Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sunnuntainen mopo-onnettomuus selvisi Nivalassa

Tyttö loukkaantui koulun pihalla.

Mopoilija loukkaantui Liperin Ylämyllyllä

Mopo ja henkilöauto törmäsivät Ylämyllyntiellä sunnuntaina autonkuljettajan huomiovirheen seurauksena.

Henkilöauto törmäsi mopoon Elimäellä – mopoilija loukkaantui

Onnettomuus sattui keskiviikkona Härmävaarantiellä.

Mopoilija törmäsi kärkikolmion takaa tulleeseen autoon Petosella

Mopolla ajanut 15-vuotias poika loukkasi kolarissa kätensä.

Teinipoika menehtyi mopokolarissa Kouvolassa

Kolari sattui Korialla tiistaina.

Mopoilija loukkaantui vakavasti mopon ja auton kolarissa Varkaudessa – poliisi epäilee, että mopo oli viritetty

Saattaa myös olla, että mopoilija ei ollut laittanut kypäräänsä kiinni, poliisi kertoo.

Hollywood-tähti George Clooney joutui mopo-onnettomuuteen Italiassa

Clooneyn polvea hoidettiin sairaalassa ruhjevamman vuoksi.

Mopoilija mursi ranteensa Eurajoella

Eurajokelainen mopoilija vietiin kolarin jälkeen sairaalaan.

Siilinjärvi maan pahin mopo-onnettomuuspaikka – tilannetta yritetään korjata asennekasvatuksen ja vanhempien avulla

Siilinjärvellä tapahtuu mopo-onnettomuuksia asukasmäärään suhteutettuna lähes kaksinkertaisesti muuhun maahan verrattuna.

Heilautitko kättä mopoilijan edessä? Ilmoittaudu poliisille

Poliisi pyytää mopokolarin silminnäkijöitä ja mopon edessä kättään heiluttanutta miestä ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi.

Rekka ajoi 15-vuotiaiden mopoilijoiden päälle – kuljettajaa epäillään kuolemantuottamuksesta

Rekka ajoi kahden mopoilijan perään tiistaina Kouvolassa. Toinen mopoilijoista menehtyi saamiinsa vammoihin.

Mopoturma suojatiellä Hämeenlinnassa – iäkäs nainen kuoli

Iäkäs nainen kuoli liikenneonnettomuudessa, joka sattui Hämeenlinnassa torstaina.

Mopoilija törmäsi rekkaan Rovaniemellä

Mopoilija loukkaantui törmättyään rekkaan Rovaniemen Niskanperällä keskiviikkona illansuussa. Onnettomuus sattui nelostien ja Imarintien risteyksessä.

Lapin mopoilijat pois kevyen liikenteen väylältä

Liikenneviraston mukaan mopoilijan paikka on ajoradan reunassa. Lapin kuntien moporeitit uusitaan kesän aikana.

Mopoilijat pois kevyen liikenteen väyliltä Kemissäkin

Mopoliikenne kevyen liikenteen väylillä on sallittu jatkossa vain muutamilla tieosuuksilla, kuten muun muassa Kivikon ylikulkusillalla ja Lapintien pohjoisosassa.

Poliisin pahin painajainen ei toteutunut – mopot solahtivat muun liikenteen sekaan

Mopoilu kiellettiin monilla pyöräteillä Kaakkois-Suomessa vuosi sitten. Poliisi ennakoi mopokolareiden lisääntyvän, mutta tämänhetkinen tuntuma on, että mopoilijat ovat osanneet toimia muun liikenteen seassa.

Mopoilija loukkaantui lievästi liikenneonnettomuudessa Joutsenossa

Onnettomuus tapahtui keskiviikkona iltapäivällä. Leipomon pihasta tullut autoilija törmäsi henkilöautollaan Keskuskatua ajaneeseen mopoilijaan.

16-vuotias mopoilija loukkaantui vakavasti autokolarissa Iisalmessa

Ilman kypärää liikkeellä ollut poika vietiin sairaalahoitoon Kuopioon.

Mopot pois pyöräteiltä – autotie turvallisempi paikka

Järvenpäässä ja Tuusulassa on määritelty uudelleen pyörätiet, joilla mopot saavat ajaa. Uudistuksella yritetään parantaa sekä kävelijöiden että mopoilijoiden turvallisuutta. Muualla Suomessa mopojen häätäminen taajamien pyöräteiltä on vähentänyt mopoilijoiden onnettomuuksia.

Oppilaat järkyttyivät mopo-onnettomuuskuvista – rehtori vetoaa lasten vanhempiin

Viikonloppuna Mikkelissä sattuneesta onnettomuudesta netissä leviävät kuvat ovat järkyttäneet koululaisia ja opettajia. Mikkelin Lähemäen koulun rehtori toivoo huoltajilta keskusteluapua. Lapsille tulisi hänestä teroittaa mitä netissä saa ja mitä ei saa tehdä.

Mopokortilla on ajettu 15 vuotta – kolarit vähentyneet huomattavasti

Teini-ikäiset ajavat nyt teini-ikäistä mopokorttia. Mopokortti tuli pakolliseksi vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopokortti on lisännyt liikenneturvallisuutta ja vähentänyt mopokolareita.

Hullu viikonloppu liikenteessä – tieltä suistuminen, mopokolari ja törkeitä rattijuopumuksia

Etelä-Karjalassa ehti perjantai-illan ja lauantaiyön aikana tapahtua yhtä sun toista. Rattijuopumusepäilyjä oli peräti neljä.

Torniossa kaksi mopokolaria

Tiistai-iltana Putaalla mopotyttö ajoi kolmion takaa auton eteen. Keskiviikkoaamuna Keroputaalla autoilija kääntyi mopokuskin eteen perävaunuineen.

Moporeittejä kartoitetaan Lapissa

Lapin kuntiin ollaan laatimassa moporeittisuunnitelmia. Suunnittelutyön tavoitteena on muun muassa yhdenmukaistaa moporeittien opastusta.

Mopoilijan paikka on tien oikeassa reunassa, ei keskellä kaistaa

Poliisin tehotarkkailuviikon aikana valvotaan mopoilijoiden turvavälineitä. Jarrut, peilit ja mopon kunto syynätään tarkkaan. Oulussa valvonta sijoittuu loppuviikolle.

Mopopoika loukkaantui kolaroidessaan pakettiauton kanssa

15-vuotias mopoilija loukkaantui pakettiauton törmätessä häneen tasa-arvoisessa risteyksessä. Onnettomuus sattui Kemissä tiistai-iltana.

300 oppilasta evakuoitiin mopokolarin vuoksi Kouvolassa

Kouvolan Yhteiskoulun lukion oppilaat evakuoitiin aamupäivällä, kun lukion tiloissa alkoi haista voimakkaasti bensalle. Oppilaiden oma koulurakennus tuhoutui viime talvena tulipalossa.

Neljä loukkaantui mopokolarissa Rovaniemellä

Neljä 15-vuotiasta poika loukkaantui kahden mopon kolarissa Rovaniemen keskustassa myöhään perjantai-iltana. Yksi pojista sai vammoja raajoihinsa, loput kolme saivat lieviä ruhjeita ja kuhmuja, Lapin poliisilaitokselta kerrotaan

"Ulkonäöstään huolimatta mopoauton kori on todella heikko"

Mopoautokolareita sattuu suhteessa enemmän kuin mopokolareita kertoo Liikennevakuutuskeskus. Pohjalaisteillä vakavilta onnettomuuksilta on tänä vuonna kuitenkin toistaiseksi vältytty. Mopoauton kori on todella heikko, muistuttaa poliisi.

Mopoilija kolaroi postinjakajan kanssa Rovaniemellä

16-vuotias mopoilija ajoi kolarin postinjakeluauton kanssa Rovaniemellä Korkalovaarassa. Keskiviikkona aamupäivällä postinjakelija ajoi Halsatietä ja oli kääntymässä Mellakujalle kun vasemmalta Pounikkotietä pitkin ajanut mopoilija törmäsi auton kylkeen. Mopoilija loukkaantui lievästi ja vietiin lääkärin tarkastettavaksi.

Uusi tapa puuttua mopohäiriköintiin: Poliisi menee mopoilijan kotiin

Itä-Suomen poliisi ei yritä jatkossa jahdata mopopoikia- ja tyttöjä liikenteestä vaan etsii käsiinsä pahimmat häiriköt ja lähtee kylään.

Mopokauppa hyytynyt täysin – näkyy myös onnettomuuksissa

Mopokauppa on hyytynyt vuonna 2011 voimaan tulleen mopokorttiuudistuksen jälkeen. Vuonna 2011 mopoja ensirekisteröitiin vielä 17 000 kappaletta. Viime vuonna mopoja ensirekisteröitiin enää 8500 kappaletta.

Onnettomuudet lisääntyneet rajusti – mopoja häädetään pyöräteiltä Ylivieskan seudulla

Mopoilua kevyen liikenteen väylillä rajoitetaan Ylivieskan seutukunnassa. Tavoitteena on parantaa niin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kuin mopoilijoidenkin turvallisuutta. Mopojen määrä on kolminkertaistunut alueella ja myös onnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä on kovemmassa kasvussa kuin maassa keskimäärin.

Porin seudun liikenne vaatii paljon nuoria uhreja

Vastavalmistunut Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma korostaa keinoja, joilla nuorten onnettomuusriskiä voitaisiin pienentää. Henkilövahinkoja sattuu nuorille liikenteessä selvästi enemmän Porin seudulla kuin muualla maassa.

Riistaveden mopoturman kuljettaja menehtyi

Maanantaiaamuna Kuopion Riistavedellä sattuneessa turmassa vakavasti loukkaantuneena sairaalaan viety mopopoika kuoli saamiinsa vammoihin. Kyydissä ollut toinen poika selvisi tilanteessa suhteellisen lievin vammoin.

Vakava mopokolari Riistavedellä

Kolari sattui aamukymmenen jälkeen, kun mopoilija ajoi ensitietojen mukaan kärkikolmion takaa auton eteen. Mopon kuljettajan lisäksi kolarissa loukkaantui mopon kyydissä ollut poika. Ainakin toinen pojista loukkaantui vakavasti.

Varo lokakuun perjantaita liikenteessä, hämeenlinnalainen!

Hämeenlinnassa liikenneonnettomuuksien kannalta vaarallisin viikonpäivä on perjantai, kuukausista puolestaan lokakuu. Sen sijaan hyvä hämeenlinnalaisuutinen on, että liikenneonnettomuudet ovat vähentyneet.

Mopoilija loukkaantui vakavasti - poliisi kaipaa havaintoja

Mopoilija loukkaantui vakavasti Hämeenlinnassa tiistai-iltana jouduttuaan yhdistelmäajoneuvon kolhaisemaksi. Poliisi toivoo tapauksen nähneitä ottamaan yhteyttä.

Transport safety chief calls for licensing boaters

The newspaper Savon Sanomat reports that the head of the Finnish Transport Safety Agency, Tuomas Routa, wants to see the introduction of a system requiring all boat operators to be licensed.

Savon Sanomat: Trafin ylijohtaja haluaa veneilijöille ajokortin

Ylijohtaja Tuomas Routa vertaa mahdollista veneilykorttia mopokorttiin, jonka tulo pakolliseksi vähensi merkittävästi liikenneonnettomuuksia.

Mies kuoli yöllä mopo-onnettomuudessa Lappeenrannassa

Kuollut löydettiin Muukontieltä mopo vieressään.

Mopoilija loukkaantui risteyskolarissa Nivalassa

Nuori mopoilija törmäsi tavarajunaan myöhään keskiviikkoiltana Nivalassa ja loukkaantui. Onnettomuus sattui Asunmaantien vartioimattomassa tasoristeyksessä.

Psykologi kiittää nuoria: Vastuullisuus liikenteessä on parantunut koko ajan

Nykyaikainen nuorten liikennevalistus korostaa enemmän pohdintaa kuin onnettomuuskuvia. Tulokset puhuvat puolestaan, uskoo liikennepsykologi.

Mopokolari minihameessa ja sandaaleissa tekee rumaa jälkeä

Sadat yläkoululaiset saavat tällä viikolla tehotietoiskun turvalliseen mopoiluun Lahdessa. Opastukselle on tarvetta, sillä vaikka mopoilijoiden liikennekuolemat ovat viime vuosina vähentyneet, loukkaantumiset ovat lisääntyneet rajusti.

Kolme nuorta loukkaantui mopokolarissa Lahdessa

Mopon 16-vuotias kuljettaja ja kyydissä istunut poika loukkasivat jalkansa törmättyään henkilöauton kylkeen. Auton matkustaja loukkasi olkapäänsä.

Liikenneturva: Tytöt vähentävät viritettyjä mopoja

Liikenneturvan mukaan mopoilun tyttöistyminen on vähentänyt mopojen virittämistä. Mopopojat eivät tätä usko.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle