Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

VR etsii kasvua panostamalla kaluston kunnossapitoon – uusi Pieksämäelle noussut tehdas korjaa jatkossa myös naapurimaiden vetureita

VR-Yhtymä hakee liikevaihdon kasvua ja kannattavuutta satsaamalla kaluston kunnossapitoon. Jatkossa yritys pyrkii voittamaan kilpailutuksia muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Urpolan uuden koulun urakoitsija valittiin – hinta nousemassa miljoonalla

Mikkelin eteläisen alueen uuden koulun hinnaksi on muodostumassa 29,5 miljoonaa euroa irtaimistoineen. Asia vaatii vielä valtuuston hyväksynnän. Kaupunki avaa koulun nimestä nimikilpailun.

Pieksämäellä kaavaillaan keskusliikenneaseman korjauttamista

Alustavien suunnitelmien mukaan töiden olisi määrä valmistua kesällä 2023.

Puolet ensimmäistä oman alan työpaikkaa etsivistä odottaa vähintään 3  000 euron kuukausipalkkaa

Kymmenen vuoden työuran jälkeen palkan kuukausiansioiden odotetaan yleisesti kohoavan yli 5 000 euroon. Palkankorotuksiin kohdistuu myös paljon odotuksia. Kyselyn mukaan vajaat puolet vastaajista odottaa vuosittaista palkankorotusta.

Närpiössä uuden yhdystien rakennustyöt etenevät

Skarpängenintie yhdistää Närpiöntien ja Kristiinankaupungintien. Varsinaninen urakka kilpailutetaan ja alkaa ensi vuonna.

Yritys tarjosi lähes 10 kertaa sovittua kalliimpaa koulukuvapakettia vanhemmille – Kaupunki syyttää harhaanjohtavasta markkinoinnista

Kuvaverkko Oy:n mukaan yritys ja Espoon kaupunki ovat tulkinneet tekemäänsä sopimusta eri tavalla. Yritys oli tarjonnut verkkosivuillaan koulu- ja päiväkotikuvia tilaaville yli 40 euron kuvapakettia ensimmäisenä vaihtoehtona edullisemman paketin sijaan.

Kempeleen löytöeläinpalvelut siirtyvät Ouluun, vaikka paikkakunnalla on jo pitkään toiminut löytöeläinsuoja – syynä on alueisiin jaettu kilpailutus Oulun seudulla

Kempeleen Lemmikkihoitola Vierashuoneen yrittäjä menetti kilpailutuksessa oman alueensa eläinten vastaanoton. Ympäristöjohtajan mukaan alueiden kilpailutus erikseen on vakiintunut käytäntö, ja laadun lisäksi ratkaisee hinta.

Oulu luopuu kaupunkipyöräsuunnitelmistaan ainakin toistaiseksi ja keskeyttää kilpailutuksen 600 pyörän järjestelmästä

Poliittista vääntöä Oulussa aiheuttanut kaupunkipyörähankinta on laitettu jäihin. Yhdyskuntalautakunnalle esitettiin tiistaina kilpailutuksen jatkamista, mutta se päätettiin keskeyttää äänin 8-5. Valtuusto voi päättää uudesta kilpailutuksesta.

Perunan tuottajahinnan lasku alkusyksystä herättää huolta viljelijöissä – samaan aikaan tuotantokustannukset ovat aiempaa korkeampia

Tuottajahinnat laskivat selvästi elokuussa, MTK:sta kerrotaan. Tämä on aiheuttanut huolta viljelijöissä kustannusten noustessa samaan aikaan: varsinkin energian ja lannoitteiden hinta on edellisvuoteen verrattuna korkeampi.

Vantaa ei vieläkään päättänyt siivous- ja ateriapalveluidensa tulevaisuudesta – Vantista tehdään uusi selvitys

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen on huolestunut työntekijöiden säilymisestä, sillä uusi selvitys vie aikaa ja luo epävarmuutta työntekijöille. Viljanen vakuuttaa, että työpaikat turvataan kaikissa mahdollisissa vaihtoehdoissa.

Tammelan yhtenäiskouluhankkeen kustannukset kivunneet

Suunnitteilla olevan uuden yhtenäiskoulun hintalappu kasvaa kasvamistaan. Viime kesän laskelmien mukaan rakentaminen maksaisi 14 miljoonaa euroa.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen yt-neuvottelut päättyivät – irtisanomisilta ei tulla välttymään

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy hävisi kilpailutuksen sote-yhtymän ruokahuollosta. Työntekijöille etsitään töitä nykyisen työnantajan muista yksiköistä ja uudelta palveluntarjoajalta, mutta irtisanomisilta ei vältytä.

Ratamoottoripyöräilyn kansainvälinen MotoGP -osakilpailu ajetaan Iitissä heinäkuussa 2022 – ensi vuoden alustava kilpailukalenteri julki

MM-sarjan järjestämisoikeudet omistava Dorna Sports on julkistanut ensi vuoden alustavan kilpailukalenterin. Lopullinen kilpailukalenteri vahvistetaan loppuvuodesta.

Soiten tietojärjestelmät taipuvat pienellä viilauksella uuden hyvinvointialueen tarpeisiin

Moneen muuhun sairaanhoitopiiriin verrattuna, Soite pääsee helpolla sosiaali- ja terveyspalveluiden tietojärjestelmien integroinnissa, työ on jo pääosin tehty.

Sama firma suunnitteli, rakennutti ja valvoi isoa rakennustyömaata, jonka hinta lähes tuplaantui: “Konsultti leikkii muiden rahoilla", sanoo urakoitsija

Mikkelin kaupunki ei palkannut jätevedenpuhdistamon miljoonahankkeeseen omaa projektipäällikköä, vaan jätti työmaan Rambollin konsulttien käsiin. Kustannukset karkasivat ja pääurakoitsija veti kaupungin oikeuteen urakan laittomasta purkamisesta.

Turku keskeyttää Tiedepuiston kansi -hankkeen kilpailutuksen tarjouspyynnössä olleen virheen vuoksi

Turun kaupunginhallitukselle ehdotetaan tiistaina, että hankintamenettely keskeytetään. Päätöksen jälkeen kilpailutus käynnistetään uudestaan.

Virhetulkkaukset oikeudessa lisääntyvät huolestuttavasti – yksi moka saattaa olla kohtalokas: "Tervehdys voi tarkoittaa, että mene helvettiin"

Oikeustulkkauksen ongelmat vaarantavat tulkkausta tarvitsevien henkilöiden oikeusturvan. Tuomioistuimet, asianajajat ja monet oikeustulkit ovat huolissaan tilanteesta, jossa istuntoihin saattaa päätyä tulkkeja ilman tehtävässä tarvittavaa osaamista. 

Kaupunkipyörät lähtevät Turusta tänään – kaupunki aloittaa neuvottelut uusista pyöristä tanskalaisen yrityksen kanssa

Turun kaupunkipyörät, eli föllärit toimitti tähän asti puolalainen Nextbike. Sen tarjoamaan järjestelmään ei kuitenkaan oltu tyytyväisiä, joten kaupunki päätti kilpailuttaa kaupunkipyörät uudelleen.

Uuden potilastietojärjestelmän hankinnan valmistelu on maksanut kuntayhtymä Essotelle reilut 3 miljoonaa euroa – hanketta vastustetaan laajasti Keski-Suomessa

Kuntayhtymä Essote ja Siun Sote ovat jo hyväksyneet hankinnan ja Vaasa on siirtänyt päätöksentekoaan marraskuulle. Jos hanke kaatuu Keski-Suomessa, neljän sairaanhoitopiirin yhteistä potliastietojärjestelmähanketta ei toteuteta myöskään muuallakaan.

Turun kaupunkipyörät Föllärit poistuvat katukuvasta ensi viikolla – uusien kaupunkipyörien hankinta työn alla

Föllärit otettiin käyttöön Turussa vappuna vuonna 2018 ja pyörät olivat käytössä ympäri vuoden.

Nokian hyvinvointikeskuksesta uhkaa tulla puolen miljoonan lisälasku kilpailutuksen puutteiden takia

Skanska rakentaa sote-palvelujen uutta keskuspaikkaa. Kilpailun hävinnyt Peab valitti markkinaoikeuteen, kaupunki puolestaan sen päätöksestä KHO:en.

Tampereella kotihoidon asiakkaita jäi hoitamatta, kun palveluntarjoaja vaihtui – uusi toimija: "Koko prosessissa meni monta asiaa pieleen"

Kun uusi palveluntuottaja aloitti toimintansa syyskuun alussa, kotikäyntejä jäi välistä ja hoitajilla ei ollut saatavilla kaikkea tietoa asiakkaista. Kaupunki ja uusi toimija pahoittelevat vakuuttaen, että tilanne on nyt hallinnassa.

Tarjouskilpailu Ranta-Kartanon pysäköintitalon suunnittelusta ja rakentamisesta pian käyntiin

Lahden kaupunki rakennuttaa keskustaan uuden pysäköintilaitoksen, joka palvelee myös Ranta-Kartanon uusiin taloihin tulevia asukkaita. Tavoitteena on, että pohjatöitä päästään tekemään loppukeväästä 2022.

Bensowin säätiön päiväkotiremontin lahjussyytteet kaatuivat käräjillä – oikeuden mukaan säätiön hallituksen olisi pitänyt hoitaa tehtävänsä myös kesälomalla

Oikeus katsoi, ettei näyttöä lahjomisesta saatu. Oikeuden mukaan hallituksen ei olisi pitänyt jättää epäpätevää työntekijää huolehtimaan urakasta, kun muut lomailivat.

Kuopio vaihtamassa sähkön toimittajaa – Väreen tilalle tulossa Loiste

Kuopion kaupunki on mukana sähköenergian kilpailutuksessa, jossa hankitaan sopimus vuosille 2023–25. Tällä hetkellä sähkö ostetaan Väreeltä, jonka sähköntuottajana toimii myös Kuopion Energia. Jatkossa sähkö ostetaan kainuulaiselta Loisteelta.

Kela-kyytien kilpailutus ratkesi: Keski-Pohjanmaalla on jatkossa kaksi Kela-kyydin tarjoajaa

Kela-kyytien valtakunnallinen kilpailutus on päättynyt. Uudet toimijat aloittavat tammikuussa 2022. Keski-Pohjanmaalla Kela-kyydit hoituvat jatkossa Pohjois-Suomen Taksin ja Tampereen Aluetaksin voimin.

Kela-kyytien kilpailutus ratkesi – Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla kyydit hoitaa kaksi paikallista yrittäjää

Kela-kyytien valtakunnallinen kilpailutus on päättynyt. Uudet toimijat aloittavat tammikuussa 2022. Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla Kela-kyydit hoituvat jatkossa paikallisten Vaasan Ulataksin sekä seinäjokelaisen Keskustaksin voimin.

Lounais-Suomen Taxidata hävisi Kela-kyydit ja ennakoi osan kuljettajista siirtyvän kilpailijoille – Menevä ja Taksi Helsinki aloittavat kuljettajahaun lokakuussa

Menevä Oy ja Taksi Helsinki voittivat Kelan kilpailutuksen Kela-kyydeistä ja aikovat laajentaa nyt toimintaansa koko Varsinais-Suomeen.

Fontanella tarvitsee Siilinjärveltä lisää tukea loppuvuoden ajaksi

Fontanellan kiinteistön remontti on viivästynyt ja korona on vähentänyt käyntimääriä, minkä takia kunnan pitää rahoittaa ylläpitokuluja odotettua pidempään. Remontin piti alkaa elokuussa.

Vaasan sairaanhoitopiirin uusi valtuusto perehtyi kiistanalaiseen potilastietojärjestelmään – jättihankinta hyväksytään tai hylätään lokakuun alussa

44 Vaasan sairaanhoitopiirin lääkäriä vastustaa Aster-järjestelmän hankintaa. Neljästä kilpailutuksesta mukana olevasta sairaanhoitopiiristä kaksi on jo hankinnan hyväksynyt. Hankkeen etenemiseen tarvitaan kaikkien hyväksyntä.

Savonlinnan lentoliikennettä hoitaa jatkossa liettualainen lentoyhtiö – lennot määrä alkaa vielä lokakuun aikana

Savonlinnan ja Helsingin välillä on ollut reittilentoliikennettä edellisen kerran noin puolitoista vuotta sitten.

Eksoten talousennusteessa näkyvät koronavirus ja palkkarästit: Menot ovat ylittymässä kahdella miljoonalla eurolla

Etelä-Karjalan kuntien on varauduttava siihen, että Eksoten menot kasvavat koronaviruksen ja palkkarästien takia.

Turku jatkaa nykyisten kaupunkipyörien palvelusopimusta syyskuun loppuun asti – uusien Föllärien kilpailutukseen otti osaa yksi yritys

Aikaisemmin sopimus nykyisen kaupunkipyöräjärjestelmän toimittaneen Nextbiken kanssa piti päättyä huhtikuussa, mutta sopimusta jatkettiin kesän yli.

Luoteisen Keski-Suomen ambulanssit siirtyvät yksityisiltä pelastuslaitoksen pyöritettäväksi

Jatkossa pelastuslaitos vastaa Saarijärven, Kinnulan ja Pihtiputaan ensihoidosta. Aikaisemmin palveluista ovat vastanneet yksityiset ambulanssiyrittäjät.

Pellon kunnanvaltuusto linjasi, että se ei perusta yhteisyritystä Mehiläisen tai Terveystalon kanssa

Pellon kunnanvaltuusto päätti maanantaina kokouksessaan keskeyttää selvitystyön, jossa se etsii yhteistyökumppania kunnan terveyspalveluiden tuottamiseen.

Lapin laajakaistahankkeen kustannuksia aletaan kartoittaa

Lapin laajakaistaohjelman alustava suunnittelu ja kustannuslaskenta alkaa. Kunnat päättävät osallistumisestaan laajakaistahankkeiden rahoittamiseen ja rakentamiseen saatujen arviointitietojen perusteella. 

Oripään terveysaseman palvelujen kilpailutus eteni tarjouspyyntövaiheeseen

Loimaa vastaa molempien kuntien terveyspalvelujen järjestämisestä, mutta lääkäriä on ollut vaikea saada Oripäähän.

Kangasalan Lamminrahkan suurkoulun kilpailutus menossa uusiksi: projektinjohtourakoinnista vain yksi tarjous

Kangasalan ja Tampereen yhteiselle Ojala-Lamminrahkan alueelle on tulossa yhteinen koulu 3-9 -luokkalaisille. Pienten lasten koulut tehdään erikseen.

Hietasaaren uuden vesipuiston avaaminen siirtyy ensi kesälle – valitukset ja oikaisuvaatimukset viivästyttivät hanketta

Hietasaareen suunniteltu vesipuisto viivästyy, ja avaamisajankohtaa on siirretty ensi kesään. Taustalla on sekä valituksia että viivästyksiä tavarantoimituksessa. Nyt konseptia hiotaan ajan kanssa vielä entisestään.

Kilpailu- ja kuluttajavirastolta huomautus Keski-Savon jätehuollolle hankintalain noudattamatta jättämisestä

Liikelaitoskuntayhtymä joutui vaihtamaan jätteiden kuljettajaa kesken sopimuskauden ja korotti samalla yritykselle maksettua hintaa korkeammaksi kuin kilpailutuksessa oli päätetty.

Positiivinen luottotietorekisteri voi tuoda yllätyksen – lainarahan hinta voi vaihdella sen mukaan, mitä luotonantaja sinusta tietää

Suomessa aiotaan ottaa käyttöön positiivinen luottotietorekisteri keväällä 2024. Silloin luotonmyöntäjät näkevät lähes reaaliaikaisesti lainanhakijat velat ja tulot. Maksukyvyltään riskiksi arvioitu kuluttaja ei välttämättä saa lainaa tai saa sitä muita huonommilla ehdoilla.

Kuntayhtymä Essote kilpailuttaa vanhus- ja vammaispalveluiden lääkäripalvelunsa koko alueelleen

Kuntayhtymästä kerrotaan, että samalla halutaan luoda yhtenäinen lääkäripalvelujen toimintamalli vanhus- ja vammaispalvelujen kotihoitoon sekä ikäihmisten palveluasumiseen. Aiemmin Essoten omat lääkärit ovat hoitaneet Mikkelin ulkopuoliset kotihoitoalueet ja palveluasumisen yksiköt.

Kunnianhimoisia suunnitelmia pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksessa: eroon lippulapuista, viestintää kuin Wilmassa

Uudet sähköiset järjestelmät parantavat vanhempien ja työntekijöiden välistä viestintää ja tasavertaistavat päivähoitopaikkojen hakemista. Helsinki toivoo, että se kattaisi lapsen opinpolun päiväkodista yläkoulun loppuun.

Utsjoen tilatyöryhmän toiminnasta rikosilmoitus – tapaus poliisilla esiselvityksessä

Utsjoen kunnan tilatyöryhmän työskentely nousi jukisuuteen, kun tarkastuslautakunnan puheenjohtajan mukaan se ylitti valtuutensa satojen tuhansien eurojen hankintapäätöksissä. Utsjoen kunnanjohtaja on kiistänyt, että tilatyöryhmä olisi päättänyt hankinnoista.

Kouvola haluaa tarkkuutta yhtiöidensä hankintoihin ja niiden dokumentointiin – vesiyhtiön hankintoja jäi kirjaamatta 80 miljoonan edestä

Kouvolan kaupunki ohjeistaa kaikkia tytäryhtiöitään olemaan tarkempia hankintoja tehtäessä. Erityistilintarkastus paljasti puutteita Kouvolan Veden tekemien hankintojen kilpailutuksessa ja dokumentoinnissa. Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina erityistilintarkastuksen täsmennettyä raporttia.

Aulangon näkötornin korjaus käyntiin todennäköisesti vasta ensi vuonna – nyt laadinnassa korjausten toteutussuunnitelma

Hämeenlinnassa Aulangon näkötorni on pysynyt suljettuna koko kesän. Torni vaatii korjausta, eikä sitä voida ennen kunnostusta avata yleisölle. Tornin korjaussuunnitelmien laatiminen on vaatinut ennakoitua enemmän aikaa.

HUS-päällikkö puuttui epäselviin hankintoihin, joutui syrjään tehtävästään ja palkkaa alennettiin – yritti turhaan vedota HUSin korkeimpaan johtoon

Sairaanhoitopiirissä työskennellyt päällikkö nosti epäilemänsä laittomat hankinnat esiin vuonna 2017. Sitten hän joutui ongelmiin. MOT:n hankkimat asiakirjat kertovat, että päällikkö alennettiin ja hänen palkkaansa leikattiin viidenneksellä.

Poliisille on kertynyt miljoonia euroja bitcoineja, kryptovaluutat näkyvät jo ulosotoissakin – Tullin bitcoin-potista haihtui keväällä kymmeniä miljoonia

Tulli päätti bitcoiniensa kauppaamisesta jo tammikuussa, mutta tarjouskilpailun bitcoinien välittämisestä Tulli avasi vasta torstaina. Ulosottolaitos muuttaa bitcoinit ja muut kryptovaluutat euroiksi, jotka se tilittää velkojille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle