helsinki maailmankartalle! Jenkkikanava suitsuttaa uutta kaupunginmuseota
Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN huomioi nettiartikkelissaan Helsingissä perjantaina avattavan uuden kaupunginmuseon. "Onko tämä vuoden innovatiivisin museo?", toimittaja kysyy.
Huippukokki neuvoo: Näin valmistat mehevää pääsiäiskaritsaa
Michelin-tähdellä palkitun ravintolan keittiömestarin reseptillä saa helpolla hyvää syötävää. Tarvitaan vain aikaa, hyviä raaka-aineita ja rentoa asennetta.
Chefs blame regulation, high costs and culture for lack of Finnish Michelin stars
Michelin stars were announced this week and Finland did not receive any new ones—just four Helsinki establishments are recognised with the accolade and they all retained their stars. The situation in Sweden is different, and Finnish restaurateurs say that over-regulation and a lack of food culture are to blame.
Suomi ei pärjää isoveljelle Michelin-tähtikisassa – ravintoloitsijoiden mukaan syynä ovat sääntely ja ravintolakulttuuri
Ruotsalaisten ruoanlaittotaito vakuuttaa tänä vuonna, sillä naapurimaahan ropisi useampikin Michelin-tähti.
Kaskis-kokki Erik Mansikka ei kurkota Michelin-tähtiin – "Voisi karkottaa osan asiakkaista"
Michelin-tähdet julkistettiin keskiviikkona. Neljä helsinkiläisravintolaa säilytti Michelin-tähtensä. Turkulaisen huippukokki Erik Mansikan mielestä Michelin-ravintoloilla on tietty leima, joka voi jopa pelottaa osan asiakkaista pois.
Michelin-tähdet menivät sivu suun lahtelaisravintola Rouxilta
Suomen Michelin-ravintolat säilyvät ennallaan. Yhden Michelin-tähden ravintolat sijaitsevat Helsingissä. Ennakkoon veikattu lahtelainen raviontola Roux jäi ilman Michelin-tähteä.
Suomen ravintoloiden Michelin-tähdet säilyivät ennallaan
Suomen tähtiravintoloiden kaarti pysyi ennallaan. Neljä helsinkiläisravintolaa säilytti Michelin-tähtensä.
Pohjoismaiden Michelin-opas julki keskiviikkona – Suomessa tähtiravintoloita vain Helsingissä
Helsingistä löytyy tällä hetkellä neljä Michelin-tähden ravintolaa. Muualla Suomessa niitä ei ole.
Ranskan ilmastokokouksen huippukokille huimat sakot ympäristörikoksista
Pariisin ilmastokokouksen vieraiden aterioista vastannut ranskalainen Michelin-kokki Marc Veyrat on saanut 100 000 euron sakot metsän tuhoamisesta.
Kylmä kesä kurittaa ravintoloita
Vaikea taloudellinen tilanne näkyy ravintoloiden asiakasmäärissä. Oulussa ravintoloiden myyntiä on tänä kesänä verottanut myös huono sää. Matkailu- ja ravintola-alan työnantajien etujärjestön mukaan tilanne vaatisi arvonlisäveron keventämistä.
Uudet Michelin-tähdet menivät Suomelta sivu suun
Pohjoismaissa on nyt kaksi uutta kahden Michelin-tähden ravintolaa.
Ravintoloitsija: Tampereelle saadaan ennen pitkää Michelin-ravintola
Ravintolat kukoistavat Tampereella – vain tähti puuttuu. Kaupungin valtteina ovat puhdas ruoka ja monipuoliset ravintolat.
Two more Helsinki restaurants awarded Michelin stars
Helsinki restaurants Ask and Chef & Sommelier have been awarded Michelin stars. Finland now claims six one-star Michelin restaurants, all of which are located in the capital city.
Kaksi helsinkiläisravintolaa palkittiin Michelin-tähdillä
Suomessa on nyt kaikkiaan kuusi yhden Michelin-tähden ravintolaa ja ne kaikki sijaitsevat Helsingissä.
Restamax etsii lisää ostettavaa
Viime vuonna Restamax teki liikevaihtoa 65 miljoonaa euroa. Edellisvuodesta liikevaihto kasvoi seitsemän prosenttia yrityksen kasvuun tähtävien investointien ansiosta. Tavoitteena on 100 miljoonan liikevaihto vuoden 2015 loppuun mennessä.
Blumenthalin ruoka on saanut kymmenet oksentamaan – ravintola suljetaan viruksen vuoksi
Ainakin 24 vierasta ja 21 henkilökunnan jäsentä on saanut ravintolasta norovirustartunnan.
Finland’s only 2-Michelin-starred eatery to close
One of Finland’s best restaurants, Chez Dominique, is to close. Owner Hans Välimäki says the decision came because he tired of the restaurant business.
Suomen ainoa kahden Michelin-tähden ravintola sulkee ovensa
Yksi Suomen harvoista Michelin-tähdillä palkituista ravintoloista Chez Dominique lopettaa. Ravintolan omistaja Hans Välimäki sanoo väsyneensä ravintolan pyörittämiseen.
Tanskalainen Noma menetti maailman parhaan ravintolan tittelinsä Espanjaan
Katalonialainen, kolmen Michelin-tähden El Celler de Can Roca syrjäytti Noman kärkipaikalta kööpenhaminalaisravintolan ruokamyrkytysskandaalin vuoksi.
Michelin-kokin opeilla loihdit pashan muutamassa minuutissa
Ravintoloitsija ja keittiömestari Jouni Toivanen näytti Nicklakselle ja Juhalle miten pääsiäispasha lohditaan muuatamassa minuutissa. Lisäksi Toivanen kävi läpi yleisimmät virheet, jotka karitsan valmistuksessa voi tehdä. Karitsaa paistetaan usein liian kuumassa lämpötilassa.
Michelin ranks Chez Dominique as Finland’s top eatery
Five of Finland’s finest restaurants have Michelin stars, but Chez Dominique in Helsinki remains the only one with two in the new guide published on Thursday.
Brunssissa tärkeintä on nauttia rauhassa ruoasta ja ystävistä
Brunssikulttuuri rantautuu pikku hiljaa myös pohjoisen keittiöihin. Michelin-tähtikokki Jouni Törmäsen brunssimenu houkutteli oululaisravintolan täyteen asiakkaita.
Le Chef – Rakkaudesta ruokaan on turhan valmiiksi pureskeltu
Kuuluisa kokki Alexandre Lagarde johtaa kolmen Michelin tähden ravintolaa. Ravintolan omistavan yrityksen uusi nuori johtaja on kuitenkin sitä mieltä, että Lagarde on jämähtänyt paikalleen.
Suomi ei saanut lisää Michelin-tähtiä
Michelin-tähden ravintolat säilyvät ennallaan Suomessa. Suomen ainoana kahden tähden ravintolana jatkaa Hans Välimäen Chez Dominique.
Lämpiön puolelta: Aina mielessä
Arvaapa, mitä ensimmäisenä ajattelen, kun herätyskello soi ennen aamuvuoroa klo 3.30? No tietenkin ruokaa. Silmissä siintää ensimmäisenä tuore sämpylä hyvillä täytteillä ja perään mukillinen kahvia. Viime kuukausina minusta on tuntunut, että suurimmalla osalla muistakin ihmisistä kuluu aktiivisesta valveillaoloajasta aimo osa sen pohtimiseen, onko nälkä, tekisikö mieli jotain pikkusuolaista, tuliko nyt syötyä liikaa tai kääk! sisälsikö ateria liikaa hiilareita.
6 kuoli syötyään pallokalaa Filippiineillä
Kuusi ihmistä on kuollut syötyään pallokalaa Filippiineillä, kertoo maassa ilmestyvä sanomalehti Inquirer. Uhrit olivat syöneet perheen ja ystävien kesken illallista, jonka yhtenä ruokalajina oli tarjottu pallokalaa. Poliisi löysi kaikki kuusi kuolleina.
"Maailman paras ravintola" El Bulli suljettiin
Useita kertoja maailman parhaaksi valittu ravintola El Bulli Espanjan Kataloniassa on sulkenut ovensa. Yli kaksi vuosikymmentä huippukokki Ferran Adriàn johdolla toimineen ravintolan korvaa kulinaarinen tutkimuskeskus. Keskus on tarkoitus avata ravintolan viereiseen rakennukseen vuonna 2014.