Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Janne Saarikiven kolumni: Etuoikeudet eivät näy päällepäin

Koska tunnen lihassani sekä menneet että tulevat heikkouteni, koen vaivaantuneisuutta, kun saan kuulla olevani etuoikeutettu, kirjoittaa Janne Saarikivi.

Asta Lepän kolumni: ”Hankalat tyypit” ovat kuolemassa sukupuuttoon

Kun liki jokainen pelkää työpaikkansa ja maineensa menetystä, ihmisen pitää riisua osa inhimillisyydestään ja olla edustava kaiken aikaa, kirjoittaa tietokirjailija Asta Leppä.

Miikka J. Lehtonen näki itsensä ruoskaa heiluttavana johtajana ja tajusi mokanneensa – Nyt hän kannustaa muita kertomaan epäonnistumisistaan

Me kaikki teemme joskus virheitä. Mokien tunnustaminen muille auttaa pärjäämään elämässä.

Asta Lepän kolumni: Kun ihminen on heikoilla, hänen pitäisi olla erityisen vahva apua saadakseen

Miksi sellainen ihminen, johon ei luoteta ja joka ei saa apua, luottaisi ja antaisi apua itsekään, pohtii tietokirjailija Asta Leppä.

Teinityttö vuodatti sielunsa paperille: "Mie annan Villelle miun sydämen, jos se sen huolii... Rakkaudella, Netta"

Moni kirjoittaa päiväkirjaa oikeasti muille. Netta Salonsaari halusi muiden kuulevan tarinansa, vaikka kirjoittaessaan päiväkirjaa hän ei olisi voinut koskaan kuvitella kenenkään lukevan niitä.

Entä jos iäkkään vanhempasi tai sairaan puolisosi kunto heikkenee? Nämä asiat sinun kannattaa ottaa huomioon etukäteen

Edunvalvontavaltakirjan tekeminen ei ole vaikeaa, mutta monelta se jää tekemättä. Syynä voi olla pelko.

Asta Lepän kolumni: Aktiivikansalainen aktivoituu

Nykyajan ihanneihmisen täytyy koko ajan puuhata pää punaisena jotakin, ihmettelee Asta Leppä. Keskustelu on päättynyt.

Joona Voutilainen pilasi tehottoman SaiPan juhlaillan

Pelicans-vahti Joona Voutilainen varasti show'n SaiPan juhlaottelussa.

Packalén palaa häkkiin todennäköisesti maaliskuussa Lontoossa: "UFC:ssä eläkkeelle asti"

Teemu Packalén lupaa ottelevansa UFC:ssä koko loppu-uransa. Seuraavan kerran hän on häkissä todennäköisesti 18. maaliskuuta.

Tärinä saattaa purkaa traumoja – "Monissa muissa kulttuureissa ymmärretään tärinän rentouttava vaikutus"

Täriseminen koetaan toisinaan heikkoudeksi. TRE-kouluttajan mukaan kuitenkin tärinää voi käyttää stressin purkamiseen ja rentoutukseen.

Soini Syyriasta: Kansainvälisen yhteisön heikkous moraalisesti typerryttävää

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mielestä tappaminen pitää saada loppumaan ja humanitaarinen apu Aleppoon liikkeelle.

Nordean pääanalyytikko stressitestistä: Pankkikriisiä ei tarvitse pelätä, mutta heikkouksia on edelleen

Eurooppalaisten pankkien kyky sopeutua talouden häiriötilanteisiin on parantunut. Nordean pääanalyytikon mukaan pankkisektorin tervehdyttämisessä kuitenkin riittää vielä töitä.

Ensikertalainen Bäck upeasti EM-pituuskisan viides – silti jäi hampaankoloon

Kristian Bäck jäi vain kaksi senttiä pronssimitalista uransa ensimmäisissä EM-kisoissa, mikä aiheutti ristiriitaisia tuntemuksia heti kisan jälkeen.

Asiantuntija: Suomessa vakoillaan erityisesti innovaatioita

Vakoiluhyökkäysten räätälöiminen ja ennakkotietojen hankinta vaikeuttavat vakoilun torjuntaa. Kansainvälisen tutkimuksen mukaan yrityksen tietoverkkoon tunkeutunut vakoilija saatetaan havaita vasta puolen vuoden kohdalla.

Näkökulma: Urheiluherrat pitävät huolta toisistaan

Ministeriön korkea virkamies puuttuu tarkastukseen, jossa perataan hänen ystävänsä johtaman järjestön rahankäyttöä. Hän yrittää usuttaa alaisiaan etsimään tarkastajan työstä heikkouksia. Oudointa on, että urheiluvaikuttajat eivät näytä itse tunnistavan, milloin he liikkuvat heikoilla jäillä, kirjoittaa ajankohtais- ja featuretoimituksen toimittaja Salla Vuorikoski.

Lähihoitajaksi valmistuva MM-pronssimitalisti hankkiutuu eroon heikkouksistaan Kiinassa

Elina Gustafssonin kevät on täynnä juhlaa. Lähihoitajaksi valmistuva nyrkkeilyn tuore MM-pronssimitalisti ehtii nauttia huumasta vain hetken. Viikonloppuna alkaa jo kova treeni Kiinassa. Mielessä on nyt mitalin kirkastaminen.

Mikä siinä on niin vaikeaa? Valtiojohtajien anteeksipyynnöt ovat harvinaisia

Presidentti Barack Obama vierailee perjantaina Hiroshimassa, ensimmäisenä Yhdysvaltain presidenttinä. Obama ei aio pyytää anteeksi vuoden 1945 atomipommeja. Valtiojohtajien anteeksipyynnöt toisille valtioille ovat yleistyneet kylmän sodan päättymisen jälkeen, mutta edelleen niitä esitetään kitsaasti.

Popularity poll suggests voters turned off by NCP 'arrogance'

The National Coalition Party has taken a sharp hit in the popularity rankings, according to a new poll commissioned by Yle. The survey claims voters reserve particular bad feeling towards the party's leader, Alexander Stubb.

Puolueiden uusi imagotutkimus: katso eri puolueiden vahvuudet ja heikkoudet

Toisen puolueen mielikuvallinen vahvuus voi olla toisen heikkous. Tämä selviää puolueiden omaan käyttöön tekemästä imagotutkimuksesta, johon Yle Uutiset on tutustunut.

"Heikkous on ihmisen arvokkain ominaisuus, koska se vie rakkauden ääreen"

Rakkaus on mysteeri ja selittämätön, eikä sitä voi ymmärtää. Rakkautta ei voi hallita, eikä sitä voi ansaita, mutta siitä huolimatta me voimme sen kokea, sanoo terapeutti Tommy Hellsten.

Rinne ryösti uskomattomalla torjunnalla Donskoin: ”Mukavaa, että se tuli Jonea vastaan”

Pekka Rinne oli omalla uskomattomalla tasollaan sunnuntaina San Josessa. Makein torjunta tuli naapurikaupungin Joonas Donskoita vastaan.

Puusilmästä pääsee eroon – 7 tapaa kehittää peliälyä

Mistä pelikäsitys koostuu ja miten omaansa voi parantaa? Salibandyjoukkue EräViikinkien valmentaja Jyri Korsmanin mukaan pelisilmäänsä voi terävöittää, ja juuri tämä tehtävä on valmennustyön keskiössä.

Vasemmiston valinta: Arkipolitiikan osaaja, nouseva älykkö vai juureva duunari?

Vasemmistoliitto valitsee kesäkuussa uuden puheenjohtajan, kun puoluetta seitsemän vuotta luotsannut Paavo Arhinmäki vetäytyy tehtävästä. Ensin puheenjohtajasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys. Yle Uutiset esittelee kolmen kisaan ilmoittautuneen ehdokkaan vahvuudet ja heikkoudet.

Älypuhelin preppaa jo kymmeniä tuhansia abeja – suomalaisfirman tähtäimessä seuraavaksi Kiina ja Saksa

Kevään kirjoituksiin valmistautuvista abeista yhä useampi harjoittelee kieliä älypuhelimellaan. Puhelin voi syrjäyttää tabletit ja pöytäkoneet kokonaan jo muutamassa vuodessa.

Tuomioja: Venäjän hybridisotaan viittaavat toimet eivät kohdistu erityisesti Suomeen

Venäjä kohdistaa arvaamattomia toimiaan kaikkiin maihin, eikä ole merkkejä siitä, että toimet olisivat nimenomaan Suomeen kohdistuvia, toteaa entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.). Tuomioja vieraili A-studiossa keskustelemassa hybridisodankäynnistä.

Packalén palaa tappion jälkeen UFC:hen toisenlaiset kepposet mielessään

Uran ensimmäinen tappio sisuunnutti Teemu Packalénin, joka on kehittänyt vaikean hetken jälkeen taitojaan niin häkissä kuin päänsä sisällä.

Mitä peliä Venäjä oikein pelaa? – katso video

Länsi ei ole pystynyt estämään Venäjän voimannäyttöjä maailmalla. Venäjä onkin käyttänyt lännen heikkoutta hyväkseen sotaretkillään Ukrainassa ja Syyriassa.

Hevonen voi osoittaa ratsastajan henkiset ongelmat

Ratsastaminen perustuu luottamukseen hevosen ja ratsastajan välillä. Mahdotonta harrastuksesta tekevät ihmisen muutoshaluttomuus ja eläimen kaltoinkohtelu.

Psychologist: “Our culture produces traumatized men”

A man loses his job. Or his wife leaves him. He can’t talk to anyone about it; other men would just think he is a loser. His self-esteem is crushed and his shame burns just below the surface. How can he cope if he can't express his feelings?

Kemin keskusta ja tapahtumat saavat kiitosta – liikkeet ja palvelut moitteita

Kemin kaupungin keskustaa käsittelevässä kyselyssä ilmeni, että kemiläiset kokevat keskustan vahvuuksina etenkin laadukkaat tapahtumat ja viihtyisän sekä siistin ympäristön. Kiitoksen määrä yllätti jopa kyselyn tekijän.

Uusperheessä elämistä saatetaan pienellä paikkakunnalla piilotella – taustalla häpeää ja leimautumisen pelkoa

Uusperheet eivät ole uusi ilmiö, mutta ainakaan pienillä paikkakunnilla sellaisessa elämistä ei välttämättä haluta tuoda julkisesti tiedoksi. Uusperheelliset voivat jopa kokea joutuvansa kohdelluksi vähempiarvoisina kuin ydinperheessä elävät.

Veikkausliigaan karsivalla PK-35:lla on "hyvä boogie"

PK-35 Vantaa haluaa nousta ensi kaudeksi Veikkausliigaan. Vantaalaisjoukkue on ladannut akkujaan reilun viikon ajan karsintaotteluita varten. PK-35 Vantaan valmentaja Ilir Zeneli uskoo joukkueen olevan valmis taistelemaan sarjanoususta.

"On koko ajan ahdistava ja syyllinen olo" – Näistä merkeistä tunnistat liiallisen treenaamisen

Syksyn tullen voi iskeä halu päästä eroon kesäkiloista tai saada itsensä huippukuntoon. Joskus harjoittelu voi kääntyä itseään vastaan, riistäytyä käsistä tai muuttua epäterveeksi. Milloin treenaaminen menee yli tai jopa pakkomielteiseksi? Urheilulääkäri Pippa Laukka ja urheilupsykologi Satu Kaski vastaavat.

Kolmiloikan mestari kannustaa lapsia urheilemaan: "Paremman elämän toivossa"

Kolmiloikan MM-kultaa juhlinut Caterine Ibargue on kotimaassaan Kolumbiassa todellinen supertähti ja nauttii suurta arvostusta.

SDP:n kansanedustaja myöntää: "Puolueen tavoitteet eivät ole kirkastuneet meille eikä kansalle"

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Anneli Kiljunen uskoo, että kansa haluaisi SDP:ltä selkeän vastauksen siitä, miten esimerkiksi työllistyminen hoidetaan. Nyt SDP:n tavoitteet eivät Kiljusen mukaan ole kirkastunut edes sdp:läisille.

Unohtelu voi olla hyödyllistä: "Vapauttaa aivoja turhasta kuormasta"

Unohtelu ja unohtaminen voivat olla hyvinkin tervetulleita ihmisen psyykelle. Psykologi Sami Salmisen mukaan terve mieli kaipaa unohtelua, sillä se vapauttaa aivoja turhasta kuormasta.

Brittiaituri kävi lähellä itsemurhaa

Brittiaituri Jack Green kärsi syvästä masennuksesta ja hautoi jopa itsemurhaa, mutta on selviytynyt vaikeuksistaan ja palannut kisaradoille.

Avaimet aina hukassa? Kartan luku mahdoton tehtävä? – Kyse voi olla hahmotushäiriöstä

Eriasteiset hahmottamisen vaikeudet tekevät arjesta selviytymistaistelua. Hahmotushäiriöstä kärsivä saattaa eksyä toistamiseen esimerkiksi parkkihalliin, kun ei hahmota mistä on tullut ja minne kuuluu mennä. Moni saa otsaansa tyhmän tai laiskan leiman.

Teräväinen yrittää päästä rytmiin: "Ei sinne voi lähteä nukkumaan"

Chicagon päävalmentajan sekava peluutus vaikeuttaa ajoittain pelaajien pääsemistä rytmiin. Teräväinen myöntää, että tuntuma on ajoittain haussa.

"On onnekasta olla Jan Zeleznyn valmennuksessa"

Petr Frydrychin mielestä Jan Zeleznyn kokemus heittäjänä on antanut maailmanennätyksen haltijalle uskomattomat valmiudet valmentajaksi.

Pika-aitojen olympiavoittaja kertoo pitkäaikaisen menestyksen salaisuuden

Dawn Harper-Nelsonin saavutuksista puuttuu vielä MM-kulta. Hänen parhaat saavutuksensa ovat olympiakullan ja hopean lisäksi pronssi ja kaksi finaalipaikkaa MM-kisoissa. Pekingin MM-kisoissa voittoa hän ei silti kerro tavoitteekseen.

Kangas: Oman tyttären valmentaminen on ollut haasteellista

Oman tyttären valmentaminen on erilaista kuin Tero Pitkämäen valmentaminen.

"Ahkera ja liiankin tunnollinen" – Ethän sorru näihin mokiin työhaastattelussa?

Äkkiseltään hyvältä tuntuvat vastaukset voivat haastattelijan korvissa kuulostaa kamalalta. Onneksi useimmat virheet on helppo välttää.

Barkov ihmetteli ilmiömäistä maaliaan: "Kerran elämässä"

Aleksander Barkov ohjasi upeasti Suomen kolmannen maalin 3-0-voitossa Tanskasta.

Jari Korkki: Ylipäällikkö Rokka ilmoittautui

Tasavallan presidentti teki valtiopäivien avajaisissa täysin selväksi, että hän on valmis tukemaan uutta hallitusta, tulipa siitä minkävärinen hyvänsä, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

President Niinistö to next government: If you need help, I'm your man

Speaking at the opening of parliament, President Niinistö offered his support to the likely head of the next government Juha Sipilä to get Finland's economy back on track. He also cautioned against sticking too closely to any agreed government programme.

Jatkuva aliarviointi innostaa Eremenkoa – näyttöhaluja uhkuva Jaro tähtää korkealle

Pietarsaaren Jaro lähtee korkein odotuksin Veikkausliigaan. Kauden tavoitteena on päästä pelaamaan Euroopan kentille. Päävalmentaja Alexei Eremenko nimeää joukkueen heikkoudeksi sen myöhäisen kasaamisen. Jaron kokoonpano on myös muuttunut rajusti.

Sosiaalipsykologin vinkki: "Politiikassa herkkyys on heikkoutta, hanki henkiset luotiliivit"

Politiikassa toimiminen vaatii paljon. Ainakin hyviä hermoja, monipuolista kiinnostusta asioihin ja rutkasti aikaa, sanoo sosiaalipsykologi Kaarina Mönkkönen Itä-Suomen yliopistosta.

Heikki Talvitie: Venäjä ja Putin haluavat pitää aloitteen käsissään

Putin ei ollut poissa julkisuudesta heikkouttaan, korostaa entinen suurlähettiläs Heikki Talvitie.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle