Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nälkäpäivän lipaskeräys pieneni edellisvuosista Varsinais-Suomessa

Koronan takia lipaskerääjiä oli aikaisempaa vähemmän.

"On tärkeää, että punaiset liivit näkyvät tänäkin vuonna" – Seurasimme, miten SPR:n perinteinen Nälkäpäiväkeräys käynnistyi korona-aikana

Koronavirus hankaloittaa Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisten toimintaa. Heidän tehtävänsä on kohdata ihmisiä kaupungilla.

Korona varjostaa SPR:n Nälkäpäivän keräystä

Esimerkiksi Lieksassa keräystä tehdään ulkona, ja keräyslipas on kiinnitetty vaijerilla pöytään.

Torstai 26.09.2019 (radio)

Hallitus toivoo lisää kuntaliitoksia. Verkko-ostosten suosio kasvaa. EU-hanke haluaa lievittää suomalaisten susipelkoa. Nälkäpäivä-keräys on alkanut. Tänään on ollut Euroopan liikenneturvallisuuspäivä.

Torstai 26.9.2019 (tv)

Ilmastonmuutos sulattaa jäätiköitä ja nostaa merenpintaa. Itämeri on lämmennyt ja suolapitoisuus laimentunut. Nälkäpäivä-keräys on alkanut. Säätiedot.

SPR tavoittelee Satakunnassa sadan tonnin pottia Nälkäpäivä-keräyksessä

Nälkäpäivä-leipiä on tarkoitus myydä 11 000 kappaletta.

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys alkaa tänään

Joka päivä 800 pientä lasta kuolee puhtaan veden puutteen vuoksi, kertoo Suomen Punainen Risti.

Tyrnävällä Nälkäpäivä-keräykseen houkutellaan osallistujia hernekeiton avulla

Nälkäpäivä-keräyksia järjestetään ympäri Suomen.

Torstai 20.9.2018 (radio)

Työntekijöistä on pulaa monella alalla. Tulivuori Katla on heräämässä Islannissa. Kauppakeskus Redi on avattu Helsingin Kalasatamassa. Nälkäpäivä-keräys on alkanut.

Minna Canhin patsaalle puettiin punainen liivi Jyväskylässä – Nälkäpäiväkeräys alkoi

Liki 30 vuotta järjestetty SPR:n Nälkäpäivä keräys toteutetaan jälleen loppuviikon aikana. Ensimmäinen keräys järjestettiin vuonna 1980.

Nälkäpäivän keräys auttaa myös paikallisesti

Suomen Punaisen Ristin 38. Nälkäpäivä-keräys käynnistyy tänään ja jatkuu lauantaihin 22. syykuuta saakka.

Nälkäpäivä-keräys alkaa – Satakunnan tavoitteena saada kokoon 100 000 euroa

Nälkäpäivä-keräyksen tuotosta Satakunnassa jää noin viidennes omaan maakuntaan.

Kokkola lopetti harvinaisen tapansa tarjota Nälkäpäivänä koululaisille vain velliä ruuaksi: "Idea ei ole, että kaikilla olisi nälkä, vaan ruokaa"

Kevennetty kouluateria on ollut harvinainen. Tänään maan kouluissa syödään esimerkiksi jauhelihakastiketta, broilerilaatikkoa ja keittoja.

Tällaista palautetta saa Nälkäpäiväkerääjä: "Nyt ei ole käteistä"

Pois käännettyjä katseita, nopeutettuja askeleita, ilmeettömyyttä. Niitä kohtaa Punaisen Ristin lipaskerääjä. Mutta myös vilpitöntä halua auttaa muita ihmisiä.

Käteisen käyttö vähenee, miten käy hyväntekeväisyyden? Suomen Sydänliitto: "Muutos on edessä ihan selkeästi"

Yle kysyi kuudelta eri keräysjärjestäjältä, miten hyväntekeväisyyskeräykset toteutetaan tulevaisuudessa, kun käteisen käyttäminen vähenee. Uusia tapoja on jo testattu. Lipaskeräysten vahvuutena pidetään ihmisten kohtaamista.

Nälkäpäiväkeräys saa yhä vapaaehtoiset kerääjät liikkeelle Lapissa

Torstaina alkaneessa nälkäpäiväkeräyksessä on Lapissa yksittäisten kerääjien lisäksi mukana muun muassa koululaisia ja turvapaikanhakijoita.

Nälkäpäivän keräys varautuu tulevaan

Nälkäpäivän keräys on alkanut tänään. Jyväskylässä keräys toteutetaan hernekeittoa myymällä ja lipaskeräyksenä.

Finnish Red Cross Hunger Day collection breaks record

Collections during last month's Red Cross Hunger Day were the most ever raised in the fundraising event's history. So far the residents of Finland donated some 3.8 million euros, or about 1.6 million euros more than last year.

Keräysvaroista ei ammenneta SPR:n palkkoja

Osa Nälkäpäiväkeräyksen varoista käytetään turvapaikanhakijoiden ensihuoltoon ennen heidän pääsyään vastaanottokeskukseen.

SPR:llä pulaa koulutetuista vapaaehtoisista – katso Varsinais-Suomen turvapaikanhakijatilanne kartalta

Suomen Punainen Risti kaipaa lisää koulutettuja vapaaehtoisia erityisesti uusiin turvapaikanhakijoiden vastaanottotiloihin. Esimerkiksi Turun Paattisille saapui torstaina noin sata turvapaikanhakijaa.

Nälkäpäiväkeräykseen Satakunnassa 115 000 euroa

Nälkäpäiväkeräys tuotti Satakunnassa tänä syksynä 115 000 euroa. SPR:n piirin tavoite täyttyi ja viimevuotinen keräystuotto ylittyi.

Auttamishalu näkyy – Nälkäpäiväkeräyksestä ennätystuotto

SPR:n Nälkäpäiväkeräyksen tuotto moninkertaistui viime vuotisesta. Myös kerääjiä oli viime vuotta enemmän.

Pakolaisvastaiset vihapuheet eivät näy Nälkäpäiväkeräyksessä

Nälkäpäiväkeräys on lähtenyt hyvin liikkeelle Satakunnassa. Sosiaalisessa mediassa julkaissut vihapuheet eivät ole kohdistuneet kerääjiin.

Tuhatkunta kerääntyi mielenilmaukseen Oulussa kaatosateesta huolimatta

Rankasta sateesta huolimatta palkansaajien mielenilmaus Oulussa täytti puoliltapäivin Rotuaarin aukion. Palkansaajajärjestöjen mielenilmaukseen osallistuneet yhtyivät pontevasti "Ei leikkauksille" -yhteishuutoihin.

Moni turvapaikanhakija pettyi majoitukseen tyhjässä koulussa: "Pinna kiristyi"

Kouvolan Keltakankaalle perustettuun hätämajoitusyksikköön saapui torstai-iltana liki 80 turvapaikanhakijaa. Tilat uhkaavat täyttyä heti alkuunsa, sillä majoitustilaa on varattu sadalle hengelle.

SPR:n puhelimet ovat pirisseet ahkerasti pääministerin puheen jälkeen – "He ovat saaneet kannustusta Sipilän sanoista"

Pääministeri Sipilä totesi puheessaan keskiviikkoiltana Ylen kanavilla, että Suomi kantaa vastuunsa pakolaistulvasta. Hän kehotti auttamishaluisia ihmisiä ottamaan yhteyttä SPR:ään. Pääministerin kommentti tuli järjestölle iloisena yllätyksenä, ja se myös sai puhelimet soimaan.

"Erityisesti nyt toivotaan inhimillisyyttä ja ymmärrystä"

Nälkäpäivä-keräyksen lipaskerääjät jalkautuivat Ilmajoella kauppojen edustoille torstaiaamuna. Lauantaihin asti kerätään kahden tunnin vuoroissa. SPR:n katastrofirahaston kautta lahjoitukset voivat päätyä lähellekin, muistuttaa kerääjä Eila Suksi.

Nälkäpäiväkeräys alkoi – kerääjiä ennätysmäärä

Nälkäpäiväkeräyksen tuottoa ei jaeta kotimaan turvapaikan hakijoille, sillä heidän kulunsa maksaa kokonaan valtio. SPR auttaa hädässä olevia paikan päällä, kuten monet suomalaiset toivovatkin.

Amputaatiovälineillä hätäsektio – SPR:n katastrofirahaston apu on konkreettista

Suomalaisten auttamishalua testataan taas, kun nälkäpäiväkeräyksellä kerätään varoja SPR:n katastrofirahastoon. Marjatta Koho on vapaaehtoisena vienyt apua perille jo vuosikymmenien ajan.

Sadat uudet vapaaehtoiset haluavat nyt Nälkäpäivä-kerääjiksi: "Maailman tilanne ahdistaa"

Ennätysmäärä ihmisiä on ilmoittautunut vapaaehtoiseksi Suomen Punaisen Ristin loppuviikon Nälkäpäivä-keräykseen.

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla jo useita tapoja auttaa turvapaikanhakijoita

Turvapaikanhakijatilanne on saanut kansalaiset kyselemään auttamiskeinoja ja -väyliä. Yle Pohjanmaa listasi alueen keräyksiä.

SPR jarruttelee avustushaluisia: Vaatekeräys vasta, kun on tieto vastaanottokeskuksista

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin alueella iloitaan jokaisesta auttajasta, jonka pakolaiskriisi saa liikkeelle. Samalla kehotetaan kuitenkin odottamaan vielä hetki. SPR:n vaatekeräys tulee, mutta se on koordinoitava rauhassa kunhan tiedetään, minne vastaanottokeskukset perustetaan. Vaatelahjoitusten lisäksi on kuitenkin muitakin tapoja auttaa.

Suomen Pankin Liikanen lahjoittaa kuukauden palkkansa pakolaisille

Liikanen kertoo Facebook-sivullaan päättäneensä osallistua Suomen Punaisen Ristin keräykseen pakolaisten auttamiseksi.

Apua Nepaliin: Lipaskerääjät lähtivät Tampereen kaduille

Punainen Risti on aloittanut lipaskeräykset eri puolilla Suomea. Tampereella on liikkeellä jo kymmenkunta kerääjää.

Lähimmäistä muistetaan lamassa, vaikka rahaa olisi niukasti

Taantuma ei vähennä auttamisen halua. Lahjoitussummat pienevät ja avustuskohteet kuitenkin vähenevät, jos rahaa ei ole käytettävissä entiseen malliin.

Nälkäpäivän lipaskeräys jäi viimevuotista vaisummaksi

SPR sanoo kehittävänsä vaihtoehtoisia tapoja lahjoittaa rahaa, koska ihmiset eivät enää kuljeta käteistä mukanaan.

Onko suomalaislapsen kurniva vatsa hyvä tapa muistuttaa toisten lasten nälästä?

Osa koululaisista sai Nälkäpäivänä lounaaksi mannavelliä, vettä ja näkkileipää ilman levitettä. Osa vanhemmista oli tyytyväisiä, että lapsia heräteltiin siihen, että ruoka ei ole kaikkialla itsestäänselvyys. Toisten mukaan taas lasten tavallista nälkäisempänä pitäminen ei ole parasta mahdollista hyväntekeväisyyttä. Mitä mieltä sinä olet?

Kokkolalainen Nälkäpäivän erikoisuus: mannavelliä ja näkkäriä ilman voita

Kokkolassa kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen erikoisella tavalla. Koululaisten lounasrahoista nipistetään noin puolet pois ja säästyvät raha tilitetään SPR:n katastrofirahastoon. Tänä vuonna rahaa kertyi vajaat 4 000 euroa.

Vasta luonnonmullistus avaa kukkaronnyörit kunnolla

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys kokoaa rahaa katastrofirahastoon. Parhaillaan maailmalla on käynnissä monia kriisejä. Hyväntekeväisyysjärjestöissä on huomattu, että suomalaisten auttamisinto kiihtyy vasta, kun kyse on todellisesta luonnonkatastrofista.

Nälkäpäivästä odotetaan apua Ebola-alueelle – tilannetta ei ole saatu hallintaan

Sierra Leonessa Ebola-klinikkaa johtava Tiina Saarikoski kuvaa epidemiaa edelleen vakavaksi. Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys kerää varoja muiden muassa Länsi-Afrikan Ebola-alueelle.

Laukaassa huijattu rahaa SPR:n nimissä

Suomen Punaisella Ristillä on meneillään Nälkäpäivä -keräys. Laukaassa joukko nuoria on kerännyt rahaa SPR:n nimissä, mutta tekaistuilla listoilla.

Kerääjäkonkari: Viiden sentin kolikotkin kelpaavat

Ahkerasti hyväntekeväisyyskeräyksiin lippaan kanssa osallistuva Juha Liukkunen vieraili lauantaina Ylellä Helsingissä. Liukkunen muistuttaa, että summa, joka suomalaisesta voi tuntua pieneltä, on kehitysmaissa iso raha.

Vapaaehtoistyö kiinnostaa, jos keikka on kiva ja nopea

Vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan runsaasti joulun alla eri tempauksissa ja keräyksissä. Soittokierros hyväntekeväisyysjärjestöihin paljasti, että lyhytkestoisiin talkoisiin ja keräyksiin löytyy väkeä, mutta vanhusten ystäviä tarvittaisiin runsaasti lisää.

Filippiinien hätä hellytti pirkanmaalaiset

Filippiinien hirmumyrskyn tuho on herättänyt myös pirkanmaalaisten myötätunnon. SPR:n keräys on lähtenyt vilkkaasti käyntiin.

Hyväntekijä auttaa - jos kohde on mieluinen

Tiukka taloustilanne heijastuu myös avustusjärjestöjen toimintaan, mutta moni ihminen raottaa edelleen kukkaroaan, jos kohde koetaan tärkeäksi. Ihmisille on kuitenkin muistettava kertoa tarkasti, minne rahat menevät ja paljonko summasta kuluu ylimääräisiin kuluihin, sanoo pitkän linjan SPR-aktiivi.

Suomalaiset haluavat auttaa suomalaisia

SPR:n mukaan kuukausilahjoittajat ovat alkaneet osoittaa lahjoituksiaan aikaisempaa enemmän kotimaahan. Lama sen sijaan ei hetkauta tavallisia suomalaisia mutta saa yritykset kiristämään kukkaroidensa nyörejä.

Nälkäpäivän lipaskeräyksellä kokoon 1,5 miljoonaa euroa

Lopullinen tulos selviää, kun kaikkien lahjoitustapojen tuotot lasketaan yhteen.

Nälkäpäivä-keräys jäi tavoitteestaan

Torstai ja perjantai olivat viime vuotta vilkkaampia keräyspäiviä, mutta lauantai oli pettymys. Keräys tuotti Satakunnassa kuitenkin viime vuotta paremman tuloksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle