Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Silja Europa toimi syksyn ajan Tallinnassa kelluvana ostoskeskuksena – "Onko teillä tällainenkin alus", on moni virolainen ihmetellyt

Lokakuussa aluksella oli jopa tungosta, nyt koronan leviäminen hillitsee shoppailuintoa.

Tallink keskeyttää suurimman laivansa liikennöinnin Tallinnaan

Vähentyneen kysynnän takia Helsingistä liikennöinyt Silja Europa telakoidaan toistaiseksi reilun parin viikon päästä.

Kesän ensimmäinen Turku–Tallinna-risteily aalloille tiistai-iltana – viestintäjohtaja: Silja Europan koronatapaus ei ole aiheuttanut paniikkia

THL kertoi eilen maanantaina, että Silja Europalla ollut lieväoireinen matkustaja oli altistanut useita henkilöitä koronavirukselle.

THL: Tallinnan-risteilyllä useita altistumisia koronavirukselle – ainakin kaksi perhettä joutunut karanteeniin

Terveysviranomaisten tiedossa on useita tapauksia, joissa matkustajalla on matkan jälkeen todettu koronatartunta.

Viro sulki rajansa – Monika Jakobson pelkää työntekijöidensä jäävän jumiin: "Rakennusalalla etätyö ei ole mahdollista"

Laivayhtiöt vähentävät tästä päivästä alkaen liikennöintiään Helsingin ja Tallinnan välillä. Kahden maan välillä elävät ihmiset ovat huolissaan tilanteesta.

Tallink keskeyttää Silja Europan liikennöinnin Helsingistä Tallinnaan

Tallinkin kaksi muuta laivaa jatkaa liikennöintiä tiistain jälkeenkin.

Maanantai 21.10.2019 (radio)

Suomessa työpaikka löytyy helpommin, jos hakijalla on suomalainen nimi. Metsäfirma Stora Enso aikoo vähentää työntekijöitä Oulusta. Viron poliisi ei ala tutkia Silja Europa -laivan kuolemantapauksia. Tiistai on sateinen päivä.

Viron poliisi ei käynnistä tutkintaa Silja Europalla menehtyneistä – "kuolemat eivät epäilyttäviä"

Tallink Siljan Europa -risteilyalukselta löydettiin sunnuntaina aamuyöllä kahden nuoren suomalaisen ruumiit.

”Koko yö aikaa” käännyttää Silja Europa Matti Vanhasen taakse – näin keskustan vaaliristeily eteni

Surkeista kannatusluvuista kärsivä keskusta lähti lauantaina presidenttiristeilylle tihkuisesta Helsingistä. "Ei ole Sipilän vika, että aina sataa”, kenttäväki sparrasi toisiaan. Kaikki eivät ole yhtä ymmärtäväisiä keskustan hallituspolitiikalle.

Estonia upposi alle tunnissa ja vei mukanaan yli 800 ihmistä

Uppoamisen aiheutti keulavisiirin irtoaminen.

TS: Meyerin Turun telakalla yt-neuvottelut – Tallink ei tilaakaan toista laivaa?

Yt-neuvottelut herättävät huolta siitä, ettei Tallink-Silja aiokaan tilata toista laivaa Turun telakalta. Turun Sanomien mukaan lomautussuunnitelmat raivostuttavat telakan työntekijöitä.

Silja Europa palaa kotiin

Risteilyalus aloittaa liikennöinnin välillä Helsinki-Tallinna maaliskuussa.

Suomen vangit mahtuisivat nyt yhteen ruotsinlaivaan

Vuoden 2014 lopussa vankiloissa istui 2851 vankia. Kymmenen vuotta sitten vankeja oli tuhat enemmän. Kehitystä selittää vähentynyt rikollisuus, mutta myös vankimäärän laskemiseksi tehdyt lakimuutokset.

Tallink Siljan toimitusjohtaja: Silja Europan määränpää kaasuhanke Pohjois-Australiassa

Silja Europan vuokraaminen Australiaan johtaa henkilöstövähennyksiin yhtiössä. Aluksilla, joita vähennykset eniten koskettavat, ei ole monia suomalaisia töissä, Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults kertoo.

Silja Europa seilaa Australiaan – tietää työpaikkojen katoamista

Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schultsin mukaan väkeä joudutaan irtisanomaan muutoksien takia. Irtisanomiset eivät koske Suomen henkilöstöä.

Silja Europalla sähkövika – lähtö myöhästyi melkein neljä tuntia

Aikataulujen mukaan laivan olisi pitänyt lähteä Helsingistä jo kello 18.30.

Silja Europa seilaa nyt Helsingistä Tallinnaan

Baltic Princess siirtyy risteilemään Turku-Tukholma-reitille

Kemin sarjakuvanäyttelyt suosittuja laivoilla

Kemin sarjakuvakeskuksen näyttelyt Silja Linen risteilyaluksilla keräsivät kesän aikana vähintään kymmeniätuhansia kävijöitä. Tallink Siljan viestintäpäällikkö Laura Saksala kertoo, että laivayhtiön Turku-Tukholma-reitillä on kesällä matkustanut yli puoli miljoonaa risteilyvierasta, joista suuri osa on ollut lapsiperheitä.

Kolme keskisuomalaista viihdeharmonikan arvokisaan

Jyväskyläläinen Emilia Mäkelä on päässyt viihdeharmonikansoiton SM-kisojen eli Kultaisen Harmonikan finaaliin. Loppusuoralle kelpuutettiin kuusi soittajaa. Kisan lasten sarjassa eli Hopeisen Harmonikan kisassa finaaliin on päässyt kaksi keskisuomalaista: Jonna Hytönen Äänekoskelta ja Sonja Lampinen Saarijärveltä.

Vaikea jäätilanne haittaa laivaliikennettä

Vaikea jäätilanne merialueilla haittaa laivaliikennettä. Tallink Silja kertoo, että varustamon Silja Europa ei pääse Maarianhaminan satamaan. Satamaan on annettu jäiden takia liikennerajoitus.

Jäät estävät Silja Europan pääsyn Maarianhaminaan

Vaikea jäätilanne estää Tallink Silja Europan pääsyn Maarianhaminaan. Alus kulkee Långnäsin kautta kolmanteen maaliskuuta saakka, kertoo Tallink Silja.

Satamassa kadonneesta kaivataan tietoja

Poliisi kaipaa tietoja 32-vuotiaasta Tuomo Spetsistä. Hän katosi viime viikon torstaina Turun satamassa.

Korppoossa pelastettiin laivalta pudonnut

Ruotsinlaivalta mereen pudonnut henkilö pystytiin pelastamaan tiistai-iltana Korppoon saaristossa.

Ruotsinlaivat normaaliin aikatauluun

Jäätilanteen vuoksi poikkeuksellisesti liikennöivät ruotsinlaivat palaavat vähitellen normaaliin päiväjärjestykseen.

Ruotsinlaivat normaaliin aikatauluun

Jäätilanteen vuoksi poikkeuksellisesti liikennöivät Ruotsin-laivat palaavat vähitellen normaaliin päiväjärjestykseen. Viking Amorella saapuu aamulla klo 10 Turkuun hieman normaalista aikataulusta myöhästyen, ja lähtee huomisaamuna Tukholmaan.

Ruotsin-laivat myöhästelevät yhä jäiden vuoksi

Tukholman-reitin vaikea ahtojäätilanne aiheuttaa yhä tuntien myöhästymisiä matkustajalaivoille. Laivayhtiöiden mukaan matkustajalautat kulkevat kuitenkin annettujen aikataulumuutosten puitteissa.

Ruotsin-laivat myöhästelevät yhä jäiden vuoksi

Tukholman-reitin vaikea ahtojäätilanne aiheuttaa yhä tuntien myöhästymisiä matkustajalaivoille. Laivayhtiöiden mukaan matkustajalautat kulkevat kuitenkin annettujen aikataulumuutosten puitteissa.

Taksit varautuvat kiireiseen yöhön

Taksiautoilijat varautuvat kiireiseen yöhön, koska matkustajalaivat ovat tulossa Turun satamaan pikkutunneilla. Silja Europa ja Viking Isabella ovat saapumassa Turkuun kahden ja kolmen välillä lauantain vastaisena yönä.

Silja Europa saapui Tukholmaan

Kuutisen tuntia aikataulusta myöhässä oleva Silja Europa on saapunut Tukholmaan. Palatessaan Turkuun yöllä alus ei pysähdy Maarianhaminassa..

Vaikeat jääolot sotkevat Viking Linen aikataulut

Viking Line on perunut useita laivavuoroja myöhäisillalta ja aamulta. Ahvenanmeren voimakas tuuli ja pakkautuneet jäät ovat vaikeuttaneet erityisesti Turun ja Tukholman välistä reittiliikennettä.

Ohutta jäätä sisäsaariston lahdissa

Jäät ovat vielä heikkoja lounaissaaristossa. Ilmatieteen laitoksen jääpalvelun mukaan ohutta jäätä on vasta sisäsaaristossa. Jää on noin viiden sentin paksuista ja kantavuudeltaan heikkoa.

Silja Europa liikenteeseen lauantaina

Marraskuun lopulla ohjausvian saanut M/S Silja Europa palaa reitilleen. Alus on matkalla telakalta kohti kotisatamaansa Turkua, ja sen ensimmäinen lähtö Turusta Tukholmaan on lauantai-iltana.

Silja Europa palaa ensi viikon lauantaina

Silja Europa palaa Turku-Tukholma-reitille ensi viikon lauantaina, 19.12.2009. Ensimmäinen lähtö Turusta Tukholmaan tapahtuu normaalin aikataulun mukaisesti klo 20.15, kertoo Tallink Silja.

Silja Europa Under Repair in Gdansk

Repairs to the ferry ship Silja Europa, which broke its rudder a week ago, are to be carried out in Gdansk, Poland and not in Riga, Latvia as earlier planned.

Peräsimensä rikkonut Silja Europa korjataankin Puolassa

Viikko sitten sunnuntaina peräsimensä rikkonut risteilyalus Silja Europa kuljetetaan Latvian Riian sijasta Puolan Gdanskiin korjattavaksi. Tallink Silja Oy:n tiedottajan Laura Saksalan mukaan muuttuneet suunnitelmat eivät viivästytä laivan paluuta takaisin liikenteeseen.

Silja Europa Riikaan korjattavaksi

Risteilyalus Silja Europa matkaa korjattavaksi Riikaan. Turku-Turkholma -reitin hoitaa korjausten aikana Baltic Queen, joka aloittaa liikennöinnin tänään.

Silja Europa matkaa korjattavaksi Riikaan

Viime sunnuntaina peräsimensä rikkonut risteilyalus Silja Europa kuljetetaan Riikaan korjattavaksi.

Miksi Silja Europa kiersi ympyrää?

Risteilyalus Silja Europa oli matkalla Tukholmasta Turkuun viime viikonloppuna, kun laivassa havaittiin tekninen vika. Aikansa laiva pyöri ympyrää Ahvenanmaan saaristossa ja vikaa etsittiin. Miksi laiva pyöri kehää ympäri, miksei sitä ankkuroitu?

Silja Europan peräsinvian tutkimukset käynnistyvät

Onnettomuustutkintakeskus käynnistää tiistaina Silja Europan peräsinvian tutkimukset. Tarkoituksena on myös selvittää, olisiko vahinko voinut johtaa vakavampaan onnettomuuteen.

Baltic Queen korvaa Silja Europan

Viikonvaihteessa peräsimensä rikkoneen Silja Europan tilalla alkaa torstaista liikennöidä Baltic Queen -alus. Laiva on normaalisti Tukholman ja Tallinnan välisessä liikenteessä.

Silja's Baltic Queen Replaces Damaged Europa Vessel

Ferry operator Tallink Silja says its newest cruise ferry, the Baltic Queen, will replace the Silja Europa. The Baltic Queen, which usually plies the Tallinn-Stockholm route, will begin sailing between Turku and Stockholm on Thursday.

Potkureita on kaksi edessä ja kaksi takana

Merenkulkulaitoksen meriturvallisuusjohtajan Paavo Wihurin mukaan suurissa aluksissa on kaksi potkuria edessä ja takana. Jos toinen hajoaa, toinen on varalla. Matkustajalautta Silja Europan haverin syyksi on varmistunut peräsimen rikkoutuminen.

Onnettomuustutkintakeskus huomenna Silja Europalle

Onnettomuustutkintakeskus alkaa tiistaina tutkia Silja Europan peräsinvikaa. Keskus selvittää muun muassa kuinka suuri todennäköisyys tapahtuneella olisi ollut muuttua vakavammaksi onnettomuudeksi.

Karkit putosivat Siljan hyllystä mutta tanssi jatkui

Silja Europan matkustajat huomasivat laivan ongelmat aluksen äkkijarrutuksesta ja tärinästä, kertoo laivalla oleva salolainen Laura Raute. Hän oli aluksen myymälässä juuri ennen neljää, kun alukseen tuli ruorivika.

Karkit putosivat Siljan hyllystä mutta tanssi jatkui

Silja Europan matkustajat huomasivat laivan ongelmat aluksen äkkijarrutuksesta ja tärinästä, kertoo YLEn Turun-toimitus. Salolainen Laura Raute oli aluksen myymälässä juuri ennen neljää, kun alukseen tuli ruorivika.

Silja Europa Out of Service for a Week

The cruise ship Silja Europa has been towed to shore due to technical difficulties with its rudder. Almost 1700 passengers and crew on board the stricken ferry spent Sunday night circling the Åland Islands between Finland and Sweden.

Silja Europa saapui Turkuun

Silja Europa on saapunut Turkuun kahden hinaajan saattelemana puoli viiden jälkeen maantai-iltana. Sukeltajat tarkastivat Silja Europan pohjan Airistonselällä. Tarkastuksessa selvisi, että alus sai sunnuntaina merellä peräsinakselivian, jonka takia se kääntyi vain oikealle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle