Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Reijo Jylhä: Huippuvalmentajia tarvitaan jo nuorten Hopeasompa-vaiheessa

Jylhä kaipaa yksilölajien valmennukseen ja yksin puurtamiseen myös enemmän joukkuelajien meininkiä.

Viime kaudella maailmancupissa debytoinut Atte Korhonen nousi maajoukkueeseen

Suomen yhdistetyn maajoukkueeseen on valittu viisi urheilijaa.

Kristoja ja iivoja riittää tulevaisuudessakin – lasten ja nuorten hiihtoharrastus piristymässä

Nuorten valmentaja pitää tärkeimpänä, että mahdollisimman moni lapsi innostuisi hiihdosta. Lahdessa huiput seulotaan harrastelijoista vasta täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

Hyppääjälegenda kaipaa uusia hurjapäitä mäkeen: ”Juokseminen on helppoa, lentämistä ei äkkiä opi”

Harjavallan mäestä ei ole lähdetty lentoon enää useaan vuoteen. Pula harrastajista ja talkoolaisista on vienyt mäkihypyn aallonpohjalle.

YouTube-tähti Lakko ei häkelly miljoonista katselijoista, mutta MM-kisojen koehyppääjänä jännitti

Eric Savolainen, 23, on yksi Suomen suosituimmista ”tubettajista”. Torstaina hän toteutti MM-kisoissa unelmansa ja hyppäsi normaalimäestä koehyppääjänä.

Luistimet teroitukseen: kenttiä jäädytetään jo Pirkanmaalla

Paikoin odotetaan vielä pidempää kylmää jaksoa, mutta esimerkiksi Sastamalassa ja Tampereella työt ovat jo alkaneet.

Kemissä palkittiin jälleen parhaimmat hiihtäjät

Kiveliön Komeetat palkitsi maanantaina parhaita Kemin seudun hiihtäjiä. Komeetat ovat jakaneet palkintoja ansioituneille hiihtäjille jo 20. kertaa.

Hiihtolupaus Korvan kova vauhti yllätti Kyllösen: "Mitali oli kaukainen haave"

Taivalkosken SM-hiihtojen ensimmäisen päivän suurin yllättäjä oli Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva. Kainuulaisseuran ankkurin Anne Kyllösen potentiaalin tiesivät kaikki, mutta parisprintin avausosuuden hiihtäneestä Korvasta vain harva.

Hopeasompa tuo Puijolle viikonloppuna runsaasti väkeä – latuja suljettu, ruuhkaa tiedossa

Ensimmäisiä harjoituksia stadionilla aloitellaan jo torstaina. Itse kilpailu alkaa perjantaiaamuna.

Lapin mestaruushiihdot järjestetään tänä vuonna Inarissa

Kari Kyrö Inarin Yrityksestä on tyytyväinen, että myös Inarin kaltaisille pienille paikkakunnille annetaan mahdollisuus järjestää kisoja.

Tyttöjen mäkihyppyharrastus nousussa – "Tytöt ovat rauhallisia ja rohkeita"

Yhä useampi tyttö on alkanut harrastaa mäkihyppyä sen jälkeen kun laji otettiin mukaan olympialaisiin viime vuonna. Siilinjärveläinen 12-vuotias Vilma Meis haaveilee tässä vaiheessa voitoista kansallisella tasolla.

Perinteiset Hopeasompa-hiihdot vetävät väkeä – "Hiihto on ykköslaji"

Tämän vuoden kilpailuun ilmoittautui yli 800 nuorta hiihtäjää ympäri maata. 16-vuotiaiden poikien mestarilla suunnitelmat tulevalle ovat selvillä: arvokisaedustus ja mitaleja.

Tasavallan presidentti huomioi hiihtokisat: "Hopeasompa on käsite suomalaisessa liikuntakulttuurissa"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö huomioi sähköpostitse lähettämässään tervehdyksessä Oulun Virpiniemessä järjestettävät Hopeasomman loppukilpailut. Niinistö korostaa, että lähes kaikki viime vuosikymmenten suomalaiset huippuhiihtäjät ovat aloittaneet kilpailu-uraansa aloittaneet Hopeasompa-järjestelmän kautta.

Toni Niemisen voittanut mäkimies siirtyi muodostelmaluistelijaksi

Tuomas Ojajärvi on ollut taitava mäkihyppääjä ja yhdistetyn mies. Nyt hän kokeilee taitojaan myös muodostelmaluistelijana.

Hokkarit naulaan – lauha sää sulatti luistelukentät

Oulun seudun yli sata luistelupaikkaa on suljettu. Kenttiä ja kaukaloita ei enää kunnosteta, sillä lauhan sään takia kenttiä ei voida kunnostaa. Suksilla pääsee kuitenkin vielä paikoin sujakoimaan laduille.

Sponsoriseuran hallituksen puheenjohtaja: ”Kritiikkiä on tullut”

Kolme vuotta sitten perustettu maastohiihtoseura One Way Pro Team on kerännyt sekä kritiikkiä että kiitosta seurakentältä. Seuraan on valikoitunut ikäluokkansa kärkihiihtäjiin kuuluvia 13-18-vuotiaita nuoria ympäri Suomen.

Kesällä Lappiin, syksyllä Itävaltaan - näin treenaavat One Way Pro Teamin tytöt ja pojat

Nuoret hiihtolupaukset kootaan yhteen tiimiin, jossa he opiskelevat huippu-urheilijan elämää.

Hiihdon maakuntamestaruus ratkaistaan kolmen kisan yhteislähdöllä

Kainuun maakuntahiihdot korvaavat jo kolmannen kerran maakuntaviestit. Maakuntahiihdot sivakoidaan seurakohtaisilla joukkueilla, jossa ei ole erikseen hiihto-osuuksia vaan matkaan startataan yhteislähdöllä.

Lähteenmäki: Kilpailuvietti läpi uran

Halusin kilpailla joka viikonloppu. Parasta oli, jos kisat olivat vielä sekä lauantaina että sunnuntaina, kirjoittaa Krista Lähteenmäki.

Syntymäkuukaudella on merkitystä urheilumenestykselle

Urheilupsykologi Markku Gardinin mukaan alkuvuonna syntyneet menestyvät muita paremmin etenkin joukkueurheilussa. Kevätlasten menestys syö helposti muiden lasten motivaatiota.

Niskasen ei tarvitse enää vitsailla – "Nämä kisat menivät tosi hyvin"

Kerttu Niskanen ei vielä lauantaina uskaltanut ajatella kolmatta mestaruutta. Vielä aamulla Niskanen piti kultapuheita vitsinä.

Hiihtolupaukset mittelevät Äänekoskella

Kansalliset Hopeasompahiihdot alkavat Äänekoskella lauantaina. Kisoihin osallistuu liki 900 lasta ja nuorta. Hopeasompaa on hiihdetty jo yli 40 vuotta.

Hopeasompa kaipaa talkoolaisia

Maaliskuun alkupuolella Äänekoskella järjestettäviin Hopeasompa-kisoihin etsitään vielä pariakymmentä talkootyöläistä. Kisojen järjestelyjä on hankaloittanut syksyinen huoltorakennuksen tulipalo.

Hopeasompa järjestetään Äänekoskella tulipalosta huolimatta

Äänekosken kaupunki ja urheiluseura Huima päättivät, että palaneen huoltorakennuksen tilalle tuodaan kontteja. Tulipaloa tutkitaan törkeänä vahingontekona. Poliisi kaipaa yleisövihjeitä.

Huoltorakennuksen palosta mittavat vahingot Äänekosken kaupungille ja Huimalle

Tulipalosta aiheutuu yli 200 000 euron vahingot. Kukaan ei loukkaantunut eikä ympäristölle aiheutunut vaaraa. Paloa tutkitaan tuhotyönä.

Uusia hiihtokomeettoja Kemiin

Kivelion komeetat palkitsi jo kuudennentoista kerran menestyneitä hiihtäjiä viime lumien saavutuksista.

Hautamäki selvisi julkisuudesta Ahosen siivellä

Pitkän uransa päättänyt mäkihyppääjä Matti Hautamäki sanoo päässeensä julkisuudessa helpolla, sillä menestyksenkin vuosina Janne Ahonen keräsi kaiken huomion niskaansa. Tuppisuun leimankin uransa aikana saanut 30-vuotias kuopiolainen kertoo avoimesti urastaan ja tulevaisuudestaan Yle Savon haastattelussa.

Urho-isä kauhisteli Kaisa Mäkäräisen lajivalintaa

Kaisa Mäkäräinen oli 20-vuotiaaksi asti maastohiihtäjä, sitten ampumahiihdon haasteet veivät Mäkäräisen mennessään. Urho Mäkäräistä alkuun kauhistutti ajatus asetta kantavasta tytöstä.

Hopeasompamenestyjällä on pitkä tie aikuisten huipulle

Junioreiden Hopeasompa-hiihtomenestystä arvostetaan korkealle joukkueissa ja seuroissa. Menestyksen jatkuminen myös aikuisiällä vaatii kuitenkin kovaa työtä.

Janne Ahonen keskittyy seuraavaksi poikansa hyppäämiseen

Kilpailu-uransa viikon kuluttua päättävä Janne Ahonen on jo suunnitellut tulevaisuuttaan mäkihyppyuran ulkopuolella. Ahonen ei kertonut tarkemmin viritelmistään, mutta valmennus ainakin kiinnostaa - mitä tulee oman pojan Micon hyppäämiseen.

Kainuun harrastusmahdollisuudet houkuttelevat

Kainuu esittäytyy talviurheiluperheille kuukauden päästä järjestettävässä Hopeasompa-loppukilpailussa. Vuokatin jäähalli täyttyy Hopeasomman aikana iltaisin kainuulaisista yhteistyökumppaneista, jotka markkinoivat Kainuuta hyvänä asuinpaikkana.

Liperin Hiihtoseuralla on hyvä nuorisotiimi

Liperin Hiihtoseura satsaa nuoriin hiihtäjiin. Marianne Hannosen valmennuksessa harjoittelee toistakymmentä innokasta hiihtäjälupausta. Aktiivisesta urheiluharrastuksesta huolimatta koulunkäynti sujuu hyvin. Yksi kauden tavoitteista on olla mukana HopeaSomman loppukilpailuissa.

Nuorten suurkisat vaativat rutkasti talkoolaisia

Nuorten Hopeasompa-kilpailun järjestelytoimikuntaan on jouduttu pyytämään talkoolaisia koko Sotkamon Jymystä. Maaliskuussa pidettävät kisat ovat niin suuret, ettei pelkän hiihtojaoston talkooväki riitä järjestelyorganisaatioon. Vuokattiin tulee yli tuhat hiihtolajien kilpailijaa.

Vuokatin mäkikeskuksen remontti valmistuu

Vuokatin suurin mäki saataneen kuntoon Mäkikarnevaaleihin mennessä. Vuosi sitten Vuokatissa alkoi kaikkien mäkin peruskorjaus, jossa ensin K35-mäki profiloitiin ja muovitettiin uudelleen.

Kaksoset ponnistavat pelottomasti liitoon

Kuopiolaiset kaksostytöt Sonja ja Tanja Kaverinen tamppaavat Puijon K-64-mäen alarinnettä. Jalat ovat maitohapoilla, mutta tytöt odottavat harjoitusten alkamista innokkaana. Koko Kaverisen perhe on hurahtanut tyttöjen mukana mäkihyppyyn.

Seinäjoen hiihtostadion valmiina SM-mittelöihin

Seinäjoen hiihtoseuran puolentoista vuoden työ palkitaan lauantaina, kun tuhatpäinen nuorisojoukko starttaa laduille. Jouppilanvuoren maastoissa ratkotaan Koululiikuntaliiton valtakunnalliset mestaruudet sekä jaetaan mitalit nuorten SM-sprinteissä.

Nuorten SM-hiihdot Mikkelissä

Nuoret huippuhiihtäjät ratkovat viikonloppuna Suomen mestaruudet Mikkelissä. 17-20 -vuotiaiden SM-kilpailuihin on ilmoittautunut 400 osallistujaa.

Kati Roivas viihtyy hiihtoladuilla

Liperin Hiihtoseuraa edustava Kati Roivas viihtyy hiihtoladuilla. Pohjois-Karjalan maakuntaviestissä Liperin joukkueessa hiihtänyt Kati väläytti kirikykyään olemalla oman osuutensa nopein. Seuraava iso koitos Hopeasomman finaalit maaliskuun puolivälissä Helsingissä.

Hopeasomman juhlakisat Vuokatissa

Ensi talven hopeasompakilpailut kisataan Vuokatin urheiluopiston maastossa. Lajeina suomenmestaruustason tapahtumassa ovat maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty.

Maakuntaviestin pakkasraja -17

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan hiihtoväki kokoontuu sunnuntaina Teuvalle maakuntaviestiin. Lunta on tänä vuonna riittävästi, nyt jännitetään salliiko pakkanen kisan hiihtämisen.

Maakuntaviesti uusin kuntarajoin

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntaviesti hiihdetään uusien kuntarajojen mukaan. Teuvan Parrassa hiihdettävään maakuntaviestiin on ilmoittautunut 35 joukkuetta.

Teuva valmistautuu maakuntaviestiin

Teuvalla on aloitettu valmistautuminen maakuntaviesteihin. Maakuntaviestit hiihdetään nyt ensimmäistä kertaa uusilla kuntarajoilla ja uutena päivänä tammikuun lopulla.

Suomen mäkitoivot hakevat kuntoa Vuokatista

Olosuhteet leirille ovat hyvät, sillä Vuokatista löytyy mäkiä sekä vasta-alkajille että jo maailman huipulla menestyneille. Nyt hyppyreissä harjoittelee kuutisenkymmentä juniorihyppääjä niin maajoukkuevalmentajien kuin A-maajoukkueen hyppääjien valvonnassa.

Wili Loukasmäelle SM-hopeaa

Kakkostila tuli 12-vuotiaiden Hopeasomman erikoismäessä viikonloppuna Rovaniemellä.

Kaipolan Vireen tytöille SM-hopeaa

Kaipolan Vireen 16-vuotiaat tytöt hiihtivät sunnuntaina viestihopeaa Teuvalla järjestetyissä Hopeasompa-hiihdoissa. Kilpaan osallistui 48 joukkuetta.

Hopeasompa onnistui hyvin

Teuvan Parran olosuhteet keräsivät kiitosta. Myös teknisesti vaativat ladut miellyttivät kilpailijoita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle