Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eväsreppu: Juustobroileri

Broilerinfileet kuorrutetaan juustolla ja maustetaan reilusti pippurilla. Hyvää ja kaunista.

Eväsreppu: Silakkapaistos

Silakka on edullinen, aivan liian vähän käytetty raaka-aine. Valmiista silakkafileistä ruoat valmistuvat helposti.

Eväsreppu: Chili-broilerihöystö

Chili antaa mukavaa potkua miedin makuiseen broileriin. Tulisen chilin käsittelyssä kannattaa olla varovainen.

Eväsreppu: Jannen joulusilli

Silli kuuluu joulupöytään lähes yhtä usein kuin kinkkukin. Suolasilli saa potkua piparjuuresta ja lempeyttä smetanasta.

Eväsreppu: Joulun makuinen kalkkunapata

Joulun maut tulevat idästä. Inkivääri ja kaneli sopivat jälkiruokien lisäksi arkeen ja jouluun.

Etikkamarinoitu kirjolohi

Etikkahappo kypsentää kalan nopeasti. Parhaimmillaan tämä ruoka on vuorokauden vetäytymisen jälkeen.

Eväsreppu: Pippurinen possunfilee

Possunfileen voi täyttää leikkaamalla sen sivusta auki. Täytteeksi sopii hyvin luumu ja pippurijuusto.

Eväsreppu: Hedelmäpullat

Vaihtelua peruspullaan! Mangot, papaijat ja muut eksoottiset hedelmät antavat makua tavallisen pullan makuun kyllästyneille.

Eväsreppu: Savulohi

Tämä savulohi-resepti on lainaa Savosta.

Eväsreppu: Tatti-porokeitto

Kermainen keitto, jossa metsän maut ovat tasapainossa. Vähän raaka-aineita mutta paljon makua.

Eväsreppu: Jänispataa karpalokastikkeella

Vähärasvaista jäniksenlihaa kannattaa paistaa varovasti ettei se kuivu. Uunissa paistettu jänis saa seurakseen pirteän kastikkeen.

Eväsreppu: Punainen hirvipata

Hauduta - älä kiehuta! Se on hyvä resepti joka sopii hyvin lähes kaikelle riistalle. Tämä hirvipata saa kauniin punaruskean värinsä punajuurista ja oluesta.

Eväsreppu: Katkarapuleipä

Leivät voi valmistaa niin grillissä kuin uunissakin.

Eväsreppu: Nektariineja ja tulivaahtoa

Hedelmistä löytyy paistettaessa uusia makuja. Nektariinit paistuvat kätevästi muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla.

Eväsreppu: Porsaanfilee Matjess

Lihan ja kalan yhdisteleminen kannattaa. Uusia makuja on odotettavissa.

Eväsreppu: Grillibroileria italialaisittain

Pestokastike ja mozzarella-juusto antavat italialaisen maun tälle grilliruoalle.

Eväsreppu: Savuinen kesäkeitto

Paras kesäkeitto syntyy kun kesän sato on kypsynyt. Tähän kasviskeittoon lisätään myös pieni savunmaku.

Eväsreppu: Mansikkasalaatti

Mansikka on oikeastaan aika hapokas marja. Sitä voi käyttää myös suolaisiin salaatteihin ja alkupaloihin.

Eväsreppu: Parsakeitto

Paras parsakeitto syntyy tuoreista keväisistä parsoista. Keittojen klassikko.

Eväsreppu: Vappupullat

Vappuna liehuvat punaliput. Vappuna pullassa on punaista hilloa.

Eväsreppu: Porokeitto

Arkisopasta syntyy juhlakeitto pikku nikseillä. Erämaan makuinen pororouhe sopii hyvin kasviskeiton höysteeksi.

Eväsreppu: Hedelmäinen broilerivuoka

Tällä kertaa hellan pesu jää väliin. Tämä itämaisesti vivahtava broileriruoka syntyy vaivattomasti uunissa.

Eväsreppu: Omenaviinerit

Tällä reseptillä onnistut vaikka et olisikaan jauhopeukalo. Voitaikinalevyistä loihdit nopeasti mukavia leivonnaisia.

Eväsreppu: Sinappiset lammaspyörykät

Karitsan jauhelihaa saa nykyään myös naudanlihan kanssa sekoitettuna. Maku on sopivan mieto lampaan makua oudoksuvallekin.

Eväsreppu: Porkkanaleipä

Tuoreen leivän tuoksua ei voita mitään. Jos leipä on vielä itse leivottua, niin leipä ei kauan vanhene.

Eväsreppu: Kalakeitto kymmenessä minuutissa

Kalasopan ainekset löytyvät tällä kertaa altaista. Kala-altaasta ja pakastealtaasta.

Eväsreppu: Luumu-omenarahka

Mukava jälkiruoka joka maistuu paremmalle kuin miltä näyttää. Tästä reseptistä riittää kymmenelle.

Eväsreppu: Uunikyljykset

Kyljyksiä syötiin ennen vanhaan sunnuntaisin. Porsaan luullinen ulkofile eli kyljys on hyvää perusruokaa edelleenkin.

Eväsreppu: Lohisalaatti

Ruokaisa salaatti lohen ja saaristolaislimpun ystäville.

Eväsreppu: Artisokka-cocktailpalat

Pikkusyötävää illanistujaisiin.

Eväsreppu: Joulun herkut

Perinteiset jouluherkut: Sinapit, laatikot sun muut Eväsrepun arkistoista. Kystä kyllä!

Eväsreppu: Luumupiirakka

Tuoreista luumuista saa erinomaisen piirakan. Puolessa tunnissa valmistuu mukava jälkiruoka.

Eväsreppu: Thai-silakat

Kookosmaito ja itämaiset mausteet antavat kotoiselle silakalle eksoottisen lisän.

Eväsreppu: Possupannu

Possupannun valmistelu vie hitaammaltakin kokilta vain kymmenisen minuuttia. Ruoka on valmis reilussa puolessa tunnissa.

Eväsreppu: Gluteeniton poropasta

Tämä pasta sopii niin keliakikolle, laktoosi-intolerantille, maitoallergikolle kuin kananmuna-allergiasta kärsivällekin.

Eväsreppu: Italialaiset lihapullat

Oliivit, oregano ja parmesanjuusto. Italialaisia makuja joista syntyy mehevä lihapulla-ateria.

Eväsreppu: Omena-lakkakiisseli

Sysksyn omenoista ja hilloista kiehahtaa nopeasti mukava jälkiruoka, joka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Eväsreppu-keittokirja

Tervetuloa Eväsrepun keittokirjaan! Klikkaa tästä , täältä löytyvät kaikki reseptimme. Helposti saatavat raaka-aineet ja huolettomat ohjeet - onnistut varmasti. Eväsreppu tarjoaa ruokareseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon.

Eväsreppu: Kirjolohta uunissa

Kirjolohi on edullista ja sitä on hyvin saatavissa. Helppo resepti houkuttelee syömään kalaa useammin.

Eväsreppu: Poropizza

Helppo pizzaresepti, jonka voi tuunata mielensä mukaan.

Eväsreppu: Omenarahka

Kirpeät kotimaiset omenat sopivat hyvin tähän jälkiruokaan.

Eväsreppu: Pestokastike

Italialainen pestokastike on monikäyttöinen. Yleensä pestoa käytetään pastan kanssa, mutta se sopii myös juustojen kastikkeeksi.

Eväsreppu: Kalkkunaleike

Leivitetty eli paneroitu kalkkunaleike saa pintaansa maissihiutaleita. Lopputulos on rapea.

Eväsreppu: Lasagne

Kaksi kastiketta ja pastaa, niistä syntyy perinteinen jauhelihalasagne.

Eväsreppu: Omenakakku

Helppo, pannarin tyyppinen omenakakku jonka voi halutessaan myös kääntää toisin päin. Hyvää vaniljakastikkeen kera.

Eväsreppu: Ruiskuha

Mieto kuhan maku, vahva rukiinen aromi ja appelsiinin pirteys yhdistyvät tässä kalaruoassa.

Eväsreppu: Porkkana-pekonimunakas

Porkkana antaa väriä ja makua perinteiseen munakkaaseen. Se on myös kiireisen kokin pelastus.

Eväsreppu: Silakkaleipä

Kotimainen maustesilakka ja kreikkalainen fetajuusto sopivat hyvin yhteen.

Eväsreppu: Mangolohi

Lohta on mukava maustaa välillä vähän eksoottisemmin. Tällä kertaa maut tulevat kaukaa idästä.

Eväsreppu: Grillatut paprikat

Kasvistäytteiset paprikat kypsyvät grillissa mainioksi kesäherkuksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle