Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tarjouskilpailu Ranta-Kartanon pysäköintitalon suunnittelusta ja rakentamisesta pian käyntiin

Lahden kaupunki rakennuttaa keskustaan uuden pysäköintilaitoksen, joka palvelee myös Ranta-Kartanon uusiin taloihin tulevia asukkaita. Tavoitteena on, että pohjatöitä päästään tekemään loppukeväästä 2022.

Sairaanhoitopiirin alijäämän kattaminen maakaupoilla ei ehkä onnistu alun perin suunnitellussa laajuudessa

Ajatus on ollut, että sairaaloiden sijaintikunnat ostaisivat piiriltä maata ja näin kattaisivat sen alijäämän.

Uusi asuinalue rakennettiin rantamaisemiin, mutta vain puolelle on autopaikka – ekoteko vai huonoa suunnittelua?

Pirkkalan Soljaan ei kutsuta vieraita kylään: 1500 asukkaan lähiössä autopaikkoja on vain puolelle ja vieraspaikkoja 40. Kunnasta muistutetaan, että alueelle kulkee hyvin julkiset liikenneyhteydet.

Lappeenrannan sisäliikuntahallin tarkat kustannukset tiedetään lokakuussa

Toistaiseksi kustannuksista puuttuvat hallin piha- ja ympäristötyöt, katuliittymät, tekonurmen siirto sekä yleisesti nousseet rakennuskustannukset.

Oulun Sanginjoen luonnonsuojelualueen parkkipaikan rakentaminen alkaa tällä viikolla

Metsähallitus rakentaa pysäköintialueen Loppulan tilan viereen, Korpiseläntien varteen. Tilaa tulee noin 35 autolle ja linja-autolle.

Forssa harkitsee matkaparkkia nyt myös Mäkilammen alueelle

Forssa on päättänyt jo aiemmin selvittää, voisiko kaupunki perustaa asuntovaunujen pysäköintialueen Loimijokirantaan Prisman kauppakeskuksen lähelle.

Oletko noussut auton kyytiin, vaikka tiesit ettei kuski ole selvinpäin? Teemme aiheesta juttua

Tässä jutussa voit kertoa omia kokemuksia, mikäli olet lähtenyt päihtyneen kyytiin. Tietoja käytetään journalististen sisältöjen tekemiseen ja niitä käsittelevät vain näiden sisältöjen tekijät.

Sammonkaaren rakennustyöt alkavat Kajaanissa – vanhalla linja-autoasemalla ollut parkkialue ei ole enää käytössä

Työmaa-alue on aidattu, sillä alue on varattu suurelta osin vain työmaan käyttöön. Alueen ulkopuolelle jää vielä muutama kymmenen pysäköintipaikkaa taksikopin puoleiselle reunalle.

Turun Parkinkentälle asuintaloja ja Kupittaalle uusi tekojää

Rakennusten väliin jäävä katuaukio, Parkinportti, mahdollistaa tuomiokirkkonäkymän säilymisen Aninkaistenkadun suunnasta.

Kuopion toriparkissa kävijäennätys heinäkuussa

Kuopion toriparkissa pysäköitiin heinäkuussa yli 71 000 kertaa. Koronavuosi riepotteli rajusti myös pysäköintialaa. Toriparkissa kävijämäärä laski viime vuonna neljänneksellä edellisvuodesta.

Tutkimus: melkein puolet suomalaisista autoilijoista välttelee taskuparkkiin ajamista – katso, kuinka ammattilainen hoitaa homman

Taskuparkkeeraus on myrkkyä isolle osalle suomalaisista autoilijoista. Liki puolet hakee ennemmin väljemmän pysäköintipaikan kuin yrittää pysäköidä kadunvarressa kahden auton väliin. Taskuparkin arastelussa on myös maantieteellisiä eroja.

Sadat parkkipaikat muuttuivat ilmaisiksi ja yrittäjät odottivat asiakkaiden virtaa – toisin kävi: "Ihana ajatus, mutta ei siitä kukaan tiennyt"

Yrittäjien koronakurimusta yritettiin helpottaa ilmaisella keskustapysäköinnillä monessa kaupungissa. Kokeilua ei kuitenkaan jatketa, koska ilmainen pysäköinti kävi liikaa kaupunkien kukkaroille.

Niiralan montun vierestä poistuu kadunvarsipaikkoja syksyksi – Hannes Kolehmaisen katu avataan vesijohtojen uusimista varten

Entisen Niiralan uimahallin kohdalla olevat kadunvarren pysäköintipaikat poistuvat käytöstä tällä viikolla alkavan työmaan vuoksi. Liikennejärjestelyjä tehdään töiden etenemisen mukaan. Korvaava reitti kulkee Suokadun kautta.

Ulkoilijoiden suosima Torronsuon kansallispuisto saa viimein lisää pysäköintitilaa

Uudelle parkkipaikalle mahtuu noin sata henkilöautoa ja muutama linja-auto. Autopaikkojen lisäksi alueelle rakennetaan käymälä ja yhteys puiston reitistöihin.

Riisitunturin kansallispuiston lähtöpisteelle johtava tie suljetaan viikoksi

Tien kunnostamisen aikana lähtöpisteelle pääsee vain kävellen.

Forssaan suunnitellaan matkaparkkia

Matkailuajoneuvoille varustettaisiin parkkialue ja matkustajien yöpymismahdollisuus Loimijokirantaan. Jatkossa Forssa saattaa perustaa alueen matkailuautomatkailijoita varten myös muualle. Tehty valtuustoaloite on toivonut pysäköintipaikkaa Mäkilammille.

Poliisi: Mies varasti auton, jonka sisällä oli pieni lapsi Varkaudessa

Kaupan pysäköintialueella käynnissä ollut auto varastettiin Varkaudessa. Auton sisällä oli alle 5-vuotias lapsi. Poliisi löysi vahingoittumattoman lapsen ja auton noin 40 minuutin kuluttua varkaudesta.

Katalysaattorivarkaudet Tykkimäen pysäköintialueella jatkuvat – viikonloppuna jo neljäs varkaus samalla paikalla

Katalysaattorivarkaudet ovat valtakunnallinen nouseva ilmiö. Kaakossa varkauksia on jo nyt tehty enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Poliisi kehottaa autolla kulkevia tarkkaavaisuuteen.

Autojen katalysaattorit kiinnostavat varkaita – Kaakkois-Suomessa tänä vuonna noin 30 varkaustapausta, joista viisi heinäkuussa

Viime viikolla Kouvolassa varastettiin katalysaattoreita Tykkimäen huvipuiston parkkipaikalta ja Sairaalanmäeltä. Myös Luumäellä varastettiin katalysaattori. Varkaat myyvät katalysaattoreita eteen päin.

Kuhasalon virkistysalueen parannustyöt jatkuvat – pysäköintialueen laajennus alkaa

Pysäköintialueen rakennustyöt aloitetaan elokuun alussa, josta lähtien nykyisen pääasiallisen pysäköintialueen käyttö on kielletty. Virkistysreittien ja pysäköintialueen on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Huoltoaseman parkkipaikalla Varkaudessa räjähti kuorma-auton rengas, Leppävirralla paloi tynnyrisauna

Puutavarakuorma-auto syttyi tuleen varhain lauantaiaamuna ABC-huoltoaseman parkkipaikalla Varkaudessa. Yksi kuorma-auton rengas räjähti palon vaikutuksesta ja räjähdyksen ääni kuului jopa 500 metrin päähän, pelastuslaitos arvioi.

Niiralankatua parannetaan Kotkankallion luolaston edustalla Kuopiossa – väliaikaiset liikennejärjestelyt käyttöön

Niiralankadun liikennejärjestelyjä parannetaan Kotkankallion luolaston kohdalla. Siinä kevyt liikenne ja luolaston parkkiin ajava autoliikenne ovat olleet törmäyskurssilla. Tulevaisuudessa Niiralankadun parannus jatkuu luolastolta Savilahden suuntaan.

Kuopion rautatieaseman viereinen pysäköintialue suljetaan – kerrostalon rakentaminen kadunkulmaukseen alkaa

Kuopion rautatieaseman länsipuolella oleva pysäköintialue suljetaan huomisesta alkaen. Asemakadun ja Puijonkadun kulmauksessa käynnistyy 8-kerroksisen kerrostalon rakentaminen. Uuden asuntoyhtiön on tarkoitus valmistua vuoden 2023 alussa.

Tammelan uuden jalkapallostadionin rakennustyöt alkavat – luvassa muutoksia liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin

Rakennustyöt alkoivat alueen aitauksella sekä työmaatilojen rakentamisella. Heinäkuussa alkavat maanrakennustyöt. Uuden stadionin on määrä valmistua vuoden 2023 marraskuussa.

Turun Kupittaalle uusi pysäköintilaitos – parkkipaikkoja jopa tuhannelle autolle

Uuden pysäköintilaitoksen rakentaminen aloitetaan jo tänä kesänä ja se valmistuu arvion mukaan vuoden 2023 keväällä.

Kolin parkkipaikkapula jatkuu – uuden pysäköintialueen rakentaminen viivästyy valitusten takia

Lieksan kaupunki ja Metsähallitus olivat suunnitelleet uutta pysäköintialuetta Ylä-Kolille. Hankkeesta on jätetty valitus Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Käsittelyaikojen takia pysäköintialueen rakentaminen viivästyy.

Vaasanpuistikon alle suunnitellaan yli 600 auton pysäköintipaikkaa, nyt halutaan kuulla asukkaiden mielipiteitä

Toriparkin laajennushankkeen tavoitteena on 600-800 uuden pysäköintipaikan rakentaminen. Laajennuksen asemakaava käynnistyi osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla vuoden alkupuolella.

Rovaniemellä Rovakadulla käynnistyy kaukolämpö- ja sähköverkkojen rakentaminen – luvassa lämmönkeskeytyksiä vaikutusalueen asiakkaille

Työt pyritään tekemään valmiiksi nopeasti, jotta niistä aiheutuvat haitat jäävät mahdollisimman vähäisiksi ja kestoltaan lyhyiksi.

Oulun Hietasaaressa Wellamontien palstaviljely peruttiin viime tingassa kaupungin tietokatkoksen vuoksi – viljelijöille tiedottaminen ontui

Hietasaari I:n palstaviljelijät eivät pääsekään alueelle kesäksi tekemistään varauksista huolimatta. Oulun kaupunki perui viljelmät yhtäkkiä tietöiden vuoksi, ja lisäksi tieto saavutti osan viljelijöistä puolen viikon viiveellä. Viljelykesän piti olla viimeisiä.

Kolin uusi pysäköintialue vastatuulessa – Ylä-Kolintien asukkaat vaativat toimenpideluvan kumoamista

Lieksan kaupungin lupajaosto vastaanotti pysäköintialueen naapurikiinteistöjen omistajilta oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan toimenpidelupapäätöksen kumoamista ja lupahakemuksen hylkäämistä.

Poliisi: Sastamalan kolarissa kuolleet nuoret olivat tulossa Tampereelle kokoontumisajoihin

Poliisi muistuttaa, että kokoontumisajojen aikaan pääteillä liikenne on vilkasta. Varsinkin silloin kovat ylinopeudet ja muu vaarallinen ajokäyttäytyminen saattavat johtaa todella vakaviin seurauksiin, poliisi varoittaa.

Liikenne vaikeutuu OYSin ympäristössä kaukolämpötöiden vuoksi – parkkipaikkoja ja pyörätelineitä väliaikaisesti vähemmän

Autotiet säilyvät töiden ajan käytössä normaalisti, mutta osa Avohoitotalon ja Medipoliksen välisistä autopaikoista on pois käytöstä. Saattoliikenne sairaalan sisäänkäyntien edustalle on mahdollista töiden ajan.

Kouvolan kaupungintaloa remontoidaan yli miljoonalla eurolla – tiloihin muuttaa lisää henkilöstöä

Kaupungintalolle tehdään tilat kaupungin henkilöstölle, joka työskentelee nykyisin Tekniikka- ja ympäristötalolla Kuusankoskella.

Uusi parkkipaikka ei ehdi valmistua Kolin kesäruuhkaan

Viime kesänä koronarajoitukset toivat niin suuren matkailijamäärän Lieksan Kolille, että jo vuosia vaivannut pysäköintiongelma paisui kestämättömäksi. Uutta parkkialuetta aletaan pian rakentaa, mutta se ei helpota tilannetta vielä tänä kesänä.

Oulun Raksilan alueen suunnitelma yliopiston kampuksesta ja marketeista liikennejärjestelyineen esiteltiin

Kauppojen ja keskustakampuksen liikennettä varten rakennetaan noin 900 parkkipaikkaa maanalaiseen pysäköintihalliin.

Maksullinen kadunvarsipysäköinti alkaa kolmella alueella Espoossa

Kaupunki alkaa kerätä maksuja Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa ensi kuussa.

Lahden kaupunki ottaa harteilleen Ranta-Kartanon pysäköintitalon rakentamisen

Kaupunki kiirehtii hanketta, sillä Ranta-Kartanon uusille asuinkortteleille pitää saada autopaikat.

Seinäjoen Ideaparkin parkkipaikalla kielletään oleskelu aukioloaikojen ulkopuolella

Seinäjoen Ideaparkin pysäköintialueella on kokoontunut paljon väkeä iltaisin ja öisin, eikä häiröiltä ole vältytty.

Talven hiekat poistetaan Kuopion keskustasta sunnuntaina

Kaduilla on pysäköintikieltoja. Kieltoalueelle jätetyt autot siirretään sivummalle.

Torronsuon kansallispuiston parkkipula on ongelma Metsähallitukselle – lisämaan hankinnasta neuvotellaan parhaillaan

Kansallispuiston ohi kulkevan maantien varressa on usein erittäin pitkiä autojonoja, kun varsinainen parkkipaikka ei riitä.

Neuvottelut Kokkolan rautatieaseman alueen uudistamiseksi loppusuoralla

Neuvotteluita on käyty alikulun rakentamiseksi asemalta kakkos- ja kolmosraiteille aina Kosilan puolelle saakka sekä Vaasansillan puoleisen pysäköintialueen hankkimisesta kaupungin omistukseen.

Kotka ryhtyy siivoamaan Kuusisen satamaa – samalla alueelle lisätään parkkipaikkoja

Kaupungin tavoitteena on, että pysäköintipaikkoja saataisiin lisättyä alueen siivouksen ja muiden järjestelyjen kautta.

Kuopion keskustan massiiviset hiekanpoistotalkoot alkavat ensi viikolla, jos sää sallii

Kuopion kaupunki kehottaa välttämään keskustassa liikennöintiä puhdistustöiden aikana.

Turku vuokraa taas parkkipaikkoja yritystoiminnan käyttöön

Parklet-toimintaa kokeiltiin viime kesänä Turussa neljässä kohteessa.

Katutyöt hankaloittavat liikkumista Päijät-Hämeen keskussairaalan alueella

Linja-autoliikenteen vuoroihin ei tule muutoksia, mutta pysäkkejä siirretään joitakin kymmeniä metrejä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle