Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juustoboileria lautasella

Eväsreppu: Juustobroileri

Broilerinfileet kuorrutetaan juustolla ja maustetaan reilusti pippurilla. Hyvää ja kaunista.

Silakkapaistos

Eväsreppu: Silakkapaistos

Silakka on edullinen, aivan liian vähän käytetty raaka-aine. Valmiista silakkafileistä ruoat valmistuvat helposti.

Chili-broilerihöystö

Eväsreppu: Chili-broilerihöystö

Chili antaa mukavaa potkua miedin makuiseen broileriin. Tulisen chilin käsittelyssä kannattaa olla varovainen.

Jannen joulusilli

Eväsreppu: Jannen joulusilli

Silli kuuluu joulupöytään lähes yhtä usein kuin kinkkukin. Suolasilli saa potkua piparjuuresta ja lempeyttä smetanasta.

Kalkkunavuoka

Eväsreppu: Joulun makuinen kalkkunapata

Joulun maut tulevat idästä. Inkivääri ja kaneli sopivat jälkiruokien lisäksi arkeen ja jouluun.

Lohifileitä.

Etikkamarinoitu kirjolohi

Etikkahappo kypsentää kalan nopeasti. Parhaimmillaan tämä ruoka on vuorokauden vetäytymisen jälkeen.

Posuunfileerulla

Eväsreppu: Pippurinen possunfilee

Possunfileen voi täyttää leikkaamalla sen sivusta auki. Täytteeksi sopii hyvin luumu ja pippurijuusto.

Hedelmäpulla

Eväsreppu: Hedelmäpullat

Vaihtelua peruspullaan! Mangot, papaijat ja muut eksoottiset hedelmät antavat makua tavallisen pullan makuun kyllästyneille.

Urpon savu-uuni on kookkaampaa sorttia

Eväsreppu: Savulohi

Tämä savulohi-resepti on lainaa Savosta.

Soppa on valmis

Eväsreppu: Tatti-porokeitto

Kermainen keitto, jossa metsän maut ovat tasapainossa. Vähän raaka-aineita mutta paljon makua.

Eväsreppu: Jänispataa karpalokastikkeella

Vähärasvaista jäniksenlihaa kannattaa paistaa varovasti ettei se kuivu. Uunissa paistettu jänis saa seurakseen pirteän kastikkeen.

Hirvipata

Eväsreppu: Punainen hirvipata

Hauduta - älä kiehuta! Se on hyvä resepti joka sopii hyvin lähes kaikelle riistalle. Tämä hirvipata saa kauniin punaruskean värinsä punajuurista ja oluesta.

Valmiit leivät

Eväsreppu: Katkarapuleipä

Leivät voi valmistaa niin grillissä kuin uunissakin.

Nektariineja

Eväsreppu: Nektariineja ja tulivaahtoa

Hedelmistä löytyy paistettaessa uusia makuja. Nektariinit paistuvat kätevästi muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla.

Valmis porsaanfilee Matjess

Eväsreppu: Porsaanfilee Matjess

Lihan ja kalan yhdisteleminen kannattaa. Uusia makuja on odotettavissa.

Grillibroileria mozzarellalla ja pestolla.

Eväsreppu: Grillibroileria italialaisittain

Pestokastike ja mozzarella-juusto antavat italialaisen maun tälle grilliruoalle.

Kesäkeitto on valmis.

Eväsreppu: Savuinen kesäkeitto

Paras kesäkeitto syntyy kun kesän sato on kypsynyt. Tähän kasviskeittoon lisätään myös pieni savunmaku.

Mansikkasalaatti

Eväsreppu: Mansikkasalaatti

Mansikka on oikeastaan aika hapokas marja. Sitä voi käyttää myös suolaisiin salaatteihin ja alkupaloihin.

Valmis parsakeitto

Eväsreppu: Parsakeitto

Paras parsakeitto syntyy tuoreista keväisistä parsoista. Keittojen klassikko.

Pulla

Eväsreppu: Vappupullat

Vappuna liehuvat punaliput. Vappuna pullassa on punaista hilloa.

Porokeitto

Eväsreppu: Porokeitto

Arkisopasta syntyy juhlakeitto pikku nikseillä. Erämaan makuinen pororouhe sopii hyvin kasviskeiton höysteeksi.

Hedelmäinen broilerivuoka

Eväsreppu: Hedelmäinen broilerivuoka

Tällä kertaa hellan pesu jää väliin. Tämä itämaisesti vivahtava broileriruoka syntyy vaivattomasti uunissa.

Viinerit ovat valmiita!

Eväsreppu: Omenaviinerit

Tällä reseptillä onnistut vaikka et olisikaan jauhopeukalo. Voitaikinalevyistä loihdit nopeasti mukavia leivonnaisia.

Valmiit lammaspyörykät

Eväsreppu: Sinappiset lammaspyörykät

Karitsan jauhelihaa saa nykyään myös naudanlihan kanssa sekoitettuna. Maku on sopivan mieto lampaan makua oudoksuvallekin.

Porkkanaleipä

Eväsreppu: Porkkanaleipä

Tuoreen leivän tuoksua ei voita mitään. Jos leipä on vielä itse leivottua, niin leipä ei kauan vanhene.

Kalakeitto on valmis

Eväsreppu: Kalakeitto kymmenessä minuutissa

Kalasopan ainekset löytyvät tällä kertaa altaista. Kala-altaasta ja pakastealtaasta.

Sokeria kaadetaan kulhoon.

Eväsreppu: Luumu-omenarahka

Mukava jälkiruoka joka maistuu paremmalle kuin miltä näyttää. Tästä reseptistä riittää kymmenelle.

Kyljykset ovat valmiina uuniin

Eväsreppu: Uunikyljykset

Kyljyksiä syötiin ennen vanhaan sunnuntaisin. Porsaan luullinen ulkofile eli kyljys on hyvää perusruokaa edelleenkin.

Valmis lohisalaatti

Eväsreppu: Lohisalaatti

Ruokaisa salaatti lohen ja saaristolaislimpun ystäville.

Valmiit cocktailpalat

Eväsreppu: Artisokka-cocktailpalat

Pikkusyötävää illanistujaisiin.

Lanttulaatikko

Eväsreppu: Joulun herkut

Perinteiset jouluherkut: Sinapit, laatikot sun muut Eväsrepun arkistoista. Kystä kyllä!

Valmis luumupiirakka

Eväsreppu: Luumupiirakka

Tuoreista luumuista saa erinomaisen piirakan. Puolessa tunnissa valmistuu mukava jälkiruoka.

Itämaisittan mausteut silakat

Eväsreppu: Thai-silakat

Kookosmaito ja itämaiset mausteet antavat kotoiselle silakalle eksoottisen lisän.

Eväsreppu: Possupannu

Possupannun valmistelu vie hitaammaltakin kokilta vain kymmenisen minuuttia. Ruoka on valmis reilussa puolessa tunnissa.

Pastaa lautasella.

Eväsreppu: Gluteeniton poropasta

Tämä pasta sopii niin keliakikolle, laktoosi-intolerantille, maitoallergikolle kuin kananmuna-allergiasta kärsivällekin.

Italialaiset lihapullat

Eväsreppu: Italialaiset lihapullat

Oliivit, oregano ja parmesanjuusto. Italialaisia makuja joista syntyy mehevä lihapulla-ateria.

Omena-lakkakiisseli

Eväsreppu: Omena-lakkakiisseli

Sysksyn omenoista ja hilloista kiehahtaa nopeasti mukava jälkiruoka, joka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Eväsreppu-keittokirja

Tervetuloa Eväsrepun keittokirjaan! Klikkaa tästä , täältä löytyvät kaikki reseptimme. Helposti saatavat raaka-aineet ja huolettomat ohjeet - onnistut varmasti. Eväsreppu tarjoaa ruokareseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon.

Valmis kirjolohiruoka

Eväsreppu: Kirjolohta uunissa

Kirjolohi on edullista ja sitä on hyvin saatavissa. Helppo resepti houkuttelee syömään kalaa useammin.

Pizza jossa on poroa ja leipäjuustoa

Eväsreppu: Poropizza

Helppo pizzaresepti, jonka voi tuunata mielensä mukaan.

Omenarahka

Eväsreppu: Omenarahka

Kirpeät kotimaiset omenat sopivat hyvin tähän jälkiruokaan.

Peston kaunis väri tulee basilikasta

Eväsreppu: Pestokastike

Italialainen pestokastike on monikäyttöinen. Yleensä pestoa käytetään pastan kanssa, mutta se sopii myös juustojen kastikkeeksi.

Maissihiutaleet ruskistuvat kauniisti

Eväsreppu: Kalkkunaleike

Leivitetty eli paneroitu kalkkunaleike saa pintaansa maissihiutaleita. Lopputulos on rapea.

Jauhelihalasagne

Eväsreppu: Lasagne

Kaksi kastiketta ja pastaa, niistä syntyy perinteinen jauhelihalasagne.

Omenakakku

Eväsreppu: Omenakakku

Helppo, pannarin tyyppinen omenakakku jonka voi halutessaan myös kääntää toisin päin. Hyvää vaniljakastikkeen kera.

Kuhaleikkeet ruskistuvat kauniisti

Eväsreppu: Ruiskuha

Mieto kuhan maku, vahva rukiinen aromi ja appelsiinin pirteys yhdistyvät tässä kalaruoassa.

Porkkana värittää munakasta mukavasti

Eväsreppu: Porkkana-pekonimunakas

Porkkana antaa väriä ja makua perinteiseen munakkaaseen. Se on myös kiireisen kokin pelastus.

Silakkaleipä

Eväsreppu: Silakkaleipä

Kotimainen maustesilakka ja kreikkalainen fetajuusto sopivat hyvin yhteen.

Mangolohi on valmis

Eväsreppu: Mangolohi

Lohta on mukava maustaa välillä vähän eksoottisemmin. Tällä kertaa maut tulevat kaukaa idästä.

Grillatutu paprikat kypsyvät alle puolessa tunnissa

Eväsreppu: Grillatut paprikat

Kasvistäytteiset paprikat kypsyvät grillissa mainioksi kesäherkuksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle