Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Etelä-Pohjanmaan ELYn alueella tehty useita sinilevähavaintoja

ELY-keskuksesta muistutetaan, että sinilevää sisältävää vettä ei pitäisi käyttää, sillä osa sinilevistä on myrkyllisiä.

Lauttaliikenne uudistuu lähivuosina voimakkaasti – Turun saaristoon halutaan lukuisia hybridilauttoja

Suunnitelma lauttojen muuttamisesta aikataulun kanssa kulkeviksi on peruttu Ely-keskuksen toimesta.

Vaasan Meripelastusyhdistys siirtyi talvikauteen – puolen vuoden valmiuskausi päättyi

Päivystyskausi alkoi toukokuussa ja päättyi marraskuun alussa.

Länsi-Suomen merivartiostolla raskas ja vaativa viikonvaihde

Merialueilla tarvittiin viranomaisia useissa vesiliikennetehtävissä.

Sähköttömiä kiinteistöjä rannikolla kolmisensataa

Sähköttömät kiinteistöt sijaitsevat pääosin saaristossa

Vaasan Sähköverkko: "Pahin myrsky koskaan"

Pohjanmaalla Vaasan seudulla on edelleen lähes 7 000 asiakasta ilman sähköä.

Siikarysästä lauantaina vapautettu ryhävalas Lotta poistui Ruotsin suuntaan ja katosi merelle – video näyttää pelastajat työssään

Turun meripelastuskeskuksen kenttäjohtaja arvioi, että rahtialukset voisivat havaita valaan, jos se sattuu uimaan lähelle laivareittejä.

Korjausrakentamisen verkkotietokeskus esiteltiin Vaasassa

Nordic Renovation Center -palvelu lanseerattiin Vaasan energiaviikolla. Pohjoismaisen yhteistyöhankkeen tarkoitus on tuoda työkaluja energiatehokkaaseen korjausrakentamiseen ja hyvään sisäympäristöön.

Tutkimusporalautta Esko käännettiin onnistuneesti

Vaasan satamaan hinatun lautan kääntäminen onnistui ilman ongelmia eikä öljyvuotoja aiheutunut.

Tutkimusporalautta Esko on hinattu Vaasan satamaan

Esko oli hinauksen aikana edelleen ylösalaisin. Kääntöoperaatiota valmistellaan parhaillaan.

Carola West perusti kahvilan 500 asukkaan saarelle lossimatkan taakse – hiljaiselle Bergön saarelle halutaan lisää turisteja

Bergössä lapsensa voi päästää kulkemaan tiellä ilman huolta, sanoo kahvilayrittäjä Carola West. Se on hänen mukaansa saaren vahvuus.

Mies, joka toi tuulivoiman Suomeen: "Vain yksi huvilanomistaja Bergön puolella yritti laittaa hanttiin"

Sven Nystén veti 26 vuotta sitten hanketta, jonka oli määrä tuoda Korsnäs Suomen kartalle ja raivata tietä tuulivoimalle. Nystén arvioi nyt, että kummassakin tavoitteessa onnistuttiin.

Kirkon jäsenmäärä edellisvuoden tasolla – Bergössä pienin seurakunta

Viime vuoden lopussa Bergön seurakunnassa oli runsaat 400 jäsentä

Bergön saarella pannaan aprikoosipuutkin kukkimaan – kolme kertomusta itsensä työllistämisestä

Mahdottoman voi tehdä mahdolliseksi, kun on tarpeeksi rohkea ja tekee lujasti töitä. Tämän ovat todistaneet pienen Bergön saaren yrittäjänaiset, jotka ovat valinneet oman tapansa elää.

Jää petti kelkan alla Maalahdessa

Kaksi moottorikelkkailijaa putosi jäihin tänään Maalahdessa. Kelkkailijoiden onni oli se, että lähellä olleet kalastajat näkivät onnettomuuden ja tulivat apuun.

Liikkuva hyötykäyttöasema helpottaa saaristolaisen arkea

Jäteyhtiö Stormossen kokeilee liikkuvaa hyötykäyttöasemaa. Mukana on muun muassa saaristokohteita. Ensimmäinen keräyskierros oli kesäkuussa ja seuraava on tulossa syyskuussa. Liikkuva hyötykäyttöasema ottaa vastaan muun muassa kaatopaikkajätettä, puujätettä, sähkö- ja elektroniikkaromua sekä vaarallista jätettä.

Maalahden Bergössä kadonnut veneilijä löytyi hukkuneena

Kaksi miestä oli lähtenyt avoveneellä liikkeelle Bredhällanilta Bergöstä keskiviikkona. Toinen miehistä löydettiin hyväkuntoisena torstaina.

Kadonnutta veneilijää etsitään Maalahden Bergössä

Kaksi miestä joutui keskiviikkona veden varaan kovassa merenkäynnissä. Heistä toinen löytyi torstaina hyväkuntoisena, mutta toista miestä ei ole vielä onnistuttu löytämään.

Lossi toi 50 vuotta sitten Bergön saarelle yhteyden muuhun maailmaan

Korsnäsin Bredkäretin ja Maalahteen kuuluvan Bergön saaren välillä liikkuva lossi on kuljettanut matkustajia jo puoli vuosisataa. Aikaisemmin välillä liikkunut laiva sai väistyä, kun välille saatiin kymmenisen henkilöautoa vetävä lossi. Lossin varassa oleva Bergö ei sovi kiireiselle.

Merivartiostolla edessä kiireinen viikonloppu

Juhannus on vesillä kesän vilkkain viikonloppu. Silloin viimeistään monet aloittavat veneilykautensa ja liikennettä vesillä riittää. Myös merivartiosto on ahkerasti liikkeellä juhannuksenakin.

Merikotkan pesäpuu kaadettu Bergössä

Poliisi tutkii tapausta, jossa Maalahden Bergöstä on löytynyt kaadettuna merikotkan pesäpuu. Merikotka on rauhoitettu lintu, ja sen tahallinen häiritseminen on kiellettyä. Lisäksi merikotkan säännöllisessä käytössä oleva pesäpuu on rauhoitettu.

Vauvabuumi vauhdittaa Maalahden kouluinvestointeja

Parin vuoden takainen vauvabuumi Maalahdessa vauhdittaa kunnan kouluinvestointeja. Tulevina vuosina Maalahdessa laajennetaan mm. Bergön ja Yttermalaxin kouluja, Solhagenin päiväkotia ja vammaisten palvelukoti Lyrania.

Vaasan eteläpuolella kaksi sähkökatkoa yhtenä päivänä

Yli 7 000 taloutta jäi maanantaina iltakuudelta jo toistamiseen ilman sähköä Vaasan Sundomissa, Maalahdessa ja Petolahdessa. Sähkökatko kesti lähes kaksi tuntia.

Saaristoasumisen toivotaan lisääntyvän

Saaristokunnat toivovat kesäasuntojen muuttamista vakituisiksi asunnoiksi. Pohjanmaan rannikkoseudulla vapaa-ajan asuntojen muuttaminen vakituisiksi asunnoiksi on kuitenkin ollut vielä varsin pientä.

Humalainen luisteli mönkijälllä

Mies suistui mönkijällä tieltä ja jäi ajoneuvon alle puristuksiin Maalahden Bergössä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kuljettaja oli vahvassa humalassa poliisipartion saapuessa paikalle.

Tekninen vika haittaa edelleen Bergön lossin kulkua

Lossiliikenne keskeytetiin perjantaina alkuillasta. Liikenne saatiin kuitenkin osittain käyntiin hieman ennen kello 22.

Bergön lossin kulku hidasta ainakin perjantaiaamuna

Jäätyminen haittaa lossiliikennettä Maalahden Bergössä todennäköisesti myös perjantaiaamuna. Lossi pysähtyi torstaina aamupäivällä teknisen vian takia mantereen puolelle.

Granön tuulivoimapuistosta ei yhtään huomautusta

Maalahden Bergön saarelle suunniteltu tuulivoimapuisto etenee. Hankkeen asemakaavaa koskenut osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli kuukauden esillä, eikä siitä jätetty yhtään huomautusta.

Merimetsojen tilastointiin halutaan parannusta

Merimetsojen määrä on viime vuodet ollut kasvamaan päin. Merenkurkussakin merimetsoja on useita satoja pareja, mutta määrä on pysynyt viime vuodet lähes samana. Todellista merimetsojen määrää on kuitenkin vaikea tietää.

Sinilevähavainnot ovat lisääntyneet

Sinilevää esiintyy nyt sekä järvissä että meressä. Havaintoja on tehty mm. Evijärvellä ja Mustasaaren Raippaluodossa. Sinileväesiintymät ovat kuitenkin paikoin vähäisiä.

Yöstä selvittiin puiden kaatumisilla

Kova tuuli on kaatanut yön aikana puita koko alueella. Pohjanmaan hätäkeskuksesta kerrotaan, että suurempia vahinkoja ei ole kuitenkaan sattunut. Ilman sähköä oltiin aamulla Lappajärvellä.

Pikkupoika loukkaantui juostuaan auton alle Bergössä

6-vuotias bergöläinen poika loukkaantui liikenneonnettomuudessa perjantaina Maalahdessa. Poika oli odotellut äitinsä kanssa mahdollisuutta ylittää Bredhällanintie. Autoja oli tullut molemmista suunnista, ja ensimmäisen auton mentyä ohi, poika oli juossut yllättäen ajoradalle.

Maalahden tuulivoimahankkeet etenevät

Maalahdessa on suunnitelmissa tuulivoimaloita mm. Granön ja Åminnen alueille. Nyt ryhdytään tarkempien suunnitelmien tekoon.

Bergön tuulivoimahankkeen sähkönsiirto selvitetään

Fortum Power and Heat Oy:n tuulivoimalahankkeen suunnitelmassa arvioidaan myös eri vaihtoehtoja siirtää voimaloiden sähkö Bergöstä 20 kilometrin päähän mantereelle. Fortum kaavailee saarelle enintään viittä tuulivoimalaa.

Fortumin tuulivoimahanke Maalahdessa etenee

Fortum aloittaa Bergön saarelle suunnitellun enintään viiden tuulivoimalaitoksen ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA). Fortum aloittaa tuulimittaukset joulukuun aikana, jolloin voimala-alueelle pystytetään väliaikainen mittausmasto.

JHL:n työnseisaus pysäyttää lauttaliikenteen

Esimerkiksi Bergössä asuvia koululaisia joudutaan kuljettamaan venekyydeillä koulusta kotiin. Työnseisaukseen osallistuu 200 pohjalaista.

Lääninhallitus toppuuttelee kiistaa Bergöstä

Lääninhallitus säilyttäisi Maalahden ja Korsnäsin rajat ennallaan. Maalahdella ja Korsnäsilla on kiistaa Bergön saaresta, jota ei lääninhallituksen mukaan pitäisi liittää Korsnäsin kuntaan.

Fortum to Build Wind Generators in Maalahti

The energy company Fortum plans to erect five wind-powered generators in the municipality of Maalahti in Ostrobothnia. The combined output of the wind farm is to be between 15 and 20 megawatts, which is the equivalent of the consumption of up to 2,700 homes with electric heating.

Fortum suunnittelee tuulivoimaloita Bergön saareen

Energiayhtiö Fortum on jo neuvotellut maanomistajien kanssa alueiden vuokraamisesta. Bergön saaren lounaisosaan Maalahden kunnassa rakennettaisiin viisi tuulivoimalaa parin vuoden kuluttua.