Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kimmelin remontti alkaa Joensuussa

PKO:n omistaman hotellin uudistustyöt maksavat 19 miljoonaa euroa.

Sunborn Events osti enemmistöosuuden Turun Logomosta

Hartela luopuu omistuksistaan, mutta Turun kaupunki pysyy mukana.

Jyväskyläläinen ravintola Le Qulkuri on asetettu konkurssiin

Omistaja Aki Kantelisen mukaan konkurssin myötä työt loppuvat kahdeksalta henkilöltä.

Badjeolbmuin olu bohccobiergu ain buollašis – Restoráŋŋainge mannan biergguin dušše oassi das, maid dábálaččat láve

Koronavirusa dagahan spiehkastatdili dihte bohccobierggu oastin leamaš heajut go ovdal.

Lietsu on pian valmis majoittamaan ensimmäiset yöpyjänsä

Joensuun vanhaan Postitaloon on remontoitu 31 hotellihuonetta.

Yli 70-vuotiaan mieskuoron tarina uhkaa päättyä talousvaikeuksiin – 600 000 euron remonttilaina kävi ylivoimaiseksi

Tamperelainen mieskuoro Pirkanmiehet remontoi omistamansa juhlatilan vuonna 2011. Ennen tätä Pirkanmaan maakuntamuseon kanta pysäytti rakennuksen myynnin rakennusyhtiölle.

Lihava riita purjehdustapahtuman kahvinmyynnistä ajoi pienen pitopalveluyrityksen kuilun reunalle – "Pari vuotta on ollut selviytymistaistelua"

Yrittäjä vaati oikeudessa Turun ja Kotkan kaupungeilta yli 300 000 euron vahingonkorvauksia. Hän teki sopimuksen kahvinmyynnin yksinoikeudesta kolmessa eri tapahtumassa, mutta se ei toteutunut yhdessäkään.

Finland's Fazer to sell food services to UK multinational for €475M

The deal is subject to approval by EU competition authorities.

Loviisan Seurahuone kunnostetaan juhla- ja kokoustilaksi

Kaupunki remontoi Seurahuonetta vuoden 2019 aikana 700 000 eurolla.

Kalle's Inn palkittiin Berliinin matkailumessuilla

Mustasaaressa toimiva Kalle's inn palkittiin parhaasta skandinaavisesta ulkoilmatuotteesta. 

Pala historiaa oli kaupan ja nyt siitä luodaan tulevaisuutta – kasarmialueelle tulee hotelli, jossa voi verestää rautasängyssä makoillen armeijamuistoja

Lappeenrannan vanhalle kasarmialueelle avautuu ensi kesäksi hotelli, kahvila ja ehkä juhlatila ravintoloineen.

Koko Lahti oy pohtii omaa catering-yhtiötä

Kaupungin tapahtumayhtiö kysyy kaupungin kantaa siihen, voisko se laajentaa liiketoimintaansa catering-alalle.

Ilveslinna saa uuden omistajan Jämsänkoskella

Aikoinaan paperitehtaan juhlatilana toiminut Ilveslinna vaihtoi omistajaa 212 000 eurolla.

Pienet leipomot kaipaavat tiloja Kajaanin keskustasta

Kajaanin keskustassa liiketilat ovat pääsääntöisesti suunniteltu muuhun käyttöön kuin leipomo- tai pitopalvelutiloiksi.

Valmistujaiset tai häät tulossa? Katso Ylen keräämä juhlan järjestäjän vinkkilista – näillä pääset alkuun ja vaiva vähenee

Minuutin pituisessa videossa listaamme joitakin muistettavia asioita ja uusia ideoita: voisiko tänä vuonna pitää juhlat musisoiden?

Bobrikovin murhapaikka ja Mannerheimin työpöytä aukeavat lauantaina kaiken kansan nähtäville

Valtioneuvosto viettää avoimia ovia. Kansalaisille avautuu tilaisuus kurkistaa vaikkapa kenraalikuvernööri Bobrikovin murhapaikkaan, presidentin esittelysaliin tai pääministerin työhuoneeseen.

Suositussa Suomenlinnan juhlatilassa tulipalo, vessat remonttiin

Myllysalin välipohjassa oli tulipalo. Palo ei vaurioittanut kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakenteita.

Helsinki fires senior citizen grocery delivery firm, citing poor service

Food services firm Servea delivered groceries to Helsinki pensioners to their homes and to care facilities for one month before the city filed a complaint alleging the firm was not adequately fulfilling its duties. A temporary fix will be made available until a new, permanent food courier can be found.

Kun tytöt pitävät hauskaa, kukaan ei huhki keittiössä – oma kokki hoitaa homman

Kotijuhlat ja yksityistilaisuudet ovat intiimi vaihtoehto tavalliselle ravintolaillalliselle. Catering on tärkeä lisätienesti monille ravintoloitsijoille.

Kokouspalvelut lähteneet kasvuun

Keurusselkä on kolminkertaistanut kokousvieraiden määrän, ja myös Laukaan Peurungassa kokousasiakkaiden määrä on kääntynyt kasvuun.

Kuvat kertovat: SAMKin kampuksen sisätilat alkavat jo hahmottua Porissa

Vaikka ammattikorkeakoulun uuden kampuksen ulkokuori ei näytä Porissa vielä läheskään valmiilta, alkavat sisätilat jo hahmottua lopulliseen muotoonsa.

Katisten Kartanon matkailuliiketoiminta lakkaa

Katisten Kartano lopettaa matkailuliiketoimintansa Hämeenlinnassa.

Tampereen rautatieasemalle tulossa kokouskeskus – tyhjentynyt Foodstation muuttuu lounge-tilaksi

Tyhjäksi jäänyt ravintolakäytävä Tampereen rautatieasemalla muuttuu bisnesmatkustajien odotus- ja kokoustilaksi, jos vain yrittäjä löytyy.

Armeijan ruokahävikkiin isketään – katso mitä varusmiehet syövät varuskunnissa

Varuskuntien muonittaja Leijona Catering haluaa säästää miljoona euroa vuodessa tarttumalla ruokahävikkiin.

Pulsan asema on vuoden positiivisin lappeenrantalainen

Petra ja Lasse Karjalainen ostivat Pulsan aseman kaksi vuotta sitten, koska rakastavat paikkaa. Nyt heidän työnsä palkitaan.

Vatsatautiepidemia jyllää pääkaupunkiseudulla, EHEC on voinut kulkeutua pitopalvelun tarjoilujen mukana

Noin kaksisataa ihmistä on sairastunut vatsatautiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa järjestetyissä juhlatilaisuuksissa saman viikonlopun aikana. Lähteeksi epäillään juhlissa ollutta pitopalveluyritystä.

Suurperheessä koko vuosi on yhtä juhlaa – parhaimmillaan neljät synttärit kuussa

Seinäjokelaisessa Mäkisen perheessä rakastetaan syntymäpäiviä – vaikka niitä 9-lapsisessa perheessä pitääkin järjestää melkoisen tiuhaan tahtiin. Isä on niin innostunut keksimään ohjelmaa juhliin, että perhe on jopa pohtinut oman juhlapalvelun perustamista.

Nuoret haluavat voileipäkakun yhä juhlapöytäänsä

Perinteiset herkut pitävät pintansa juhlapöydässä. Joulun lisäksi alkukesän valmistujaiset ja etenkin ylioppilasjuhlat työllistävät noutomyyntiä tarjoavia keittiöitä ja leipomoita. Juhlapöydän perusvaruste on vuodesta toiseen voileipäkakku.

Kasvisruoka ei maistu raavaille miehille: Vegetaristit saavat tyytyä pikkukunnissa salaattiin

Pikkukuntien lounasravintoloissa tarjotaan nihkeästi kasvisruokaa. Soittokierros lounaissuomalaisiin, alle 3 000 asukkaan kuntien ruokapaikkoihin kertoo, että kasvisruoka on lounaslistalla edelleen harvinainen herkku. Syyksi tähän tarjotaan raavasta työmiestä.

Juhlatilojen kysyntä näyttää kasvaneen: "Halutaan tulla valmiiseen pakettiin"

Erityisesti rippijuhlia järjestetään aiempaa enemmän vuokratiloissa. Eniten juhlapalveluja työllistävät keväällä ja kesällä syntymäpäivät, häät sekä ylioppilas- ja rippijuhlat.

Lappeenrantalaisopiskelijalle pronssia Taitaja-kilpailussa

Saana Lappalainen taituroi kondiittorisarjan kolmanneksi.

Hopealahden hotellin rakennustyöt alkavat kesällä Turengissa

Hopealahden uuden matkailu- ja asuinalueen perustamistyöt alkavat kesällä Janakkalan Turengissa. Hopealahden alueelle Turengin keskustan eteläpuolelle nousee alkuvaiheessa hotelli-asuintalo ja villatyyppisiä asuinrakennuksia.

Tasavallan presidentti palkitsee savonlinnalaisen äidin

Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitali kultaristein on tunnustus ansiokkaasta kasvatustyöstä. Tänä vuonna se jaetaan 29 äidille.

Varuskuntaravintoloita ylläpitävä Leijona Catering irtisanoo 17 työntekijää – ravintolakohtaisia lukuja ei vielä kerrota

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat tukitoimintoja sekä Lappeenrannan, Riihimäen ja Sodankylän varuskuntaravintoloita. Ravintoloista irtisanotaan kahdeksan henkilöä ja osa-aikaistetaan kaksi henkilöä.

Sokeriton kakku ja cocktail-tikut – Muistatko nämä nostalgiset hääherkut?

Yhdeksän herkkua, joita tuskin notkuu tarjolla seuraavissakaan sukujuhlissa. Yle pyysi viittä pitopalveluyritystä kaivamaan mapeistaan vuosikymmenien takaisia tilauksia häiden, hautajaisten ja yritysten juhlapöytiin. Perheissä aletaan jo valmistautua kevään ja kesän kemukauden järjestelyihin.

Turkin eurooppaministeri: Väkivalta tuomittava

Suomessa vieraileva Turkin Eurooppaministeri Volkan Bozkir ja ulkoministeri Timo Soini tuomitsevat väkivaltaiset iskut. Volkan Bozkir ja ulkoministeri Timo Soini pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden iltapäivällä valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa Helsingissä.

Ei farkuissa 101-vuotiaan syntymäpäiville – joskus pukeutumissäännöt unohtuvat

Juhlavieraat tekevät juhlan, mutta vieraiden on muistettava hyvät käytöstavat. Vaikka seurustelu on tärkeää, kannattaa silti omien asioiden kertomiset jättää viimeiseksi.

Leijona Catering vähentää varuskuntaravintoloista

Leijona Catering aloittaa yt-neuvottelut, joissa pyritään vähentämään henkilöstöä varuskuntaravintoloissa. Vähennykset koskevat varuskuntaravintoloita Sodankylässä, Riihimäellä ja Lappeenrannassa.

Leijona Catering aikoo vähentää työntekijöitä – yt-neuvottelut koskevat myös Lappeenrantaa

Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaava yhtiö suunnittelee vähentävänsä työntekijöitä. Neuvottelujen piirissä on 79 työntekijää.

Turvapaikanhakijoiden tulo oli Torniolle piriste ja kasvuruiske

Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu alkoi virkistää Torniota viime syksystä alkaen. Se vaikutti niin hotelleihin, ravintoloihin, kauppoihin kuin pitopalveluyritykseenkin. Piriste luultavasti jäi väliaikaiseksi.

Otaan siirtyvä lukio saa uuden monitoimisalin Raumalla

Rauman Lyseon lukio muuttaa syksyllä Otan kiinteistön tiloihin. Niitä on kunnostettu uutta käyttötarkoitusta varten viime kesästä lähtien. Lukiolaiset saavat myös täysin uudet liikunta- ja juhlatilat, kun kadun toiselle puolelle rakennetaan monitoimisali.

Rovaniemi ei valita ravintolapäätöksestä

Rovaniemen kaupunki tyytyy Markkinaoikeuden päätökseen henkilöstöravintolan palvelujen tuottajasta. Kaupunkia kiellettiin tekemästä hankintasopimusta tai panemasta sopimusta täytäntöön Leijona Cateringin kanssa 80 000 euron sakon uhalla.

Mikkelin Naisvuoritalon toiminta loppuu

Naisvuoritalon ovet sulkeutuvat saman tien.

Joka vieraalla on vastuu juhlatunnelmasta – etikettimokista ei pidä huomautella

Toisen ihmisen kuunteleminen ja hänestä kiinnostuminen on rakennusaine juhlatunnelman kohottamiseen. Imagokouluttaja neuvoo ujoa juhlijaa aloittamaan small talkin tekemällä kysymyksiä toisille juhlijoille. Juhlatunnelma lähtee siitä, että jaksaa jutella jonkun toisenkin ihmisen kanssa kuin oman puolisonsa.

Pariisin terrori-iskun runtelemat ravintolat avaavat vähitellen oviaan

Illanviettopaikkoja on kunnostettu ja katujen kukkamerta siistitty iskuista toipuvassa kaupungissa. Yksi baari avaa ovensa tänään, jotkut pysyvät suljettuina vielä pitkään.

Suonenjoen Vanhasta Maamiehestä vastaanottokeskus

Suonenjoen Vanhan Maamiehen muuttaminen hätämajoitustiloista turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi on varmistunut. SPR ja Vanhan Maamiehen yrittäjät pääsivät asiasta sopimukseen perjantaina. Vanha sopimus erääntyy joulukuun alussa.

Terveysleipää ja isompi myymälä – satavuotias leipomo hyppää uuteen aikaan

Myymälä kasvaa jo ensi kevään aikana. Kahvilapöytien lisäksi tilaa halutaan kokous- ja juhlatiloille. Myös uusia tuotteita kehitetään. Esimerkiksi perinteisen puu-uunileivän rinnalle tulee uusi puu-uunissa paistettava ruisleipä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle