Uusimmat artikkelit

Eväsreppu: Juustobroileri
Broilerinfileet kuorrutetaan juustolla ja maustetaan reilusti pippurilla. Hyvää ja kaunista.

Eväsreppu: Silakkapaistos
Silakka on edullinen, aivan liian vähän käytetty raaka-aine. Valmiista silakkafileistä ruoat valmistuvat helposti.

Eväsreppu: Chili-broilerihöystö
Chili antaa mukavaa potkua miedin makuiseen broileriin. Tulisen chilin käsittelyssä kannattaa olla varovainen.

Eväsreppu: Jannen joulusilli
Silli kuuluu joulupöytään lähes yhtä usein kuin kinkkukin. Suolasilli saa potkua piparjuuresta ja lempeyttä smetanasta.

Eväsreppu: Joulun makuinen kalkkunapata
Joulun maut tulevat idästä. Inkivääri ja kaneli sopivat jälkiruokien lisäksi arkeen ja jouluun.

Etikkamarinoitu kirjolohi
Etikkahappo kypsentää kalan nopeasti. Parhaimmillaan tämä ruoka on vuorokauden vetäytymisen jälkeen.

Eväsreppu: Pippurinen possunfilee
Possunfileen voi täyttää leikkaamalla sen sivusta auki. Täytteeksi sopii hyvin luumu ja pippurijuusto.

Eväsreppu: Hedelmäpullat
Vaihtelua peruspullaan! Mangot, papaijat ja muut eksoottiset hedelmät antavat makua tavallisen pullan makuun kyllästyneille.

Eväsreppu: Savulohi
Tämä savulohi-resepti on lainaa Savosta.

Eväsreppu: Tatti-porokeitto
Kermainen keitto, jossa metsän maut ovat tasapainossa. Vähän raaka-aineita mutta paljon makua.

Eväsreppu: Jänispataa karpalokastikkeella
Vähärasvaista jäniksenlihaa kannattaa paistaa varovasti ettei se kuivu. Uunissa paistettu jänis saa seurakseen pirteän kastikkeen.

Eväsreppu: Punainen hirvipata
Hauduta - älä kiehuta! Se on hyvä resepti joka sopii hyvin lähes kaikelle riistalle. Tämä hirvipata saa kauniin punaruskean värinsä punajuurista ja oluesta.

Eväsreppu: Katkarapuleipä
Leivät voi valmistaa niin grillissä kuin uunissakin.

Eväsreppu: Nektariineja ja tulivaahtoa
Hedelmistä löytyy paistettaessa uusia makuja. Nektariinit paistuvat kätevästi muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla.

Eväsreppu: Porsaanfilee Matjess
Lihan ja kalan yhdisteleminen kannattaa. Uusia makuja on odotettavissa.

Eväsreppu: Grillibroileria italialaisittain
Pestokastike ja mozzarella-juusto antavat italialaisen maun tälle grilliruoalle.

Eväsreppu: Savuinen kesäkeitto
Paras kesäkeitto syntyy kun kesän sato on kypsynyt. Tähän kasviskeittoon lisätään myös pieni savunmaku.

Eväsreppu: Mansikkasalaatti
Mansikka on oikeastaan aika hapokas marja. Sitä voi käyttää myös suolaisiin salaatteihin ja alkupaloihin.

Eväsreppu: Parsakeitto
Paras parsakeitto syntyy tuoreista keväisistä parsoista. Keittojen klassikko.

Eväsreppu: Vappupullat
Vappuna liehuvat punaliput. Vappuna pullassa on punaista hilloa.

Eväsreppu: Porokeitto
Arkisopasta syntyy juhlakeitto pikku nikseillä. Erämaan makuinen pororouhe sopii hyvin kasviskeiton höysteeksi.

Eväsreppu: Hedelmäinen broilerivuoka
Tällä kertaa hellan pesu jää väliin. Tämä itämaisesti vivahtava broileriruoka syntyy vaivattomasti uunissa.

Eväsreppu: Omenaviinerit
Tällä reseptillä onnistut vaikka et olisikaan jauhopeukalo. Voitaikinalevyistä loihdit nopeasti mukavia leivonnaisia.

Eväsreppu: Sinappiset lammaspyörykät
Karitsan jauhelihaa saa nykyään myös naudanlihan kanssa sekoitettuna. Maku on sopivan mieto lampaan makua oudoksuvallekin.

Eväsreppu: Porkkanaleipä
Tuoreen leivän tuoksua ei voita mitään. Jos leipä on vielä itse leivottua, niin leipä ei kauan vanhene.

Eväsreppu: Kalakeitto kymmenessä minuutissa
Kalasopan ainekset löytyvät tällä kertaa altaista. Kala-altaasta ja pakastealtaasta.

Eväsreppu: Luumu-omenarahka
Mukava jälkiruoka joka maistuu paremmalle kuin miltä näyttää. Tästä reseptistä riittää kymmenelle.

Eväsreppu: Uunikyljykset
Kyljyksiä syötiin ennen vanhaan sunnuntaisin. Porsaan luullinen ulkofile eli kyljys on hyvää perusruokaa edelleenkin.

Eväsreppu: Lohisalaatti
Ruokaisa salaatti lohen ja saaristolaislimpun ystäville.

Eväsreppu: Artisokka-cocktailpalat
Pikkusyötävää illanistujaisiin.

Eväsreppu: Joulun herkut
Perinteiset jouluherkut: Sinapit, laatikot sun muut Eväsrepun arkistoista. Kystä kyllä!

Eväsreppu: Luumupiirakka
Tuoreista luumuista saa erinomaisen piirakan. Puolessa tunnissa valmistuu mukava jälkiruoka.

Eväsreppu: Thai-silakat
Kookosmaito ja itämaiset mausteet antavat kotoiselle silakalle eksoottisen lisän.

Eväsreppu: Possupannu
Possupannun valmistelu vie hitaammaltakin kokilta vain kymmenisen minuuttia. Ruoka on valmis reilussa puolessa tunnissa.

Eväsreppu: Gluteeniton poropasta
Tämä pasta sopii niin keliakikolle, laktoosi-intolerantille, maitoallergikolle kuin kananmuna-allergiasta kärsivällekin.

Eväsreppu: Italialaiset lihapullat
Oliivit, oregano ja parmesanjuusto. Italialaisia makuja joista syntyy mehevä lihapulla-ateria.

Eväsreppu: Omena-lakkakiisseli
Sysksyn omenoista ja hilloista kiehahtaa nopeasti mukava jälkiruoka, joka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.
Eväsreppu-keittokirja
Tervetuloa Eväsrepun keittokirjaan! Klikkaa tästä , täältä löytyvät kaikki reseptimme. Helposti saatavat raaka-aineet ja huolettomat ohjeet - onnistut varmasti. Eväsreppu tarjoaa ruokareseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon.

Eväsreppu: Kirjolohta uunissa
Kirjolohi on edullista ja sitä on hyvin saatavissa. Helppo resepti houkuttelee syömään kalaa useammin.

Eväsreppu: Poropizza
Helppo pizzaresepti, jonka voi tuunata mielensä mukaan.

Eväsreppu: Omenarahka
Kirpeät kotimaiset omenat sopivat hyvin tähän jälkiruokaan.

Eväsreppu: Pestokastike
Italialainen pestokastike on monikäyttöinen. Yleensä pestoa käytetään pastan kanssa, mutta se sopii myös juustojen kastikkeeksi.

Eväsreppu: Kalkkunaleike
Leivitetty eli paneroitu kalkkunaleike saa pintaansa maissihiutaleita. Lopputulos on rapea.

Eväsreppu: Lasagne
Kaksi kastiketta ja pastaa, niistä syntyy perinteinen jauhelihalasagne.

Eväsreppu: Omenakakku
Helppo, pannarin tyyppinen omenakakku jonka voi halutessaan myös kääntää toisin päin. Hyvää vaniljakastikkeen kera.

Eväsreppu: Ruiskuha
Mieto kuhan maku, vahva rukiinen aromi ja appelsiinin pirteys yhdistyvät tässä kalaruoassa.

Eväsreppu: Porkkana-pekonimunakas
Porkkana antaa väriä ja makua perinteiseen munakkaaseen. Se on myös kiireisen kokin pelastus.

Eväsreppu: Silakkaleipä
Kotimainen maustesilakka ja kreikkalainen fetajuusto sopivat hyvin yhteen.

Eväsreppu: Mangolohi
Lohta on mukava maustaa välillä vähän eksoottisemmin. Tällä kertaa maut tulevat kaukaa idästä.

Eväsreppu: Grillatut paprikat
Kasvistäytteiset paprikat kypsyvät grillissa mainioksi kesäherkuksi.