Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin Kuninkaantammeen avattiin kassaton kauppa, josta varastaminen on lähes mahdotonta – 10 kysymystä ja vastausta omatoimikaupasta

Kauppias vastaa muun muassa mitä käy, jos tulee sähkökatko ja voiko isojen ketjujen kanssa kilpailla Suomessa.

Varaa, odota ilmoitusta, hae – Savonlinnan pääkirjaston noutopalvelu aukeaa perjantaina

Varattuja kirjoja ja muuta aineistoa pääsee hakemaan Joelista kirjaston asiakaspalveluaikoina.

Sekä työkiireisiin hukkuvat että työttömät ahmivat self help -kirjoja paremman arjen toivossa – aina elämänohjeet eivät perustu faktoihin

Kirjat ovat helppo tie elämänohjeisiin ja inspiraatioon. Joillekin ne voivat olla jopa terapian korvike.

Itsepalvelu lisääntyy ja sitä perustellaan asiakkaan edulla – Kuka lopulta hyötyy, kun kuluttaja tekee työntekijän työt?

Itsepalvelu asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan, sillä kaikkien tiedot ja taidot eivät riitä itsepalvelun hyödyntämiseen.

OP:n tunnistautumisessa julkishallinnon palveluihin ongelmia jo viikon ajan

Myös Kela ilmoittaa sitkeästä viasta sen itsepalvelupisteissä.

Tampereen Sampolan kirjasto on viikon kiinni remontin takia

Sampolan kirjasto saa muun muassa uudet palautus- ja lainausautomaatit.

Savonlinnan pääkirjasto laajentaa aukioloaikoja

Itsepalvelu aukeaa jo aamuyhdeksältä.

Kaupan liitto: Itsepalvelukassat aiheuttaneet vihapurskahduksia – kohteina myyjät

Kauppa kasvaa kuluvana vuonna mutta kasvu ei näy työpaikoissa.

Käänne kassoilla – Kesko: Ihmiset eivät jaksa enää jonottaa, vaan menevät automaattikassalle

Monet kokevat itsepalvelukassan käyttämisen helpoksi ja sujuvaksi.

Nyt se tuli Lappiin: Kassa ilman myyjää

Lapin ensimmäiset itsepalvelukassat on otettu käyttöön Rovaniemellä. Rovaniemen Citymarketissa on viisi kassaa, joissa asiakas voi maksaa ostoksia ilman myyjää.

Somessa ihastuttanut Matti neuvoo: Vähemmän kitinää ja enemmän jumppaa

Sosiaalisessa mediassa pirteällä asenteellaan ihastuttanut Matti Hakola ei häviä nuoremmilleen. Venyttelyt sujuvat notkeasti ja jokiuinnille pitää päästä usein. Salaisuus on hyvinkin yksinkertainen: turhista ei valiteta.

Itsepalvelukassat tulevat – oletko valmis? Video opastaa alkuun

Itsepalvelukassat ovat tulleet ruokakauppoihin jäädäkseen. Ne soveltuvat parhaiten marketteihin, joissa on paljon asiakkaita mutta yksittäisen asiakkaan ostokset ovat pienet.

Itsepalvelukassat yleistyvät hiljalleen ruokakaupoissa

Kolmessa Etelä-Karjalan ruokakaupassa on tällä hetkellä mahdollisuus maksaa ostokset itsepalvelukassalla.

Minkälaista on hyvä palvelu? Vastaa ja paljasta hyvä asiakaspalvelija

Hyvä palvelu on osa kaupankäyntiä. Palvelun on toimittava, on se sitten kasvokkain tapahtuvaa tai itsepalvelua.

Asiakkaat tulevat kuopiolaismyyjän perässä eri puolilta Suomea – ”Itsepalvelu tuhoaa asiakaspalvelun"

Tyytyväinen asiakas palaa uudestaan ja uudestaan takaisin, sanoo myönteisyydestään tunnettu vaatemyyjä Lucien Sene. Hän on sitä mieltä, että myyjän huono päivä ei saa näkyä ulospäin.

Itsepalvelu uhkaa syrjäyttää apua tarvitsevat – ihmisläheisestä palvelusta aletaan rahastaa

Itsepalvelu on helpottanut monen elämää esimerkiksi kaupoissa ja pankkipalveluissa, mutta toiset haluavat edelleen hoitaa asiansa kasvotusten. SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila uskookin ihmisläheisen palvelun nousevan tulevaisuuden rahastuskeinoksi.

Tutkija: Itsepalvelu on lisääntynyt, mutta palvelut tulevat vielä takaisin

Itsepalvelu on lisääntynyt Suomessa 1960-luvulta lähtien. Nopean muutoksen taustalla on muun muassa se, ettei suomalainen halua vaivata toista.

Tulevaisuuden kirjasto on auki silloin, kun sinä haluat

Monet kirjastot avaavat nyt oviaan asiakkaille sellaisinakin aikoina, jolloin talossa ei ole henkilöstöä. Entistä pidempiä aukioloaikoja ovat toivoneet etenkin opiskelijat, mutta myös muiden uskotaan tarttuvan mahdollisuuteen.

Kuopio houkuttelee kävijöitä kirjastoon itsepalvelutunnilla

Kuopion pääkirjaston kokeilulla halutaan vastata kirjaston käyttäjien toiveisiin. Jos kokeilu toimii, aukiolot laajenevat pysyvästi.

Itsepalvelukassat eivät ole lisänneet kauppojen hävikkiä – myös tietoturvaongelmilta vältytty

Tietoturva-asiantuntijan mukaan itsepalvelukassojen tietomurtoriskit ovat Suomessa pieniä, vaikka Yhdysvalloissa kassojen kautta on onnistuttu varastamaan maksukorttitietoja.

Lukijat vaativat parempaa palvelua: Enemmän asiantuntijuutta, vähemmän lepertelyä

Hyvä palvelu on asiantuntijuutta ja asiallista käytöstä: lepertely ja tiskien kuljettaminen sen sijaan saavat huutia Ylen lukijoilta.

Näkökulma: Lue tämä kolumni, niin tulet onnelliseksi

Onnellisuushöpöhöpössä ei ole mitään väärää jos ymmärtää, ettei se toimi, kirjoittaa toimittaja Iida Rauhalammi.

Itsepalvelukassoilla oluen osto sujuu, tupakan ei

Oulun ensimmäisistä ruokakaupan itsepalvelukassoista on saatu hyviä kokemuksia. Osuuskauppa Arina aikoo laajentaa uutta toimintamallia Pohjois-Suomen kaupunkikeskuksiin.

Kirjojen lainaaminen väheni hieman – e-kirjoja kysellään

Niin lainat kuin käyntimäärätkin laskivat hivenen Kainuun kirjastoissa viime vuonna. Tänä vuonna Kainet-kirjastojen kokoelmiin on viimein tulossa mahdollisuus lainata e-kirjoja, joiden perään kirjastokävijät ovat jo kyselleetkin.

Kuluttajat palvelevat mielellään itse itseään

Itsepalvelulle on kysyntää postin asiakkaiden keskuudessa, sanoo Postin verkostojohtaja. Tulevaisuudessa Postin palvelupisteissä voisi esimerkiksi punnita kirjeen itse.

Tavaraliikenteen rajanylitysajat tulevat jakoon

Vaalimaan rajanylitykseen on mahdollista varata aikoja tästä päivästä lähtien. Rajanylityksen ennakkovarauspalvelu otetaan ensivaiheessa käyttöön vain tavaraliikenteen osalta 15. joulukuuta. Tämän jälkeen tavaraliikenteen kuljettajien on mahdollista ylittää raja Suomesta Venäjälle vain ennakkoajanvarauksen perusteella.

Kokkolan pääkirjasto kokeilee sunnuntaiaukioloa

Kokkolan pääkirjasto avaa ovensa sunnuntaisin kevään ajaksi. Kokeilu on vastaus asiakkaiden toiveisiin. Suosio ratkaisee, jatketaanko sunnuntaiaukioloja kesän jälkeen.

KHO: Alkoholia voi myydä myös itsepalvelukassan kautta

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Valviran valituksen, joka koskee alkoholin vähittäismyyntilupaa pirkanmaalaisessa S-Marketissa.

Trokarit riipivät kirpputorikansaa Helsingissä

Kirpputorit kasvattavat suosiotaan helsinkiläisten keskuudessa kiihtyvällä vauhdilla. Epäreilusti toimivat myyjät kuitenkin mustaavat second hand -kaupan mainetta.

Itsepalvelukirjastoja tulossa lisää Turkuun

Hyvä palaute Turun ensimmäisestä itsepalvelukirjastosta poikii jatkoa. Itsepalvelukirjastoihin pääsee kirjastokortilla ja tunnusluvulla arkisin aamusta iltaan ja lauantaisin neljän tunnin ajan.

TS: Helsingissä itsepalvelukassalta saa alkoholia, Turussa ei – virastoilla linjaeroja

Helsingissä kaupan itsepalvelukassalta voi ostaa alkoholia, Turussa ei. Syynä ovat aluehallintovirastojen erilaiset tulkinnat.

Tulevaisuuden kirjaston ovet avaa kortti ja tunnusluku

Suomessa itsepalvelukirjastoja on vasta muutama, mutta Tanskassa niitä toimii jo parisataa. Turun vapaa-aikatoimen palvelujohtaja uskoo itsepalvelukirjastojen yleistyvän rytinällä lähitulevaisuudessa.

Ylöjärven Viljakkalassa siirrytään syksyllä itsepalvelukirjastoaikaan

Itsepalvelukirjastot lisääntyvät vähitellen. Se tarkoittaa, että kirjastosta voi lainata kirjoja virallisen aukioloajan ulkopuolellakin. Nyt itsepalvelukirjastokelkkaan on lähdössä Ylöjärvi.

Itsepalvelutunnit alkavat - kirjaston muut tehtävät lisääntyvät

Oulun pääkirjastossa sekä Haukiputaan, Oulunsalon ja Kiimingin aluekirjastoissa otetaan vuodenvaihteen jälkeen käyttöön itsepalvelutunnit. Kirjastot avaavat ovensa tuntia nykyistä aiemmin, mutta aamun ensimmäisinä tunteina ei ole saatavilla henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Verkkokaupan joulutilaukset ruuhkauttivat postin

Verkkokaupan kasvu on lisännyt pakettiliikenteen määrää postissa. Itsepalveluautomaatit ovat ruuhkautuneet, sillä ihmiset hakevat lähetyksensä liian hitaasti.

Vantaalle itsepalvelukirjasto – Seuraako muu Suomi?

Vantaan kirjaston tavoitteena on ensin laajentaa aukioloaikoja ja helpottaa varausten noutoa, mutta myöhemmin kirjasto saattaa muuttua kokonaan sähköiseksi. Itsepalvelukirjastoja on jo muun muassa Hämeenlinnassa ja Mynämäellä. Lisäksi esimerkiksi Kotkassa kirjasto toimii pienen hetken päivästä itsepalveluperiaatteella.

Fiksu shoppaaja koukuttuu skannaavaan ostoskärryyn

Nykyisenkaltaiset itsepalvelukassat ovat kuluttajlle hyvä lisä, mutta ne eivät edusta kaupan tulevaisuutta. Professori Heli Marjanen odottaa viivakoodinlukijalla varustettuja ostoskärryjä.

Yhä useampi britti putoaa lomalla parvekkeelta - viranomaisilta opaskirja turmien välttämiseksi

Erityisen paljon parveketurmia sattuu Britannian ulkoministeriön mukaan Bulgarian Sunny Beachilla ja Espanjan Mallorcalla.

Lappeenranta etulinjassa itsepalvelukassojen käyttöönotossa

Lappeenrannassa Armadan S-market on ottanut käyttöön itsepalvelukassat. Niissä viivakoodien lukeminen ja maksaminen tapahtuu omatoimisesti.

Itsepalvelukassa siirtää vastuuta asiakkaalle

Itsepalvelukassoilla on voinut maksaa jo pääkaupunkiseudulla, Porissa ja Lahdessa. Nyt niitä on otettu käyttöön myös Turun seudulla. S-ryhmä on saanut laitteista hyviä kokemuksia. Se uskoo kassojen nopeuttavan kassapalveluja.

Kevyet keinot helpottavat vähän vakavampaakin masennusta

Erilaiset masennuksen lievittämiseen tarkoitetut nettisivustot ja opaskirjat saattavat brittitutkijoiden mukaan auttaa, vaikka masennusoireet olisivat pahoja.

Älyostoskärryt tulevat

Itsepalvelukassojen ohella älykärryt tekevät tuloaan. Osuuskaupat aikovat ottaa käyttöön älykärryjä syksystä alkaen. Suomessa kehitettyä älykärryn ostospäätettä kokeillaan Kajaanissa. Kärryssä on viivakoodinlukija, joten ostoksia ei enää pureta kassahihnalle.

Paketteja lähetetään yhä enemmän itsepalveluna

Pakettiautomaatteja on ilmestynyt tiuhaan tahtiin kauppojen seinustoille. Itellan mukaan Smartpost-automaatit on otettu hyvin vastaan, sillä niiden kautta pakettien lähettäminen on nopeaa ja hieman tavanomaista edullisempaa.

Kameramies vastaa

Yle Lahden mediatoimittaja Kristiina Lehto vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin.

HUS:n potilastietojärjestelmä johtaisi yhä enemmän itsepalveluun

Järjestelmän toimittaja on määrä valita vuoden 2013 loppuun mennessä.

Savolainen asiakas tarttui rohkeasti koodinlukijaan

Kuopion Ikeassa on käytössä pohjoissavolaisittain vielä melko harvinaisia itsepalvelukassoja. Vaikka henkilökohtainen palvelu on yhä suosiossa, on Kuopiossakin uskaltauduttu kassanhoitajan hommiin myös ihan itse.

Asiakaspalvelu jää historiaan

Kuluttajatutkimuskeskuksen Mika Pantzarin mukaan itsepalvelun ja automaattien määrä kasvaa lähitulevaisuudessa.

Itsepalvelukassa lupaa ripeyttä maksamiseen

Lahtelaiset pääsevät koekaniineiksi, kun itsepalvelupäätteet tulevat testattavaksi keskustan ruokakauppaan.

Maastokartat ilmaiseen jakoon

Maanmittauslaitos on avannut kaikki digitaaliset maastotietonsa maksuttomaan käyttöön. Tietoja voi ladata itselleen internetissä itsepalveluna.

Usein kysyttyjä kysymyksiä uusien sivujen käytöstä

Saako uutisia enemmän ja tiiviimmin näkyviin, mistä löytyvät alueuutiset ja muita kysymyksiä vastauksineen uusista sivuista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle